Written by AbangNara | October 12th, 2017

Semalam, Boy Iman telah pun ditahan reman buat kali kelima selepas Majistret Mahkamah Jitra, Abdul Hadi Hakimi Harun mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan mengeluarkan perintah tahanan reman. Penahanan ini dilakukan untuk membantu siasatan berhubung kes penipuan jualan rumah membabitkan nilai RM6.2 juta. Turut direman, tiga pengarah syarikat Juta Kelulut Global Resources berusia antara 30 hingga 45 tahun, termasuk seorang wanita. Mereka adalah Kassim Arunasalam, Muhammad Umar Abdul Jamil dan Siti Norbaiyah Yahya atau dikenali sebagai Datuk Anggun.
boy iman

Sebelum ini, Boy Iman telah dikenakan tahanan reman selepas melalui proses sama di Ampang, Selangor, Muar (Johor), Shah Alam (Selangor) dan Sungai Petani (Kedah). Kali ini, Boy Iman dan suspek-suspek terbabit akan ditempatkan di lokap IPD Kubang Pasu, sebelum diserahkan pula ke IPD Langkawi.

boy iman
Untuk makluman, sehingga Jumaat lalu, jumlah laporan polis dibuat mangsa bertambah kepada 210 laporan di seluruh negara, membabitkan projek di Negeri Sembilan, Johor dan Selangor. Kes disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu. Semoga kes ini dapat diselesaikan dengan segera oleh pihak berkuasa. Sumber Sinar Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

46 responses to Boy Iman Direman Kali Kelima, Jumlah Laporan Polis Meningkat Ke 210

    • Kapal Selam says:

      Aku rasa baik tangkap sekali dia punya staff yg konon konon “accountant” tu. Betul ke accountant ?? Lulusan university Samaritan International University ke…hahahaha…
      Musyhkil aku tengok kat YouTube yg accountant dia macam bagus-bagus tu.
      Dissatisfied he staff company dia… Tu mesti lulusan entah apa apa…. Take de nya orang yg “berilmu” nak kerja company penipu….

      12

      0
      • Kapal Selam says:

        Adoi…Aku punya phone auto correct ni macam cibai…. Aku tulis “Siasat je staff company dia” …phone benggong pergi tukar jadi “Dissatisfied he staff”…

        Ya ampun. Penat aku type.

        19

        0
      • gaji cipot says:

        skrg ni lulusan dilploma je dlm perakaunan pun di sebut accountant. Padahal Akauntan sebenar bukan lulusan diploma..melayu suka title je tinggi, tapi gaji cipot.

        20

        0
        • Anonymous says:

          Bkn ssh pun buat acc. asal btl alirannya..tau A/P..A/R..lejer..cash flow..timbng tara btul..dsb ..yg penting ada auditor bertauliah..

          10

          0
        • Anonymous says:

          tittle accountant bukan senang2 nak dapat.. ada syarat2 dia academic tahap tertentu & experience beberapa2 tahun, etc.. bukan takat keje bahagian accounts terus jadi accountant.. hahaha..

          16

          0
        • jgn maree says:

          ya..btul..aku dh longlong time ago..tau. Sbb tu dlm Agensi pekerjaan pun ada title jaw. Account Assistant, A/C Clerk.Mana boleh diploma nk loncat terus ke Akauntan..gelak aku.
          Mcm ada kawan sedara kita yg bodoh sombong tu , kami bkn hina setakat SPM dia belajar, tapi ckp takbur dn dah la pendek, kata nya dpt keja kt KLIA…bahagian tiket International..byk org asing bertanya mcm2.
          Bila kita nk dtg, dia kata, dia d bahagia dlm. Org2 dlm je bolah masuk.
          Padahl baru je setahun dua keja di perantauan. Tpi nk auta kami yg dh berpuluh tahun di perantauan ni.
          KLIA tu kalau keja sbagai tukang sapu pun, kena ckp kt KLIA…btul x.

          6

          0
        • Anonymous says:

          Accountant yg btul2 pro cert dia diiktiraf..bkn kecik punya anak..sng citer laku satu dunia weii..

          6

          0
        • semutmerah says:

          betul tu.. adik aku dip account information system pon tak layak mohon jawatan akauntan.. nak jadi akauntan belajar kena lagi tinggi.. pengalaman kena luas.. skg adik aku supervisor kat giant je layaknye..

          2

          0
        • auditor ni ada prinsip ke says:

          accountant yang diiktiraf boleh bawak sijil tu keliling dunia.. siapa tahu ada permintaan tolong auditkan sebagai audit luar di overseas..

