Written by AbangNara | November 24th, 2010

yuna bercinta dengan qi

Terasa puitis semacam apabila kami menulis tajuk entri di atas. Sekali-sekala mengaplikasikan Tak salah rasanya untuk sekali sekala mengaplikasikan teknik penulisan yang di ajar di sekolah dulu.Berita terhangat yang baru kami dapat terima, Yuna dan Qi Qushairi kini dalam proses untuk menguntum cinta di dalam hati masing-masing. Kata Yuna:-

[note]Bercinta itu satu perkataan yang agak kuat sedangkan hubungan kami baru dalam peringkat awal untuk kenal antara satu sama lain. Buat masa ini saya tidak nafikan kami memang rapat, tetapi untuk mengklasifikasikan kami sebagai pasangan yang bercinta rasanya itu terlalu awal. [/note]

Kami suka dan sokong hubungan Yuna dan pelakon Blogger Boy, Qi Qushairi ini. Selama ini Qi pun tak pernah ada kontroversi buruk yang melanda dirinya, Clean. Jadi memang sangat sesuai dengan imej bersih Yuna. Orang kata kedua-duanya clean dan lebih mementingkan prestasi kerja. Tak gitu?

Kami percaya Yuna dan Qi tidak akan melakukan sesuatu yang bodoh seperti dilakukan oleh seorang pelawak popular baru-baru ini. Jangan kerana satu perbuatan buruk menyebabkan segala imej bersih yang dibawa selama ini hancur berderai. Senang cerita, kalau bercinta tue silalah dengan lagu Kalau Berpacaran.

Apa pun good luck and all the best to Yuna dan Qi. Bercinta-bercinta jugak, kerja tue jangan lupa buat. Hehehe. Sumber dari Kosmo.

Update: Maafkan kekhilafan Abang Nara. Rupanya Qi ini tidaklah sebersih yang disangka. Dia ada kisah silamnya yang tersendiri. Boleh baca di ruangan komen. Terima kasih kepada semua yang mengingatkan Abang Nara. You guys the best!!!

128 responses to Bibit-Bibit Cinta Antara Yuna Dan Qi Qushairi Mula Berkembang

  1. Belacan~hangus says:

    bercinta ke..

    • Belacan~hangus says:

      qi qushairi tu siapa yek..?

      • RiRi says:

        belacan cmner ko wat pic tu ye..comel je..aku nk ltk pic tp x ley pn..hahahaha

      • Qaseh De Persona says:

        pengacara Destinasi bajet kt 8tv lu… pastu blakon dlm cita blogger boy. tp btol ke ada cita kuar dlu psl si Qi tu kantoi amik dadah???

        • see says:

          qi ni dulu kalau tak silap penah joint group dengan OAG. masa batch radhi. then jadi pelakon blooger boy. pastu pengacara destinasi budget.

          berbakat.tapi rasanya macam penah kena tangkap dadah. tak tahu apa kesudahan kes tangkapan dadah dia tu. bebas la tu kot boleh bercinta?

        • makcikbedah says:

          bkn qi ni pena kapel ngan heroin yg blakon citer blogger boy gak ka? awek yg jadi pengacara kat 8tv tu?

        • baizura says:

          bukan ke dia ni bercinta ngan budak cina 8tv tu ..alaaa yang berlakon sekali dlm blogger boy…abg nara ni ketinggalan ler…ekekekke

    • joyah says:

      qi qusyairi ni yg muka iras2 zizan RL tu, dia ade mengacar kt tv3 cte cam melancong dlm malaysia…mmg sweet qi ni

    • gilo says:

      sapo mamat nih?

      • x sesuaiii says:

        mamat ni bkn kantoi drug ke dulu..

        • sa says:

          xsesuai la..nanti yuna akn hanyut ngan qi ni..qi ni social sngt and mat dadah lak tu..xyah la yuna….klu dia suka u pun bukn sebb diri u, dia saje nk tumpang glamor tu xpun nk duit u..pecaye la….

        • han777 says:

          byk r ko..!!suke2 je ckp cam tu.. takyah yuna p0n qi bole popular.. cume qi tu low profile..aku, sbb qi ngan yuna la aku start suke yuna..b4 ni aku x dgr p0n lagu yuna..
          org yg jahat takleh berubah jadi baik ke,,,..yg penting skarang n masedepan, bukan yg tggl sejarah..

