Written by Bella | April 19th, 2016

Fesyen Rozita Che Wan sekali lagi menjadi tumpuan dan kritikan ramai apabila beliau baru-baru ini memuat naik foto memakai seluar jeans yang koyak di bahagian lutut.

Foto itu mendapat lebih daripada 500 komen dimana rata-rata mempertikaikan cara Che Ta berpakaian sebagai seorang wanita muslimah.

Ia mengundang pelbagai komen pedas daripada netizen dan ada juga yang berpendapat lebih baik Che Ta memadam foto berkenaan.

Ini antara komen netizen di Instagram Che Ta :-

Che Ta juga ada membalas komen yang diberikan kepadanya dan beliau menjelaskan beliau tidak mendedahkan kulitnya dan ia ditutup menggunakan legging ataupun lining.

Walaubagaimanapun, masih ada yang merasakan seluar itu sendiri tidak sesuai dipakai oleh Che Ta.

Pada kami sebelum upload foto tu, lebih baik fikir dahulu agar ia tidak mengundang fitnah dan mencetuskan spekulasi. Nanti bila ada orang komen negatif mula hendak sentap dan sebagainya.

136 responses to Che Ta Dikritik Netizen Muat Naik Foto Pakai Seluar Jeans Koyak Dilutut

  1. Man Gombak says:

    Mungkin betul seluar tu ada lining. Tapi kenapa perlu lining skin color? Tak bole ke lining kaler hitam ke merah ke agar tak mengundang syak. Apa niat sebenar u ya pakai lining kaler kulit??? Cmon la dah tua tua pun takkan tak bole fikir guna otak!

    0

    0
    • Man kokdiang says:

      Tu sebenaqnya dia tgh promosi losyen putih ajaib dia. ‘Gunalah losyen saya pasti lutut anda terserlah!’ Hewhewhew. Dia habaq kalau guna losyen dia selama 7 hari anda akan jadi putih kekal. Lawak siot.

      0

      0
      • amoi says:

        aku nak kata dia bodoh, takut dia marah..tp mmg dia bodoh…dia nak bgtau betapa bodohnya dia n otak letak kat lutut..sbb tu tayang suar koyak kat lutut…kalau dah insaf bertutup litup, kenapa perlu dressup gitu?lining x lining itu belakang citer…yg citer skrg, dah bertudung, x elok la pakai suar gitu…aritu kemain sedar diri bukan muda lg…tp x sedar diri pakai pakaian yg x menutup diri yg dah tua tu..cikta cikta…sedarlah diri…awak tu dah tua…x perlu lah seluar koyak…baju ketat2…mmg la dressup gitu nak bg nampak muda n cantik..ko nak cantik pada pandangan manusia ke pada pandangan ALLAH? habaq mai kat kami!!!!

        0

        0
        • Pikir says:

          Anggaplah semua ni ujian drp Nya. Sesetengah kita adalah insan yg terpilih. Dipilih merasai dunia yg salah tetapi akhirnya menemui hidayah dan ketenangan yg sebenar utk kamu dekatkan jiwa pada MAHA PENCIPTA sekelian alam. Contohnya maknyah taubat buang payudara. Sesentegah kononnya mahu berubah…tapi tetap dengan perangai lama, hanya kepala saja berkelitup tapi iman entah dimana…

          0

          0
        • Erna says:

          saya pernah ditanya soalan dr rakan sepejabat berbangsa cina dr sabah. dia tanya saya, tudung sekarang hanya trend atau betul2 mahu tutup aurat? saya bilang sepatutnya auratlah. dia kata kalau aurat kenapa ada yang masih pakai ketat dan sendat? see, even non-muslims know the difference..bangsa lain pun tahu asas hijab. malau aku….jgn disanga cina, india dan bangsa lain x tahu hal ni. melayu2 je buat2 x paham lagi..

          0

          0
        • hishh says:

          aku yg rabun ni pun tau tu lutut dia! takyah zoom lah! takde lining bagai. sudah2 le tu che ta. dah tua daah hangpa tu. bawak2 le bertaubat!

          0

          0
        • Misha Ayub says:

          kalau retis bakat suam2 kuku…jd mcm ni lah.
          cerita2 mcm ni la kan keluar…
          zzz

          0

          0
        • anonymous says:

          Amoi oh amoi yang ko mengata che ta kat public lagi bodoh (guna gelaran yang ko kasi kat che ta)…beribu yang like beribu yang baca ko yang dapat dosa…dosa kering….che ta kalau dah berubah dia dengan
          Allah dah clear ….tpi dosa you kutuk dia ….kena la jumpa memohon maaf…sbb tu Islam tak kasi mengumpat..!

          0

          0
        • Ppuiih says:

          Dosa pengomen je la yg ko nmpk. Che Ta hari2 mempersendakkan hijab…berani tegur? So siapa yg munafik? Ko ni Ayu Raudah erk!

