Written by AbangNara | March 1st, 2012

Lavienda Namira. Sekali dengar nama macam orang Spain pun ada jugak. Namun Abang Nara pasti ada maksud yang indah di sebalik nama anak perempuan Bienda ini. Bayi yang dilahirkan secara pembedahan pada 26 Februari ini kini sudah pun pulang ke rumah selepas ditahan 4 hari kerana alahan pada kulit.

anak bienda

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Bienda dan suami atas kelahiran ini. Semoga Lavienda Namiraz sentiasa sihat dan membesar menjadi manusia yang cemerlang, gemilang dan terbilang. Sumber Mstar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to Bienda Namakan Anak Perempuannya Lavienda Namiraz

  1. annoy says:

    1st

    0

    0
    • mempertikaikan nama anak returns!

      anyway, tahniah Bienda

      0

      0
      • Akuanonymous says:

        musim artis beranak – mawi, bienda…sape lagi?

        0

        0
      • selitone says:

        Dulu masa sekolah darjah, nama paling banyak aku digunakan dalam karangan… Ahmad, Abu, Ah Seng, Raju etc… Thehehe

        Tak perlah… lantak kome lah… anak korang, susah senang, mual, khayal… korang yang rasa… asal bahagia… TERPULANG

        Tapi siyes aku taip, MAAF YER… biasanya, yang nak memilih nama yang ‘fancy-fancy’ gini emak budak jer~ hahahaha, ampunnn mak…

        0

        0
      • masa aku sekolah menengah nama dalam karangan dah jadi Dave Grohl, Mike Dirnt, Billie Joe Armstrong, Greg Kriesel, Dexter Holland ganti Ahmad, Abu, Ali…

        0

        0
      • Tengok je says:

        Ko org pertikailah nama sekali anak dia, de ku kisah! Lebih baik aku bayang jadi anak dia…dapat “menyusu” direct kepada puncanye..bessst gileeee…grade AAA tul. Outstanding size…ni lah baru wanita tulen..besar tapi asli!!! Mesti laki dia jeles kena bersaing rebut dgn anak dah sekarang. Kena ambik no. giliran. Untung kan dapat bini cam Bienda..kami ni leh tengok dan bayang2kan je dari jauh..pe nak buat, bini punye alahaaaiii, nyah punye pun lebih memerangsangkan!

        0

        0
      • elly says:

        ada kenalan saya… 3 dari 5 anaknya ada 2 keping ic .. sebab panjang sangat

        0

        0
    • kakak saya cekguuuu... says:

      kakak aku cekgu and tiap awal tahun die slalu bising. die ckp nma budk tahun kat sekolah nie mkin lama main pelik dan susah nak disebut.. kadang2 sampai 4 patah perktaan.. tapi nk wat camane itu HAK mak bapak depa tapi honestly, mmg agk menyusahkan orang nak sebut. yg lebih membengangkan kakak aku ckp, bile die dok panggil2 name budak tu die wat bodo jer. rupe2 nyer budak tue sndirik pun xtau name penuh die ape. jenuh la cekgu nie panggil (terutanye yg thun 1 la.. n cekgu blum knal sngt) ye la.. name siti nur natasha adylea harasha tapi kat umah mak panggil icha jer.. mak sendirik pun tak larat nak panggil apa lagi cekgu… hahaha sabar je la cekgu…

      0

      0
      • dean winchester says:

        betul!!2… nmenyer mmg sedap dan kreatif tpi susah nak sebut. last2 panggil nme pendek jugak..hahaha name anak saya biasa je.. siti aishah, nur zulaikha, nursaifullah, dan Lukmanulhakim..

        0

        0
      • saya says:

        hahahah..bayangkan plak nama anak bunga melati kembang setaman…kui..kui..kui..