    • milix says:

      xsetuju la BN kte qi ni imej bersih..tgk dia peluk sakan kat blog2 gosip yg len..cube cek

      • budakmanentah says:

        mmg xclean la abg nara oiii…kan ade gmbar peluk dia ngn irene santiago…pastu dia ni pnh kantoi dadah kat club mlm…alaa time scha ngn awal kantoi sama

        • silentgirl says:

          maybe die ni kwn2 rapat je kot..xpe, hope yuna bijak plih teman..ssguhnya, laki yg baik utk pompuan yg baik…dan juga yg sbaliknya..(;

      • antidot says:

        abang nara ni blogger gossip.. history pasal qi ni pun dia tak tau.. apa kes..

    • SWEET says:

      Belancan aku try x leh buat pun pic di Gravatar

      • Belacan~hangus says:

        apa kata ko ambik gambar tampal
        je kat skrin computer ko ..hehehe..
        gurau je sweet…..
        ko x buat betul kot..
        cuba lagi sure dapat punya…

    • frust ok! says:

      hadoi…melepas la…klu aku tau qi ni dh single cpt2 aku ngorat…wakakaka…
      aku ske mmt yg sempoi cm qi nih…gugugu

  2. mummy nana says:

    moga berkekalan…. ;)

    • HOMESTAY @ MELAKA says:

      [email protected] JUST RM70 PER DAY
      contact: 0163691701

      • eli says:

        kat mane homestay ni???melaka area mane???ade gambar tak???tlg bg details…sy serius tgh mencari homestay….

        • Kasut tumit rendah says:

          saya pun sama..ada x tepi kubur hang jebat? senang nak ziarah…

        • HOMESTAY @ MELAKA says:

          eli:

          area kampung. KAMPUNG UMBAI. Abt 14KM dr bandar melaka. dkt dgn medan ikan bakar umbai. contact no yg diberi utk penerangan lanjut.

  3. seaberry says:

    love yuna..

  4. cutie-pie says:

    really????

  5. cutie-pie says:

    really????…huhuhu

  6. RiRi says:

    huhu…sweet jek..

  7. twink says:

    Qi ni sosial habis!!! cuba korg google gambar Qi dgn ex-gf dia,Julie Woon…perrgghhhhhhh!!!! sexy siotttt..mmg sosial ler.. sebelum julie woon, dia penah couple dgn sapa ntah..aku x ingat nama…

  8. exe says:

    qi qushairi
    ex OAG
    dulu ade kontroversi
    pastu muncul semula
    n macam dah clean
    hopefully

  9. Kasih says:

    Qi ni pun byk gak kontroversinya sblm ni.. hope gan kemunculan terbaru ni dia mmg btl2 dh clean lah…

  10. sukahati says:

    tapi dia dengan kawan2 pompuan dia kalau jumpa pun cium2 pipi.

  11. Belacan~hangus says:

    test

  12. Ayu says:

    sapa Qi nie ya?? xpenah tgk dia berlakon pun?? tp apa pun.. tahniah lee.. ayu suka YUNA… hehee

    • BumbleBee says:

      dier pelakon blogger boi kt 8TV… dan pengacara program destinasi budget…sempoi mamat ni time mengacara. Bab personal….no komen~

  13. PakciQue says:

    Owh..Aku ingatkan Yuna ada skandal ngan Aizat. Sebab masa Yuna gi luar negara dulu, Aizat ada terselit sama. Kalau rajin, boleh belek2 video di FB Yuna. Mesti nampak Aizat terselit masa dorg nak buka puasa.

    • nobody says:

      tak laa..aizat, yuna and noh hujan mereka sahabat dan sama2 mengagumi bakat masing2.. malah noh and aizat pernah kata mereka jeles tgk yuna dpt pi oversea tuk buat lagu kat sana..mereka mmg dh kenal sebelum masing2 famous lagi..

  14. juli says:

    Qi kan pnh kena tgkp psl dadah. dl dia kapel ngan irene santiago, model tu. ermmm..yuna, cari org len je la, tak sesuai

  15. aku serius says:

    sirius?

  16. zehra says:

    apa2 je la Yuna oiiiiii

  17. east woman says:

    bkn ker bdk qi ne penah ada kes dadah dulu?

  18. Rooney says:

    Oh no,

    Budak ni budak jahat. Dulu pernah kena tangkap pasal kes dadah, then dia EX Zarina Ann Julie Hilton.

    Aku harap jangan lah Yuna ambil dia as a boyfriend.

