Written by serenity | November 11th, 2015

Sejujurnya pada malam Gegar Vaganza menampilkan penyanyi dangdut Sheeda menyanyikan lagu Tiada Lagi bersama Aweera, kami menonton Anugerah Skrin. Namun begitu, Gegar Vaganza 2 yang baru berlangsung juga tidak lari berdepan kontroversi kerana komen-komen juri iaitu Datuk M. Nasir dan Datuk AC Mizal terhadap Sheeda pada malam itu yang dianggap oleh Bienda, anak Sheeda, sebagai mengaibkan ibunya.

Justeru, Bienda menuntut agar kedua-dua juri itu memohon maaf dari ibunya kerana baginya, komen mereka keterlaluan.

Saya sangat terkejut dan kecewa mendengar komen yang diberikan, kalau ikutkan hati saya ingin sahaja menjerit kepada juri itu, tetapi fikirkan semula ia perkara yang tidak rasional.

Tapi ia sangat keterlaluan dan mengaibkan ibu saya. Kenapa perlu persoalkan tentang umur dan rupa paras sedangkan ia adalah pertandingan nyanyian.

Gambar Sheeda: The Rakyat Post

Bienda telah diminta oleh mStar Online untuk mengulas mengenai komen kedua-dua juri itu. Komen M. Nasir ialah  “putera mencari princess tapi rupa-rupanya terjumpa dengan emak princess”, seolah-olah memperlekehkan Sheeda yang memakai busana seperti seorang puteri raja semasa membuat persembahan dengan Aweera. Sebagai anak Sheeda, Bienda  terasa dan sedih apabila usaha ibunya untuk memasuki pertandingan tersebut tidak dihargai.

Saya boleh katakan komen itu sebagai kurang ajar kerana mereka tiada rasa hormat kepada ibu saya yang bersusah payah memasuki pertandingan itu.

Ia bukan sesuatu yang senang untuk dia bawa lagu-lagu yang bukan genre dangdut. Saya yakin lepas ini ramai artis yang takut untuk sertai pertandingan kerana komen yang diberikan bersifat menghentam peserta.

Bienda juga menggunakan kesempatan itu untuk meminta pengikut laman sosial berhenti menghina ibunya di media sosial seperti Instagram. Katanya, perkara tersebut akan membuatkan ibunya bertambah sedih dan rasa hilang keyakinan diri.

Saya tidak faham orang yang sering menghentam ibu saya di laman sosial, mereka fikir mereka sudah terlalu baik untuk berkata demikian.

Saya tahu ibu saya bukan sedih tapi bukan kerana dia disingkirkan tetapi disebabkan komen dan ejekan yang keterlaluan pengguna laman sosial.

Sebelum ini Nabil selaku pengacara dikatakan memberi ulasan keterlaluan untuk program Gegar Vaganza, kali ini para juri pula memberi komen yang menyebabkan ada pihak terasa. Yang maintain cool dan humble Datuk Ramli MS juga. Mungkin juri-juri lain patut belajar sesuatu dari beliau.

Happy Deepavali from JKKN ❤️

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 9 November 2015

205 responses to Bienda Tuntut M. Nasir Dan AC Mizal Mohon Maaf Kerana Aibkan Ibunya Di Gegar Vaganza 2

  1. Cermin says:

    betul. kenap faktor usia dijadikan ejekkan..sedangkan yg komen pun bukannya muda remaja…

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Then she proudly announced birthday wishes to her husband – for 30th Birthday.
      Hah….. terdiam plak juri2 tu.. juri pun tak leh dpt bini muda… ekekekek…

      0

      0
      • Kiah says:

        m nasir- sepatutnya dia mengkritik bukan mencemuh.
        dia pun nyanyi suara ke laut gak…

        1

        0
        • warga tua says:

          stuju. kesian tengok muka sheeda wktu dikritik. x elok la maruah dia dperlekehkan sebegitu. kami kt dewan pun rasa loya. langsung x sentuh soal persembahan. sbg “datuk” n org lama dlm industri… x nampak langsung kematangan n kredibiliti sbg juri “professional”. sedih..

          1

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          sape yg x sentap bila emak sendiri diejek dan cemuh mcm tu. next time panggil la yg muda2 je.

          0

          0
        • Cilipadi says:

          Walaupun aku tak minat sheeda dlm GV, tapi komen M Nasir mmg sgt over dan memalukan. Serius tak sangka otai mcm dia bole bagi komen murah mcm tu.

          1

          0
        • Anonymous says:

          melayu2 kt bawah ni bodoh2. org bukan pertikai psl umur..pasal sexist. x bole beza erk?

          0

          0
        • Aurora says:

          Dijemput kali pertama ok lagi. Yg tak faham tu apsal M Nasir dijemput sebagai juri kali kedua???? Yg first time tu pun komen mcm hampeh.

          1

          0
        • amoi says:

          aku cukup menyampah dgn M.Nasir..berlagak nak mampos..ko pk ko nyanyi sedap ker?? menyanyi pon hanco…dgn lagu pun x best…suke sgt kutuk org…dari mula ko dijemput jadi juri pon dah nampak sgt ko x profesional…itu kutuk bukan komen lah bodoh…dia pk dia besar sgt kot..Tok Ram pon x komen mengutuk…baru jd jemputan dah kutuk2 bagai…hisk..geram plak aku..

          dari amer nyanyi dangdut tu dia sedap2 kutuk amer..cuba dia nyanyi dangdut, aku rasa lg teruk dari amer nyanyi…sheeda tu penyanyi dangdut..kene nyanyi rock..x semua org leh bawak mcm haiza…kalau org lain x nyanyi sedap..cuba komen elok2..bukan mengutuk! mcm la ko bagus sgt m.nasir oiii!!

          1

          0
        • Yahudi Penang says:

          Betol . I bukan la suka sgt kat Kak Sidah cos I pon sempat mengucap kan Astaghfirullah ketika Kak Sidah kuar untuk perform, tapi kritikan macam itu mmg tak patut , M Nasiaq hang sedaq la maid I dari Sulawesi timur tu pon lg cantek dari bini kau si Sengkuang dahi seluas padang golf si Marlia Musa, muka M Nazer pon mcm buah mengkudu !! Geram plak hati kita !! AC Mizal pls ? sedar skit dah la tipu org dalam urusan jual beli gelang bodoh kau tu, nk berduet dgn Pitbull pon kena ludah ? k bye

          1

          0
      • alamanda says:

        betul.. aku bukanlah peminat sheeda. mmg la suara dia agak tidak sedap utk dgr. maybe dia sesuai utk genre dangdut je. tapi komen m.nasir “putera mencari princess tapi rupa-rupanya terjumpa dengan emak princess” tu bg aku mcm mengaibkan. sbb klu ko komen pasal suara dia xsedap ke ape lebih baik dpd ko komen seolah2 mcm buruk sgt sheeda tu. atleast body dia lg lawa dari body bini ac mizal & m nasir.

        1

        0
        • auzi says:

          dah tau itu akan terjadi kenapa nak msk GV2…keupayaan menyanyi genre lain memang out…

          0

          0
        • Anonymous says:

          xkan sampai 2 minggu asyik komen benda sama. masuk x masuk belakang cerita lah bengap….

          0

          0
        • lili says:

          hah..betul tu!
          nak kutuk bini org, bini sendiri huduh gak

          1

          0
        • Bienda cantik gila says:

          Omg! Seriously i agreed with u 100%. He is totally insensitive and blunt! Cakap mcm orang tu tkde maruah and tkde perasaan. Kesian sangat tgk Sheeda. They shld critic her voice not penampilan or age or whatever. AND BTW MY 13 year old daughters yg kata: Ur wives arent that beautiful either. Badan sheeda yg dah berumur like 100 times better ok?

