Written by AbangNara | July 21st, 2015

Tidak mahu terus diperkotak-katikkan oleh Chef Wan, ahli keluarga yang telah dimalukan oleh chef selebriti itu bakal mengambil tindakan tegas. Melalui penjelasan salah seorang anak saudara Chef Wan, mereka bakal menyaman chef tersebut kerana telah memalukan, mengaibkan dan memfitnah insan-insan yang berada di dalam gambar tersebut. Secara jujur, memang tindakan Chef Wan yang memuatnaik gambar mereka sedang tidur dengan caption yang agak kasar adalah tidak manis dan kurang elok dilakukan.

semangat

Menariknya, anak saudara Chef Wan ini turut sama menangkis dakwaan yang bapa saudaranya itu mengeluarkan wang perbelanjaan untuk Hari Raya mereka sekeluarga.
semangat

Malah pengguna Twitter @haunt2 ini juga turut memuatnaik komen ibunya yang sedih dengan apa yang telah terjadi.

semangat

Malah seluruh keluarga dilaporkan berada di belakangnya kerana mereka mengetahui cerita sebenar. Sokongan buat Chef Wan hanyalah datang daripada peminat tegarnya.

semangat

Satu ketika dahulu, Chef Wan merupakan salah seorang bapa saudara yang paling dihormati. Namun kini segalanya sudah  berubah.

semangat

Tindakan saman ini bakal diambil kerana apa yang dilakukan oleh Chef Wan sudah melampau.

semangat

Agak menyedihkan apabila tragedi sebegini terjadi kepada kaum keluarga kita. Abang Nara tak dapat bayangkan kalau kami sekeluarga bergaduh di laman sosial. Sesetengah perkara boleh dibawa dan dikongsi untuk tatapan orang ramai, ada sesetengah yang lebih baik diselesaikan secara ‘offline’. Apa pun, semoga apa yang terjadi kepada Chef Wan dan ahli keluarganya ini menjadi pengajaran buat kita semua. Main laman sosial boleh, tapi berpada-padalah. Tak semua benda boleh kita kongsikan buat tatapan umum.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Buat Cerita & Sebar Gambar Tak Sepatutnya, Ahli Keluarga Bakal Saman Chef Wan

  1. melati says:

    Hoi Chef Wan org gaji tu dtg jauh2 cari makan kat sini ko tk bayar Gaji…binatang lagi mulia dari ko Chef Wan….kalau aku jadi ko dh lama aku terjun KLCC…malu nya gaji maid yg cari makan dtg jauh2 ko tk bayar….Babi lg mulia dari ko Chef Wan..

    0

    0
  2. anon says:

    Anak2 sedara chef wan mesti malu org tengok gamba tengah tido….yelah sorang2 mcm ikan buntal, tergolek kat tengah rumah. Next time bangun awal sikit. Aku bkn peminat chef wan, tapi aku mmg pantang jugak kalau org bangun lmbt masa hari raya, tak kiralah raya ke2, ke3 or ke4. Tapi tetap hari raya kan. Hari2 lain banyak lagi nak tido, kenapa hari raya??? kan raya cume setahun sekali je… Kalau tido dlm bilek ok lah, tapi kat ruang tamu mmg lah memalukan kalau ade tetamu yg dtg awal…..berselerak dgn bantal, selimut…..

    0

    0
    • Fyzaa says:

      Tahu takpe. Mmg sokong sgt. I pun bukan peminat chef wan. Tp faham pe yg die rase. Saman2 ni pun mcm tk perlu. Settle jela dpan2

      0

      0
      • Jubor says:

        sapa kata tak perlu, ke untuk mengajar orang yg mulut celupar…

        0

        0
        • jgn aibkn org .. settle dlm kuarga says:

          Ok la mmg betol chef wan x patut uploadkn gmbr aib tu. Klu marah pun kawal la diri, skrng 1 kuarga malu. Tapi nape ank sedra ni tak explain yg bab diri dia yg pemalas tu. Makan tanggung, berak cangkong. Hihihi kite baru blaja dr kwn mlayu. Chef wan x kata smua org pemalas cuma hnya indvdu trtentu jer. Sis dia pun kata chef wan bnyk tolong mase kuarga dia susah. Idup makan subsidi je dr dulu nyusahkn parents, sedara mara . Chef KENAPE malukn org smpi cam tu skali. Sian sis chef mesti malu sngt sbb ank dia. Jgn terputus silatulrahim nnti x masuk syurga lngsung

