Written by Bella | October 26th, 2016

Mengenali pelakon Rozita Che Wan ataupun mesra disapa Che Ta, beliau sememangnya seronok bercuti ke luar negara. Lebih menarik lagi, setiap kali bercuti pasti Che Ta sekeluarga akan mengenakan pakaian cantik dan sedondon.

Ingin tahu bagaimana mereka sekeluarga setiap hari berpakaian sedondon? Che Ta mendedahkan beliau akan membawa 20 bagasi setiap kali bercuti ke luar negara dan jumlah itu adalah normal untuk pakaian suami dan anak-anaknya.

Biasanya saya yang akan siapkan atau pack sendiri semua baju suami dan anak-anak kerana saya mahu kami anak beranak pakai sedondon setiap hari.

Saya akan letakkan setiap pakaian yang akan kami pakai mengikut hari, satu bag untuk satu hari. Jadi mudahlah kerana setiap satu bagasi itu saya sudah suai padankan serta dengan rona atau tema yang sama. Selebihnya saya akan asingkan satu bagasi untuk handbag serta kasut-kasut saya pula.

Menurut Che Ta bukan mudah untuk mengemas kesemua 20 bagasi dan ia mengambil masa sehingga satu hari untuk menyusun barang didalam bagasi yang perlu dibawa.

Penat juga bila perlu kemas semua bagasi sendiri. Meskipun saya sudah mengasingkan lebih awal apa yang mahu dibawa tetapi untuk siapkan semua, ambil masa hingga satu hari juga.

Dalam masa satu hari itu saya akan fokus dengan bagasi dan pakaian sehingga ia selesai.

Gigih betul Che Ta mengemas 20 bagasi untuk dibawa ke luar negara, kebanyakkan orang 1 bagasi pun dah malas. Namun, Che Ta kan hendak semua foto beliau sekeluarga nampak cantik dan kemas, jadi perlulah penat dahulu untuk mendapatkan hasil seperti yang beliau mahu.

Sumber Berita : Astro Awani

65 responses to Che Ta Bawa 20 Bagasi Setiap Kali Bercuti Ke Luar Negara

  1. Anonymous says:

    MAK CIK NI..PLEASE LAH. APA DIA NK BUKTIKAN AKU PUN X PASTI!!!

    60

    0
    • Anonymous says:

      Haha.tak ada personal assistant ke?bag kemas sendiri.konon kaya sangat.family ni tak payah melancong la kalau setakat nak ambik gambar & bergaya.stressful gila melancong macam tu.orang nak relax2 dengan family,dia sibuk pikir macam mana nak pose

      57

      0
      • Anonymous says:

        CIK TAH NI GILA AGAKNYA..MUNGKIN DIA NI ADA PENYAKIT MENTAL TAK..MUNGKIN DIA SENDIRI TAK PERASAN..ORANG KATA MENTALLY ILL..ADA ORANG SAKIT SUKA MAKAN..ADA SUKA MARAH2..NI.SAKIT BERFESYEN NAK NAMPAK PERFECT WALAU SESAAT..BAIK PI JUMPA DOKTOR SEBELUM TERLAMBAT

        8

        2
        • q says:

          most people mati2 nak travel light. berfikir mcm mana nak pack brg muat satu luggage je sbb kalau byk luggage jadi menyusahkan pulak nak bwk byk2. sy kalau travel dgn husband, semua brg kitorang kalau boleh simpan dlm satu luggage je. and bwk satu backpack each. tu pun dah mcm rasa mls nak bwk. ape2 je lah che ta….

          1

          0
        • Anonymous says:

          Orang baru kaya begitulah diknon. Siti Nurhaliza lagi kaya awal dari dia pun tak kecoh travel cenggini. Siti lg org kampung kut tp xdelah tunjuk kekampungan dia bila travel.

          1

          0
    • zack says:

      aku tak kaya macam che ta. aku bercuti overseas bawa satu beg je. balik malaysia baru aku bawak bali 20 bagasi penuh dgn baju baru. sbb aku mampu pegi overseas setahun sekali je. tu pun, duit aku simpan every month sikit sikit. aku nak rasa kepuasan bila spend duit tu. Malas aku nak bwk baju bekal bagai dari malaysia

      50

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju. sekarang ni era globalisasi. bawak satu beg je…yg lain beli kt overseas. top shop, zara satu dunia ada..

