Written by AbangNara | August 11th, 2010

bung tak kena penjara

Berita baik kepada Bung Mokhtar dan Zizie Ezette sempena Ramadhan ini. Mereka berdua dapat berhari raya sebagai pasangan suami isteri di rumah bukannya di penjara. Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam telah menerima rayuan Bung Mokhtar dan mengarahkan beliau membayar dengan seciput RM1,000.

Tahniah lah kami ucapkan kepada Bung dan Zizie. Moga-moga kes ini menjadi pengajaran kepada lelaki-lelaki di luar sana yang nak berkahwin lebih dari satu. Jangan lupa amik sign bini nombor pertama anda. Kang tak pasal-pasal naik turun mahkamah. Paling sedih kalau kena meringkuk dalam penjara.

Kepada Bung dan Zizie, selamat menyambut Ramadhan dan selamat berhari raya sebagai pasangan suami isteri. Jangan lupa kat bini first udah la ye. Hehehe.

86 responses to Bung Mokhtar Tak Dipenjara, Boleh Beraya Bersama Zizie

  1. laNtOk LeW says:

    hurmmm….da agak da….pe2 pon tahniah laa…

    0
    0
  2. hasya says:

    hahah
    seb baik
    ;P

    0
    0
  3. syazni says:

    perghh nasib baik kan? hehe

    0
    0
  4. bom2 beng says:

    senang r pasni org len nak wat…seribu je pon..

    0
    0
  5. suke2 says:

    best la bung pat rye ngn bini mude.hehe
    papepn congrats….

    0
    0
  6. Aurelia says:

    Dah agak dah.. mmg aku sure dr sblm ni lg yg si BMR ni xkn kene penjara punye…

    0
    0
  7. sis says:

    pndai ar bang nara wat dialog tu haha lawak2

    0
    0
  8. eryati says:

    huhu..seksi zizie ni

    0
    0
  9. chempaka says:

    biasalah.memang dh jangka pun.takkan YB nk tido penjara kut…kesian tilam empuk kat gumah tu..jatuh lah standard… apa2 pun inilah moralnya dan “rupa” hukuman di negara kita

    0
    0
  10. SyamZone™ says:

    Undang2 mcm sial….

    0
    0
  11. [email protected] says:

    Bung Nara *bang bila lak nak kawin

    0
    0
  12. pingkypanthers says:

    hmmm…
    senyum adk zizie…
    bang bungnya x masuk pnjara…

    0
    0
  13. INI TAK ADIL !!!!
    pasni mule lah ramai yg akan ikut ‘jejak langkah’ dia ni, poligami without proper procedure sbb ‘ala klu salah kena denda je..’. klu diaorg kena penjara, diaorg akan bangkang smula dan ungkit kes ni…
    klu le dia ni sbg pemimpin yg buat salah, pastu tetap kena hukum seperti mana yg ditetapkan, barulah rakyat akan respek perundangan negara, sekarang ni kompem org akan take for granted punye….

    0
    0
    • SWEET says:

      MEMANG DAH AGAK TAKKAN VVIP MASUK PENJARA.
      KALAU ORANG BIASA DAH LAMA MASUK PENJARA KOT.
      TETAPI KAN MEMANG INI BERI PELUANG PADA
      LELAKI LAIN DI MALAYSIA INI UNTUK
      BERPOLIGAMI DARI DALAM MALAYSIA DENGAN
      HANYA BAYAR RM1,000.00 JE.
      HUHHHHH

      0
      0
    • wak kordi says:

      tak adil kepala jubo ko!!

      adakah sebab dia seorang YB dia harus dihukum lagi teruk dari org lain, baru itu dikatakan keadilan?? nak jatuh hukuman hakim kena adil dan objektif, tak melihat kpd status/pangkat seseorang tetapi hanya berpaksi kepada fakta. faktanya sekarang kesalahan yang dilakukan x de la besar mana. tak mengugat kepentingan awam pun dan lebih penting tujuannya adalah untuk mengelak maksiat. kalau nk cakap nanti org lain akan disrespect undang2 bagi aku orang tak beriman je keluar statement bangang mcm tu. agaknya prinsip hidup kau “eh orang lain bole buat jahat/langgar peraturan, kenapa aku tak boleh?” lagipun hukuman denda Rm1000 tu pun adalah selaras dengan enakmen yang diguna pakai.

