Written by AbangNara | April 21st, 2014

Terkejut beruk Abang Nara membaca pendedahan bekas isteri Sham Kamikaze, Farazila AJ di BiPop semalam. Mana tidaknya, segala macam perbuatan yang tak disangka rupa-rupanya dilakukan oleh Sham Kamikaze. Betul atau tidak, hanya mereka berdua yang tahu. Namun pendedahan ini sedikit sebanyak memberi pengajaran kepada Abang Nara. Don’t judge a book by it’s cover. Amboi speaking.

farazila sham

Pendedahan yang paling menarik bagi Abang Nara ialah sikap hipokrit Sham Kamikaze yang rasa dirinya mulia apabila sudah berhijrah. Kata Farazila:-

Kami bergaduh lagi gara-gara perempuan. Hancur hati saya dan saya balik ke kampun. Saya pulang semula ke Kuala Lumpur selepas 2 minggu dan terkejut melihat dirinya berjubah serta berkopiah. Tetapi saya tidak rasa apa-apa.

Apabila orang memuji konon dia dia sudah berhijrah, dia rasa dirinya mulia. Sham jadi lupa diri apabila orang sekeliling mengagungkan dirinya. Dia bangga apabila disanjung, tetapi sebenarnya dia belum berubah sepenuhnya. Saya menegur sikap hipokritnya itu dan kami bergaduh lagi. Selepas pulang umrah, saya sudah berubah dan berhijrah lebih awal daripadanya.

Bayangkan sebelum subuh, jam sudah berbunyi dan dia bangun tidur lalu terus menghadap komputer. Ayatnya di komputer “jom solat” tetapi sebenarnya dia tidak bersolat dan tidur semula. Ia berlaku banyak kali dan saya muka dengan perkataan “jom solatnya” itu.

sham kamikaze

Wow. Tak sangka bukan? Kalau anda sering mengikuti akaun sosial Sham Kamikaze, memang Sham sering mengajak pengikutnya ke arah kebaikan. Selalu orang solat berjemaah dan sebagainya. Namun kalau mengikutkan apa yang dikatakan oleh bekas isterinya, itu hanyalah omong kosong. Malah Farazila telah membuat laporan polis untuk langkah keselamatan terhadap gambar dan rakan video yang dilakukan oleh bekas suaminya itu. Tambah Farazila lagi:-

Siang malam dia kerap menghadap komputer. Itu saya boleh tahan lagi, tetapi apabila dia memuat naik gambar berlaga pipi dengan wanita lain dalam FB, apa perasaan saya? Apabila orang bertanya, saya tiada jawapan. Malu pun ada! Apabila bergaduh, dia mula tidak balik rumah berhari-hari. Kadang-kadang balik rumah hanya salin baju sahaja.

Dalam satu insiden saya tidak akan lupa sampai mati, dia pernah tinggalkan saya di tepi lebih raya ketika pulang ke kampung di Batu Pahat kerana bergaduh pasal FB. Dia libas tangan dan cincin dipakainya terkena mata saya. Sampai kini dalam mata saya kelihatan berdarah. Mujur saya ada telefon bibit. Dengan mata berair kena libas dan hujan pula, saya terpaksa berteduh bawah terowong.

Saya hubungi ibu untuk beritahu apa yang berlaku. Ibu pulang menghubungi Sham, suruh dia ambil saya di tepi lebuh raya. Bayangkan dari waktu Asar saya ditinggalkan, dia hanya datang ambil saya dalam jam 10 malam. Saya sembunyi dalam terowong yang sekelilingnya penuh dengan jarum penagih dadah. Saya memang takut kerana tempat itu sunyi tetapi saya tiada pilihan dan berserah kepada Allah.

Saya pujuk hati mungkin saya bersalah dan mencari Sham di Studio, tetapi tidak nampak keretanya. Esoknya saya cari lagi di studio dan berjumpa seorang kakitangannya. Selepas mengetahui Sham ada di ruang atas studio, saya sediakan minuman untuknya dan ketika mahu menghantarnyaa, kakitangan berkenaan seakan menghalang saya. Kebetulan Sham mahu turun ke bawah dan dia yang terkejut melihat saya, lari lintang pukang naik atas semula.

Seminggu selepas itu, kakitangan itu berterus terang kepada saya memakluman ada seorang wanita ketika itu bersama Sham. Wanita itu didakwa masih bersuami dan mempunyai dua anak. Kami bergaduh besar dan saya terus balik ke kampung. Dia cerita kepada orang saya ingkar dan keluar rumah tanpa izin. Seingat saya, jika keluar rumahpun hanya ke rumah mentua ata balik kampung saja.

farazila sham

Ini adalah satu pendedahan yang amat mengejutkan. Tak sangka sungguh. Terkejut sangat-sangat dibuatnya. Kesian pun ada jugak dekat bekas isteri Sham Kamikaze. Sama-samalah kita nantikan penerangan selanjutnya daripada Sham.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

200 responses to Bekas Isteri, Farazila Dedah Sikap Hipokrit Sham Kamikaze

  1. mutiara says:

    dah lame tau dah..btw aku meme tak berape gemor die neh..jadi ustaz2..dulu org kutuk ahkil hay..
    die neh lagi teruk..berselindung disebalik hijrah

    0

    0
    • amoi says:

      bagi aku lah…sudah2 la tu..ok..mmg ada buruk si sham ni yang kami sbg org luar x nampak kecuali org2 sekeliling sham..tp bg aku lah, sbg ex wife si sham, xyah laa nak bukak aib ex hubby ko…ok pd mata ko, si sham ni mmg buruk laa…hipokrit blablabla…tp jgnlah smp bukak aib n nak jatuhkan dia..biar itu urusan dia n Allah…ko dah xde hubungan dgn dia, habis situ habis..xyah ungkit2 dah…biar je ape dia nak buat skrg ni..kalau rasa x elok, tegur la secara baik…kat fb ke twitter ke msg kat no dia ke..xyah laa canang 1 Malaysia :P

      0

      0
      • mat salleh celup says:

        meleis….what do u expect……..erra fazira jugak bagus. tak pernah aibkan memana xboifren or xlaki.

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah lama laaa mamat ni buat hal.. since dari bini no 2 dia duk hina2 si farazila ni kat twitter lagi aku dah menyampah ngan dia, sikit pun dia x bela si farazila ni! bodoh punya jantan.. dah la x ngaku ade bini dua,menipu x abis2..

          0

          0
        • narareader says:

          Orang-orang ITU memang berlambak macam INI.

          Pergi selawatperdana nak berselawat dengan Syeikh As-Segaff dengan Syeikh Zainal, orang-orang yang macam sham ni, huiii..aku pun tak penah tengok orang berselawat tapi dah macam ‘naik syeikh’, baik yang berlebai atau yang bertudung labuh. yang syeikh2 atas pentas rilek ja berzikir..diorang tu…errr..takut plak aku nak cerita.

          0

          0
        • lola says:

          aku kenal lelaki yang berwatak alim,yang suruh bini berpakaian menutup aurat semua, yang bercakap mengenai dakwah di media sosial, tapi hakikat kantoi dgn isteri semasa berchatting lucah, bertukar gambar bogel dgn wanita lain.. bukan seorang malah ramai wanita, dan mostly wanita2 itu isteri org.. mereka pernbah berjumpa di luar juga. tidak mungkin bila berjumpa hanya bersembang kosong, sudah tentu menunaikan apa yang di chit chat di alam maya.. tetapi semua di tutup dgn watak alim dia.. ini kisah benar..

          0

          0
        • “bagi shbt2 sy yg belum menutup aurat, silalah menutup aurat anda..”
          pergh..ayat cm baik2 je gupenye munafik…ceh
          dengan segera aku remove kau dari fb aku..

          0

          0
        • mana satu betul niiii.... says:

          Salam… aku skrng ni dah ‘Pening’ which way is da rite way! .. X WIFE BUKA CRITER TP ORG KATA BUKA AIB. Tp crita ada x wife benarnya, tak nak org tertipu dngn si munafik(Allah laknat begitu jg Rasul x suka) spy dpt selamatkn kaum wanita jngn jd no.2 3 4 sbb nmpk ‘Budget alim’ Takut org Taksub gi blaja dngn org mcm ni berbanding Ustz Ulamak yg lbh afdhal JELAS dr Sg Kredability. Ini bkn crite x laki bini sbb dorng da x da apa2. Ini kes selamatkn org dr tertipu wlpn cara aku x pasti laa… CRITER BUKA AIB VS SELAMATKAN ORG. TAK BG TAU KAT MEDIA NANTI ORG TAK TAU & ORG GI BLAJA @ PPUAN KENA TIPU LG LAA HARU BIRU… nanti aku tnya ustaz lps tu aku bg tau korang ye… TUNGGU YEEE…. pala aku da pening laaa.. ustz mohon pencerahan soalan ini…

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          buruk gila perangai, sape ajar kau aibkan orang ni…

          0

          0
        • mana satu betul niiii.... says:

          Farhin sabar ye.. nanti aku tolong mintak pencerahan kat ustz & ustzah… ke 2 belah pihak ada hujah yg kuat… “KEBURUKAN BLH DI CRITERKN SEKIRANYA BLH JD IKTIBAR@TELADAN SEKIRANYA DPT SELAMATKN ORG LAIN” . ” BUKA AIB PUN DOSE Jgk” tp dlm konteks ini buka aib tu BOLEH @TIDAK … AKU TAK PASTI” Sbb ia mengikut keadaan. Itu yg aku blaja. PIHAK SHAM SILA KE HADAPAN CERITA YG SEBENAR.. sila berkata benar wlpn pahit klu awk benar2 da menuntut ilmu. Awk tau pekara tu. Jngn d sebabkan crite mcm ni.. habis org alim dpt imej buruk. Seban, jubah, sampaikn org yg pegi selawat … masyrkt umum jdkn hujah…

          0

          0
        • zifi says:

          dulu pernah dgar ceramah UAI tegur pasal Sham ni. agak nya betul lah kot tu.

