Written by AbangNara | February 4th, 2014

Abang Nara mengerti perasaan Wan Sakinah. Selaku seorang isteri yang sedang mengandung, perasaan teruja itu memang tidak dapat dibendung. Samalah macam wife Abang Nara dulu. Sedangkan Abang Nara yang tak mengandung pun rasa teruja lebih apabila melihat perut isteri yang membesar, inikan pula si ibu yang mengandung. Pasti lebih teruja dan excited tahap tertinggi.

wan sakinah hamil

Mungkin kerana status isteri kedua Ashraf Muslim menyebabkan ramai yang mengkritik dan tidak menggemari perbuatan Wan Sakinah berkongsi gambar dirinya yang sedang sarat mengandung. Kesian Wan Sakinah. Dahlah mengandung, kena kutuk pulak. Menerusi akaun Instagramnya, Wan Sakinah menafikan dirinya mahu “show off” sebaliknya hanya berkongsi rasa teruja. Tulis Wan Sakinah:-

Salam utk sahabat, stalkers & haters. Maaf psl gmbr yg menayangkn gmbr perut sy tu. Terlalu excited tgk perut boyot, tu yg pi upload tu. Bknnya nk show off bagai. Tau, org lain pun pregnant jgk. Tp sblm ni, pantang naik perut sket pi gym la. jog la. Sit up la. Tp now rs lain, bila tau pregnant je, dok tgu bila perut nk besaq.

Time makan pun tak kira. Asal lapaq, makan! Lgpun org dok kata perut sy kecik. Tp bl hmpir 7 bln ni tb2 dia besaq! Tgk dlm gmbr lg nmpk besaq! Tu yg sy pi upload tu. Xrs seksi pun. cuma excited tang perut. xde niat nk sakitkn hati sape2.. Sy dh delete gmbr tu. Terima kasih atas teguran.

InsyaAllah xkn berlaku lg upload gmbr bkn2. Sy mengaku sy salah. Selain mintak ampun kat Allah, mntk maaf pd suami, sy jg mntk maaf pd anda semua. Sy jgk maafkn anda yg xpenat dok maki hamun. Tak pyh la cari kat padang masyar. Jenuh. Ramai org. Ssh nk jmp. Kira 0-0 kat sini je la yea. Satu lg, jgn la hentam suami sy tu teruk sgt. Dia usaha jd suami yg terbaik utk kami berdua. Bkn setakat cukup mkn pakai. Agama pun dia bg. Tp tu la, dlm dok kawal, terlepas jgk.. Hehe.

Sy mntk doakanlah kebahagiaan kami bertiga (Dayana, Ashraf & Sakinah). Doa anak yg bakal dilahirkn nnt jd ank soleh atau solehah, yg sihat tubuh bdnnya & cergas akal fikirannya. Doakn jg Ashraf & teman baik sy, Dayana selamat tb di Mekah & dpt menunaikan ibadat umrah yg mabrur. Salam. -peace-

wan sakinah

Diharap Wan Sakinah bersabar dengan dugaan ini. Biasalah perkara sebegini. Jangan stress-stress. Takut ada impak yang kurang baik kepada anak dalam kandungan. Semoga segalanya berjalan lancar buat Wan Sakinah dan Ashraf Muslim sehingga hari keahiran kelak.

P.S: Ah Beng pembuli jalanraya di Singapura

205 responses to Bukannya Nak “Show Off” Bagai – Wan Sakinah

  1. sakinoh says:

    alhamdulillah.. jgn salahkan diri sendiri. biase la haters..stalker bagai2.. doakan yg terbaik utk kandungan

    0

    0
    • Mr Kangkung says:

      Byk la kau punya excited…mcm org lain pun ngandung jgk…xdela sampai bergambar smpai mcm 2 sekali smpai tyg bentuk tubuh….. menambahkan dosa suami kau….. silap2 jatuh dayus

      0

      0
      • Olgas says:

        sebelum upload dalam instagram, kenapa tak minta maaf dgn tuhan dulu. sekarang baru nak terhegeh-hegeh.

        0

        0
        • Anonymous says:

          hi olga, nak tanya lagi, kenapa suka meroyan kat sini? ada masalah suami yg suka melanggan gro kah?

          0

          0
        • Gajah says:

          niat yg suci bermula dari hati bukannya gambar selfie perut boyot……..alllahualam.

          donia..oh donia.

          0

          0
        • mizz says:

          perasan tak sakinah ni selalu buat hal bila ashraf dan dayana bersama2?

          dulu waktu dayana n ashraff honeymoon ke sabah, dia dok sebuk mengupload gambar pregnant test dia..

          laa ni masa dorang pi umrah sesama, sebuk pulak dok tayang perut memboyot.. sudah2 lah.. orang xkan bercerita kalau ko tak show off sangat.. sebelum ni kan org laen senyap je kan?

          0

          0
        • payung karat says:

          oo dayana ngan ashraf pegi mekah.patut la upload gambar yg ala2 menunjuk ni.. pantang laki berdua dgn bini tua dia mula la nak tarik perhatian.
          macam hari tu dayana ke sabah dia upload gmbar obat yg tunjuk kata dia preggy..
          jiwa kacau agaknyer

          0

          0
        • Zara says:

          mangkuk hayun dah keluar statement bodoh >>>> ” tetiba nmpk besar,,,dlm gambar lg besar ” <<<< bodoh lah mak cik..kau tu peknen of course lah perut kau boyot, uols…Sakinah ni dia nak perli org yg kutuk dia, siap mention stalkers & haters lagi..eh pls lah mak cik tak dak sape heran pasal kau kalau Nara tak post kat sini, dari mula kau nak show off, tp kena bash…so kau buat statement backup TAPI sayangnya statement kau tu nmpk kebodohan kau sendiri. first time aku jumpa spesis mangkuk mcm ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sakinah ni baca beautifulnara ke smpai sebut word “show off”? Sebab aku baca comment kt sini je org tulis word tu. Taktau la kalau kt instagram dia pn org comment show off jugek. Aku x add instagram dia.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          ayat macam gud-gud je macam suci……
          buat la ngko sesuci embun pagi camne pon….
          dasar perampas tetap perampas….heran, dalam ramai2 perampas kat m’sia ni tapi orang da bole terima and cool, tapi ngko ni lain skit
          ko sorg je smpai ke mati pon org benci hohohohoh soryyyyyyyyyyyy

          any idea to make everybody love you?

          0

          0
        • amoi says:

          minah ni bajet mcm alim…kalau bagus sgt, ko jdkan dayana tu idola ko..sejak dia kawin dgn ashraf,aku x pnh tgk dia show off mcm ko…malang betul ashraf dpt bini gedik mcm ko…aku stuju dgn mizz…tiap kali dayana bersama ashraf,mst si sakina ni gedik nak tunjuk dia lbh bahagia dr dayana…dasar perampasssssssss…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ini semua poyo….

          0

          0
        • miss ynwa sakit puki says:

          miss ynwa bukan kau sakit puki ke hari tu…sedap jer kau mengata kat sakinah,,,,kau tu lagi teruk

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg kutuk Sakinah kat atas ni semua sakit puki

          0

          0
        • miss ynwa says:

          yg kutuk sakinah kat atas tu aku dislike semuaaaaaaaa

          0

          0
        • miss ynwa says:

          saya sebenarmya sakit puki hari ni, tetapi saya gigihkan juga datang komen kat sini, sehari kalau tak masuk page ni rasa tak lengkap, kalau rajin tampal lah pic saya kat blog ni

          0

          0
        • Olga says:

          mesti anak dia nanti hidung kembang mcm sakinah ni!

          0

          0
        • aku la.. says:

          ala.. kalo dh dasar perampas, mane nk ngaku kalah n salah.. sume die akan rase betul sokmo… what the hek betui la mangkuk sorang ni…

          0

          0
      • Anonymous says:

        pengomen2 kat sini pun, ramai yg ayah2 mereka, suami2 mereka yang jatuh dayus sbb membiarkan anak2/ isteri2 mereka melakukan zina mata, zina mulut dan zina hati… nauzubillahhh… hehehe

        0

        0
        • Anoymouse says:

          inilah susah jadi melayu…alahai, dah terang2 si kinah ni buat salah.
          salahkah menegur? sila beli cermin…

          0

          0
        • Anonymous says:

          eh mcm tegur diri sendiri pulak ye.. salah ke anon tu ckp? berkahwin dgn suami orang bukan zina. tapi mengumpat, mengeji org tu yg zina … cermin mana cermin?

          0

          0
        • cookies says:

          anon 3:53 pm….
          kau ingat ayah, suami dorang pantau aktiviti 24jam ker ??? mengarut kau ni…aku rasa ayah ke suami dorang ke tak tahu pun dorang masuk blog ni, so adakah itu still dayus ?? ke kau ni yg dayus ustaz taik kucing, kau pun sama zina mata tgk pic sakinah yg terbonjol tu.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          anon 3:53
          apabila dayus disalahgunakan dlm pengertian…
          mmg mengarut…dayus depan mata bole nampak tapi da kalo bini duk swap note ngumpat kat blog dlm toilet smentara ngah membuang… suami nampak ke? terus2 siannn suami dapat title dayus..
          anon 3:53 annoying

          0

          0
        • Anonymous says:

          miss ynwa sakit puki datang komen jugak ker ?