          1

          0
      • Anonymous says:

        minggu demi mingu, m nasir suka mainkan isu umur. saya bukan fan dangdut tapi… rancangan ni pasal vokal/persembahan. memang la suara dia x menyerlah. sebab dia penyanyi dangdut. bukan makanan dia. kritik la berdasarkan vokal bukan usia. ini bukan maharaja lawak atau akademi fantasia. x membina pun kritikan2 m nasir. sangat kebudak-budakan.

        1

        0
      • Anonymous says:

        satu je aku mintak…next time XYAH la jemput MNasir sbg JURI. dia maybe layak dr ilmu pengetahuan..tp HAMPEH & X LAYAK jadi juri yang sepatutnya tau BERKATA-KATA sebagai juri. sibuk mengata sheeda. bini sendiri pon mcm tong dram.

        0

        0
    • amila says:

      dah tua ckp lah tua…apa salah…

      0

      0
    • Anonymous says:

      baru aku tahu betapa bodohnya m nasir ni. org singapork mmg poyooo…baik melayu..cina dan india.

      0

      0
      • Anonymous says:

        mulut CIBAI mulut KIMAK mulut LANCIAU Malaysia boleh hahahaha…..

        0

        0
      • Madam casper says:

        Dia pernah di gam satu ketika dulu bila dia buat statement “siapa mahathir”

        0

        0
        • mama bosan says:

          betul tu..mama setuju, digam sebab ckp “sape mahathir”..mama tk minat sheeda, tp mama kesian tgk dia..susah payah belajar utk kurangkan pelat dia..menyanyi genre lagu lain dr kebiasaan..tp dikritik berdasarkan umur..mmg bangang tk bertempat dia ni..p balik singapore semula lah…

          0

          0
      • Anonymous says:

        baru aku tahu betapa bodohnya si Melayu Malaysia Boleh ditegur dikritik ajer cepat melenting patutlah terus duduk tepi perigi poyo poyo banyak sangat isap batang asyik henjut kena tegur jer terus poyo…..kesian……

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku orang Singapore dah aku tak setuju dengan komen bodoh kau. Kau patut taruk mak kau atas pentas lepas tu kasi orang caci cela dia. Ada kemungkinan besar kau melenting. Kalau kau steady aje maknanya kau confirm orang yg tak mengahagai orang tua. Cara kau berbual pun buat aku nak muntah. Mulut kau busuk macam lobang taik. Confirm budak taik. Whoever you are you do not represent the voice of Singapore Malays. You are a low life scum.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Apa yang kena mengena dengan orang singapore ni. sengaja nak cari pasal ke.

        0

        0
      • Anonymous says:

        biasalah si poyo Melayu Malaysia Boleh dah la bodo bebal lagi. m.nasir gunakan bahasa kiasan pun dier tak faham.dasar bodo sombong.dahlah bodo ader hati pulak nak kutuk bangsa lain dari negara lain.mulut puaka otak singkat kejanya mengutuk ajer sel otak tak berkembang pemikiran masih ditakuk lama.kesian poyo poyo…….

        0

        0
    • Moi says:

      Hidup Sifu M. Nasir!

      0

      0
    • black cat says:

      sakit hati la ngan juri xskolah ni…nk joke pon jgn la smpi mengaibkan org…sorry la nak minat korg lagi….saba ye kak sheeda…abaikan jew..dorg tu bukan bagus sgt pon..

      0

      0
      • apesajelakorang says:

        Juri x sekolah? Ehehehe.. nmpknye yg komen ni x kenal m.nasir .. lagu2 karya2 m.nasir.. kenape org panggil dia sifu m. Nasir.. agak agaknye.. pikir la sendiri.. m.nasir tu tegas..dia nk beri komen yg tulus akan tetapi standard astro nk puji pujian sahaje.. jd dia guna bahasa kiasan.. maksudnye disitu.. awera cuba membantu..dgn memberi persembahan terbaik. Putera raja berkuda tu.. kn. . tetapi shidah x dpt capai. Sama standard dgn persembahan awera.. bg yg direct translate mmg mcm haish ape ni mcm nie.. tp yg paham kiasan m.nasir. paham la kan… so … sape yg x sekolah agaknye kt sini.. ehehehe

        0

        0
    • ramleeAlus says:

      Memanglah…… Anak mana yg tak trasa bila ibunya D perlakukan sedemikian. Tapi perlu di ingat dari segi penampilan diri & keadaan. Klau aku sbagai anak memang tak setuju ibu ikut bertanding. Bikin menambahkan dosa aje. Pasal ejekan trsebut memang aku juga rasa kasihan trhadap shida. Nasihat saya pada bakal artis 2 gegarvaganza 2016 supaya cermin2 lah diri & bersedia mnerima kritikan2 yg panas.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Pelik aku agknya sape la yg unlike komen membina n teguran ikhlas utk M.nasir tu,mngkn ank2 m nasir yg berderet-deret tu kot…

        0

        0
    • Anonymous says:

      M.nasir seorang penyanyi lama tp malangnya seorang yg tidak profesional,lagu anda pun bukan sedap mana,klu dah jd juri konen vokal shj tidak perlu komen perkara yg tiada kena memgena isteri dia sendiri pun serupa nenek tp tidak tutup aurat juga..

      0

      0
    • Melayu says:

      dasar melayu bodoh. semua nak kecoh. tak payah buat rancangan la macam ni. buat rancagan sendiri.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tak salah kalau kecoh. Benda yg tak betul harus dibetulkan. Bahasa menujukkan bangsa. Kalau orang berpangkat dato tak menjaga bahasa dan sopan santun dah takde makna lagilah pangkat tu

        0

        0
  2. Anonymous says:

    m nasir komen x best…mcm che ta.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    dah tau gtu.. jgn masuk apa2 ptandingan.. juri biasa la mmg ada yg komen positif dgn negatif.. trima je.. sy lg malu klu mak sy tergelek2 dpn akhlak rmai.. di usia senja.. malu depan Allah..

    0

    0
    • Sheejab says:

      Betul! aku sokong… Malu aku mak aku nyanyi mcm tu…mintak simpang kelurga aku mcm tu.. Tua2 cari la cara nak dekatkan diri dgn Allah

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju 200%

        0

        0
      • Anonymous says:

        tiada alasan utk menghina orang….x kira apa alasan.

        0

        0
      • meow says:

        dia tergelek2 depan audience tu pkara lain… antara dia dan Allah. aku mmg x pnh jd fan kak sheeda, tp kak sheeda takdenye mengada2 mcm ifa raziah or mas idayu tu.. ok je die. tp M. Nasir takyah malukan org mcm tu. still x professional sbg org yg konon pioneer lam bdg music ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn pggl dia menyanyi klu sekadar nak menghina org,pelik btl dgn ssetgh mentaliti manusia ni,xtau beza ke pertandingzn menyanyi dgn pertandingan ratu cantik?nk jd profesional komen ikut rancangan tu bkn membani buta smpi malukan org dikhalayak ramai..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Learn to differentiate between negative komen dan komen menghina, ok? Negatif komen tu kalau membina then ok. Kalau menghina dan memalukan, itu bukan komen yg membina.

      0

      0
    • Anonymous says:

      “dah tau gtu.. jgn masuk apa2 ptandingan.. juri biasa la mmg ada yg komen positif dgn negatif.. trima je.. sy lg malu klu mak sy tergelek2 dpn akhlak rmai.. di usia senja.”

      Komen perasan bagus dan diri perfect. Kau diam.