          0

          0
        • K.A.A says:

          elok la dah bercarai pon… bahaya gak si sham ni rupanya… sub baik aku x penah minat dia..

          0

          0
        • Noks says:

          Lorh bilanya bercerai? Ingatkan lepas keluar gosip dulu tu tak ada benda buruk berlaku. Rupa2nya dah bercerai. Oh aku mmg tak pernah minat ustad mee maggie ni. Status2 kat fb sounds errrr weird? Wahai sahabat2ku yang baik, bla bla. Itu2 je pun status dia. Takde status yang deep langsung meaning dia. Aku sokong tindakan isteri dia cerita benda2 ni. Orang yang zalim perlu dihukum (andai apa yang bekas isteri cakap tu benarlah). Baguslah dah bercerai, kalau tak setiap hari makan hati berulam jantung. Semoga ada ditemukan dengan jodoh yang lebih baik

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau erra burukkan ex bf dia especially si hans isaac tu, byk lg hans akan reveal. so, for the safe side better erra diam

          0

          0
        • Hamba ALLAH says:

          Bismillah..
          Hari ini, dalam laman sesawang, banyak..terlalu banyak kita baca pasangan mengaibkan pasangan sendiri. Contoh terdekat, dalam Facebook. Banyak status yang mengaibkan pasangan sendiri. Isteri mengeluarkan perbuatan zina suami, suami mendedahkan perbuatan malas dan kecurangan isteri, dan lain-lain. Beginilah, saya tahu saya terlalu kerdil untuk komen apa2 yg berkaitan dengan Agama. Masih terlalu jauh saya dari ilmu ALLAH. Namun, apa yg mampu saya katakan, sebagai seorang isteri (ya, saya seorang isteri), baik buruk suami kita, jaga lah aibnya. Bila saya cakap macam ni dekat seorang teman, dia menjawab “Kau oklah, sebab belum terkena batang hidung sendiri” . Apa mampu saya katakan lagi? Ini jawapan saya “Saya tak tahu apa yang akan ALLAH beri ujian pada saya dan suami pada tahun mendatang, yang saya tahu, setiap perkataan keluar dari mulut ni saya hanya mampu berdoa yang baik-baik saja untuk kami suami isteri. Dan saya tak mampu menasihatkan yg lain untuk kamu melainkan perkataan SABAR dan rujuk pada yg berilmu” Perkataan apa lagi yang mampu seorang kawan untuk nasihatkan? Takkan kita nak suruh dia bercerai. Takkan kita nak suruh dia tinggalkan suaminya? Apa mampu lagi yang perlu saya katakan, hanya perkataan SABAR.
          Dan kepada Farazila AJ, apa pun perbuatan Sham, itu tinggal lagi urusan dia dan ALLAH Swt. Allah SWT lebih mengetahui akan apa yg ada dalam setiap hati hambaNYA. Kamu pun sudah memberi nasihat kepadanya ketika kamu masih isteri. Dan kini,sebagai bekas isteri, doakan supaya ALLAH SWT beri hidayah kepada Sham, diri sendiri dan umat islam yg lain. Bukan dengan cara kamu mendedahkan aib sham. Ingat ya, sekali kamu buka aib manusia lain, ingatlah..apa yg ALLAH swt sudah sediakan untuk kamu. Maafkan saya, saya hanya Hamba ALLAH yg kerdil. Sama-sama kita doakan supaya keluarga kita, saudara kita, umat islam lain seluruh dunia diberi hidayah dan dalam lindungan ALLAH SWT.
          Wallahua’lam

          0

          0
      • Anonymous says:

        dah banyak kali mamat ni buat hal, aku xsangka ada lagi orang bodoh nak percaya dia, semata2 sbb dia berjubah dan bertweet dakwah.. ni la munafik, dajjal dunia yang korang duk puja…

        nak tegur senyap2 konon, klu jantan berperwatakana alim buat maksiat, buat onar, kena diamkan, semuanya aib… kalau perempuan yang buat, korang la yang dulu datang sini menghina sesama kaum..

        dan aku masih x percaya ade lagi betina2 bodoh yang boleh percaya jantan mcm si sham kamikaze ni dan juga shah jaszle..

        0

        0
        • Betul, saya sokong, kalau jadi mangsa penindasan buat per nak diam dan redha jer. Berani kerana benar. Nak tutup aib pun tengok lah keadaan, suami mcm gini nak di buat contoh yg baik ke pada masyarakat. Jgn jadi bodoh, ada masa nya kita perlu bersuara supaya mereka tahu mereka tak boleh buat kaum wanita seperti alat.

          0

          0
        • lois lain says:

          setujussss

          0

          0
        • Neelofa says:

          wahai bekas isteri, simpanlah sedikut bgangmu itu ya…

          0

          0
        • jezel lah sangat says:

          hahahahah komen kau paling win. nak2 part last skali tu. tiba2 ada shah jaszle. hahahhaa!

          0

          0
      • bb says:

        bagi aku ok gak dia bgtau kat public.. at least tak de la org tertipu ngan kebaikkan yang dia tunjuk tu.. ramai budak2 muda jadikan dia idola kononnya. nie semua syaitan bertopengkan manusia

        0

        0
        • narareader says:

          Betoi weh.. aku ada kawan yang jadikan sham ni idola dia..

          bila tengok kat instagram news skali dia dok follow instagram orang2 berbikini. ape daaaa….

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          manusia takde yang sempurna even ustaz pun,
          korang yg mngata ni sempurna sangat ke..

          0

          0
      • stress says:

        tapi aku tengok mcm perempuan ni menagih simpati masyarakat sgt la… siap call melodi nak jumpe bgi kenyataan.. kalo dia dah putus dgn sham tu.. bawak2 la senyap..tak perlu nak canang citer buruk.. panjang lebar plk citernya tu..

        0

        0
        • wanita selalu tertipu says:

          kalau dah tgh sedih marah, dgn sham x bg nafkah lagi.. dgn kene tipu hidup2 masa bkahwin dulu, dgn kena hina dek bini no 2 sham tanpa dibela oleh suami… ko rasa ko nak diam je ke? ko nak diam je ke manusia munafik mcm ni berleluasa ???

          0

          0
      • Wawa Zainal says:

        kalau tak suka dia pun takyah la burukkan orang,
        betina jenis apa ni…

        0

        0
      • nurul says:

        setuju.jaga aib org lain Allah jaga aib kita… baiklah erra fazira yg xbtudung tu n engku emran jaga aib msg2.. halnrmhtgga ni kena simpan. buruk mana pon dia,, kita pernahnkongsi hidup dgn dia..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau dia jahat tp x bertopengkan manusia baik xpe, lantak dia la.. ni munafik, wajar ke nak biar org lain terus tertipu?? kalau org lain x kenal dia xpe la.. yang ko backing dia apsal? ko pun rembes ngan mamat poyo ni… oopsss salah poyo xleh ckp, sbb sham kata poyo ni xde dlm quran, berdosa ckp.. munafik cam dia x dosa, xpe…

          0

          0
        • wat a woman says:

          Nurul ni dia blaja agama half half… suka dia jer nak cakap….lps tu komen. Era tak bertudung tu criter lain ler babe…. itu pun satu doser besar ye sbb tak tutup aurat…. menzalimi doser besar.. munafik pun doser besar… buka aib tngok keadaan yer… aduhhhh ko ni….. klu ko kena tinggal dek laki ko @ d lempang sampai retina ko cedera.. da kira cacat yer… baru ko tau mcm mana raser…ko kan pompuan… pergh dis kind of woman pun ada.. sighhh… budget baguihhh tak kena tmpt la babe….

