Written by AbangNara | February 25th, 2011

tiz zaqyah

Bakat lakonan Tiz Zaqyah memang tak dinafikan sangat marvelous, tapi bagaimana pula dengan bakat menyanyi? Nampaknya bersempena dengan filem Nur Kasih yang bakal ditayangkan pada 19 Mei 2011 ini, Tiz mencuba nasib dalam bidang nyanyian dengan menyanyikan lagu tema filem tersebut bersama Yassin. Video klip official di bawah:-

Satu percubaan yang menarik daripada Tiz kali ini. Tak sedap sangat dan tak sumbang sangat. Orang kata sedang-sedang sahaja. Mungkin Tiz dalam proses belajar vokal untuk meningkatkan lagi mutu nyanyiannya. Tak sabar pulak nak tunggu Tiz bergelar pernyanyi. Apa pendapat korang? Sesuai ke tak sesuai Tiz menyanyi?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

293 responses to Bila Tiz Zaqyah Menyanyi Lagu Tema Filem Nur Kasih

  1. Pa|ChoW says:

    hmmm…. ?

  2. afif says:

    ade aq kesah ??? suara die bkn msuk radio pun…^^

    jdi plakon je,,pnyanyi mybe x de bakat…

  3. Lipstick Hijau says:

    best ker dia nyanyi….?

  4. azie says:

    sedap aperrr….suara die serak2 basah….xsabar nk tgu kemunculan album tiz nie… ;))

  5. hati mau baik says:

    ok per…husky suara tizz…jika diasah lagi mau meletop hua hua hua…

  6. JLO says:

    SUARE TIZ MACAM FARAH AF..
    :) SEJIBIK!!

  7. Isis says:

    Maaf tapi tak sedap. Sama mcm Eira Syazira. Untuk lagu tema go ahead lah. Mungkin ada sentuhan disitu tapi usah lah nak berangan jadi penyanyi pulak. Rosak industri.

  8. TiZ GeTis...;) says:

    aku cintakan tiZ..!!!dia sgguh mempesonakan…!!!!!!dia lawaaaaa……i love herrrr..!!!!!!!!!!!!

  9. koya la lu says:

    berlakon je la. . .
    xyah la nynyi. . .
    huhu

    • azie says:

      biar lahhh die nyanyi…ko sakit tang mn…..

      • koya la lu says:

        lu sakit tang mana plk ngn aku ni?
        gila. . .
        suka hati aku la nak bg pndapat aku. . .
        sebok ah lu. . .
        KOYA

      • doraemon says:

        kannn…..sedaapp tuu…sape ckp xsedap..pendek umo..hahaha… mula2 blakon..pastu nyanyi..mana la tau leh penerbit…

        AN AN AN
        tottemo daisuki
        DORAEMON

  10. jane says:

    tak sedap sangat tapi taklah sumbang sangat….singing for the film theme song ok lah…as to become a singer i dont think she can go far…..

  11. si kure says:

    bia la..nk muncube kann..klu ramai ckp xsdp beliau xnyanyi la..

  12. JAI says:

    ok la tu…..kalau nak sedap lagi u all sendiri nyanyilahhh…at least,,dgn bakat yg u all nafikan tu berbayar..daripada bakat u all kutuk dye tu ..pe dapat…go malaysian artis

  13. singa tido says:

    cunnnnn

  14. bb says:

    oklah.mcm eira syazira sore not bad jugak kan.

  15. seri says:

    xkisah laaa..janji nur kasih meletop..

  16. gyulee gyuri says:

    korang pekak ke apa..?abg nara pn sama kata tak sedap..suka2 ja…kalau tak sedap abg nara p la nyanyi..ganti yasin tu…suara dia okey apa…okey sket dr eira syazira tu…nak yang sedap2 je…haishhh….

