Written by AbangNara | May 12th, 2013

Sukarnya menjadi seorang selebriti. Pantang lepas bersalin pun ada orang nak pantau. Itulah harga yang perlu dibayar untuk menjadi popular. Terbaru, ramai yang risau apabila Fasha Sandha dilihat tidak memakai stokin ketika berpantang. Tak elok kata mereka.

fasha sandha

Apa yang membuatkan Abang Nara respek kepada Fasha ialah kesanggupannya untuk menjelaskan perkara tersebut kepada para peminatnya. Kalau artis lain mungkin buat tak tahu sahaja, tetapi Fasha siap buat penjelasan lagi. Respek betul. Jelas Fasha:-

Ramainya yang risau pasal saya tak pakai stokin ketika berpantang. Btw, this is for u. Saya hanya keluar ke hospital for check up, pakai baju nursing attire by @dnabydynas dan saya pakai stokin. Ya saya sedang berpantang. Kita berpantang ikut cara masing2 k. Thank you dear! Hugs

fasha sandha

Wife Abang Nara dulu pun berpantang ikut cara sendiri. Tak adalah pantang sangat terutama bab pakaian. Setiap orang memang ada cara masing-masing sebab bahan bacaan berbeza-beza. Kalau ikut cara orang tua, mungkin teknik pantang lebih tegas. Apa-apa pun yang penting si pemantang gembira. Tak gitu?
fasha sandha

4 lagi gambar terbaru si comel Putera Rayfal Ramli dengan membaca entri ini sepenuhnya.


fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to Berpantang Ikut Cara Masing-Masing – Fasha Sandha

  1. miss mong says:

    btl tuh..bepantang la ikut keselesaan.yg pnting sihat..dh bulat pipi baby.comell

    0

    0
    • Rita vs Ayu says:

      Kesian Fasha ni… Jarang dapat komen membina dr peminat. Dari zaman bujang, kawen, mengandung, sekarang dah beranak dah pon, ada jer komen hangat dan menyengat kena kat dia..

      0

      0
      • emmm says:

        kesian dia..tp mujurla dia bukan jnis yg xsuke bg statement itu ini..dia byk berdiam.

        0

        0
        • missa says:

          semoga sihat selalu fasha….. :-)

          0

          0
        • Nurin says:

          melayu biasalah….tak pernah nak menyokong…suka mengeji.

          0

          0
        • kak timah says:

          tahu lah anak jejai tapi cuba buka penutup rambut tu..rimas aku tgk, asek asek tutop ajerrr…yg maknya tak nak pulak tutup rambut, fans dia asyik puji memanjang..tahu lah giler “like” byk…cuba kalau neelofa mesti kena baham..tak tutup aurat lah…dada tersembul lah, huh hipokrit org kt sini !!!

          0

          0
        • anzalnyah says:

          haaa….dah rampas laki orang baru ko tau consequences nak kene keji? masa goda dulu tak pikir ye? ko igt org melayu senang2 nak forgive and forget? tapi InsyaAllah kalau ko maintain perangai baik ni org akan start suka ko.

          0

          0
        • Anonymous says:

          hello anzalnyahhh merenyah, haha.

          si NORA DANISH pn dh maafkan, yg ko nk emosi lebey knape daaa? cr ckp ko pn tau ko ni jenis ppuan kurang ksh syg (sbb suka mrh), pastu jenis minah yg ddk office org sembg skit2 ko yg nk menambah tuh kan?

          HAHAHAHAHAH

          0

          0
        • weewee says:

          anzalnyah..u shut up..mulut puaka..

          0

          0
        • kak minah says:

          kak timah pernah beranak?? ade anak??? sukati die la kak timah oiiiiiiiii…asl die tahu ape yg tbaik tuk anaknye.. soal tutup rambut tu xleh nk ckp..sbb bertudung je xmencerminkn org tu lgkap menutup aurat..okey timah…chawwwwwwww

          0

          0
        • Awekbulu says:

          Masalahnye berani ke sendat nk kuar statement?Tanyalah sendat,berapa kilo dia kena tarbiah/ceramah minda di PS ,msa kes adik sendat meroyan dekat instagram Ps aritu..Mau terkedu sendat propa…

          0

          0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        elehhh ape nk peduli ape orang punye komen n mengata n kutok2 tol tk fasha? buat bodoh aje sudah asal kn rumah tangga fasha bahgia ada baby cute ada duit ada kereta ada rumah dah ok tol tk….soal orang nk mengata gi jahanam lah bukan ada makna pn kalau kite ambek peduli huh !!!

        0

        0
        • angelina jolie says:

          minah jambu lu pandai tak naik motor..??