          0

          0
      • yUyU says:

        Aku rasa ex wife sham ni ada betulnya jugak, sekurang2nya takde la gadis2 yg terpedaya dgn watak baik sham ni kan? Aku sendiri penah dgr cerita macam ni, bajet baik post kat fb, p surau la apa la, skali kantoi dgn bini sendiri, amik gamba dgn amoi2, siap peluk bagai, serius aku menyampah tahap tak ingat org macam ni..huhhhhhh

        0

        0
    • linda says:

      teruknya perangai..

      0

      0
    • Bedah says:

      Cite umah tangga; tak perlu kot nak heboh2. Kalau betul lah cerita ni, patutnya dia (ex-wife) kna bersyukur sebab dah terlepas daripada jantan macam ni! Kalau cerita ni fitnah, sapa nak jawab Nara oi?

      0

      0
      • Anonymous says:

        asal watak alim je, semua fitnah la??

        0

        0
        • Bedah says:

          Ku bilang kalau, fahamkan balik ayat Bedah. Bedah tak sebelah mana2 pon. “Kalau betul mcm apa yg diperkatakan tu, patutnya dia bersyukur dh terlepas dr jantan mcm tu. Kalau cerita dia tak betul, fitnah!”

          0

          0
        • Anonymous says:

          bersyukur dan dia pun perlu bgtau org lain hal sebenar supaya org lain pun x tertipu dgn dia.. nak sorok apa? klu org tu perogol, ko senyap2 je, xyah inform org lain sbb nak tutup aib dia? apa definition aib utk ko??

          0

          0
        • Bedah says:

          bile masa I cakap pasal aib..? tak sentuh langsung betul ke salah dia cerita kat org.. bersyukur dah terlepas dari genggaman laki yg mcm tuh; kalau betul.. kalau salah fitnah. itulah, keyboard warrior taw nak hentam jer.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Cite umah tangga; tak perlu kot nak heboh2 –> ko rasa ni cuma cerita rumahtangga atau cerita manusia munafik, syaitan bertopengkan manusia??

          Kalau betul lah cerita ni, patutnya dia (ex-wife) kna bersyukur sebab dah terlepas daripada jantan macam ni —> bersyukur mmg bersyukur, tapi dia kena bgtau semua org perangai jahat si munafik ni supaya orang lain x tertipu..itu tjawab seorang manusia.. sampai bila nak tgk je dia tipu orang??

          Kalau cerita ni fitnah, sapa nak jawab Nara oi? –> asal watak alim je nak ckp kalau fitnah???

          nak jugak aku ulas satu2 ape ko ckp, x paham2 bahasa!

          0

          0
        • Bedah says:

          U ni jiran tetangga ke sedara-mara taw abis semua cerita rumahtangga org? Ade I cakap si Sham ni alim yg nak cakap asal org alim semua fitnah. Pokoknya, ni cerita hal rumahtangga diaorg. Kalau btol pon si ex-wife kena layan mcmtu, tak perlu kot nak bercerita coz at the end org tetap akan tahu jugak kebenaran. Pejam mata move on!
          dah.. kalau u nak reply lagi reply lah. tak kose nak melayan org suke ague pandangan org lain.

          0

          0
        • lyn says:

          sebab pernah terjadilah org bercakap…sebab banyak walaupun tak semua yg alim tapi bertopeng..ala aku penah knallah.dah ade bini,ade ank, bini peknen..tp bila bercakap bab agama dah mcm bercakap mcm ulamak bagai tapi prangai mcm setan…jantan2…

          0

          0
        • Anonymous says:

          U ni jiran tetangga ke sedara-mara taw abis semua cerita rumahtangga org? Ade I cakap si Sham ni alim yg nak cakap asal org alim semua fitnah –> kau yang x percaya, pastu kata abg nara yang fitnah..klu ko xtau baik ko senyap..

          Kalau btol pon si ex-wife kena layan mcmtu, tak perlu kot nak bercerita coz at the end org tetap akan tahu jugak kebenaran. Pejam mata move on! —> kalau ex-wife x bgtau mcm mana org lain nak tau kebenaran?? mesti ada org yang perlu bongkarkan kemunafikan sham ni! pejam mata move on, kalau dah kena seksa spjg berkahwin, senang ke nak move on mcm tu je? ko penah rasa???

          Kalau btol pon si ex-wife kena layan mcmtu, tak perlu kot nak bercerita coz at the end org tetap akan tahu jugak kebenaran. Pejam mata move on! — ko pun argue pandangan aku pasal apa?? jgn la argue.. poyo punya bedah

          0

          0
    • Butang says:

      Skrg nye zaman da Mmg Byk org mcm ni. Aku pnh terjumpe xbf lame, hmm tekejut beruk Aku melihat perubahannye sbb da mcm Pak ostad. Ckp pon psl agama bkn main Lagi. Siap ckp jumpe Aku bdosa sbb bkn muhrim. Ajak Aku kawin, Aku pon rase kerana kebaikan lelaki ni Aku rase mcm ok la kl kawin sbb wlpon x syg sgt dgn die mcm zaman bcinte dulu tp Aku syg die sbb Allah la Aku rase…mencari jln menuju jannah ler konon nyer.. So bile da ADe planning ke Arah tu baru lah Aku tahu kl Pak ostad ni menggunakan Aku sbb Nk keruk duit Aku, sbnrnye….die penagih dadah tegar!!! Padanla die punye tangan mcm org parkinson menggeletor, Aku ingat die sakit rupenyer…… Mmg sedih…. Sbb die berpura Jadi Pak ostad………

      0

      0
      • paish says:

        alahai sian kau..tp cerita sebenar tu agak kelakar..parkinson..huwahuwa..moga dapat jodoh yg lebih baik ye :)

        0

        0
    • Kak Peah says:

      BNYKNYA TYPO STATEMENT BEKAS BINI DIA NI,EDIT LA SIKIT NARA OIIIIIIII ASYIK COPY JE TAU

      0

      0
    • Olga says:

      YANG LETAK GMBAR NEELOFA,AARON AZIZ,WAWA ZAINAL N FAHRIN AHMAD TU TUKAR N LETAK LA GAMBAR ARTIS LAIN PLAK KENCANA DEWI KE,SATHIYA KE ACCAPAN KE,JACLYN VICTOR KE BARU GEMPAK NK KLIK

      0

      0
    • barbie says:

      BAK KATA ORANG PUTIH..

      WALK THE TALK…BARU ORANG RESPECT…

      SEKIAN..

      0

      0
  2. gg says:

    Bekas isteri?
    Cerita kira dah habis lah kan? Kenapa nak perlu bukak aib orang lain? Hmm

    0

    0
  3. cik dayah says:

    tak sangkanye…….

    0

    0
  4. amirnawawi says:

    Pulak dah.. Erm, kita dengar penjelasan pihak Sham pula.

    Zaman sekarang tak boleh dengar sebelah pihak sahaja..

    0

    0
  5. orang kite says:

    tu lh aku dh ckp..ust2 n ustzh dr artis2 yg bru berhijrah ni ..sepatutnya kene tapis dr bg ceramah kt tv…kdg2 ntah apa2 yg dia ckp n hadis2 dr perawi x muktabar dijadikan sandaran….

    0

    0
    • aku bukan bang toyib says:

      itu aku setuju..university mana diaorg belajar dan brp lama diaorg dh belajar ni tetiba jadi ustaz/ustazah instant ni..mcm2 ooo skg ni

      0

      0
      • Anonymous says:

        kena masuk university ke utk jadi ustaz ustazah????

        cuba ko bgtau aku, mcm mana eh org boleh dapat gelaran ustaz? siapa yang bagi? dan apa kelayakan nak jadi ustaz? mcm mana nak tau dia layak nak jd ustaz/ustazah? ada penyukat ilmu ke utk tau bape bnyk ilmu dia utk digelar ustaz/ustazah atau instant ustaz/ustazah?

        0

        0
        • nash says:

          Apehal ko nk sentap sgt ni wei?ko trasa ke?yelaa krg2 org nk tau gak ngan sape dia brguru,kitab apa dia blajar,brp lama sume baru blh mngajar org lain..kan ke ustaz tue maknanya profesor/pndidik..nk jd prof byk mau blajar oo lg2 bab agama..btul x?

          0

          0
        • sailoormoon says:

          Ok nak tnya ko…klu ko student perubatan n ggal final exam….ada org iktiraf ko doktor ka?? Xda kan?? Fikir la weh…

          0

          0
        • anti ostad bodoh fake sijil says:

          spm pon belom abes ni..

          0

          0
  6. sue says:

    akhirnya wife syam bangkit melawan ko! padan muke ko..
    kak pastikan akk kuat!
    saya menyokong akk!!!

    0

    0
    • lala lili says:

      Dulu masa farazila ni ade fb..slalu chat ngan dia..mase tu dia slalu update status sedih..tp skang dia dh x on fb ke?? hope dia tabah dan sabar..manusia skang byk brsembunyi disebalik jubah dan kopiah..x bleh nk nilaikan dah..melalui luaran..

