Written by AbangNara | February 27th, 2013

Nampaknya Aidil dan Rita masih saling berbalas-balas kenyataan mengenai masalah yang melanda rumahtangga mereka. Semalam Aidil mempersoalkan rasa sayang isterinya apabila sering diaibkan oleh Rita menerusi media. Sebentar tadi, Rita membalas kenyataan tersebut menerusi portal Murai.

rita rudaini dan aidil

Menurut Rita, dia sudah pun menjaga tingkah lakunya sebagai seorang perempuan, ibu dan isteri. Kata Rita:-

Dulu ketika mula Aidil tidak pulang ke rumah, bukan saya yang pergi bercerita kepada media tentang perkara itu. Tetapi orang yang melihatnya sendiri setelah menyedari hanya saya yang saja yang sentiasa beada bersama anak-anak, sudah tentu ianya menimbulkan persoalan dan akhirnya soalan tersebut pasti akan diajukan kepada saya. Kalau dia kata saya aibkan dia, daripada segi apa? Saya sudah pun menjaga tingkah laku saya sebagai perempuan, ibu dan isteri. Sebelum ini, dia yang banyak dikaitkan dengan beberapa orang wanita lain Kalau tidak benar, kenapa nama dia banyak dipetik dan bukannya saya? Malah orang di luar sana yang sering datang menyampaikan khabar kepada saya tentang kononnya mereka ternampak Aidil keluar dengan perempuan lain. Pada saya pula, apa gosip yang berlaku selepas krisis rumahtangga kami, itu adalah urusan Aidil dengan Allah SWT.

rita dan aidilSeolah-olah tiada kesudahan yang akan dicapai antara mereka berdua ini. Hanya Allah sahaja yang tahu siapa di pihak yang benar dan siapa di pihak yang salah. Selaku pemerhati, janganlah kita melabel mana-mana pihak sesuka hati kita. Biarlah pihak mahkamah yang membuat keputusan terlebih dahulu. Semoga mereka berdua akan berdamai jua satu hari nanti.
bedak arab kokuryuP.S: Harga promosi untuk Bedak Arab Kokuryu. Hanya RM50 termasuk penghantaran. Klik sini untuk membuat tempahan atau hantar email ke lorongsetia8@gmail.com untuk sebarang pertanyaan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

263 responses to Buktikan Kalau Benar Saya Aibkan Dia – Rita Rudaini

  1. kamariah says:

    saye merayu pd kak rita agar tidak memberi ape2 kenyataan balas selepas ini…
    ini krn akan mengeruhkan lg keadaan yg sedia keruh ini…
    jika kite berada dipihak yg benar jgn risau Allah ttp bersama2 org yg benar…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 243 Thumb down 2
    • nafies says:

      huwarghhhhh!! *menguap*

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 6
      • din says:

        Bedak Arab Kokuryu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 5
        • Rozita Che Wang says:

          Safi Rania Gold..akak nak kawin !

          Next?????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 4
        • Mak Jemah Tengok Youtube DiDapur says:

          EGO TINGGI, IQ RENDAH !!!!

          ITULAH ARTIS2 MALAYSIA.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 152 Thumb down 7
        • Aku Muak Nak Termuntoh says:

          nora danish bercinta dengan anak V I P …

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 3
        • Poyo Lah says:

          Malu la wei dok canang satu Malaya perkawinan yg tiada hasil. Bukannya handsome sangat pun laki kau tu. Muka Bangla bersepah kat Central Market lagi handsem. Orang lain cerai jugak kau masih meludah jatuh ke muka sendiri Rita. Semak perut la haihhhh cerita basi…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 16
        • cik embun says:

          Hurm… takpela rita.. takpayah bersoal jawab lagi dengan dia. dah nampak jelas dah dia tu mcm ting tong sikit. kau teruskan hidup kau dengan anak-anak tu sudah. ada jodoh, adalah. kalau takda pun biarlah. semuanya ada sebab dan musabab serta hikmah daripada Allah. Kalau berpanjangan macam ni sampai kiamat pun tak habis.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 36
        • Lembu Gemok says:

          yang tu tunding yang ni,yang ni marah yang tu..sampai bila tak habis..semua nak menang..apa kata ampa cerita dua orang ampa jaa(maybe dgn mahkamah), lepas tu dapat kata putus, pastu putus..haaaaaaaaaa..kan senang..takdak dah satu dosa…fitnah menfitnah…amacam?caraa?kalau ON,msg aku..tak kisah laa rita kaa,aidil kaa..aku akan ajaq hampa macam mana nak settle…serabuuuuuuut!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          lembu gemok, tunding ke tuding?

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
        • missa says:

          saya kesian kat kak rita… tapi dia terlalu ego…. syurga seorang isteri adalah dengan suaminya… saya doakan yang baik2 sahaja.. takut kene dekat diri sendiri…. emm..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 3
        • GadisSunti Murahan says:

          Abg Nara ni ajen bedak arab tu ker? Berape reger satu set? Apakah ini satu lagi kosmetik dari bahan2 asli, contohnya taik unta dari negara arab tuh? Sila beri penjelasan k……

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Rita, sudah la tu. jangan tegakkan benang yang basah. mmg rita yg banyak buat kenyataan sebelum ni.
        cukup2 la tu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 168 Thumb down 16
        • K Bye says:

          *Mata Keatas* sambil tekan topik lain …

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 5
        • TAK PAHAM says:

          RR, kekayaan seorang isteri terletak pada taat nya die pada suami. kekayaan akhirat. suami memang bertanggungjawab terhadap ibu bapa dia. mungkin salah die sbb buat keputusan awal untuk nikah waktu umur die belasan tahun. tapi nak buat camne. ko sendiri yang agree kawin ngan budak2. redha je la… jangan rita, jangan sbb ni x cium bau syurga awak nanti.cukup2 la tu canang 1 malaysia perangai suami awak tu. lepaskan die and move on…sian anak2….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 5
        • damai says:

          sudah cukup cukup sudah
          cukup sampai disini saja
          hentikan segala statement yg ada
          tlg jadi org yg berhikmah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
        • TANTE says:

          hang merapu ape rita oi,… dah la.. malukn diri sendiri je sttement hang…… ludah langet.. kecepekkkkk kt muka sendiri..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        aku pon ngantok gak ngan cite die ni. memula dulu aku sebelah kan si rita ni. tapi lepas kes mahkamah aritu, aku rase die ni psycho la. kalau betul die lakukan tanggungjawab sebagai isteri, nape time suami da mule lembut ati, nak berbaik2, ajak duk kat umah yang disediakan pihak pengurusan bola sepak, die refused? bagi macam2 alasan. ko tu pompuan, tempat ko ngan laki ko. elok tak elok umah tu, da tu kemampuan suami, terima je la. same cane ko terime mase die ajak ko kawen lari dulu. ego seorang pompuan. canang sana sini macam da boleh sangat idup tanpa lelaki bergelar suami. last2 bila suami nak ceraikan, tak setuju pulak. tau pulak kecut perut. tau pulak cakap sayang suami. boleh tanye pulak ape bukti yang die aibkan suami? try la carik balik entry2 lame kat BN ni. confirm jumpe banyak bukti. rita ni nak cane ni yang sebenar nye? dari kesian, aku da naik menyampah la. ni la padah nye, nak kawen tapi ilmu tak cukup.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 179 Thumb down 8
        • makjemah says:

          tau takpe..Rita ni dah mcm karpal sigh tau tak..ckp punya auta putaq belit.. mmg la dia yg slalu dgn anak2, dah laki dia nk jumpa dia tak bg.. kalau aidil nk bwk jmpa kluarga dia pon tak boleh..tak ke mcm pmpn gile tu..rita ni ego melangit.. mungkin sbb dia rasa dia cantik, standard, kaya, berjaya kot..sbb tu tak nak berbaik dgn org lain..PHUIHH!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 5
        • Anonymous says:

          BLER RITA KUARKN STATEMENT GINI LAGI BERKOBAR2 LA AIDIL NK CERAIKAN SI RITA NI.. YG RITA NI PUNG PANG PUNG PANG KAT MEDIA T BLER DLM MAHKAMAH KUAR STATEMENT.. SAYA MASIH SAYANGKAN DIA.. CEIIITTTTTTTT!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          btl..setuju

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • amor says:

        Apela rita ni..kerja nak bg kenyataan bls..laki ni kalau kau duk push sgt pun dia tak suka rita..udah2 la tu..nanti nampak kau terkejar2 dia..tah2 dia dah fed up n give up dah..mungkin mmg dah tade penyelesaian.kadang2 perpisahan tu lebih baik..tak perlu nak buka semua cerita.kalau la aidil ni ada salah dia..biar la urusan dia dgn Allah kalau kat dunia dia terlepas.awk pun sama..move on la..nak lagi ke rayu laki mcm ni?sedangkan family dia pun tanak dah awk.haih.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          rita2… dr dulu sampai skang tak ubah2 perangai. patutla laki tak tahan lama. akbar saari(ex laki) dia pun pnah ckp ‘mmg rita ni sukar utk dibentuk’. Nah, jejaka2 kat luar sana, yg kesian ngan nasib rita ni, sila lah merasa bencana hidup ngan pompuan ni.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 5
      • n says:

        kepada Rita..dah la tak perlu lah nk pjg2 kan lagi masalah ni..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
      • SummerLove says:

        saya dah bosan tahap menyampah.rita pulak tak habis2 nak push aidil apahal.mmg la dia nk hak dia dan penjelasan.tp rasanya dia terlalu suka gunakan media..bukan ini caranya nak jernihkan keadaan dn nak lembutkan hati suami..rasanya udah2 la tu merayu n harap pada org yg dah tak sudi.redha kan jela rita..kalau ada awk tak puas hati lagi.mengadulah pada Allah..biar Allah saja tentukan dan bg balasan kalau betul aidil ni aniaya awk.doa org teraniaya ni slalu Allah makbulkan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
      • meens says:

        itulah artis.bila memilih media utk jadi ruang luahan perasaan.skrg dah nak cover up cerita kau hina n tuduh aidil mcm2.cuba bayang mcm mana isteri2 dr org kbykan yg tak popular selesai masalah rumahtangga dorang.kalau mmg aidil tu lelaki teruk tahap dewa sekalipun,dia still suami awk.guna cara yg betul nak selesaikan hal rumahtangga.ini la risiko bila dlu kawen tade restu keluarga mertua.slalu kalau suami buat perangai.kalau mertua syg tape lagi.dlu aku kesian gila dgn ko.tp bila lama2.rasa something wrong with u jugak.kalau ko pandai jga hati suami.takan sebenci ni dia layan ko.tula push sgt dlu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        bak kata P. ramlee….. Dah tua pun bodoh…!!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
      • MissB says:

        dah xpaham ape y rita nak lg. suami dia buat salah. she should acts wisely. now nampak dia pon xbetul sama.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
      • benYa says:

        muak aku dengan “drama” rumahtangga ni..udah2 la rita oiiii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
    • nyampah says:

      Bosan…..!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 4
      • suka Sabree Abu says:

        dua2 xnak mengalah, dua2 nak berbalas2…
        nampak sangat yang masing2 ego tinggi melangit..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 6
    • suka Sabree Abu says:

      sampai bila nk habis, asyik nk balas2 je..
      kat media pulak tu..
      nmpk sgt dua2 mmg tak matang..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
    • no name says:

      bukti???dh ada banyak bukti kat blog2…ckp biar b’akal..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 5
    • aini says:

      Kak Rita,
      Saya adalah peminat kak rita..Apa yang kak rita lalui pernah terjadi pada diri saya..tapi saya ni bukan artis itu je beza nya..lepas ni jangan komen apa2 lagi biarkan tuhan yang buktikan sapa salah sapa benar kalau nak komen pon di dalam kamar mahkamah saja..kalau kak rita sayangkan umahtangga / suami & anak2..bincang berdua tanpa babitkan keluarga ke dua-dua pihak..kita tak tahu hati orang ada yang tambah2 cerita kurang jadi lebih dan lebih jadi kurang..saya tahu kak rita tabah lalui benda2 macam ni..kita manusia ada salah & ada benar..kalau betul kita nak bercerai tak nak hidup dengan dia lagi lain la..cth : macam erra fazira