          0

          0
        • .. says:

          contoh org tua yg “buang tebiat”. bukan org suka lagi myampah ada lah. jgn sampai org boo dah la kt majlis2 rasmi…

          0

          0
        • Artis Sendu Yg Terlalu Mencoba says:

          Padan muka betina x sedar diri ni. Dia sendiri yg mengundang kontroversi. Sesuai kena kutuk. Bangang abadi!

          0

          0
        • Zack says:

          Jagalah maruah suami dan keluarga. Dont be selfish wahai wanita bernama Rozita.
          Orang geli bukan kagum. Why must you put your level so low for the sake of popularity? Thats so pathetic!

          0

          0
        • Jangan Ambil Mudah says:

          Ini bukan kata aku tapi ustaz…jika seseorang wanita berdandan dan berhias tapi telah menimbulkan rasa berahi dan naik shawat bila ada walaupun seorang lelaki saja diluar sana yang memandang wanita itu. Hukumnya sama seperti BERZINA ye!!! Hentikanlah..

          0

          0
        • ADA IMAN...KO PIKIR LAH SENDIRI says:

          BENARLAH KATA RASULLULLAH MUAHAMMAD SWT… DI AKHIR ZAMAN, WANITA BERHIJAB MASIH BERTERLANJANG!!!

          TERUS, SESIAPA YG MENYOKONG DAN MEMUJI-MUJI WANITA SEPERTI NI, SAMA2 PAKAT …….. MENANGGUNG DOSA!

          0

          0
        • why bother says:

          old bitch..mcm ni la.
          so????

          0

          0
      • Kiah says:

        kiah tengok che ta ni sejak kena buang dr AF last year perangai terus mjadi-jadi. ingat lagi isu x reti kasi komen? skg gemar sgt mnunjuk-nunjuk, riak, mcuba sangat. kesian pun ada gak kan, sbb xde orang nk nasihat. semuanya jenis “ya, che ta”…”cantik, che ta”…”ok, che ta”. xde kew org2 terdekat betul2 ikhlas nk nasihatkan dia? kesian org mcm ni sbenarnya…rakan2 dan teman2 pun plastik aje!

        0

        0
        • Pakar Jiwa Raga says:

          jawapan isu ni senang je. terbawa-bawa dgn aura laki muda. padahal dia sendiri tak la muda belia mana pon. selalunya mcm tu lah…lelaki pun sama kalu berbini muda. diaorang yg terover. mereka memasukkan diri mereka ke dalam jiwa pasangan mereka itu. it is a.. reverse psychology!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dengan harapan pakai seluar koyak usia akan nampak 20an dan nampak muda dari zain gitew. Kan org selalu puji body kalah anak dara la, lawa la, awet muda la, maka cara pemakaian pun kena la muda katanya. Kesian che ta.

          0

          0
        • minah jambu sakit mata says:

          Tiada istilah ageing gracefully dlm kamus nenek ni. She is a SKUNK!!!

          0

          0
        • Memualkan says:

          Tanda2 org dah benci….meluat lagi menyampah. Berubahlah…hang x kesian kt laki dan anak2 ka? Ibu apa mcm ni?!

          0

          0
        • hahahaktuihhhhh says:

          aku perasan sejak birthday zain itu hari lagi. tema koboi…che ta ni pakai boots jeans ketat…. kelakor gilerrrrr. satu famili sesuai masuk maharaja lawak…

          0

          0
      • senyum kambeng says:

        apa nak heran..laki pon mix uolss. muda pulok tuh. korang ingat senang ker nk bimbing wanita berusia yg bukan lagi rebung..dah jadi nenek buloh pun. so?

        0

        0
        • Peah says:

          ni lawak!!! hohoho

          0

          0
        • tumpang lalu says:

          che ta x sedar..orang awam akan salahkan si zain. laki x membimbing isteri. laki LOSER!!!
          sebab tu la cari laki yg tahu asas agama…bukan hanya berlandaskan pada rupa kacak, kulit putih n body sado je…

          0

          0
      • Really??? says:

        Cik Ta tersalah marketing…
        Cik Ta nak menunjuk dan meRIAK handbag mahal yang baru beli dari Paris… tapi KEPALA LUTUT cik ta pulak yang dapat tumpuan….. kuang, kuang, kuang!!.
        Sesiapa nak taja cik ta jual losyen sakit lutut (buat orang tua) boleh hubungi cik ta segera ya.

        0

        0
        • Cantik Sbb Botox says:

          Puak2 ajaran sesat. Hijab tapi dressing dan makeup mcm nk masuk kelab Dangdut! Please lah…nobody is impressed.

          0

          0
        • tupai says:

          punya nk glamer. netizen hadiahkan taik kat ko che ta minggu ni.
          buat lah lagi perangai terhegeh-hegeh posing terlentuk-lentuk tu.
          besok org baling tomato busok kt muka ko baru ko tahu.
          jangan cakap org x pesan pulok. ko bukan muda.
          grow up old bitch!