      0

      0
  7. jejai says:

    aku salah seorg pengikut tegar sham di FB….alahai sham betul ke ni?? Kalau benar kamu menzalimi isteri kamu aku harap kau berubahlah sham, moga allah swt memberi hidayah kepada kamu…nabi kita pun sangat menghormati kaum perempuan…

    0

    0
  8. weng weng says:

    ini namanya munafik..berpura2 ..nasib xwife ni bagitau ..kalau tak tambah lagi janda tak berdosa..

    0

    0
  9. AKU says:

    TAK BAIK AIB KN ORG..kalau kita jg keaiban org.ALLAH SWT akan menjaga aib kita.bayangkan kalau kita d tempat SHAM KAMIKAZE.

    0

    0
    • f says:

      mungkin ALLAH buka aib sham…

      0

      0
    • hmmm says:

      elokla diceritakan ttg masaalah si sham ni.sampai satu tahap ade tv mana tah jemput dia satu masa dulu dlm slot agama.sampai jadi isu besar dan kemarahan bila dia ckp sesuatu yg terpesong ( xigt dah ttg apa ). kalau masyarakat jahil tentu terima bulat2 apa yg disampaikan.ini sgt membahayakan akidah org islam.
      cuma cara isteri dia menceritakan pada media agak kurg setuju.mungkin ada cara lain.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau ko di tempat sham, ko patut direjam ikut hudud..

      0

      0
    • Anonymous says:

      bkn soal aib x aib..ex wife dia ni pun manusia jgak, kesabaran dia dah habis la tu dia buka mulut..jgn selalu beranggapan Sham sorang aje yg ada maruah/perasaan..n kena tutup aib si Sham sahaja..anggap sajalah ini ujian buat si Sham mu itu..

      0

      0
  10. ely sue says:

    rahsia suami adalah rahsia isteri…da bercerai pun ingat benda ini ok…aptb

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah cerai nak rahsia apa lagi, dah bukan suami, masyarakat patut tahu org yang dorg puja adalah munafik.. berhenti la backup munafik mcm ni..

      0

      0
  11. mummy says:

    Salaam
    adik sayang tak payah lah cerita benda yang lepas awak pun dah berceraikan
    mulakan hidup baru jadikan pengalaman satu pengajaran mungkin dugaan awak dalam hal perkahwinan nie..redha dan sabar lagi awak buka aib orang( bekas suami) sebenarnya awak x redha dengan hal lepas…Life goes on adik…

    0

    0
    • mamamiya says:

      kalau xtau jgn pakai ckp je, asal org beserban dan berjubah je semua nak percaya, dunia ni nak kiamat, dajjal pun bakal keluar.. beringat sikit, jgn termakan dgn lakonan manusia..

      0

      0
  12. menyampah says:

    first!!
    takutnya dgn org yg mcm ne..berlagak alim tp perangai hanya org terdekat sja yg tau…da la x nsem,curang 1 hal,hipokrit…alim2 kucing…kesian wanita

    0

    0
  13. sue says:

    Hanya Allah Yang maha mengetahui …..

    0

    0
  14. online seller says:

    bergenang jugak airmata sy membacanya…saya pun penah kena mcm tu lebih kurang la…2 tahun lepas, suami ckp x serupa bikin…mcm2 kekasaran yg di lakukan pada saya, tinggal tepi jln, lempang, pijak muke, ludah, tendang, maki ahli keluarga kita, kacau adik beradik perempuan kita, layan pompuan lain……semua sy dh rasa, memori pahit tu mmg susah nak di buang, bila memori tu dtg, iblis akan makin rancak berbisik2 kat kita, tetapi alhamdulillah sy boleh mengharungi semua tu….walaupon somi dh buat mcm2, tp mungkin di sebbkan syg n cinta yg x berbelah bagi, sy sanggup beri peluang utk dia berubah, alhamdulillah kini 2 tahun telah berlalu, syukur berkat doa dan kesabaran, akhirnya suami telah berubah, sy yakin manusia boleh berubah, x selamanya mereka akan begitu….sabar lah bnyk2, tp harus juga buat perjanjian terakhir, supaya kesilapan dia yg lama dia x ulanginya….ini pengalaman sy la, xtau org lain pula mcm mana….mungkin lain org, lain caranya…hihi

    0

    0
    • Anonymous says:

      hati2 walaupun dah berubah… takut berubah dari luaran je..

      0

      0
      • online seller says:

        mmg btul tu, kena perhati jugak gerak gerinya, biaselah alim2 kucing kan, hehe….tp sy mls nak ambik pusing dh, ape suami nak buat belakang itu dosa antara dia dgn Allah…sy layan je kerenah dia….buat mcm biase je, asalkan sy bahagia cukupla….kadang2 lebih elok xpayah ambik tau sgt ape suami buat kat blakang, sbb kalo tau nanti buat sakit hati kita je….asalkan dia x abaikan tanggungjawab, buat kita jappy, x naik tgn lg, cukupla…yg lain2 tu biar dia fikir sendiri….berkorban utk kebahagiaan dunia dan akhirat

        0

        0
        • Anonymous says:

          saya kagum dengan ketabahan awk. semoga Allah berikan awk kebahagiaan di dunia dan akhirat dan anak2 yang baik2 sebagai ganti semua kesusahan awk.. kaum wanita kuat mcm ni yang kita mahukan.. :)

          0

          0
        • z says:

          just careful je kak.STD senang nak dpt.laki ni tukang sebarkan je.yg menanggungnye pompuan.rajin2 la crk info sal STD ni ye kalau laki history cmtu. kalau ade background sexual yg suspicious, boleh sebabkan cervix cancer coz ramai tak tau cervix cancer ni ade kena mengena ngn STD.

          0

          0
    • love says:

      Lbh kurang laa crta kita ni..cuma bezanya saya bru brtunang..tahlaa..bila nafsu diletakkn mndahului sgalanya..cm mna baik pon kita ttap jd mangsa.bkn nak kata diri ni baik sgt..tp tahlaa sidia kurang mngmbil brat akan aspek agama.lbh mudah syaitan menghasut.smoga allah bg hidayah dan kita semua dilindungi dr godaan syaitan..dan kbyakan prempuan skang ni..dah x peduli dgn siapa mereka brkawan asalkan boleh beri kesenangan .pada farazila tabahlaaa…sya doakan awak kuat.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Aku xkan hairan pasni klo ex wife sham ni akn d bash oleh public krn dikatakan “membuka aib yg lalu”,”korek kisah silam”,”motif buruk” n bla bla bla..mmg xadil kalau xdgr komen phk sham.tp aku yakin public akn lebih pcya pd sham atas imej yg sham bwk.sbb tu agama lain nmpk islam ni tindas wanita sbb even golongan wanita sendiri akn kutuk perbuatan ex wife sham ni krn terpedaya dgn imej sham.aku ckp camni sbb mmg ada membe aku yg cani.ustaz,tp weekend lyn china doll kat petaling street.

    0

    0
  16. WAN says:

    isteri yg solehah xakan mendedahkan keaiban suaminya pada umum..apa2 hal
    buatla rujukan dipejabat kadi….

    0

    0
  17. Biskut says:

    tak dinafikan, ramai yg berselindung d sebalik kopiah dan tudung zaman skrg ni.

    0

    0
    • mati syahid says:

      tugas kita la nk bagi mereka ni faham islam.kalau kita masih dok pandang buruk pada pakaian islam selamanya lah org mesia ni dok jadi islamafobia.dah jadi kes camni lagi ramai la pakat cabut tadung cabut kopiah kononnya xmo hipokrit.
      sbb tu islam suh pi menuntut ilmu agama,belajar akhlak sekali.supaya ada tawaduk dlm diri.ini belajar sekerat2. pastu baca buku pon sekerat2 mcm ni lah jadinya.pakai jubah berserban skit dah nk kagum dgn diri sendiri..iblis pon dtg..tambah pulak beribu2 pengikut.lagi la ..
      sapa yg baru berhijrah tu bersabar lah..teruskan usaha n cara pemakaian islam..sebenarnya lg kita nk berubah baik lg berbondong iblis dtg menggoda.
      caiyok!