          0

          0
        • Ponen kertu says:

          Hello peah,joyah, kiahh..engko org. sebuk komen kuarga chef 1 ni napa. Ko org tahu ka cite dlm kain yg berlaku kt rumh tu.raya2 dah tambah dosa. Lantak pi la dia org nk saman ka samun ka..ada aku kisah. Dasar2 ponen tua kertu mmg suka amik tahu psl rumh org.mcmla keluarga sendiri ni dah bagus2..eeee nauzubillah jauhkan la aku dari mahluk2 yg sesat ini.ameeennn

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          jenis mulut pondan, dah jadi viral, sampai anak beranak dah malu, nak gak kuar statement…….dah cakap benda ni settle sendiri2 laa..tgk, dah nak main saman2 antara anak beranak….makin tua, makin pondan, makin menjadi2 perangai…mmg betol laa perangai anak2 sedara tido terkangkang tak buat kerja tu sgt menyakitkan hati, tp sbg orang tua, ko lak pakcik diorang, takleh ker bg nasihat depan2?nak gak tunjuk kat public….maruah chef wan oiii..maruah…..adoiii…sorang lagi pondan level azwan ali…..aku sembelih gak dagu dia ni!!!! geram lak aku nengok…comell…auwww!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Yang anak sedara pun mulutt!! Mmg keturunan x kemana ye x?ko nak marah bpk sedara ngko sebarkan aib, yang ko pun buat benda yg sama. Dah tua nanti silap2 ko pun jadi cam bapak sedara ko, anak sedara ko plak saman ko.. In runs in the blood ye x?? Kahkahkah. Bagus sgt bgtau hal family kat satu donia. Klu dah pakcik tu nyanyuk, ko pun duk melayan. Haa padann sgt dahh

        0

        0
      • Be strong chef says:

        Udah ler dtg rumah mencekik… bila ada isu, terus jer nampak peluang nak buat duit… tipikal sangat. Hasad dengki nak mengikis sedara sendiri yg kaya raya…

        Tapi sebetulnya chef pon x yah ler malukan keluarga sebegitu… talk heart to heart ler… papon… buat ler yg terbaik untuk keluarga korang

        0

        0
    • adil says:

      Nak tegur tu boleh, jangan sampai aibkan keluarga sendiri. Apa yang Chef wan tu buat tu tak patut. Dia dah lukakan banyak hati keluarga sendiri. Bukan orang lain pun.

      0

      0
    • OMEY says:

      kau ni anon, aku rase kalau kau tertido sebab terlalu penat lepas tu bangun lambat, then org amik pic kau pastu upload kutuk kau pon kau mmg xkisah eh ?? ini bukan soal bgun lambat ke, xbangun2 ke, ini soal chef wan kau hijau tu mengaibkan org.. kene kat kau sok anon, aku nk copy paste komen kau ni tok kau.. hahahah ….

      0

      0
    • Berlari says:

      Korang ni jenis tahu cerita lepas tu menyalak ke? Aku kenal anak buah chef Wan ni. Diorang tidur lewat pukul 4 pagi sbb duk melayan tetamu chef Wan. Mmg diorang salah sbb bangun lewat, tp perlu ke sampai aibkan mcm ni?? Chef wan tu msj adik sendiri pun maki hamun! Panggil ank buah anjing bagai.. Haa apa? Baru tahu? Kalau baru tahu lain kali diam je! Ni sibuk nak komen. Tak kenal chef Wan in real life better tk payah masuk campur! Aku tau mulut puaka org tua ni.

      0

      0
      • kiah says:

        Geli la Klau nie.bajet gud gud jek

        0

        0
      • kelolo says:

        kalau pun betul layan tetamu sampai jam 4pagi… apekah pada ketika itu chef wan dah tido??

        tentu dia juga stay up utk layan tetamu…

        So apa alasan chef wan bangun awal dan sedara mara bangun lambat again?

