Written by AbangNara | July 29th, 2013

Sejak berkahwin, salah satu tempat kegemaran Abang Nara dan wife membeli barangan dapur ialah Tesco. Seronok shopping di Tesco. Kawasannya luas, parking banyak dan paling penting, harganya berpatutan. Pilihan pun banyak dan segar-segar kesemuanya.

tesco

Namun sejak ada anak ini, memang jarang jugalah kami berdua keluar beli barangan dapur. Kadang-kadang Abang Nara siap minta tolong bapa mertua belikan lagi. Bukan apa, timing selalu lari bila ada anak kecil. Kalau kita dah siap nak keluar, dia pulak nak tidur. Kalau keluar pun banyak habiskan masa beli barang anak je.

tesco

Jadi apabila Abang Nara dan wife dapat tahu mengenai perkhidmatan Tesco Online Shopping daripada Tesco Malaysia, kami berdua melompat kegembiraan. Bolehlah kami beli barangan dapur secara online je selepas ini. Lagi best sebab penghantaran akan dibuat sehingga ke depan pintu rumah. Terbaik kan?

tesco

Tambah menarik harga yang ditawarkan secara online di Tesco Online Shopping ini adalah sama dengan harga kalau beli di kedai. Kalau kat kedai ada barangan promosi, kat online pun ada jugak. Senang cerita, semua benda samalah. Mata ganjaran kad Tesco pun boleh dikumpul dengan pembelian secara online ini.
tesco

Ada 5 langkah sahaja untuk pembelian secara online di Tesco Online Shopping ini. Kesemua 5 langkah ini senang-senang belaka. Dan kesemuanya menguntungkan kita sebagai pembeli. Paling Abang Nara suka ialah pemilihan barangan yang kita beli dilakukan pada hari penghantaran untuk memastikan kesegaran. Memang satu langkah yang bijak daripada Tesco!!!

tesco

Abang Nara dah cuba membeli di Tesco Online Shopping ini. Memang senang sangat-sangat. Langkah pertama yang WAJIB dilakukan ialah kawasan perumahan Abang Nara termasuk di dalam zon penghantaran Tesco. Bila dah confirm, maka Abang Nara dan wife pun memulakan operasi membeli barangan dapur untuk stok sebulan.

tesco

Antara barangan yang kami beli ialah ayam, daging, sayur-sayuran, buah, mee segera, air gas dan macam-macam lagi. Banyak lagi barangan yang ada sebenarnya. Semuanya pun dibahagikan ikut kategori untuk tujuan memudahkan pencarian. Akhirnya dekat RM100 juga jumlah barangan yang kami beli. Memang tak sedar sebab seronok sangat shopping secara online di laman web Tesco. Mudah, laju dan mesra pengguna. Memang terbaik!!

tesco

Khas buat pembaca BeautifulNara, jangan lupa masukkan kod kupon “CHTP101M” ketika membuat pembelian. Dengan setiap pembelian RM50, korang akan dapat balik rebat RM10. Best kan? Apa tunggu lagi? Cubalah membeli belah secara online di Tesco Online Shopping hari ini juga. Anda pasti akan gembira dengan penjimatan masa dan tenaga yang akan dialami.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Beli Belah Lebih Mudah Dengan Tesco Online Shopping

  1. peminat sakinah says:

    first yeaaaaaa

    0

    0
  2. miss ynwa says:

    nk suh rakyat mlysia jadi gemuk semua malas dah…klik di hujung jari jer???…pes

    0

    0
  3. anak pAk Din says:

    TERBAEKKK

    0

    0
  4. anonymous says:

    aku lebih utamakan Mydin sebab Mydin tu ownernya Islam, dan dia bayar zakat tiap2 tahun..Tesco ni aku masuk bila brg yg nak dibeli tak terdapat di Mydin..dan owner Tesco dah sah2 la christian..zaman aku student dulu tesco bersepah di kebanyakan negara dlm europe..cawangan nya sgt byk even sebesar kedai2 runcit..malangnya byk benda tak halal dijual disitu..jadi, tesco pada aku mmg tak laa..kecuali brg tertentu yg takde jual di Mydin baru aku masuk lain2 pasaraya..

    0

    0
    • kapak hidup says:

      betul ke owner mydin islam? cuba ko dgr ceramah UAI. setahu aku, dorang ni kita nmpak mcm islam tp fahamannya lain.. siap gantung gambar lg.wallahua’lam

      0

      0
      • keledek says:

        mydin adalah salah satu kitorg punya case study masa zaman2 belajar dulu. pengasas mydin adalah seorang muslim, tetapi bukan muslim malaysia. beliau adalah muslim dari india. tetapi tidak dapat dipastikan islam mazhab mana.

        saya tak berapa prefer pergi ke mydin, bukan sebab saya sombong. tetapi persekitaran agak kurang menyelesakan. nak2 pulak mydin yg kat pasar seni tu. mau berpusing kepala. ketiak macam2 aroma tu aku x tahan beno. prefer beli di supermarket mcm carefor n jusco. ala,, walau pemiliknya christian, kan ada juga produk tempatan buatan org kita terpamer megah di rak-rak situ :)