    • zaza says:

      ko ni pon rilek la..emo semacam je

      • gyulee gyuri says:

        xde la emo sgt..geram pn ada gak..kira suara dia ni okey apa..taklah teruk sgt kan mcm setengah artis tu..lagi2 si tomok..suara apa cmtu sampai boleh menang OIAM..biaq p la benda dah lama..tapi masih tak puas hati..mmg la tu rezeki dia..rezeki atas undian ja..tp pada bakat??hampeh..suara bila tarik mcm nak terberak…ni satu contoh aku bg pasal suara mmg hampeh tp terkenal..lagi satu suara Adira..bukan aku kata tak sedap..tp cuba korang bandingkan cara dia nyanyi dgn tiz ni..mana lagi over..aku dgr lagu adira tu naik menyampah dgn cara dia nyanyi..tak boleh ke nyanyi elok2..aku tak tau r setengah peminat ni menilai suara dan bakat mcm mana…bila kata sikit nak dislike…lantak p la..dislike la byk2..aku tak rugi satu sen pn…hohoho

        • zaza says:

          tau pon tak rugi….
          telinga masing2, lantak diorang la nk ngutuk ke nk puji ke..

          tp mmg suara tizz ni tak sedap pon..haha

        • koya la lu says:

          emo la ini gurl. . .
          dah mmg sore dia xleh nyanyi. . .
          aku ni PEMINAT dia gak. . .
          aku suka tgk lakonan dia. . .
          but i dun think dia bole jd singer. . .
          cukuplah singer2 yg ada ni. . .
          aku tak faham kenapa nk asah gak bakat yg xde. ..
          dah jd pelakon just giv ur passion through ur acting la. . she really cant sing. . .
          mmg la dgr xsumbang. . .
          tp xde kekuatan n feeling langsung as a singer. . .

  17. Bull says:

    Saya rasa not bad..Beliau mempunyai gaya beliau yang tersendiri..Itu yang penting..Jangan menyadur gaya penyanyi lain..

  18. kibo says:

    aku suka tiz berlakon..sempoi je..lagi-lagi dalam cerita gemilang tu..xde lah mengedik..

    kalau nyanyi,,nanti2 lah..baik fokus kat lakonan.

  19. SHARIFAH AINI (kak pah) says:

    Assalamualaikum.sy ‘KAK PAH’ sy suka lah dgn lgu NUR KASIH nyanyian tiz zaqyah.sedap didengar.tahniah dik ;)
    lgu adik boleh dibawa ke industri nyanyian.first time memang bgitu dik,klu adik sngguh2 kak pah yakin adik akn bjya mcm kak pah nnti…

  20. REMY ISHAK says:

    not bad suara sayang abang remy ni. :)

  21. hati mau baik says:

    memang ok2 saja… nak buat album rasanya tak sedap kot…

  22. siti payung says:

    setakat nynyi kt karok bole la…..bese je

  23. ziana zain says:

    adik tiz,,,adik punya aura sebagai bintang cuma perlu polish ckit….jadilah protoge kak ziana..sure tiz akan meletup nanti…

    • Lipstick Hijau says:

      bnyknyer artis kat cni…saripah ada…tok ti ada…jiana jen ada…..meriah la bn ne….nak tunggu maria kari n justin bibir la pas ne..

  24. hafeezi says:

    yang penting fasha sanda x mampu nyanyi haha

    • Lipstick Hijau says:

      dia ada nyanyi gak la….dlm filem 4 madu…..tu pun suara pasa mcm kuda mneyalak

      • trex master says:

        kau tu yang tengah menyalak sebenarnya lipstik wooiii.. bab mengata, menghina orang serah dekat kau.. haktuiiii!!!

        • dorayakigirlz says:

          trex master mrah semcm je kt lipstik hijau..jeles ea..lipstik hijau usyar TREX..trex master ni mst couple ngan TREX..nick name pn nk kt same..

        • Lipstick Hijau says:

          trex master jeles kot..wakakaka…mcm ne la…aku jadi pasat senduk…trex master jadi nora dahi…dorayakigirlz pula jadi tiz jakiah…..TREX jadi jajai…..hahaha…x mau la..