          0

          0
    • Simple says:

      Sorry, maybe out of topic. Td I saw Marion uploaded a photo of her with her kid. Then I pergi stalk her ig. Looks like she’s in London/New York now. Pakaian dia simple gila beb tp nmpk cool, classy, elegant. After that, I stalk Che Ta. Che Ta ni walaupun pakai baju bulu2 dia, jacket besar yg warna-warni tu, it still look unattractive. Tak tau lah kalau aku sorg je yg rasa mcm aku sbb aku mmg suka yg simple2 and selesa. Sekian.

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju dgn apa yg kau ckp tu..pada pandangan aku che tah ni ada mental problem sikit..seriously..

        0

        0
        • Anonymous says:

          che ta patut jumpa maknyah jutawan muda yg buang tetek tu. pergi minta nombor hp ustaz yg berjaya membimbing dia.

          why not???

          0

          0
      • fatimah busung says:

        rozitah ni dress up urban camne sekali pun, tetap nampak kampung.

        0

        0
        • Kak Yam says:

          Iya…dressing konon urban. Tapi bila bukak mulut dah tahu kampung. Dia nasib baik duit berkepok-kepok, tapi tak pernah nak humble.

          0

          0
      • Man Kijang says:

        kan aku dh cakap. lama2 org menyampah. terlalu over-exposed nenek ni…. salah teknik promosi diri…

        0

        0
    • Sam says:

      Agree with you Man Gombak . Pakaila kaler hitam kalau ye pon. Pakai kaler kulit memanglerrr cepat je dapat cacian. Mengong ke apa Che Ta ni.

      0

      0
    • Kristal Biru says:

      Aku sokong ko Man Gombak..

      Cik Ta.. pegi la dgr majlis ilmu.. byk sgt yg Cik Ta x faham ttg aurat.. apa yg boleh apa yg x boleh.. tanya pada alim ulama kita.. sudah2 la mengundang fitnah yg sebenarnya byk datang dari diri kamu sendiri..

      0

      0
    • LOL says:

      rasanya che ta ni overdose pil hormon kekal muda. makin pelik… mcm x betol dah.
      nauzubillah min zalik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tasha shila versi 4 series…..nanti org boikot baru terhegeh-hegeh minta maaf.

      0

      0
    • R i t a says:

      pakai tudung semata2 nak cover leher hang bkedut tu…baek x payah!!!

      0

      0
    • lan says:

      gigih benor pakai seluar 2-3 lapis.. demi nak nampak muda & urban.. choi..

      0

      0
    • The truth says:

      Bodoh sungguh. Bila dlm byk2 benda kt dunia ni, kepala lutut rozita che wan jgk kau nak emo lebih. Melayu islam bodoh

      0

      0
    • minah jambu say NO to DRUG says:

      ada kah ini semua fitnah? tolong jawab !

      0

      0
    • mata mata says:

      Cakaap ape pun kalau org tu xde agama…opps cam celupar lak. Mmgg pintu hati dia da tertutup tuk kebaikan. Bila semua Allah da tarik kecantikan dan kekayaan baru ko melutut keinsafan

      0

      0
  2. Rozita Che Wan sakit guys! says:

    Bila cakap pasal keikhlasan bertudung, betul cuma Allah saje yg tau. Tp kita boleh tengok jugak dr segi pakaian dia nk tau dia ikhlas ke tak berhijab. Ni bkn first time ye nek ta kau buat hal kontroversi psl pakaian kau. Aku rasa kau ni sakit nek ta. Better kau pergi check. Jgn ingat peminat bodo tk tau yg kau bertudung sbb nk tutup kedut kat leher kau & nk tutup rambut kau yg da makin menipis tu. Da bosan pakai wig kan? Punyalah try so hard nk tunjuk kat semua org yg kau berharta. Nara stop la cerita psl nenek tua ni. Aku kalau nmpak muka dia asik nk menyumpah je

    0

    0
    • berubah la che ta says:

      Kdg manusia lupa yg harta & kecantikkan tu pun 1 ujian besar dr Allah. Saya harap ade saudara che ta & kawan2 nasihat che ta. Sbb saya tgok che ta ni da parah sgt. Muhasabah la byk2. Che ta nk anak che ta jd ustazah, che ta pun knelah mcm ustazah. Pakaian anak tu pun jaga walaupun dia bayi lg. Ibu bapa yg corakkan anak kita. Kita tak boleh suruh anak kita solat kalau kita pun tk solat mcm wardina ckp.

