Written by Bella | July 14th, 2017

Semalam, penyanyi dan juara program Akademi Fantasia musim 4, Faizal mengakui beliau sudah bercerai buat kali ketiga. Dalam kenyataan Faizal, beliau ada memaklumkan penceraian tersebut berlaku kerana bukan mudah untuk bekas isterinya menerima diri beliau seadanya dan juga kerjaya Faizal sebagai penyanyi.

Berang dikatakan sebagai punca penceraian mereka, bekas isteri Faizal, Sahidatul Najiha tampil menjelaskan sebab mereka bercerai.

Sahidatul mengakui beliau bukanlah seorang isteri yang sempurna tetapi beliau menyifatkan Faizal seorang yang “plastik” kerana tidak jujur untuk mendedahkan perkara sebenar.

Kenyataan yang diberikan oleh Faizal tidak sama dengan apa yang kami lalui.. Saya boleh katakan kami bercerai disebabkan oleh dia sendiri. Dia juga seorang artis, jadi rasanya peminat dia akan lebih berpihak kepada Faizal. Jadi saya tidak mahu peminat dia kecam saya jika memberi sebarang kenyataan lanjut. Sepanjang tempoh perkahwinan, saya akui saya bukanlah seorang isteri yang sempurna. Saya juga ada silapnya.

Namun jika dia katakan saya tidak boleh menerima kehidupan seorang artis, sudah pasti saya tidak akan berkahwin dengan dia sebelum ini. Bercakap soal pihak ketiga, keluarga bukanlah punca kami bercerai. Keluarga memberi sokongan selepas bercerai. Keluarga mana yang mahu melihat anaknya susah. Saya nekad menfailkan perceraian kerana merasakan kami sudah tiada persefahaman. Itu sahaja yang boleh saya katakan.

Faizal telah melafazkan cerai terhadap Sahidatul Najiha pada 12 Disember 2016 dan kes mereka masih lagi dalam proses perbicaraan mahkamah.  Mereka berkahwin pada 2015 dan telah dikuniakan seorang cahaya mata perempuan bernama, Nur Hanna Maleeka.

Sumber Berita : Facebook Sahidatul Najiha / Insta Online

47 responses to Bukan Mu Naik Kaki Tangan Dan Main Perempuan? – Bekas Isteri Faizal AF4 Jelas Punca Bercerai

  1. Pekerja Gomen says:

    Wuihh…. lawa bini hang ni weh…
    Muka hang mcm pecah rumah.. dpt bini lawa… hang bleh main tine lain?
    Giler bak hang!

    95

    0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      bini jambu cute cantek tapi prangai laki tak senonoh dadah dn macm2 lagi…bini faizal ni orang mana sabah ? serawak ? klantan ? muka lawa dapat laki muka kopak tapi ape nak buat kan dh suka sayang cinta tkde duit pon tkpe asalkn dapat kawin ngan jantan artis emmm…dh cerai tk payah cakap2 lagi pasal rumah tanga yg dh roboh gi cari bini lain..n bini gi cari laki lain..muka jambu mesti ada jantan suka n berminat..

      17

      0
      • ikatan abadi says:

        abang pilih yang mana perawan atau janda..

        perfect match.. jantan yang berminat boleh stalk insta betina pilihan korang.. betina pun stalk insta jantan pilihan korang.. sama-samalah stalk ikut taste korang.. dua-dua dah saling menyukai.. eloklah menikah.

        0

        0
    • Munzirun Mukminin says:

      Jd penyanyi tp sbb undian beli…Dengar smpi famili gadai ke cagar tanah ke pe untuk undi dia. Nk masuk rancangan undian berbayar/internet sgt. Undian x profesional. Kerjaya n hidup x ok terus hisap dadah. Hidup jd artis bkn tjamin smpi tua klu x pandai smpan duit. Kwsp pn xde.

      14

      0
      • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

        Rugi je gadai tanah sebab nak masuk rancangan bodoh AF… baik lah gi cari keje tetap tolong family.