      lainlah kalo si YB ni didakwa sbb kes khalwat ke, zina ke, bolelah ko nak menyalak kalo hukuman tiba2 jadi ringan. tapi ni kes berpoligami je pun. not a big deal la.

      jangan la satu hari nanti lelaki lebih selesa ada perempuan simpanan dari berpoligami. kok diorang bilang “buat apa poligami, silap2 ke penjara kita, baik kita kongkek senyap2 sudah”

      0
      0
      • ain says:

        terbaekkk arrrr cetujuuuu…nk buat benda baik elak maksiat nikah sah tp nk kena penjara mmg pelikkk…

        0
        0
      • SWEET says:

        KATA NEGARA MALAYSIA ADA UNDANG2. KENAPA X BUAT SECARA BAIK. MOHON PADA MAHKAMAH YG BELIAU NAK BERPOLIGAMI. ISI BORANG POLIGAMI. KENAPA MEMBELAKANGKAN MAHKAMAH SYARIAH. BUKAN MAKSUD X BOLEH BERPOLIGAMI TETAPI BUATLAH CARA YG BETUL MENGIKUT UNDANG2 SYARIAH NEGARA MALAYSIA. LAIN LA KALAU LARI KE NEGARA SIAM. INIKAN NEGARA MALAYSIA BUKAN PULAK KETEPIKAN UDANG2 SYARIAH MALAYSIA.

        0
        0
        • Neng Ciber says:

          aduss… ada terkena maki nih…. hmm… di malaysia ni susah bangat nak kawinnya, skang lagi susah… kena pegi kursus, kena isi borang mcm macam, pegi pejabat sana sini, dapatkan surat company sahkan bujang, buat HIV test dll.. nak kawin pun leceh… no wonder la ramai kawin kat seberang sbb Msia nie banyak procedure menyusahkan org nak kawin… agaknya Bung tu bz sgt la bukan sengaja tak ikut undang2…. aku pk yg baik baik aja… jgn marah marah bulan posa nie kena banyak sabar deh…

          0
          0
        • Fact-oriented Person says:

          Setuju dgn SWEET.

          Kpd Neng Ciber, sebenarnya di Malaysia nak kawin tak susah pun prosedurnya..memang boleh dipatuhi oleh kebanyakan pasangan. Namun kena tau la..nak menikah mestila ada beberapa prosedur yg perlu dilalui demi kemaslahatan pasangan2 sendiri. Biasanya yg pilih utk kawin di Siam ni sbb nak poligami tanpa kebenaran atau kerana wali si pompuan tak setuju pasangan tu bernikah, bukan kerana payah prosedur nikah di Malaysia. Sapa pilih utk nikah kat Siam atas sbb prosedur nikah, nescaya dia menyesal sbb nak buat pengesahan nikah luar negara di Mahkamah Syariah lg la renyah..tak caya try buat.

          to wak kordi: Tak setuju (secara aman, bukan nak gaduh;-) Sebenarnya ada sbb kenapa si Bung ni kena hukuman penjara atas kesalahan dia tu..bukan Hakim Syarie syok2 boh penjara kat dia. Biasanya kes poligami mmg takkan dipenjara melainkan takleh bayar denda atau kerana kesalahan berulang2. Ada isu terselindung di sebalik kes ni yg sy rasa tak perlu didedahkan..sy tau beberapa isu di sebalik kes ni & hakikatnya memang ada campurtangan politik dlm kes ni, itu saja yg boley sy cakap kat sini..PEACE.

          Wallaahu’alam.

          0
          0
        • Seri Ayu says:

          Aper yg citer ‘terselindung’ tu Fact? Sharing2 ler ngan kitorg..kite tau you mmg byk info ttg kes2 artis di mahkamah syriah tu. Sharing is caring right..(“,)

          I personally pun dh expect bende nie..mmg well-known leaders xkn kene punye kalau stakat mahkamah syriah punye judgment. Diorg xheran sbb diorg ader kuase..