    • miss suka masak says:

      bagus rooney kali nie…………….

      sokong sgt2……

      i think cam xsesuai je yuna ngan dat boy……

      tapi ntahla…………………….

      manusia akan berubah….maybe dat boy tol2 da clean…

      hopefully……..hurm

      pape pon…….yuna…tetap best d hatiku…

  19. miss suka masak says:

    la dgn guy nie kew??hurmmmmmm

    kawan je kot…….

    t i calling2 yuna dulu..confius nie…hurm

  20. non says:

    bercinta teruskan…xde salahnyer asalkan tau batas2, if dah serasi pe lagi kawin laaa

  21. Reena says:

    Julie Woon tu kan ke gf dia? Ke dah break? Hmm…

  22. Hajar says:

    pernah jumpa diorang kat bazar ramadhan tapi tak berani nak kata bercinta..

  23. shrek says:

    ntah2 si Yuna pun sama mcm Qi kot…jgn ingt org yg pakai tudung semuanya baik..opsssss..terlebih sudah… habislah aku kena maki dgn fanatik2 yuna.. :)

  24. kate says:

    ala.. tak best la yuna ngan laki ni..Qi ni social habis aku rasa.. tak seswaiiiiiii

  25. iza says:

    qi clean? bukan ke dia ni yg de kuar gmbr berpeluk sakan dengan irene santiago ( if i m not mistake la)…pastu yg gmbr dia minum arak…..bukan ke dia? ke i salah orang ni? ermmmmmm……

  26. seriously? says:

    ingat tak kes scha dgn awal kena ambush kat pub tu? kan ada seorg pengacara +ve dadah kan? semua org tuduh awal, tapi sebenarnya org tu adalah QI ok!!! tak lah clean pun.. tgk awek dia dulu pun dah tau.. Yuna deserves better than him..

    • Rin says:

      seriously..?

      • Ryta says:

        Serious gitu…
        Kalau tak, takkanla kuar citer dia kat Buletin Utama ngan paper dulu….
        Tapi aku harap dia berubahla pasni…aku mmg suka nengok dia mengacara rancangan Destinasi Bajet 8tv tu….mmg sempoi abis….

  27. kora-chan says:

    ok je kalo diorang ni kapel

  28. suffer8zine says:

    wahhh yuna, heheh pape pun semoga semuanya bahagia2 je

    Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

  29. dark28angel says:

    mamat ni asenyer pengacara destinasi budget kan?? ala..dl penah gak dgr dia ader case +ve dadah…kapel dgn julie woon tp x taw da break ke idak….hope dia da berubah

    • littlemia says:

      emmmmmmm….kan org2 slalu ckap pempuan baik untuk lelaki baik…..lelaki baik utk prempuan baik……sbnarnya ALLAH dah tetapkan sape jodoh kita kelak….ape2 pun kna terima qada dan qadarnyer..x kira la laki awak tu baik or jahat nnti…dah tu bahagian yg awak dapat…terima la dengan redha

  30. hensem says:

    ni qi yg main dgn julie woon tu ke?

  31. nony says:

    tak clean la, aritu kan dia kene tangkap pasal dadah kad club.. sekali ngn scha n awal tuh.. tapi dia ni tenggelam sbb org sume fokus kat si scha nu ha…

  32. rora says:

    pelakon blogger boy…n host destinasi budget…dengarnye dulu bercina dengan julie woon

  33. landax says:

    qi ni imej x brape cun lah nak dbandingkan ngan yuna yang cantik+sopan tu~*imej x cun,maknanya perangai..

  34. gosipgurl_fea says:

    Qi!!!!! ~~~ hensemla…~~

  35. Piston Pecah says:

    wah,dalam diam rupanya…ehem2

  36. lolyat gang says:

    aiseh
    tercalar skit kredibiliti abg nara
    xpe bang nara
    kesilapan kecil je

  37. missmydirtylittlesecret says:

    aku percaya yuna mmg budak baik…tp org disekeliling die…hahahaha…chi ni kan junky…dah rehabilitate ke blom….awek sume cap cina….dh tuka taste nampak….elok la tuh….mungkin dh terbuka ati nk berubah….

  38. Intan Suzana says:

    Blogger Boy tu ape maksudnya?