        14

        0
    • cili pedas says:

      entah, lepas tu upload dlm insta. padahal lepak2 kat taman bunga, tepi sungai…tepi tembok. mcm takde arah tujuan je. takde aktiviti2 menarik bila berjalan. pastu posing kepit2. tu la trademark dia. kampung sangat…

      47

      0
    • Anonymous says:

      dia nak buktikan dia tak mampu nak shopping kat sana la…tupun tatau

      17

      0
  2. kak nam says:

    20 bagasi….dressing mcm clown anak beranak. mcm pergi buat sarkis. heheheh

    77

    0
  3. Jemah Jemu says:

    Ok ! Tu pon nak bagitau LOL

    9

    1
  4. melati says:

    yg tukang angkat Bagasi Saidin..!! Che Ta nk bagi tau ” ko ingat lelaki jew boleh kawal pompuan” ?? tu jew…hihihi , memalukan suami sendiri, padahal kita sebagai isteri mesti sorok kan Aib Suami, ni Che Ta siap bangga tunjuk kaya yg semua org tahu bukan kekayaan Suami…!!! yg paling saya tak boleh tgk sepanjang bergambar Che Ta & anak2 Saidin Macam patung Budda jew (pak Pacak)…wakakakakakakkaaaa..

    14

    1
    • Anonymous says:

      Setuju aku ngan ko Melati. Posing muka RCW sebelah kiri,mulut mesti ternganga bila ketawa,berbaris pacak,tepi bangunan. Dari dulu,maintain je cara posing. Keluarga Maharani Lawak

      26

      0
  5. melati says:

    Lagi 1 , Che Ta salah Show Off, lain kali ckp camgini saya pergi keluar Negara tangan kosong , tapi balik dgn 20 Baggasi..!! baru lew org Heran…hihihi..Mizz Nina bawak Credit Card RM20 juta cool jew..wakakakaakakakaka..!!

    33

    0
  6. nok gebuzzz says:

    salah sorang tukang bawak ialah man kajang……hahahha..jadi balaci che taq!

    17

    1
  7. RATU CAPSLOCK says:

    GO ROZITA CHE WAN! PEDULIKAN APA KATA ORANG! DORANG BUKAN FAHAM APA-APA, DORANG BUKAN FASHIONISTA MACAM KITA KITA NI!

    DORANG TAHU APA? PAKAI T-SHIRT UMNO SAMBIL PICNIC KAT PD, MAKAN KEREPEK AND GORENG PISANG BELI TEPI JALAN. APA CLASS?!

    LAIN LAH KITA. PERGI GREECE UOLLLSS! AHAKS!

    2

    37
  8. isabel basha says:

    such a waste. woman .. dah pki tdg cantik jgn menunjuk sederhana lah , sekadar nasihat !!

    7

    0
  9. @.@ says:

    Sapa lh wartawan benggong g tanya soalan mcm ni kat che ta ni…alahaiiiiiii…xde idea sungguh bab nk menginterview..yg diinterview plak mmg kaki show off..haaaa..amik ko kata nya..:)

    10

    1
  10. hcubeshop says:

    Rozita Che Wan always confident

    4

    0
  11. anak nogori says:

    20 bagasi satu hari?
    aiiii nak g kursus sejengkal pun, setengah bagasi 4 hari kemas…
    ok bye

    16

    1
  12. LOLA says:

    moga amal ibadah nak bawak ke akhirat pn banyak lah yer.

    9

    1
  13. loyalmalaysian says:

    che ta dan beg2nya…biarkan…

    9

    0
  14. ghadisk says:

    untongla ank2 dia dpt mak mcm che ta..tp aku g untong de mak mcm mak aku..hahahah!!

    4

    1
  15. Anonymous says:

    ADAKAH DGN BERITA MCM NI EKONOMI NEGARA AKAN PULIH…ROSMAH AKAN MENJADI BAIK.. NAJIB AKAN JADI MANUSIA YANG BERHATI PERUT..I THINK THIS NEWS VERY NONSENSE.. X PERLU KOT..

    15

    1
  16. alia says:

    pls laaa…..tak payah nk riak sngt….bila peminat diluar sana complain dia kata ” org dengki dgn dia …..aku tak kisah apa org luar sana nk kata”….hakikatnya sikap yg terlalu bongkak tak abis2 ….bila kena kutuk mula laa buat kenyataan ayat cover….. kemewahan dan dunia glamour tak blh bawa mati hakikat nya semua bawa kain putih dan papan sekeping….dlm hukum pun kita tak leh menunujuk nunjuk akan timbul fitnah …..utk renungan semua

    * sikap kita sendiri yg buat org kat luar sana memfitnah dan menghina kita …memang la kau punya kau punya suka…..kalau riak sngt lama2 harta kau hilang cm tu jer

    9

    0
  17. Ros says:

    You can take kampung out of people but you cannot take people out of kampung. Ok fine tebalik.