      0

      0
  4. melati says:

    sudah lah .Bienda, sepatutnya anda patut Gumbira sebab ibu anda sepatutnya terkeluar lagi awal….syukur lah setakat minggu ke3..sekurang2 nya ader lg peminat….Terima jer lah hakikat Bienda….yer .

    0

    0
    • halim says:

      klu dah tahu x boleh nyanyi genre selain dr dandut x payah lah terima msk GV2…lg pun faktor usia dah x leh tarik sore lg….itu pun nak sentap ker ..dah memang tua hbis tu nak kata cantik ker…hapa2 jer…

      0

      0
      • halimah says:

        dah memang tua hbis tu nak kata cantik ker…hapa2 jer…

        jgn ckp cmtu..ada je org tua yg cantik..
        ko mungkin la bile tua nt x cantik..
        tapi sape la kite nk hina org depan penonton satu malaysia cmtu..
        komen pakai kepala lutut..
        k bai

        0

        0
  5. Anonymous says:

    Ketepikan soal umur atau rupa paras, maaf ckp ye.. suara sheeda mmg x sedap. Sepatutnya nyanyian membuatkan kita terhibur tp aku rasa tension dgr dia nyanyi.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku lebih tensen tgk Dato’ Vida memuncungkan dan menjuihkan bibir setiap kali kamera suluh kat dia… Aku rasa seperti gelap masa depan aku dan tercemar keterunaanku melihatnya. Kesannya untuk 5 jam berikutnya aku mengalami kemurungan melampau…

      0

      0
      • lara alana says:

        aku ingat kau ni mamat kopiah tapi kaki mengutuk jugak ek. haha

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Mamat kopiah??
          Hehehe… meh duk satu ofis ngan aku..
          Bebudak aku sampai keluar2 airmata ketawa kalau aku bercakap..

          0

          0
      • 007 says:

        hahahhahahaha

        0

        0
      • Aku bukan ustaz/ustazah says:

        Aku pun xsuka dekat dato vida tu,tapi aku rasa xpayah en.pekerja gomen menghina dato vida tu sedemikian rupa..keturunan en.pekerja gomen di mata Allah Taala pula cam ne? So berhati2 bila menulis..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Den setuju tu..haha

        0

        0
      • says says:

        Hahaha…mana tak tercemarnya.bila nengok dia buat bibir cam tu…mmg aku teringat kambing kat kampung…bila senja nak naik kandang bibir camtulah yang melekat difikiranku..bila memandang bontot kambing.napalah dia tak tgk cermin dulu.sebelum buat iklan camtu.cantik ke idok.

        0

        0
  6. semak says:

    ala bienda ni x malu ke tgk mak sendiri umo da tua tergelek2 kat atas pentas..malu weh,,usia mcm tu x sepatutnye berkelakuan macam tu..jd anak tu sepatutnye nasihatla kat mak …bknnye menggalakkan mak jadi mcm tu…

    0

    0
  7. lalala says:

    ksian aku tgk GV2..tak dpt tukar format ptandingan ker? ne pnyanyi2 professional yg mmg org dh respek as pnyanyi, diolahkan mcm budak AF je aku tgk..tak dpt ker nak respek drg punya reputasi tu sdikit?give them the power to choose their own songs yg they think will suit their vocals,but u set the genre week by week ker ape..ne pndpt aku je laa as pnonton kn..hiburan tu hiburan jugak,sronok jugak tgk tp ksian dowh..

    0

    0
  8. Capang nbil says:

    Aku tgk ggar vgnza ni dh mcm mhraja lawak dah.kpla dia c nabil lh.suma ke laut.ngn juri pn trikut malalut.

    0

    0
  9. huhuhuhu says:

    sheeda lagi cantik dr bini mnasir n acmizal…badan x lah segedempol bini2 korang

    0

    0
    • gedempol says:

      betul3……

      0

      0
    • Sandrianasiska says:

      Dia nampak 60 tahun and.not 51 tahun dengan mata yg bengkak. Apa motif dia announce umur suami dia 30 tahun. Nak ucap ulangtahun dah ok. Tak tau malukan. Perempuan2.yamh bertudung tapi baju ketat tetek pantat terbonjol eg.Rohana Jalil. Pakai tudung pun tak guna. Respect to Siti Nordiana so far pemakaian dia sebagai seorang muslimah sungguh sopan. Tak da ketat nak tergogol tetek dengan pantat.

      0

      0
    • dir says:

      weh..aku nk tnya ni..klu di beri pilihan..muka hazab body lawa dgn badan tong drum tp muka cute n lawa…korang pilih mana weh???? jwb la wehhhhhhh..purleseeeeeeeeee..kikiki

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Aku pilih muka lawa…
        Body tong drum pun takpe…
        Aku peluk mcm bantal… daripada peluk mcm batang penyapu..
        Kalau muka hazab.. takkan nak tutup lampu je semedang…
        ekekekekkeke

        0

        0
  10. tutiperuti says:

    x pyh nk sensitif sgtla binda..ko nyanyi pon thp sedap..lbih kurg sheeda je ton suara ko tu..sebut penantian pon jd penancian..rilek sudehh

    0

    0
  11. lara alana says:

    pada aku la kan, m.nasir ni tegas orangnya apa2 kritikan kena la dengar and take positif. bienda kan bertudung, nasihat la mak pakai tudung, jangan hanya terasa suara nyanyian maknya kelaut tapi bab aurat tak terasa pulak bila orang tegur.

    0

    0
  12. eh eh ko ni says:

    M Nasir kemain kutuk Sheeda konon nampak mak2…nak kutuk tua la tu…orang suruh komen MUTU NYAYIAN….BUKAN FAKTOR UMUR…HOW ABOUT YOUR WIFE?? BODY SHEEDA LAGI BETTER KOT ..HAHAHAHAHAH

    0

    0
  13. Anonymous says:

    sorry to say rancangan realiti ni tak mcm rancangan luar negara. Cuba tengok rancangan kat NTV7 cina cina menyanyi tak kira tak cantik ke tua ke muda ke Juri juri mereka tak pernah pun mengutuk penyanyi tak de pun bagi komen merendah kan penyanyi walaupun suara tak elok ke rupa paras tak cantik ke.Juri Juri Malaysia ini lebih lebih je lebih ke sudu. Buka lah mata tengok mcm mana rancangan realiti luar negara tu

    0

    0
    • Anonymous says:

      btol. tgk the voice sudah. fizikal bukan taruhan. tp vokal!
      juri2malaysia pon tlg tgk juri2 obersi tu ye. penuh tatu..muka pecah umah tp komen..ya ampun…SGT SOPAN & taguran dr segi teknikal k.babai!

      0

      0
    • . says:

      Setuju..korea pun sama..sangat hormat dan sopan.baik nyanyian atau lawak.sangat terkawal wlapun lawak.tak menghina.dsb.

      0

      0
  14. macammacam says:

    kalau x leh trima kritikan jgn masuk ape2 pertndingn…standard la…mmg juri ni kdg2 mulut mcm puaka….sabo aje laa….hurm,,,,,

    0

    0
  15. chantik says:

    dia bukan nya menhina muka mak ko mcm jantan ke , muka mak ko mcm bapok tua ke , muka mak ko dah tua kutuk tak sedar diri masih lagi nak nyanyi.. sudah sudah lah tu..

    0

    0
  16. Mak Cik Kantin says:

    Apa yang M.Nasir nak cakap ialah..Sheeda nyanyi tak sedap. Yang putera..puteri dan mak puteri tu cuma kiasan sahaja.
    Kalau M. Nasir cakap terus terang..Sheeda..awak nyanyi sungguh tak sedap… lagi sentap kut. huhuhuhu

    0

    0
    • aku says:

      aku stuju ngan mak cik kantin..M.Nasir bg kiasan je.mmg suara kelaut camna leh jd penyanyi pon tak tahu lah.rupa pon xde.