        0

        0
        • ... says:

          Kang Kate benak Marah..kw blh beza penat org yg dok angkat priuk belanga…hidang itu ini …mbasuh pinggan yg xabis2..jln khulur khilir ..dgn org yg keje dia mceceh je twu..mne lg letih?kw igt chef wan masak?layan tetamu then msuk bilik…yg buat kerja kt blkg spe?ckp sila guna otak

          0

          0
        • Sophea Loren says:

          Ramai yg berperangai mcm sedara Chef Wan ni. Mak sedara aku dgn anak2nya pun macam tu lah jugak. Anak dara semua tunggu pinangan org, tapi bangun tido tengahari, lepas makan tak reti2 nak hantar ke dapur, apatah lg nak membasuh. Adab mmg ke laut. Bila ditegur perangai anak2nya, mula mak sedara mengelupur marahkan kita balik, defend keletihan anak2 dara dia. Sama la macam kakak CW punya cerita. Defend kemalasan anak, cover line.
          Makcik, klau anak tu pemalas, sila tegur dulu sebelum dihambur orang lain. Zaman sekarang, kalau leter depan2 pun tak makan saman, ke social media sudahnya. Aku rasa Chef Wan ni dah sampai tahap tak larat nak sound, sbb tu dia melahar kat IG.
          Nasihatkan budak kecik, senang. Tapi kalau dah tua rengka mcm sedara CW yg berselimut tengahari rembang ni, mmg buat sakit hati je. Masing2 keras kepala.

          0

          0
      • JULIE says:

        Saya malam raya masih berniaga di bazaar. Balik kol 12am. Sampai rumah sesiap kan barang raya gosok baju bagai.. tido pukul 5.30 pagi oiiii… esoknya bangun kol 7.30 pagi nak hidangkan juadah utk tetamu… takde hal.. raya kan.. rayaaa… kalau nak membuta jangan pergi tido rumah org…

        0

        0
        • July says:

          takde tanya pun

          0

          0
        • ryna says:

          memnag x patut chef wan upload gambar memalukan mcm 2…
          sedara mara pon satu,… walau lmbt mane kita tidur pon.. pagi mesti bangun!! pintu rezeki tengah terbuka time 2…. aku pon pkul 3 pg baru tidor masak bagai.. still bangun subuh.. siapkan makan, pakai suami, anak2.. keluarga aku lagi… aku buat sorang2 semua sbb aku anak pompuan tunggal…. tp STILL BANGUN PAGI..penat belakng kira.. hari raya kan.. pastu pkul 11 aku tido balik, pkul 1.30 bangaun..sbb ngantok plus letih sesangat.. keje aku passing kt sis in law aku… pengurusan masa n komunikasi sgt penting.. mak dan lain2 pon akan paham ko penatttt…. raya kan…..

          0

          0
        • JULIE says:

          Apa masalah July nih ek.. sekadar memberitahu.. effort kita nih nak beraya menyambut tetamu. Takde alasan tido lambat pagi raya membongkang.. saya syak awak species yg sama lah..

          0

          0
    • FREE HUG says:

      ..tiap-tiap tahun kalau buat benda yang sama memang lah cari kebencian org. to the nephew, belajar hormat orang tua. Senang.. yang muda minta maaf – kan settle. tak berkudis pon lau mengalah. tak perlu kot sampai nak saman maman nie. oh i forgot.. your uncle kan mewah.. cari chance aje eh? noty!

      0

      0
    • lulu says:

      rasanya kalau chef wan tak upload gamba tu tade sape tau derang tido tgh2 rumah tergolek kan? jaga aib orang maka Allah akan jaga aib mu.. tido tergolek di pagi raya dan menjaga aib keluarga adalah 2 perkara berbeza.. sila nilai dgn bijak

      0

      0
    • cikikaka says:

      aku faham chef wan marah dgn sikap sedara dia tu.. tapi bagi aku x perlu nak tunjukkan rasa marah tu kat instagram.. mengaibkan sedara sendiri pulak tu bukan nye org lain. skrg kt tengah sihat & berduit.. klu dh tua nnti takde sape nak jenguk kt kat rumah baru la tau langit tinggi ke rendah. xde makna dah hidup tu klu semua takut nak dtg ziarah.