      0

      0
      • Biskut says:

        mati syahid, aku ni bukan islam. tapi aku tak pandang serong la pada islam gara2 sorg dua mcm ni. sbb org yg beragama lain pon ramai yg mcm ni. tiap minggu, tiap hari rajin ke kuil, gereja atau tokong. tapi perangai Tuhan je yg tau. aku sndiri pernah ada pengalaman dgn org yg berjanggut, berkopiah mcm gini. dpn org ramai dok crita pasal agama, Tuhan. tapi bila d blkg pintu tertutup, kemiangan, kegatalan dia mmg Tuhan je yg tau. org2 mcm ni la yg selalu buat org beragama lain memandang serong terhadap satu2 agama tu. padahal yg bermasalah tu org yg menganuti nya..bukannya agama tu

        0

        0
  18. minah jambu merah biru says:

    tk payah lah nk kawin ngan orang ada jangot yg eksen macm ustaz ni ! buat sakit hati aje ! sham ni ape lagu yg popular dia ar ? sudah lah ! minah jambu rasa sham ni jangan nk eksen alim sangat lah nk buat ape ? ada bini jambu di sia sia kn ! idop macm biasa aje tk boleh ke ? mesti nk berjubah jubbah ! tk semesti Nye kalau dh berijrah nk kena pakai jubbah konon nk tunjok yg u tu dh jadi alim lah eh huh mengarot ! eh helo ! yg penting hati mau baik n iklas n sayang pada bini kasi makan pakaian duit rumah ! jangan nk pikat pompan dengan berjubah lah !! diri sendiri kasi betol dulu baru nk betolkn orang lain !!

    0

    0
  19. kurita says:

    Ramai org cerita pasal aib…mmg org kita ni suka sgt kesian kat org lain. Berapa ramai org hipokrit kat dunia ni. Kunun berjubah upload selfie bagai bertekung tp hampeh..gi gak cclub..contoh nora danish tu ha.
    Pasal ex wife dia ni..maybe pendam sakit ati sgt..meluat dgn kehiporitan sham smpi dia bertindak sebegitu. Haih parut akan still kekal la walaupun luka dah takde.
    Yg kita heboh aib dia aib dia. Abis hipo si sham tu kita nak tgk jr ke?? Please arr ..mudah sgt tertawan dgn jubah dan janggut. Munafik ok

    0

    0
  20. Sukati aku nk komen apa says:

    bgs jgk xwife dia ni bercerita. kalau tidak kita xtau sapa sham sbnrnya. mmg hipokrit. aku mmg benci org yg menggunakan agama utk tnjukkn dia tu suci, mulia..poodah…
    pd aku ni bkn mengaibkn tp xnk org lain tertipu pd penampilan sham yg ala2 alim ulamak.
    xada sapa yg lebih mengenali suami selain dr isteri dia. begitulah sebaliknya.

    kpd sham bawak2 lah bertaubat.

    0

    0
  21. eila says:

    banyakkan typo hang ni nara oiii

    0

    0
  22. mama gangnam says:

    Ya, benar tdk elok membuka aib org lain apatah lg bekas suami, namun di sudut hati sy percaya yg luahan akak ni x berniat apa2….dr sudut positif, boleh dijadikan panduan dan peringatan kpd org lain agar apa yg dilaluinya x akn dialui oleh wanita lain…bersabar ye kak, percaya pd ketentuan-Nya….In shaa Allah kehidupan akk akn lbh baik pasni…

    Sham, scr jujur sy kagum dgn penghijrahannya, ttp kdg kala “penghijrahan segera” ni sukar utk dinilai….siapalah saya utk menentukan amal dan niat seseorg, sy percaya sham ikhlas berubah namun jika benar apa yg dijelaskan oleh isterinye….betapa ruginya kamu sham, mengajak org beribadat dh dpt pahala, alangkah baiknya jika kamu melaksanakan apa yg diperkatakan….semoga kita semua masih diberi peluang utk berubah menjadi lbh baik….

    0

    0
  23. nurin says:

    rasenyer bekas isteri sham bukan tak redha perpisahan die dgn sham, tp mgkin sebab dh geram sgt kot.. mgkn die xnk org lain pun kena tipu. InsyaAllah, Farazila akan mendapat org yg lebih baik selepas ni.. seorang suami yang beriman dan bertakwa

    0

    0
  24. Anonymous says:

    hmm..artis

    0

    0
  25. isabela says:

    NEXTTTT

    0

    0
  26. isabela says:

    Nextttt please !

    0

    0
  27. Mr.Right says:

    jika benar la dakwaan xwife sham ni..aku heran knapa la ada manusia yg bertopengkan syaitan…sejahil aku pun xsanggup aku nk mempermainkan agama islam yg suci ni.. menunjuk diri seperti malaikat ttapi hakikatnya Allah sj yg tau… jgn la terpedaya dgn manusia yg mcm ni.. sama mcm syaitan kerana waktu nazak seseorang tu akan dtg syaitan yg berpakaian sprti malaikat mengajak dan menjanjikan syurga..

    0

    0
  28. Sedih says:

    Kalo btol kisah ni, actually hal antara sham dgn bekas isteri dia adelah antara mereka berdua..mgkn exwife dia xnk org lain trtipu (niat baik), tp prlksanaan tu kurang manis.. Sham plak mengajak org buat kebaikan (niat baik,insyaallah), tp hubungan dia dengan Allah skrg ni dh terdedah nmpk xbaik..ckp xserupa bikin.. Dan hubungan dia dgn exwife pn dh nmpk mcmne jenis suami dia ni. Buang yg keruh amik yg jernih.. For both sham dan exwife sham.

    0

    0
  29. mieoww says:

    kebykn kot artis mcm ni..bila dah berhijrah mcm over lak alim nye..kdg2 nampak mcm fake.berhijrah sbb nk popular..walau x sume tapi ada la sorang dua..

    0

    0
  30. loli says:

    biar la bekas bini dia bgtau satu doniya yg ustaz fake ni kaki pukul,penipu,manusia bertopengkn syaiton..dkt fb bnyk je org yg post nasihat dakwah dr si ustaz fake ni..

    0

    0
  31. kak midah says:

    Kalau ex-wife dia tak cakap mana kita nak tahu perangai sebenar sham. Jangan jadi munafik. Allah tahu niat kita.ikhlas atau sekadar mahu menunjuk2 atau untuk tutup keburukan diri sendiri.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jangan2 pompan yg bertudong pon sama takkkkkk …eksen aje pakai tudong konon nk pikat ustaz tapi bertudong bukan Nye nk berijrah sangat …saje saje aje nk melawa nk pikat jantan berjubah huh ! tapi prangaiiiiiii tuhan aje yg tau di sebalek bertudong n berjubah eeeeeeeeeeeee seram…

      0

      0
      • Afiq Zaqwan says:

        Saudari, adalah tidak relevan untuk mmbandingkan cara permakaian seseorang tuk mmbuktikan hujah itu bernas. Anggap sahaja si pemakainya sedaya-upaya nak beristiqomah, mungkin tabiat lame payah nak dibuang,& kecenderungan melakukan dose yg same.,,saudari bersangka baik sajalah, xlayak kita nk buat pernilaian yg sedangkal bgtu sebelum mengenali empunya badan trlebih dhulu,
        dan saudari tegurlah ‘kemungkaran’ yg dorg telah buat, tegah dorg tu, mungkin dorg xsedar, ataupun terlalu ‘selesa’ dgn situasi bgtu.. maaflah kalau teguran ni agak kasar sdikit :)
        sbb untuk menegakkan kebenaran itu,ia sgtlah pahit..

        0

        0
  32. Anonymous says:

    Abang Nara Maaf yea saya tegur sikir kenapa selalu ada typing error!!!!!!

    0

    0
  33. mini says:

    Pada gua dia ok je…slalu bwk ank laki dia brjamaah kt masjid…

    0

    0
  34. AKU says:

    bini dia pn kalau tidakla sebaik mana pn.kalau baik.dia tutup la aib bekas suami dia.yg blalu biarkn jela blalu.usah di ungkit lg.trskn sj kehidupan tnpa mangacau orgg.biarkn ALLAH SWT urskn kejanya.apelaaa.tiada manusia yg sempurna.kta duk komplen cna cnie mcm la baik sgt kn..PERBAIKI KEPINCANGAN DIRI SENDRI DLU.ksian.

    0

    0
  35. alo says:

    walaweiii…nasib aku bkn fans dia. aku nmpak kwn aku bkn main suka dia like status sham bila kata jom solat. rupa2nya ini crita dia.. syukur alhamdullilah, aku x terjebak dgn kata2 sham. kalau betul la.. bertaubat la sham!!!

    0

    0
  36. benci mamat poyo says:

    hati sudah sakit wey..aib tak aib..dia pun manusia biasa..hmm..kita yg baca ni dpt komen jerk..sebab bukan kite yg kene tinggal tepi lebuh raya…bukan kite yg kene libas…

    0

    0
  37. zikir fikir says:

    para artis yang telah berhijab please la…bila berhijab tak semestinya kamu arif dalam selok belok isu agama….berhijab itu tuntutan untuk wanita Islam..artis malaysia asal bertudung mula nak cakap pasal ilmu agama walhal ilmu agama mereka amat amat cetek dan jahil..