          0

          0
        • miss ynwa sakit TUT says:

          miss ynwa…TUT you dah sihat belom, kalau belom i sarankan you tepek ais kat TUT you…ais dapat meredakan bengkaK, hutan belantara yg ada tu kasi cantas ya untuk elakkan pembiakkan kuman.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kesian ayah2 dan pengomen2 kat atas ni, sbb bini2 & anak2 berzina di belakang mereka tanpa pengetahuan mereka… zina mata, zina mulut, zina lidah, zina hati… nauzubillah… kalau suami korang tau apa yang korang buat kat sini, aku harap korang diceraikan sbb kalau tak nanti suami korang jatuh dayus… kalau bapak korang tak sebat korang, jatuh jugak dayus bapak korang kalau dia dpt tau.. kalau sampai mati tak tau, faham2 je la apa yg akan jadi…. isk isk isk……

          0

          0
      • Anti Sakit Jiwa says:

        alahai, si Kinah ada peminat kat sini? mesti perangai pun sama, jenis suka ambil suami orang….

        0

        0
      • Menyampah Betina Bodoh says:

        seperti beruk dapat bunga !!!!!!!!!

        0

        0
      • key Pop says:

        hello en.kangkung, kalau da namanya PEREMPUAN MENGANDUNG bentuknya tetap nampak.. soroklah macam mana sekalipun, tetap kelihatan… takkan la ingin di dera fizikal nya untuk pakai baju setebal² nya untuk cover perut tu? aisehmen…. even pakai jubah pun tetap nampak jugak..aiseh~ susahnya…

        pendapat aku, orang membenci sakinah ni kerana dia punca kesedihan dayana.
        tapi kalau di lihat dayana juga bahagia skrg.

        samada niat apa sekalipun dalam fikiran si sakinah ni, ikhlas atau x atau tujuan nya upload gambar tu menyakitkan hati dayana yg ke umrah tu, itu antara dia dengan tuhan…

        sudah²lah tu… jangan kita memaki orang bagai..buatnya 1 masa nanti terkena kat badan sediri, mmg nangis x berlagu la jawabnya…haish~

        aku mendoakan agar dayana juga berpeluang menjadi ibu satu masa nanti…

        aku mendoakan agar asyraf sentiasa adil pada kedua isterinya…

        aku mendoakan agar sakinah selamat melahirkan anak yang soleh dan solehah satu masa nanti…

        ambil yang baik,.. bak kata P.Ramlee BUANG YANG KERUH AMBIL YANG JERNIH. :)

        0

        0
        • One Direction says:

          bak kata P. Ramlee pulakkkk. kau ni mesti orang tua kan nak bermadah jiwang, geli lah. dah lah komen macam mak nenek, karangan kau tu tak der isi pun..aku bagi markah G

          0

          0
        • shamil says:

          pakai jubah nampak bentuk badan jugak kew…rase nyew tak dewlah nampak ponggong lentik senggitu

          0

          0
      • n says:

        kalau nk mintak maaf pn tak perlu la pakai ayat mcm tu..nmpk sangat dia ni tgh marah..delete je pic tu and then tak perlu nk jelas kan pjg2..better diam dari bg statement mcm tu..ayat tu mencerminkn diri sendiri.

        0

        0
        • aku la.. says:

          die nk tunjuk.. betapa baiknye ati die… padahal dlm ati die dh berapi2… kang kalo die bls ngn kate2 yg keras, lg teruk kne hentam.. tu yg die dok tulis cmni… hipokrit tol…

          0

          0
      • pendrive says:

        bagus la first wife asrap ni, walau apa jua isu yang timbul berkenaan mereka bertiga, dia langsung tak pernah berbunyik or comment pape. sangat mahal wanita ini!!!

        0

        0
        • shee herr says:

          Tapi mslhnye, ashraf tu la yg murah.. Sbb kawen lari ngn bini kedua ni. Layak ke si diyana dpt suami cmtu

          0

          0
    • Anonymous says:

      sudah2 la tu, benda dah lepas, biar la lepas.. benci2 kita kat dia pun, diorg dah kahwin… nak buat cemana lagi.. bkn kacau periuk nasi kita pun.. huhu

      0

      0
      • BrendaStarr says:

        Aku pun dulu meluat kat Sakinah. Tapi pikir2 balik, sekurang2nya takde lah dia buat sampai Asyraf ceraikan Dayana. Kalau kita boleh maafkan datuk CT dan Fasha, knp tak Sakinah kan.

        Anyway to Sakinah, why not privatize aje gambar2 awak untuk frens n family, takde lah orang cakap show off.

        0

        0
    • Olga says:

      sudah2 lah Kinah hoiii, dah la ko rampas suami orang, pas tu menunjuk2 plak. duduk diam2 boleh tak? rimasssss…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kami pun rimas tgk akak olga meroyan.. apa kata makan kacip fatimah utk mengetatkan cips yg dah longgar, baru la suami tak cari lain..

        0

        0
    • ladidadidadida says:

      maafkan sy jika apa yg sy katakn ini mnyakitkn hati mne2 pihak.. sy cuma bg pndangan shj.. kpd pn. sakinah, sy fhm bhw puan rasa teruja dgn kehamilan puan.. mna2 wanita yg hamil akn ada rasa keterujaan trsebut.. akan tetapi.. sedarkah d mana silap puan? kesilapan puan adalah apabila puan mengupload gmbr puan d kala “teman baik” puan sedang berada d tanah suci Mekah utk melakukn ibadah.. sekiranya “teman baik” puan terlihat gambar2 tersebut, apakah perasaan hatinya? prnhkn puan trfikir akn perasaan “teman baik” puan yg tlh d rampas hak nya dgn mempamerkn kbhgiaan puan? sy tdk mnyalahkn krn puan jgk brhak utk rasa bhgia.. cuma sy rasa trkilan knp mesti gmbr trsebut puan upload ketika “teman baik” puan d kota suci? knp sblm mereka pergi ke tanah suci puan tdk upload gmbar trsebut? atau adakah sy yg ktinggalan zaman yg tdk mngikuti prkmbangan semasa? sy doakan yg baik2 sja utk puan sekeluarga.. cuma sy minta, puan prihatin sedikit mengenai perasaan “teman baik” puan.

      0

      0
      • ehem says:

        sekadar membetulkan, isteri adalah hak mutlak suami. tetapi suami bukan hak mutlak isteri. kerana itu suami dibeanrkan berkahwin empat. jangan buat hukum sesuka hati, kelak akan merana. maaf kiranya statement ini mengasari anda.

        0

        0
        • iza says:

          saya minta maaf apa yg bakal saya katakana salah atau kurang sesuai.isteri bkn nya hak mutlak suami tp amanah yg AllahSWT kurniakan utk dipelihara dan dijaga berlandaskan ajaran Islam.Disebabkan itu,jika suami tidak mendidik isteri dgn betul dan baik maka si suami yg dipertanggungjawabkan.Niat bkn menghalalkan semua cara.mungkin si suami berniat baik utk beristeri lebih daripada satu tapi kalau dia sembunyi dan sorok,itu yg salah.Buat isteri muda…fahamilah dan renungkanlah perasaan isteri pertama.Jika awak ditempat dia,apa yg awak rasa.didunia orang selalu kata hukum karma.lambat atau cepat ia tetap berlaku keatas si pelaku.tp diakhirat…kita dihisab berdasarkan amalan dan niat.didunia dapat akhiarat pun dapat….wallahualam….renung dan fikirkanlah

          0

          0
    • hohoi says:

      menyirap pulak aku bace komen korang ni. jenis memang cakap lepasss je. elok lah tu dia kahwin, bukan dia berzina pun. dah memang ashraf tu berkemampuan. aku takde lah sampai sokong, tapi diorang kan dah kahwin. DAH KAHWIN. bende lepas tu lepas lah. mungkin dah jodoh dia. korang komen macam korang pulak dayana.

      dia pun manusia biasa jugak. biasa lah rase teruja pregnant. mungin dia salah pasal tu. korang hentam dia macam korang suci gile macam tak ade dosa langsung.

      japgi ada lah tu yg cakap aku ni si sakinah, takpon sedara mara dia. fyi, aku takde kaitan langsung ngn dia. tapi kesian tengok kena hentam banyak sangat.
      kalau korang still rase aku ni saudara mara dia, dipersilakan lah percaya kalau korang bahangang sangat.eh terkasar.

      korang nak tengok pon agak2 lah, tegur boleh, tapi ada cara dia. dahhh, jangan kutuk sangat. nanti kena kat diri sendiri, tak pon sedara mara. mintak jauhhh.

      0

      0
      • Anak Dara Tua says:

        Setuju… Esok bila dia bersalin upload gambar anak, masih ada yang mencaci, kutuk. Nanti bila anak dia cemerlang SPM, upload gambar masih lagi ada yang mencaci, memaki & mencerca. Bila dorang dapat cucu lagi 26thn++, masih lagi ada orang nk bukak cite lama. Orang lain yang dimadukan, orang lain yang yang emosi dan dendam. Sudah lah. Majulah ke depan. Bila korang nak berenti? Bila dorang dah berpisah baru puas hati?

        0

        0
      • zz says:

        cek balik komen pembaca taun 2009 dulu xde pn ayat kuang ahja sgt mcm komen skrg kan.. mmg manusia makin berhati keras ke berhati hitam… mulut puaka merata2

        0

        0
      • puiii says:

        ko ni sedara sakinah eh? LOL

        0

        0
    • Megat_Komeng says:

      Awat la yg marah sgt kat Sakinah ni…pasal dia perampas? dh tu marah ker hukum Allah sbb Allah benarkan poligami? Fikirla dulu sblm nak hentam.. At least si Serap tu x ceraikan Dayana.. Ada hikmah di atas setiap kejadian.