          0

          0
        • mulut puaka says:

          kui kui rilek2 minah jambu.. alah ko jgn risau xde nya si pasha ni heran org nak mengata dia pun.. tp walau mcm mana pun dia kena cepat2 kurus balik la wei.. lain benor sebelum beranak.. muka pun dah xde seri.. dah hilang jambu gitu..

          0

          0
        • awek cun says:

          @angelina jolie…minah jambu tu tahu bawak kete auto jer…kereta manual dia tak pandai…kalau parking mesti fail

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          kalau naik motor minah jambu tau la…semua orang tau naik motor kan…tapi bawak motor minah jambu tk tau keta pon minah jambu tk tau bawak pasal minah jambu tkde lesennnnnnn camana nk bawa keta…minah jambu selalu tompang aje motor mat2 motor ni suroh antar gi mana2 tenpat yg minah jambu nk pegi….mat2 motor dorang baikkkk nanti kalau dorang senang dorang tompangkn minah jambu gi keja hehe cepat sikit sampai kt tempat keja hehe hepening kan….minah jambu kalau naik motor minah jambu suka pelok ! kadang2 mat2 motor ni sampai rimas ! dorang cakap > oi jangan pelok lahhhhhhhh !! < minah jambu peduli happe ! janji sampai kt tempat yg di tuju hehe…

          0

          0
    • kak timah says:

      NAPE LAH KAT SINI RAMAI GILA GLAMER TIRU NICK ORG YG DAH SEDIA POPULAR CM AKAK NI . . YG KOMEN HURUF KECIK TU KAK TIMAH PALSU HARAP MAKLUM K

      0

      0
      • mulut puaka says:

        tp kak timah mulut puaka dan minah jambu still ori k.. jgn jeles

        0

        0
      • Olga says:

        HOI KAK TIMAH….KO TIRU AYAT AKU..HARI TU AKU ADA KOMEN MCM NI…KO TIRU PULAK…KO INGT KO FEMES SGT NAK ADA KLON NI

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          dh dh dh jangan gadoh minah jambu percaya u ni olga yg orignal punye ..hanye minah jambu aje yg tau u ni olga orignal ok…eh olga pesal u tknk tarok kaler ? asek asek kelabu aje kaler u ni sampai naik kelabu mate minah jambu

          0

          0
    • omaswati says:

      FIRSTTTTTTTTTTTTTTTTT

      0

      0
    • bujang says:

      perut anak nampak montek, fasa ni mesti baby kuat menyusu …perut mamanya pun masih buncit, pakailah bengkung fasha.

      0

      0
  2. ikan says:

    ala orang melayu mmg penyebok.. macam tak biasa

    0

    0
    • Anonymous says:

      orang kita ni (melayu) ade aje nak kondem. Nak bagi pendapat & nasihat biarlah dgn cara yg matang & membina. Ni x, asyik dok mengeji, mengutuk. Bila jadi kat diri sendiri, tau plak menggelabah + meroyan.

      0

      0
  3. Faezah Elai says:

    siapa pernah jumpa fasha. Nak tanya Fasha ni kecik ker orangnya atau badan jenis rangka besar? Mesti lawa kan Fasha ni kalau kat luar , saja jer tanya sebab nampak dalam tivi mcm tinggi dan besar orangnya.

    0

    0
    • cece says:

      perna jumpa dia sblm kahwin.. dia slim n tinggi.. peramah je tp dia nya guard yg over lebi..mudah senyum n x sombong.. n mata dia cantik.. :)

      0

      0
    • gedoboh says:

      penah jumpa die shooting kat satu IPTS, kecik je orangnya, takdelah tinggi sangat, nampak mcm orng bese-bese jek

      0

      0
    • politik says:

      yup. penah jumpa b4 dia kawin. tinggi hot comel. memang ramah. time tu aku tengok je kakak aku yg nk bgambar ngan die. tp die pulak panggil aku masuk sekali. so humble.

      0

      0
      • kak jemah says:

        aah laaa..penah jgak dgr member cakap fasha sandha ni mmg friendly.. tak kekwat

        0

        0
    • anje says:

      Yup, siap bergambar sekali, kecik n sweet orgnya. Ms tu dia tgh meletup dgn drama natasha. Dia bukan sorg tp dgn jehan miskin n sharifah sofia main game kat berjaya times square. Dia x sombong, ajak bergambar ok aje. Jehan pun ok. Both of them friendly.

      0

      0
    • Awekbulu says:

      Kalau dh baka mamak chokia..Harus besar gabak kau..nak pulak sekarang sendat tgh berpantang pulak..Dah rupa mak nenek dh muka ngan body..