      0

      0
    • aku sentap says:

      betul tu mak cik kantin.
      apa yg M nasir cakap tu kiasan je. nda cakap suara tak sedap takut nanti kecik hati plak… kalau semua bawa lagu genre masing2 macam mana nak uji kemampuan nyanyian artis. dah nama pertandingan…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Haa..btol tue. pe yg Dato M Nasir ckp tue kiasan jer. kite tafsir laa sndri. ‘seorang putera dtg utk selamatkan puteri tapi jumpe mak,so puteri x dpt diselamatkan’ kehadiran aweera sekalipun tetap x dpt nak cover suara sheeda yg nyakitkan telinga tue. agak2 ko malu mak ko dipersendakan patutnya awal2 lgi ko x bgi mak ko msuk pertandingan nie. thats it!!

      0

      0
    • Korielee says:

      Betul tu. Bienda lak yg sentap lebih. m nasir malas nk ckp pasal pitching, tone, teknik semua dh. Jadi itu je lah komenya.

      0

      0
  17. nora says:

    kerap tgk laki tua mengata hina pompan separuh abad…taste drg mmg pompan muda..

    0

    0
  18. milah sirus says:

    sapa tak sayang mak oiii!

    0

    0
  19. aku says:

    SAPE SURUH EMAK KAU BENDA2 MENGARUT NI….KO JUGAK YG BODOH

    0

    0
  20. Suka Tengok says:

    satu lagi apahal juri & nabil suka nak kaitkan susuk dgn Nassier Wahab tiap minggu lepas dia habis persembahan. Tiap minggu dia diejek tp Nasir tetap senyum walau tahu dia dimalukan dgn soalan yg tak patut ditanya konon buat lawak di kaca tv. Kalau btul hal dia dgn tuhan la,,kalu tak betul org akan pikir dia mmg buat. Anugerah kot kalu muka dia still nampak muda & suara best. Dorang tak puas hati apa hal. Astro harus bg guideline kpd juri & pengacara bkenaan soalan rasional next time konsert plzzz….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nabil tu pun dah mcm sakit mental thk terkinja-kinja nmpk lbh ok lg Zizan jd hos..

      0

      0
    • noob says:

      dah kenapa nak sentap pulak si nassier wahab tu? kalau aku, aku lagi bangga org ckp aku nampak muda..psl susuk tu gurauan je kot…kalau nak setap mcm nenek sheeda tu duduk rumah jela.. jadi katak bwh tempurung..dato vida tu org kutuk dia mcm2 tapi still positif.. xde nak sentap bagai…

      0

      0
    • FC says:

      Agree, Nabil is bloody annoying! :(

      0

      0
    • Suri rumah says:

      Alhamdulillah….mujur makcik tak jadi penyanyi…

      0

      0
  21. ayoyo says:

    industri seni mlysia mmg cmtu. dah sifu nya pun mcm tu. patutnya melihat bakat. sibuk nk kritik prkara personal.

    kalo nk kata sheeda patut bertaubat dan sebagainya, yg format pertndingn ni mmg terbuka utk artis x mngira usia.

    mnasir patut malu dgn sikapnya yg sgt shallow. jika dia mau sheeda sedar diri tntg kelemahan dia hnye prlu komen bab bakat dan prformance.

    0

    0
  22. Puteri says:

    Masa M.Nasir bagi kritikan jujur kat Amir penonton dok booo kan dia. Langsung x hormat orang lama. Ni dia bagi kritikan berkias komplen gak. #aptb Lagipun memang tak sedap Sheeda nyanyi aku dengar sengau je. Korang tak pasan ea? Aku tak pandai nyanyi hahahaha ?

    0

    0
  23. HAMBA ALLAH says:

    Assalam Bienda. Awk patut rasa bersyukur ibu awk terkeluar kerana dapat mengurangkan dosa ibu awk dikhalayak org ramai yg menonton ibu awk. Awk adalah ank yg baik dan haruskah mendoakan yg terbaik kpd ibu bapa awk dan bukan mendorong ibu awk ke arah dosa. No one is perfect, but we have to always improve our self to be perfect as well to Allah SWT. Sy bukan org yg alim, baik, tp sy hanya memberi pendapat sebagai hamba Allah, umat kepada Nabi Muhammad S.A.W yg sentiasa mendorong umatnya nasihat dan menasihati dan menegur dgn cara yg baik ttp bukan cara mengaibkan. Fikir-fikirkanlah. Thanks :) Sayangi ibu anda.

    0

    0
  24. neney syimey says:

    terpulang lahhh mau jadi APPA
    mau jadi AMMA
    mau jadi MINACHI

    happy deepavali

    AC menyanyi lagi macam berok..terkinja2..suara tarik tinggi sengau
    M.nasir menyanyi terdepa2..macam bagus kelaut boh kelaut..

    0

    0
  25. unknown says:

    aku pun x setuju dgn m.nasir & ac but at d 1st place bienda sepatutnya halang ibunya dari jadi peserta GV.. sheeda CANT SING at all walau genre dangdut.. SHE JUST CANT SING.. sheeda seperti menyeksa diriny sendiri..

    0

    0
  26. Prihatin says:

    Sy bkn peminat sheeda. Tp sy xstuju dgn komen juri. Kita ptut hormati sheeda sbg org yg lebih berusia. Sedih gila tgk dia kena komen mcm 2. Juri mesti minta maaf.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah tau berusia x yah msk GV2 sbb x mampu menahan kritikan sbb sore x sedap pun…

      0

      0
      • Anonymous says:

        m nasir x pernah sentuh soal vokal. asyik serangan peribadi jer yrk. ko x bleh beza kah?

        0

        0
        • Anon says:

          Kalau m nasir sentuh isu vokal lagi la mek sheeda tu tak dapat terima.. alangkan m nasir berkias pun da terasa.. inikan pulak kalau m nasir hentam bab vokal terus.. kalau tak nak dikritik.. jaga la penampilan.. macam azian mazwan sapwan tu.. kan sedap mata memandang.. rasanya orang akan hormat kita kalau kita hormat diri kita sendiri.. just my two cents..

          0

          0
      • blablabla says:

        kau ni setaraf m nasir.
        pertndingan tu bukan tgk sape paling cun atau paling muda atau yg masih berpotensi hidup lama.

        jika nk ckp psl dosa program hedonisme mcm ni patut diharamkan terus.

        tetapi sebagai seorg yg bertaraf senior dlm bidang nya amat mngejutkan m nasir soeg yg sgt mmndg hina pd sheeda. masa dia pilih fynn jamal aku respek dia melihat bakat. but this…changes my perception semula.

        0

        0
  27. nini says:

    mak ko pun ..memang x leh nyanyi…tergelek2 cam cacing …geli aku nengoknya…

    0

    0
  28. apa2 says:

    tengok haiza dandut tp…sore dia power boleh nyanyi genre lain salute lah..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    aku rasa kritikan dia tu takde lah teruk sangat . tak rasa macam hina pon. sensetif sangat. lol

    0

    0
  30. amat says:

    relaxnya lah besa lah klu msk pertandingan kena kritik…dah reality nya mak ko x leh nyanyi kenapa sentap sangat ..