        0

        0
        • anon says:

          mydin KL mmg mcm kat kedai2 runcit india..aku pun pening kalau ke situ..tapi dulu2 aku pergi juga kalau dah lalu situ..tapi now di Melaka, Mydinnya sgt besar..sebuah shopping mall yg selesa dan luas..apapun, mmg dari dulu aku dahulukan Mydin sbb aku tahu dia Islam..dan bak kata org atas, dia bayar zakat perniagaan yang byk saban tahun..memakmurkan perniagaan org Islam dan dia membantu masyarakat Islam..itu yg penting :)

          0

          0
      • politik says:

        aku prefer uo. dekat je ngan rumah. n tak terbelit2 mcm mydin. mmg pening kepala bila nk cari barang. mcm dekat jln tar tu.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Mydin ni yg aku x tahan dia punya pencemaran udara – bau ketiak bagai…. pekerja2 kat Mydin tu. Deodorant boleh jual murah, apa salahnya management Mydin tu bg free deodorant kat para pekerjanya supaya x menyeksa hidung pelanggan.

      0

      0
      • jawa says:

        hahaha..mat2 bangla/pakistan/yg setara dengannya mmg bau badan kuat sbb kari byk sgt..plus dari segi keturunan pun ye..mmg mereka jenis berbau badan yg agak ketara..pakai deodoran pun tak function aku rasa..hahaha

        0

        0
  5. pemerhati says:

    awal2 ni nk minta maaf dulu ye kat abg nara..
    kdg2 sy rasa abg nara ni jenis pemalas kot..
    smua bnda nk beli on9..
    statement mcm anak dia 10 org..mcm bz sgt…ntah pape je..
    org lain anak byk pun leh je g beli kat pasaraya direct..
    x fhm sy…hohhoho..

    0

    0
    • barley oat says:

      Nara ni blogger..kerja dia promote aje..sebab dah sah2 la ini iklan berbayar..tesco bayar dia untuk promote tesco online..kau fikir dia cakap betul2 ke? kelentong tamil la Nara kalau dia buat camtu..hahaha

      0

      0
      • gulahati says:

        barley oat ni mesti abg nara kan.. ah aku kesah plak dengan online2 ni.. bazar online xde ke? harap sangat wei..
        tp betullah..ni iklan berbayar la.. yg motifnya nak jadikan rakyat kita pemalas.. k byeeeeeeeeeeee

        0

        0
        • barley oat says:

          ishhh..takmo aku jadi Nara..muka aku cute..Nara tak cute..aku sekeh gak kepala kau kang gulahati..hahahaha

          0

          0
        • gulahati says:

          ouh tak eh barley oat?? tapi gaya kau reply tu macam abg nara jugak ah sbb abg nara kan suke puji diri die cute la ape la.. aku da masak sangat dengan abg nara tu wei.. kenal sgt gan die.. hahahaha

          0

          0
        • barley oat says:

          hahahahaha..Nara mmg…sengallll..hahahaha…
          tapi yg pastinya aku tetap barley oat..bukan Nara..oh please!!! tak ku rela menjadi Nara..huhuhu

          0

          0
        • gulahati says:

          yeke ni barley oat?????????????? ngaku je la.. aku okay je.. hahahaha

          0

          0
        • barley oat says:

          kau mengarut jauh sgt la gulahati..dah2..syuhh..main jauh2..:)

          0

          0
    • M says:

      agree with you barley oat..most probably artist yang jadi duta, tak guna pun barangan yang dorang promote..it just their job to promote..

      0

      0
      • barley oat says:

        exactly! to become duta of a product has become one of the biggest dream artist would have..the more glamour the product is, the bigger pay check they’ll get..the bigger the company, makin masyukkk la..promote aje kerjanya..tak semestinya menggunakan..tp yg pastinya duta akan dapat barangan tersebut free la..hahaha

        0

        0
  6. bengang says:

    seronok jugak kluar shooping brg dapur dgn anak2 dgn maid aku angkut sekali..tiap hujung bln ni lah masanya yg ditunggu2 oleh anak..

    0

    0
  7. nonsenses says:

    bile dunie makin maju. manusia byk duet, mule la manusia makin malasss…ini sume poyoo…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    nara ni nk interframe kan diri sendiri je slalu…

    0

    0
  9. nonsense says:

    ha’ah la…nk soh kite ikot malas cm die jgk…hahahha…sory ye abg nara…(da blog die bio jer la….die xinvite kite pn soh tgk pages die okehh)…

    0

    0
  10. ayu says:

    eleh..bz sgt ke ada anak sorang tu..org anak sedozen x mcm kau nara.kalau nk promote pun guna la ayat lain.ni haprak.nampak sgt IQ tu low.ni kira mcm salahkan kehidupan baru la..sampai x dpt nk g beli brg dapur.g belajar kt sekolah lagi kau nara utk buat ayat..benci betul aku bila kau nk buat promote.ayat ntah apa2.ini word utk kau ya “nara bodoh”

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pk ko punya benci je..aku pon benci gak kat ko.. jgn jd bodoh sgt ek ayu… =P

      0

      0
    • anonymous says:

      kenapalah nak membodohkan org..dari reply kau ni, jelas kau yg low IQ selain gagal menggunakan akal dan iman untuk berbicara dengan org lain..apakata kau masuk sekolah balik, pi belajar agama..malu lah aku baca..letak nama bunyi mcm org Islam..tapi mungkin jugak kau bukan Islam..kalau bukan Islam, pi masuk sekolah, belajar subjek moral ye..