      0

      0
      • awek takbulu says:

        kalau dah baka bulu, harus berbulu bulu sana sini kau ala ala monyet atau beruk kat hutan . Fasha tu kalau dah betul jadi nenek pun, tentu lebih lawa dari kau yang bebulu sokmo tu kan ? Kesian kau kan. …tak payah ler nak berbulu tengok orang lain cantik.

        0

        0
        • Awekbulu says:

          Eh..Eh ..yang mu pulak sentap mcm hanjing bagai apa motif?Mu ni sendatpropakah?..Entah2 mu pun dri golongan baka mamak cokia besar gabak kot ..tetiba je nak mencelah

          0

          0
    • i luv u pani says:

      aku pernah jumpe die kat saloon fasha kat wangsa maju,, org dia tnggi and slim pastu dia caring je dgn pekerja die, fasha ni lawa

      0

      0
  4. Roundtable says:

    Ala Nara ni ..citer ni dh lama kuar kat blog lain ler..tkder ke citer yang terkini lagi..come on Nara jadi yang first sentiasa…jgn jadi i follow aje

    0

    0
    • anonymous says:

      asyik nak banding je ngan blog lain… apelah u ni…. chill lah k…. u suh jelah abg nara upah u update blog.. supaya gosip keluar sentiasa first… aiishh… n tak semua gosip keluar kat sini… mungkin kat blog lain… bacalah dua2 kalau nak puas hati….janganlah banyak bunyi sangat… kat sini ramai org nak komen je.. ade faham??

      0

      0
  5. Skandalabangnara says:

    Haruslah sendat ni kena sengatan komen yg menyengat..Hidup x habis-habis nak propa..

    0

    0
  6. Skandalabangnara says:

    Kau ni baru keluar gua ke apa?Dulu kau tak ingat ke sendat ni dah pernah keluarkan statement2 meroyan mcm betina gila talak.

    0

    0
    • Q~ says:

      ko yg meroyan…asik ko je yg btol..puiiiiiiiiiii

      0

      0
    • SkandalabangnaraGILEEEEEE says:

      weh Skandalabangnara, time ade gosip psl FS mst ko kuar n melalak cm org gile ..nampk sgt la ko anti dia…ape salah dia kt ko..

      0

      0
  7. loli says:

    kolot sgt mlayu ni….org nk pkai ape sk ht dia la…aku ms bpntang pon bkn ikot sgt pon.ikot skit2 je..kurus je smula..org x pkai stokin pon jd isu…ni mst mlayu caprut.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    muka cam atok dia ramli ngah talib..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Xsalah klu org yg lbih berpengalaman tegur.mereka lebih dulu mlaluinya…cuma klu dh FS pilih untuk bpntg cara moden,stokin sejemput,biarlah…. elok atau tak,esok2 dia je yg rase…org tua2 menegur untuk kebaikan sbb enjin perempuan ni nk pkai lama..klu dh xsedap bawak sok,mulalah tuan kete nak cari enjin yg super powerrrr!

    0

    0
  10. marie says:

    Enjoy Motherhood !

    0

    0
  11. mizuuu says:

    berpantang untuk masa akan datang. byk kebaikan berpantang neh. if tak pantang dgn betul, effect dia bila dh tua nti..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    yang komen pasal berpantang tu rasanya banyak jugak yang genuinely concern pasal dia n baby ( katanya pantang ni secara tak langsung ada kena mengena ngan baby gak ) entahlah

    0

    0
  13. kome says:

    kalau berpantang ikut stail dulu-dulu, lepas pantang je badan slim menyelim…dan rasa sihat…saya dah cuba berpantang style dulu dan stail moden (a.k.a macam tak pantang laaa)…lebih suka style dulu-dulu…

    0

    0
  14. nasi kangkang jambu says:

    kalau nak suami sayang pada kite datang lah jumpa saya nasi kangkang jambu saya akan ajar cara macamana nak pikat suami dengan cara saya sendiri. suami anda pasti tak akan berganjak dekat perempuan lain .

    0

    0
  15. Malebes says:

    Btol la apa dia kata tu. Kalau ikut cara pantang yg org lain saran tp tak sesuai ngan diri kita pun wtpe. Yg pnting ibu dn anak sama2 sihat. Tp kan, aku tgk lg cmel anak nd ms bby. Anak fasha kulit ikut ayah n mak dia ni kulit melayu asli. Kalau anak nd kulit cerah ikut nora kot.