    0

    0
  31. nora dalila says:

    Maafkan jika komen ini melukakan mana2 pihak.Pertama sekali siapa lah kita utk memperlekehkan ciptaanAllah swt. Rupa paras dan umur seseorang adalah sesuatu yg sensitif..perkara ini tidak seharusnya dipermain2kan oleh sesiapa pun. Kehadiran Nabi dan Jihan yg semua org tahu sebagai seorang pelawak sememangnya menggamatkan suasana..GV kali ini nampak lebih hidup dan mengghiburkan. Begitu juga dengan kehadiran DAC ..semua sedia maklum dengan cara DAC mengacara n bercakap..lihat saja program2 TV yg dihoskannya..bersahaja dan gila2 namun ada isinya. Kehadiran M. Nasir pada saya klu x ada pun x ape..komen2 beliau saya tidak suka dan berkenan..kasar dan mengelirukan. Secara jujurnya saya tabik kerana Sheeda sanggup mencuba..Namun sebagai seorang yg telah lama berkecimpung dlm industri ini ..pihak Sheeda seharusnya tahu kemampuan diri dan sentiasa bersedia mental dan fizikal sebelum memasaki pertandingan sebegini. Jika nak kata usia anda menjafi faktor anda diperlekehkan..bukan Sheeda saja peserta berusia yg menyertai pertandingan ini. Dari GV pertama hingga yg ke 2 kita ada ayai illusion, nassier wahab yg seangkatan usia anda..tapi mengapa mereka ok2 sahaja. 1. Sama ada mereka menerima gurauan, kritikan, sindiran secara terbuka atau 2. Mereka bijak membawa diri mereka dipentas agar tidak kelihatan murah dan mudah diperlekehkan. Mungkin ada yg mengatakan genre dangdut yg anda bawa selama ini menjadi kan anda begini…Nahhhh ini salah sama sekali..bukti nya lihat saja Haiza ..Dia nampak sangat classy dipentas..bijak membawa diri..berpenampilan sesuai usia ..tutur kata setanding umur dan pengalaman. Ini yg saya maksud kan ” mengetahui kemampuan diri” awal2 tadi..selain dari kemampuan vocal anda yg X seberapa..Maaf sekali lagi..Sebagai seorang pe nyanyi yg berpengalaman..anda juga sepatutnya tahu ape yg ptt dan tidak patut anda katakan di khalayak agar tidak membuka ruang kepada khalayak utk berfikiran negative terhadap anda dan seterusnya memperlekehkan anda. Saya faham kerisauan anda kerana suami anda mrajuk anda terlalu busy dengan persediaan konsert hingga telupa hari lahirnya. .X salah anda mahu meminta maaf dan mengucapkan ucapan hari lahir padanya di atas pentas disakitkan berjuta rakyat Malaysia di auditorium dan dirumah..tapi rasanya tidak perlu anda berkongsi usia suami baru anda..hingga anda terpalit gurauan yg anda sendiri x mampu terima. Nasihat saya pada anda, pandang kedlm diri..dan bermuhasabah kenapa dan mengapa ini terjadi..seterusnya besabar lah dengan ujian Allah.

    Pada Benda, saya faham anda trasa n mahu membela tapi anda juga seharusnya tahu kemampuan ibu anda..tahu dengan rencah hidup sebagai penghibur..anda juga seharusnya bersedia..dan menenangkan ibu anda. Setiap keputusan yg di buat selalu nya telah di kaji baik buruk nya. …jadi saya yakin anda memang dah predict baik dan buruk keputusan ibu anda jadi harungilah dengan tenangkan dan jgn mudah melenting. Kepusan anda dah buat so terima lah baik buruk nya dengan hati yg terbuka.

    sekian.

    **maap jika ada typo di mana2. X kuasa dah nak baca balik dan betulkan

    0

    0
  32. Anonymous says:

    m nasir komen mcm budak sekolah menengah…
    juri profesional?

    0

    0
  33. aduyai says:

    itu perumpamaan jer…org puisi memang ckp cam tu…org dandut suka kena puji perasan lah ko benda….

    0

    0
  34. jofen says:

    x nmpk pun cam diaibkan….saja nak cari publisiti kutttt…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    komen mcm mereka tu handsome muda belia…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    mmg patut pn Bienda.. aku naik meluat komen m nasir n ac mizal tu.. sorg acah2 pro, sorg acah2 lawak..
    shida tu berusaha kot.. dia kuar pn dia x malu la.. sbb pd aku dia buat yg tbaik.. mentang2 la ko dato2, sukahati jer ko terang2 kutuk org.. itu bkn bgurau ye.. kutuk..
    cuba korg cermin bini memasing…

    0

    0
    • Korielee says:

      Acah2 pro? Koh3. Beratus lagu dia buat. Anak2 didik dia pun jd legend. Hai lah budak2 kiasan pun tak faham.

      0

      0
  37. november says:

    suka tengok gegar vaganza… tapi mulut2 puaka byk sungguh… start dr pengacara nabil siap cakap acong duduk flat… sedarlah awak pon asal dari org susah, jgn biadap!! Aku x suke pon gan shida..tanye kat sape2 pon mmg lah xminat dia… tapi kesian weiii tiap2 minggu dia kena bahan dari segi umur dgn fizikal.. panggil dia nenek, kita pon akan tua..beringat sikit.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    wife dia pun mata berbuntang-buntang..mcm cantek sangattttt kan?

    0

    0
  39. nil says:

    saya setuju dgn teguran HAMBA ALLAH. yup bienda,..itu adalah lebih baik drpda emak awak trus menyanyi begitu. memang tdak dinafikn once bila bila seseorg sudah terbiasa dgn cara nyanyian takkn mngkin boleh tukar style lain…
    tngok shja m.nasir komen masa amir nyanyi dangdut..memanglh tak bolh nk adakn gaya dangdut sebb bukn ciri2 dia..atleast amir dh nyanyi dn suara ok.
    kak sheda..ambil itu sbgai rahmat supaya anda tdak trus mnyanyi secara bergelek2..anda bolh nyanyi tpi jgnlh terlalu gelek2..perlu belajar.
    sya pun bukn minta dgn m.nasir n ac tu…sebb tu start m nsir jdi juri kemudian ac pula trus sya x tgok GV tu…klu dia yg jdi juri lgi alamatnya tgok dlm news jelah.
    cuba suh depa dua tu nyanyi dangdut..rasanya kena kebaboomm.
    mereka yg jadi juri sesuatu program rancangan..perlulh, tengok cara komen negara luar..seperti Rancangan VOICE tu..xdelah nk kutuk2..yg enting beri mereka semngat. tgok daud kilau n faisal hussein bgi komen..ok je,..

    0

    0
  40. shah says:

    M nasir memang dari dulu mulut kurang ajar.. x payah ar bg dia jd juri lg.. mcm bagus… cara komen kalau nk dibandingkan dgn tok ram mcm langit ngn bumi… tok ram terbaik, komen membina…

    0

    0
  41. ehemmmm says:

    haiza, Ifa raziah penyayi dangdut jua..masuk gegar vaganza season 1 & 2 elok ja menyanyi pelbagai jenis lagu. so puan sheeda?

    0

    0
  42. mawar says:

    bienda kau patut bangga lah bila juri ckp mcm tu..amik yg positif…ertinya emak kau tu masih kelihatan awet muda walaupun dah jadi emak princess..ok

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Apa2 pn aku pula tak boleh tgk AC Mizal.. Adoyyyy aku rasa dia mcm annoying sgt! Dlm warna, ria, ceria.. Adoyyyy aku terus tukar channel! Asyik2 CMP, PEACE YO, WHATSUP SHAH ALAM.. Adoyyyyy!! Seriously tak suka! Annoying

    0

    0
  44. No name says:

    Bienda nyanyi sedap ape. X pernah dgr ke lgu kump solehah? Lagu penantian tu mmg la dia sengaja wat sore konon2 waheeda

    0

    0
  45. tiada nama says:

    Ak mmg setuju kalo sheeda x msuk awal2 GV. Walau apapon m nasir agk2 la nk komen gitu. Ak suka dgr komen ramli ms. Peserta bleh belaja dari komen dia.