    5

    2
  18. ada aku kesah says:

    hahaha yelah makcik saya tau makcik kaaaaaaya sangat tp tak perlu la woi sampai kau nak cite sumeeee benda nak bagitau orang. tak cukup2 lagi ke dengan kete dah hilang apa lagi barang dia hilang haritu ?? lupa dah aku banyak sgt harta merdak dia hasil penat lelah dia kennnn haih simpan2 la sikit riak tu makcik. saya paham makcik memang terlebih mampu takat nak bayo extra luggage doplohbijik tu. boleh lepas ek smpi 20 bijik ? padahal pi berapa kerat je maap sy backpacker not my taste nak berdoploh beg macam makcik. rasa tak enjoy langsung berbeg2 nak pi berjalan ni. paling tak pun 2 beg pun dah cukup huhuuu mereng dah komen aku layan cite dia ni hish

    1

    1
  19. Anonymous says:

    sy slalunya bawa hand luggage je psal senang, arrive je tak yah tungu2 kat baggage buang masa.. dah balik baru tambah bag luggage tu brapa nak or simpan bag atas bag kat hand luggage tu simpan folding beg or simpan dlm box segala belian suruh kat airport rap dgn plastik ..senang.. hihi

    0

    1
  20. alexa says:

    please lahhhhh harap-harap ada berita che ta tak bayar tax! baru padan muka

    1

    1
  21. Jojo says:

    Shallow the whole lot of them

    1

    1
  22. Anonymous says:

    orang pergi melancong ke holiday nak pakai simple2, nak santai2 …no makeup ,no high heel..ini adoyai pls la…cik ta..

    4

    1
  23. Anonymous says:

    apesal korang busuk hati sangat? dia bawak 20 bag pun sukati dia la. bukan korang yg bayar baju2 dia pun. sibuk benar. ni tak boleh, tu tak boleh. jeles much? tak paham aku

    8

    4
  24. Anonymous says:

    Hidup che ta dh stable. Korg jgk beli produk2 dia. Bese org bndr x belila..yg beli semua mkcik n akak2 kat kg or suburb. Target buyers die..hehe

    2

    0
  25. MAK JEMAH says:

    BOSAN CERITA YG SAMA …..EKKKKKK

    0

    1
  26. JIMBO says:

    Jap2. Ade orang tanye ke bape luggage dia bwk every time holiday ke oversea? Ade reporter tanye ke? Ade peminat tanye ke? Ke dia sedap2 syok sendiri nak keluar statement riak ni? Eh, please lah. Like we all give a shit dgn berapa bnyk luggage ko nak bawak. Just live ur life happily sudah. Semak ah mak cik ni!

    0

    1
  27. Anonymous says:

    che ta ingat dia buat gini kira da top la dari artist artist yg ada kat Malaysia
    tunjuk kaya…ajar anak dia yang kecik jadi macam dia. sekarang masih kecik
    da ajar macam gini budak tu besar confirm spoilt. padan muka…anak dia
    yang boy lagi useless harap kan mak dia nya popular je…bukan jeles tapi
    tak faham orang makin tua makin jadi bagus ni terbalik plak….posing tepi tembok, pelok pelok, tepi pantai mulut nganga kasi lalat masuk hahaha…patut la 20 bag nak sedondon dia ingat cantik tapi so buruk and so kampong la…..macam badut circus ngan mekap tebal, bulu mata palsu. agaknya dia tak tengok cermin kot hahhahaa……………obit la che ta…please la wake up…..

    3

    1
  28. adiah says:

    kampung gila…

    4

    0
  29. YaaasQueen says:

    bukan airline salunye limit 2 / 3 bags je ke sorang. hehehe. ke rombongan dia semua pegi sehelai sepinggang kasi quota bagasi. just saying.

    4

    0
  30. Kolupis says:

    suka hati la che ta mau bawa bagasi brapa banyak
    dia byr excess luggage, so what?
    taste masing masing la, dia mau bergambar depan tmn bunga ma, tembok batu ka…
    hasad dengki la korang ni

    5

    0
  31. Anonymous says:

    Korg jgn tak tau, sebenarnya semua pakaian yg makcik ni bawa adalah pakaian sponsor. Dia dibayar utk memperagakan pakaian sponsor ni di luar negara….itulah sebenarnya bisnes yg dia buat….hahahaha…..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Korg ingat dia mampu sgt ker nak gi overseas setiap bulan, kalau bukan ditaja? Kesian, kesian nek ta ni kan…

    2

    1
  33. next pliss says:

    tangkap mn2 bwk brp bagasi pun pun masalahnyer gambar dia sumer nampak sama,..gelak pun control sambil pose sebelah…xnampak pun permandangan obersi aku lebih sk tgk gambar backpackers yg pelbagai..mmg teruja..citer nekta bosan mcm citer nasik lomak anak daro..diulang2 padahal biasa jer..so boring…

