Written by AbangNara | February 25th, 2011

tiz zaqyah

Bakat lakonan Tiz Zaqyah memang tak dinafikan sangat marvelous, tapi bagaimana pula dengan bakat menyanyi? Nampaknya bersempena dengan filem Nur Kasih yang bakal ditayangkan pada 19 Mei 2011 ini, Tiz mencuba nasib dalam bidang nyanyian dengan menyanyikan lagu tema filem tersebut bersama Yassin. Video klip official di bawah:-

Satu percubaan yang menarik daripada Tiz kali ini. Tak sedap sangat dan tak sumbang sangat. Orang kata sedang-sedang sahaja. Mungkin Tiz dalam proses belajar vokal untuk meningkatkan lagi mutu nyanyiannya. Tak sabar pulak nak tunggu Tiz bergelar pernyanyi. Apa pendapat korang? Sesuai ke tak sesuai Tiz menyanyi?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

293 responses to Bila Tiz Zaqyah Menyanyi Lagu Tema Filem Nur Kasih

  1. NEKNAK says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 18
  2. Pa|ChoW says:

    hmmm…. ?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  3. afif says:

    ade aq kesah ??? suara die bkn msuk radio pun…^^

    jdi plakon je,,pnyanyi mybe x de bakat…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 17
  4. Lipstick Hijau says:

    best ker dia nyanyi….?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  5. azie says:

    sedap aperrr….suara die serak2 basah….xsabar nk tgu kemunculan album tiz nie… ;))

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 14
  6. hati mau baik says:

    ok per…husky suara tizz…jika diasah lagi mau meletop hua hua hua…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
  7. JLO says:

    SUARE TIZ MACAM FARAH AF..
    :) SEJIBIK!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 15
  8. Isis says:

    Maaf tapi tak sedap. Sama mcm Eira Syazira. Untuk lagu tema go ahead lah. Mungkin ada sentuhan disitu tapi usah lah nak berangan jadi penyanyi pulak. Rosak industri.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 20
  9. TiZ GeTis...;) says:

    aku cintakan tiZ..!!!dia sgguh mempesonakan…!!!!!!dia lawaaaaa……i love herrrr..!!!!!!!!!!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
  10. koya la lu says:

    berlakon je la. . .
    xyah la nynyi. . .
    huhu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
    • azie says:

      biar lahhh die nyanyi…ko sakit tang mn…..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
      • koya la lu says:

        lu sakit tang mana plk ngn aku ni?
        gila. . .
        suka hati aku la nak bg pndapat aku. . .
        sebok ah lu. . .
        KOYA

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • doraemon says:

        kannn…..sedaapp tuu…sape ckp xsedap..pendek umo..hahaha… mula2 blakon..pastu nyanyi..mana la tau leh penerbit…

        AN AN AN
        tottemo daisuki
        DORAEMON

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. jane says:

    tak sedap sangat tapi taklah sumbang sangat….singing for the film theme song ok lah…as to become a singer i dont think she can go far…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 5
  12. si kure says:

    bia la..nk muncube kann..klu ramai ckp xsdp beliau xnyanyi la..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  13. JAI says:

    ok la tu…..kalau nak sedap lagi u all sendiri nyanyilahhh…at least,,dgn bakat yg u all nafikan tu berbayar..daripada bakat u all kutuk dye tu ..pe dapat…go malaysian artis

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 14
    • azie says:

      kannn…..setuju dgn k0 jai….hidup artis msia..hidup tizzzzzzzzzzzzz……lalalala

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. singa tido says:

    cunnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  15. bb says:

    oklah.mcm eira syazira sore not bad jugak kan.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  16. seri says:

    xkisah laaa..janji nur kasih meletop..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  17. gyulee gyuri says:

    korang pekak ke apa..?abg nara pn sama kata tak sedap..suka2 ja…kalau tak sedap abg nara p la nyanyi..ganti yasin tu…suara dia okey apa…okey sket dr eira syazira tu…nak yang sedap2 je…haishhh….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
    • zaza says:

      ko ni pon rilek la..emo semacam je

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • gyulee gyuri says:

        xde la emo sgt..geram pn ada gak..kira suara dia ni okey apa..taklah teruk sgt kan mcm setengah artis tu..lagi2 si tomok..suara apa cmtu sampai boleh menang OIAM..biaq p la benda dah lama..tapi masih tak puas hati..mmg la tu rezeki dia..rezeki atas undian ja..tp pada bakat??hampeh..suara bila tarik mcm nak terberak…ni satu contoh aku bg pasal suara mmg hampeh tp terkenal..lagi satu suara Adira..bukan aku kata tak sedap..tp cuba korang bandingkan cara dia nyanyi dgn tiz ni..mana lagi over..aku dgr lagu adira tu naik menyampah dgn cara dia nyanyi..tak boleh ke nyanyi elok2..aku tak tau r setengah peminat ni menilai suara dan bakat mcm mana…bila kata sikit nak dislike…lantak p la..dislike la byk2..aku tak rugi satu sen pn…hohoho