    0

    0
  46. ayah anda kulup says:

    ayah nak tuntut AC stop la jd pengacara/juri…muak + menyampah

    0

    0
  47. Anonymous says:

    M Nasir komen berlagak aja mcm bagus tapi tak………sombong?………Siapa M Nasir? (2015)…..ingat peristiwa (1996)….

    0

    0
  48. BUNGA LARANGAN says:

    M nasir mcm tak minat nak komen. acuh tak acuh je komen dia. kenapa jemput lagi. sampai 4 org juri minggu ni.hampeh

    0

    0
  49. fafa says:

    Komen yg mgaibkn org lain.. tk layak jdi juri..tk tahu menilai..

    0

    0
  50. Dee says:

    Mengumpat itu, tersgt besar dosanya. sesungguhnya, siksaan Allah SWT itu, tersgtlah pedih.
    To M Nasir, Pertandingan itu, melibatkan otai2.. so, tak perlu buat komen sebegitu. Be profesional..

    0

    0
  51. pinklady says:

    siapa kutuk2 mak aku mmgla aku hangin!
    cian sheeda.sabo ye

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Memang otai2 yang perasan bagus tu berangan pandai … agaknye dia berangan nak jadi stylist kut sebab tu komen pasal penampilan… auww gitew…

    Sebab tu M nasir x berani masuk gegar vaganza sebab takut kena kutuk nari cam spastik…

    0

    0
  53. pada aku… komen m nasir tu sehalus puitis die buat… sebab die xreti nak bterus terang… kalau bterus terang takut org akan lg terase…
    kite kene tafsirkan bkn mengikut nafsu kite… pd aku… mmg btol ape yg die ckp… aweera btungkus lumus nak selamatkan lagu tu… umpama mencari mane sinar n xfactor yg ade pd sheeda… tp apekan daya… dr segi islamic plak…
    kalau dah rase malu n di aibkan… dr awal lg… jgn terima offer… sebab dah tau… byk lg -ve input dr +ve input… dr awal terima offer lg bmakne die dah sedia terima aib… byk aib yg tbukak dr awal pembabitan… bkn pasal tau nyanyi 1 genre ke ape ke… byk yg kurang dr yg lebih… aurat xtutup dah 1 aib… suare @ ape2 yg mendatangkan -ve thinking dah 1 aib tbukak… kene telan n hadam ape yg m nasir komen… jdkan +ve utk perbaiki diri kite yg sememang nye dah lemah… kembali kepade fitrah… insyaAllah selamat dr aib… jgn kite sendiri yg membuka aib…

    0

    0
  54. hakak says:

    Kira ok apa sheeda nyanyi lagi tu.. at least dia dah cuba.. M Nasir tu mcm bagus je bila bagi komen.. syok2 mengata orang.. tp bila kena batang hidung dia, tau plk dia marah.. at least nabil xde la mengata bini dia mcm dia mengata sheeda…

    0

    0
  55. pening says:

    awal2 tau m.nasir akn jd judge dh boleh agk cmne die nk komen…cm amy search x reti nk describe…x macam ramli m.s.byk vocabnye…bukan sume retis ni pndai komen…1st time dh wt lawak mcm tu…2nd time sudah2 la…klu sape2 pn jd bahan gelak ramai mcm2 tu sure xslese…lgpn sheeda tu dh berumur…prempuan pulak…xpaham la..x snsitive lgsg…patot komen la pitching ke flat ke ape2 je la yg vocal or performance related.nk gk wt lawak tue cmtu…sheeda tue2 pn tgk body die…si mawi student die dlu tu pegi mane skrg?

    0

    0
  56. nil says:

    yg dislike tu saper erkk…
    mesti m.nasir dan ac dato yg ntah pe2 tu,kan….
    ooowhhh or peminat tegar si hud hud and seluar keting

    0

    0
  57. Anonymous says:

    M.Nasir sebelum nak menghina org tolong sedar diri sikit,pndg isteri anda dulu adakah secantik ratu dunia?klu isteri anda pun spt nenek yg dah bercuci x perlu nk menhgina org,GV tu pertandingan menyanyi bkn pertandingan ratu cantik,ada faham?

    0

    0
  58. Anonymous says:

    aku nk tanya jw sape y kritik2 klu m nasir tu lagu dangdut lagu lagu omputih BonJovi ker, pink ker Justen timber terbalik ker salena gomz atau y heavy rock metal tuh bole tak??prsan tak pernah dgo lagu omputih dye or I miss something

    0

    0
  59. Anonymous says:

    ak tgk GV tp time tu ak ingt bila m.nasir ckp mcm tu..mcm nk melawak je. ak pn xad la terasa sgt bg pihak dorg. tp hati org lain2.. klu dh diri empunya terasa, ad baiknya m.nasir mohon maaf je..

    0

    0
  60. GV follower says:

    Kepada artis yg dah berumur, bercucu cicit ni nasihatnya xpayah la nak join benda2 ni..akan timbul fitnah..bkn zaman awak lg nak menyanyi,menari ni..mmg nak join or xnak join adalah hak, tp kene fikir masak2 sblum join dn benda2 mcm ni mmg boleh jangka akan berlaku

    0

    0
  61. Remaja says:

    sebenarnya..rancangan ni tak patut ada pon sebenarnya..yang join bertanding kbnyakannya yang berumur..hati cepat tersentuh..sepatut nye..tak perlu ada pon rancangan ni..patut dah kene pikir AKHIRAT..tak kira tua or muda..sorry bg pndangan je..and..bru ni kenal mrs sheeda ni..tu pon sebab dia kene “Satey” dr Era.fm .. haha..

    0

    0
  62. noob says:

    aduiii semua noob..phm x komen m.nasir tu kiasan..kiranya dia tapis la tu komen dia..mmg xsedap langsung suara sheeda tu…maksud m.nasir walaupun suara aweera sedap tapi still xboleh menyalamatkan lagu tu disebabkan suara sheeda yg ke laut…yg korang sentap lebih kenapa..yg jadi xsopan bila ac menyampuk tergelak gelak bagai..

    0

    0
  63. must read says:

    pls la. aku rasa m nasir mmg tak sesuai jd juri. banyak lagi juri2 yg lebih profesional kat malaysia nie. panggil la org2 yg berkualiti skit. aku suka tok ram, wpon dia tak pandai berkata2..tp bila dia komen, dia komen part teknikal. bukan kurang ajar mcm tok Sey!

    0

    0
  64. ain says:

    GV minggu depan please tak payah invite M. Nasir jadi juri lagi. Mulut laser sangat2. Fizikal orang dia kutuk. Salute Tok Ram rilek je walaupun kena macam2 dengan Nabil and Jihan.

    0

    0
  65. Entah le says:

    biasa le..m.nasir mulut dia memg celupar dri dulu lgi…tpi jujur aju ckp..aku x suka klau dia jdi juri..wat sheeda..awak tu dh bercucu..x perlu la menyanyi terkinja2 n melalak2 d atas pentas lgi…dh le ank bertudung..awk plk x bertudung…x de rase malu langsung ke ngan ank..aku geli le klau y dh berusia ni pakai baju kembang2..pakai skirt la..ala2 mcm elsa la..lagi buruk semua tu ok..budak2 y umo 7 thn pn tahu malu bila d suruh pakai baju mcm tu..dia org lgi bijak..pandai berfikir..ni x..ad retis tu y dh nk magrib pn pakai baju mcm tu..