        15

        0
  2. dua says:

    dah agak daa…. statement dia hari tu pasti buat ex bini bersuara…

    26

    0
  3. Anonymous says:

    Macam mana yek main perempuan …macam main pinpong ka…..

    0

    4
  4. Anonymous says:

    ooo macam main golf sebab bnyk lubang…

    0

    0
  5. orgtua says:

    Mu ni Faizal, masa AF4 innocent kampung abih….nyanyi plak lagu Watimang Watimang Landok…

    25

    0
  6. Anonymous says:

    Kalau dah bercerai kali ke3 tu, skrg aku lebih percayakan bini dialah…kaki pompuan dan kaki pukul.

    45

    0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      kaki pukol !!! dh la tk seanang kn bini pastu pukol eeeeeeeee ape punye laki ni eeeeeeeeeeeee…! cerai 3kali pon bagos lah dh tak boleh balek lagi ngan bini huh! bini kau skarang bebas merdeka nak memilih jalan sendiri…nak jadi pelakon pon boleh pasal dia lawa…

      12

      0
  7. nok gebuzzz says:

    gambar first tu mcm gay pon ada…x padan ngan muka ala2 innocent,tapi dah 3x cerai…duit x masuk marah2 bini,mmg kena tinggal la jawabnyer…jantan skrang x leh bagi muka…kita bagi duit buat tolong ape yg ptt tapi dia lebih2 pulak….mmg x la nak buat laki.jantan dayus!!

    17

    0
  8. kakikucinghitam says:

    cantiknya ex-wife dia. x sesuai dgn Faizal

    26

    0
  9. Despacitolatido says:

    Kalau dah 3 kali kahwin dah boleh nmpk salah tu dtg drpd siapa sebenarnya. Ni la jenis lelaki yg tak tahu appreciate psgn dia. So beware wanita2 kat luar sana. Jgn la involve dgn lelaki cmni. Wasting time

    31

    0
  10. c says:

    mu bukan retis la wahai bini…ni letak kn gmbr bagi netizen dlm Msia ni nk tgok..sdr lah diri tu masih Janda ke…atau dh bini org lain, x perlulh tunjuk gmbr, ni nk kuarkn gmbr bagi Tan Sri, Datuk2 yg akan mengintai u..propaaaa…la lu nk jdi “femes” . kalau nk komen tntg bkas laki, ko komen jelah, x perlulh letak gmbr, dlm gmbr semua cntik, hakikatnya…
    hakikatnya..nk jdi perhatian…ini bukn jeles, tapi cukuplh skadr komen…nyampah org Gannu dn Kel…
    buek…

    0

    55
    • wekkkkkkk says:

      bkas bini pertama dn kdua..x lah pulak propaaa..kuarkan cite…..bkas ketiga….nk jdi perhatian org2 kaya..

      0

      37
    • Anonymous says:

      look at me..look at me…apa kurangnya saya hihihihi

      1

      9
    • serene says:

      Laa….3 pengomen kat atas ni ( weekkk, anon 11.31 & anon 11.32) jeles kat bini dia pulak. Mentang2lah bini dia lawa. Perempuan cantek selalu ade org jeles, mcm joy revfa jgk. Kan bini dia ni teraniaya, kenapa gih kutuk dia plk., Sb dia lawa & ko tak lawa, so ko jeles ye..??? Busuk hati betol.

      22

      0
    • Anonymous says:

      Dia letak gambar? Bukan mara ke yg letak gmbr tu?

      8

      0
      • wekkkkkkk says:

        kalau org yg baik dn pemalu..x kan nk tunjuk gambar kt sini…komen cukuplah, kan dh tagline “c” ckp, dia bkn retis dn bukan jeles…cukuplh sekadar gmbr faizal je..ini nk menumpang jugk kt nara gmbr, citer x apa lh sbb bkas laki “retis sendu”..dh..

        1

        14
        • Mak Jemah says:

          Kau ni ape lah bebal sangat.. kan gmbar tu nara yang letak.. kau ni baru 1st time bukak blog gossip ke macam mane?