    2

    1
  34. Anonymous says:

    tak jeles tak dengki tapi ada gak yg spesis cgini punya habaq untuk bagi org jeles n dengki klu tak bgtahu org tak kan tau n komen..mcm putri2 raja gi belayar tak tau gak dorg bawa brapa beg huhu nih sapa yg buka pekong<<btul ker ayat aku

    1

    0
  35. Anonymous says:

    tapi satu jw aku takut klu artis indon dorang dpt award klu byk cerita sensasi byk hters ..klu cik Ta dpt award hmm untung dia ni baik tak komen nnti lagi dpt award haha..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    satu hari satu bag parah lah dekni kalau pegi 100 hari bawak 100 bag la

    0

    0
  37. Anonymous says:

    award khas untuk muka hari hari kena sumpah ngan orang

    4

    0
  38. Awekz says:

    Tolonglah cover citer lain… pasal makcik plastik ni dengan laki and anak beranak dia nak tak perlulah kot. Tak habis-habis pasal die cuti luar negara and berapa banyak wardrobe die or whatever ni xperlu la nak highlight… waima 20 kontena dia nak bawa kemana sekalipun…bior la makcik ni, dengan laki and anak beranak dia ni terjun dengan kontena2 tu…

    5

    0
  39. anon says:

    Ni pun dijadikan cerita ke. Eeee…boring betol dgn cerita makcik attention seeker ni. Who cares kalau dia bawak 20 ke 30 beg pun????????????????????/

    2

    0
  40. KT Pari says:

    Nenek perasan diva, sengaja cari publisiti murahan. Anyway, sure zain naik menyampah, mana2 pergi ade je anak2 tiri kacau daun,

    2

    0
  41. anon says:

    And this is news???? Why???? lrrelevant…

    1

    0
  42. joshua says:

    Nara, everytime nenek kebayan ni pergi makan angin bawak beg banyak, kena masuk blog ke. Tak ke bosan siar crite macam ni.. Lagipun nenek ni pun bukannya popular sangat pun.. Everytime mkn angin nak bagi tau semua org. Menunjuk je lebih nenek ni..

    1

    0
  43. Migotts says:

    Dia ni bisnes apa?mcm kaya sgt,,,mcm duit x abis,,,

    0

    0
  44. Anonymous says:

    even aku xde insta,gigih aku google insta che ta ni sbb nk tgk pic dia..serius..mcm apa ke rupanya semua baju sama warna..pastu fesyen pelik2 je aku tgk..mayb betul kot dia ni sakit jiwa..maaf che ta..aku ter mengata ko..

    3

    0
  45. Mumia says:

    Emmm…..kumpulan boria kot. Sedondong all the time. Dah hobinyer gitu weh!
    Aku puji Che Ta bab2 mengemas bagasi(20). Rajin !!

    0

    0
  46. Kaki ikut laki travel overseas says:

    Uols percaya ke dia cerita? Dia travel pun naik economy class jer or air Asia. Main airlines dapat la bawak 30kg… Dengan air Asia kena bayar for luggages. Dengan extra luggage dia tu tau tak berapa puluh ribu dia kena bayar? Orang tak pernah travel, boleh la dia tipu!

    1

    0
  47. Anonymous says:

    diamlah

    0

    0
  48. Yekeni says:

    I kalau pergi holiday, bawak sehelai baju aje, kasut pun 1 aje yg flat selesa untuk shop till i drop. Semua beli kat sana. Pernah on 1 occasion, i pergi holiday cuma bawak handbag aje sampai my friend pun terperanjat. I cakap malas nak pack dan pikul bag. Tapi bila balik memanglah berbeg beg.

    Rasanya org mcm che ta ni, pakaian cuma pakai sekali aje kan? Tak repeat? Why not just buy over there? Or bila dia balik, beg tetap 20 biji? Tak shopping ke?

    0

    0
  49. anon says:

    aku kalau pegi holiday kalau boleh nak bawak bagasi seminima mungkin…semak weh byk-byk bwk..holiday nk happy2.. ni jenuh nk ngngkut beg saje

    0

    0
  50. dia says:

    hai nenek hai nenek hai nenek

    0

    0
  51. Rani kulup says:

    alahai. aku pergi overseas sama la mcm che ta.bawa beg banyak2 tapi kalau balik ,semua beg yg aku bawak,aku ksi hanyut dalam sungai. kaya mcm che tak ketaq ketaq tk sye.hahaha

    0

    0
  52. One Loop says:

    Biarkan Che Ta terjun dengan beg-begnya!!!

    0

    0
  53. sentap says:

    riaknya sakai sorg ni citer…
    pesal ko x angkut almari je gi oversea…cam x pernah g tmpt org nak berdondon2…

    0

    0