          0
          0
        • smdino says:

          setuju nga sweet n Fact – oriented Person…mcm tu la rakyat Malaysia…

          0
          0
        • SWEET says:

          Betul3 FOP nanti bila nak bercerai lagi banyak masalah nak isi borang dan naik turun mahkamah. Tu la pasal nak ikut Undang2 Syariah Malaysia secara betul.

          0
          0
        • Lopez says:

          Fop nie pnah cerai ke, tu yg tau kes turun naik mahkamah nie?

          0
          0
        • F-O P says:

          Ish Lopez ni..wal’yaazubillaahi minzaalik. Demi Allah sy belum pernah bercerai dgn sape2 pun sblm ni. Kalau sy tau isu perihal kes2 mahkamah tak bermakna sy pernah naik turun ke mahkamah kes cerai..na’uuzubillaah. Percayalah org yg kerap naik turun mahkamah takkan tau prosedur2 mahkamah melainkan yg melibatkan kes2 dia shj. Boleh tak kalau sy katakan yg sy tau ttg tu semua sbb mmg sy tau?;-) Mcm sblm2 ni yg sy katakan, usah ditanya di mana sy tau semua2 ni..insya-Allah info yg sy masukkan dlm komen2 sy tak salah. Kalau tak percaya or tak yakin pun takpe, just tunggu bila crita sbnr didedahkan sama ada sama dgn crita sy atau tak..

          Apapun sy mmg tak berapa suka cara soalan kamu tu Lopez..ada ke tau sbb maybe pernah bercerai..

          0
          0
        • Lor says:

          FOP nie tuduh org lain tukar nick name… Nie dia pun tukar nick name… X caye tgok, kejap taip FOP penuh, kejap FOP pendek, kejap F-O-P… Hahaha! Kantoi pakai banyak nick… Uhuhuhuu…

          0
          0
        • F-O P says:

          Lor… F-O P tu rasanya ramai yg dh maklum bahawa ianya abbreviation bg Fact-oriented Person.. Kadang2 malas nak guna nama panjang tu sbb satgi ada jer yg komplen, so baik sy pendekkan je.. Tak perasan ke F-O P tu singkatan kpd FACT-ORIENTED PERSON?????????? Avatar kan sama??? Tiada berlaku penukaran kpd nickname melainkan disingkatkan je..lgpn mmg ramai yg sebut FOP je bila refer kan sy dlm BN ni..

          ITU PUN SUSAH MAU PIKIR KAH??????????

          0
          0
        • omaini says:

          Pe lar Lor. tu pun jd isu ke? I can tell that it’s the same person la between FOP & Fact Oriented Person tu. Mesti you nak gurau2 je ngan FOP tu right?hihi. FOP, nickname you dah jdik isu la skunk..hehe.
          Lopez, aper soklan ko mcm mereng jekk..? Biarla FOP gives info, it’s nice what? It shouldn’t be bcoz he knows something, he knows through his experience. But who knows rite?

          0
          0
        • Lor says:

          Fop suka sgt tuduh org lain tukar nick… Sbb dia pun biasa tukar nick… Kalau tak caye tgok kjap FOP pendek, kjap panjang… Avatarnya sama sbb emailnya sama… Sbb kalau kau memang slalu bukak bn nama Penuh kau memang dah ada, xyah taip lagi lah… Kalau kau kata memang niat nak buat abvrtion, letak je FOP nape ada yang taip huruf kecik penuh, taip huru besar… Aku bukan nak cari isu tak pasal, tpi aku bengang org tunjuk bagus tuduh org lain tapi kau pun buat jugak! Cuba tgok komen2 dia, nape x consistent… Of course baru pas tukar nick je kan… Cuma guna email yg sama sbb tu ikonnya sama… Kalau dah memang suka tukar nick, jgn la plak tuduh org lain pun tukar nick jugak…!