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 5
        • zaza says:

          tau pon tak rugi….
          telinga masing2, lantak diorang la nk ngutuk ke nk puji ke..

          tp mmg suara tizz ni tak sedap pon..haha

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
        • koya la lu says:

          emo la ini gurl. . .
          dah mmg sore dia xleh nyanyi. . .
          aku ni PEMINAT dia gak. . .
          aku suka tgk lakonan dia. . .
          but i dun think dia bole jd singer. . .
          cukuplah singer2 yg ada ni. . .
          aku tak faham kenapa nk asah gak bakat yg xde. ..
          dah jd pelakon just giv ur passion through ur acting la. . she really cant sing. . .
          mmg la dgr xsumbang. . .
          tp xde kekuatan n feeling langsung as a singer. . .

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  18. Bull says:

    Saya rasa not bad..Beliau mempunyai gaya beliau yang tersendiri..Itu yang penting..Jangan menyadur gaya penyanyi lain..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 9
  19. kibo says:

    aku suka tiz berlakon..sempoi je..lagi-lagi dalam cerita gemilang tu..xde lah mengedik..

    kalau nyanyi,,nanti2 lah..baik fokus kat lakonan.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
  20. SHARIFAH AINI (kak pah) says:

    Assalamualaikum.sy ‘KAK PAH’ sy suka lah dgn lgu NUR KASIH nyanyian tiz zaqyah.sedap didengar.tahniah dik ;)
    lgu adik boleh dibawa ke industri nyanyian.first time memang bgitu dik,klu adik sngguh2 kak pah yakin adik akn bjya mcm kak pah nnti…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 12
    • singa tido says:

      anda tiada hak nak menghina dia ->> kata rahim maarof……

      hahahahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 7
    • Siti Nurhaliza says:

      Assalamualaikum…Sy pula Siti Nurhaliza…..Siti dah 15 tahun dalam industri ne. So mcm2 yg Siti tempuh. Menurut penagamatan Siti, suara Tiz ne mg xde yg best. Suara Tiz suara org kbnyakan…..Suara mcm ne kalau nyanyi live mesti sumbang..Adik Tiz x perlu la ye menyemak kat bidang nyanyian k….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 20
      • SITI SAERAHA says:

        KAK..TAKPELA…TIZ KAN PELAPIS…..KAK KAN ORG LAMA….NANTI KAK DAH BERSARA TAKDE PELAPIS SUNYILAH INDUSTRI….TIZ…SYE PUN TAK PANDAI NYANYI LANTAKLAK BELASAH JE ..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
        • Siti Nurhaliza says:

          Amboi…sedap jer ko ckp……tp harta aku ko pun nak kan..? nasib baik datuk k kawen akak tau…jgn lagi la tumpang glamer kat akak k..p la blajar dgn akak saida..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7
        • SITI SAERAHA says:

          TAK HAIRANLE…..SEMUA TU SEMENTARA JE…HARTA KEKAYAAN SEMENTARA JE….TAK HINGIN PUN NAK GLAMOR…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • MisstauruS...MisspocO says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 19
        • moin says:

          mistaurus,diorang gurau jela
          xtaula pulak ade orang yang xfaham joke

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
        • Siti Nurhaliza says:

          misstaurus emo lak…haha

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • UPIN & IPIN says:

          BETUL2…………….REKAAN SEMATA2 TAKDE KENA MGENA NGAN HIDUP/MATI

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • hazel_nutty says:

          miss taurus ni takde sense of humor la ..orang tu gurau je, tade sape nk percaye diorang ni siti nurhaliza..heheh

          btw, sore tiz bese2 saje, blom tahap bole jadi penyanyi…dan aku rasa sangat fake tengok die nyanyi ngan tudung litup bagai ni walopun ni hanya lakonan..gosh

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • azie says:

        blah la ko siti nurhaliza…….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
        • doraemon says:

          kesiann tok tii..xpasal2 kne semburr ngn peminat tiz…pdn la muka… go go tizz….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ef..bee..ai says:

        MIssPOCo, takkan seantero dunia 1 siti nurhaliza je….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Lipstick Hijau says:

      Kak Pah penah tak berusaha utk kuruskan badan? hahaha

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 6
      • TREX says:

        ko gemok ke?