        0

        0
      • cekgu bedah.. says:

        ye la betul! kat sekolah sy pun bnyak nme yg unik2 tapi biasanye sbahan n sarawakian.. adesorng tu nme die brian mcfadden anak ******* (sy rase parents die msti peminat westlife) sorng lagi, michael owen anak ****** (mst bapa die kaki bola n penyokong england) hahaha sronok sbenarnye tengok nme bebudak yg uniq2 nie…

        0

        0
      • kecoh siak says:

        sy kesian satu je, nama anak panjang2 ni. masa exam, nak lorek bulatan hitam untuk nama. hahaha kebas tgan aih. tu belom lorek jawapan :b

        0

        0
      • hyde says:

        untung kalu kolumn nama tue ckup.. kalu tak, awal2 lagi da angkat tangan mintak tambah borang omr… tak penh dbuat orang.. hehehe

        0

        0
      • hyde says:

        untung kalu kolum tu ckup.. klu tak tak pasal2 kene angkat tangan mintak borang omr tambahan.. tak pnah dbuat orang… hahah

        0

        0
      • sidaracantikmanis says:

        Sokong2..sebenarnya nama yg unik dan sedap didengar mmg sesuaiii msa mereka masih kecil dn masih mereka dah remaja nti…mcm na plak kalo dorg nak mintak kerja…org interview msti tergeliat lidahnya..passtu msa time nak nikah nati..tok kadi..plak yg terkedu plak nnti..pastu kena akad beberapa kali sbb pengantinnya nyer pun tergeliat lidah jgk..dn masa mereka dah tua nti..nama tu dah tak sesuai buat mereka….cthnya mcm kakak sy cekguuu tu bagi nama siti nur natasha adylea..mesti cucu dorg tanya ‘atuk/nenek kenapa nama atuk/nenek panjang sgt’..apalah atuk/nenek nak jawap yer..dah tua nnti pun pgil siti juga akhirnya…nek siti heheheheh….lgi bila dah mati nti..nak dibaca talkin tu..tak ker ssh nti tok iman nak menyebut namanye…wahai mak bapak skrang ni..tolonglah letak nama yang lbh baik maknanya dan mudah utk disebut..bgilah nama2 panglima zaman Nabi dulu ker..nama2 Nabi ker..nama2 istri Nabi ker..kalo rasa malu nak letak nama Ali..letak nama lagenda tinju dunia tu..MUHAMMAD ALI..nampak ada nilai pada mana tu..lagi2 diletak nama MUHAMMAD…fikir2kanlah…

        0

        0
      • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

        Saya sokong sidaracantikmanis. Kalau saya diberikan jodoh, dan ada pula rezeki dikurniakan anak, saya lebih suka letak nama orang dulu2 dan hanya satu or dua perkataan ajer. Senang disebut, mudah diingat.. misalnya kalau anak lelaki Nayan, Kahar, Che Ani, Noh, Hud, Daud, Mohamad Diah, Mat Lazim, Isnin, Syawal, Razak etc…
        Kalau anak perempuan bubuh nama seperti Raha, Salma, Chah, Saleha, Ramlah, Saerah etc….
        Banyak kelebihan letak nama anak kita dengan nama-nama kuno & pendek sebutannya macam tu, antaranya ialah:
        Lebih mudah diingat oleh para guru di sekolah, secara tak langsung cikgu-cikgu lebih kerap sebut nama dia berbanding kanak-kanak lain yg yg diberi nama moden-moden ni. Anak kita jugak lebih popular di kalangan rakan-rakannya.
        Kedua, bila dia dah dewasa, rakan-rakan sekerja dan jugak bos-bos lebih ingat dan kenal anak kita berbanding orang lain yang namanya dah biasa sangat macam Faizal, Amirul, Nazri, Fariss etc… tapi, nama paling banyak sekali yg dok jumpa: Faizal… banyak sangat…

        0

        0
      • Makcik_Kantin says:

        tu la btl tu, name spupu aku yg bru lahir nur felissa fiona..mak dia cikgu, amik nama base on student dia kat skola..da tua nnti nama nenek fiona…huhuu vouge gitu, mak aku ckp ksian imam bace talkin nnti tkot x reti nak sebut sbab nama canggih manggih..