      0

      0
  3. Fyzaa says:

    Dua dua salah. Aku rasa kalau dah kat rumah org mmg tak elok bangun lambat. Kalau rumah sendiri ko nak bangun lambat ko punye pasal. Tak kisah la ko tolong layan tetamu sampai lewat pagi, dah nama menumpang tdoq umah org kan kena la bangun awal. Tu yg my parents ajar dari dulu. Chef wan plak patutnya dia tak perlu nak buat cmtu. Ckp jela face to face. Lg mudah. Dah besar patutnya lg pndai handle situasi. Hehehe harap keluarga chef wan cepat berbaik aamiin hehehe. Just my 2 cent ????

    0

    0
  4. Nek Bunga says:

    Mungkin ada betul cakap Chef Wan ni! Hari Raya memang boleh berikan banyak tekanan perasaan apabilaramai yg. MALAS; terutamanya dari jenerasi muda-BIADAP yg. diMANJAkan sgt. mak bapa BONGKAK depa, terutamanya yg. dah hidup mewah. Sampaikan anak-anak depa tak boleh ditegur lansung mak oi!

    Bayangkanlah satu peristiwa antara banyak lagi, anak-anak saudara aku (ada yg. dah berkahwin) yg. punya PEMALAS dan BIADAP, nak kait rambutan pun tunggu Tok/Tok Wan depa kait (bayangkanlah kalau suruh buat kerja lain); lepas tu selamba aja makan atas karpet Tok/Tok Wan depa dan buang pula kulit rambutan ni atas karpet tu! Bila aku TEGUR terutamanya yg. pompuan-pompuan tu, aku pula diSALAHkan dan diSERANG mak bapa depa!

    0

    0
  5. aku says:

    Seburuk mana pun family kita,jagalah aib..tak perlu kot kita canang satu malaysia keburukan family kita.cubit paha kanan,paha kiri pun terasa gak..aku cukup tak setuju dgn sesetengah org yg bila raye,ambik kesempatan mengumpat family sendiri bila berkumpul..rasa nk baling je dlm sungai.patutnya kita berbaik2 n bermaafan..dlm kes chef wan nie,rasanya kalu dh sampai tahap maki hamun family gini dlm media sosial,family takkan dpt baik mcm dulu lg.mana kita nk ngadu if jadi apa2 pd kita nti?pastu tolong la jgn ungkit apa yg dh kita beri pd family…nmpak sgt tak ikhlas..heran aku dgn chef nie,takkan takde rasa syg pd anak2 sedara,adik beradik?raye setahun sekali je..sebarang tindakan pkla masak2 dulu..dgn family,cara tegur kena lebih berhalus..ibarat menarik rambut dlm tepung..rambut tak putus,tepung tak berselerak..ntahlah,harap menyesal la bertindak ikutkn hati begini..kesian family dia,tumpang simpati

    0

    0
  6. apa ni says:

    Chef wan dan fmily diharap bawa berbincang…..apa ni…buat malu je….kat org…..kita kena saling maaf dan memaafkan..

    0

    0
  7. jenny says:

    Lain kali dok hotel, motel ataupun apartment sewa.nak jugak melonggok kat umah sedara-mara. Aparahhh…tu pun tak leh pikir.

    0

    0
  8. Jji says:

    He eh chef pun tengok page beautifulnara. Tak sangke pulakk

    0

    0
  9. reader says:

    Dua2 salah jd tak payah nk saman bagai. Dua2 pihak kena mintak maaf . Dn delete gambar tido diorang tu. Tak elok kan, letak gambar org lain tido dn sebarkan sesuka hati. Dah la raya, patutnya bermaaf2an , ni nak bermusuh2an.lagi satu hal keluarga tak payah nak beritahu satu malaysia.mcm tak berapa matang. Nk luahkan hati ke apa ke, tak semestinya di laman sosial.

    0

    0
  10. kelolo says:

    Nak saman sebab apa??
    Adakah maruah mereka tercalar sehingga menyebabkan kerugian?
    hehehehehehe..
    Goodluck menyaman!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    another Azwan Ali in the making…

    Syabas Chef Wan! Anda berjaya bawa hal family ke public.
    Thought a man getting wiser by the age…turns out..not true..not true at all.

    0

    0
  12. Hanez Suraya says:

    Itulah hari tu masa bulan puasa upload gambo telor kat IG, kan dah kena balasan Allah.