  39. insan biasa says:

    ala..yuna…plih la yg bgus2 cikit..uhuhuh

  40. cucuk says:

    err. last oktober ada jumpe si qi ni dengan awek. tapi bukan yuna. tapi,tgok pada layanan dia pada perempuan tu mcm awek dia sbb peluk n caring semacam je. and perempuan tu pn sexy. i think qi n yuna ni kawan je kot. maybe xsmpi tahap bercinta. bcause, for sure yuna ada taste dia tersendiri dalam memilih psgan hidup ;)

  41. Oden says:

    ..Oden igat Yuna bakal bercintan cintun ngan pak ustaz ke..iman muda ke…ape brg ngan boogey boy ni..tak sesuai bebenor..

  42. haih……ape ke dah ngn qi?? tp depa ni mmg slalu kuar jln same2..hoho,,takpa la, depa nak dok cinta kah nk nikah kah lantak depa la..tak guna duit aku pon! haha

  43. wannnn says:

    abg nara… biar btul… clean pe jadah ny mamat ni… bekas awek die cina… jd model kt majalah singapore half nude… kntoi dadah d kelab malam… abg nara tlg siasat dulu…. jgn men letak suke ati je….

    • Mel says:

      sumber cerita ni dari sok kabo KOSMO (24/11/2010)…abang nara kat quote dah.

    • Ryta says:

      Sabar wannnn sabarrrrr…..
      Bang Nara silap la tu…..tak google awal2….
      Ex gf dia mmg sexy pun…model….Julie Woon nama dia…sama2 berlakon citer Blogger Boy….pengacara 8tv…

  44. awex gaban says:

    qi ni adek ipar ide nerina..dlo drumer oag (o gitaris ntah…corect if im wrong) …b4 ni kan heboh 1 malaya kisah dia becinta dgn heroin drama bloger boy tu….

  45. [email protected] says:

    ari tu aku ternampak QQ bi gan sorang awek kat Bukit Bintang,,, cantik awek tu, ingat awek dia…

    sekarng gan Yuna lak,,, mana2 yang terbaik….

  46. nameless says:

    bior le…

  47. Mel says:

    hmmm….tak berapa setuju la kalau Yuna & Qi…pasal ni banyak kontroversi. Dulu dia couple ngan awek cina dlm blogger boykan?

    Come on Yuna..you’re smart girl. You deserves better man!

  48. HAHA says:

    X SOKONG….

  49. kurus says:

    tk kenal..tk kesah..suka derang ler..eheks

  50. Azleeya says:

    qi ni dh la penah kene tangkap dadah..pastu berpeluk sakan dgn irene santiago..pastu dia bercouple plak dgn heroin blogger boy si julie ….skung ngan yuna plak?baik la tk payah …yuna berhak dpt yg lebey baik

  51. milky hani says:

    cube pk positive sket…if die kwn ngn yuna..mybe die berubah pasni..yuna dpt ubah die jd yg lebih baik..x sosial lg ke..kite sepatutnya mendoakan org jd lebih baik..takkan org yang sosial tu sentiasa jd jahat jer..

  52. hunnylensa says:

    What can I say.
    Semua orang ada buat silap. tak de yang perfect.
    Biar lah kalau dorang bercinta pun.
    Jangan judge people dari kisah silam.
    bet , korang pn sure ada kisah silam jgk.
    So, mesti korang tak suka kan kalau orang kate pasal benda lame.
    PAST is PAST.
    Move forward oke?
    Kalau betul dorang bercinta dan both bahagia, n he changed, semoga berkekalan hendakNya :)
    Amin.

  53. aku teka je says:

    patutla aku rasa cam penah tengok jek muka mamat ni zaman dolu2 upanya adik Shahrin Blackrose tu yg ada iras2 abg dia tu

  54. lindA says:

    apalah abang nara ni. mana ada qi ni clean..dulu amik gmbr peluk2,then mamat ni suka pmpn cina and seksi2..pastu kantoi amik dadah..hopefully qi berubah pasni..

  55. ida says:

    x pdn lngsung yuna dgn qi ni..hai yuna, cri lh org lain..lbh2 lg cri lh yg blh membimbing diri yuna dr aspek agma…klau x, mslh nnti..tgk je lh di skeliling dunia artis di m’sia ni..bcinta..putus..bcinta..putus..btunng..putus..btunng..putus..bkwin..cerai..bkwin…cerai..dh pulk tu, pusing2 btukr2 psngn, pi mai pi mai tang tu jgk…mcm dh x de org lain…hnye hidup blndskn agma je menjmin kbhgiaan n kekl hingga ke akhir hyt….

  56. ellyana1 says:

    qi tue bukan abg or adek radhi OAG ke?
    n dia pernah kawen la dulu..