          2

          1
      • Sya says:

        Kerani akaun pun marah panggil kerani sekarang. Walhal ado diploma je. Nak orang panggil akauntan. Hjshjshjshjs

        5

        0
        • ilmu untuk menipu agar tak ditipu says:

          betul ke kerani tu pro bab perakaunan.. ke propa je lebih.. cuba uji tengok apa dia tahu pasal perakaunan.. dah tergagap-gagap tu mohon pergi bukak buku study betul-betul ye.. tak perlu pun desperate nak orang address mr akauntan ke miss akauntan kalau ilmu pun tak penuh di dada..

          1

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tu laaaaa idop jangan suka menipu orang..orang susah nak beli rumah..dh dapat rumah duit dh kasi kena tipu pulak..kenape suka sangat tipu2 orang ni ? kalau dh tipu orang idop pon tk senang idop dlm ketakutan ha skarang mana nak lari ??? tipu orang lagi !!! boy boy ape nak jadi ngan lu ni..jadi pelakon suda la ni nak lebih2 nak jual rumah konon huh !

      2

      0
  1. wekkkkkkk says:

    saya dh ckp itu hari, mesti di reman di setiap negeri. Negeri di Malaysia ada berapa…skrg baru yg ke – 5. Byk lagi belum di laksanakan.
    Mls nk ckp lah pasal rmh2 60k tu dn duit 6.2J tu.

    3

    0
  2. nok gebuzzz says:

    tawaf la ko semua penjara…ko ingat beli gelaran datuk tu org heran kew….amik ko!!

    8

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Alhamdulillah. Boy Iman dah dapat title baru selain “Dato”..”Dr”…sekarang dia dah boleh letak title “Banduan” depan nama dia…bukan orang sembarangan boleh dapat title ni.

      9

      0
  3. Akak Peah says:

    Boleh pecah rekod nie..merasa la lokap setiap negeri nie klau camni..doa ngko suruh depa report polis termakbul nie..hahaha..merasa la ngko..

    12

    0
  4. namasayaboyiman says:

    alhamdulilllah…boy iman belon dah jadik HAJI…tawaf & saie semua penjara..kah kah kahhhh baru ada akai!!! padan muka hang belon..baru hang rasa tidoq dalam penjara…..baju oren hang lawa gila…..dari warna blueeeeeeeeeeee yang hang selalu pakai!!! hang dok lah dalam penjara 20 tahun sekurang kurangnya…… aku gelak sampai terkencing kencing!!!!!!!! boy iman hang memang maharaja lawak gitu !!!!! hidup boy iman dalam penjara!!!3XXXXXX yehhh aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    4

    0
  5. boyotiman says:

    alhamdulilllah…boy iman belon dah jadik HAJI…tawaf & saie semua penjara..kah kah kahhhh baru ada akai!!! padan muka hang belon..baru hang rasa tidoq dalam penjara…..baju oren hang lawa gila…..dari warna blueeeeeeeeeeee yang hang selalu pakai!!! hang dok lah dalam penjara 20 tahun sekurang kurangnya…… aku gelak sampai terkencing kencing!!!!!!!! boy iman hang memang maharaja lawak gitu !!!!! hidup boy iman dalam penjara!!!3XXXXXX yehhh aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  6. Namewee says:

    Sabah n Sarawak ada kes ka dia ni?
    Kalau ada, fuhhhhh… tawafff semua penjara di Malaysia la dia….
    Tahniah belon.

    4

    0
  7. boyimanjunior says:

    alhamdulilllah…boy iman belon dah jadik HAJI…tawaf & saie semua penjara..kah kah kahhhh baru ada akai!!! padan muka hang belon..baru hang rasa tidoq dalam penjara…..baju oren hang lawa gila…..dari warna blueeeeeeeeeeee yang hang selalu pakai!!! hang dok lah dalam penjara 20 tahun sekurang kurangnya…… aku gelak sampai terkencing kencing!!!!!!!! boy iman hang memang maharaja lawak gitu !!!!! hidup boy iman dalam penjara!!!3XXXXXX yehhh aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  8. Anonymous says:

    boleh lak ketawa2 mcm tak ada apa2 berlaku. benci aku org gini. mcm geng2 CLAka jg. siap remove n block org bagai n ckp org dengki. sdgkan mrk terang2 menipu

    1

    0
  9. bunga lalang says:

    Melayu ni x pandai menipu la…mesti kantoi…x mcm yg satu lagi tu….pro je x pernah aku tgk sekor pon kene tangkap kat berita…mustahil

    2

    0
  10. Jebon says:

    Sudah2 lah tu..tak baik menghina. Baik ktk doakan supaya dia insaf dgn apa yg dia lakukan. Dan doakan dia agar dpt membayar segala hutang nya kepada org yg teraniya. Kalau dia masok penjara pun hutang tak selesai … kesian tengok org ramai yg dia tipu. Jadi ktk doakan yang abik2 utk dia.