    Justeru itu media harus BERHENTI mempromote melabelkan artis yang dulunya seksi meksi dengan gambar dan akhlak tak bermoral sebagai alim, ahli syurga, muslimah sejati apabila mereka bertudung….seolah solah bertudungu itu penghapus dosa…dan para penganjur program motivasi islam harus BERHENTI mengambil mereka ini menjadi penceramah atau pengacara berbentuk Keislaman dan BERHENTI menjadikan mereka idola ikon muslimin muslimat….mereka boleh diundang jika mereka telah mendalami ilmu agama dengan kelulusan yang diiktiraf para ulama…jika tidak akan lahir ulama ulama palsu dan ustazah songsang yang akan mengkucar kacirkan minda umat Islam di Malaysia

    0

    0
    • imam muda says:

      rancangan cr imam muda pon pilih ostad2 segera..
      publisiti nak bdk remaja..

      pu rahmat budak kecik msk pencetus ummah tu..dia tu mn ada kelulusan agama berbanding len2

      0

      0
  38. msSilent says:

    “Barang siapa menutup aib seseorang Islam, maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan di akhirat.
    (Hadis riwayat at-Tirmidzi)….pesanan simple utk ex wife sham n sesama manusia…beringat la…kpd ex wife sham terfikir sy adakah anda sebenarnya memceburui kebahagian ex anda hingga anda terdesak utk mencerita semua ini

    0

    0
  39. makcik pareeda says:

    Makcik dlm fb mcm baik sgt..cer try ko yg kena x pun sedara mara adik beradik u olls..bukan apa budget la kunun suci murni..choi sgt la makcik….

    0

    0
  40. Wana Nasir says:

    akhir zaman agaknya ramai yang mcm ni sekarang bertopengkan hijrah semata2, hanya org yang terdekat sahaja yang tahu apa sebenarnya yang berlaku, elok la kalau ex-wife dia bagitau semua org, sekurang2 nya kita pon x tertipu dgn topeng penghijrahan dia tu.

    0

    0
  41. Teropong Makrifat says:

    Sham ni kalau tengok dari kanta teropong, air muka macam panas baran dan angin satu badan.

    0

    0
  42. zaza says:

    yg part “lagi seksi lagi dia suka” abg nara xnak tulis sekali ke?
    hehe…tu part hot tu

    0

    0
  43. hihu says:

    Aku ade sorg member ni, pompuan. Muka boleh tahan la..tapi dia bercerai dgn laki dia sebab yang tak diketahui. Nak sgt bercerai sanggup ugut laki, siap halau laki keluar rumah sebulan sebelum cerai. Ms iddah, si laki duk pujuk2 lg, membe aku ni giler berlagak siap cite ada balak ramai minat die lepas menjanda..sekali Allah nak balas, si laki jumpe pompuan lain terus kawin sebab anak si laki yg pegang totally. Lepas je tau laki dia ada org nak, terus membe aku ni gila talak. Difitnahnye macam2. Luarannya? pergh dressing macam bagus beb membe aku ni tp mulut longkang! Muka mcm baik tp hati penuh hasad dengki. ex laki dia pulak aku tgk rileks je tp lama2 sbb fitnah melampau2..laki dia bangkit pertahankan diri..ex wife dia sedaya upaya nk tunjuk kat org luar dia tak bersalah, dianiaya konon ex laki dia yg teruk tp bangkai kalau disorok berbau juge. Nah sampai sekarang jadi janda tak laku, org keliling pun tak percaya cakap dia dah. Kesimpulannya mungkin apa yg ex wife dia ckp ni mmg aib tapi mesti ada sebab kenapa dia bangkitkan cerita ni dan ada sebab kenapa aib su Sham ni terbongkar..mungkin sbb dia pun tak jaga aib ex wife dia..kifarah (bukan karma ye.)

    0

    0
  44. lily says:

    KALAU betullah apa yg fara ni cakap “kne tinggal kat lebuh raya sampai malam..”

    laki mcm ni mmg x layak jd suami sesiapa pon..giler ke ape weyh ko nk letak bini ko tepi highway tu?? ko ingt BINI/ISTERI ni ape?? time suke ko belai2..time x suke ko cmpak sana sini.. ko x pikir ek dia selamat ke x?? ko letak dia tepi highway tu sbb kononnya ko nk suh dia menyesal la di atas perbuatan dia terhadap ko??

    ko ni kira bernasib baiklah dapat farazila..kalo dapat aku, silap2 tengah2 highway aku tendang ko kuar kete.. haish..PANAS btol aku isu2 mcm ni..

    note: komen ni hanya diambil kira JIKA apa yg ex wife katakan adalah benar..

    0

    0
    • Anonymous says:

      walau ape pun kesalahan si farazila, tindakan laki dia tinggalkan dia kat highway adalah tindakan paling bacul dan sial sekali di muka bumi ini..

      0

      0
  45. Bukan Penari Gelek says:

    Kebanyakan manusia sekarang ni suka gunakan agama untuk menghalalkan cara. Macam macam cerita sekarang ni.

    0

    0
  46. fika says:

    hish hish….bagus juga beritahu hal sebenar kalu tak 1 malaysia dia tipu ngan kealimannyer….

    0

    0
  47. LISA SURIRUMAH says:

    TYPING ERROR EVERYWHERE!

    0

    0
  48. anti mamat pakai gaun says:

    Typicalp= muka kaki memantat!! Man Whore!! Bagus kasi tau Mesia mamat2 macam ni punya perangai! Biar dia reti sikit.

    0

    0
  49. kiah poret says:

    Ramai artis yg hipokrit. bukan takat sham ni je.. ramai lagi. artis laki & ppuan sama. few of them je yg ok. tu pun boleh kira pakai celah gigi… artis lain tu xpayah duk puji2. x layak dijadikan ikon. luaran nmpk baik tp hanya Allah je yg tau. *masing2 nak tutup pekung sendiri* Nauzubillahminzalik….

    0

    0
  50. faizalpj says:

    tak tahulah
    hanya Allah yang tahu

    0

    0
  51. Anonymous says:

    susah perempuan nak menipu2 ni kalau bab dia dah kene mcm ni. mmg betul la tu. kalau cara dia bercerita tu salah? sapa yg menjadi pemimpin dia dulu , suami dia. hahah nampak sangat la suami nya pun perangai mcm apa n tak pandai didik isteri . lau ustaz msti isteri nya pon baik , ni isteri kedua pon mulut lancang jga mcmana tu. ustaz segera tu xboleh bg nasihat ke

    0

    0
  52. Piah plentong says:

    Amboi amboi amboi oi!!!!
    Abg nara cakap om putih la plak !!! Hahhahahahahhahahhahhah

    Biasa la bang org pompuan kalau da tak dapat cukup banyak la yg direka nya..
    Saya kagum la tngk sham ni posing main guitar . Dia ni sapa eh ? Retis ke

    0

    0
  53. ssssss says:

    tanda2 akhir zaman…

    0

    0
  54. betulketidakkk says:

    http://www.youtube.com/watch?v=c9Q50834_5U minit ke 2.32 bukan main cerita sambil menangis penghijarahan sham . lps bercerai lain pulak. entahlaa mana satu nk percaya

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Ashraf Muslim lagi ok..tgk dia skrg bahagia je dgn bini2 dan anak dia..at least dia bkn munafik..dia bimbing isteri2 dia ke arah kebaikan skrg..aku pun nk remove sham kat fb..meluattt..

    0

    0
  56. anonymous says:

    nak cite buka aib si sham tu..ada ko pikir apa yg sham dah buat kat pompuan tu masa dia masih jadi bini dia? mgkn lelaki tak rasa sangat kot..tapi sbg lelaki aku juga paham hati seorg pompuan..serve the right sham..

    0

    0
  57. Anonymous says:

    kenapa nk banding kn dgn erra fazia..?laki si erra x berdakwah,bg ceramah mcm si sham ni…boley la erra snyap.Msalahnye si sham ni,berdakwah dkt org lain pdhal die pon x betol.
    wallahualam…..

    0

    0
  58. hamba Allah says:

    assalamualaikum…adekah ini yg namakan fitnah akhir zaman??? fitnah ni sampaikan kita sendiri tak tau beza yg benar atau yg salah….betul tak???

    0

    0
  59. fiza says:

    Jgn aibkan org lain wpun bekas suami. Jika betul dia bersalah sesungguhnya allah maha adil. Setiap kejadian mesti ada hikmahnya. Bykkan bdoa pada allah moga dia diberikan hidayah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau ada pencuri berlagak alim, kita kena senyap2 je walaupun dia suka mencuri ye? sbb kene jaga aib dia? mcm tu???

      0

      0
  60. sue says:

    saya piker positif je dulu. maybe wartawan yang approach ex-wife sham ni. Jangan cepat tuduh dia buka aib bekas suami.