        0

        0
      • pizza says:

        Kalu yg pompuan tu, ok gak la ada nama kiut miut. Nih yang lelaki nih, kalo dh jadi bapak org, korang bayangkan nama anak di bin/binti dgn very the boyish name… xxxxxx bin Muhd Rayyan Irfan Haniff (hanya rekaan, bukan nama sebenar). Kelako pulak aku membacanya. Mesti segan jadinya anak tu.

        0

        0
      • pizza says:

        Tringat nama anak toke gelang tipu tu…. karang cucu dia nama xxxxxxx binti Damien Reeves…. (skrang pun aku dah geleng pala)

        0

        0
      • bunyinya macam Twiggy Ramirez, pemain bass kegemaran saya dari band Marilyn Manson dan Nine Inch Nails. saya suka.

        0

        0
      • Nama Saya Indah Maksudnya... says:

        Masa arwah atok dulu nak bagi nama (coz aku cucu lelaki sorang), dia kasi letak sekali 5 nama, sampai kena buang satu sebab tak cukup kolum kata bahagian pendaftaran tue.

        0

        0
      • NO NAME says:

        memang betul… nama panjang2 buat apa, makna bukan main sedap dan indah tapi mak pak pangggil ….???? biar nama tue pendek tapi bermaksud baik dan senang di panggil dan sedap dengarnya…. mati nati pun susah nak sebut

        0

        0
      • nak bgtau sket.... says:

        bila nama pjg sgt,kad pengenalan tak muat… takde bin @ binti… cikgu2 nak daftar exam musykil anak saf taraf @ mcm mane statusnya? rupa2nya bdk2 nie kena ada satu kad pengenalan tambahan menunjukkan bin@ binti ayahnya…kan dah menyusahkan anak2 nie….

        0

        0
      • olala says:

        Haha. Aku ade adik form 1 taun ni. Name die Zafirah. Bg aku takdelah old-school sgt342 pon name tu. Tapi dalam kelas die, tu kira nama paling kuno dlm sejarah. Sampai ade cikgu tanye 2,3x betol ke name die Zafirah dgn nada yg cm perli2 tak caye name die gitu. Sbb classmates die yg lain sume pakat gune name heroin novel yg berbelit lidah nk sebut.

        Pikir2 balik, kalo dulu, nama cam Fiza ejaan die F.I.Z.A je. Skrg mcm2 variety ejaan nama ada. Fieza, Fieyza, Feeza, Feezza, Fieyzza, etc3. Kalo Alia pulok, jadi Aliya, Alieya, Alleyya, Alieeyya, etc… makin lame makin panjang pulok. Haha.

        0

        0
  2. penpatah says:

    macam2. tahniahh :)

    0

    0
  3. intan payung says:

    macam nama LATIN la plak… apa maknanye ek?

    0

    0
  4. lady says:

    congrats:)

    0

    0
  5. katak itam says:

    betul ke ada makna tu? haishh.

    0

    0
  6. intan payung2 says:

    canggih2 nama budak skang ni. :)

    0

    0
  7. lalala machine says:

    canggih canggih nama bebudak skang ye :)

    0

    0
  8. ana says:

    nsb x lavender.. huhu. ape pn congrats n hope mksdnya adlh yg sempurna..

    0

    0
    • lavender coklat says:

      tuler.. sib baik bukan ‘lavendar bukan oren’

      0

      0
      • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

        Orang zaman skang dah taknak letak nama anak seperti Mat Lazim, Che Ani, Nayan, Isnin…. Tak kisah la nama apa pon, janji maksud yang baik dan didoakan semoga anak tu nanti dewasa jadi ‘orang’… Amin…

        0

        0
      • pizza says:

        Pada aku plak, buat apa nama2 mcm Mat Lazim, Nayan suma tu… baik letak nama mcm Abu Bakar, Abdullah or Harun… meaningful… aku nanti dpt anak pun ingat nak taruk mcm Abdul Aziz or Hamzah… insyaALLAH….