      0

      0
      • akuygbest says:

        jgn nk stat hukum2 kt sini.. poligami tu untk mane2 laki2 yg MAMPU zahir dan batin. article ni pn bkn nk highlightkan citer si mamat ni poligami. ni citer si kinah ni tgh show off bagai pastu ‘doakan kebahagian kami bertiga’..ohhhhh purrr leeezzz.. dah sah2 ko yg curik kebahagiaan org, pastu nk tunjuk kt dunia yg ko ni sangat bahagia.. klu ko btol2 ikhlas kinah oii, pape hal yg ko wat mesti ko piki perasaan wanita yg ko curik kebahagiaan dier tu.. dah la kwn tu tgh g umrah..

        0

        0
    • Lolita says:

      Sian minah ni.. Dah le amik laki orang, time laki ngan bini tua tk pasal2 meroyan. booooo……

      0

      0
  2. Mr Kangkung says:

    Byk la kau punya excited…mcm org lain pun ngandung jgk…xdela sampai bergambar smpai mcm 2 sekali smpai tyg bentuk tubuh….. menambahkan dosa suami kau….. silap2 jatuh dayus

    0

    0
    • ilya says:

      sape kata xde..ramai je aku tgk, membe2 kat fb aku pun ramai je. bkn aku nak sebelahkan c kinah ni…tp disebabkan kesilapan yg dia penah buat, semua org asik carik slah dia. Adakah kerana dia bini no. 2 dia hilang hak atas segala2 yg orang lain bole buat. Jgn slh anggap, aku bkn perampas,masih satu2 nya isteri pada laki aku setakat ini dan aku pun x sokong perampas…tapi sikap memaafkan sesama manusia…itu yg dianjurkan dalam Islam. nak tegur biarlah cara berhemah dan bukan ikut emosi semata2

      0

      0
      • Syahrul says:

        @ilya
        sakinah ni nak menunjuk kat dayana lah…kan dayana pergi umrah dgn asyraf. tak kan kau tak perasan…setiap kali dayana dgn asyraf ada jer benda si sakinah ni buat kontroversi, AND kawan kau FB tu lain…dorang bukan artis, FB tu private seseorang tapi ni dah masuk blog Beautifulnara terbonjol2…jaga lah aurat tu wahai wanita.

        0

        0
        • anon says:

          sudah-sudahlah nak bersangka buruk,dia upload gambar tu pun bukan kita yang belikan dia smartphone tu nak halang dia,pelik pulak rasa bila ada artis lain pregnant tunjuk baby bump,tak pulak nak kata menunjuk-nunjuk,rasanya tak perlulah sampai cakap dia saja nak menunjuk dekat dayana,pasti ke memang niat dia macam tu?kalau niat dia bukan macam tu,tak ke susah kita semua ni nak cari dia dekat padang mahsyar minta maaf,nak bercakap pasal aurat orang,kau tu buat fitnah,tak ke lebih besar kesalahannya dari membunuh?kalau dia ada niat macam tu,biarlah dia yang jawab sendiri nanti,tak perlu nak dengki panggil betina la,perampas la

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau gtu narala yg berdosa sbb kuarkan gambo2tu kat cni. lg satu kite manusia ni xperlu la pertikaikan niat seseorang…mcm ko pndi baca hatiorg plak

          0

          0
  3. sotong hitam says:

    boleh jadi bahan gelak pulak yer sakinah..cukup2lah tu …asik nak membela diri jer…sensitive sikit lah dgn persekitaran…..ramai lagi yg mengandung, bukan awak sorang…sepatutnye sakinah lebih arif dan sensitive dgn keadaan sekeliling memandangkan die telah pun mengisi quota no 2 buat si AM. ramai jugak artis lain yg bermadu, tapi pandai jugak jaga hati org sekeliling…

    0

    0
  4. sakinab says:

    Jangan stress2 ye wahai ibu mengandung.
    Banyakkan berdoa.
    Tenangkan diri.
    Yang penting kandungan tu sihat.
    Kalau ibu mengandung stress, kandungan pun stress juga.

    0

    0
  5. Anti Perompak Suami Orang says:

    Perampas…tak tahu malu…podahhh..

    0

    0
  6. Mama Mia says:

    As salam… kesian ngan W. Sakinah.. tak paham kenapa ramai yg menghentam dia..
    kena ingat.. apa yg berlaku.. tu Qada dan Qadar tuhan.. dia tak dilahirkan lagi pun Allah dah tulis jalan hidup dia.. korang hentam dia.. sama korang menghina perbuatan Allah Taala..

    0

    0
    • karipap sardin says:

      ni bukan pasal kawin dua lah…ni pasal sakinah nak menunjuk kat dayana sebab asyraf pergi umrah dgn dayana..sakinah jealous lah gamaknya, nak sakitkan hati dayana tapi dayana tak kisah pun hal ni.

      0

      0
  7. orang says:

    niat tak pernah menghalalkan cara puan sakinah oi..

    niat tu.. dari post kita boleh agak niat tu ape..

    ingat

    niat tak pernah menghalalkan cara…

    0

    0
  8. Lepat Pisang says:

    ok..peace..harap lain kali lebih peka ye puan.. 0-0.. :)

    0

    0
  9. zaza says:

    dgn kitorg ko tk pyh risau , biarkan je hater2 tu, biasalah ko dh jadi isteri artis,so ko pon bersedia menerima pndgn msyrkt sekeliling. yg sbnrnya ko patut pikirkn perasaan madu ko tu..kesian dia.. tgok ko excited upload pic perut kt laman sosial, dia tengokkan je,,smbil usap perut dia yg masih xda isi lg..

    0

    0
  10. aku says:

    teman baik!… :p …. dah rampas, bleh plak jdi teman baik….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ala dalam fb ad je org & artis artis lain upload gambar pregnt xde lak jd isu .. yg sakinah nie bole jd isu lak.. ap hal..diorg dh kawin..doa je laa semoga bahagia dunia akhirat ..dari caci maki dpt dosa je laaa ~

    0

    0
    • Sad But True says:

      orang dalam FB tu kawin dgn artis ke ? pic preggy dorang masuk blog gosip ke ? orang dalam fb tu nak menunjuk pic dekat madu ker ? situasi lain2…jangan sama kan. Sakinah ni meroyan sebab dayana dgn asyraf pergi umrah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Setakat ni artis perampas tak de plak show off perut n bontot bulat mcm tu…

      0

      0
  12. semanis kurma says:

    semoga lebih peka.. pk la org yg susah nak mengandung tgk pic awk tayang perut nih..

    0

    0
  13. bukansesape says:

    dayana pn xde cakap & komen pape..korg yg sibuk duk komen sakinah..kesian nye..hati org sekeliling manekah yg harus di jaga itu..hati si sotong itam ek? sekira nye ashraf tu dayus sbab sakinah tayang gamba to public..maka nye mr kangkung ni punye sedara lelaki pn dayus sbab ko asik sibuk mengata sakinah.

    0

    0
  14. nurul shidan says:

    Mungkin ramai org menyampah dgn Sakinah & AM ni coz diorg bermati2an nafikn yg diorg bercinta or kawin last time & maybe ramai org x setuju coz sakinah ni post pic preggy dia tuh….in fact, sy pon x setuju….

    tp sy penah dgr ceramah UAI, istilah perampas or merampas suami org ni ialah di mana jika seorg pempuan tu berkahwin dgn lelaki yg dah ada isteri, & desak lelaki tersebut ceraikan isteri pertam dia.itu baru perampas namanya. Tp dlm kes AM ni, jika die boleh jaga 2-2 isteri dia, masing2 puas hati in sha Allah hubungan tu diredhai…sedangkan Rasulullah pon syg pd semua isteri2nya & berlaku adil tp yg paling di kasihi ialah Siti Khadijah..pasal diorg nak acting alim ke, baik ke tu antara diorg dgn Allah Taala coz kite x penah ade kuasa nak membaca hati & keikhlasan manusia…..

    0

    0
  15. miss a says:

    bila baca apa yang sakinah nie tulis.. kadang2 terfikir ada betulnya.. tersentuh pun ada.. kita doa jer la yang terbaik untuk mereka bertiga.. mana tau lepas nie Allah nak bagi rezeki kat dayana pulak… who knows? Allah Maha Berkuasa..

    0

    0
  16. pah bedah says:

    mesti dia follow or baca blog nara gak nih
    itu yang dia tahu hhehehehhehe
    ig dia private x eah

    0

    0
  17. ambipur says:

    Anak perempuan ni…insyAllah.

    0

    0
  18. nia says:

    sakinah dah goyang lps kena bash dgn sume org.hewhew

    0

    0
  19. preggy mommy says:

    salam sakinah. hope u tak stress sebab skg u tgh mngandung same as me baru first time mgandung. perasaan teruja tu mmg menebal dan sama2la kita doa baby bila kuar nanti sihat walafiat dan menjadi khalifah Allah di muka bumi ini. i believe u dah belajar dari kesilapan dan doakan dayana mngandung macam u juga. insyaAllah…

    0

    0
  20. MS. KANGKUNG says:

    saya sebagai wanita tersangat la rasa terhina dan malu bila pergi kemana2 saja terjumpa preggy mom pakai tudung tp baju ketat tak hengat dunia…pak cik pakai kopiah pon terbeliak biji mata…paling kerap tengok situasi ni kat klinik ibu mengandung…ibu2 yg pegi medical check up, bertudung singkat, pakai baju balut nangka yg menampakkan susuk badan dengan perut yang memboyot dan buah dada yang melayut..aduyai…yg bertudung tu bukan islam ker?..klu dh bersarung nangka, seeloknya, jangan la mencemarkan ‘kemuliaan tudung/hijab’ di mata org yg bukan islam..

