Written by Bella | November 1st, 2016

Hari Ahad lalu, penyanyi Azharina telah menggayakan busana yang cukup menarik sesuai dengan lagu tugasan No Woman No Cry yang bergenre Reggae nyayian asal Bob Marley.

Namun, siapa sangka busana yang ditempah khas itu aksesorinya ialah berlian yang berjumlah kira-kira RM300,000. Menurut Azharina, beberapa pihak telah bermurah hati untuk menaja busana berkenaan.

Alhamdulillah, sejak memasuki pertandingan ini banyak pihak terutama yang saya kenali ingin memberi tajaan untuk setiap persembahan saya.

Seperti malam ini baju yang saya gayakan ini dibuat oleh pereka fesyen Razman Razmi yang dibuat ni Bangkok, Thailand dengan kos kira-kira RM30,000. Manakala anting-anting berlian ini nilainya RM100,000 termasuk rantai yang sepatutnya saya pakai tapi tidak dibenarkan produksi yang kesemuanya bernilai RM300,000.

Azharina sering ingin kelihatan berbeza dalam persembahannya dan tidak mahu terlalu bergantung kepada produksi untuk mengaturkan penampilan beliau.

Saya berterima kasih dengan platform yang diberikan dan peluang ini saya gunakan sebaik mungkin dan disebabkan itu saya sentiasa cari alterbatif lain untuk tampil di atas pentas. Saya tidak mahu perkara itu bergantung kepada pihak produksi sahaja. Mereka sudah beri peluang itu sudah cukup baik.

Selain itu, Azharina mengakui, beliau berkerja keras dalam memberi persembahan dan penyampaian lagu-lagu yang ditugaskan kepadanya dengan baik.  Azharina katanya mendengar 100 buah versi  lagu No Women No Cry untuk mendapatkan hasil terbaik.

Sumber Berita : mStar Online

35 responses to Busana Persembahan “Reggae” Azharina Bernilai RM300,000

  1. Kojah says:

    Bagus sgt artikel ni dipublish masa rakyat dihadiahkan dgn berita kenaikan harga itu ini. Ada apa la sgt dgn 300k tu kan? Harap-harap, orang yg tak makan harini sbb takde duit, tak baca kisah baju 300k ni. Untungnya Azharina.

    20

    12
    • Abam lah says:

      Tajaan je beb. Lagipun ni xde kene mengene dgn harga minyak masak n petrol. Different issue. To azharina, teruskan dgn memberikan persembahan yg terbaik. Suara anda dah cukup mantap. Semoga jadi juara. Target top 6 GV :
      1. Azharina
      2. Siti Sarah
      3. Zarul
      4. Nora
      5. Gmie
      6. Intan/Ameng/Zur Eda

      42

      3
      • Pereka Baju Elly says:

        Mengarot! Taraf ko penyanyi kelab malam kt Tawau je!

        1

        13
      • Mar says:

        Top 3 pilihan saye:
        1. Azharina
        2. Siti Sarah
        3. Zarul

        Azharina dan Sarah mesti bestfriend sbb kalau xsalah dulu diaorg 1 batch kat RTM masa zmn2 i skola rendah.. heeee.. :)

        16

        0
  2. KUCING says:

    mula2 tengok macam maskot ayam..
    mahal nau bulu2 smpai 300k

    p/s azharina kurangkan ek ek ek tu ya..semua lagu nk ek ek ek..

    31

    0
  3. what a life!!! says:

    SO..WHAT???

    2

    3
  4. anon says:

    betoi ke 300 ribu ni???

    8

    0
  5. not a fashion victim says:

    kalau 30 k sekali pun tapi hauk.. xyah lah, dah macam
    bukan designer pnya creation. kain gerbang2 tu kot yang mahal..hahaha..
    Don’t be a fashion victim. eh..

    9

    2
  6. lee chong kuat says:

    Amboiiih sakan no kaler baju dia..merah kuning hijau kuning..dh laa mlm tuu selangoq berentap dgn kedah..hihi

    7

    2
  7. sentap says:

    rm300k cam kain langsir…pkai cam elly mazlin lagi cun..merapu punya pakaian..