    0

    0
  13. kak kay says:

    apa terjadi pada Chef Wan membuka mata kak Kay. Chef Wan membebel tapi akak diam saja, pendam saja dalam hati. dulu adik beradik dan anak2 saudara datang raya belengang aje. datang makan, lepas tu bergolek golek kat karpet, ada duduk kat sofa, kusyen lintang pukang. pinggan bekas makan tak cuci, duduk dari pagi sampai malam baru balik. bungkus segala makanan yang ada . Akak anggap sebagai sedekah. tapi ada bila ada masaalah aku beri nasihat (Tak mencarut pun), taknak jawap talipun atau sms. merajuk. Tahun depan raya datang sama je atitude tak berubah.

    0

    0
    • datang rumah org jgn malas says:

      Sian akak … takziah akak dpt kuarga mcm belacan ni. Nape kuarga mlayu bnyk mcm ni. Bnyk kite dengar klu dtg rumah org kat kg dorang jd ayam golek, duduk dpn tv main games. Tak tolong pun … kite tngk nenek2 dah tua yg buat keje dgn aunty2 yg da tua tp ank2 sedra smua jd ayam golek … pemalas gile. Buat org tua mcm Khadam plus helper. Herannyer naper org tua x. mara ank dorang x tolong dan malas. Bangsa lain.. kite tngk jarang camtu. Dorang tolong parents kat dapor. Lps tu kite pegi rumah malay, pinggan sndri pun x basuh. Kite tolong makck tua kat dapor tp daughtrs selpi dgn godek smartpon. Makck x mara pon.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    SAMANNNNNNN

    0

    0
  15. Anonymous says:

    sebenarnya hal ni kecil je cuma mungkin miscommntn.
    Jangan ikut perasaan, berbaik—baiklah di hari baik bulan baik ni.
    Semua harus bermuhasabah diri.

    0

    0
  16. meleis says:

    Ni bukan isu bermalas-malasan waktu hari raya. Ini issue kena aib la ngok. Cuba orang upload gambar kau terbongkang tido sambil caption kutuk2 kau bagai. Marah ke tak?

    0

    0
  17. anonym says:

    cuba kalau bangun sembhyg subuh,mesti tak jadi hal ni semua

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Betul ni sembahyang subuh pun idak… tapi pelek gak ada orang beraya sampai kul 2 – 3 pagi … tak mengantuk ke… sangap nak makan ke sampai ke dinihari pergi rumah orang????

    pas tu balik umah mengantuk accident mamapus tepi jalan

    0

    0
  19. % €£¥ says:

    Kampung cw katne eh? Ape ke buruk beno org kg tu g beraya umah org sampai 3 4 pagi? X de adab punya org. Beraya sampai menyusahkan org, apa kes tu? Agak2 la..kampung mane ntah, buruk lantak sgt mentekedarah g umah org sampai ke pagi. Kalu aku le org kg tu, malu weh

    0

    0
    • Cover malu dgn menipu says:

      Maknanya..nampaklah kat situ kan pakatan menipu anak beranak pemalas ni.ada ker fans duk umah org smpai 3-4 pagi.nk bohong pun agk2 lah.ngaku jer lah yg mmg korang kaki bgn lewat walopun bkn di hari raya.menantu2 bleh jer bgn awal.apa specialnya korang leh bgn time matahari dah terik?sian org kg sungai koyan di tuduh beraya smpai kul 3-4 pagi.ke fans dari kl yg dtg beraya kat sg koyan smpai pagi?hahaha.dah lah pemalas.penipu plak tu.satu malaya dah tau korang menipu nk cover salah sendiri.udah2lah yer..mohon maaf jer beramai2.settle.nx time sewa homestay.bleh bgn kul 4 ptg.aku bkn fans chef wan.tp apa yg btl,btl jgk.yg salah dan buruk dimata..tetap salah.so..no argument pls.

      0

      0
  20. nyonya mansor says:

    Terlajak perahu boleh di undur terlajak kata…sebelum melarat kita ubati dulu setiap masalah tu ada je cara yg boleh diselesaikan..bulan baik hari baik rasanya kita baru sahaja berpeluk cium minta maaf…sudah2 lah org yg sabar ada ganjarannya…

    0

    0
  21. twothreefour says:

    chef wan, tu ank ko yg jantan tu knp cpt btl lahir ank nya .. wowww ..ekspress ..