    0

    0
  66. M Pasir says:

    I LOVE YOU SHIDA!!! You look great!!! Sesetegah orang sekarang ni umur 20an 30an pun dah menggeleber n macam mak mak hokay. Kak Shida you are so beautiful inside out. Hatinya baik dan tak de penah dengar pun gossip dia bergaduh dengan mana2 artis. Bini ko tu M Nasir si Marlia Musa tu agak agak bila dah umur macam kak shida nanti mcmana laa ghope nye nanti ye???

    0

    0
  67. MinahKilang says:

    dalam tak sedar..kita dah menghina m. nasir dan marlia musa jugak..sama ja semua..nak tunjuk baik je kannnn

    0

    0
  68. Bendi anak she-ra says:

    Satu je saya nak kata – eiii, terpulanglah mahu jada appaaa, mau jadi hantu, mau jadi buayyaaaa.

    0

    0
  69. Nonbelieversgotohell says:

    Saya puji cara Kak Sheeda yang tenang ketika ditertawakan oleh 2 lelaki yang bergelar dato’ (siapala kita ni orang kebiasaan) dihadapan penonton studio dan penonton TV. Saya lihat M Nasir seorang yang tak pandai berbual kepada public. Sebab dia tidak ada sifat diplomatic. Sebab itu kalau TV interview dia jawab satu dua patah sahaja. Kalau AC Mizal ni … dia belum matang. Hidup dia oenuh dengan lawak jenaka dan berbual kosong. Jadi harap Kak Sheeda bersabar dan jangan react or you end up being in their category ” ignorant “.
    Moga Kak Sheeda sihat untuk terus berseni dan sukses selalu. Aamin.. innshaAllah.

    0

    0
    • iffah says:

      betul tu…kalo ifa raziah yg kena komen mcm tu sure dia akan reply balik….apa pun stay dangdut kak sheeda

      0

      0
    • . says:

      Bukan setakat dua org dato je malah yg haji satu tu pun over nau hina org. Hina dgn lawak adalah dua perkara yg berbeza

      0

      0
  70. Anonymous says:

    M Nasir boleh komen terus terang tapi nanti kou ngan semua org,lagi sentap Bienda,M Nasir ni dia belajar tarikat,komen nya tu maksud supaya Si Ibu sedar diri,dah tua doh,tak perlu masuk rancangan hiburan yang lara,lihat pada lirik lirik dan lagu M Nasir kebanyakannya adalah simbolik dan kias ketuhanan,lagi satu Bienda,kamu sepatutnya nasihatkan ibu kamu supaya berhijab,kesian ibu kamu nanti,nampak perbezaan besar M Nasir dulu dan skrg adalah skrg ni beliau komen berkias kerana tidak mahu keaiban lagi besar berlaku.Tu pun masih ramai yg kurang faham.

    0

    0
    • ayoyo says:

      isteri m nasir?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Apa yg ko merepek ni ?
      Si Sheeda tu Tua sampai umur brapa ?? 80 thn ke ???
      Dia tu komen gurauan aje., lagipun ada ke Sheeda buat complain ?
      Takat anak dia aje yg lebih .’
      Aku rasa Sheeda faham sangat dunia hiburan ni mmg banyak komen dia da biasa pun, kalau dia tk kuat semangat tak kan la dia blh bertahan sekian lama.
      Bienda baik la ko jaga diri ko tu aje ,

      0

      0
  71. Anonymous says:

    Komen bangang datang dari orang bangang tak kira datuk ke hapa ke….Kiasan le konon kalo dah 100 org menyumpah …bangang le nama Nye tu

    0

    0
  72. hello says:

    tak payah nyanyi lah . sejak bila pulak … nak fikir pasal maruah. Aurat + Usia . Berubah lah yer. NO nyanyi-nyanyi

    0

    0
  73. lin says:

    M. NASIR TU TERLALU JUJUR KRITIKAN NYE..

    0

    0
  74. cik mek molek says:

    m nasir buat konsert siap usung fynn jamal n the band… dia rasa suara fynn jamal tu sedap ke ??? suara sheeda sedap lg… hewhehwhwhwhw

    0

    0
  75. Anonymous says:

    benda mcm ni pun nak sentap ke? gurau2 tu biasa la omg takkan nak puji je 24 jam. i dont find anything offensive from the comments. nothing at all. come on u guys dont be so uptight about everything!

    0

    0
  76. Hek eleh says:

    Hek eleh. Kiasan kunun. Nk berkias bg la contoh yg bg sume org x slah faham. Kata sifu legend byk experience

    0

    0
  77. Minah senget says:

    sejujurnya… komen yg diberikan m.nasir tak praktikal atau releven pun
    kata sifu… So sifu buat cara sifu… bukan beri komen mcm budak budak belum baligh, sememangnya m.nasir nie cukup terkenal dgn mulut lancang aka mulut celupar… usia sendiri pun dah senja mcm tepuk air didulang terkena muka sendiri

    paling sedih, bila ada pihak yg menghina, ramai pulak di dewan yg sibuk join sekaki
    grown up malaysian… cuba tgk american got talent… Kalau juri cakap tak kena… Penonton akan Boooooo Boooo… bukan join sekaki

    0

    0
  78. siti says:

    mls nk ckp byk..tp lebih elok klu umur dh senja tutup aurat seeloknya n jgn makeup x berlebihan,bru la x diketawakan org.bagus jgk tersingkir awl,sedih sgt dgr suara sheeda ala2 nyanyi lagu Hindustan.keluar awl x byk sgt kritikan yg dpt.kn?

    0

    0
  79. HaiwanPink says:

    Nabil lagi kuat menghina dan mengutuk korang relax ye m Nasir baru cakap cmtu dah d hencap. Penonton bodoh! Semua bodoh! Benci aku! *baling tv keluar*

    0

    0
  80. Anonymous says:

    no more m nasir/ac mizal….nyampah

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Dia lebeh berani untuk di kritik di depan org ramai. M Nasir? Pernah tak?

    0

    0
  82. . says:

    Jgn libatkan dia!…kalau kena lawak kat bini kau tau sentap.Yang buat perserta mcm beruk yg diacah pisang tu kenapa.AC pun dah berlagak.acacah bagus.bila duit banyak ilmu sikit tulah jadinya.AC M nasir mcm bagus.Aku rasa ramai yg suka GV lagi dari konsert kau.bila wartawan interview m nasir.nak jawb pun mcm malas nak layan.tah,tak tau.saya tak uruskan tu semua..mcm sampah je aktiviti sebelum konsert dia.berlagak.mcm tak bersyukur.tak rugi pun kalau biasa2 je.lagi org suka,org suka bukaan sebab kau kaya ke apa.anjing lagi tinggi taraf.

    0

    0
  83. RuPaul says:

    dah tahuuu hang tua tete londeh, kenapa nak berangan jadi princess? tak sedar diri… sepatutnya dapat komen macam tu, insaf dan sedar diri…… bingai… si bienda ni pun sibok, nanti berlobang besar pula jantung ko…

    0

    0
  84. pundek says:

    apa bodoh lah semua ni dok bergadoh pasal artis tu..depa tu menang dapat duit..kau org dapat apa..bodoh betul..dia kena kutuk kena caci ke..kalau dia juara bawak balik duit..kau org apa dapat..benggap tahap maxsimum lah

    0

    0
  85. Nik says:

    Pasal sheeda masuk GV ni,
    Rasenye, better dia keluar.
    Malas nk komen sgt pasal nyanyian n persembahan dia, sebab aku pun belum tentu bagus.
    Tapi kesian kat dia, komen diberi takde kaitan dengan vokal & persembahan.
    Muka dia pun kita boleh nampak berubah bila dengar komen juri.