        • trex master says:

          aku ni lelaki lah, tapi menyampah baca komen gedik2 gatal si lipstik tu macam dah kemaruh gatai sangat dah…

        • baby says:

          trex master ni mcm suke dgn trex.lipstick balas dekat trex je, dia komen.lipstik kutuk komen orq len,xder plak dia marah.ke, dia sebenarnye suke dgn lipstik?hehe…

        • Lipstick Hijau says:

          ye ker baby???? bahaya tu…

        • Lipstick Hijau says:

          again again…i lap u trex master

        • trex master says:

          tak hingin aku, macam perempuan murah pula kau ni lipstik sana sini dok love orang, haktuiii..

        • gUndam says:

          hahaha awak perempuan macam mane ya yanie? pakai tudung tapi belakang mulut longkang? ada tak?

        • Lipstick Hijau says:

          trex master ne yanie ke??? oh gosh…

  25. gorgorm says:

    salam..tumpang lalu..aku baru lalu nie..td ada org nyanyi lagu tapi mcm xbesh jer aku dgr..

  26. ogy ahmad daud says:

    gali dik gali…

  27. tina says:

    tiz zaqyah caiyok! caiyok ! mu boleh ! :D

  28. fishu sindhu says:

    wah, tiz zqyah meh comolot sikit, cup cup cup , makin gujes, dan hot,

  29. tania says:

    ade spe2 x yg kt sni nk tubuh sy,sy rela di perkos* ngn di fuc* oleh jntan dhaga seks….

  30. Makdonna says:

    i love tiz zqyah, because she look great and gogeous, im watching Nur kasih too. after this maybe, i will be in nur kasih 3

  31. stacy says:

    tania…terlebih sudah…

  32. ShakiraQ says:

    wow, i’m impresive, so talented. u can stand in my shoes, i luv it, welcome to hellewod

  33. hajai ex husband nuyul says:

    dik…dik kalu buleh, sila pelatkan sebutan s tu ya, sepeti ini>>shehati dan shejiwa, itu yang perlu dishamakan… k dik, keep pi shup

  34. lady gaga says:

    yeah..tiz…we are born this way..gaga tiz gaga….

  35. Amereo says:

    Nice voice.. ok la…
    kalau praktis lagi & lagi mesti mantap…

  36. Amelinang says:

    suara hadek sesuaii sgt ngan irama dangdut ah ah ah ah,

  37. zaia says:

    LOL..Wow..ramainye artis bagi komen

  38. Gogo says:

    spe nk isap n kolom btg konex sy dialu-alukn…brbulu,muke sy endem,bdn tgap,cool…mne org x suke ? ……nk jdi capel ngn sy pun bole

  39. atiq says:

    ok jugak la..tp yassin nyanyi ag besh
    .mesti tgk filem nie nnt…
    cant waitttt..
    =)

  40. Rosmah Mansory says:

    setakat suara macam ni, baik karaoke dengan aii Tiz oiii,,,

  41. Avril Lavinging says:

    please, i want u be my sifu, please, im with you huoooo

  42. MARIAH CAREY... says:

    I WANT DUET WITH U….SUCH TALENTED ASIAN PEOPLE….

  43. raihan says:

    hei….tolongla sape dslike ni.celake ape ke ngko.tengik!

  44. Fizza says:

    Better la kot dari si Eira Syazira tue….

  45. tiz zaqyah says:

    hii guys..ok x suara tiz??

  46. gulipecah says:

    dulu minat tol ngan minah ni..ms Nur kasih..pi..skrg cam dah kurenggg..byk yg tk baik ttg dia nih…btw all the best & Good Luck to Tz….

  47. jimmy says:

    Dulu minat drama Nur Kasih sebab tak kenal siapa Tiz Zaqyah & betul2 terpikat dgn Nur Amina. Sekarang dah terasa sedikit tawar..