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • pah-pah says:

          kak pah jugak telah berjaya mengemokkan tuttttt

          dia sekaligus..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • Lipstick Hijau says:

          n muka kak pah ketat sekali….mcm buah tembikai

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
        • trex master says:

          lipstik ni aku tengok, bab mengata orang, menghina serah dekat dia.. woiii muka kau dah cantik sangat ke haa.. hina orang macam2, haktuiiii!!!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • kamal says:

          yanie pakai nick trex master ni tak hina orang ke?
          nampak sangat gilakan si trex yang tak pernah jumpa ni
          angau ke?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          ahahahaha..kamal ne…..teruskan menyiasat ye kamal…trex master konfem menyamar…tp x tau sape otg tu….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • kamal says:

          lipstick.. aim skrg byk tertuju kat yanie..ntah lah, firasat saya, tapi ada gak komen lain yang teka yanie.. kita jgn terpedaya kat luaran seseorang, lebih2 lagi kat internet ni..fikir2kan lah..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • kamal says:

          saya tak nak dituduh suka fitnah2 orang, hmmm ni sebab yang wat saya teka yanie betul atau tak awak fikir je ..

          1) trex suka kcau yanie, dh lipstick gurau nak tackle , trex master muncul duk ckp lipstick gatai (( yanie je yang ada motif utk jeles))

          2) lipstick tegor kak yanie..then trex master muncul mrh lipstick sebab pgl kak.. malu ke??

          3) trex komen yanie reply, apasal lipstick komen kat yanie,yanie tak reply?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Lipstick Hijau says:

          eeerrrk….kamal bace ker smua komen tu…. mcm ade logiknya juga kan…i respek u la kamal….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • silent says:

          huhuhu .. .. gelak besau aku .. !!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • jane says:

        “kuruskan badan tu yg kak pah tak berjaya-jaya lagi dik…kak pah suke makan….”

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
      • awex says:

        adoi…
        lawak la singa tido ni…
        hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
    • gorgorm says:

      sedap ke bunyi sore tiz neh?ada bunyi mcm shakira x?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  21. REMY ISHAK says:

    not bad suara sayang abang remy ni. :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  22. hati mau baik says:

    memang ok2 saja… nak buat album rasanya tak sedap kot…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  23. siti payung says:

    setakat nynyi kt karok bole la…..bese je

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  24. ziana zain says:

    adik tiz,,,adik punya aura sebagai bintang cuma perlu polish ckit….jadilah protoge kak ziana..sure tiz akan meletup nanti…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
    • Lipstick Hijau says:

      bnyknyer artis kat cni…saripah ada…tok ti ada…jiana jen ada…..meriah la bn ne….nak tunggu maria kari n justin bibir la pas ne..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  25. hafeezi says:

    yang penting fasha sanda x mampu nyanyi haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
    • Lipstick Hijau says:

      dia ada nyanyi gak la….dlm filem 4 madu…..tu pun suara pasa mcm kuda mneyalak

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
      • trex master says:

        kau tu yang tengah menyalak sebenarnya lipstik wooiii.. bab mengata, menghina orang serah dekat kau.. haktuiiii!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • dorayakigirlz says:

          trex master mrah semcm je kt lipstik hijau..jeles ea..lipstik hijau usyar TREX..trex master ni mst couple ngan TREX..nick name pn nk kt same..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • Lipstick Hijau says:

          trex master jeles kot..wakakaka…mcm ne la…aku jadi pasat senduk…trex master jadi nora dahi…dorayakigirlz pula jadi tiz jakiah…..TREX jadi jajai…..hahaha…x mau la..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • trex master says:

          aku ni lelaki lah, tapi menyampah baca komen gedik2 gatal si lipstik tu macam dah kemaruh gatai sangat dah…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
        • baby says:

          trex master ni mcm suke dgn trex.lipstick balas dekat trex je, dia komen.lipstik kutuk komen orq len,xder plak dia marah.ke, dia sebenarnye suke dgn lipstik?hehe…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          ye ker baby???? bahaya tu…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          again again…i lap u trex master