      0

      0
  11. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    cute Nye anak bang nara tidooooooo hehe …..ape ada kt Tesco ni? rambot palsu ada? minah jambu tk minat sangat lah nk beli barang2 yg ada kaitan ngan dapor ni huh ! kalau rambot palsu tu mungkin jugak minah jambu kesana ..

    0

    0
  12. supertramp says:

    Kami shopping groceries kt ASDA, slalu dieorg silap hantar, terlebih barangnya, call bgtau ada lebih, dieorg ckp, amik je, its urs..hehehe,untungkan :)

    0

    0
  13. superwoman says:

    aq x leh bayang camne si nara ni melompat2 kegembiraan. buruknye. Kalu ye pun nak promote, x yahlah cam tu skali.

    0

    0
  14. superwoman says:

    aq x leh byg camne si nara ni melompat2 kegembiraan. buruknye. kalu ye pun nak promote, x yahla cam tu skali.

    0

    0
  15. chichi says:

    saya menggunakan perkhidmatan tersebut … kali pertama ia berlangsung ngan jayanye TETAPI semalm ia adalah mimpi ngeri. setelah membuat pembelian secara online pada hari Ahad 28/07/2013 dan set time penghantaran antara jam 2 ke 4 petang tetapi tunggu punye tunggu sampai pukul 5.30 ptg xnampak baying. call customer service dia berjanji akan menghantar pesanan dalam masa satu jam. ok fine bole ler di terima kan TETAPI dalam pukul 625pm terima call dari delivery man Tesco bertanya arah, setelah arah diberi dia bertanye blok apartment saya nie ada lif ke x .. jawab saya TIDAK dan saya tgal di tkt 4 .. dia balas ok u turun le amik saya cakap ehh mana bole sbb hari tu org tu hantar to my door step .. dia ckp kalo u xnk amik sy cancelled yr order. sy ckp ehh bole ke camtu dia balas boleh awak p ler report saya xkisah .. ok sy tgk brg awak kalo banyak mmg sy xakan hantar .. untuk makluman sy order dlm 12 brg sahaja ade beras telor dll (brg keperluankan) .. kesimpulan mmg dia xhantar dan I try to call back customer service untuk bertanye ade ke klausa yg tulis rumah esp apartment tanpa lif xbole order barang or ade minimum order dan dia balas XDER so I question ler so y yr delivery guy reject to sent my order … dia ckp ohh itu hak dia .. kesimpulan dia menyebelahi si penghantar tp mcm mana hak saya sebagai pengguna sedangkan TESCO menggunakan motto “we deliver to your door step” … mode geram sampai hari ini

    0

    0
  16. beautyfool_lara says:

    TAK BOIKOT KE ABANG NARA?

    0

    0
  17. zuzu says:

    abang nara. cost of delivery ni free ke?? xkesah erk bape2 ringgit kita nk beli?

    0

    0
  18. Hamba Allah says:

    Kadang2 kesian tgk komen2 typical Malaysians ni.
    Its your choice lah, if u rajin, byk masa, ada kereta nk keluar beli brg rumah kat supermarket, then u go on your own grocery shopping lah, tak perlu pakai tesco online ni. So jgn lah condemn online shopping ni menjadikan org msia pemalas.
    I’m living in Korea, org sini pun semua shop online. why? sbb nak senang & isi masa dgn benda lain yg berfaedah. 10 minit settle shopping, instead of tolak troli, angkut brg berat, masuk kereta (or naik subway), blom campur lagi nk kene beratur kat kaunter.
    Sini semua pun cashless, semua pakai card/usim phone. Org tak bwk wallet jalan2 kat sini, semua bwk handphone je, touch handphone je utk naik subway/make any payment. Nanti bila kemudahan mcm ni sampai kat msia, mula lah cakap “ni nk jadikan org msia malas bwk wallet lah ni”. Grow up guys!

    0

    0
  19. Din says:

    Asal cukup bln je anak2 aku mesti teringat tesco. ajklah pegi beli brng dpr kat tmpt lain diorng mesti nak ke tesco gak.

    0

    0
  20. beautyfool_lara says:

    hoih nara,,comment aku x naik eh?? ko x boycott eh??

    0

    0
  21. kucing says:

    saya ex staff maydin.. memang diaorg muslim india. pakaian anak menantu owner masih ke india an..dengan punjabnya dan macam singh….ada anak/adik beradik datuk ameerr pakai rantai emas

    0

    0