    0

    0
  21. Mommyliz says:

    ” Manusia tidak pernah puas ” semoga kandungan selamat. Abaikan saje aper yg org kate’

    0

    0
  22. preggy mommy says:

    salam sakinah & all. hope u tak stress sebab skg u tgh mngandung same as me baru first time mgandung. perasaan teruja tu mmg menebal dan sama2la kita doa baby bila kuar nanti sihat walafiat dan menjadi khalifah Allah di muka bumi ini. i believe u dah belajar dari kesilapan dan doakan dayana mngandung macam u juga. insyaAllah…

    0

    0
  23. ayam afrika says:

    Susah nak cakap isu ni…tp banyak isu double standard….bila artis fav buat posing mcm 2 ckp tahniah, bila isu sakinah ni semua lebih kutuk dr tahniah. Kalau dah benci 2 apa dia buat semua dikutuk. Smpi tahap makan nasi atas pinggan pun jd isu sbb patut pki talam mcm sunnah nabi.

    Personally, x perlu nak jd haters sgt, xde faedah…just nak puas nak luahkn emosi semata2, senang cite konform x dpt pahala, dosa kebarangkalian besar akan dpt bertingkat2. Sbg umat Islam, Nabi Muhammad saw mesti sedih dgn apa kita sibuk katakan skrg, lg2 nak benci membenci sesama Islam. Baik doakan yg baik2 utk mereka, dah dpt pahala free, yg lepas 2 sudahla..biar mereka setelkn sendiri. Yg baik dr Allah, yg buruk dr diri kita sendiri. Kita org melayu suka menyibuk hal org n nak emosi sepanjang masa, mcm bagus sgt cara ‘santapan rohani’ org melayu pulak.

    Hadis Nabi mengatakan jika kita berniat nak putuskn silaturahim sesama Islam x kira salah kita atau mereka, xkan bau cium syurga. Seburuk mana masalah sesama kita, kita perlu berusaha menyambungkn tali silaturahim, buang yg keruh ambil yg jernih.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    hello kinah..aku ni pompuan gak n pernah mengandung..memg la rasa teruja tpi x ad la nk up load gambar bagai..satu lagi pic ko y gelap tu dh mcm x pakai baju…buruk gilaaaaaa..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun pregnant & free hair.Tak tergamak aku nak nak pakai ketat & tayang perut,breast & punggung aku kat orang.Malulah sikit.Baik tak pakai baju aje.
      Macam nak gonyoh2 tempurung kelapa kat mulut & muka minah ni.Tak habis2 nak buat kontroversi & tayang dia bahagia sangat konon.Dah ambik suami orang senyap aje la.

      0

      0
  25. ... says:

    dia silap, org tegur
    dia minta maaf , org x terima..
    apa lah korang ni..
    i guess org mengandung anak kebrpa pn mmg teruja bila perut dah besar.mesti nak amik gambar jadikan kenangan.silap dia, masukkan dlm ig pulak.tambah pula, ramai org x suka kat dia.maka, teruk la kena hentam….dia dh remove gambar tu dari ig dia.nara pun please remove this particular picture from ur page.thank you

    0

    0
  26. reenascha says:

    Kenapa Marah sangat la dengan die ni… Memang la sakit hati bila di duakan.. tapi fikir la balik.. Hukum Allah, Dah kata laki boleh kawen 4.. So Marah2 tu .. Marah Hukum Allah?…
    Biaq pi la rumah tangga orang….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni bukan soal nak kawin berapa orang..ni soal jealous, asyraf dgn dayana pergi mekah..dia mula lah show off gambar preggy, dulu asyraf pergi sabah dgn dayana..dia show off pregnant test, kau faham tak ?????

      0

      0
  27. Anonymous says:

    kinah…awak tu bini no 2 n bini pertama lom mengandung lagi..so cuba la jaga hati bini pertama wlpn ko sgt teruja masa mengandung….simpan j la pic awak tu wat koleksi peribadi n x payah tunjuk kt org…kalau tunjuk gmbr y biasa2 j x ap la..ni ad satu pic tu y gelap..memg sakit mata la menegoknya…kinah sendiri kan tahu memg ramai gila x suka ngan kinah..so lain kali kalau nk up load gmbr tu fikir seribu kali…

    0

    0
  28. Mommy with 4... says:

    Salam…pada saya bukanlah perasaan xcited yg menjd big isu…itu berlaku pd semua mommy…tp agak terkejut jugakla bla melihat gambar di atas sehingga menayangkn susuk tubuh dengan berpakaian agak ketat walaupn mmg org perempuan dikatakan cantik sebenarnya bila preggy… tambahan pula suami puan seorang celebriti muslim yg agak dihormati sebelum ini dengan penampilan dan attitudenya…so xsangka jugalah..utk berkongsi rasa teruja adalah hak individu cuma biar kena pada caranya sebagai kita org islam…

    0

    0
  29. Mum to be says:

    bagi saya..maybe dia tak berniat ape2..saya pun ada kawan yang selalu upload gambar perut ..walaupun pregnant anak ke-2…itu perasaan keterujaan nak jadi ibu…saya rasa ibu yang mengandung sangat seksi.walaupun perut dah besar….think positive…hidup kena enjoy…

    0

    0
    • jagung says:

      asyraf pergi umrah dgn dayana..tu yg dia upload pic macam tu, dulu asyraf pergi honeymoon dgn dayana pun dia macam ni jugak…kau tak perasan ker ? memang lah pompuan pregnant seksi tapi lagi lah seksi kalau pergi tunjuk macam tu…terbonjol depan belakang, tak manis lah

      0

      0
  30. kak piah says:

    dah takut laa tuu…laki takdak pi umrah…dia pulak uplod gambarq nmpk bentuk perut bentuk pungkok sumua…haa dh kene hentam dgn org kt sini barulah tersedaq dari mimpi kot yg dia buat tu salah dan berdosa…laki kt mekah pun tangung dosa dia…jaga laa…laki hang balik umrah nanti…mesti hang kne marah hihihi…

    0

    0
  31. mira says:

    sekarang ramai yang islamik lebih2 menunjuk tentang kandungan mereka..
    yang islamik n bertudung beso bagai memang akan tunjuk baby bump diorang..
    yang baru 3 bln lebih pun dah start tunjuk,nanti dah masuk 7 8 bulan memang confirm akan tunjuk beriya2 lagi..
    just my two cents:)

    0

    0
  32. Anonymous says:

    assalamualaikum.. sebagai islam kite xdiajar nk maki2 org..nk judge2 org..biar siapa pon die…kawin ngan sape..itu hak die..Allah beri die ujian..yg lain nk komen pon agak2 lah..tgok diri sendri sebelum nk memaki..bukan menyebelahi sakinah..tp die manusia..bukan malaikat.. die nk amik pic perot ke..pic tangan ke..pic mata ke..yg korang sakit hati kenapa..itu hak die… kalau korang benci die skali pon..xkurang langsung duit die..malah bertambah pahala die.. mohon semua istifar… takot nnt di padang mahsyar ssh pulak nk cari die balik nk mintak maaf.. jgn terlanjur kata sgt..takot2 ape yg kite mengate die..mengeji die kena balik kat muka kite,,sape tau besok lusa,ape yg berlaku kat sakinah berlaku kat kaum keluarga kite..

    0

    0
  33. lolo says:

    rajin sakinah baca smua comments instagram dan blog gossips yer. kumpul semua pastu jwb semua kepada ‘haters dan stalkers’. ‘penyabar’ jugak yer.

    keluarga sy pun ayah kahwin dua. isteri kedua ayah dah kena prepare la sebab orang mmg pandang serong orang awam terutamanya kalau isteri pertama menderita or ditipu oleh suami :) mmg suami boleh kahwin dua tp saya sebagai anak mmg la baik dgn ibu tiri, tetapi telah tgk ibu sendiri derita dan bersabar bnyk. Cuma rasa menyampah sket lak bila ibu tiri warning ayah saya tak leh kahwin ketiga lpstu jealous bila ayah kat rumah isteri pertama, mesti nak call ckp demam la, dtg la sini la. aiyoyoyo.

    anyway nara toksah la kacau hidup si sakinah. kau ni menyusahkan org je. sakinah ni bukan celebrity besar sgt. kang dia sibuk check ttg diri kat blog gossip ni terperasan dan membazir masa dia lak. sian suami nya lagi.

    0

    0
  34. Bosan says:

    Total B*TCH!!!!

    0

    0
  35. mee kari says:

    Tahu la excited… but considering the history of your relationship and how your marriage started, best to curb your excitement and shut your trap…

    0

    0
  36. mengingatidosapahala says:

    Mesej terbuka buat beautiful nara
    Semua yang abg nara sebarkan tu ade dosa pahala…abg nara yang create kan kontroversi…abg nara juga yg mencari isu sensasi utk rating page ini naik..bila page rating naik, rezeki abg nara juga bertambah..dari mana asalnya rezeki abg nara itu??? Dari fitnah, kontroversi, umpatan makian dan cacian…..berbaloikah hidup mewah dengan sumber rezeki sebegini?????insaflah abg nara….catatan yg menyebarkan umpatan dan cacian itu dibenci tuhan!!!!

    0

    0
  37. akuko says:

    Ala,mmg sah2 dia nak mnunjuk. Korang rasa ape function social sites mcm fb,twitter,inst bagai? Sume tu utk share korang punye life dgn orgn lain,nk tunjuk itu ini. Kalu utk ttapan sndiri,wt ape upload.tgok kt dlm hp sudah…
    Tapi….selain dari aurat yg terdedah aku xrasa ape yg die buat slah. Ada certain org suka share hidup die dgn orgn luar. Wlaupun aku xsuka minah perampasni, biarkanla die. Ank sulung,sape x excited

    0

    0
    • naruto says:

      ni bukan pasal share. ni pasal nak menunjuk dan jealous dgn dayana, dayana kan pergi mekah dgn asyraf, time asyraf pergi bulan madu dgn dayana kat sabah pun sama…timbul gak isu ni. tak boleh nk tgk dayana dgn asyraf berdua-duaan. mesti sakinah ni start meroyan. kalau yer pun nak share..share lag pic senonoh skit…ni depan belakang mcm sarung nangka..buruk bebenor gayanya.