    0

    0
  16. unknown says:

    baru je jumpa dia kat ampang point semalam

    0

    0
  17. Anonymous says:

    yang berpantang tu ok la..tapi kenapa ko mengandung lama sangat sampai setahun Fasha..ko cakap bunting pelamin..cuba ko jelaskan..ke ko menipu …cuba citer sikit

    0

    0
  18. Anonymous says:

    hidung anak ko kembang la Fasha..tapi babykan hidung kembang pun cute, anak Fasha lagi hensem kot macam cina..anak Fasha kulit gelap sikit dari abangnya

    0

    0
  19. sendat si bunting gajah says:

    belum kwin dulu dh kuat meroyan, esok2 confirm meroyan lg.. sbb dlm pantang x jga diri betul . mna pantangnya ko 100 hari yg ko canang tu? halloo, belum ap2 dh merayap sana sini.. kne kutuk x thn plak.. dh x nampak fs brkepit dgn mak ko pun, asyik trhegeh2 brkepit dgn mak mertua. napa smbut hari ibu x sama2. nmpak sgt mertua ko x sebulu dgn mak ko kn.. hahihihuhuha.. si bunting pelamin pantang 100 hari pennnnntipoooo besorrrr!!

    0

    0
  20. fasha gemok says:

    nmpak bekas spender fasha..sah x pakai bengkong..betul la tu org ckp dia suka propa…kan keluar paper hari tu dia kata nk pantang 100 hari..belum 30 hari dia dh pakai skirt pendek dn seluar..x habis2 raih publisiti la,dri masa bercinta smpai dh beranak!rupa pun dh mcm beranak 5…..

    0

    0
    • duda sepi says:

      dengki n jeles betol ko dgn FS kn..msti ko gemok n xcntik kn..atau pn ko anak dara tua yg xlaku2 n kurang kasih sayang..kesian kt kau..meh aku bg kasih syg kt ko..aku terlebih kasih syg ni..stok nk bg kt pompuan mcm ko ni je lah..

      0

      0
  21. Lin says:

    X pernah Nampak kepala baby ni??

    0

    0
  22. Awekbulu says:

    mana ada sendat propa keguguran..statement bodoh sendat kata keguguran tu just nk cover up pasal bunting pelamin/gajah dia aje..semua tu propa je,semua criter bunting time awal nikah tu just nk cover dri diri sheols dilahar kenapa ibu/adik kembar mertua x dtg masa menikah hari tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Gila ko kalau gugur x sampai 2 minggu da main balik ker, adoiii ko nak menipu agak2 la bodo nya statement, mengaku jer la menipu…apa la ko Fasha…bertubatla ..

      0

      0
      • Anonymous says:

        x pernah dengar Fasha keguguran lepas kahwin dgn Jejai..tapi kabar angin yang mengatakan dia mengandung sebelum kahwin ada tersebar luas..mungkin UTP tu sebelum kahwin punya ..sebab nak mengkaburi mata mak Jejai..supaya kesian kan dia..ataupun nak tunjuk dia lebih hebat dari Nora Danish konon2 dia bunting pelamin

        0

        0
  23. Cikcumil says:

    Ikut ko la…. Nnt sakit bdan dikemudian hari,bawu la ko taw……

    0

    0
  24. Awekbulu says:

    Eh..Eh ..yang mu pulak sentap mcm hanjing bagai apa motif?Mu ni sendatpropakah?..Entah2 mu pun dri golongan baka mamak cokia besar gabak kot ..tetiba je nak mencelah

    0

    0
  25. Lysa Hanny says:

    abg nara abang nara… kalau entry tak up name dia satu family tak sah. memang laa skrg belom rase sakitnya. bile daa tua besok sakit sane sini. mase bersalin entah berapa banyak urat yg putus. just saying :’)

    0

    0
  26. Raz says:

    Kesian tgk Fasha ni baru nak baik dengan MIL dah mak dia pulak meroyan. Bahasa punya la kasar dan biadap.

    Eja Sandha : bkn setakat kt pic family kt wlfs jer kakak farra s,kt pic instagram kt pic ORG KAYA pun ada jgk org tanya..ya la asyik tengok update gmb2 depa jer kan..yg org tu pon satu..kalau boleh pic diaorg TENGAH MAIN pon nk menunjuk nunjuk kalau masih muda kot!!RATU INSTAGRAM katakan..pastu ada plk org bedakan aku dgn dia plk!nk muntah!!ya la berbeda la KAU ORG KAYA AKU ORG SUSAH!BERPURA PURA BAIK yg tidak sihat..tidak seimbang nk berbaik dgn keluarga kita..fasha s harus beringat tu!!SECARA MENDADAK SGT2..

    0

    0
  27. […] Berpantang Ikut Cara Masing-Masing – Fasha Sandha (72) […]

    0

    0
  28. […] Berpantang Ikut Cara Masing-Masing – Fasha Sandha (73) […]

    0

    0