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
    • azi says:

      tu dia…nk bukti plk dah…bukti bsepah2 kt dlm beutifulnara nih ha…byk bebeno kak rita ni buat kenyataan dok aibkn laki,mak mrtua & yg sewaktu dgnnya…bcerita kesana ke sini tu buka aib la tu kak rita…tu la muka je lawa tp iq kurang sikit la…kalau yepn laki ko tu salah..xpyh la nk buktikan yg kau tu prmpuan yg suci dan kudus tnpa sbarang kesalahan..org lain bcerai jgk tp xde mcm ko ni..tgk erra ngn yusry..msg2 xpnh aibkn sdiri xkira la sape salahpn…ko nk jaja crita pn manusia stakat boleh bg simpati je…ssh sng nk kna tanggung sndiri jgk..mngadu je la kt Allah dan family tdekat..diam2 sdh..diam itu bijak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 1
    • kak timah says:

      bila lah telenovela ni nak hbis dh brtahun tahun bratus ratus episod,law aidil nak ceraikan cerai je lah rita oiii yg ko nak tarik tali lg knpa . .law mcm ni sampai kiamat pon x selesai kes korang ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
    • rose says:

      ye la.. sudah2 la.. buat apa lagi nk perang2… kalau masing2 tuduh menuduh bila nak aman nya… pisah aje laaa

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • Obe Gemuk says:

      Rita, kalau dalam Islam cerita apa yg buruk pasal suami itu namanya aib la. Mohon artis menjiwai watak selari dengan menjiwai agama. Sekian terima kasih

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
    • damai says:

      Sy steuju sgt dgn kamariah. knp kita nak membalas kenyataan. Ingat rita kita adalah wanita Islam, kalau btl kita kena dera atau tak dapat keadilaan dari suami kita kita selesaikan cara baik bukan cerita melalui media. Apa yg Aidil ckp itu ada benar, selagi anda berdua masih ada ikataan suami isteri tlg jgn cerita2 akan kelemahaan suami pada umum. cukup anda mengadu pada mahkamah sahaja. Kenapa dalam neraka lebih ramai wanita adalah kerana mulut kita. If awak btl2 masih ada perasaan sayang terhadap Aidil tlg hentikan segala kenyataan. Renung2kan rita, pergi tanya org bijak pandai hal agama adakah cara awak mengeluarkan kenyataan terhadap suami itu benar. Fikirlah lebih matang, both your kids adalah lelaki jd jk isteri2 mereka nanti hadapi situasi mcm gini sape kah yg akan salahkan anak anda atau menantu anda. Your kids sudah mahu meningkat naik jadi jk tiada persefahaman cerailah secara baik yg buruk2 kan lagi bapa kepada anak2 anda. Bgm mana keadaan sekali pun anak2 anda lahir dari air mani Aidil juga so renung2 kan secara Islamik side

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • dek rita hola hola says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 20
    • Doreamon says:

      Kak Rita..kalau ada apa2 yang x puas atie, citer kat mahkamah yer, biar kita buruk pada pandangan mata manusia,tapi mulia di sisi Allah..kak Rita pung pang pung pang sana sini pun nak buktikan kak Rita benar,kak Rita cma nampak benar dimata manusia jer,Tapi Allah lebih mengetahui..Allah dah janji sesiapa yg membuka aib org len,maka aibnya akan terbuka juga,cepat @ lambat benda tu pasti berlaku..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
    • kak timah says:

      dalam kes ni dua2 keras kepala

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • Lena Hangit says:

      Rita pls diam buat pekak jer pasnih, berdiam tak semestinya mengalah, semua tahu anda mangsa dlm kes nih

      Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
    • ermmmmm says:

      rita ni cepat melatah!! dia rasa diri dia jak btul….sbg isteri baik diam bab slh 1 tugas isteri adalah menjaga maruah diri dan suami…..jgn asyik nak ckp diri tu betul smp bagi statement sana sini

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • pop says:

      betul ckp kamariah…dia kluar kenyataan tu sedikit sebanyak mengaibkan aidil gak..lebih baik diam je settle sendiri.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. aidil says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 22
    • huha says:

      kahwin, mak bapak xrestu, cerai, xcerai, cerai, xjadilah cerai, cerai LAGI, ” sy dah x sayang”, “sy masih lg sayang”, “kalau syg kenapa aibkan?”, “mana ada aibkan”……yawn yawn yawn

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
    • ann says:

      palotak ko

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  3. Anonymous says:

    udah2 le tu wat statement..setelkan sdiri mslh tu, xpyh nak wat statement kat media bnyk2, bkn makin baek, mkn x baek adela…klo nk berbaik bkn camni caranya..sabo aje la ngn kome2 nih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  4. qaseh says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 39
  5. emmm says:

    ko rita nak gak balas kn…senyap2 sudah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
    • reen says:

      tu la kan? bila asyik bls m’balas cmni , nmpk sgt krs kpala , ego , kalau dia , pe salahnya , kita semua pn dah tau lah dia teranaiya , di tggalkan suami , di zalimi , tp bila asyik melawan je , bls balik kenyataan , keegoan dia sgt t’serlah di situ , mula2 org kesian , nnt org mnyampah plak , huhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 4
  6. ira says:

    sebenarnya Rita ni ada bakat jadi penulis skrip sinetron.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 3
  7. Anonymous says:

    RR belajar terima kenyataan, perkahwinan yg x direstui org tua mmg ssh nak bahagia….buang la ego jauh2, belajar terima kenyataan org dh tak syg dan belajar jaga aib suami..jgn segala cerita dlm kain semua nak di hebohkan kpd media.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 3
  8. Apijol says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 41
  9. LISA says:

    dah seperti drama sehangat asmara da ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  10. doremon says:

    baiklah kak rita solat mintak petunjuk Allah dari dok bertekak dengan aidil tu..pastu diam je jgn dok balas statement .. aidil pn bawak muhasabah diri ingat Allah byk2..ishhh rimas aku kisah rumah tangga sume orang bole tahu ..xmalu ke …seb bek anak kecik xtahu pape lagi ..kalau anak da besar remaja aku kompem anak dorg malu kisah masalah rumah tangga mak bapak dorg tersebar di mana2…jage la maruah masing2 .. settle cara elok..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  11. Anonymous says:

    membosankan cerita korang nie mengalahkan drama indon plak bertahun-tahun tak der ending..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  12. IKAKUMON says:

    BOSAN..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  13. reen says:

    dah lah tu rita , pompang2 lagi , berdiam diri tak semestinya kalah rita .. selesaikan cara baik , guna media buat apa? aidil baru sekali bagi komen , awak balas lagi , tak sudah2 , diam je , kan nanti orang menyampah pulak , betul lah awk mmg keras kepala , ego , tak nak ngaku salah lgsg , isk3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 1
  14. Anonymous says:

    Rita ni ada mental problem kah? Anak anak mereka will suffer the most dalam pertingkahan ini. Bercerai lah saja and move on! Jangan lah berdendam dengan bekas suami. Jodoh mu di sini saja! Buanglah ego kamu tu & berhentilah dengan lakonan kamu tu! Ini dunia nyata dan bukan dunia hiburan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 4
  15. man says:

    Macam mana orang boleh tahu aidil keluar rumah kalau bukan kau cerita. dah la kau keluar rumah tanpa izin suami. Ayat kau pun dah tunjuk kau perempuan yang suka langgar cakap suami dan tak hormat suami.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 7
  16. arisa says:

    tak abis2 lagik berbunyi ke rita oiiii…sudah2 lah tu, pjg benor telenovela nih..sendiri buka aib laki tiap2 mingu kat paper kata takde pulak… just shup up and plss zip mulut tu sikit

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 3
  17. zaifrul says:

    duduk semeja lah rita dan aidil. berbincang leklok. bukan sorang bagi statement. pastu esok sorang balas statement. bodoh!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
  18. Anonymous says:

    bodoh la rita rudaini ni…engkau buat kenyataan panjang2 akan menamppakn kebodohan engkau….kalo dah xde persefahaman, cerai je..daripada melalak kat media, mengaibkan diri sendiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 3
    • robyn says:

      suka komen ni. mmg rita mengaibkan diri sendiri. lagi teruk, menzalimi diri sendiri bila dia menampakkan kebodohannya

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
  19. Pengkritik tidak bertauliah says:

    Sudah2la weii, korang bdua ni menyemak aje la….bising2 dkt media watper,pgila selesai sdiri face 2 face! time kawen sorok2 xnak media tau,tup2 dh bcerai berai mcmni kecoh 1 malaya…puii!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  20. Anonymous says:

    udah2 la 2 rita oi….sume da tau sape yg buruk perangai sebenarnye…xyah la nk bising lg…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
  21. me says:

    kurung dua2 dlm 1 rumah..kurung seminggu.. soh lepaskan ape yg x puas hati.. klu dah lepas luahkan sume.. xbley gak nak baek.. cerai je.. cam ne nak baek klu dua2 x reti nak bincang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  22. iris says:

    mmg la ko jaga tingkah laku segala tp mulut ko tu masih mencanang2 citer kat press… ngok betul la dia nie….takleh ke jwb no komen bila press tanya…entah apa2 la dia nie

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  23. hijau kuning says:

    adoi…cukup2 la tu…cerita laen please!!!!! next

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  24. robyn says:

    rita, kau ni tahu ke maksud “aib” tu apa? it’s very very clear that what you said above was “mengaibkan” your husband! i’m writing in english with a hope that you can understand better if you don’t understand malay. perangai buruk aidil adalah keaiban aidil. jadi apa yang keluar dari mulut kau tentang perangai buruk aidil tu maksudnya mengaibkan aidil lah! lagi mahu tanya dan suruh buktikan bila atau jika benar kau aibkan dia. kan ugama kita menggalakkan kita supaya tidak mengaibkan orang tentang keburukan mereka?

    ishhhhhhhh… kau cakap guna akal tak ni?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 2
  25. Aku yg betul says:

    Rita, satu je… JUmpe Aidil dan semuka.. minta maaflah pada dia..sejahat2 mana pun dia ttp suami..kata sayang, jdi abaikan segala perkara yg dah lepas..turunkan ego kali ni… buktikan sayang tu dgn tolak ansur… hopefully u dgn dia akan bersama kembali…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  26. Anonymous says:

    brape korg byr kt media tuk jdk org tgh…?baik smpan duit tu ddk bincang berdua je….tkyah heboh2

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  27. den la ni says:

    lawak pulak kenyataan die kali ni..xaibkn dia(aidil)..haha..agak2 r wey..hbs yg kau asik canang psl keburukan aidil 2 kt media npe??kalo btl aidil 2 bnyk wt silap,kau cte r dlm mahkamah..bkn jaja cte suami cm 2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
  28. Mok CiQ says:

    perghhh Kak Rita mulut non stop !

    ngeriiii nak wat bini…………huhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
  29. jules says:

    assalamualaikum..

    kehadapan kak rita..

    saya harap kak rita boleh senyap atau buat tak tahu jer la…cukup la balas membalas..banyakkan solat hajat n doa ke apa lagi bagus drp banyak bunyi mulut…kami sudah bosan kerana ini semua poyo.

    yang benar..
    jules

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  30. Anonymous says:

    mcm mane la nk settle kalu cam nie………….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  31. Robyn says:

    “Saya sudah pun menjaga tingkah laku saya sebagai perempuan, ibu dan isteri.”