    2

    6
  11. Ex-Amnet Forumer says:

    Gambar first tu dia gelak ke nangis..

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      ada titisan air hujan..hujan batu menimpa kepala mereka .mlm tadi aku tgok kt TV..lari2 anak bertiga tu

      2

      0
      • bawalah anak bercuti next week says:

        hujan rahmat?? sempat pulak mereka main air hujan.. macam kanak-kanak riang ribena di lost world tambun..

        3

        0
  12. melati says:

    Hahaha mcm Road Show plak Boy Iman ini …aritu kata ” Celebriti takkan nk menipu “…aduiiii ponin aku….hmmmmm

    7

    0
  13. sang kancil says:

    untungla boy iman jalan-jalan seluruh malaysia free

    7

    0
    • boboyot buat kajian apa itu lokap says:

      jalan-jalan makan angin.. merasai bagaimana kehidupan di lokap.. setiap lokap suasana dia lain.. bolehlah boy iman bagi feedback bagaimana rupa lokap-lokap tu semua..

      1

      0
  14. wang nye mana says:

    masalahnya 6.2 juta tu dh x ada…nk cekau kt mana.
    Kalau ada dh tntu dia minta maaf, ok saya pulangkan semua pada setiap org. Org skrg nk duit balik je.

    4

    0
  15. Si bunga says:

    Negara ke negeri? Tulis main ikut sedap tekak je kau ni

    0

    0
    • fhm ke..fhm ke..adoii yai says:

      Negara: Malaysia.
      Negeri: dari perlis ke johor… itu negeri.

      Kes Boy Iman ni di bawak dlam negeri je, bkn antarabagsa. Fhm ke..fhm .ke.

      1

      0
      • wekkkkkkk says:

        x kan nk ckp dari negara ke negara nk bawa kes ni. kihkihkihkihkih..
        x kan dari Negara Malaysia nk bawa ke Negara Zimbabwe kes Boy Iman ni.

        Bank Negara Malaysia—kn satu je ada bank tu.
        Mana ada bank negeri malaysia…

        0

        0
  16. ahmad says:

    boy iman nie setau aku dulu masa belum jadi artis,dia pondan

    2

    0
  17. alfie says:

    Dengan gelaran yang power seperti Dato’ , Doctor ,Ayahanda pun kena cekup dengan Polis. Yang dia belum sempat buat ia lah memberi gelaran Sultan aje macam si mamat Sultan Melaka tu. Kalau pihak berkuasa tak tangkap dia sekarang saya pikir hujung tahun ni gelaran dia dah jadi Sultan Ayahanda Dato Dr Boy Iman Boroi!!!!

    Kalau kita masuk Instagram dia seminggu sebelum dia di berkas oleh polis punya lah kalut dia duk posting gambar2 dia dapat pingat Datuk!! Nampak nya pingat dan gambar dia tak laku sebab kena tangkap juga.

    Saya berharap sangat nanti pihak Astro ambik dia jadi host program ‘ Cuti cuti di lokup Malaysia’ bersama menantu Menteri Pelancongan ia itu Nora Danish!!!

    5

    0
    • buat kajian phd TIPU dalam lokap says:

      nanti yang berbahagia tuan ayahanda datuk dr. boy dalam hati ada iman boleh buat phd dalam lokap.. buat tesis tajuknya “Penipuan MLM: Penipu Menipu supaya Tidak Ditipu oleh Penipu yang Tertipu”

      4

      0
    • Jojoba says:

      Gelaran Allahyarham pun belum lagi.

      1

      0
  18. Johan says:

    Polis bodoh ni asyik reman, dah lama dah kan, percaya la, nnti satu habuk pun tarak polis, ko dah dpt bukti x polis, aku bukan sokong boy, tpi aku dah lali baca kalau berkenaan kes mcm ni, polis xkan dpt setlekn. Duit kompom x dpt balik filem blok cell 404 x kuar lagi..alo polis bila ko nak dakwa dia???? Court mana ko nak dakwa dia…POLIS KO SIBUK JE CANANG REMAN KALI KE 5, TPI BILA KO NAK DAKWA DIA?

    1

    0
  19. anonymous says:

    kesian pulak aku tgok gbr first …

    0

    0
  20. mok cute says:

    comelnya gmbr yg bersandar tu..jgn lupa ti framekan gmbr tu kat opis DBI ye lps ko kuar…soh bini ko yg banggang tu tatap puas2…

    1

    0

Leave a Comment

Optional