    • lolyat gang says:

      aku dr zaman dia kt crite ‘impian ilyana’ pun da berhajat kt dia ni
      mmg nice la pompuan ni….gebu gebam….i like

  48. naddy says:

    ala ta ske la that gurl…..
    dulu ske gak,tp skang ta ske da…

  49. adzmeer says:

    klu gabungan yassin + waheeda mesti lg menusuk ke kalbu kan..huhuhu

    apa2 pn ok gak tiz zaqyah nyanyi

  50. adik a says:

    mcm sware waheeda pon ade,,,papew pon xsbar nk tgok nur kasih…

  51. Piston Pecah says:

    serak-serak manja eh

  52. nyanyi ni satu je…. janji tak sumbang. kire ok aaa. klu mampu nyanyi nada tinggi tp sumbang, sakit gak tinge dgr. klu dia nk serius, leh polish lai. suara merdu mmg anugerah tp klu sekadar merdu xpolish, xde teknik nyanyian btul, kureng gak… alaa.. rilek aaa. dia tu nmpk just suke2 je nk nyanyi..

  53. Nice try tiz! Berlakon dgn gaya tersendiri, nyanyi pun gaya sndiri! Sy suka tiz! :D

  54. hot mama says:

    sdp ape dh la cute,,everyone jgn jeles la dh bakat dia kt c2 plak…..klau nk bnding kan dgn fasha tu kontreversi je lebih buat apa

  55. iU says:

    em, dalam filem nant nur amina kawen dgn aidil ke…ader part pegang tangan…

  56. abglezersgt2! says:

    not bad la suara dia.at least better than liyana jasmay!

  57. anabobo says:

    meremng bulu tgn aku dgr. ok la..not bad .

  58. cikgu siti hajar says:

    klau nak tahu org tu boleh nyanyi atau tidak .. dia ada suara getar pada penghujung liriknya .Nampaknya tiz ni boleh menyanyi ..

  59. what the? says:

    boleh tahan, tapi, sejak bila drama malaysia bertukar jadi indonesia? bila menutup aurat boleh berpegangangan tangan bukan muhrim, berpeluk2 sakan, mudahnya mempermainkan Islam dalam diam.

  60. minah jambu 24jam mangadap computer says:

    amacam nyanyian minah jambu? tu baru intro je tau!! kalau minah jambu nyanyi betol2 kauorang boleh nagis tau ! jangan tk caya bro………………..be coolllllllllllllllllllllllllllll

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      lagu yg baru minah jambu nyanyi ni sedih tau………….

      • ef..bee..ai says:

        minah nyanyi utk Dol kan minah….Dol suke tau…..!
        Dol tak nangis…..tergolek golek aje…..
        Dol kirim salam minah……
        sempoi…………………….

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau ni macm2 lah!! dh minah jambu nk tido ni…penat!! pinggang minah jambu sakit ni !! ef..bee picet kn minah jambu nye pinggang leh? kalau tangan kau tu penat nk picet kau pijak2 pn boleh….

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh lupa pulak…goodnite!!!

        • ef..bee..ai says:

          kalo ef…bee…tak le, Dol gerenti punya. Utk minah, segalanya Dol sanggup korbankan.
          gud nite to u minah…sleep tite n sweet dreams. dream of Dol k……!

  61. Alahh..tak best pun Tiz nyanyi. Saya nyanyi lagi best… hehe

  62. ish ish.. says:

    best gop ah dia nyayi….. tp klu dia pakai tudung lgi oky…!!

  63. biskut says:

    x bst punnnnnnnnnnnn….sdp suara katak lg….

  64. pak mustar says:

    LAU TIZ XNYANYI LAGI BEST……..

    CONFIRM…<3

  65. ef..bee..ai says:

    1 percubaan yg baik…masih bole diperbaiki….
    no harm trying……

  66. edsassin says:

    part low key die cm x ok lg. tp boleh polish lg nih. pape pun, all d best tizzzzz ;)

  67. btul x says:

    maybe dia xminta utk mnyanyikan lgu tue.. then ade org (pengarah cthnya) cdgkan dia spy myanyi lgu tue (ats tjuan promosi)… so dia amek tugas tu, anggap satu cabaran n percubaan.. xpyh la nk kutuk2 suara dia.. dia pun tau thap suara dia mcmane sbb tu dia plih utk jd plakon, bukan pnyanyi..