    eh betul ke dah jaga ni? mulut pun kena jaga kak oiiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
    • melly jon says:

      betul… mulut dia yg berbisa sebenarnya… kena fhm..kata2 dr lidah lebih tajam dari perbuatan… kot ye pun tak buat perangai yg aibkan suami..tp mulut tu yg byk aibkan suami, walau pun bukan dia yg beritahu..press yg tanya… simpan kemas..tujuk tak beri kerjasama pd wartawan sekali sekala… dia berlakon bukan sehari..bertahun2 dah… so wartawan nak “ban” dia? pedulilah… rezeki bukan ditangan mereka… so rita…kalau u baca..please..please n please…tutup mulut kemas, tunduklah pada suami kali ni… tak rugi apa… u akan dpt balik suami u… itu pun kalau u sanggup mengalah dan terima suami dia.. please..mak ayah aidil, mak ayah u juga.. thanks.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
    • ritot says:

      jaga mendanya……berlakon pegang2, peluk2, dukung2….tu namanya jaga maruah la sangat…..opss…lupa lak…tanggungjawab sebagai pelakon ye tak rr……..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
  32. So meluat! says:

    Serius, dulu simpati dengan c Rita nih, tapi sekarang dah menyampah… menyampah sangat2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 3
    • kiss says:

      aku tambah lagi.. menyambah,menyampah, menyambahhhhhh sangattttttttttt

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  33. ........................ says:

    cukup2 sudahhhhhh……aku dh bosan dgr cite dia orgggggg…..bang naraaaaaa…tkr cite lain le…….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  34. Ahli Mesyuarat Tingkap says:

    Tanya pulak minta bukti. Bukti dah berlambak la wei. Buka aib suami apa hukumnya? Sudah lah… Hang setuju saja la untuk bercerai daripada teruih2 buat dosa mencaci dan mengaibkan suami di khalayak ramai. Dalam bab ni, Aidil nampak sikit matang sebab kurang bercakap yang buruk tentang isteri dia berbanding dengan isteri dia yang dah kertu dan dianggap matang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 3
  35. helljay says:

    rita rita…aritu ko ckp lain arini ckp lain esok ckp lain, mang btoi pun ckp aidil, ape ko nak sbnrnye ni, memule dulu aku mmg ksian la jgk ngn ko rita, skang da meluat, main tarik2 tali, nak tau nape laki ko nak cerai ko, ko ni sbnrnye keras kepale, ego ko tu tinggi melangit, langsi semcm…ye laki ko pun salah, tp kalao nak bsame, buat baik2, ikot ckp laki, kalao dah xnak tawar hati semua, terima je la laki ko da x syg ko, da x nak ko…menambahkan dosa ngn laki je dok pukui canang gahh seantero alam pasai laki ko…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  36. Menyampah says:

    aku tahu mesti rita akan balas balik pnya…..smpi bila cite ni pn x akan abis…nsb baik keluarga aidil x masuk campur…kalau masuk campur lagi cite ni nt jadi BN Rita plk….menyampah le……menyampah….menyampah…menyampahhhhhhhhhh…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  37. Anonymous says:

    rita ni x tahu malu ye…suami dh ckp x sayang tpi dia ttp nk tunggu lagi….kalau aku boleh blaaaaa…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  38. deepred says:

    banyak sangat bukti nak kena tunjuk ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  39. doremon says:

    mane komen aku abg nara oiiii

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      komen aku yang tadi pon tak kuar oiii. (tapi komen ni confirm kuar)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        tahu xpe ..pnjg berjela aku taip tp xkuar…phuiiii laaa bukan aku mencarut pn haishhhhhhhh

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  40. Anonymous says:

    kesian ko rita….orang luar sampaikn cerita ko percaya bulat2 lpas 2 ko bgtau press info ko ckp aidil nk kawen dgn org 2, org ni….2 bkn buka aib namanya?
    org luar ckp kluarga mertua yg srh aidil ceraikn ko,ko percaya bulat2 & ko petik nama mertua ko kt press sampai sakit org tua 2…bukan buka aib namanya 2?
    sepanjang bapa mertua ko sakit, ada ko jenguk dia? ada ko bwk anak2 jnguk datuk dia yg sakit???? yang ko tau terus2 menyalahkan keluarga mertua ko tanpa ambil tahu sakit orang tua 2…..TOO EGOOOOOOO!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
  41. Mak semah lagi says:

    aku dah kata dah c rita ni mmg mental…aku bkn backup c aidil tu sgt..tp dr awal lg aku da agak c rita ni mmg mcamane…contohila artis2 yg lepas bercerai senyap n x buruk’n bekas suami mcm s.aleya,shasha…korang yg sokong rita ni sgt..backup la c rita ni habis2 ye…bgla semangat lg moga2 dia trus tabah utk menceritakan segala masalah rumahtangga dia pada media…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 3
  42. Anonymous says:

    rita, kau tahu ke maksud aib tu apa? what you said above was “mengaibkan” aidil. i’m writing in english with the hope you will understand better the word “aib” if you don’t really know what it is. perangai buruk dan kekurangan seseorang adalah keaiban orang tu. jadi kalau kau memperkatakan perangai buruk aidil bermaksud kau dah mengaibkan dia. ugama kita tidak menggalakkan kita membuka aib seseorang, malahan nasihat dia kalau kita boleh, kalau tidak doakan dia berubah. tapi kau pilih untuk mencanang keburukan perangai aidil, boleh lagi kau tanya dan suruh buktikan betul ke tidak kau mengaibkan aidil.

    ishhhhh… tutup mulut dan buka akal kau tu lebih baik dari menunjukkan kebodohan sendiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  43. waty says:

    dia ni perempuan mental..rasa dia betul je..lagi nak tunjuk dia tak salah..padahal dia sendiri yang selak kain sendiri..muka tak tau malu..tau la ko tua, laki ko muda..tapi jangan ingat ko je betul…menyampah betul aku kat rita ni..dulu aku kesian kat dia..sekarang paling menyampah tgk perempuan bodoh nak mampus ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 3
  44. xxx says:

    dulu aku kesian kat rita. tp skrg ni mcm errr..annoying pun ada kot -,-

    senyap2 dah la rita oiii. hal rumah tangga takyah la nak hebohkan kat media .1 malaysia boleh tau kot. dia tu dah la artis. cukup2 la membalas kenyataan. kalau mcm ni sampai bila nak settle? bosan dowwwww!! please laaaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
  45. Red Kebaya says:

    kesian la aku baca kisah AiRit nie..dr mula sampail la nie…rita buktikan sayang tu pada aidil..buktikan tanpa prejudis…jangan derhaka cakap suami…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  46. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 25
    • robyn says:

      yang pastinya kalau yang mengata rita ni mengambil iktibar dan tidak ikut perangai rita mencanang kisah rumahtangganya, insyaallah mereka tidak terkena nasib macam rita

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
  47. ess says:

    dah2 la tu rita ooii… naik menyampah plak aku.. klau mcm ni 10thn pon x habis nak berbalas..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
  48. salju says:

    pada pendapat saya.. kedua2 pihak ni masih lagi ada tercalit rasa kasih, cinta, sayang dan rindu.. cuma, sedikit ego yang menguasai diri perlu dibuang..
    kesian kak rita.. kesian aidil.. kesian anak2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  49. robyn says:

    rita, kau tahu ke maksud aib tu apa? kalau tak tahu contoh terbaik, apa yang kau ckp kat atas tulah. perangai buruk dan kekurangan seseorang adalah keaiban orang tu. jadi kalau kau memperkatakan perangai buruk aidil bermaksud kau dah mengaibkan dia. ugama kita tidak menggalakkan kita membuka aib seseorang, malahan nasihat dia kalau kita boleh, kalau tidak doakan dia berubah. tapi kau pilih untuk mencanang keburukan perangai aidil, boleh lagi kau tanya dan suruh buktikan betul ke tidak kau mengaibkan aidil.

    ishhhhh… tutup mulut dan buka pikiran kau tu lebih baik dari menunjukkan kebodohan sendiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  50. tgk je la says:

    Dear Rita Rudaini, sudah2 la tu…terima lah hakikat yang suami anda nak ceraikan anda..nape puan Rita xnak ek?? mmg betul, x baik meruntuhkan masjid..tapi kalau dah camni gayanya, Aidil ckp elok je…yg puan rita ni ckp mcm meninggi diri..mcm xde buat salah..nak bukti la..apa la..jangan tunjuk hebat sangat, jangan tunjuk yang awak tu konon 100% x salah,berlagak…mmg awak cantik,tp kalau mulut camni,yg x reti diam..asyik nak bg kenyataan je…mmg menggambarkan yg awak tu menggelabah..kelam kabut…rileks la…kalau betul sayangkan si Aidil, jumpa la personal..bincang baik2..awak x malu ke nanti bila anak dah besar…dah pandai pulak nk baca gosip artis..anak2 awak tu terbaca kisah parents dia mcm ni..nanti apa yg awak nasihatkan pada dia tntg hubungan perkhawinan, sikit pun dia xkan dgr..sbb kelakuan awak yg mcm ni..yg x henti2 bercakap..
    bila aidil nak ceraikan, taknak pulak..xkan la masih ada perasaan syg sbb tu ayah anak awak?? jgn la nk ckp bnda cmtu..kalaulah cerai,xkan nk ckp cmtu?? ayh anak awak, ayh anak awak la…xkan nk ckp awak syg ayh anak awak sedangkan masa tu awak ngn die da xde ape2??
    nak bcakap tu kene pk dulu..bukn main ckp,last2 terkena muke sndri…pastu sibuk suh cari bukti..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • hulahop says:

      huraian panjang lebar…aku sokong200%….bertaubatlah rita….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  51. Lorong Nikmatku says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 15
  52. Anonymous says:

    satu je saya nak pesan kat kak rita…
    syurga di tapak kaki suami…
    sejahat mana suami kita, kita kena taat selain dari mengingkari perintah Allah.
    xperlu la nak bgtau aidil yang salah kat semua..
    hal rumah tangga elok bawa berbincang….xperlu canang di media…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  53. pemerhati yg lama memerhati says:

    weii, rita sudah la.. hg diam sudah la kat media.
    tak perlu la bukak mulut kat media, hg selesai masalah hg dengan suami hg sudah la,
    selesai hampa dua org sudah la, jgn dok jawab soalan media sgt !!.jawab jala NO KOMEN.
    hg kata sayang lg kat dia,kalau sayang jaga laa adab hg sbg isteri,
    Mmg la aidil pn ada jugak yg salahnya,mungkin sbb dia muda dan dia mudah terpengaruh dgn ckp org lain. Tapi skrg mgkin dia dah berubah,dia tak pernah bukak mulut pun yg buruk2 pasal rita, rita yg selalu cerita semua kat media,
    mmg la aidil tu selalu dikaitkan dengan pmpn. tapi dia ada masa ka nak main pmpn??dia kan busy main bola. jadual padat.
    hg pk la positive ,jgn la negatif sgt.
    bila dia nak ajak hg dok rumah sama dia yg bola sepak bg,hg xmaw.hurm.
    kalau hg dok rumah sama dgn dia,mesti la xkeluar cita pasal pmpn lain.
    Akhir kata,sudah la. biar ni last jawapan yg rita kluarkan di media.
    Lpas ni,tolong berhati2 dlm kluarkan kenyataan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  54. Poyo semua nie says:

    Kesian pulak aku tgok si Rita…selama nie die dok ponpang2 kat media..die x menyedari…yg die telah mengaibkan suaminye dan keluarga mertuanye… Asas ilmu rumahtangga pun hancus…x pelik la..knpa rumahtangga ko yg ptama pun gagal….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
  55. aini says:

    nasihat saya pada rita klu wartawan tnya hnya jwb no comment je sbb bila kita bergaduh suami isteri org lg suka nak ambil tahu. klu dah rasa lelaki tu menyusahkan awk berpisahlah cara elok. bknnya dgn kata mengata. ini tidak bila aidil nak cerai awk x nak tp bila dia tarik balik awk plk jual mahal. nmpak sgt bukan aidil je x matang tp awk pun jugak & dri pemerhatian saya nmpk awk yg lbh ego dri aidil.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
  56. robyn says:

    rita, kau tahu ke maksud aib tu apa? perangai buruk dan kekurangan seseorang adalah keaiban orang tu. jadi kalau kau memperkatakan perangai buruk aidil bermaksud kau dah mengaibkan dia. contoh terbaik, apa yang kau ckp kat atas tulah. ugama kita tidak menggalakkan kita membuka aib seseorang, malahan disuruh nasihat dia kalau kita boleh, kalau tidak doakan dia berubah. bukan ceritakan pada orang lain. tapi kau pilih untuk mencanang keburukan perangai aidil, pas tu boleh lagi kau tanya dan suruh buktikan betul ke tidak kau mengaibkan aidil.

    ishhhhh… tutup mulut dan buka pikiran kau tu lebih baik dari menunjukkan kebodohan sendiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  57. Azira says:

    Kak rita jgn percaya ckp org boley tak?watpe kawin kak klo lebih percayakan org luar dari suami sendiri…taat la kak…mmg takde dlm islam syurga bwh tapak kaki suami tapi bila sorang isteri tu puasa, solat, taat perintah allah dan taat pada suami baru bley masuk syurga kak….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
    • Salman says:

      Haihhh smlm kta dedua stupid arini skong aidil plakk..mmg lalang la ko nih hekkk

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7
      • Azira says:

        mangkuk la engkau neh kan bila masa aku sokong si aidil tu aku ade cakap ke,aku bg opinion sbb aku pun tau mana yang betul or tak, sibuk le engkau ni skali lagi aku komen kau reply mmg aku terajang ye

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
        • Salman says:

          Bgslahhh bahase tu..pompuan mlt lbh kurg rita kot ko nih..pompuan kena lemah lembut chekkkk…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
        • Azira says:

          ek eleee engkau ni nak ape ha?aku nak cakap lemah lembut dengan engkau???ei tolonglah baik aku gi terjun bangunan dari bercakap lemah lembut dengan engkau tau tak

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 8
        • Anonymous says:

          sape ckp prmpuan kne lemah lembut??