          0
          0
        • Lor says:

          Omaini… Bukan saja cari pasal, tapi FOP nie mcm bagus, suka tuduh org tukar nick, padahal dia pun tukar nick… Sbb tu dia experienced bab nie… Baca entry lepas bape bnyak dia tuduh org tukar nick, and pastu tgok name ejaan FOP berubah2 mcm dia taip balik nama dia.. Huhuu… Email yg sama memang kuar ikon yg sama, tapi bila ejaan kau ubah2 maknanya kau baru jer taip nama tu… Sedangkan kalau kau memang guna nama tu memang dah ada auto save x perlu taip lagi… Pastu x ngaku bagi alasan nak letak nama singkatan plak…

          0
          0
        • F-O P says:

          Apesal la si Lor ni sentap sgt dgn sy bab nickname ni. Kamu pernah sy kantoikan ke? Malas la nak berdebat dgn org yg konfiden tp in fact taktau ni. Tukar dr Fact-oriented Person ke F-O P pun jd isu besor amaat. In fact sama je.. Ape2 je la Lor asalkan kamu bahagia……

          0
          0
        • Lor says:

          Hih hih.. Aku tau ler.. nama fop nak nasihat org, nama lain tukang sokong fop atau utk tulih laser2… Kalo idak xkan nick yg sokong sama jer… Hihi… Xmo ngaku xpe… Hipokrit…

          0
          0
  14. N's says:

    Apalah nilai seribu tu dekat bung, pejam mata, raba duit dlm poket bayar jer, mcm byr air kt kedai…murah rezeki beliau sempena ramadhan ni ye…

    0
    0
  15. zz says:

    penipuuuuuuuu!cube klu org biasa yg bt?konpom dok penjara….mcm ney ker perundangan msia?pilih bulu!

    0
    0
  16. xde nama says:

    dh agak dh… org politik mmg camtu… wayang je lbh…. nk bg gempakkk….. hmmmmmmmmmmmmmmm

    0
    0
  17. sini bukan sana pun bukan says:

    erm.. patutnya dia ni lah yang kene hukum pun sbb dia public figure, biar jadi pengajaran kepada orang lain. Ini tidak.. kalau dia lepas.. lepas ni org lain buat mesti bajet lepas punye.

    aduiyai..

    0
    0
  18. Kita says:

    Mana leh kena penjara.. Kalau ahli Parlimen kena penjara 1 hari, dia kena lucut jawatan. Of course gov’t tak mau.. Kang kena buat pilihanraya kecil, pening lak pala sapa nak letak calon, kempen, itu semua duit tu…

    0
    0
    • futuremg says:

      tp..nobody is above the law…tak gitew?….

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Yeah right..nobody’s above the law… But sadly that phrase is not fully carried out here in Malaysia.. There are still ‘somebodies’ who can easily escape the long arm of the law..they’re immune from any legal action & can safely be said as..they’re above the law. You know it..mostly politicians of ‘that’ side, if you know what I mean.;-)

        0
        0
      • lizay_73 says:

        malaysia boleh maaaa

        0
        0
        • Lor says:

          FOP nie tuduh org lain tukar nick name… Nie dia pun tukar nick name… X caye tgok, kejap taip FOP penuh, kejap FOP pendek, kejap F-O-P, kjap Capital… Hahaha! Kantoi pakai banyak nick… Uhuhuhuu…

          0
          0
  19. el. says:

    mahkamah kena bebaskan, takut trajedi bunuh diri ..kali ni bawak moto sambil bunuh diri.. eh.. apa yg aku merepek ne.. maklumla lapor puasa ne… selamat berpuasa semua..

    0
    0
  20. Rm1000- ciput je tuh, Bung kan byk luit,… lain kali buat lagi..

    0
    0
  21. fifie says:

    ala 1k jek kene bayo…xjd hal pon pd die..hihi seb baik dpt raye same…

    0
    0
  22. puteriaquarius81 says:

    NGOKKKKKKKK!!!!! X ADILLL

    0
    0
  23. lady's says:

    sepatot nye dialog bong 2 Abg nara kene letak cm ni….
    “usah kate 1000 jew 5000 pon i blh bayar taw…” hurm
    hurm aku pon dah agak dah mesti dye x masok pejara. patot nye kasi la masok. bg dorang ni sedor dry 2 siket………….