        0

        0
    • Adibah says:

      ha ah, harap maksudnya elaok lah..tak kiralah bahasa apa yg diguna… ;)

      0

      0
  9. amnr says:

    no comment about de name… congratezzz

    0

    0
  10. Aya Ariel says:

    nama pelik2..

    susah tok imam nak baca talkin esok2..

    nyway..tahniah yeh

    0

    0
  11. New says:

    Maknanyerrr maksud terbalikkan nama bapak dia.. Huhuhu.. Zariman.. Namiraz…

    0

    0
  12. rules# says:

    tahniah…name yg unik~~

    0

    0
  13. selipar_jepun says:

    what a weird name…ade makne ke?
    tp x kesah la…jnji kalo nme tu bwk maksud elok x slh pn…
    x smestinya kne name arab…UAI ade ckp ari tu…pa pe pn tahniah ye..

    0

    0
  14. andia says:

    1st time bace dh perasan Namiraz tu yalah name bapak die yg versi terbalik :p

    0

    0
  15. bunga ros says:

    sedap bunyi nyer…
    nasib bunyi nyer tak macam lavender..
    mesti comel mcm ibu nyer :-)

    0

    0
  16. JEJARI KONTOT says:

    Kira OKLAH.daripada Sakinah.haishh

    0

    0
    • geli says:

      kenapa plak awak pertikaikan nama sakinah.pada saya nama sakinah tu lawa.cehh..

      0

      0
      • cikgu bedah says:

        betul! kawan saya namanyer sara sakinah.. and student sya, aina sakinah.. pada sy nama diowng cute… knpa jejari kontot? maksudnye tak elok ke?

        0

        0
    • zara says:

      kira ok lah sakinah ade maksud (KETENANGAN)
      drpd nama yg merepek2 ntah hape2

      0

      0
  17. MAK JEMMAH says:

    MASUK TADIKA SAMPAI DARJAH 3 PON MESTI X RETI NAK MENGEJA NAMA SENDIRI NI.. MAK JEMMAH KOMPOM!!!!!

    0

    0
  18. Triple_j says:

    Lavienda Namiraz = dalam bahasa melayu bermaksud Lavender nama (Jason) Mraz kot

    0

    0
    • mak cik says:

      makcik rasa, NAMIRAZ tebalik dari nama ZARIMAN kut..

      nama asal makcik pn panjang. dulu2 masa blm tau maknanya (nama dlm bahasa arab), makcik tk suka sbb payah nk nulih. tp bila dh tau mknanya sgt2 elok, makcik suka.. ngee..

      0

      0
  19. suka suki says:

    cucu nenek/maktok/opah/granny Shida la ni yer..apepon..nama unik..hrp membesar menjadi insan solehah..

    0

    0
  20. icha says:

    nt akad nikah nie naye la pengantin laki kalo wat name pelik n panjang neh..

    0

    0
  21. lara_hati says:

    teringat plak nama anak irfan khairi jutawan internet tu….cinta strawberry abadi…hehe, terpk2..mesti kwn2 dia nanti panggil cinta..

    0

    0
    • hcm says:

      seriously? cinta & abadi tu dah okay. kenapa la mesti ada strawberry. kesian anak macam dah kena ‘dera’ dengan parents nama macam tu =,=

      0

      0
    • pizza says:

      what? cinta stroberi abadi? Awat la sampai jadi mcm tu….. hmmmm…

      0

      0
    • Anonymous says:

      biar betul nama anak die strawberry!!

      0

      0
      • liz says:

        betul..nama anak dia cinta strawberry abadi..

        0

        0
      • moshi moshi says:

        Nasib baik strawberi, kalau diletaknye durian?siapa nak jawab?hai!!zaman skrang ni..macam2 nama yg ada.si mawi plak,nama anak cahaya malaika.nasib baik tk cahaya malaikat.

        0

        0
  22. ALYA says:

    dah tgk anak mawi blom? sy dh tgk..comel..putih!

    0

    0
  23. zara says:

    sakinah tu maksudnya KETENANGAN. lagi cantik dan elok maksudnyer drpd nama yg ntah hape2

    0

    0
  24. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ok jugak nama anak nye si bienda ni……..bila nk nikah nanti terbelit jugakkkkk lidah tok kadi nk sebot nama anak dia ni….anyway laki dia hensem hehe……….