      0

      0
  38. BBC says:

    maaf..motif sendiri mau tau k..

    0

    0
  39. bukan nak kutuk bagai says:

    eleh kinah..mcm la org x tau motif ko mmg nk show off kan..klau dh bkn niat nk show off bagai xde la ko sanggup upload pic yg dah mcm x pakai ape2 jer aku tgok..pkai tudung jer la kannn…dasar PERAMPAS…ingat dh cantik sgt ler pic cenggitu…patut la rampas suami org..dh mmg cenggini prangai ko ek…muka dh la x cantik perangai pun x cantik jugak ke??…kesian ko kinah

    0

    0
  40. bunga rose says:

    kalo org dah mintak maaf, terima je la maaf die. at least die dah mintak maaf…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ikhlas ke dia mintak maaf ? macam tak ikhas jer…dalam mintak maaf sempat lagi perli org kutuk dia, Dayana jugak yg baik..buat apa2 nampak ikhlas…Sakinah ni propa jer lebih, mintak maaf sebab ramai org kutuk.

      0

      0
  41. menjawab plak dia.pangggg!!! says:

    Wah..byk plk menjawab si kinah kinuh ni.siap bg bahasa sarcastic bagai..dosa pahala bagai.time nko rembat laki org bwk lari siam,tak plk nko fkir.pastu duk berjela citer hal dia pi gym bagai..nk sume org tau la konon..dia lah pi gym manjang.duk jaga badan.sbb tu si serap gila bagai dgn dia smpai sggup nikah siam.piiirahhh.apa jua alasan kau wahai si kinah,yg pasti setiap pic yg kau haplod tu mmg nk kasi dayana makan hati berulam jantung.ingat kau tu hebat sgt ke dpt kawen dgn si seraf?setiap ayat yg kau tulis pun dah tau pura2 baik.citt..porahhh!!!

    0

    0
  42. kurosagi says:

    aku tak kisah sgt kalo ppuan tu nak show off..lantak dia laa..tapi aku tak suka gambar yg gelap tu pastu nampak bonjol2 depan belakang..geli tau tak aku tgok..harap2 sakinah delete gambar tu..aku sebagai ppuan malu bila tgok gambar tu..please jaga maruah diri dan suami

    0

    0
  43. ader kooo says:

    Aish, ader baiknyer duk diam2 jelah. Ashraf, ko mungkin blh keluarkan surat pekeliling tuk dua2 bini supaya x upload gambar romantis berdua masing2 bg mengelak rasa cemburu dan persaingan. Cukup ashraf ko sorang yg nampak perut boyot tuh dan gambar2 happy umrah. Saper x ikut arahan hilang hak bermalam. Okeh ashraf?? Peminat pun blh menjadi racun yg menyucuk jiwa2 isterimu, ada baiknya dua2 xplu uploads per2 terus! Btw, yg melakon dan popular tu hang, bukan depa berdua.

    sekian aku yg nyampah

    0

    0
  44. WAN TWO THREE says:

    Amboi.. mmg la si wan sakinah tu dah maafkan dosa korang kutuk2 nih.. tapi agak2 lah.. nokharom..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    STOP !!!!!!!!! NEXT STORY PLEASE ~

    0

    0
  46. tintaberbisa says:

    Apalah pompuan2 haters ni. Setahu aku hanya Dayana sorang jer yg jadi madu Sakinah. Tapi tulisan korang semua ni dah mcm tulisan sakit hati org bermadu. Sejak bilalak ko org semua dah bermadu dgn Sakinah ni woii? Seburuk2 perangai Sakinah, buruk lagi perangai ko org..

    0

    0
  47. pembenciperampas says:

    Blh tahan jugak ayat2 dan kata2 dia ni. ! Sti time berebutnk kawen dgn serap dulu dia pn berkata2berlagak suci mcm ni. Dasar jalang. Eww..

    0

    0
    • bash je budak ni! says:

      Biasalah..ayat jalang selalunya berbaur suci..tgk ayat kat bawah tu..”kawan baik saya,Dayana..” malu aku dgr ayat kwn baik.kawan mkn kawan seswai! Kita bash jer budak camni.jgn bg muka.laki dia dgn madu dia duk tanah suci,dia terkial2 meroyan kat instagram.

      0

      0
  48. Anonymous says:

    Sepatutnya dia jaga la sikit hati dayana. Dia ni macam kurang kasih sayang jer.. Kesiannn

    0

    0
  49. dadadidudi says:

    alah…..si asrap ni pun sama jer dayusnya. tak menegur isteri berperlakuan sedemikian……gambar yang membonjol tu sapo lagi kalo bukan dia yang tangkap ye tak? xtahu la plak aku kalo diorang buat self-timer ke hapa. bila da manyak ustaz jadian cenggini banyak jugalah isteri-isteri bebal camni….kinah oooo kinah, cukup-cukup la buat tindakan bodoh camni. orang bkannya makin suka kat ko. makin nyampah ada la……

    0

    0
  50. semalu says:

    Ala…tak menunjuk konon….habis yg duk tayang gambar perut kau tu ape? Kalau tak menunjuk, kau beranak je diam2, low profile……sengaja nak sakitkan hati Diana. Hmm….ape2 pun harap2 anak tak keluar muka jawa…

    0

    0
  51. Agasi says:

    Pelik kan…lately semua benda nak publish kat ig, fb, moments bagai…ada yang suka upload pic yg dok asyik berkepit dgn laki, baby bump dan mcm2 lagi lah..x kira artis org biasa sama je…excited nak upload bagai tu utk apa yeah…nak tunjuk loving couple, dah pregnant or ???? Rasanya x salah nak share tapi berpadah2 lah, simpaln sikit utk diri sendiri…x payah nak tunjuk bagai nak rak..org tahu menilai….

    Buat Sakinah,

    Tak salah utk rasa excited, rasa bangga dan bahagia sbb salah satu sebab kenapa AM berkahwin dgn ko sbb nak zuriat…alhamdulillah ko dah diberikan rezeki tu lebih awal daripada Dayana, cumanya Sakinah kena faham situasi dan keadaan, fikir sebelum bertindak utk melakukan sesuatu perkara… sepatutnya ko lebih banyak guna reverse sikolgi….berdiam dan beralah utk menenangkan keadaan bkn melakukan sesuatu yang akan mengundang rasa amarah org lain….rahsia di hati takde siapa yang tahu….banyakkan berdoa semoga dipermudahkan segala urusan rumah tangga uoals…rezeki ALLAH diberikan dalam pelbagai cara dan bentuk….jgn ulang kesilapan dan kecuaian yang sama…

    0

    0
  52. anon says:

    rasanya nara tk pyh la nak post pasal sakinah ni lagi lepas ni.tgk la brapa ramai yg maki hamun dia.nara takkan la tk boleh fikir bila pasal post sakinah ni brapa ramai yang maki hamun dia.terang2 org tk suka dia so tak payahla nk post.dia bukannya selebriti.ingat skit nara. please no more sakinah post after this.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    x salah nk tegur org, tp bila menegur caranye mcm lg teruk dr org yg ditegur agak kesian sgt…. wahai saudara islam sekalian, ingat2 lah akhirat.

    0

    0
  54. minah propa says:

    Dah tau satu malaya menci tahap ungka kat kau si kinah oii…udah2 ler nko meroyan mintak maap.makin nko mnjawab,makin la kau kena bash.kau kena sedo,apa jua yg nko buat pun,mmg satu malaya menyampah tgk.sbb kau dah cipta rekod plg buruk dan tragis dlm hidup insan yg mulia spt dayana.even nko berlagak suci skalipun..mmg takkan diterima lg di abad ini.mgkin diabad2 lain nti tak taulah.aku tak jamin selagi nko pura2 jd isteri kedua yg redha walhal…tgk ayat nko kat atas pun dah bleh judge kau ni kaki propa.dgn seraf2 skali pun terkabur dek ilmu propa nko tu.so..udah2 ler nk excited dgn perut nko tu.duk umah diam2 tggu hari beranak.abih citer.nampak jer muka kau kat media,terus hangin satu malaya.fahammm????

    0

    0
  55. MsAnonymous says:

    Alahai Sakinah….
    Ko tak yah nak guna ayat suci lah nak cover kejalangan ko…
    Ko ni sebenarnya insecure sebab ko rampas hak orang…
    ko bina kebahagiaan ko atas airmata org lain…
    pastu ko nak ngaku ko kawan baik dia…
    Sebenarnya ko takut lepas ni laki ko kena rampas org lain plak
    Atau jatuh cinta secara total kat Dayana…
    Tiap kali laki ko bercuti atau luangkan masa dgn Dayana…
    Ko saja cipta kontroversi… such a LOSER
    Ko ni mmg berhati busuk kan… x pernah pikir perasaan Dayana
    Agaknya kalau ko kat tempat dia… apa ko buat ekkk…
    Aku harap laki ko akan jumpa pompuan lain..
    Utk bg ko rasa semua sakit yg Dayana rasa…
    Pffffrrrrtttthhhhh…..

    0

    0
  56. Kak Esah Kodiang says:

    Oi la Pn. Sakinah…hormatilah hati org yg kau dah rampas suami nye tu… “teman baik” sangat!! kalau teman baik takde la buat perangai loklak camni… hang apa chetaaaa???