    0

    0
    • lalala says:

      kan…ntahlah….aper nasib org2 kiter…yg ostad tak mcm ostad…biler nama ostad ditegur xble…mgkin wife dia xder saluran lain…terpaksa guna media kot..aku rasa…lagipun aku setuju dia buat mcm ni…xder lah org duk follow jer..at least org dah tahu perangai sebenar…the true colorr…hehehehehe

      0

      0
  61. ally says:

    Benci plak org duk back up ostad gitar nih. Jangan bukak aib lah, apa lah. Deayyyy, amik contoh kalau pencuri. Kalau kita bgtau org lain yang dia pencuri, dengan harapan takde yang terkena ngan dia. Tetiba ada org back up, “Eh, tak baik bukak aib pencuri tu, malulah dia kalau or tahu di mencuri????”. Hehhh, kalau perangai serupa apa nih, baik di war-warkan je. Geram plak bila tahu yg ostad gitar dok update, “Marilah solat”, pastu sambung tdo. Haishhh..

    0

    0
  62. yusri says:

    Admin..tahniah..anda berkongsi dosa..buka aib org didunia,tunggu Allah buka aib anda pula..aminmm :)

    0

    0
    • wud wud wud wudd says:

      a ah, dan ko dtg blog sini nk buat mender?? tgk n bace aib org jugak kan?? puiii, acah2 baik sgt letewww :p

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni lg sekor duk cite aib.. aib tu utk org yang dah insaf, klu belum insaf nak aib apanya? menipu org, munafik mcm ni nak kene biar ke?? tahu x kedudukan munafik dlm islam kat mana??

      0

      0
  63. Aysara says:

    Sesungguhnya hanya isteri yg tahu siapa sebenarnya suamimeteka… Wlau org nampk mereka lelaki mulia tapi isteri yg mngetahui berapa mulia suaminya… Selagi isteri bole bersabar, mereka akan tutup mulut serapat2nya, tapi jngn pijak sampai isterihilang kesabaran… Inilah akibatnya.. Satu dia tau aib suami…

    0

    0
  64. yanie says:

    tadi aku komen dekat fb sham kamikaze…tak sangka dia padam komen aku n block aku dr komen di fb….dasar pengecut takdak teloq….

    0

    0
  65. Liz says:

    fahamkan apa maksud membuka aib
    dlm surah an-nur ayt 19 dh dinyatakan…kta tdk digalakkan membuka aib org atau aib sendri spy aib kita dijaga Allah di akhirat
    ada kisah disebalik membuka aib sendri baca disini http://nauratulhidayah2.blogspot.com.au/2012/06/tutuplah-aib-diri-sendiri-dan-orang.html

    melainkan orang yg sesat lg menyesatkan…kita boleh buka aibnya…wallahu ta’ala alam

    0

    0
    • Anonymous says:

      sbb mamat ni munafik, wajib bukak aib dia, supaya org lain tak tertipu.

      0

      0
      • Hasbi says:

        Mana kau tau dia munafik? Sbb dengar cerita bekas bini dia terus kau nak percaya sham ni jahat? Kalau fitnah- dosa. Kalau betul- dosa mengumpat.

        0

        0
  66. hmm.. says:

    bkn aib la tp pengajaran… kalau isteri dia xbercerita.. sure ramai yg akan jd follower si sham ni… ni pasal akidah… xboleh main2..

    0

    0
  67. mizz says:

    Kesian…
    sekiranya bekas suaminya hipokrit kenapa dia perlu ikut langkah yg sama…
    bukanke dia perlu jadi lebih baik dari sham sekiranya dia btl2 dah berhijrah…
    buka aib bekas suami dlm masa yg sama menunjukkan sikap buruk anda…

    0

    0
  68. Ellynasha says:

    Assalamu’alaikum komentar dan admin.

    For me, kalau betul si sham kamikaze tu bersalah, talam dua muka or what so ever, kita sbagai manusia biasa tidak perlu pun untuk menceritakan aib seseorang itu sebab kita bukan malaikat atau pun rasul yang ma’sum. Kalau esok lusa aib kita dijajakan dan disebarkan di merata tempat apa yang kita rasa sebab kita hanya hamba Allah dan manusia biasa yang memang sang pendosa. Masing-masing ada dosa masing-masing.

    memang si isteri akan rasa sakit hati kerana sikap sang suami. Tetapi, cara penyelesaiannya bukanlah dengan menghebahkan aib-aib si suami. Kalau benar sham kamikaze tu post perkara-perkara yang mengajak ke arah kebaikan itu betul, saya rasa itu lebih baik daripada orang yang sering post kan benda-benda lucah, mengumpat, mencarut dan mencaci orang lain.

    Hal dia buat atau tidak, itu urusan dia dengan Allah dan kita manusia selayaknya memang tidak berhak untuk menghukum orang lain. Tengok dulu diri kita masing-masing. Dengan komen-komen negatif macam ni, jangan sangka sham kamikaze mungkin boleh kumpul pahala dia daripada komentar-komentar semua. Malah, korang yang bertambah dosa masing-masing.

    Semoga awak, kamu, dia, kita dan mereka sentiasamendapat petunjuk dan jalan yang lurus dari Allah dan terhindar daripada sebarang maksiat. amiiin insya Allah.

    Allah pun sembunyikan aib kita. kenapa kita yang lebih-lebih nak buka aib orang lain. Jangan sampai Allah akan buka aib kita dihadapan khalayak orang ramai. dan jangan lupa di padang mahsyar aib masing-masing akan ditayangkan seluas-luasnya.

    0

    0
    • fahaman sesat says:

      ye la, kalau ada lelaki allim yang merogol anak dia pun, kita kena tutup aib dia, walaupun dia suami kita, dan itu anak kita…. x baik buka aib org kan??… ni fahaman jahiliyyan mana kamu pegang..

      fahamkan apa maksud munafik dan tanggungjawab org islam utk memerangi isu munafik ini sebelum berkata2..

      0

      0
      • senyapkau! says:

        Ni la manusia… penah dengar tak balasan di dunia dan balasan di akhirat???klau btul sham tu mmg prengai mcm tu ni bukan aib tp ni balasan dye di dunia sebab menipu orang… pura2 baik…habis tu dlu2 orang prempuan bzina kene rajam depan orang ramai tu aib la???sebab tunjuk muka dye dekat semua orang… fikir2 la sndri! Susah klau OTAK tu set orang yang alim orang pkai jubah serban,penceramah hebat2 xpenah buat salah..dyeorg bukan malikat!

        0

        0
      • hambaNya says:

        Salam,
        sebenarnya. Status munafik atau tidak seseorang itu, bukan ditentukan oleh manusia. Hanya Allah yang boleh “judge”.

        Kita sebagai manusia yang hanya melihat kisah orang, tanpa mengetahui kisah sebenar, seeloknya jadikanlh semuaa ni sebagai pengajaran. “Yang baik jadikan tauladan, yang tak, jadikan sempadan”.

        Then, go on with ur own life. Sudah2 lah dengan cerita orang lain. Nanti dekat akhirat Allah tak tanya pada kita, ttg orang lain. Tapi, Allah akan tanya kita pasal apa yang KITA lakukan. Kita mengapi2kan orang ka? atau mendamaikan orang ka?

        Ingat, hidup terlalu pendek untuk kita terlalu asyik “menjaga aib” orang. Pada Allah kita datang, padaNya juga kita kembali. Wallahualam :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          wah status munafik tak boleh di judge oleh manusia, kalau mcm tu mencuri, merogol membunuh, mengajar ajaran sesat, syiah semua pun x boleh la manusia yang judge? ko belajar dari sham kamikaze eh ajaran ni??

          0

          0
        • Rain says:

          Setuju sgt. Berdosa cerita tentang aib orang. Berzina, minum arak etc tu dosa yg Allah tetapkan dgn hudud lah.. Itu pun bila dah jatuh hukuman tu hukumnya haram menyebut2 lagi kesalahan org tersebut
          . Sibuk pasal aib org tu takde pun Allah suruh buat malah berdosa besar mengumpat dan memfitnah. Anonymous- kau pegi belajar dulu sebelum nak ckp.

          0

          0
  69. Anonymous says:

    ishhhhh3.. biar betul???
    apo nak dikato.. mcm2 isu la retis skrg
    its time to remove sham from my fb fren list..

    0

    0
  70. Cik Woman says:

    Menyampah dgn org2 skrg yg taksub dgn ayat “Kita jaga aib org, Allah jaga aib kita”.. Tak semua benda kita perlu guna ayat tu.. Ada sesetengah perkara kita kena khabarkan pada umum untuk dijadikan pengajaran.. Kalau semua perkara kena jaga aib org, baik Jais tak payah buat operasi khalwat dgn org press.. Gi je serbu bilik hotel senyap2, lepas tu tazkirah je orang yg berkhalwat senyap2 (sb nak jaga aib depa kan)…

    0

    0
  71. gulagulakapas says:

    tak terkejut sgt la dengan pendedahan ni..yg I lagi terkejut dengan sikap masyarakat kita selama ni.. asal ada artis berhijrah, pakai jubah, pakai kopiah/ tudung labuh sampai lutut, tak semena2 trs panggil ostat/ostazah!, trs je jadi pengikut & share2 status “ostat”/”ostazah” tu. pdhal yg ostat artis tu SPM pun ke laut, ilmu agama main tibai setakat yang dia dengar. lps tu msg2 duk share hadis2 daif/palsu semua di belasah. yang masyarakat pun macam dah tak reti memikir, main ikut ja ostat tah kluar dari celah mana. yg ustaz2 with great qualification, yang mengajar solid dengan fakta, korang takmo ikut, gi tuduh wahabi bagai, tapi ostat lulusan internet explorer mcm si sham ni & ramai lg ustat2 yg xhbs bljr, kelam kabut sgt nak ikut! diaorg pun lg srnok la! skrg ni sapa yg salah?? cuba la jadi masyarakat yg bijak & selektif sikit..nak bljr ilmu apa pun kena bljr dr org yg btl2 layak.. kalau takdak org yg duk puja2 sgt si sham ni, dia pn takda la syok sgt nak menipu org..