    0

    0
  25. bienda nie msti lyn citer dingin lavienda yg x berapa nak tinggi rating nye
    nyway,,,c0ngratzzzz =)

    0

    0
  26. lady says:

    baru tgk gambar baby girl mawi berbj merah mmg cute:)

    0

    0
  27. NTAH! says:

    Nama tak sedap langsung. Ada bunyi2 nama India je..

    0

    0
  28. maryam says:

    rasanyer nama anak bienda ni gabungan nama dia i.e. lavienda (bienda) dan asben dia namiraz (zariman). unik….. tp tak sure la aper makner nama nih….

    0

    0
  29. noah says:

    aku rasa la lavienda tuh shortform bagi love bienda (kan2.. ada bunyi kan?) pastu lak namiraz tu terbalikkan nama suami dia. so terbalik pusing gabung tambah semua, dari love bienda zariman, jadila lavienda namiraz.

    0

    0
  30. nur al addin says:

    nama student sy, pelangi.
    sampai bila2 sy akan ingat.

    0

    0
    • Cikgu Cigku says:

      Saya ada murid perempuan kembar. Nak tau nama dorang? Petroliana dan Dieseliana. Serius ni tak tipu!

      0

      0
      • aduss says:

        serius… tgelak sy baca nama budak kembar 2.. mak bapa dia kerja kat sykt berkaitan minyak ke? sian betul budak2 tu…

        0

        0
      • hyde says:

        so abang depa nama apa? LUBRICANA? hahaha lucu tul

        0

        0
      • aku menulis bukan kerna nama says:

        adakah si kembar tu lahir masa harga minyak baru dinaikkan? =B

        0

        0
  31. musim dragon baby says:

    Poor baby. Macam nama rumah ada… macam tajuk citer Dingin Lavenda pun ada… hmmm, tahu la mak pak dia ada hak bagi nama, tapi kesian kot bila besar kawan2 nama indah maksudnya, nama dia cam jenama. Mungkin in future Bienda jual tudung brand Lavienda Namiraz. Anyway, congrats Bienda n husband, semoga menjadi parents terpilih dan dpt mendidik Lavienda menjadi seorg muslimah.

    0

    0
  32. sarah.. says:

    betul la nama suami dia kamarul zariman… dia terbalikkan nama…

    0

    0
  33. sesuci embunan pagi says:

    Pada saya nama yg sesuai adalah bila mak bapak atau cikgu dia dpt eja nama dia dlm jawi….klu nama Lavienda tu, cikgu pun pening nak eja sbb huruf “V” tu takde dlm ejaan jawi….klu ikut ejaan sbnr dlm jawi, “V” tu akan jadi huruf “Wau”….jadi akan jadi Lawinda…wahai ibu2 dan bapa2 sekalian, bila pilih nama anak, cari la nama yg dapat di eja dlm jawi juga…bila anak sekolah agama, kena tulis nama dlm jawi juga….esok2 dlm sijil nikah diorg pun kena isi nama dlm jawi jugak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      rsnye awk nak maksudkan ejaan dlm arab, bukan jawi, bahasa melayu jawi ade huruf V, ni mesti x penah baca paper melayu jawi kan?? eh ade lagi ke npaper tu sekarang??

      sy xtau la awk ni hidup di zaman 50an ke atau pun 70an ke, skarang ni sijil nikah dah xpakai huruf jawi kak oiiiiiii.. klu ye pun dlm jawi, ejaan die ikut bahasa melayu jawi,bukan bahasa arab weiii…

      0

      0
      • mashi says:

        betul3… huruf ‘va’ memang ada dalam jawi, huruf ‘e’ yang takde… macam nama saye ler… isk2…

        0

        0
  34. kasih says:

    sekadar bertanya. v dalam jawi bukan wau yang ada titik kat atas? mcam eje “van”.. ada kan ejaan van…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye kasih, jawapan anda betul..tu bahasa melayu jawi..