  68. moon says:

    xsedap pun,macam membaca jer bukan menyanyi…dia nk tiru style waheeda nyanyi tp xjd,xbest pun…

  69. moin says:

    tone die sedap
    tapi vocal xberapa mantap lgi
    kalau asah lg,mmg best
    sebab tone dah ade

  70. am azahar says:

    Bagi lagu ni kat Misha Omar, pasti meletop!

  71. naddy says:

    ta ske…ta ske…ta ske…!!!!!!!!!!

  72. ninz says:

    ok jer x de ape pon cacatnye…video clip pon best sesuai ngan lagu.bukan mcm heliza tu lagu ngan video clip hampeh!!!!

  73. naddy says:

    die cpl ngn remy ke????

  74. naddy says:

    mmg ok vdoe tuh but ta ske die jer…huhu

  75. CANTHEK says:

    tizz ni lebih cantik bertudung….manis……

  76. naira says:

    tau da..dorg suro tizz nyanyi,mesti sb suare tizz ada alaa bunyi nasyid gitu…ok je dgr….

  77. Murni says:

    Sedap didengar lah. Pendapat saya, ini lebih best drp nyanyian penyanyi lagu tema untuk Ustaz Amirul. Tapi, mungkin sebab lagu Nur Kasih ni lebih sedap drp lagu tema drama tu, so thats y nyanyian Tiz kedengaran lebih sedap didengar.

  78. cekmin montel says:

    xbest.. berdesing.. suara yassin sorang je pun da ckup…

  79. myung dae says:

    sedap xsedap la… ahha tp nice,,

  80. Tulip says:

    Tidak sedap suara si dia lahhh…

  81. x-not-x says:

    for me, suara dia sedap..mana ada suara tak sedap kt dunia ni..Allah kurniakan manusia dengan suara yg sedap..
    suka part dia nyanyikan nada rendah..mmg best!

  82. shyra says:

    xbaik kutuk taw…..

  83. taksesuai says:

    boleh nyanyi.. tp kalau nak jd penyanyi yg btul penyanyi kena work hard..

    yg pasti belum smpi tahap stacy , adira dll.

    wish u luck tiz !

  84. Siti Nurhalija says:

    dik, sebelum menyanyi adik kena telan telur kuning ya, yang belum rebus punya, tambah sikit kicap, cili api sikit, garam secukup rasa dan yang paling penting hurmmm 7 titis air embun di kaki gunung everest

  85. kak piah says:

    OK for a first timer like tizz apa… Jgn nak compare tizz dengan penyanyi prof. Go girl ……jgn peduli komen2 negatif tu..

  86. hOnEy says:

    Just nak promot Nur Kasih jer..aku x rasa Tiz nie nak sgt jadik penyayi..dia pon taw klu dia jadik penyayi x de saper nak beli album dia..hehe.. By the way Video Clip yg sgt menarik…Chantek la..Syabas Khabir..

  87. ok la gak suara dia….ala2 penyanyi indon dian suara dia….

  88. albhksi says:

    kureng enak,!! tiz sesuai utk berlakon je…… lagu2 ni sesuai utk shila hamzah. maaf tiz :D

  89. wan says:

    saya rasa la kan suara Tiz ni better than sesetgh penyanyi2 yg sedia ada skrg ni. suara Tiz lgi sedap. saya suka. congrats Tiz.

  90. harunkewl says:

    omg..they just destroyed the song..i really love this song..but now.. omg..i cant barely hear it..

    • unknown species says:

      Tiz had ruined the Nurkasih song…
      Yassin is the best singer to perform this beautiful melody n nice song

  91. shanaz says:

    kaso bedegor sore minah nih… elok la lagi layan sore DD huhu…