      0

      0
  3. moksue says:

    Yg salah ttp salah nak…seluar koyak2 mcm tu tk sesuai utk wanita muslim pakai dikhalayak ramai…tapi kalau nk pakai depan suami dlm rumah suami dibolehkan…pakailah lining tebal mana pun ttp tk manis dari segi hukum syarak nakk…tk caya tanyalah ustaz nak…

    0

    0
  4. Tua xsedar diri says:

    Bila cakap pasal anak sedar pulak diri tu da tua. Tp tang pakaian tak sedo pulak dah tua. Tak fhm aku dgn si tua ni la

    0

    0
  5. Lol says:

    Fuiyoo nipis giler lining sampai nampak bentuk lutut! Lining ke pantyhose hang pakai tu? Ish ish ish biadap sungguh hampa. Huhuhu

    0

    0
  6. linda says:

    Kak ta oii…tk senonoh betoi pakai seluaq mcm tu ..kalau remaja tu takpa lah jgk…dh la si zain tu disuruhnya pakai baju pink ketat sampai nmpk pala tetek kawan tu…

    0

    0
  7. Corse 848 says:

    Mmg x kena gaya che ta..mmg la biaq p apa org nak kata..tp klu sampai mcm ni.. x boleh nk pertikaikan la org yg dok mengata..diri sndiri yg dok panggil..mai kata..mai kata..

    0

    0
  8. Ostad Lawa says:

    susahnya jadi femes tambah cam CikTa ekk, nak bergaya pon tak kene org selidik atas bawah pastu siap kutuk, lantaklah dorang CikTa layan pun buat sakit hati jekkk netizen2 nih dorang pon komen guna fake ID seme tak berani guna nama betul

    0

    0
  9. AKU says:

    pakaian mengikut tubuh……….aduhai nek ta……..wat malu jer…tutp aurat kerrr

    0

    0
  10. anonymous says:

    Che ta ni suka ke org kutuk2 dia?makin mjadi2 plak dia ni….dah kena tegur dah kena maki tp still xmakan saman…hairan sy…mmg jenis muka tembokla dia ni….nak mlaram pn agak2la….adoi…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia ni psyco….gila pakaian gila hidup mewah..sertiap waktu dan saat harus nampk glamour..bagi dia kalau takde tu semua maka musnah hidup…hidup tak bererti…..hidup tertekan..kesian dgn orang mcm ni…

      0

      0
    • sakit mata says:

      dia nak pahala free…ye la bila korang kutuk dia, dia dapat pahala free.

      0

      0
  11. nil says:

    terusan cuba utk dpt perhatian sbnarnya. hidup sunyi tanpa gosip.
    yg kita smua ni pun satu…mudah beri komen. dia memanglah,..apa yg dia upload sbnarnya nk dpt komen…slpas tu dia bolhlah boomm kan org balik.
    dia pun tau kelemahan dia tapi inilah cara dia.

    0

    0
  12. Pekerja Gomen II says:

    attention seeker spesis D.A.A

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Biase la tu.. Mcm la korang x prnh melalui stage muda remaja.Masih bdarah panas kekdahnye. Darah muda gituu.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Cik Ta nih mmg mgundang kemarah org mcm sengaja je..buat2 hal..

    0

    0
  15. Wellsaid says:

    Woww putih lutut che ta. Xde kerak..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dia nak putik phala tu tapi cara nawaitu tu salah dah tau public figure kesian jenis manusia mcm ni

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Dia pun nak ikut trend. Kenapa sekarang ni banyak sangat dah muslimah berskinny jeans ala2 rabak? Adehh… payah bila bebal. Neither here nor there. Tak perlu sampai berniqab bagai, tapi tutup lah aurat tu cara sempurna.

    0

    0
  18. _ _ says:

    saya suka Wardina…#nonmuslim

    0

    0
  19. Sheila Lieza says:

    pempuan ni lepas satu kes, dia buat lagi kes~ menyemak je…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    tak tahu pulak seluar style koyak2 ni ada lining skin color. bese lining pun color putih je.

    0

    0
  21. Hamba Tuhan says:

    Aurat itu terbahagi kepada 3

    Pertama, yang terzahir…tanpa engkau menutupkan bahagian-bahagian yang sepatutnya engkau hijabkan dari pandangan liar lelaki ajnabi..

    Kedua, yang ternampak setelah engkau tutup..bermakna engkau memakai pakaian-pakaian yang kainnya nipis dan jarang sehingga menampakkan susuk tubuhmu..

    Yang terakhir adalah apabila engkau berpakaian, engkau berpakaian yang mengikut bentuk tubuh..itu juga adalah aurat..

    Wahai para kaum Hawa!!
    Apabila sudah datang ketetapan dari Tuhan buat dirimu, maka kau ikutlah..ketetapan Nya yang bukan bermaksud untuk mnyusahkanmu,tetapi hanya semata mata untuk melindungi dirimu, maruahmu dan jua harga dirimu kerana kau sangat istimewa!!

    Hitunglah dirimu sebelum kamu dihitung diatas neraca yang mana hitungannya nanti sangat teliti..

    Pada saat perbicaraan tentang dosa pahala yang kita kerjakan, Allah lah yang menjadi hakimnya dan kita sendrilah, tangan,kaki, jari, rambut dan segala yang ada pada diri kita, akan menjadi saksi pada setiap perlakuan kita…tidak akan ada lagi tipu muslihat yang akan membolehkan kita terlepas dari hitungan Allah..Lidah kita yang kini boleh petah berbicara akan tertutup rapat di Yaumil Mahsyar..