    0

    0
  57. adudu kepala hijau says:

    aku pun tak bape berkenan dgn dia tp sudah2 la maki dia.
    memang dia salah. tp siapa pulak kita nak maki dia lebih2.
    semua org buat silap. tu kelemahan dia. kita tak hidup dgn dia.
    tak nampak kat mane kelebihan dia.
    tak perlu judge and menghukum melampau sgt.
    kalau dia dah berubah, alhamdulillah.
    tak baik cakap orang jalang lah ape.
    tak pasal buat dosa kering.
    sesama islam kan.
    tegur dgn cara berhemah.

    :)

    0

    0
    • lily says:

      setuju sgt..setiap manusia mesti ada buat silap..

      jika mahu menasihat jgn smpi menghina..jika mahu menegur jgn sampai memaki

      0

      0
  58. endo says:

    ceh ceh nasib baik dia tulis kat instagramnya je bukan buat kenyataan kat media macam dulu. takde org panggil pun tetiba sendiri ke depan buat kenyataan kesal cerita tersebar. aku xde masalah dgn sakinah ni tp tak berkenan la cara dia cakap… mcm … musykil. nak kata fake, harsh sgt. buat baik, siapa lah aku nak judge. tp aku tak kenan juga

    0

    0
  59. miyuku says:

    Ee menyampah betul aku dengan si kemek ni!
    Meluat,apasalah abang nara pergi tulis padal mangkuk tandas ni…
    Serius memang aku muntah lepas tengok dia dia
    Perampas will forever be
    Dia bajet baguslah mcam banyak sgt stalker kau serius aku benci mangkuk ni
    Podahhhhhhh cit

    0

    0
  60. miss K says:

    x baek bsangka buruk…
    tapi KO MEMANG BURUK PUN KINAH….Da la spesis PERAMPAS! ade aty ag nak show off perut bump, tetek bump ngan punkoq bump ko eks…dasar muke tembok..nie ke laki ko yg ala2 usetart 2 hajo…? da r buruk aty busuk plak 2..berambussssssssssssssssss.

    0

    0
  61. Anonymous says:

    semua komen meluat kat si kinah…kesian pulak aku tengok, tapi bila di fikirkan balik memang patut pun si kinah kena bash

    0

    0
  62. Anonymous says:

    One thing for sure ialah sikap Sakinah ni totally opposite dari sikap Dayana. Dayana low profile. Tak suka show off. Pandai jaga maruah diri , maruah suami dan disenangi orang ramai. Sakinah pulak sebaliknya.

    0

    0
    • MsAnonymous says:

      Of coz lah
      Dayana tu doktor… org terpelajar
      Sakinah tu takat SPM… perampas plak tu… mak bapak pon x ajo

      0

      0
  63. Kemek Suhaiza says:

    Dasar slutkinah tak tau malu sudah merampasss laki org lagi mo tunjuk Perot boyot mu itewwww?

    0

    0
  64. diana lempir says:

    bile la retis2 ni nak pakai otak, before haplod gbr kat IG tu cer pikir implikasinya…aduiyai!

    0

    0
  65. PEACE says:

    Sekurang2nya awak maafkan semua org Sakinah.. ni yg konon2 baik kat sini mengutuk lebih baik la bertaubat cepat.. manusia memang suka mencari kesalahan orang lain dan tak pernah akan nampak kesalahan diri sendiri

    0

    0
  66. dosa sendiri yang tanggung says:

    Sedih betuih dengan korang ni. Tambah la dosa masing-masing. Doakan yang terbaik buat mereka bertiga lagi berfaedah dari menambah dosa dengan mengutuk ibu mengandung tu. Mereka semakin bahagia. Anda pula semakin meroyan. Dia bukan mengandung anak luar nikah pun. Dan juga bukan Dayana minta untuk tak boleh mengandung. Rezeki masing-masing. Melayu oh melayu. Cukup-cukuplah mengata sesama melayu. Islam pula tu. Tapi semua nampak macam bagus je. Padahal 2X5.

    0

    0
  67. ctfza says:

    yg mengomen ada dua kategori. satu kategori matang. satu lagi kategri pra-matang

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Akak bukan nak mengutuk, cume nak tegur pic yg gelap tebonjol perut tu seriusss hodddoh!!! Malu sebagai wanita muslimah. Akak pun penah pgnen, memang teruja tp x penah la upload kat mana2. Akan tau camne xcitednye ngandung. Akak pun bini Pertama dan akan tau camne rasenye bile tgok sume ni… uhuk3… bukan nak dengki ngan bini kedua tp terasa sangat….. please paham

    0

    0
  69. mixblonde says:

    belum beranak dh meroyan..lps beranak lg meroyan

    0

    0
  70. NALIYA says:

    aku time ngandung dl pn tunjuk gak perut amik gamba wat simpanan peribadi.. mmg excited ar nak jd ibu nie kan tpi mslh skang aku show off pn aku x amik laki owg. dh arr perampas. kesiannye madu lak belum ngandung..klu aku jd dayana tue mmg sedih sgt2 ar. pastu statement cam suci sgt. gi mampos ar! aku nak doa yg bek2 pn x lalu. dasar pmpuan perampas! ko sepatutnya jage ati yg ko dh hancurkan dulu tue…nie x?? ko nie pmpuan ker betina??!!

    0

    0
  71. Anonymous says:

    hmm peknen pon pakai baju ketat..ingtkn kak ibu ni jd ikutan anak dlm perut lg..so kite behave ank akan behave..insyllh..terbnjol kt depan xmalu sgt tp kt belakang tu..huhu..by the way u look like mcm artis hollywood dah..even u bkn retis..bl peknen nk tyg perut wif bju yng ketat..huk3..

    0

    0
  72. sofea jane says:

    porahhhhh!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  73. hatigadiss says:

    hmmm kinah2…egtla sikit koe kawin gn SERAP laki koe tue kat siam un sebap laki koe ta nyempat2 na jadi bapak sampai tipu bini dia p goncang tangan tok kadi kat siam..dah lupa kae yang TEMAN BAIK koe tuhan tak bagi rezeki lagi..kongsi baju pun kite taknak apatah lagi kongsi suami..pk la perasaan TEMAN BAIK koe, hasil suami dia gn pmpuan lain membuahkan ‘HASIL’..besyukur kat allah yang koe diberi rezeki itu..jgn gunakann rezeki ‘ITU’ utk mengguriskan hati TEMAN BAIK koe lagi sekali.

    0

    0
  74. Lalalak~ says:

    Poligami adalah salah satu sunnah Rasulullah. Barangsiapa menghina orang yang mengamalkan sunnah Rasulullah, diibaratkan menghina Rasulullah sendiri. Celaka lah kamu yang menghina kekasih Allah. Nauzubillah..

    0

    0
    • sangisteri says:

      ya.. sememangnya sunnah.. tapi sy rasa org ramai marah sebab asyraf menipu isteri pertama dia.. x pandai cntrol isteri kedua dia utk jaga hati isteri pertama.. isteri pertama pun ada family nak jaga.. salleh yaakob semua org okay je.. kawen 4 lagi.. jangan gunakan alasan sunnah utk org lelaki. benda wajib dah buat? seperti solat dan berhenti merokok? kalau solat 5 waktu pun tak terjaga mcm mana nak kawen ramai? kalau diri sendiri tak boleh control diri berhenti hisap rokok cam mana nk didik isteri yg ramai? isteri buat dosa suami tanggung.. belum masuk dosa anak anak.. jangan fikir duniawi sahaja.. Allah Maha Mengetahui niat hambanya.. nafsu semata mata ataupun.. fikir fikir kan lah bagi lelaki yg nak berkahwin ramai. dunia ni hanya sementara.. kalau fikir mampu bersikap adil dan semmgnya adil syukur alhamdulillah.. pahala banyak dan sebenarnya tiada siapa yg dapat menghalang. even isteri kamu.. siapa lah kami sang isteri. kami bukan siapa siapa..

      0

      0
    • rose says:

      poligami tu mmg la sunnah rasulullah tp masalahnyer org2 yg mengamalkan poligami ni tak nak pulak jaga nama baik poligami tu. kenapa tak study adab2 berpoligami. poligami pun perlu ada adab dan peraturan sbb kita ni manusia bukan haiwan.
      yang mencemarkan poligami tu adalah org yg mengamalkan nyer tanpa ilmu. mereka lebih berdosa kerana memberi imej yg buruk kpd sunnah rasulullah.
      siapa yg nak poligami perlu pergi kursus dulu. kursus pra poligami. belajar apa yang boleh, apa yg tak boleh. jgn meredah jer..
      tlg jgn sembunyi disebalik sunnah rasulullah.

      0

      0
  75. woman says:

    alahai kak kinah ingt yer bb dlm kndungan ni akan ikut pngai ibu nyer mase ngndung..pkai bju ketat time ngndung apakah?????da nk jd mcm barat lak..peknen tyg gmbo perut ngn baju ketat…adeh…hmm

    0

    0
  76. man jer says:

    tak payah nak berlagak sgt woi..

    0

    0
  77. NO HAL says:

    kinah! cuba la ko tempatkan diri ko dkt tmpt dayana… apa perasaan ko bila si perampas dok tayang kebahagiaan dia kat ko?

    dayana dah sedia tahu ko bahagia skang ni sbb ko dah berjaya rampas laki dia pastu ko peknen plak…mesti la hati dia terguris bila ko show off sgt yg ko dpt apa yg ko nak… dah la dayana x rezeki peknen pastu ko lak dok tayang perot yg konon seksi..

    ko ingat sikit yg ko bahagia dia atas penderitaan org lain!