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • Salman says:

          Tejunle klo nk mti lam murtad…tu lg dosa bsr …bani sgt gi la tejun haha

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
        • Azira says:

          bodo la kau neh sama bodo kot dengan si aidil tu kan

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 9
        • Salman says:

          Alahaiiii ko ckp je la pape pun…yg pasti aku x kn cr bini cm ko eh cm rta…mlt laser…ampun2 haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          salman dgn azira elok di nikahkan je..pasti meriah rumah tangga…ahakss..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
        • Azira says:

          sudahlah aku takde masa la nak layan engkau neh buang masa aku tau banyak lagi keje aku nak buat, tolonglah ya allah…jangan lah aku dapat laki cam aidil ke cam engkau ke huhuuu simpang malaikat!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
        • Salman says:

          Anon….pmpuan cm azira bahye wt bini….mlt bisa weh haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
        • benci artis mesia says:

          aiikkk,….korang pulak yang gaduhhh????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • Azira says:

          engkau ingat aku nak sangat buat kau laki ke ha?cermin la diri tu dulu, kalau muka tu senget tak payah berangan la ek boleh blah!blah!stupid ei napa la aku layan orang cam engkau ni kan memang buang masa

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
        • Salman says:

          jga bahase tu azira jgn koya sgt kang tekawen dgn aku bru ko tau..aku anto ko skolah bahase dlu hek hahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      azira n salman..korg mmg lawak la..x jd aku nk mrh rita,,,bce komen korg..trus aku gelak x henti2..dah la anset aku rosak..tension niee..trus ilg..hehe,,laki aku pon naik heran aku gelak x henti2..lawak..lawak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • sarah_nina says:

        aku pun… mula2 baca komen kat atas2.. serius aje.. sampai kat azira & salman terus aku gelak2.. elok lah tu.. mcm sesuai sangat pasangan salman & azira ni.. hehehe.. jangan marah ya.. :)

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • Salman says:

          wooo sswai ke…….no comment mybe azira ade nk comment kot haha

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • CikPipiTembam says:

          hahaha…btoi2…ilang tension aq nengok si rita tuh meroyan…salman…ko kawen je laa ngn azira tuh…kih3

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Din says:

    sorilah rita sy cuma nak ckp klu sy jd mak bapak aidil sy pun x nak ada menantu mcm awak. kepala keras lbh dri batu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
  59. anak pAk Din says:

    aku rasa Rita ni mental la……… aku rasa dia je yang banyak bukak aib diri sendiri n kuarga…. dari org tak tahu jadi tahu……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  60. robyn says:

    kau tahu ke maksud aib tu apa? perangai buruk dan kekurangan seseorang adalah keaiban orang tu. jadi kalau kau memperkatakan perangai buruk aidil bermaksud kau dah mengaibkan dia. contoh terbaik, apa yang kau ckp kat atas tulah. ugama kita tidak menggalakkan kita membuka aib seseorang, malahan disuruh nasihat dia kalau kita boleh, kalau tidak doakan dia berubah. bukan ceritakan pada orang lain. tapi kau pilih untuk mencanang keburukan perangai aidil, pas tu boleh lagi kau tanya dan suruh buktikan betul ke tidak kau mengaibkan aidil.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  61. Anonymous says:

    ayo,mak cik.ko kate ko syang laki ko.tapi still ks statment against dia.senyap2 sudhlh.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  62. Capang says:

    alahaiiii…..mcm2 la….. masak cekodok pun sodapppp

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  63. kaka kiki says:

    kesian rita..balas berbalas akhirnya awk jugak yg terkena n nampak buruknya…harap awk manfaatkan semua komen peminat2 yg positif tu..x perlu nak mian tarik tali lagi..dulu kata aidil tnggal kan awk gntung x bertali…ni aidil dah nak ceraikan awk plak xnak n nak kan alasan macam2…kesudahannya……semua org akan menunding jari sbb awk banyak sgt bunyi…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  64. alahaiii says:

    cukup-cukup keluarkan statement la rita oiiiii..
    diam sudah!
    Kejap dah tak ada rasa sayang, pastu tertiba sayang pulak.
    buang masa je!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    agak2 mse rita bercerai ngan laki pertame dia.ade tk dia mintk penjelasan.mesti laki dia yg dulu berkte dlm hati..
    selmt mse ak cerai ngn rita tk kecoh cenggini.
    p/s:lki rita yg dulu org media jgk kn.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  66. robyn says:

    ko tau ke aib tu apa? pangai buruk dn kekurangan sesorg adalah keaiban org tu. jdi klu ko cite keburukan aidil maknanya ko dh aibkan dia. cnthnya apa yg ko ckp kt atas tu. ugama kta tak galakkan kta buka aib sesapa, malahan disuruh nasihat dia klu kta boleh, klu tak doakan dia berubah. bkn cite pd org lain. tpi ko pilih utk canang keburukan dia, pastu bleh plak ko suruh buktikan betul ke tidak ko aibkan aidil. ishhh

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  67. Butter scotch says:

    Jangan menidakkan benda yang betul, semua peminat dah tahu apa yang berlaku sebenarnya….
    harap kak Rita mengaku saja kesalahan yg dah dibuat sebelum ni..mmg kebanyakan kenyataan bermula dari Kak Rita sendiri.Kalau masih sayang kan suami just minta ampun saja kesalahan. lagi pun Kak Rita lagi matang dan berusia dan dah ada pengalam berumahtangga.Sesungguhnya syurga itu di telapak kaki suami

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  68. NINA says:

    sudah2 lah…klw nak buat cara nak jumpa aidil selesaikan..xnak cerai terus habis cerita lg banyak cakap lg lg menampakkan yg diri kita low profile

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  69. Rose says:

    Haiya RR, bukti banyak pat BN abg nara nie.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  70. anak pAk Din says:

    klu ko nak bukti… ko type je nama ko kt google…. bersepah statement dari ko……. boleh tgk balik berapa byak aib yang dah dibuka….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  71. robyn says:

    ko tau ke aib tu apa? pangai buruk sesorg adalah keaiban org tu. jdi klu ko cite keburukan aidil maknanya ko dh aibkan dia. cnthnya apa yg ko ckp kt atas tulah. ugama kta tak galakkan kta buka aib sesapa, malah disuruh nasihat dia klu kta boleh, klu tak doakan dia berubah. bkn cite pd org. tpi ko pilih utk canang keburukan dia, pastu bleh plak ko suruh buktikan betul ke tidak ko aibkan dia. haishhh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  72. sukasuki says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 19
  73. orang minyak says:

    diam je la kak rita oiii…
    sebok nak balas2 statement pehal?
    udah2 ler tu…go on with ur life…
    aidil tu dah mmg ngong…
    ko jgn la nambah nampak ngong…
    dua2 pun sama…patut ar leh sampai nak bercerai berai nih!
    tgk diri tu dulu b4 nak bukak mulut…statement kene ar bijak.
    ni tak… duo eko ni kalau bg statement…dua2 nampak bodoh!
    no wonder…ko asyik di ceraikan jer… pls learn from experience kak rita!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  74. Anonymous says:

    sudah2 la rita oiii hang tu bkn tak cantik org dh tak mau awat la hang ni dok pong pang pong pang tak abis2 mmg serius rasa dh nyampah plk hang tu dah tua bt cara tua…..cerai abis cerita p cari org lain hang tu bknnya tak laku mesti berderat org nak…tp pastikan nak kawin baru nnti minta restu jgn bwk anak teruna org p lari nikah kat thailand restu org tua tu penting

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  75. robyn says:

    ko tau ke aib tu apa? pangai buruk sesorg adalah keaiban org tu. jdi klu ko cite keburukan aidil maknanya ko dh aibkan dia. cnthnya apa yg ko ckp kt atas tulah. ugama kta tak galakkan kta buka aib sesapa, malahan disuruh nasihat dia klu kta boleh, klu tak doakan dia berubah. bkn cite pd org. tpi ko pilih utk canang keburukan dia, pastu bleh plak ko suruh buktikan betul ke tidak ko aibkan dia. haishhh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  76. Anonymous says:

    rita sudah la tu…org dah x nak kat awak x pyh minta bukti2 lg buat malu diri sendiri je…kalau betul sygka bincang dr hati ke hati bukannya melalui media lain..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  77. sheero says:

    aku rasa laaa… rita ni x faham la apa maksud *aib* tu…
    sebab tu la dia nak deny all yg dia pernah cakap2 sebelum ni…
    to kak rita … sila semak kamus dewan untuk dptkan maksud *aib* tu ek…
    sengal la ko rita… !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • jadore says:

      haaa betui la tuh yg si rita nih x faham maksud perkataan *AIB* tuh!! isy isy isy rita nih harap rupa aje cantik tp IQ out terus! yg dimaksudkan oleh aidil tuh ko selalu aibkan dia dgn statement2 ko kat media…. habis semua ko citer… baru dpt emel ntah sahih ke x… ko terus buat statement kat paper… wartawan mmg ler seronok coz boleh lariskan akhbar2 mereka…. berisytighfar la banyak2 rita…. dulu ko yg minta dilepaskan… bila aidil nak ceraikan ko… ko pulak yg main tarik tali… nak tahu apa sebab aidil nak ceraikan ko… dah terang2 ko pun ader kat mahkamah and dah terang2 aidil beri pengakuan dihadapan hakim yg dia dah x sayangkan dan dia dah x inginkan kau lg…. lg ko mahu tanya kenapa aidil nak ceraikan ko!! berbalik la kepada qada dan qadarNYA… jika jodoh hanya setakai ini terima lah dengan reda… dari ko menambahkan lg dosa2 ko and buat aidil berdosa lg so jalan penyelesaiannya berpisah aje lah…. kau rita pasti tahu apa yg sebenarnya berlaku diantara ko dan aidil!! muhasabah la diri tuh… dari aku kesiankan ko terus aku menyampah tengok ko… ini bukan drama ini dunia realiti…. life must goes on…. yg sebenarnya apa yg rita apa yg ko mahu erkk??!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  78. Anonymous says:

    Pompuan ni sakit ke apa.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  79. Anonymous says:

    mmng keras kepala n x nk beralah rr nie..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  80. honey says:

    eh menjawab lak dia…ishhh diam2 jak la rita…
    kalau cam ni smpai bila nk abis. masih jg nk menegakkan benang basah dia ni..
    memang rita ni jenis keras kepala & ego…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  81. Anonymous says:

    hah..bila lah nk hbs drama nie..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  82. doktorcinta says:

    bila lah nk hbs…pnat n bosan..sok pasti de drama lg..abg nara,tukr cite len lah..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  83. Anonymous says:

    Aku pulak rasa nak meroyan baca statement si rita ni..
    Ya Allah, kau lembutkanlah hati rita yang keras macam batu ni..semoga dia sedar, syurga isteri di bawah tapak kaki suami…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  84. Anonymous says:

    Rita oiii….. dok pong pang pong pang citer pasal laki ko x bertanggungjwb, x bg nafkah, itu dan ini… itulah namanya mengaibkan laki ko…. itu pun x tau ke…. apa yg ko ceritakan kat media pasal rumahtangga ko tu dh cukup utk mengaibkan laki ko….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  85. queen_aishah@yahoo.com says:

    Tiap kali ko bercerita kat media, tiap kali itu lah ko mengaibkan laki ko…. ko kata sayang, tp dok bercerita keburukan laki ko. sayang kebenda nyer tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  86. Fizz says:

    Rita ni x nak abeskan citer die..biar sensasi je..nnt dah abes x pemes lah dia..hak tuih lah jaga tingkah laku..geli aku nengoknyer..c aidil tu mmg lah slh..tp ko aibkan lagi ko lg byk dosa..dah aidil x nak..cerai je lah..wat pe ko nak main tarik tali lagi..cian rita..meroyan rupe2 nyer..aku tgk idup rita dah x tentu arah..yg bahagia ayu raudhah gak..dah bertudung..bgsssssssssssss

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  87. Anonymous says:

    Rupa cantik perangai buruk.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  88. mak jemah says:

    watpe nk syg pd org yg dh x sygkn kita…. elok bercerai jer….! selagi kes ni x selesai, selagi itulah cerita rita jd buah mulut orang & jd bahan permainan media wpun berpuluh tahun akn dtg….. sy kesiankan rita & anak2… bimbang suatu hr nti, apabila anak dah besar n pandai brfikir, diorg sedih mmbaca kisah ibu bapa mereka nti.. mulakanlah hidup baru wpun tanpa aidil… dan tanamkanlah sifat maaf … barulah hati tidak sakit….!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  89. mak jemah says:

    watpe nk syg pd org yg dh x sygkn kita…. elok bercerai jer….! selagi kes ni x selesai, selagi itulah cerita rita jd buah mulut orang & jd bahan permainan media wpun berpuluh tahun akn dtg….. sy kesiankan rita & anak2… bimbang suatu hr nti, apabila anak dah besar n pandai brfikir, diorg sedih mmbaca kisah ibu bapa mereka nti.. mulakanlah hidup baru wpun tanpa aidil… dan tanamkanlah sifat pemaaf … barulah hati tidak sakit….!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  90. MEK NAH says:

    SUDAH2 LA RITA. DAH TERANG LG BERSULUH. SKANG KO NAK CKP AIDIL YG MENGAIBKAN KO KER?? AKU BUKAN NAK SOKONG AIDIL TP DR MULA SAMPAI LA NI AKU TGK RITA LEBIH BYK BERCERITA PD MEDIA BERBANDING AIDIL. MUNGKIN RITA NAK DAPAT SIMPATI KOT. TINGGI DARJAT SEORANG SUAMI WALAUPUN UMOR AIDIL TAK SELEBIH KO RITA. DLM ISLAM PON X BENARKAN KISAH RUMAHTANGGA LEBIH2 PSL KEAIBAN SUAMI DICANANG PD ORG LUAR. KO DAH BOLE PK SENDIRI LA RITA.
    AKU DAH NAIK BOSAN DGN APA YG RITA CKP DI MEDIA. RITA SEOLAH2 DAH KEKERINGAN IDEA NAK WAT KENYATAAN BALAS AIDIL.
    MCM2 KESALAHAN AIDIL YG RITA DAH CANANGKN PADA MEDIA SO APA LAGI YG RITA NAK DRPD AIDIL.
    RITA,MINTA PADA ORG YG SAYANG & BKN PD ORG YG DH X SYG KAN KAMU LG.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • ieda says:

      jangan kerana kita nak mendapat simpati manusia, kita lupa nak dapatkan simpati Allah.. sedarlah rita..Allah sentiasa adil dan ada..mengadu la pd DIA..DIA yg berkuasa.. andai hari ni kita lancang berkata2, kita xtahu esok lusa Allah tarik balik nikmat kita tu..tdan INGAT..mgkn hari ni kta ceritakan aib suami,esok lusa org akan ceritakan aib kita pula..mgkn rita xde lg skandal2 atau gosip2 mcm aidil..tp rita perasan x, rita berlakon dgn lelaki yg bukan muhrim?? pgg tngn,bercmpur lelaki perempuan,sentuh bahu,buka aurat..cuba rita perbaiki diri..jadi isteri solehah, berhenti berlakon,tutup aurat,jaga percakapan..insya Allah,Allah tu ada..punca rezeki ada dimana2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  91. putri bulan says:

    Apapun aku kesian kat RR. Memanglah si aidil tu tak beri komen apa2 sebab bukan dia yang kena tinggal.,.asyik cakap RR aibkan suami dia, apa bezanya dengan Aidil? Bila suami keluar rumah tinggalkan isteri dan anak-anak, bermakna dia dah mengaibkan isterinya sendiri, pandangan masyarakat sekeliling tertumpu pada si isteri,..kenapa suami dia tinggalkan dia..bukankah perbuatan aidil tu mengaibkan isteri dia(RR). Bezanya disini Aidil mengaibkan isterinya melalui perbuatan, so tak ada bezanya. Apupun aku doakan mereka dapat duduk berbincang demi masa depan anak-anak.Love both of you Aidil & Rita.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 21
    • jaja says:

      mgkin ade sebab musababnye.. ok fine, aidil kua umah, then masa aidil ade buat permohoanan kembali taat, apsal x nk taat?? sbg isteri kite kena patuh… rita & aidil ade kslpn msing2… then masa kmbli taat tu, pun rita ade kuakan statemt aidil skandal dgn jue la, dgn zarema la.. abis yg die berlakon dok terpeluk2 tu x pe?? kamon la… brpa byk kite tau kesilapan aidil dr statement yg rita kluarkan kt media, dari keluar rumah, smpi sknadal jue, zarema… x fhm aku sapa yg back up rita ni lagi..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  92. mak jemah says:

    watpe nk syg pd org yg dh x sygkn kita…. elok bercerai jer….! selagi kes ni x selesai, selagi itulah cerita rita jd buah mulut orang & jd bahan permainan media wpun berpuluh tahun akn dtg….. sy kesiankan rita & anak2… bimbang suatu hr nti, apabila anak dah besar n pandai brfikir, diorg sedih mmbaca kisah ibu bapa mereka nti.. mulakanlah hidup baru wpun tanpa aidil… dan tanamkanlah sifat maaf … barulah hati tidak sakit….!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  93. poyo says:

    Rita mmg keras kepala ari tu Fauzi Nawawi nak berbaik dgn dia, tapi Dia tak nak Fauzi nawawi kt set..menggonglah di ni padan laki cabut lari, sebab macam ni punya perangai

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  94. ina ler ni says:

    dlu saya kcian kat rita…tp skunk dh mnyampah…
    dlu beria nk cerai…bila laki nk cerai..xmaw plak..hipokrit
    klu dh nama pelakon tu…realiti pn nk berlakon gak kerrr

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  95. hamba allah says:

    elok la dua2 bodoh n dah membelakangkan agama, elok pegang kepala rita n kepala aidil hentak je dua2 kat tembok kot2 lepas ni kot2 leh fikir secara waras…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  96. Anonymous says:

    you’ve gone overboard!! dah dah la tu pompannn. the more u talk, the more hates u got!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  97. Anonymous says:

    you’ve gone overboard! dah dah la tu. the more u open your mouth the more hates you got

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  98. nori says:

    kalau asyik bagi kenyataan laki buru…besok lepas cerai tak dalah laki nak buat bini…aku pun dah menyampah….kesian…nak kena cerai ngan laki…tapi tak nak…tapi burukan laki jugak…sampai mampus pun takan ada kesudahan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  99. aku dah bosan says:

    pompuan ni mmg kuat melawan dan menjawab..sgt terserlah dan disedari semakin ramai orang. dia tak mau cerai lagi kot sbb kalu dah jadi ex tak boleh lah nak kutuk kaw2 punyer, coz nanti orang label perempuan gila talak pulak. ni, sementelah masih bergelar suami, hentam puas2. hati blum puas nak lepaskan geram.

    rasanya rita masih mahu ‘mendera’ aidil lagi nih. agaknya dia hanya bersedia melepaskan aidil bila dia ada jumpa lelaki lain. tapi kalu aidil jumpa peremuan lain dulu, mmg dia akan bagi hidup aidil sengsara.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  100. Kak Pora says:

    Senang ajer korang….akak tgk…sebabnya satu je…..si Rita nih…..tgh main wayang….sb mesti laa dia taknak lepaskan “laki muda” dia kan……gaji dah BESAR kat Johor tuh….dulu gaji ciput…..tuh yg meroyan kata macam2….tak bg nafkah laaa…itu laaa…ini laaa…..ini dah berjaya cikit laki tuh kan……sebulan dekat RM50K agaknya…..haruslah tetiba *sayanggggggg abanggggggg*……..lariksssss~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  101. baby says:

    rita ni se spesis ngan abby abadi , mula2 org kesian , lama2 orang mnyampah , huhu ,
    yelah , mulut tak reti nak diam , pihak laki relax lah , mmg lah diri tu di zalimi , tp igt ALLAH tu ada , nak pjuangkan hak , bukan di media , nak buka sume cerita , bukan gak di media , tp di mahkamah tu , mula2 aku suka ngan rita , kesian , tp lama2 mnyampah , arap kn muka je lawa , mulut tak boleh nak tutup lgsg , ego tu tggi melangit , seram aku ngan pmpuan camni , huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      si abby tu mlalak x pe mmg terang lagi bsuluh laki dia bcinta cintun dgn memey..siap ada gambar mesra2 lg..jumpe memey bley..blk jumpe ank bini x bley..
      tp dlm kes rita aidil nie..rita je yg ckp itu ini..buktinya mana..dgn jue kjap je..pastu snyap trus..dgn tengku fella..pkwe dia pon mtk maaf sbb babitkn aidil..dgn zarema..hujung pgkal pon x thu lggg..smua dtg dan pergi..btl ke x kita pon x thu..tp bila rita bukak mulut..bdozen2 org maki aidil n smua pompuan2 tuuuu..bukti pa pon xde…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  102. LERRR RR says:

    yang oi, buktikan kalau benar awak aibkan dia?

    bacalah balik semua kenyataan awak di twitter dan media… tuduh suami/ex-suami ada skandal and tak terkejut pun kalau dia ada skandal apa? pastu tetiba babitkan zarema tang mane tu apemende…

    dari orang kesian dgn kau,jadi meluat tau tak. menyalak je kerja. awak ibu/isteri yang baik?tolong ler babe. time belum cerai tak habis2 nak bising.

    memula nak baik demi anak konon. bila si dia ajak baik and balik rmh, awak bising pulak ckp dia skjap tak nak skejap nak. lpstu ckp dia yg keluar rumah. kan awak isteri. kalau dia ajak ke dia, pergi la ke dia. ni awak ckp dia yg keluar rumah tak pulang2. tu aibkan dia jugak.

    awak mmg memalukan diri awak, anak2 awak dan keluarga awak. semua mmg tau aidil tu bukan suami yg baik. kot ye pun, awak tu ‘mature’ lagi kan pttnya. cuba amik high road skettt. skrg demand sebab apa di ceraikan..

    lepas smua statements and bising2 kau, siapa la tak nak ceraikan kau.

    sorry la tapi sumpah bosan. nak tagih simpati pastu ckp bukan nak tagih simpati.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  103. Senyum sinis says:

    Dh naik busan dgn cte dua org nie…emmm. Lelaki kalo dh xcyg, bribu2 kali pun pujuk die xade guna. Baik diamkan diri n lepaskan je…wlpun payah.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  104. Anonymous says:

    aku harap pas ni aidil jgn balas balik…diam jer…kalau btl2 x suka ceraikan jer si rita n bagi dia nafkah…abis cite pasal kao org y bosan ni….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  105. JOJI says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 21
  106. nak jadi baik says:

    kalau nak bukti, rasanya statement ni pun dah jadi bukti…isteri selagi bergelar isteri, peliharalah maruah suami…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  107. huhhu says:

    MINAH SAIKO

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  108. peace says:

    hurmm, kadang-kadang org ni, salah org lain je nampak.. salah sendiri tak cek.. muhasabah diri sendiri..