    Setiap manusia akan diadili seadil-adilnya..dan berbahagialah orang-orang yang ketika didunianya sentiasa takut dan mencari keredhaan Allah azza wa jalla…

    “Mereka akan mendapat bahagian sesuai dengan yang mereka usahakan, Allah Maha Cermat dan cepat dalam menghitung amal hamba-Nya”
    (Al-Baqarah :: 202)

    0

    0
  22. Anonymous says:

    confirm che tah perlukan pakar…ubati sakit yg dialaminya…harap2 zain dapatkan pakar secepat mungkin.she is sick person..

    0

    0
  23. zassss says:

    of course lh org kritik..dh lh tkoyak nye smpi peha kawwww..fuhhhh..che ta, che ta…

    0

    0
  24. Siti says:

    Cerita ni dah keluar kat Malaysia Kini. Ramai yg komen termasuk non muslim. Dan sy perhatikan kebanyakan komen non muslim mengagambarkan mereka tak faham tentang Islam. Sy tak salahkan non muslim kerana mereka memang tak paham ISlam, tapi yg Islam sendiri kenapa tak nak paham dan belajar agar lebih paham. Kadang2 sakit hati juga dgn hinaan non muslim terhadap Islam. Tapi persoalannya siapakah yg menyebabkan mereka hina Islam? Sedih sangat2….Fikir2 kan lah

    0

    0
  25. Netizen Baru says:

    Hahahaha.. siyes sedih giler tgk Che Ta ni..Dah la xleh terima teguran org..kuikuikui Pape pun aku salute Rosyam Nor dimana die sndiri ngaku die xpandai bab2 agama dan baru belajar mengaji di usia 40++.. Contohi lah Rosyam Nor :))

    0

    0
  26. dora says:

    dah tua2 tunjuk kebodohan…org melayu kita klo ada yg tegur ckp ustazah ustaz jadian sedangkan dlm islam digalakkan menegur sekiranya mendatangkan keburukan..napa la che ta ni suka attention seeker..sj nak bg haters2 bergaduh kot psl dia…

    0

    0
  27. cheetah says:

    Che ta2. sila gunakan duit berkepok2 anda untuk belajar adab sopan dan etika berpakaian bagi muslimah.. . sungguh tak pintar anda berpakaian mcam tu.

    0

    0
  28. hampa dengaq tu. makcik ta kata ada lining kat dalam. hampa buta kaa?? hehehe. sukati hampa la makcik. hampa nak bogel kaa padia. mak tak kesah. kuboq lain2 naaa

    0

    0
  29. kak eton says:

    sebenanrnya dia nak PERHATIAN je ni, cuba kita semua ignore je lantak pi la dia nak pakai apa, x yah komen semua unfollow page sampah dia, biarrr produk tak jalan, nak berlakon dpt watak mak2, nanti baru dia tau langit tinggi ka rendah. selama ni peminat dok concern ka dia, tp dia dokcounter attack dgn perkataan2 yang bodoh piang

    haihhhhhhhhhhhhh
    bosan la kontroversi SAMPAHHHHH mcm ni, hari2 nak muka dia keluar blog2, fb kasi nama naik

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ni sama je sbnarnya mcm…hmmm mnutup aurat tp bertelanjang..cba fahamkn btl2..mnutup aurat tu bkn brmksud ‘berbalut’ je..tp mstilah mngikut syara’..longgar dan tidak mnampakkn bentuk tubuh..kalo fesyen sluar mcm ni..sma jgak xdak mnutup aurat mngikut syara’..tu yg rmai pminat kecam u..apa la..kesian..len kali rajin2kn diri mdlami ilmu ye..sekian.

    0

    0
  31. me_blueberries says:

    bukan lutut sahaja..nampakny sampai ke peha….adeh! tapi mesti dia akan jawab saya pakai skin socks … chill

    0

    0
  32. Anon says:

    sebab tu la wanita itu adalah sebesar besar fitnah.

    Tak kesah lah pakai inner ke tak,yang pergi pilih warna kulit dah kenapa.Kan dah menimbulkan fitnah.

    0

    0
  33. aihh says:

    first time dgr ada base lining.. lining putih , lining dalam la.. setahu I, lining 2 untuk seluar dalam jer… huhu..
    apa2 pun che ta, post gambar cam tu, confirm akan menjadi perbualan orang… kalau boleh elak..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Aku ni dah lama bertudung… dulu pakaian aku cam artis2 yg baru bertudung.. pakai sluar ketat n baju ikut bentuk badan.. sejak aku discover beautifulnara ni dan baca tentang korang kutuk2 artis yg masih berbaju ketat aku mula berubah… beli sluar n baju yg labuh sikit… mula insaf lah gitu.. heran dgn artis2 cam cik ta ni kena tegur setiap masa masih buat dek juga.. cik ta ikut konsep… hidup hanya sekali kot..