    7

    5
  8. seyes says:

    siti sarah GV3 . berbakat .. kecik molek.. suara tak usah dipertikaikan lagi memang the best. dan yg penting die muda hehee

    10

    0
  9. ek ek ek says:

    baju ni nilai 30k? harge singgit pon aku xnk beli..hihihi..
    tpi okla, die pkai untuk persembahan je..

    4

    2
  10. Anonymous says:

    aku piker salah cannel kot aku buka channel sport ker per Olympic ker per punyer loh klor baju.aku pun klu bgi baju tu aku ambik ah pastuh potong2 kain toh modified alter2 buat baju hihihi

    1

    0
  11. alia says:

    betul ke nii….. dia ni suka buat cerita yg hebat2….dulu pun penah kontroversi …..tapi malas nak ckp

    2

    2
  12. Eurghhh says:

    Nonsense..mcm kain alas meja kt pasar malam.

    4

    2
  13. Host says:

    Hahaha buruk giler baju bbulu2.kaler kunin plak tu ..layak jd kain lap kaki je..yg puji lawo tu xde mata ke?ermm

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Macam burung kakak tua je…sembang kasi orang bimbang..wahahahhaha

    0

    0
  15. Yekeni says:

    Seriously that green dress worth 30k? It looks like a home made costume dress for halloween or something.

    0

    0
  16. X says:

    Baju camtu 300k,Agak2 la nak membongaknya.

    0

    0
  17. x kenal says:

    Rasanya bkn bj tu yg rm300k..Tp keseluruhan termasuk aksesori kan…

    0

    0
  18. MAK NING says:

    MAK SUKA VOCAL ZARUL… MANTAP… CUBA AZHARINA NYANYI LAGU ZIANA ZAIN,,, MAU SEMPOT MINAH NI… HIHIHIHI

    1

    1
    • Jury Pro says:

      Amboii capital letter nampak… Benci sgt ker tu..? Penyanyi yg x popular x semestinya xbagus. Dan penyanyi yg baik xsemestinya mereka yg boleh menyanyi nada tinggi sahaja. Setiap penyanyi ada vocal range masing2. Mereka ada genre tersendiri. Guru vokal Syafinaz Selamat, Diva Ning Baizura, Dan Dayang Nurfaizah tiga penyanyi ni mempunyai vokal yg paling terbaik di Malaysia. Tapi belum tentu lagu Ziana Zain sesuai dengan vokal mereka. Sebab genre mereka berbeza dengan Ziana Zain. Dah faham ke? Kalau tak faham, maknanya anda memang BUTA SENI.

      7

      0
  19. liz says:

    300k tapi hodoh

    0

    0
  20. plumbum says:

    siapa azharina ni? aku tak kenal..dah google pun masih tak kenal..
    btw, pakai aksesori nilai 3 juta pun, tak memberi maksud dan tak membawa apa2 perubahan kepada suara kau bertukar jd sedap..sebab kalau suara kau sedap, kenapa aku tak kenal kau kan…

    2

    1
  21. Anonymous says:

    Ha ah… I pon tak kenal siapa Azharina ni.. Penyanyi kampungan kot.. Ala2 ct nodiana dulu2.. Kampungan2 gitu… Haha

    2

    1
  22. Anonymous says:

    entahlah bila tengok show realiti omputih x pulok ngok penyanyi nyer sakan bergaya berpesen pelik2 mcm artis mesia ni….semak org nk tengok bakat bkn “fesyen show”….mcm fun fair pulakk…

    0

    1
    • Anonymous says:

      Omputih dah tak main dah pesen2 skrg ni. Theyols rasa kain2 ni ketinggalan zmn. Maka Theyols pakai bikini terus… Hahaha. Contoh terbaik si Rihanna tu dah mcm darurat kain aku tengok

      0

      0
  23. Mak Becok says:

    Let’s be frank! Itu satu pakaian paling hodoh! Apa benda punya fesyen merapu tu?! Dan suara dia ni taklah hebat sgt!

    0

    1
  24. Mak Becok says:

    Elly Mazlein dan Zarul punya suara lagi merdu!

    0

    1
  25. Anonymous says:

    Best gak costume ni. Sesuai ngan kekuatan dan semangat azharina semasa perform. Nampak mcm pejuang wanita pun ada. Very energetic. First class performer.

    1

    0