    0

    0
  78. Mirai Suenaga says:

    kalau ada citer pasal sakinah yang ni, mesti ada keluar citer pasal saripah sakinah giler tu

    0

    0
  79. bibah says:

    wah sombong nyerrr. ingat sikit awak tu bakal mak budak. ape yang awak cakap org dalam akan tau dan akan mengikut. lagi satu yang dalam belompun kuar lagi, so jangan sombong x ingat. skali allah ingin benda tu jadi maka jadi lah. sape agaknya mak bapak sakinah nie. ape perasaan dia anak dia merampas hak orang. orang kata hidup nie macam roda,,,agaknya mak dia dulu merampas bapaknya dari perempuan lain tu yang kuah x tumpah kat mana2 tumpah kat nasi juga. Inike isteri yang asraf banggakan. seingat kita dayana walau macamana kita kutuk atau maki suami dia, dayana belum pernah lagi dia kuarkan kenyataan pedas dan berapi macam gini. Alhamdulillah sikit demi sikit allah dah tunjukkan sikap sebenar.

    0

    0
  80. bobcat says:

    sorry to say, aku x de sebutir respect pun pada pompuan nama sakinah ni! kesian pun none! ko satu pompuan mengandung, bini no 2, ko kena tau hak ko, bila nak bercakap, bila nak tutup mulut, tapi ko bantai nafsu serakah ko je nak upload itu ini, whatever, whenever! from the comments yg ko buat earlier, judging from your sarcastic words and the tone of it, you’re not even 1% sorry for what you’ve done (uploading the pics). pompuan jenis apa ko ni aku pun x tau la… and aku rasa2 la, org yg ngutuk olga, ynwa, and suma anonymous yg menjawab comment2 org in support of kinah ni adalah ko sendiri, kan? sian la ko ni, belum beranak dah meroyan…

    0

    0
  81. tintaberbisa says:

    Suami dia tak kecoh pun.
    Madu dia tak bising pun.
    Yg haters semua ni macam kena rasuk, apasal?
    Ko org ni bini si Ashraf yg nombor berapa?!!
    :)

    0

    0
    • tinta x berbisa po says:

      ko ni suku sakat sakinah ye? oooo bini no.2 jugak ..
      faham2….

      0

      0
    • miss K says:

      ko sakinah kan……
      malu nk ngaku lettew…x pe ka,i paham.
      ko sespesis ngn kinoh nie..,jalang gitu ..suke benor rampas laki org…uols yg sokong si kinah nie bese bini no 2 je kn…type yg suke jilat2 sisa org…x gitu tintaberbisa?
      uhukssss.

      0

      0
  82. Anonymous says:

    Kommbangg..nyo idung kaww wahai kinahh..

    0

    0
  83. gaga says:

    Hoiii!harap2 bila dapat anak pompuan nnt jgn jdi perampas mcm mak dia!klu xpon biar la laki anak dy plak kena rampas baru tau perasaan dayana!!!

    0

    0
  84. mulut celupar says:

    suci nyer kinah ni yer…hukhukhuk

    0

    0
  85. linda says:

    “Tp tu la, dlm dok kawal, terlepas jgk.. Hehe.” –> cuba fahami maksud kata2 dia ni… kinah oooo kinah….. sungguh dahsyat perangai.. tak habis2 nak sakitkan hati dayana… baik depan asyraf ja… dia nak jadi winner dlm hati serap ni….

    0

    0
  86. mummy77 says:

    sabor jer la… kalau dah benci ni macam2… janganlah ditambah dosa ye kawan2 dosa kita pun tak terlihat banyaknya.. ni di tambah plak dosa lain… ishh.. doakan yang terbaik aje untuk dia (sakinah) dan kita diakhirat nanti… salam hormat dan assalammualaikum

    0

    0
  87. Anonymous says:

    ====> Dayana, Ashraf & Sakinah…pastu Ashraf & kawan baik sy, Dayana…ceh nape x letak Ashraf & Dayana jek..awk kan share suami..jeles kot letak Ashraf & Dayana :P

    0

    0
  88. Saya says:

    Assalamualaikum semua.nauzubillah ummat akhir zaman ni.terang mengata benda yang tak baik.awk semua da cukup jadi yang terbaik belum untuk suami?takut sebab mulut macamtu,tak mustahil suami cari lain.janganlah mudah menghukum org.kalau dia perampas,kalau allah kata takkan jadi,benda takkan jadi.qada qadar allah tu korg ni percaya ke tak?benda dah tertulis dia jodoh asyraf,diyana pun tak keluarkan statement apa2,yang korg kemain beria tu kenapa?dia rampas suami korg ke?mulut tu tolonglah jaga wahai kaum isteri dan kaum perempuan.jangan sebab kita,suami kita tanggung dosa kita.rumah tangga kita pun belum sempurna,kenapa perlu menghukum orang lain.

    0

    0
  89. Anonymous says:

    salam…sy nak tanya..biras sy laki dia kawen lain senyap2 kat thailand..kira dah selamat bermadu la..cuma sket kekeliruan kan bilamana pas kawen laki dia mcm xdibenarkan jumpa 2nd wife baru dia n 1st wife mmg control laki dia n until now laki xjumpa 2nd wife tu..dah dekat setahun dah rasanya .apa pendapat korang n hukumnya ikut agama?

    0

    0
    • ui says:

      Dh daftar kt msia ker, klu blum lg haru sbb nk ngadu kt mahkamah syariah pun x blh. Klu lki dh buat gitu mmg hmpeh ler, kwin 2 mau tpi penakut alih2 nk dpt syurga terus highway ke neraka. Tu dh kira menganiaya isteri. Dlm islam xder istilah isteri pertama kedua ketiga sbb hak isteri2 adalah sama.

      0

      0
      • Anonymous says:

        xtau daftar ke tidak sbb mahkamah dah panggil tp memamndangkan bini 1st xbg jumpa…so laki dia xleh hadir ke mahkamah la

        0

        0
  90. O_o says:

    kesian kau kinah.. buatla ape pun org tetap tak boleh terima kau.. memaafkan tu mudah.. melupakan tu payah.. nasib laa.. dok jelaa diam2 just utk pengetahuan family & rakan2 tdekat kau aje..

    0

    0
  91. Khayalan says:

    “Sembunyikanlah kegembiraan kita, kerna mungkin ada yang sedang berduka”..
    “Sembunyikanlah kekayaan kita kerna mungkin ada yang papa kedana”..
    “Sembunyikanlah kesihatan kita kerna mungkin ada yang sedang sakit”..
    “Sembunyikanlah kejayaan kita kerna mungkin ada yang merana.”..

    0

    0
  92. sakinot buncit says:

    wei sakinahhh, nama pun kau letak ashraf & sakinah, dayana kau campak jauh2.. blah la hidung kembang. aku nak ajar kau ni mcm mana nk letak nama betul2.. kau patut letak Ashraf, Dayana & Sakinah.. kau kene hormat dayana sbg bini tua.. tapi kau mesti x nak pasal nama kau jauh sgt dgn ashraf kan.. bodoh pny sakinah… bini kedua mmg la slalu jahat seyyy..

    0

    0
  93. ann says:

    Ya Allah..komen bagai tak ingat dosa pahala…jenuh la nk cari dia kt sana…sudah2 lah menampakkan aib diri sendiri..doa yg terbaik sudah la.. sedangkan Dayana pun dah beransur2 terima…ingat..tiap jodoh memang tertulis..siapa kita hendak menidakkan aturan Allah…bersangka baiklah…jgn pandang keburukan orang melebihi kebaikan….. Moga Allah merahmati kita…Amin…

    0

    0
  94. lolo says:

    poyo la ko kinah….

    0

    0
  95. benciretis says:

    ala..kaki rampas, wt satement pom baik2 jer..xsedar diri tu perampas, tyang2 pewot la..laki ko tu alim2 kucing je pom..xpyh baik sgt laaa

    0

    0
  96. nyonya mansor says:

    Sakina sayang,
    Hati ini bg di sayat-sayat bila lihat anda dicerca sedemikian rupa,sy faham keterujaan anda menanti kelahiran bayi bukan tidak ada dlm dunia ni lelaki beristeri lebih dr 1.. ramai ..tapi org x pula nak kondem berbagai..cuba sakina tanya2 apa resepinya kenapa? meh sini sy btahu sbb sy pun istri ke 2 juga… apa2 perbuatan kita kat luar kita kena jg maruah bukan utk suami saja ttp juga maruah madu kita….apa2 pertuturan kita diluar juga mesti dijaga takut2 disalah ertikan..semai rasa hormat/sayang kita kpd madu2..bila hati dh timbul rasa sayang sesama madu apa2 pun perbuatan kita Nampak bahagia saja..bila dh bahgia pula jnglah kita sibuk nak upload kat instagram ya..takut timbul fitnah..sbb ingat kita pun boleh dpt dosa percuma bila org gumpat kita..yellah sbb kita org dpt dosa ..Minta maaf ya Sakina sbb perbuatan tanpa sedar anda tu mencalarkan hati org lain

    0

    0
  97. imiera says:

    salam…

    sory nk post luar drp topik ckit….kt cni aq nk tlg spe2 yg nk generate income without single cent of payment!kowg juz register n complete the task je…each task kowg dpt 10USD n ble dh register dpt 25USD…sng kn….jom2 kita cari side income lebeh!hii extra kn usaha,duit pn jd extravaganza!hiii

    0

    0
  98. stalker_bn says:

    nak tnya lah semua sini,betul ke dayana dah hamil?ke saya salah info?

    0

    0
  99. Anonymous says:

    I suggest sakinah just ingnore all the negative comments and kuatkan semangat.. Tiada istilah perampas dalam bermadu kalau mereka tahu yang ALLAH SWT boleh amik nyawa suami / isteri kite dengan sekelip mata saja.. maka ALLAH la perampas yg paling agung.. just be yourself and tak payalah buka beautifulnara or apa2 halaman gosip lagi..semoga sakinah mendapat ketenangan jiwa.. :)

    0

    0
    • kelab bini no.2 says:

      Nko ni mesti bini no.2 kan? Mohon pencerahan.