    0

    0
  22. taemi says:

    patut nya hari raya saling bermaafan. jadi musuh pulak . sedih nya . moga mreka temu kan jalan penyelesaian.

    0

    0
  23. Sarah says:

    AKU SOKONG CHEF WAN 1000%!!

    Balik Raya sume harap makan free, tido free, letrik tengok tv free, letrik charge talipon dan gajet2 free, air mandi free, kuih muih minuman free, taknak bawak bantal dan selimut sendiri – semua harap nak cari dalam almari kampong- balik KL bertimbun kain2 nak kena basuh oleh orang yang tinggal kat kampong. Orang dtg raya duduk, mereka duduk..orang dah balik mereka masih duduk, tak nak kemas, basuh cawan dan isi kuih muih. TV sampai panas tak tau tutup. Channel TV asyik pilihan mereka..orang kampong nak tenguk Berita pun tak dapat! Berborak taknak..main talipon je.

    Bila balik KL buat buat tak tau nak hulurkan duit untuk ringankan beban orang kampong yang tinggal. Kalau tiga hari balik kampong mmg boleh banyak simpan duit sebab belanja tak keluar. Yang teruk tu…masih harapkan orang kampong bagi dio orang duit Raya!!

    Sedara mara yang tiap tiap tahun perangai macam ni tak payahlah balik kampong lagi ye…sambut Raya kat KL je lah!

    0

    0
  24. Saman utk cover salah sndiri daaa. says:

    Finally..chef wan bg kita semua idea utk atasi masalah yg sama fan hampir semua keluarga alaminya setiap kali hari raya.hahaha.berkesan betullah cara ni.upload kat insta/fb..gerenti berkesan 200%.cuba kalo tak haplod..sampai thn dpn pun depa masih dgn perangai badak kenyang.sekor asyik dgn gajet,sekor hadap tv pagi buta,yg lain terbongkam sambil mimpi indah2.pastu..bila ditegur..siap nk saman bagai.walhal..patut brsyukur masih ada yg sudi menegur walopun trpaksa tegur melalui media sosial.sbb hanya itu jer cara berkesan utk nk dpt kesan yg cepat.heheh.
    apapun..bermuhasabahlah ye.anak sedara..tlg belajar respek pak sedara.soal dia tegur cara camana skalipun..itu adalah utk kebaikan semua pihak.apa jua alasan yg diberi sbb bgn lewat..org taknak ambik tau.sbb jika org lain mampu utk bgn awal..mengapa tdk anda?kang kalo kata tak solat subuh kang…marah lg.kata subuh gajah..pun marah jgk nti.maka…terimalah salah anda dgn berlapang dada.nama pun anak beranak..air dicincang takkan putus…ye dak?

    0

    0
  25. farisha says:

    Chef Wan ni nampaknye buat sesuatu ikut perasaan jugak..tu silap dia. Lain kali toksah share kat IG, tak selesaikan masalah pun.
    AKu yakin anak2 sedara tu mmg jenis pemalas dah banyak kali tegur taknak berubah, Agak2 la nak bohong pun, mana ada fans beraya sampai pkl 4 pagi..lain la kalau sedara mara yg berlonggok berbual sampai pagi. Tu choice sendiri, tapi dok rumah orang pandai2 la bawak diri, jgn bangun lambat. bangun dulu..hangkut kemas bantal tilam semua…nanti2 lepas dhuha, sambung la tido kat mana2.
    Tapi siapa la lawyer pembohong yang ajor anak sedara dia ni, boleh saman ? Takde kes nak saman dik oiii….buat perabih duit kauuuu je..kang takde duit, mintak tolong kat family jugak…kan kata family semua blkg kau kan ? Tgk la sampai mana diorang boleh tolong..esok2 family kan kononnye blkg kau semua lari..kesian korang anak beranak..

