Written by Bella | November 25th, 2015

Tidak tahu hendak cakap bagaimana, semakin hari semakin banyak peniaga online yang bersifat tamak dan hendak menjadi kaya dengan melakukan penipuan terhadap pengguna. Mungkin kerana mereka tahu bahawa kes sebegini kurang mendapat perhatian ramai.

Baru-baru ini juga, Datin Nina Juren yang didakwa telah ditipu peniaga di Instagram telah memuat naik foto perbualan mereka menerusi aplikasi WhatsApp selepas individu tersebut gagal untuk memulangkan kembali wang Nina Juren dan memberikan seribu satu alasan untuk menutup penipuannya.

Merasa geram dengan peniaga itu, Nina Juren telah menggelar penipu itu  “setan” .

Hurm, tidak dapat dinafikan tawaran oleh peniaga online terutama sekali di Instagram cukup menarik perhatian pembeli kerana ada produk yang tidak boleh dapat dengan harga yang murah di luar sana. Walaubagaimanapun, kita harus berhati-hati dalam urusan jual beli dan periksa dahulu no akaun bank mereka di Google untuk mengetahui jika mereka terlibat dengan kes penipuan sebelum ini.

Sumber Berita: Murai

50 responses to Bengang Ditipu : Datin Nina Juren Dedah Perbualan Dengan Peniaga Online Penipu Di Instagram

  1. Anonymous says:

    Program realiti Emma Maembong bersiri The House di Astro…sampah!

    0

    0
  2. perhati jee says:

    Ni Mira yg ig : parisshopping tu ke? Kalau iya, dah ramai kena tipu. Leh try tgk kat ig kamibencikakitipuonline01

    0

    0
  3. anon says:

    setuju 100% sampahhh

    0

    0
  4. bella says:

    ni rasa mira parisshoppingheaven tu.. kaki tipu weehhh

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Parisshoppingheaven ni…mira aka amir

    0

    0
  6. Anonymous says:

    PSH…pg je rumah beliau..si amir tu…IG pun went missing

    0

    0
  7. krios says:

    mira ni mesti terpengaruh dgn drama kat tv3 aritu… ‘Lari Mira’ sb tu dia ngelat je sb mira lari selagi boleh huhuh

    0

    0
  8. Anonymous says:

    yg shopping online ni geng2 yg kurang cerdik @ LOSER . ketagih cam tu sekali. mcm ketagih vape.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    agree, buat polis jeeeee.

    0

    0
  10. mira says:

    jgn pukul saya…

    0

    0
  11. mira says:

    jgn cari saya please…

    0

    0
  12. Jeng jeng jeng says:

    MUNGKIN nora danish adalah paris shopping heaven

    0

    0
  13. Anonymous says:

    tak takut ke makan duit hasil titik peluh org lain?
    org ikhlas nak bantu awak berniaga tp syg hati dah hitam busuk nampak duit je kan.
    dari manusia mmg u boleh bg excuses & lari but remember Allah is watching..
    taubat la selagi Allah beri peluang.

    0

    0
  14. Mat K says:

    Henjut kasi diam la.

    0

    0
  15. tupperwarepink says:

    wahh dari mira, terus save nama setan.. ni setan alaf baru, menipu online

    0

    0
  16. parisshoppingheavenpenipu says:

    ni pasal kes yg che ta bgtau dulu. ttg paris shopping heaven kt ig tu. mmg penipu pun. dah ramai terkena. si mira ni pun pernah kena tangkap dgn polis dulu. pastu kononnya kawin ngn lelaki nama amir. but semua org suspicious. tp MMG MIRA NI PENIPU.

    0

    0
  17. WanitaNiaga says:

    Alhamdulillah, so far takat ni blum ada cust yg komplen servis jualan on9 kecil-kecilan saya. Kadang perkara2 mcm ni jd. Klu xde stok jangan la suka2 ambik order. Sabar aja laaa…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    klau report polis pun polis layan ke kes2 mcm ni..slalu klau kes2 tpu on9 ni mustahil bole dpt duit blk..ramai dah kene temasuk aku..tggu diakhirat jela jwbnya

    0

    0
  19. Nonones penipu says:

    Tudung Ruffle. Beware of Hanis Arif aka @nonones

    0

    0
  20. Dian says:

    awat hang ckp mcm tue..cuba citer pasai apa..sbb ak pun ad terkena

    0

    0