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
        • trex master says:

          tak hingin aku, macam perempuan murah pula kau ni lipstik sana sini dok love orang, haktuiii..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
        • gUndam says:

          hahaha awak perempuan macam mane ya yanie? pakai tudung tapi belakang mulut longkang? ada tak?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          trex master ne yanie ke??? oh gosh…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. gorgorm says:

    salam..tumpang lalu..aku baru lalu nie..td ada org nyanyi lagu tapi mcm xbesh jer aku dgr..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  27. ogy ahmad daud says:

    gali dik gali…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
  28. tina says:

    tiz zaqyah caiyok! caiyok ! mu boleh ! :D

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  29. fishu sindhu says:

    wah, tiz zqyah meh comolot sikit, cup cup cup , makin gujes, dan hot,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  30. tania says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 27
  31. Makdonna says:

    i love tiz zqyah, because she look great and gogeous, im watching Nur kasih too. after this maybe, i will be in nur kasih 3

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  32. stacy says:

    tania…terlebih sudah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  33. ShakiraQ says:

    wow, i’m impresive, so talented. u can stand in my shoes, i luv it, welcome to hellewod

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  34. hajai ex husband nuyul says:

    dik…dik kalu buleh, sila pelatkan sebutan s tu ya, sepeti ini>>shehati dan shejiwa, itu yang perlu dishamakan… k dik, keep pi shup

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  35. lady gaga says:

    yeah..tiz…we are born this way..gaga tiz gaga….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  36. Amereo says:

    Nice voice.. ok la…
    kalau praktis lagi & lagi mesti mantap…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  37. Amelinang says:

    suara hadek sesuaii sgt ngan irama dangdut ah ah ah ah,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  38. zaia says:

    LOL..Wow..ramainye artis bagi komen

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  39. Gogo says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 24
    • jabun hensem says:

      cubo ko offer kat si TANIA kt atas tuh!

      padan korang berdua nampak..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • erkk.. says:

      ni lagi sorg…sama spesis ngan tania
      x malu eh?

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • zaia says:

        tu la,men ckt2 trsirat tu tkpe lg,ni dh trlebih dh nie,tersurat terbirat terbukak sume dh over terus terang dh ni..syuuh22..gile seks gi men jauh2,ni bkn tmptnye utk promote bdn.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • singa tido says:

      gogo ni gilo agak eh..
      mental….

      den potong ko punyo tu tau la ko…..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • TREX says:

      mati itu benar..hari kiamat itu benar..minum di telaga nabi itu benar..padang mahsyar itu benar..jika datang 2 malaikat pada kamu jgn la kamu takot dan gentar.dia adalah mungkar dan nangkir….jika ditanya jawab la dengan tenang..dia adalah mahluk Allah juga..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    • trex master says:

      baik kau mati dari hidup jika kau dah tak mampu nak pikir tentang maruah diri dan agama kau ni wooii…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • TREX says:

        sape kah gerangan Tuan Hamba ya trex master..terima kasih..ade backup singer..hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • trex master says:

          pelindung tuan hamba dari makhluk yang bernama lipstik hijau tu..hahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • iqbal says:

          trex master ni yanie benarnya.. start lipstick kacau trex.. dia menyalak.. ye lh kan..TREX kn gurau2 suka yanie tu.. dh lipstick nak kacau.. tu dia.. tukar nick

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • lina says:

          a ah iqbal.. haha aku pun teka yanie.. obvious sangat.. pikir aku je yang perasan.. rupanya ko juga.. mungkin ni dunia baru bagi yanie.. thats why excited sangat.. alaa budak2 kan.. takde kerja

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • baby says:

      Tania & Gogo = TnG @ Touch n Go. Sesuai sgt la tuu.. dah, main jauh2. salah blog u ol msk ni

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. atiq says:

    ok jugak la..tp yassin nyanyi ag besh
    .mesti tgk filem nie nnt…
    cant waitttt..
    =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  41. Rosmah Mansory says:

    setakat suara macam ni, baik karaoke dengan aii Tiz oiii,,,

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  42. Avril Lavinging says:

    please, i want u be my sifu, please, im with you huoooo

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  43. MARIAH CAREY... says:

    I WANT DUET WITH U….SUCH TALENTED ASIAN PEOPLE….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • Celine Dion says:

      No mariah! she’s mine…i want to sing with her….very talented……how can i contact this talented singer?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  44. raihan says:

    hei….tolongla sape dslike ni.celake ape ke ngko.tengik!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
  45. Fizza says:

    Better la kot dari si Eira Syazira tue….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  46. tiz zaqyah says:

    hii guys..ok x suara tiz??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  47. gulipecah says:

    dulu minat tol ngan minah ni..ms Nur kasih..pi..skrg cam dah kurenggg..byk yg tk baik ttg dia nih…btw all the best & Good Luck to Tz….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  48. jimmy says:

    Dulu minat drama Nur Kasih sebab tak kenal siapa Tiz Zaqyah & betul2 terpikat dgn Nur Amina. Sekarang dah terasa sedikit tawar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • lolyat gang says:

      aku dr zaman dia kt crite ‘impian ilyana’ pun da berhajat kt dia ni
      mmg nice la pompuan ni….gebu gebam….i like

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  49. naddy says:

    ala ta ske la that gurl…..
    dulu ske gak,tp skang ta ske da…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. adzmeer says:

    klu gabungan yassin + waheeda mesti lg menusuk ke kalbu kan..huhuhu

    apa2 pn ok gak tiz zaqyah nyanyi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. adik a says:

    mcm sware waheeda pon ade,,,papew pon xsbar nk tgok nur kasih…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  52. Piston Pecah says:

    serak-serak manja eh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. nyanyi ni satu je…. janji tak sumbang. kire ok aaa. klu mampu nyanyi nada tinggi tp sumbang, sakit gak tinge dgr. klu dia nk serius, leh polish lai. suara merdu mmg anugerah tp klu sekadar merdu xpolish, xde teknik nyanyian btul, kureng gak… alaa.. rilek aaa. dia tu nmpk just suke2 je nk nyanyi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  54. Nice try tiz! Berlakon dgn gaya tersendiri, nyanyi pun gaya sndiri! Sy suka tiz! :D

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  55. hot mama says:

    sdp ape dh la cute,,everyone jgn jeles la dh bakat dia kt c2 plak…..klau nk bnding kan dgn fasha tu kontreversi je lebih buat apa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  56. iU says:

    em, dalam filem nant nur amina kawen dgn aidil ke…ader part pegang tangan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. abglezersgt2! says:

    not bad la suara dia.at least better than liyana jasmay!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  58. anabobo says:

    meremng bulu tgn aku dgr. ok la..not bad .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  59. cikgu siti hajar says:

    klau nak tahu org tu boleh nyanyi atau tidak .. dia ada suara getar pada penghujung liriknya .Nampaknya tiz ni boleh menyanyi ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  60. what the? says:

    boleh tahan, tapi, sejak bila drama malaysia bertukar jadi indonesia? bila menutup aurat boleh berpegangangan tangan bukan muhrim, berpeluk2 sakan, mudahnya mempermainkan Islam dalam diam.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  61. minah jambu 24jam mangadap computer says:

    amacam nyanyian minah jambu? tu baru intro je tau!! kalau minah jambu nyanyi betol2 kauorang boleh nagis tau ! jangan tk caya bro………………..be coolllllllllllllllllllllllllllll

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      lagu yg baru minah jambu nyanyi ni sedih tau………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ef..bee..ai says:

        minah nyanyi utk Dol kan minah….Dol suke tau…..!
        Dol tak nangis…..tergolek golek aje…..
        Dol kirim salam minah……
        sempoi…………………….

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau ni macm2 lah!! dh minah jambu nk tido ni…penat!! pinggang minah jambu sakit ni !! ef..bee picet kn minah jambu nye pinggang leh? kalau tangan kau tu penat nk picet kau pijak2 pn boleh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh lupa pulak…goodnite!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ef..bee..ai says:

          kalo ef…bee…tak le, Dol gerenti punya. Utk minah, segalanya Dol sanggup korbankan.
          gud nite to u minah…sleep tite n sweet dreams. dream of Dol k……!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. Alahh..tak best pun Tiz nyanyi. Saya nyanyi lagi best… hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  63. ish ish.. says:

    best gop ah dia nyayi….. tp klu dia pakai tudung lgi oky…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  64. janatrafik says:

    hmmmm no komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  65. biskut says:

    x bst punnnnnnnnnnnn….sdp suara katak lg….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  66. pak mustar says:

    LAU TIZ XNYANYI LAGI BEST……..