    0

    0
  35. Nur says:

    Mengelakkan fitnah tu kan lebih baik. che ta kan public figure. byk mata yg tgk dan byk jgk mulut yg mengata.. so che ta kne la pandai bwk diri sesuai dgn usia dan jgk penampilan seorg muslimah.

    Maaf. sy pun manusia yg byk khilaf.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Bila da kawen org mude sampai tebawak2 pulak pe’el org mude..cekta2..ntahlaaa aih!

    0

    0
  37. loyalmalaysian says:

    x salah perempuan tudung berfesyen tapi mesti kene pada tempatnya…baru org respek..

    0

    0
  38. melati says:

    Aku tk marah kan Che Ta ni !!!!! lantak lew lah ko….kalau ko bogel pun org tua2 jew yg heran yg bawah 50 mesti geli sebab semua dh kendor……tapi yg aku marah sgt iklan Magical Charity Run ..kejap2 ganggu aper nk baca……!@#$%^&*()

    0

    0
  39. Penonton says:

    Attention seeker. Kbye

    0

    0
  40. Anonymous says:

    nak bertudung buat cara muslimah bertudung yg sempurna… jaga cara pakaian anda.. ini hanya nak menunjuk2 cara berfesyen je.. awk tu artis.. ramai org ikt.. fhm2 la ye..

    0

    0
  41. anon says:

    retis Malaysia asek asek till jannah
    ntah paham ke idak???
    ingat senang ke jannah ke hoihhh???

    0

    0
  42. lawak bebenor says:

    kita tak payah la nasihatkan dia ya.dia kan maksum.insan terpilih yg terlindung dibwh cahaya lindungan kaabah.buat apa pn Allah tak hitung.kan dia ckp..tak kisah apa org nk ckp. so go ahead ko nk pakai bju tali spageti berlining ke, spenda lining ke..janji Allah yg hukum kau.

    ‘BUKAN KAU HUKUM AKU, ALLAH YG HUKUM’-ayat cliche

    YG KAU TAK TAHU, HUKUMAN ALLAH LAGI PEDIH DAN MENYEKSAKAN.

    wallahuallam.

    0

    0
  43. Lipan bara says:

    Saper yg biadap sebenarnya?
    Ko btdung tapi pakaian biadap dgn allah

    0

    0
  44. sara says:

    aku selalu backup che ta… tp kali ni xboleh…. hummmm…

    0

    0
  45. awesome says:

    BANYAKNYA CHE TAK DAPAT PAHALA….YANG RAMAI2 KOMEN PASAL AURAT NI KEMAINNNNNNNNNNNN LAGI…BAB KORANG MEMAKI MENGHINA MENGUMPAT NI….HALAL KE? TAK DOSA KE? DOSA CHE TA KORANG SEDAR PULAK..DOSA KORANG KAT SINI MENGATA MENGAIB MENGUMPAT MENGUTUK MENGUNJING….ALLAH REDHA KE??? SHAME LA UOLS

    0

    0
    • melati says:

      masalahnya awesome ni Berdosa lew juga …sebab !!! JAGA HAL ORG…lantak lew mereka nk ngata kew dosa sendiri tanggung bukan ko yg tanggung….hahahahahahaahahahahahaaaa

      0

      0
      • Anti Opah Berangan says:

        Denial and stupid…mcm ko…

        0

        0
      • awesome says:

        jaga hal orang adalah macam ko melati and pengomen ni semua…orang pakai suar pun korang yang panas..orang nak angkut bag berlori pn korang panas …pastu siap cakap dosa la neraka la…persenda Islam la..so aku tanya kat hang semua….yang hampa dok hina dok kutuk dok panggil che ta dengan nama2 yang mengaibkan…mengunjing….mengumpat…tu tak dosa kaaa??

        Islam tu separuh2 kah? hang pa ingat hang pa dah tutup balut bolot badan hampa baju longgak…hampa ingat hampa ada HAK untuk menghina ka? mengunjing? mengumpat? dan mencerca?? tu yang aku nak hang sedaq bukan jaga hal orang…nak bagi tau apa hang pa buat ni pun DOSA jugak…paham nohhhh

        0

        0
    • Terbaik says:

      klu x blh kene tegur habis la maksiat makin berleluasa. ade perkara perlu ditegur bkn sume perkara blh didiamkan saje takut merebak jd ikutan org lain plk. ini bkn sbb umpat @ kutuk. ini sbb igt mengingati antara 1 sama lain sbagai Muslim.
      >>> maafkan sy klu sy tersilap. sila tegur dan betulkan sy. che ta sy minta maaf, xde niat nak mengata dll…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yang puji-puji tu suku sakat cik ta, adik beradik, ipar duai, fan kipas susah mati….. So kalau cik ta yang menjemput fitnah…silap tuan punya badan lah kalau kena kutuk kaw kaw… bonggok punya orang mahu orang puji dia memanjang…dressing, gi bercuti nak menunjuk nunjuk…. RIAK tu kurang kan sikit. Nanti allah tarik nikmat dunia…baru tahu langit tu tinggi atau rendah…

      0

      0
  46. manggis says:

    Artis dari utara ni memang byk bermasalah!

    contoh~
    1) Che Ta
    2) rITA Rudaini
    3) Azreen Azminda
    4) Fasha sendat

    0

    0
  47. FC says:

    Too much lah this Che Ta! And what’s with wearing ‘winter/overseas furry baju’ when in hot and humid Malaysia???