    If You Don’t Have Anything Nice to Say, Don’t Say Anything At All…. supaya org lebih hormat anda kelak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  109. fewit says:

    nak bukti??????…..tanya raja berita harian…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  110. hulahop says:

    bukti…bukti…bukti…tak abis2 dengan bukti…pegi jahanam dengan bukti ko!!!!!!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  111. dora melodi says:

    mula2 aku suka minah ni yelah dgn cara dia yg tegas dan femenin tapi skang mcm hampeh je minah ni “kepala batu” tak nak kalah padahal benda dah setel kot maybe pasni dia kena kawen dgn tok kadi kot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  112. intan says:

    1st husband die dulu orang pilah kan???aku dengar mak mentue die yang pertame dulu pon kate die ni bogik ( degil + angkuh)? yang aku denga cite2 orang la

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  113. Memangkaypoh says:

    Wah byk org dah muak la bosan la jap side rita jap side aidil mcm takde pendirian… Ape kate stop komen n klik artikel yg berkait name dorang kalau benar dah bosan???

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  114. mamabosan says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 24
    • Bobo says:

      Rasanya tak ada orang kat sini yang cakap Aildil tu SEMUA betul, atau Rita tu SEMUA betul. Awak tak nak kitorang judge Rita, but you judged Aidil’s family too. In the end kita semua akan buat judgment berdasarkan kenyataan yang keluar dari mulut mereka. They give us right to judge them.

      By the way, there is no ‘lalang’2 in this issue. Kalau apa yang Rita buat salah, tetap salah, kalau betul, tetap betul. Same goes to Aidil. Bukannya boleh letak atas dacing; siapa lagi berat timbangan kebaikan, dia menang. Clearly there is no winner in this case. Both parties only worsen the issue.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      psl rita jgn cpt pcaya..jgn cpt mnuduh..psl aidil x pa plk ek..psl pompuan2 tu pon gosip jgk..x de stu pon yg sgkut..ada bukti sahih ke..?? bila aidil ckp rita aibkn dia..dia ckp org yg smpaikn berita psl aidil..bkn dia nmpk..tp sblum nie..bila dpt je cerita dia ulas punya pnjg lebar kt wartwan..kiranya dia pon sme cm kita la…dgr cerita org..gosipppp..!
      jgn cpt pcaya..kita x thu cerita d sbaliknya..!

      lau kita x thu punca rita suka ckp lpas..ego..kras ati..so aidil pon cmtu la gak..kita x thu knapa..bgaimana..!
      apakah sbbnya aidil x mau blk umah dia.??
      adakah sbb dia dah bosan gn kerenah isteri dia yg x pnh nk mgalah..(manusia ada had sbar lbh2 lg dia suami..ketua klurga)
      knape dia x jumpe ank..myb dia nk jumpe ank tp rita control ..ya la dia yg jge..mesti dia nk nmpk dia yg baik dpn mata ank..ank pon kecik lg..apa thuuu..
      Jgn cepat pcaya..kita x thu cite sbnr…!
      zaquan ..nama pon kembar..mesti la dia pthn abg dia..mak ayh n bini dia org ckp mcm2 mesti dia nk pthn..mungkin slama nie rita x pnh jenguk mak bapak aidil..sbgai ipar dia tgur laa..sbb bnyk bunyi sgtt.. nt fmly dia gak yg org kutuk..rita guna twitter dia lwn la pkai twitter..asanya rita lgi hbt aib kn zaquan smpai mgandungkn ank org siap main nama makbpk lg..mana buktinya..stakat mulut..btl ke idok..xkn la pompuan tu bodoh sngt x tampil..lau aku jd pompuan tu aku tmpilkn diri..mintak duit gn zaquan..dok diam bt apa…tu pon ckp skdr perang d twitter..nk lpas kn geram..!
      jgn cpt pcaya..kita x tau cite sbnr..

      makayh bila ank bt slh biasa la mrh..hati kne guris..dr besar didik nk suh bjya tbe2 p kwin kt siam..x ke malu..kwin plk gn pompuan lg tua..mmg luka tu lme la nk sembuh..tp hati org tua lme mana sgt nk marah..lau pandai pujuk..x ego..bsangka baik..elok la jdnya…kn lpas org dok kata mcm2 kt mak bapak aidil..kakak aidil tampil ckp..makayah aidil dah mtk maaf gn rita..siap p mlwt lg kt hospital..bila dpt cucu..
      tp bila raya..rita suh aidil blk ikut dia je p perlis..umah fmly aidil x singgah pon..so apa citer..cmtu ke nk buangkn yg keruh ambil yg jernih..

      lau awk bnyk bce news ruangan gosip rita nie..cuba awk tgk2 gmbr dorg..slalu gn kluarga sape..bila hari2 bmkna klurga aidil..cm kwin ke..ada nmpk rita..aidil je la sorg2..slalu sape yg cetus kn provokasi..??

      x mustahil mertua ada yg teruk..dan x mustahil ada gak mntu yg degil..keras ati..x nk terima klurga lelaki wlau pon klurga lelaki ok..sy bckp bdsrkn pglaman ya..bkn skdr gosip..bnyk mntu cmnie skrg..lau dulu org kata ibu mertua yg jht..skrg rmai mntu yg hantu..cmner tuuu..

      kdg2 kita ank nie jgn asyik nk makbpak je fhm kita..terasa ati kita je thu..trasa ati dia..asanya lau dorg ngis skit pon kita dah tempah diri ke neraka..luka kita nk sembuh..luka dia cmner plk..dr kecik besarkn ank..tp bila bsr x abis2 malu kn dorg gn berita2 yg aibkn fmly..slgi ada mse..
      berbaik sangka la..jgn nt dah xde mse..bru nk myesal..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 8
      • bulan penuh says:

        kau nie agaknya kaum kerabat aidil kot…bermati-matian bagai mengutuk rita,.malulah sikit masuk campur hal rumahtangga diaorang.Sepatutnya doa yang terbaik buatt mereka. Orang yang selalu banyak cakpa nie selalunya rumahtangga dia tka BETUL!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 17
      • mamabosan says:

        sekurang2nya aku xbias… aku sebut gak rita berdosa atas point2 diatas, dan aku beritahu gak apa yang dia tak lupa kat anak2 dimana tanggungjawab dan amanah dpd Allah.. aku juga siap sebut aidil xde dosa mengutuk bini mungkin, kalau ada pun kita xtaw kalau xada alhamdulillah.. aku juga sebut salah silap aidil yang jelas tentang hal anak2 dia.. aku juga xkata parents nya rita atau parents nya aidil bergaduh ataupun, sebab aku cakap kita xtaw.. aku juga sedia maklum sebelum parents aidil mesti marah habis naik sheikh kat rita kahwin lari dengan anak dia (laaaa ni baru dorang baik dah, datang jenguk melawat semua), mak bapak aidil iye hati terluka, tapi anak dorang bukannya anak patung bila rita nak kahwin boleh main seret2, dia dah dewasa & waras, si aidil tu faham & jelas apa implikasi kahwin lari dengan rita, bukan sape paksa, ni semua cinta.. ko siap kata rita tua, ye memang rita tua, ada masalah ke kahwin dengan org tua? ko dah terlupa ke nabi kahwin dengan isteri baginda pun berusia? sebab tua pun nak cemuh?

        aku saje nak tanya la eh.. ni misalan lah ye, kalau ko ade mertua maki hamun ko sebab xleh terima hakikat kahwin lari dengan anak die (seolah2 anak die kena paksa padahal yg akad nikah tu mulut die cakap sendiri xde sape paksa) pastu mertua ko sakan cite kat adik beradik suami/isteri sebab xsukakan ko, siap cerita dengan sedara mara bagai, siap penah kua paper bagai, lepas dah ko malu 1 malaysia taw seolah2 ko seret anak die ajak pi kawin siap org caci tua bagai, tup3 xbape lama mak pak mertua ko jadi baik & tiba2 boleh redha dengan ketentuan, aku xrasa nama ko dah bersih hanya kerana mereka berbaik, yelah digalakkan ko berbaik dgn mertua tapi bab sedara mara adik beradik semua tau 1 malaysia tau ko pikir semua boleh clear camtu je ke? malu lah die, pastu org paksa2 die bbaik dgn mertua, aku taw die cuba nak bbaik, yelah salah die xjumpa mertua tapi kita xtaw die penah call ke tidak apa ke semua tu xde dalam news.. ko asek pikir mak bapak aidil apa kata jangan bias pikir mak bapak rita nun, die sedih juga sebab jantan muda ni anak die boleh sanggup nak nikah kat siam tapi mungkin kita xdengar aidil ada masalah dengan mak bapak mertua die sebab setengah dpd mereka jenis redha dengan jodoh & ketentuan dpd Allah SWT.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  115. mak jemah boring says:

    JAGA TINGKAH LAKU JERR PUN… MULUT TU YG KENA JAGA..WHT COMES OUT FROM OUR MOUTH SOMETIMES ARE SHITT,U KNOW…mulut.mulut.mulut.fikiran.fikiran,tuuu jaga.tingkah laku is nothing when u talk like fuuu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  116. Dia ni sbnrnye nk aidil melutut merayu memohon maaf.. Kembali pd dia. Dia nak aidil, tp tak nak family aidil. Ramai org ckp aidil tak matang. Yg sbenarnye sape tak matang? Sape yg kua statement ikut perasaan? Sape yg dah penah ada pengalaman berumahtangga tp still tak pandai handle family matter? Rita tu berumur je tp pangai tak matang. Takyah nak mintak bukti bagai.. Ko selak je suratkhabar sebelom ni.. Berlambak cite ko yg ko sendiri kuakan statement. Bace balik, ko sndiri akan dpt bukti pd pertanyaan ko tu. Even dlm beautifulnara ni pun ada. Pompuan kerasa kepala, ego, mulut lepas, tak suka bermaafan, degil. Ko ubahlah sikap tu, kalau bukan semua, sekurangnya 1-2 pangai pun dah ok. Ko bygkan nanti anak2 dah besar bace cite rumahtangga ko ni, x malu ke?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  117. innocent says:

    ek eleh..kak Rita ni..cuba la memaafkan..ikhlas kan hati…dah terang2 dia yg slalu kuar statement pasal suami dia…syurga isteri terletak pada suami. ermm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  118. miss nurul says:

    Haishhh ckp mcm org xde brain.lg byk berckp lg byk menunjukkan kebodohan kita cik rita oiii.org klau dh kawin lg mau tutup aib rmahtgga.ni awk heboh canag satu dunia psl aib rumhtgga.kesian sy tgk awk ni.umo dh tua tp akal kalah budak muda.sy rs anne ngasri lg mtg dr awk.dah la tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  119. ieda says:

    entahla…aku rase rita ni jenis perempuan psiko..putar belit cerita..kejap ckp ini,kejap ckp tuh..aku mule2 dulu sokong die..tp bg ak, sesape pon penah buat silap termasuk mak ayah kita..cume kite sendiri nak sedar dan perbetulkan atau x..ak tgk aidil ni penah cube nak berbaik tp rita main tarik tali.. kata xaib kan suami..tp suami kisah dalam suami sume citer kat media..tu bukan aib ke namanye?? lgsatu kene igt..kita sebagai ISTERI, yg pertama ALLAH,ke 2 RASUL, ke 3 SUAMI, ke 4 IBU MERTUA dan ke 5 baru MAK AYAH kita.. Allah dah tetapkan mcm tuh..tp ak tgk rita xpenah nak berbaik dgn mak mertua die..keburukan mak mertua yg diceritakan..setakat nih mak @ayah aidil xpenah lg citer ape2 pasal rita di media..kecuali adik kembar aidil..tp sape yg dpt tahan kalo org luar (rita)asyik kutuk mak ayah kita jer.. dan mak ayah mane yg dpt tahan kalo anak laki dia asyik kene je di media..mcm nmpk semuanye jahat aidil.. klo dah tahu aidil tu jht,kaki perempuan,kenapa ikot kawen lari dlu?? ak rase tindakan aidil betul,klo dah semua aib buruk kita diceritakan pd media, lebih baik berpisah dr menambahkan keburukan kemudian hari..sudahla rita,anggap je ni semua Allah dah tentukan..muhasabah diri dan perbaiki diri.. mgkn ni cara Allah bagi ‘signal’ pd rita dan kita semua..jgn terlalu sygkan suami lebih dr kita sayangkan Allah..sb semua tu hnya pinjaman dan sementara..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  120. Anonymous says:

    sebenarnya..kalau aidil lafaz cerai..rita setuju ka tak setuju ka talak tu jatuh jugak..tak kira la luar mahkamah ka..takda hakim ka peguam ka..n kalu aidil tamau rujuk semula memang rita tak boleh buat apa apa..
    so aku pun duk pelik kenapa yang duk panjangkan lagi bebenda ni..just finish it n get over with it la..ka memasing masih duk ada feeling tapi ego..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      aku setuju tu…sebenarnya itu lah kebaikan aidil yang orang tak nampak….masih menjaga maruah seorang isteri…klu orang lain aku rasa dah lama sms talak 3 terus…tp Aidil still nak ikut proses mahkamah, mungkin dia dapat kekuatan dari family dia untuk harungi semua ni…dan mungkin juga atas nasihat keluarga Aidil…rumahtangga diaorang masih bertahan hingga ke hari ni walaupun dah duduk berasingan….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  121. Anonymous says:

    sbgai isteri bkn hnya tingkah laku yg d jge..mulut pon kne jge..slme nie bkn dia yg malukn aidil.. plz laaa…abis dlm tv,,dlm paper..bt muka sdh..ckp gtu ckp gni tu apa..propa ke..??/????/
    mmg la org lain yg smpai kn citer..tp ko pon ulas punya la pnjg lbr..blum lagi meroyan dlm twitter..adoiii..baik la sgttt

    rita sndri yg ckp org yg myampaikn cerita kt dia..mknanya dia pon x tau la sahih ke x..abis yg ckp aidil mcm2 tu nape..bukti xde pon..stkat khabar angin..lain kali ambik gmbr bnyk2..adil bkepit gn pompuan2 tu..baru bukti sahih..
    lau dia nk kluar pon apa slhnya..hdup kne d truskn..x kn dia nk bkwn x bley..

    rita mmg la xde gosip..sbb awk tu msih isteri org..lau kluar gn lelaki lain..pelik la plk kn..tp rita tu blakon skrg x hengatttt..pgn sna pgn sni.cium sna cium cni..pkai bju skrg pon mkin ketat2..seksi2..thu la kje..tp awk tu msih isteri org..lau aidil kne jge prngai..awk pon sme je laaa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  122. gadis yg ingn mjadi isteri solehah says:

    buat kaum hawa disini yg bergelar isteri… INGAT.. jangan kerana kita, suami kita masuk neraka.. Allah dah tetapkan atas segalanya.. sama2lah kita menjadi isteri yg solehah utk suami dan menjadi bidadari suami di syurga nti.. byk2kan tambah ilmu agama..itu yg penting..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  123. kakuro says:

    sejujurnya kalau rita ni kawan saya dengan gaya macam ni, saya pun jauhkan diri. inikan pulak aidil, suami yang asyik disebut-sebut namanya bukan stakat dalam blog, malahan surat khabar dengan twitter pon dah jadi saksi.itu belum lagi orang-orang yang membaca.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  124. mamabosan says:

    mana komen aku nara????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. ratu says:

    nk bukti???
    yg ko heboh cite ko kt media2 tu sume bukti laaaaa…….
    hadoiii ssh tol nk faham org mcmni

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  126. Anonymous says:

    mana komen aku nara oiii..panjang aku tulis tazkirah kat rita nie..adoiii

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  127. Anonymous says:

    kn rita dah mgaku tuuu..org luar yg smpaikn berita buruk psl aidil..adoiiii..kiranya xde bukti la tuuu..stakat gosip..gosip sna gosip cni..yg dia plk p canag kt media..tnpa bukti..so slh sapa..sapa yg bukak aib sapa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
  128. Anonymous says:

    Rita udah-udah ler bdendam dgn suami, x elok semai ego dendam dgn suami.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  129. Jemah Jematon Jr says:

    Dah Lah Rita!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  130. cece says:

    Melepaskan seseorang yg kita sayang tu amat sakit, mengalah tak semestinya kalah, andai itu pilihan dia dan kebahagiaan dia,kita kena redha~~~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  131. Lagubestbest says:

    Cerai jelah.. (betapa menyampahnya saya dengan cerita rumahtangga kamu berdua, hingga saya dah xkesah dah, malah saya mahu kamu berdua bercerai!)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  132. Bobo says:

    Obviously tweet Rita tu mengaibkan Aidil (Aidil pon sama) walaupun perkara tu betul berlaku. Kalau betul berlaku, maksudnya membuka aib. Kalau tak berlaku, maksudnya menyebar fitnah. So tak payah nak deny2 yang anda tak bukak aib Aidil. Dari suka dah jadi menyampah dengan Rita nih.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  133. ija says:

    gilooo punye pempuan…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  134. Anonymous says:

    cepat2lah cerai.
    bosan betul aku dgn manusia2 yg tahu malu ni.
    tuduh menuduh, kata mengata, mak bapak masing2 ego tinggi. rela tgk anak2 buat aib daripada menegur supaya selesaikan cara lebih baik. mcm dia jelah yg ada masalah rumahtangga, org lain kat luar pun ada yg mengalami tp takdelah kecoh mcm korang.. baik rita baik si aidil, dua2 sama je tak cerdik.. yg jadi mangsa anak2.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  135. Diri Ini says:

    asiklah dia salahkan dia, dia salahkan dia…memasing xnk mengaku salah…nk menang…lagi krg berbalas kenyataan lagi korang buakak aib memasing…fikir anak lah…bende jd sejarah…esok org bercite kat anak2…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • adam says:

      bukti?????…adoyaiii, ckp putar belit, kalau betul aidil JAHAT lama dah dia CERAIKAN si rita ni, bukan susah pun aidil nak lafaz cerai..tp dia masih tunggu..dari situ boleh tgk aidil ni seorang lelaki mcamana..dgn keadaan skrg asyik MEBUKA AIB aidil ambikkk koooo..kerana mulut badan binasa..kalau nak duit aidil,ckp je la..xyah la nak kata kat ‘twitter’ tanggungjawab suami la ape la, tu biarla dia jawab sendiri dgn ALLAH…terus terang suda ckp nak duit nafkah rm15 ribu sebulan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
      • ape2 je la says:

        taw tkpe..bnyk sgt kuar statement kt media, twiter..akhirnye mkn diri sndri..org bce pun tau salah byk kt rita ni..kaum hawa jgn jadi isteri yg derhaka mcm die ni..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
        • cerai jerlah ko rita, aku nyampah says:

          nasib baik aidil tu mahu lagi cerai cara baik, kalau betul2 ikut hati tu, maunyer anta sms jer kat rita and cerai talak 1000!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
      • sesiape says:

        ha bglah 15k….awat x bg…citer gebang jer watper

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. Anonymous says:

    kt tmpt keje lama aku dl ad sorg staff ni muka dia photostat aidil…tekejut beruk aku engt aidil da tuka profesion…cuma yg bezanyer bdk ni pkai songkok jer.agaknyer kalu bdk ni tk pkai songkok kuar ngan awek dia mesti org engt aidil.,,pelandok 2 serupa…mungkinkan pompuan2 yg kena gosip ngan aidil tu pon sbnarnyer org lain…bkn aidil..?mgkin jg ye….so that rita kalu tk nmpk dgn kepala sendri jgn dgr ckp2 org……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  137. nida says:

    you ego bi***. he might have done wrong once. instead of firing & keep firing why dont you guys sit together & talk. dont insult your marriage in front of the world like this. you deserved to be divorce!! i you still love him why dont you lower your ego & talk to him nicely. & dont insult him anymore.

    dear Aidil, i know you have been through such terrible situation as a dishonored husband by such an egoist wife. she should learn some manner towards husband. but as a husband, dont you think you should bend he a little. “sekeras2 kerak nasi, akan lembut jua akhirnya..” she loves you aidil.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 6
    • agaga says:

      aidil dah give up tu.
      lelaki kalau dia kata tak sayang mmg betul tak sayang dah.
      kalau aidil terima rita lagi pun mesti sbb kesian.
      bkn mcm pompuan , pong pang pong pang burukkan laki, tp tibe2 hujung2 kate ‘saye masih sayang laki saye’ :p

      silap hb aidil ni nanti betul2 give up + rela serahkan je la tggjawab sbg suami utk membentuk rita ni pd lelaki lain.

      percayalah wahai pompuan2 sekalian,
      lelaki tak suka pompuan yg banyak songeh + byk masalah.
      sbb dorg sndiri ade byk tggungjawab nk kena fikir.
      dan juge jgn lupe, isteri yg baik kan isteri yg menyenangkan hati suami bile melihatnye =]

      mmg la pompuan ni emosi terlebih tp kite kene pndai kawal emosi kite juge sebagaimana lelaki perlu kawal ego mereka.
      baru fair + square, tak giteww? ;)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  138. Anonymous says:

    cadangan saya, baik Rita buat solat istiqarah, mintk petunjuk dri Yang Esa & Yang Mengetahui.Terlajak kate tk boleh di undur, media memainkn peranan,Rita sepatutnya bijak sebelum menyusun kata2.Rita berbaliklah pada Al quran & Sunnah, insyaalah Rita akn temui jalanya.amin.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  139. apesal??? says:

    nyampah tul aku ngn rita ni..kne jntik ngn statement ckit da nk melenting..nmpk benar mudah melatah….tu pasal aidil tak nak komen citer rumah tgga..si rita ni yg terloncat mcm kera keluarkan statement propa lebey…..phuii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  140. ctz7 says:

    RR tak paham maksud ‘aib’

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  141. grashopper says:

    diam2 la rita. byk plak betahnye. org ckp gni…balas gni. ak rse smpai sudah xsetle mslh dieorg ni. diam-diam sudah… nyampah plak rase. dlu ade jgk rse kesian.. Muak dah!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  142. duyung says:

    xpyh la mintak bukti..terang2 kat youtube die dh aibkn laki die..cakap laki xbg duit belanje lah..xbg nafkah..xbeli susu anak..cakap laki xmampu..islam ni dah cukup indah..dalam islam sekali pn isteri tu dilarang buka aib suaminya walaupun ibu lelaki itu sndri..ni smp cerita dpn media..semua org tahu..seburuk mana pun aib suami kena jaga jgn smp menjatuhkan maruah suami.. cukup2 lah…aidil tu dah tentu lah muda mungkin fikiran nya kurang matang..abis yang bini dah berusia tu jgn la ikut perangai xmatang jugak..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  143. ohh fening... says:

    ntah si rita ni, mcm main tarik2 tali plak..nak main nuh gi kat padang…makin lama makin bosan pulak cite depa ni..ni mesti dah terikut2 dgn drama yg dia berlakon..huh..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  144. agaga says:

    aidil dah give up tu.
    lelaki kalau dia kata tak sayang mmg betul tak sayang dah.
    kalau aidil terima rita lagi pun mesti sbb kesian.
    bkn mcm pompuan , pong pang pong pang burukkan laki, tp tibe2 hujung2 kate ‘saye masih sayang laki saye’ :p

    silap hb aidil ni nanti betul2 give up + rela serahkan je la tggjawab sbg suami utk membentuk rita ni pd lelaki lain.