    CONFIRM…<3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  67. ef..bee..ai says:

    1 percubaan yg baik…masih bole diperbaiki….
    no harm trying……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  68. edsassin says:

    part low key die cm x ok lg. tp boleh polish lg nih. pape pun, all d best tizzzzz ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  69. btul x says:

    maybe dia xminta utk mnyanyikan lgu tue.. then ade org (pengarah cthnya) cdgkan dia spy myanyi lgu tue (ats tjuan promosi)… so dia amek tugas tu, anggap satu cabaran n percubaan.. xpyh la nk kutuk2 suara dia.. dia pun tau thap suara dia mcmane sbb tu dia plih utk jd plakon, bukan pnyanyi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  70. moon says:

    xsedap pun,macam membaca jer bukan menyanyi…dia nk tiru style waheeda nyanyi tp xjd,xbest pun…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  71. moin says:

    tone die sedap
    tapi vocal xberapa mantap lgi
    kalau asah lg,mmg best
    sebab tone dah ade

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  72. am azahar says:

    Bagi lagu ni kat Misha Omar, pasti meletop!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  73. naddy says:

    ta ske…ta ske…ta ske…!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. ninz says:

    ok jer x de ape pon cacatnye…video clip pon best sesuai ngan lagu.bukan mcm heliza tu lagu ngan video clip hampeh!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. naddy says:

    die cpl ngn remy ke????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. naddy says:

    mmg ok vdoe tuh but ta ske die jer…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. CANTHEK says:

    tizz ni lebih cantik bertudung….manis……

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  78. naira says:

    tau da..dorg suro tizz nyanyi,mesti sb suare tizz ada alaa bunyi nasyid gitu…ok je dgr….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. Murni says:

    Sedap didengar lah. Pendapat saya, ini lebih best drp nyanyian penyanyi lagu tema untuk Ustaz Amirul. Tapi, mungkin sebab lagu Nur Kasih ni lebih sedap drp lagu tema drama tu, so thats y nyanyian Tiz kedengaran lebih sedap didengar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. cekmin montel says:

    xbest.. berdesing.. suara yassin sorang je pun da ckup…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. myung dae says:

    sedap xsedap la… ahha tp nice,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. Tulip says:

    Tidak sedap suara si dia lahhh…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  83. x-not-x says:

    for me, suara dia sedap..mana ada suara tak sedap kt dunia ni..Allah kurniakan manusia dengan suara yg sedap..
    suka part dia nyanyikan nada rendah..mmg best!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  84. shyra says:

    xbaik kutuk taw…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. taksesuai says:

    boleh nyanyi.. tp kalau nak jd penyanyi yg btul penyanyi kena work hard..

    yg pasti belum smpi tahap stacy , adira dll.

    wish u luck tiz !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Siti Nurhalija says:

    dik, sebelum menyanyi adik kena telan telur kuning ya, yang belum rebus punya, tambah sikit kicap, cili api sikit, garam secukup rasa dan yang paling penting hurmmm 7 titis air embun di kaki gunung everest

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. kak piah says:

    OK for a first timer like tizz apa… Jgn nak compare tizz dengan penyanyi prof. Go girl ……jgn peduli komen2 negatif tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. hOnEy says:

    Just nak promot Nur Kasih jer..aku x rasa Tiz nie nak sgt jadik penyayi..dia pon taw klu dia jadik penyayi x de saper nak beli album dia..hehe.. By the way Video Clip yg sgt menarik…Chantek la..Syabas Khabir..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  89. ok la gak suara dia….ala2 penyanyi indon dian suara dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. albhksi says:

    kureng enak,!! tiz sesuai utk berlakon je…… lagu2 ni sesuai utk shila hamzah. maaf tiz :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. wan says:

    saya rasa la kan suara Tiz ni better than sesetgh penyanyi2 yg sedia ada skrg ni. suara Tiz lgi sedap. saya suka. congrats Tiz.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. harunkewl says:

    omg..they just destroyed the song..i really love this song..but now.. omg..i cant barely hear it..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • unknown species says:

      Tiz had ruined the Nurkasih song…
      Yassin is the best singer to perform this beautiful melody n nice song

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. shanaz says:

    kaso bedegor sore minah nih… elok la lagi layan sore DD huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0