    0

    0
  26. minah says:

    aku pun alami situasi yg same mcm chefwan..yg pling hangingnye ipar2 pompuan aku yg suke memerap dlam bilik time sedare dtng. dah le bgun tido lambat..aku ngan mak aku jer yg terkocoh kt dapor..bile suh kuar layan tetamu diorng ckp malu..padahal MALAS…aku pun saje2 la tunjuk artikel chefwan ni kt diorng….ni antara komen komen diorng…
    ‘ape punyer sedare ler dah duk rumah org buat malas gitu’
    ‘raye setaun skali je kot semua org pon penat’
    ‘kalu aku ader sedare gini aku halau balik tp takde la nk malukan sampai kat ig..’

    waktu tu aku rase nak terajang je ipor aku ngan abg2 aku skali sebab cari bini cam gini…terfikir gak nk wat cam chefwan upload gamba bagai tp mengenangkan mak aku jer aku sabar….bak kate kak ipor aku yg bangang lagi klueless tu ‘setaun skali je kot’

    dalam keh chefwan aku rase due due pun salah dan tak mau mengalah…tp yg pling sedih tentulah seorang ibu.

    0

    0
  27. lulu says:

    “jaga aib orang maka Allah akan jaga aib mu”.. berkelakuan malas dan membuka aib adalah 2 perkara berbeza.. dan dosa membuka aib orang lagi berat dari malas.. nak tegur sila tegur secara senyap dan berhemah, bukan sebar kasi satu dunia tgk.. sila nilai dgn bijak.. ada benda kena limitkan.. org melayu ni sume nak dimediasosialkan.. last2 sendiri tanggung dosa

    dan commenter sekalian, nak berkomen tu silalah komen berpaksikan Islam bukan nafsu.. mentang2 la setan dah lepas skrg

    0

    0
  28. cincinperak says:

    my point of view, cukuplah maki hamun di rmh saja. tak payah lah nak upload canang 1 dunia minta attention. itu darah daging kita sendiri. susah senang kita bersama mereka. esok lusa kita mati, diaorg gak yang uruskan segalanya. am i rite? yang baca al-fatihah utk kita, yg baca yassin segalanya…
    bak kata org, nak tau perangai sebenar seseorg? tengok la masa diaorg tgh marah… tak gitu? zzzz

    0

    0
  29. Ogy_qaseh.aniq@yahoo.com says:

    Ini pndgn saya. bukan nak tunjuk baik. bagi saya dalam keluarga ni mcm2 perangai. malas dan rajin. kedekut dan pemurah. ipar duai dan ank2 saudara, sepupu2 hatta makcik2 saya tergolong dalam yg saya sebut di atas. Tapi saya meraikan mereka sama sahaja. duduk berkumpul setahun sekali..itulah nikmat bagi saya.Saya pun bukan rajin… tapi saya berkorban wang ringgit utk ambil pembantu supaya klrg saya gembira..mcm chef wan banyak duit..order catering je..dan panggil orang membantu. saya tahu anak2 sekarang bukan mcm kita dahulu..mrk seronok dapat berbual2 dgn sepupu2 yg berjumpa setahun sekali…tpi penat kita akan hilang bila lihat semuanya gembira berkumpul…merungut dan penat itu mmg ada tapi kegembiraan saya melihat semua berkumpul mengatasi segalanya…harap maaf

    0

    0
  30. sado tang kaki je says:

    gamba anak dia duk serumah dgn ex bf kt sri damansara takde siapa nak upload ke?..patutnya biar ada yg upload..baru tahu langit tinggi rendah! dtg ruma jantan pakai topi..konon xnak org kenal…dah dtg pastu tak keluar2 balik rumah…esoknya baru nampak dia keluar..pon pakai topi juga..cover muka…dgn gen2 oren dia…dgn rambut pendek dia…bf kembar…islam…tp hampeh!igtkn nk kasi gegar…skali breakup la pulop!melepas…skali tak lama lepastu rumah tu kene serang gak..mcm nk roboh ngan gengster mana…ngan polis semua ada…rupanya ex bf dia bawak pompuan lain duk tido rumah tu…skali gf sudah dpt tau call jais suruh mari daaa….kahkahkah dasar jantan..tu agaknya anak dia kene tinggal…kahkahkah

    0

    0
  31. pic-1 says:

    Brand: When it comes tto garbage disposals there aare two brrand names that enter your
    mind: InSinkEratfor and Waste King.

    0

    0
  32. lynn says:

    Oh My English!!!!

    0

    0