    0
    0
  24. BlackBerry00 says:

    pasni ramai ar pak pak menteri berpoligami..
    kene denda rm1k…celah gigi jer tu…
    tengok la nanti…

    0
    0
  25. pelawak tulang says:

    mcm yg dijangka….tak kena penjara…letak jawatan je laaa…kasi kat org yg layak…
    undang2 gubal kat parlimen..sekali ahli parlimen sndiri langgar undang2…bagus betul..

    0
    0
  26. DANIAL_LOVE says:

    alhamdulillah kalau dato’ sembahyang hajat 5 kali…ingatkan nak tambah lagi 5…nanti terlebih kuota plak…huhuhu

    0
    0
  27. DANIAL_LOVE says:

    kalau lah orang biasa yang buat cam tu dah tentu kantoi kat dalam penjara..tapi kalau orang kenamaan buat hal..selalu tlepas…apapun aku gembira menjadi rakyat kerana didunia aku DIDAHULUKAN…di akhirat pulak PEMIMPIN2 yang tidak amanah DIDAHULUKAN menerima balasan dari Allah…

    0
    0
  28. anna says:

    apa nak jadi la ……x adil btol!

    0
    0
  29. basshunter says:

    bape sgt la RM 1000 tu bg BUng….nangis2 tu wayang je lebih

    0
    0
  30. Nina says:

    Heheheheeh..ingat org politik bnyak duit ker?? Biz saya lagi bnyak dr gaji PM..RM35k sebulan..dok umah 8 jam seminggu bekerja, bukan 8 jam sehari…Apapun, tahniah lah buat bong Mukhtar ngan Si gemok zizie ni

    0
    0
  31. cik joyah says:

    huhu… tergelak sakan aku bace dialog kat gmbr tu….
    hahahah~

    0
    0
  32. uba says:

    Bung untung dpt zizie yg gebu……melekat habis….kalau masuk penjara…mesti jd gila…………..

    0
    0
  33. gosipgurl_fea says:

    Tahniah Bung! XDDD

    0
    0
  34. lata says:

    dia mampu …..lagi pon dlm islam bole kawin 4…kluarga zizie pon stuju apa kita nak kata……hentam sajalah bung….

    0
    0
  35. ine says:

    masuk penjara pun aper salahnya…

    0
    0
  36. kutu says:

    hahaha.. kat dunia lepas kat akhirat blm tentu lagi.. ckp bebyk pun kurang pahala aku di bulan ramadhan..

    0
    0
  37. amirul says:

    tak pa bung yg penting tiada kesalahan dlm islam…best tak …dpt yg gebu……meleleh…….

    0
    0
  38. Hmm... says:

    ok apa dah kahwin secara sah…. drp bt maksiat?? bkahlwat?? tupun nk masuk penjara.. stakat denda ok la tu… mana ada manusia yg x buat silap.. even yg komen kat sinipn x ada yg perfect kan..

    0
    0
  39. eyda says:

    nanti nak suh anak jadi datuk lah….dapat kawin ngan retis kat siam….peh 2 x pyh masuk penjara..kan…kan..kan..

    0
    0
  40. smdino says:

    Taaniah bung….sekarang dah cukup hensen kut…biarkan org nk kutuk…kite tau apa yg kite buat..orgn hanya tau garam itu masin..manis itu madu @ gula,…. pahit tu pedu…Tapi dia org tk tau kalu masin mcm mana,,..,manis mcm mana..pahit ..pahit mcm mana…kalu dh itu kehendaknya…pasti ia akan terjadi sama ada kt suka atau tk suka..

    0
    0
  41. apa2 ajer says:

    Bang Bung raye kt mane taun nie..??

    0
    0
  42. Tuan Asyraaf Hebadd says:

    macam mane boleh lepas ni?patotnye kene penjara taww coz diey dok dalam dewan rakyat & rangka undang2!ta kan la diey ta tahu undang2 kott!

    0
    0
  43. jahok says:

    nasib baik MP BN kalau dari pembangkang dah kena hukum penjara 1000 hari

    0
    0
  44. Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  45. Elane Dazzi says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0
    0