  57. hanie says:

    nama lagi org laki…yg untuk sosial stok lain..nak bt bini cari la macam yuna…hahahhahhahahha. so kepada semua girls…jaga diri hiasi pribadi!!

  58. ahh! sweeet diorang neh~ <3

  59. nana says:

    qi nie masih dgn julie tu kan?

  60. xxx says:

    aku xkenal Qi..tp dlu baca blog gosip gak..dia yg kantoi +ve dadah kan..cane blh kate clean..

  61. lolyat gang says:

    qi dgn yuna ni agak rapat skang sbb dorg dalam satu program realiti tv skang
    qi jd hos,yuna jd juri

    realiti tv berkaitan dgn bakat muzik di serata mesia

    nantikan di tv9 nnt

    sape yg kate dorg bercinta…..aku gelak je kt korg hahahaha

  62. hana says:

    hurm
    qi dgn yuna ni agak rapat skang sbb dorg dalam satu program realiti tv skang
    qi jd hos,yuna jd juri

  63. abe tak jongos says:

    dari Chi bertukar ke Qi..
    Chi zaman OAG..kurus giler rambut panjang serabai.
    comeback dgn nama Qi…aduyai blogger boy…

    Qi..aku mmg fan lu bro..bersihkan diri ko sebaik mungkin kalau betul berpasangan dengan Yuna.

  64. mari merapu says:

    adoii yuna nie. kalo nak becinta pon biar la bijak. mamat junkie nie die pilih. jgn kuar citer minah betudung pi clubbing sudah.

  65. shark says:

    kan QI kapel ngn julie woon

  66. ieda says:

    ape yg bestnyer luna ni smpi dikatakan pengganti siti dlm apbh?aku rase biase je…

    • Lolyat gang says:

      Yg ko percaya dgn ckp org tu nape?
      Ntah wartawan bodo mane ntah ckp cmtu
      Pastu pembaca bodo pun percaya

      • ieda says:

        sukati ko nak kate orang bodo…oo ni mesti ko dah biase di ‘bodo’kan orang..tu pasal emo sangat..bengong…

  67. ATTENTION says:

    dorg nk becinta ke ape…ada aku kesahhhh???
    bg aku, xkesah la Qi tu clean ke x, manusia bole berubah…yg pnh terkantoi jht xsemestinya jht, yg nmpk baik dan sopan xsemesti baik selamanya…. dont judge a book by its cover. manusia semua pnh buat salah, dan juga bole berubah. yg baik juga bole berubah jht dan lupa diri. itu semua terpulang pd iman dan diri msg2.

    • ATTENTION says:

      cth terdekat mcm nabil RL, dulu tip top, ramai fan, skg kantoi kes cium gn awek ntah pape2 ntah. skg rmai jugak yg anti gn nabil ni, tp ms dia gn irma dulu,xpnh ke hug / kiss…???? samada awek ke bukan awek ke, dosa ttp dosa… jgn lupa diri smp mendekati maksiat.

  68. hanturaya says:

    aku rase yuna ngan qi tk boleh bertahan aku rase…qi tu playboy…kang kesian yuna..terpaksa menganggur…

    • sa says:

      yuna2……xsesuai langsungggggggggggggggggggg…pls la cari yg elok sikit..ntah ape2 ntah mamat tu…u deserve for better man la….dia tu xmandi la yuna.kli xmandi mestilah xmengadapNYA,,jgn u ikut dia g clubbing nti sudh……..

  69. xsokong says:

    cari la yg lbh baik yuna..tp bab dadah ni pikir la berjuta2 kali…risiko tinggi…boleh berhenti tp susah nak pulih…mesti relaps…sanggup ke tgk dia berulang2 kali ambik dadah…stop 3 4 thn pastu ambik balik…stop…ambik balik…ms bercinta semua indah..tp bila anak2 dah ada…boleh ke tahan dgn situasi mcm tu..renung2 kan dan selamat beramal…

  70. dara says:

    cool blog

  71. mommy says:

    agreed with xsokong &sa..pls,,,yuna u 2 educated lady..how did u can make relationship with this kind of woman…susah nak cakap…if terlibat with drug…susah…dah banyk contoh artis…yuna kena byk bertakafur…minta petunjuk…what to say…cinta itu buta, buta hati, perasaan , akal dan fikiran….berfikir secara waras…….i doakan yg terbaik untuk yuna…u still young…thinklah yuna …for your better future…