      0

      0
    • AURORA says:

      betol sangat la tu..org yg xtaw “v” dlm jawi tu mesti org lama2….dah xtaw sibuk plak nk smash org kan? xmalu ke kan? :p

      0

      0
    • elly says:

      melayu jawi ada… cuma ejaan arabic…..biasanya yang ada makna nih ejaan dalam bahasa arab…

      0

      0
  35. botol kicap pon ada hantu ke?x makan kicap la aku lepas ni.. says:

    apahal la nama susah2 ni..anak2 saya umar, uthman, khadeeja..kalau dpt lelaki lg nak letak ali..kalau perempuan lg nak letak aisyah..sejuk telinga saya memanggil diorg tetiap hari..nama org2 yg disayangi nabi..harapan semoga sifat2 mereka seperti tokoh2 islam ini..insya Allah..

    0

    0
    • huhu says:

      masuk bakul angkat sendiri, masuk lift tekan seniri ke kak oii!! ye la kau je yg bagi anak sedap didengar..org lain x.

      0

      0
    • cekgu bedah says:

      betul! betul! saya suka nama2 tue.. jagn lupa.. SITI FATIMAH.. tapi jgn kasi orang panggil die TIMAH..
      sya suke bc sejarah nabi.. buat kite cintakan tokoh2 yg menjadi kesayangn nabi..
      indahnye klu anak kita secerdas ali bin abi talib, bestnya klu anak kita selembut dan setabah siti fatimah, cantiknya klu anak kita sesetia abu bakar assiddiq, bangganya klu anak kita seberani khalid al walid..

      0

      0
  36. kalo betul la name bby dia nie gabungan nama dia n suami…
    camne lak ank kedua ketiga keempat n sterusnye… mane la tau kan, rezki Allah nak bagi ank byk…
    1. Lavienda Namiraz
    Mungkin ……
    2. Lievanda Miranaz
    3. Nazmir Lindan
    4. Nirzam Liver…

    Pe-pe pun nieh gurauan jerk… Bienda n hubby, jgn mare erk… Nway, tahniah diatas kelahiran cahaya mata pertama..
    Moga bahagia selalu dan didik anak tue dengan sempurnanya…
    hhhuhuhuhuh

    Hmmmmm

    0

    0
  37. wizza says:

    Tahniah….. semoga menjadi anak yg solehah….. chantek nama tuu, tp yg kesian pd tok kadi & org yg baca talkhin esok lee coz nak sebut susah coz nama anak2 la nee pelik2 walaupom makna nyee chantek.

    0

    0
  38. wizza says:

    saya ada sepupu yg mengajar kat pantai timur…. masa register nama murid tuk tingkatan 1… budak tu ada 2 mykad coz nama dia panjang sgt & tak cukup 1 mykad…. tak pernah lg ku dengar org ada sampai 2 mykad…. kesian budak tu nak tulis nama panjang sgt…
    tp saya suka ngan nama adek nee (YOU DAVE KATINI) unik jew kan.

    0

    0
    • elly says:

      ada… saya dah jumpa…. kenalan saya .. 3 dari 5 anak dier… ada 2 keping ic.. sebab nama panjang sangat

      0

      0
  39. putihkaseh says:

    Boring lah ngan bienda ni, semua nak sorok, dari nikah smpai wajah anak pun x nak share, tgk mawi sporting sgt walaupun pada mulanya nak tunjuk anak dia masa bercukur jambul tapi demi peminat mawi buat apa jer, Ngapa nowdays nama anak2 artis ni pelik2 jer, sian nanti suami dia nak sebut nanti masa akad nikah …… apa2 pun suka tgk Malaika semoga pandai ngaji cam anty Ina ekkk ….

    0

    0
  40. aku pun bengang dgn nama pelik2! says:

    AKU PUN KADANG2 NAIK BENGANG DENGAN MAK AYH BGI NAMA PELIK2..TERMASUK AR MAK AYAH AKU,AKU SMP SKRG PUN MARAH MAK AKU BAGI NAMA AKU KONON NAMA GABUNGAN! TAPI DARI SEKOLAH SMP SKRG SUME PAYAH NK SEBUT! LAKI AKU PUN SUSAH SMP KAN DIE DAN AKU TERCARI2 SMP SKRG APE MAKSUD NAMA AKU..KALO KORANG TAU MAKSUD NYER AKU HARGAI SGT2… AKU TNYA USTAZ PUN DIE XTAU..SEDIH BTOL.. :(((( NAMA PENUH AKU BAZAHIAH IRIS..