      0

      0
      • Lililuny says:

        Ya, setahu saya tiada istilah perampas suami orang dalam Islam. Jika ada, apa hukumannya? Dia upload gambar tak sopan memang salah tapi kahwin suami orang bukan suatu kesalahan.

        0

        0
        • kelab perampas laki org says:

          Benarlah perampas akan menyebelahi perampas jgk..kui3x..dia akan berkata berkahwin dgn laki org itu bkn satu kesalahan.tp effect disebalik aktiviti rampasan laki org tu..depa tak fkir..buat org merana bertahun2..masih lg tak brdosa depa akan kata.hinggalah 1 day nti akiviti rampasan laki org ini akan menurun kpd anak cucu depa..then baru depa akan buat sttment mcm kita buat kat atas.ataupun..laki depa tambah madu lg..biasa yg no.1 cool jer.yg kita akan tgk melalak mcm serigala jadian adalah bini no.2..kuang3x…

          0

          0
        • Lililuny says:

          Poligami merupakan satu ketetapan yang dihalalkan oleh Allah. Jika effectnya buruk, kita merana ka, itukan ujian untuk kita sama ada kita redha, sabar, aniaya balik madu kita ka. Suami pun diuji juga keadilan dia. Tak perlulah nak buruk sangka dengan poligami sampai menafikan.. Minta yang baik-baik saja untuk masa depan dan semua orang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          @kelab perampas laki org.. saya isteri yg tidak bermadu, tetapi kalau ALLAH dah tetapkan saya bermadu, saya redha… sebab jodoh sudah ditetapkan ALLAH SWT..mungkin cik tak percaya qada’ dan qadar tapi saya percaya… Salam.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kelab perampas laki org… ni meroyan mesti sbb laki da kene kebas..tu yg xpuas hati tu… ke abah die dulu kene rampas..xpon adik die punya laki dah kene kebas…nama pon kelab perampas laki org… so means you are the perampas.. hew..hew.. sian.. xlaku….

          0

          0
  100. so sarcasticccc!!! says:

    Topik si kinut ni mmg best..hgga aku xde mood nk komen topik lain.pasni agk2 apalah jawapan si kinut.jwpan atas penuh dgn sarcastic versi suci.memula aku bace..mati2 aku ingat dia brsungguh mintak maap.tapi bace punya bace..soooo sarcastic!! Kemain lg nko ye si kinutt..dah pandai nyindir org bagai..tp still brlagak suci murni.camana lah si serap bole tertipu dgn wanita hiasan dunia mcm nko ni.jauh sgguh beza dgn pn.dayana..dari dulu hgga kini,asyik2 nko yg rosakkan nama baik laki dayana (malas aku nk sebut laki nko) dgn aksi2 meroyan nko..takkan lah sekelumit pun nko muhasabah diri gn kejadian yg lps2?nko ckp minta ampun dgn suami,peminat (perasan nko ada peminat),tp nko tak sebut lgsg yg nko minta ampun dgn dayana.nmpak ati perot nko kat situ?walhal insan yg plg terkesan tgk pic meroyan nko tu adalah dayana..pasni aku nk tgk apa sttment laki nko bila blk umrah.silap2 si seraf di beri hidayah & mampu menilai antara permata & mangkuk jamban.sekian.

    0

    0
  101. mimi says:

    Dayana lebih cantik dr wan sakinah..hehe..aku lagi cntik..kenapa aku x jd bini kedua dia..dahlah aku minat dia dr sekolah ! Waaaa ustaz amirul :'(

    0

    0
  102. Anonymous says:

    Minta sangat Abg Nara takyah post pasal sakinah… kesian la kat die..

    0

    0
  103. siti says:

    HAA..aku dah paham knape ramai perempuan MASUK NERAKA..ni la contoh terdekat..xde kaitan pun nak lebih2..NAMPAK SGT mak ayah korang FAILED ajar anak..CIAN..korang benci sakinah cam korang benci KAT RASULULLAH..dia pun kawin 11 org..aku bukan sedara kinah atau dia..aku benci la org MELAYU ,mmg DASAR OTAK TERTUTUP..pergi oversea 2-3 kali tp otak duk KG lagi..AGAK2 nya Mak korang pun dok meroyan cm korang time kene Bapak/SUami korang zina? OPSS..pergi la cermin muka,entah korang2 hidung kemek,mata pun harapkn kamera 360..dAH dia ni jenis Sharing,yg nak jeles 2 pasal..KORANG ni jelas xde AGAMA..islam dilutut..posing kata dan kata2 islamik kt FB berbagai..tapi HATI HITAM LEGAM..LGI satu aku xkesah la nak maki pun SB OTAK DUNGU jer yg balas balik kt aku..CIAN..AKU KESIAN KAT LAKI KORANG..MESTI KENE MAKI KAW2 BILA BEROMEN DGN BINI MUDA.

    0

    0
    • zsxdcfgvbhn says:

      bahasa awak pun sila cermin ya. terkedu membacanya. ingat minah rempitz mana. btw mak bapak jangan libatkan. rasanya tak ada pun dorg hina mk bapak sakinah. silap silap awk yg kena minta maaf

      0

      0
  104. Anonymous says:

    ui perempesssss tak tau malu….ntahla org mcm kamu yg suka berkongsi n rampas masjid org….kau ni takda laki lain ka nak pergi…mau juga laki org…yaaaaiii dah tu excited konon..mentang2 kau boleh preggy kau bangga la tu..fuhhhhh teruk

    0

    0
  105. Syukur says:

    Rsnya smua wanita pgnt akn ambil gmbr, lgi2 skrg ni ada IG, FB mesti la mrk upload. tpi bukan niat utk sakiti hati sesiapa pun. Sedangkan Dayana redha, anda yg lain plak nak hentam sakinah. mmg isteri ke-2 ni slu dipandang keji. tpi kita harus igt Allah tidak pandang keji pada Hambanya. Knp anda smua guna mulut sesuka hati nak kutuk org. Mrk juga manusia biasa. Beri komen jgn la melampau. Klu dia upload kat IG pun, tu hak dia,. yg salah nya pihak blogger yg besar2 kan prk ni.. forward kpd pembaca.. so skrg ni siapa yg sengaja nak menunjuk, dari org yg x tahu.. terus tahu pastu keji..
    kita doakan mrk ber3, bahagia sampai jannah.. amin

    0

    0
  106. teman baik says:

    Kinah, nnti masa kau nk branak,
    kau mintak maaf bnyk2 kat dayana tu,
    kau da bnyk lukakn hati dia…
    jgn smpy x bole nk teran masa branak….
    ingat tu…
    what comes around goes around….

    0

    0
  107. amie says:

    sekiranya lelaki zanam sekarang mahu menjadikan sunnah nabi untuk alasan berpoligami…..
    Tengok pada keadaan la,zaman Rasilillah S.A.W dulu susah.
    Isteri2 nabi dulu kebanyakannya janda2 dan bekas2 hamba sahaya.Mereka tiada tempat perlindungan.
    Agak2 lelaki zanan sekarang ni sanggup ke kahwin kali kedua dengan janda2 yang ada lima anak???yang hodoh….memang tak lahSah2 yang bini kedua…ketiga…dan keempat…lebih cun.

    Semuanya semata2 kerana nafsu.Tetapi lelaki2 sekarang lupa.Dosa seorang isteri ditanggung oleh suami.Sanggupke menanggung dosa isteri yang lebih dari satu yg bukan sumenye baik mcm malaikat.Sebagai seorang wanita…kami ni ada satu je akal…tapi nafsu ade sembilan. Tu belum lagi tanggung dosa anak2 perempuan bini pertama…kedua…ketiga…dan keempat.Time nak nikah pikir yang sedap2 jer.

    0

    0
  108. Anonymous says:

    Korang yg tuduh & memadai2 buat cerita kata sakinah upload gmbar time dayana & asraf kt mekah bertaubat laa yee .. xpsl2 dpt dosa free.. semalam baru dorang gerak laa..yg lepas,lepas laa.. dorang bahagia,korang pulak sakit hati nampaknya ek kesian..

    0

    0
  109. neng says:

    Tu laaa, Klu xkahwin kt siam dlu kawin leklok kt Malaysia msty apa ko bt kan Kinah oiii owank xmngata ko terok2 bgai nih……. Naya kena perampasss, smpi k tua pa dok dpt title tuh… huhu

    0

    0
  110. anon says:

    aku tak lah benci sangat kat sakinah ni tapi bila baca komen korang aku pulak rasa menyampah dengan sakinah ni.

    0

    0
  111. ancus says:

    komen dari mak mak datin yang sangap…kesianla korang…kurang kasihsayang laki korang heh…heheheh jgn mareeee.

    0

    0
  112. isteri says:

    dah sah2 si kinah ni ati busuk. ‘kawan baik’?? wtf??? helloooo.. kwn baik xkan kaco laki kawan sendiri ok, ape tah lari nk bwk lari pegi siam. aku bace article si kinah ni mmg x persuaded langsung. she’s trying tooo hard to make everyone loves her. here’s the thing; everyone hates and sicks with you. so stop trying.

    0

    0
  113. jandahot says:

    hahahahahahahah .. sakinah xde skolah kot .. sebab tu selalu minta perhatian ..Isteri ptama asraf tu doktor pndidikan tinggi ..otak pun tinggi takde nak minta phatian sgala .. be propesional .. hahaha

    0

    0
  114. […] Bukannya Nak “Show Off” Bagai – Wan Sakinah (203) […]

    0

    0