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Laki, bini, anak…kawan2 semuanya bongok. Jadi mcm ni laaa!!!

    0

    0
  49. egen Che Ta says:

    pandai dia cari pahala

    0

    0
    • Jgn Buat Main2 says:

      Tak dpt pahala manusia riak. Jatuh dosa bila wanita berhias jika ada lelaki yg tengok timbul ghairah. Hukum sama seperti BERZINA!

      0

      0
    • che tah says:

      JAGN DENGKI AKU!!!!! JAGN DENGKI.AKU!!!! BIAGLAH AKU NAK PAKAI APA PUN..ASAL TUTUP PEPEK TUTUP TETEK SUDAGLAH…KEPALA LUTUT NAMPAK..TAK LUAK PUN…AKU PAKAI HIJAP PUN PASAI NAK PROMOTE BAJU..PROMOTE TUDUNG..TU JER…YG LAIN2 TOLAK TEPI NO…

      0

      0
  50. Boikot says:

    Opah sakit otak…makin kronik. Sedih tengok!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    bersangka baik. mungkin die pakai legging skin color lolz

    0

    0
  52. Schasha says:

    Laki mcm lembu…jdi mcm ni lah uolsss.

    0

    0
  53. Yuck says:

    she is just hit another level of cheap publicity. thats so low of her.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    klu tak mahu difitnah..jgn dekatkan diri dr memfitnah diri sendiri…dunia ini mmg penuh dgn fitnah..sbb tu org soleh rindukan alam yg kekal abadi..

    0

    0
  55. wtf??? says:

    kali ni dia dah over…mmg x patut. buang je lah tudung tu. buat malu je.

    0

    0
  56. GREENFINGER says:

    rajin plak org nk zoom2 tgk kaler lining dia coklat ka dak. Itu yg nmpk mula2, itula yg org akan buat assumption. Tp aku tak phmla ngan mulut org ni, xblh ka pi private mesej che ta bgtau elok2. yg pi bgtau satu dunia tu apahal?? klu korang kat tmpt dia, korang suka ka org dok bash satu public tau? kamonla, mcm la hampa semua ni xpnh alami zaman jahiliah.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    greenfinger..klu xnak kena mash che kena buat gambar tu jd koleksi peribadi je la..sbb mulut manusia mn blh ttp..sbb tu kt kena jaga aib sendiri supaya xdifitnah..fitnah ni dosa yg bsr dn tmpt org yg memfitnah dn punca fitnah adalah neraka plz azab..klu kita jaga keperibadian diri..jaga maruah..insyallah org pn xbrani nk fitnah kita..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Meremang bulu roma. Terfikir mcm mn lh kwn2 n keluarga che ta ni. Sorg pn xde tegur utk kbaikan che ta. Semua tabur puji je. Ni trmsuklh peminat2 u.. zain pn stu. ptut asben didik isteri kearah lebih baik..ni dibiarkn je mcm tu.. che ta sbgai seorg wanita isteri dan ibu pn silalh jaga maruah keluarga n suami..pepandailh sndri. Sy ni blum lg 30..tp dh pndai pkir..kdg2 pelik ngn prangai org2 yg lg tua ni.

    0

    0
    • anonymous says:

      Anon 1:38pm

      Habib Ali Zaenal Abidin menjelaskan “Kita tidak boleh merasa lebih mulia daripada orang lain walaupun orang itu dipandang tidak benilai di mata masyarakat”

      Komen saudari yang mendebik dada mengatakan walau belum 30 tapi dah pandai pk …jangan takbur sebelum di UJI…

      0

      0
  59. Anonymous says:

    org2 dah naik muak lagi meluat tu dgn perangai kaw ni. tu la pasal….

    0

    0
  60. Hamba Tuhan says:

    Aurat itu terbahagi kepada 3
    Pertama, yang terzahir…tanpa engkau menutupkan bahagian-bahagian yang sepatutnya engkau hijabkan dari pandangan liar lelaki ajnabi..
    Kedua, yang ternampak setelah engkau tutup..bermakna engkau memakai pakaian-pakaian yang kainnya nipis dan jarang sehingga menampakkan susuk tubuhmu..
    Yang terakhir adalah apabila engkau berpakaian, engkau berpakaian yang mengikut bentuk tubuh..itu juga adalah aurat….
    Hitunglah dirimu sebelum kamu dihitung diatas neraca yang mana hitungannya nanti sangat teliti….Setiap manusia akan diadili seadil-adilnya..dan berbahagialah orang-orang yang ketika didunianya sentiasa takut dan mencari keredhaan Allah azza wa jalla…

    0

    0
  61. sedeh says:

    langsung pun xnk jaga maruah anak2 dia. simpati sungguh dgn si nenek specis x sedar dek diri. malu la woi.