    percayalah wahai pompuan2 sekalian,
    lelaki tak suka pompuan yg banyak songeh + byk masalah.
    sbb dorg sndiri ade byk tggungjawab nk kena fikir.
    dan juge jgn lupe, isteri yg baik kan isteri yg menyenangkan hati suami bile melihatnye =]

    mmg la pompuan ni emosi terlebih tp kite kene pndai kawal emosi kite juge sebagaimana lelaki perlu kawal ego mereka.
    baru fair + square, tak giteww? ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • sesiape says:

      pompuan xkan wat macam tue kalo lelaki bertanggungjawab….nie semua nak salahkan pompuan…abis nak biarkan org salahkan si rita tue sebab dia kecoh…cube kalo kena batang idung sendiri…taknyer lagi merepek korang wat…stakat nak nasihatkan org leh la…semua nie propa jer…kalo aidil betol apsal dia diam jer bile rita wat statement…maknanyer betol la…diam maknanyer setuju…hahahahaha….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. awek cun says:

    Boo………… kat si Rita ni. Dah muak dgn cerita dia ni. Kalau dah Aidil tu tak nak kat kau, berpisah je le. Jgn nak panjangkan lagi kisah rumahtangga sendiri. Dah bosan tau tak. Kat Malaysia ni, si Rita seorg artis yg tak tahu malu atau dia ni sesaja cari publisiti murahan. Jgn le terhegeh2 lagi kat jantan tu. Buat malu kaum hawa je.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  146. agaga says:

    komen kt nara ni skrg mmg lambat keluar ke? dah 3 kali try htr ni tak dapek2 pon?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  147. yaya says:

    adoooiiyaii..ni episod ke bape plak daaahhhh….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  148. cikot says:

    rita yang mental..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  149. lijah says:

    Aik dlu korang jgk sokong sirita ni,ksianla apala,ni aku tgk ramai plk yg hentam dia.laen kli. Jgn dgr sblh. Phak,dah sape yg sbnar wat hal.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  150. wartawan hiburan says:

    haah la rita, baru aku perasaan ko mane pernah aibkan suami ko, mertua ko and ipar duai ko, malahan ko selalu puji2 mereka..susah ni nk cari bukti ni, kalo di google bukti ko aibkan suami ko mmg kompem xjumpa, komen puji-pujian banyakla,hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  151. Anonymous says:

    Kalau dah namanya retis, gitu lah tahap mentalnya. Kdg2 kita sebagai pemerhati pun naik jelak nak dgr. Tapi, media lah beriya cari berita untuk disensasikan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  152. Anonymous says:

    Rita I minat sgt2 dgn u dr dulu lg…n I faham dgn situasi u as a wife,a mother n daughter in law yg tk disukai oleh keluarga aidil…sy juga seorg isteri,menantu n ibu…pasti sy faham apa yg dilalui oleh Rita…i faham kenapa u mengamuk,marah n geram dgn aidil Dan Fly dia…but Rita u Kena ingat 1 benda…mayb today u sgt2 marah,kecewa or even kutuk apa sahaja pasal aidil n family dia…or mrk pun blh buat benda yg sama…but Ada Rita fikir tak yg masalah hari ini bukan menjadi masalah lg untuk masa Akan dtg…mayb 1 day u kembali kpd aidil…if jodoh both of u kuat..n I knw u pasti berharap bersama aidil lg Demi ank2…then u pasti Kena bertemu keluarga aidil if masa tu tiba how u all nk bersemuka if sebelum tu pernah hambur mcm2 keburukan sesama u all…contoh Ada Rita tgk Abby dulu mcm2 dia kutuk Norman n memey…but memang Abby mangsa mcm Rita…tapi Norman n memey menjadi watak baik walaupun mrk Kita tahu bersalah…mrk Diam n tk balas apapun yg diperkata oleh Abby…at last tgk…Abby yg pergi bersalaman n berpeluk dgn memey…mcm tu juga dgn u Rita mayb 1 day u n keluarga aidil Akan berbaik so berhentila mengeluarkan any statement yg mayb Akan memakan n memalukan diri sendiri…if u masih blh hidup dgn aidil n nk bg peluang dkt dia just jumpa n bincang n if u dh kembali kpd aidil…u Kena Cuba berbaik dgn ibu bapa dia…semut mati krn gula…so kejahatan blh terhapus dgn kebaikan…kebahagian tu di Tangan Kita…Hanya kta yg berhak menentukannya so u hv to choose cerai or bersama…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  153. kodok says:

    rita ni ego melangit… Yg ko kata aidil macam2 tu la sebenarnya ko dah aibkan suami ko… Itu pun nk tanya lg… Nk bukti la pulak… Cuba muhasabah diri… Jgn perasan cantik & popular org akan suka awak… org dah menyampah dah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  154. zufa says:

    salam jumaat…masa awai2 sume sokong menyokong si RR…n now what happen yg menyokong tu….dh terang2 bnyk lm surat kabar si RR aibkan laki dio…ontah lah..mesti keluarga terutama mak & bpk RR takut nk nasihat sb perangai dia yg ketegak…keluarga diaorg ni xde inisiatif ke nk bincang elok mengenai perkara ni…kate sangat rapat ngan keluarga….ermmmm xfhmmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  155. sally says:

    Org yg mengenali Sy,seorg yg simple n lembut tp sy akn jd kasar klau org brkasar n cari psl dgn sy..sekian.. twitter RITA RUDAINI…….

    p/s : masuk bakul angkat sendiri, buwekkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  156. Anonymous says:

    saya takkan lepaskan laki.. laki saya tu dah lah hensem, muda, popular, gaji besar skunk, ramai orng nak.. untung saya dpt dia. susah payah saya goda dia sampai sanggup ajak saya kawin lari kat siam. saya cuma nak dia saya taknak kluarga dia sbb kluarga dia tak terima saya dulu. saya benci kembar dia n isteri kembar dia sbb kembar dia ada pengaruh yg bsar pd suami saya. saya benci biras saya si ayu tu sbb mertua terima dia tak mcm saya. saya mesti lawan abis2 san asalkan dia tunduk balik pada saya. biar semua org tau keburukan dia.. tup..tup.. dia ngaku da tak sayang saya.. owhh tak.. saya mesti pujuk dia balik!! saya kena cover balik yg saya tak malukan dia.. saya cuma nak hak saya.. jgn ceraikan saya!!! saya nak laki saya lagi.. saya takkn bagi pompuan lain dapat suami saya! saya kene buat apa saja janji dpt suami saya balik!!! owhh.. nampaknya saya kena jilat ludah saya balik..
    bang.. i acah2 je dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  157. tata no money says:

    saya takkan lepaskan laki.. laki saya tu dah lah hensem, muda, popular, gaji besar skunk, ramai orng nak.. untung saya dpt dia. susah payah saya goda dia sampai sanggup ajak saya kawin lari kat siam. saya cuma nak dia saya taknak kluarga dia sbb kluarga dia tak terima saya dulu. saya benci kembar dia n isteri kembar dia sbb kembar dia ada pengaruh yg bsar pd suami saya. saya benci biras saya si ayu tu sbb mertua terima dia tak mcm saya. saya mesti lawan abis2 san asalkan dia tunduk balik pada saya. biar semua org tau keburukan dia.. tup..tup.. dia ngaku da tak sayang saya.. owhh tak.. saya mesti pujuk dia balik!! saya kena cover balik yg saya tak malukan dia.. saya cuma nak hak saya.. jgn ceraikan saya!!! saya nak laki saya lagi.. saya takkn bagi pompuan lain dapat suami saya! saya kene buat apa saja janji dpt suami saya balik!!! owhh.. nampaknya saya kena jilat ludah saya balik..
    bang.. i acah2 je dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  158. Anonymous says:

    org yg byk buka mulut sbnrnya dia buka pekung dia sendiri….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  159. CikPipiTembam says:

    alahaiii rita….x sudah2 nk mngaibkn aidil tuh…jage laa sikit maruah ko ngn suami ko….ko kene ingat surga di telapak kaki suami tau…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  160. Anonymous says:

    aku percaya je rita ni mmg masih sayang kat aidil..tp sikap aidil yang buat dia terpaksa tolak tepi rasa sayang dia tu n mengambil jalan spr ni. demi anak2 n demi diri dia sdri..dia berhak nk tau alasan aidil nk ceraikan dia..mula2 buat perintah taat..sedangkan dia yg kuar dr umh..jd mmg buakn rita x taat pada dia..
    undang2 syariah ade..jd rita cuma gunakan saluran yg betul saja..untuk menuntut hak dia.n aku rasa aidil ni pun sayang rita lagi..kalo x sayang dia bleh lafaz je cerai tu tanpa persetujuan rita n tanpa persetujuan mahkamah..habis sangat kne denda..brp sen sgt kan..mhal lagii upah lawyer..cuma aku dpt rasakan hal ni jd rumit sbb ade campurtangan org lain..tu pendapat aku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  161. Anonymous says:

    saya rasa rita ni masih sayangkan aidil lg..tapi dia terpaksa tolak tepi rasa sayang tu sbb sikap aidil yg macam ni..aidil yg kuar umh tinggalkan rita n anak2..rita cuma gunakan saluran yg betul demi menuntuk hak dia sbg seorang isteri..
    aidil pun, saya rasa dia masih sayangkan rita..kalo x, dia leh lafaz je cerai luar mahkamah walaupun tanpa persetujuan rita atau persetujuan mahkamah..habis sangat kne denda je la..bpe sen sangat kan..mahal lg upah lawyer..cume saya rasa keadaan jd tambah buruk sbb campur tangan org lain..dah tau dr awl lg kan kuarga sapa yg x suke sapa..jd pk2 la..mungkin aidil ni dihasut oleh seseorang..ttg rita ni ske jaja citer umhtangga tu, saya rasa bukan dia yg cr wartawan, wartawan yg cari dia..perbicaraan kat mahkamah sume org bleh masuk tgk..pendapat saya la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  162. makcik Kerik Jamaludin (Makcik KJ) says:

    i think this is why my husband left you rita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. Opah says:

    Sesaje je korang ni cari dosa kering menambahkan dosa di petang selasa ni…. yang dok kuar cite tu pon ntah ye ntah idak…. suratkhabar mmg keje dia tulis benda merapu cenggini… nak plak diorg tau umah tangga si artis sinun ada problem… tp problem dia kecik je… dpt kat para2 wartawan ni taruk kicap skit, cili skit, gula skit, garam skit…. hah… baru sedap…. larisss…. yang dok kuar kat tv ngan suratkhabar pon sbb wartawan gak dok ikut… dok kejar… nak story mory… eee tolong la… dosa besar tu cite seciput jd segadang… jgn salah kan rita dan aidil… sbb ini sume adalah ketentuanNYA… kita cuma usaha… kalu tak caya jgk maknanya korg tak caya qada dan qadar… sume milik ALLAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. WAHAI RITA AIDIL BAHAGIA KEMBALI says:

    kesian rita, rita stop bagi komen ini memperlihatkan anda bukan sahaja mengaibkan aidil tapi jugadiri sendiri . zip saje molot tu. selagi anda mempertahankan diri merasakan benar selagi itu juga anda akan mengaibkan dan diaibkan. berilah peluang kepada aidil dan diri sendiri. bersemuka dan penuhilah permintaan suami anda INSYAALLAH akan dipermudahkan. duduk berbincang bersama. rita tolong mengalah jika anda benar-benar sayang kan aidil. pekak kan telinga jika ada tohmahan dalam kalangan keluarga anda mahupun aidil dan terima seadanya pasti kasih dan sayang antara anda berdua berbunga dan mekar kembali. kebahagiaan anda sangat membahagiakan siapa saja yang melihat. perkahwinan direstui atau x bukanlah kayu pengukur kebahagian tetapi sikap saling mempercayai, menyayangi dan tolak ansur itu sangat penting dan pastinya membantu mencapai kebahagiaan yang tidak ternilai harganya. hargailah apa yang kita miliki. suka diingatkan kepada diri sendiri juga…………………………………………………………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0