          4

          0
  11. melati says:

    Elok mu kawin gan Neelofa ….Kelate dgn Kelate…!!! saya tak tahu lah kenapa Org benci sgt Dgn Org Kelate ..hmmmmmm

    8

    7
    • c says:

      ko blum jumpa “berjiran, serumah ..lagi..bila dh kena, baru tau….

      22

      2
    • melah says:

      faizal ni terengganu le

      13

      0
    • boikot retis kelantan says:

      kelantan pengotor dan kurang ajar…kalau berjiran dia bwk puak dia sampai naik semak dan buat sampah…kalu bergaduh mulut cam celaka…Islam pd kelantan pakai tutup dtg key el perangai cam syial….lepas tu suka buat huru hara…itu tak kenal lagi kalau yg byk pasang laki…yg dah berlaki pasang laki lain…yg belum berlaki pasang jantan byk siap bwk tido…kelantan bangang sebelah rumah aku ni letak tong sampah busuk dpn rumah aku tapi dia assume tu kawasan rumah dia..kelantan memang siallah..

      lepas tu bajet innocent…

      1

      0
    • sakit mata says:

      Melati…faizal tu orang tganu la bukan kelate…

      5

      0
    • Anonymous says:

      yg pasti nasi dagang Terengganu sedap sehingga menjilat jari jemari kalau nasi dagang Kelantan makan sekali terus buang tak nak beli dah lain kali !

      8

      3
      • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

        Knapa lah ko gi komen nasi dagang kat sini ?? sebab nasi dagang lah aku sakit kpala .
        Kelmarin open house pejabat aku…. gerai pertama nasi dagang…. gerai kelima nasi dagang … kalau x makan rugi plak kan .. so segala gerai aku pergi mencekik… Yang paling byk aku makan nasi dagang lah…last2 sakit kepala. Ni tgk ko komen nasi dagang…terus sakit kpala balik…aiyoo..

        6

        0
  12. nana says:

    faizal ni somthing wronglah..never lesson learn

    13

    0
  13. Anonymous says:

    eeeee buruknya muka

    1

    0
  14. joshua says:

    Cantek bini dia, ni mesti ramai perempuan2 tak cantek yg jeles kat dia.

    1

    0
  15. hello says:

    bapak ah lawa gila bini dia!. x reti bersyukur lgsg. lawa gini pon kau main2 dengan prempuan lain eh? pelik dah aku. muka x seberapa x sedar diri. org ganu lawa2

    5

    0
  16. Rony says:

    Pompuan bodoh je nak kan dia ni sbb title penyanyi. Kesiannn

    2

    0
  17. Mak Becok says:

    HARAMkan artis2 PENAGIH DADAH/HOMO/PORNO! Benci betul aku puaka2 ni; merosakkanmoral jenerasi muda bangsa Orang Asal/indigenous Islam /Melayu kita sj! Yg. aku heran tu, ada artis penagih dadah/porno/homo mcm. ni masih boleh dijemput menyanyi kat TV; apa kejadahnya ni?!

    Lepas tu si jantan puaka ni nak menyalahkan bekas isteri dia pula; amek lu kena pecah tembelang lu akhirnya!

    4

    1
  18. Mak Becok says:

    Sabarlah Sahidatul sbg. Ibu Tunggal; insya-Allah, masih ada lelaki yg. benar2 baik dan jujur serta bermoral tinggi kat luar sana tu.

    2

    0
  19. Anonymous says:

    Jantan ni bkn yg berpegang berpeluk leher bagai dgn si ukashah tu ke ??

    2

    0
  20. Sepaun says:

    Dia la juara af yg paling byk cerita negatif.. Mula2 time di af btl2 nmpk mcm budak baik, muka x berdosa, nerd. Lps kuar af berubah 360 darjah.. Terjebak dgn dadah, buntingkan anak dara org, kawin cerai kawin cerai.. Dgr2 arwah ayah dia dulu btl2 kecewa dgn dia ni

    7

    0
  21. Duda baik says:

    Boleh hand over ngn kite ke bini dia ni lawa siottt….

    0

    1
  22. Mia says:

    Cantik betul ex wife faizal ni.. manis je org nye..

    1

    0

Leave a Comment

Optional