    0

    0
    • B says:

      Xkan la makbapak bagi nama yg sgtla xsusah untuk disebut iaitu BAZAHIAH IRIS tue nk marah diorg? xlogik langsung hanya sekadar nama kot, patut bersyukurla ada nama n di bintikn atas nama si ayah, klu di bintikan atas nama “abdullah” cmne? apa punya komen daaa…nie mesti kes nk tarik perhatian org baca komen kamu kn?

      0

      0
      • Anonymous says:

        APESAL PLAK KLAU BER BINTI KAN ABDULLAH? HINA KE? AKU PUN BER BINTI KAN ABDULLAH..NABI MUHAMMAD PUN BIN ABDULLAH.. MCM LA JIJIK SGT KLAU BINTI OR BIN ABDULLAH?

        0

        0
    • nama anak dia pelik ada aku kesah? bukan aku tok kadi nikahkan anak dia nanti.

      0

      0
      • B says:

        Anonymous says:
        March 2, 2012 at 8:12 pm

        APESAL PLAK KLAU BER BINTI KAN ABDULLAH? HINA KE? AKU PUN BER BINTI KAN ABDULLAH..NABI MUHAMMAD PUN BIN ABDULLAH.. MCM LA JIJIK SGT KLAU BINTI OR BIN ABDULLAH?

        ADA AKU KATA JIJIK KE? XDE KN? JGN RETI NK MELENTING CEPAT KLU XPHM APA YG AKU CUBA SAMPAIKAN!!

        0

        0
  41. Lols says:

    hehe nama anak aku panjang.. ada 3 nama semuanya.. nama pertama 5 huruf, kedua 10 huruf dan nama ketiga 7 huruf. Tapi nama2 tu tak pelik.. 2 nama pertama bermaksud bijak sebaik-baik pemimpin. Nama ketiga tu nama tradisional bangsa. Hehehe ader gak terpikir susah nak tulis, but its such a good name ;) Tahniah Bienda dah dapat baby

    0

    0
  42. medina says:

    hahaha.. nama pendek macam ak best. medina binti ahmad. dari sekolah, masuk U, kerja semua asyik panggil nama penuh. medina ahmad.

    0

    0
  43. nono says:

    ada orang perempuan tu nama die “S” je lagi kesian ..

    0

    0
    • student bandung says:

      A : what is that girl’s name?

      B: she is S

      A : ure a bad person..dont call call her that!

      B : what??

      A : ASS!!

      B : no ASS…S!!!

      A : ure such a douche..

      B : dafuq?

      0

      0
  44. Bukan Siapa-siapa says:

    name sy Riz Areani Binti Mt Rodzi..boleh bagi ape maksud dia?

    0

    0
  45. […] ini. Bayi yang dilahirkan secara pembedahan pada 26 Februari ini kini sudah pun pulang ke … Continue reading → Posted in gossip artis, isu […]

    0

    0
  46. kunon says:

    uiyh. comel nama. plan nama anak nanti maryam annisa (surah maryam & an-nisa) moga2 comel nama, comel akhlak, comel segala. :)

    0

    0
  47. zurin says:

    namiraz atau namira = harimau

    0

    0
  48. student bandung says:

    nama nak megah je ye?
    moden gitu..
    kalau cmtu aku nk namakan aku aku,

    SITI NUR GALAXY TAB
    atay
    AHMAD IPHONE SIRI!!

    0

    0
  49. Cik_Chenta says:

    letak nama anak tu biar ade maksudnya dalam Islam..jangan bantai letak je~

    0

    0
  50. karim says:

    letak ja anak nama apa pon jgn letak nama “Mat Rempit” sudah… hahahahha

    0

    0