    Cuma tu la, tak berapa berkenan dengan cara m nasir komen.

    Dia cakap “saya puas hati dengan persembahan kamu”
    Tapi muka dia sangat menidakkan apa yang dia cakap. Hehe. Obvious sangat.
    Ikutkan setiap kali dia komen, nampak sangat dia tak puas hati sebenarnya.

    Btw, mcm maharaja lawak jugak.
    Sebab tu apek xnak masuk.
    Once u enter the competition,
    U will be judge,
    Komen yang dilontarkan sedikit sebanyak boleh jejaskan reputasi yang pernah dijaga. selama ni.

    Kalau bagus, kena puji.
    Kalau xbagus, malu kot orang cakap xbagus depan satu malaysia secara live.

    0

    0
  86. Siti says:

    Apa fungsi Gegar Vaganza diwujudkan..? untuk mengulang kegemilangan atau untuk dicemuh dan dikutuk? Astro kena peka semua ni. Jangan lupa ramai lagi artis yang dah TUA tau.. Next event pula Kilauan Emas… kita tenguk lagi.. siapa lagi yang dikutuk.

    0

    0
  87. Roberto says:

    Kesian dgn bienda ni. Buat ape nak terasa. mmg brul pun mak ang nyanyi x sedap. sengau. lpas tu umur tu dah nk masuk aras innalillah. so patut ang bgtau mak ang xyah kejaq sgt la kemasyhuran duniawi ni. skjp ja. lpas GV ni mak ang dilupakan oleh kami pun. bwk2 brtenang na makcik bienda n bwk igt2 sama akhirat na nenek sheeda

    0

    0
  88. Tengok je... says:

    AC Mizal dgn M.Nasir patut kena belajar menghormati orang……

    0

    0
  89. TakHadapsangat says:

    aku xsuka Singaporean carik makan kat Malaysia yg piker bagus sngat. tak sedar diri menumpang Negara orang cari makan. kalau hebat sangat pasaipa tak caRI MAKAN KAT NEGARA SENDIRI.lol

    0

    0
  90. Anonymous says:

    orang Malaysia ni kalau tengok duit banyak je….semua dia hendak tapi mutu kerja takde…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tulah datang Singapore nak kerja..dapat gaji hilang takde bayang…respect bangsa cina dan india malaysia…diorang rajin tak mcm org melayu Malaysia…layu..PEMALAS…

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul3. org Melayu Malaysia banyak yg dengki ngan Melayu S’pore. Nampak sangat esp pat BN ni walhal org Malaysia berlonggok-longgok tiap pagi pat Woodlands & Tuas checkpoints masuk S’pore cari makan. Ader org S’pore bising? Tak der pun.Bila artis S’pore cari makan pat M’sia bab market pat sini too small dier orang bising satu Malaya. Lagi satu kalau artis S’pore menang anugerah tempat dier kecoh bising sekali dier orang protes tapi bila org M’sia menang beribu ribu dollar S’pore tak der pun org S’pore bising. Terbukti dasar iri hati & dengki sebati dlm darah dier orang.Lupa ker rezeki dimana-mana tapi Allah yg tentukan.

        0

        0
    • Anonymous says:

      wei x pyh nk generalize sgt. off topic pulak kamu2 ni.

      m nasir mmg x akan minta maaf. lelaki melayu banyak yg ego besar lautan hindi.
      at least minta maaf jika menyinggung perasaan org.

      ular yg berbisa x mungkin hilang bisa jika mnusur akar.

      mmg sheeda bkb tahap artis top tapi sebagai mnusia beragama islam, adab sopan perlu dijaga.

      x perlu pndg hina sesama manusia walaupun seorg yg penganggur, pelacur atau org kafir. jgn rasa diri kita tinggi sgt. semoga Allah mngampunkan kita semua

      0

      0
  91. Asinah says:

    Malaysia baik , Spore pun baik .. Baik la kita sama2 hormati sesama kita.
    Yg skrg topiknya M Nasir ., DATUK M NASIR dan Atuk AC MIZAL ..
    Sedar la sikit korang ni dua2 pun carik makan dari Seni jgk ,

    Tolong la berhati hati sikit beri komen.
    Peserta2 yg masuk bertanding ni bukan la Bebudak yg baru dlm industri , so jgn la LANCANG sangat kasi komen kuang ajar mcm tu sekali.

    Simon Cowell pun tak kasi Komen cam ni utk org2 veteran dlm industri.
    Ni kan pulak Seniman Melayu yg bakatnya skdr pat spore malaysia brunei aje ni.
    Sedar la sikit org jemput jadi Juri bukan jadi PENGUTUK !!!
    Dulu 4u2 c pun terjoget2 mcm berok kena belachan .
    Yg M masir plak main terjun belakon gan misai Tanglong tu kaku mcm kayu pun tkde la org nk Kutuk pun.

    0

    0
  92. Siti says:

    Setuju dengan Asinah

    Nasib kita tak la seburuk perangai dua latuk Nasir dan Mizal ni. Dorang berdua tu PERASAN BAGUS la tu.

    0

    0
  93. Entah says:

    Aku tenguk peserta GV, JURI, PENGACARA dan Dato Vida sekali.. SEMUA pun DAH TUA hahahaha.. Ngam la SiTUA komen geng TUA nya hahahaha.. Aku pasti yang menyampaikan hadiah puuuunn TUA … hahahaha cuma Dato Ramli MS aku tenguk coooll jee.. walaupun dah TUA juga… alahai..

    0

    0
  94. Entah says:

    Minta M Nasir dan Ac Mizal jadi juri PENCETUS UMMAH pulak…

    0

    0
  95. KUTUKAN NASIHAT says:

    memg kena la tuuu…bia dia ambek iktibar,bia rs takut,takut dh nk nyanyi nk pakai seksi2 ketat2 bagai..dh tua pon..pakai tudung ,bju longgar2…duk diam2 mcm norkumalasari tu…insaf lah.xpadan dh nk masuk ptandingan pd usia sebegini..berubahlah

    0

    0
  96. Anida says:

    Eloklah terkeluar awal…..kurang sikit dosa…..

    0

    0
  97. SAKIT MATA SAKIT HATI says:

    plz quit DMN, AQUE SAMPAH MENYAMPAH NGA DIO DARI DULU LG….SB KLU BERCAKAP , TAK PANDANG KIRI KANAN…..

    0

    0
  98. tak tahu says:

    terima je lah hakikat dunia ini penuh dengan manusia pelbagai ragam. kalau taknak emak kamu diejek atau dijudge oleh orang luar,suruh dia duduk rumah berhenti menyanyi. perbanyakkan amal ibadat je,senang habis cite. tade sape nak perlekehkan dia dah. sekian terima kasih :)

    0

    0
  99. melayu tak bodoh. yg bodoh perkeritik sprti kmu bodoh …!

    0

    0
  100. Anonymous says:

    tak tau nak cakap. tp betol la m nasir tu lepas ni jgn diundang jd juri dah la muka eksen prasan glamor. ikut mcm tok ram, tiap tahun org ambik jadi juri. aku suka tok ram.

    0

    0
  101. Anonymous says:

    kalau nak tengok GV tpaksa rekod dulu tak sanggup tgok iklan dato vida. isk…mulut tu mesti buat cam tu ke. BETOL dato, jgn buat cam tu langsong tak seksi. abis rekod baru tengok. bini aku asal iklan masuk dapur, asal iklan masuk dapor…mulut dato vida…geli tgok katanya. laki dia tak komen apa2 ke. ustaz tu.

    0

    0