    0

    0
  62. hanapeah says:

    dia ni dah mental mcm azwan ali…..

    0

    0
  63. org tobiaq says:

    Lain kali pakai lining kala hitam ka che ta oi…bwu org x petikai tu kulit or lining yg seakan2 kulit hang…adoii…x pyh la pkai hat koyak kalu aku suaq koyak buat kain lap kaki ja..ney hang p dok pkai..pesen kejadah pa x tau..

    0

    0
  64. Anonymous says:

    padan muka ko jalang tua. hahahahahah. kan dah kena…..

    0

    0
  65. anonymous says:

    tegur dengan menghina tu ada beza….yang komen kat sini banyak menghina…kalau menegur tak guna perkataan kesat …dengan panggilan2 yang Che Ta tak suka nak dengar dan tersinggung….tu yang Islam tak kasi….peribadi uols pun kelaut nak tegur konon nak nasihat pakaian orang lain…ada ke Islam ajar menghina untuk menegur???
    korang ni yang komen ni bukan Islam tapi ME LA YUUUUUUUUU yang komen pun bukan sebab Islam sangat tapi sebab dengki ..melalui bahasa yang digunakan pun dah tau tegur ikhlas ke tidak…

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Kau islam sngat la ye..

    0

    0
  67. Anonymous says:

    padan dgn muka koooo…berlagak sangat kannnn….

    0

    0
  68. lawak says:

    tua2 pon bengong. sudah tiba masa dicerca…

    0

    0
  69. Fifie says:

    Kenapa rasa macam Che Ta ni sebenarnya tak redha, tak rela dan tak bersedia lagi hendak berhijab? Kalau mula2 tu terbabas pakai ketat atau nampak pelik tu tak apalah tapi rasanya dah lama juga dia ni bertudung. Selaku artis yang dah berpengalaman pun patut tahu apa yang dipakai akan dikritik dan dikomen… Kenapa makin pelik cara pemakaian tu?

    0

    0
    • kaunselor says:

      susah kalu seseorang tu gila glamer. artis2 banyk yang macam ni. mereka ni narsis…hanya mahu dengar pujian2 dan gemar menonjol-nonjol walaupun dimata orang lain ..pelik.
      dalam kota pemikiran mereka cuma nampak diri mereka aja yang betul. orang narsis kebanyakkan orang2 yg egoist boleh dikategorikan salah satu penyakit mental/jiwa. sukar menerima kritikan dan teguran. contoh selain che ta….azwan ali, fazura, tasha shila dan uqasha senrose.

      0

      0
  70. clever kiah says:

    Pergi mekah berpurdah bagai..pergi negara barat terdedah sana sini..thukah pakaian dia tu boleh mengundang fitnah..pakai legging skin calour sklipun still mengambarkan tubuh badan dia..niat dia dulu bertudung atas keinginan zain katanya..xnk zain msk neraka..tp pakaian ketat sana sini..xbau syurga bagi wanita yg memakai pakaian yg mgikut tubuh badan..Allahurabbi..insaf laa cik ta..sedar diri dah berusia..si suami jgn menjadi dayus mgikut je ckp si isteri..

    0

    0
  71. Bodo tak leh ajaq cerdik tak guna says:

    Kesian..
    Nak bergaya tak padan ngn umoq.

    kuboq dok panggey mai cek ta mai kaih…… Dia dok perasan muda lg……….poraaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh….

    0

    0
  72. Anonymous says:

    ank pkai bj anjing pn x pasan katanyer.. ini kn pulak jeans rupa tu.. lg la x pasan
    honestly, pmpuan btudung skrg yg rosakkn fesyen.. aku yg x btudung nie pn x reti nk memilih pasai smua yg btudung pkai gak..
    silap2 off shoulder tops pn yg tudung nie akn pkai.. letak lining katanyer..hahaha!!! phuiiii.. tgk kn je la..

    0

    0
  73. Anonymous says:

    assalamu’alaikum pada semua yg mengikut intragram che ta…. sy pelik tengok komen anda semua. terlalu obses dgn che ta hingga che ta pakai ape pn nk di komenkn.. jgn menghukum seseorang sedangkan itu bukan hak anda. anda perkatakn yg che ta pakai tu salah.. adakah anda periksa ape yg anda pakai itu adalah betul.. pakai tudung tapi pakaian ketat,pakai tudung tapi mulut ya amat macam longkang.. fikir2kan lah.. buat che ta hargailah kurniaan yg Allah bg dgn sebaik2nye

    0

    0