    0

    0
  72. Apa-Apa ja says:

    Entlah manusia zaman sekrang tapi apa yg Farazila alami ini sya jga pernah alaminya bila suami dah gila dgn wanita lain kta isterilah yg menjadi mangsa. Macam2 la dia nak menutup perangai buruk dia. tapi tak apa Allah maha mengetauhi segala apa yg terjadi. Insyallah Allah segala kebenaran akan terjawap jua nanti. Sabar & berdoa la Allah akan kabulkan doa insan yg terinaya Amin……………….

    0

    0
  73. Anonymous says:

    org munafik kene hukum baling batu sampai mati tau tak. nk kata bini dia buka aib kenapa. baguslah tu dia sedarkan kita dari terus terpedaya dgn Sham.

    Peringatan2 yg Sham dok update kt fb twitter semua tu bagus je kita nk ikut, tp org munafik kita kena perangi!!!

    0

    0
  74. aida says:

    mula2 baca aq pikir apesal bini dia g bkk aib org smpai hal solat pun nk dicerita jgk. bila baca smpai abes, ermm dh mmg ptot si sham ni kena, nk kena aja sket jntan macam ni, mana2 pompuan pun akn wat bnde y same

    0

    0
    • rainbow says:

      Slalunya time da gni > dia kat dialah,bukak aib nk los geram n dendam!
      Farazila kutuk laki,pasni aib dia pulakla tsebar Sham kutuk dia
      plak…tu pkara biasalah ..last2 smua isikain luo dlm smua org
      tahu…masa suka suka puji mlangit,busuk jd wangi..hodoh npk anggun..skrg smua sumbing,bopeng! Wakakaka, ksian org
      kita ni!!!!!

      0

      0
  75. Penonton says:

    bekas isteri sham: saya dimaki, dilempang oleh dia…
    pengomen: eee tak baik buka aib suami bla bla

    Beautiful Nara kawan kawan. memang best baca komennya. LOL!

    0

    0
  76. Emili says:

    Awak patut bersyukur Allah dah jauhkan awak dari org munafik mcm syam itu. Allah sygkan awak . Saya doakan awak jumpe yg lebih baik .

    0

    0
  77. betik says:

    kalau dia ni perempuan yg baik, agak2 tergamak tak dia nk aibkan bekas lelaki dia?

    0

    0
  78. c-harat says:

    singgah jap…

    0

    0
  79. modjo says:

    typical muslim woman.

    0

    0
  80. […] Bekas isteri kepada Sham Kamikaze, Farazila AJ tampil memberikan kenyataan di sebuah akhbar hujung minggu lalu mendedahkan perangai buruk dan hipokrit bekas suaminya itu termasuk meninggalkan dirinya di tepi lebuh raya selama 6 jam. – Beautiful Nara […]

    0

    0
  81. lagubestbest says:

    Huh! Kat facebook timeline ak, sham ni la yang slalu dok beri quote/ hadis/ ajak solat dll setiap waktu.. Dia je yang ‘baik’ antara semua. Tak sangka pula sekadar kulit buku je dia ni.

    0

    0
  82. abd says:

    Ramai betul yang sedekah pahala kepada orang lain.

    0

    0
  83. hames says:

    jahanam punya syam kamikaze….karang aku kamikazekan engko punya burung punai dan telor segala….biar ko mampus

    0

    0
  84. iqbal says:

    Klau ini fitnah mcm mna?.elakn lah benda2 cmni…aku masih berkecuali dalam bab2 ni..bukti blom ada..

    0

    0
  85. ikan says:

    oooo kesahnye.. baru la aku tau..

    0

    0
  86. Bini nara says:

    Boooooooring

    0

    0
  87. ladywithdignity says:

    Well…tak payah sham kamikaze….rata2 pengomen pun sama. Suh artis pakai tudung…on the same time mulut ngumpat mcm longkang. Suruh che ta tutup aurat…tapi panggil nenek la bagai. Tak ke munafik tu?. Kalau nak nasihat….nasihat la baik2. Kalau nak ngumpat, ngumpat la…tapi jgn nak selindung suruh tutup aurat bagai. Mcm tak kena. Mmg sgt munafik.

    0

    0
  88. eddy says:

    Semoga kita berada di jalan yang benar. Amin

    0

    0
  89. aku kenal lg 1 sham says:

    sham yg aku kenal tu mcm sham kamikaze nih….cerai, cakap diri xsalah, tunjuk alim padahal diri tak pernah berubah………semoga bila balasan Allah sampai, Allah masih kesiankan ko atas semua perbuatan ko aniaya n menipu orang dlu (utk sham yg aku kenal)

    0

    0
  90. orhan says:

    perlu ke nak dedahkan keaiban orang lain? apatah lagi seseorang tu bekas pasangan kita. bagi saya orang yang menjaja keaiban bekas pasangannya tu sama je buruk perangainya dengan orang yang dikata. apa2 pun, Allah maha mengetahui sama ada perkara ini benar atau fitnah. akhir zaman ni fitnah memang berleluasa

    0

    0
  91. niza says:

    betul ke… tak betul ke… hidup ibarat roda, kejap je kat atas….jap lg turun gak ke bawah… janji allah itu pasti…buat baik ke syurga, buat jahat ke neraka!

    0

    0
  92. Anonymous says:

    pape pn tu antara sham dgn Allah.siapa lah kita nk menentukan baik buruk org.kalau lagi ditmbah mgata pasal sham kita ni 2×5 je..sama je..andai si bekas isteri redha dgn tindakan sham kenapa perlu di buka aib nye..biar la urusan sham dgn Allah.kita disini hanya mampu berdoa .

    0

    0
  93. tangan gunting says:

    Rasulullah SAW bersabda bermaksud: Adakah kamu semua mengetahui apakah ghibah (mengumpat)? Sahabat menjawab: Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. Lalu Baginda meneruskan sabdanya: Kamu berkata mengenai saudara kamu perkara yang tidak disenanginya. Lalu ditanya oleh seorang sahabat: Walaupun saya berkata perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya? Rasulullah bersabda lanjut: Jika kamu berkata mengenai perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya bererti kamu mengumpatnya, jika perkara yang tidak berlaku pada dirinya bererti kamu memfitnahnya. (Hadis riwayat Abu Hurairah)

    0

    0
    • tolong ler jwb says:

      Cik tangan gunting klu saya bg komen… mmg khas d khususkan buat sham di kira ghibah ke?. Dngn niat utk sham baca… mohon pencerahan.. sy tanya betul2 ni… klu niat kat sini smuanya.. mmg nak bg sham tu baca. Di kira ngumpat ke? Confius sy… sbb kat sini terbuka… sham pun akn baca.. ni bkn kat belakang sham pun…

      0

      0
      • Anon says:

        Ye masih dikira mengumpat. Kalau nak buat pengajaran, tak payah dedah siapa. Kalau kau berani lawan hadith, kau tanggung le sendiri. Semoga kita tak termasuk dlm kategori Humazah Lumazah yg tempatnya di dlm Neraka Wail. Nauzubillah

        0

        0
  94. fasha sendat says:

    emm…alah org bermazhab s****i mmg cenggini… ajak org buat baik tapi diri sendiri pun tak buat.. aku tau lah sbb pak cik aku pun cenggini. kat fb status buat baik pada ibu bapalah, pahala jaga ibulah, hak ibu terhadap anak lah…. tapi cakap je lebih. hakikatnya pakcik aku tu dah lebih setahun tak menjenguk nenek ak yang tgh sakit..nenek aku nak pegi rumah dia pun dia tak bagi beb…wa cakap sama lu. jgn terpedaya lah ngn ostad fb nih.menyampah!!!

    0

    0
  95. raayeop says:

    adakah salah jika seorang berugama lain mengingatkan kita ubtuk bersolat? jika tidak, mengapa menjadi kesalahan jika dia mengin.gqtkan kita? dia ponteng..m hal dia sama Allah

    0

    0
  96. Anonymous says:

    don’t judge a book by ITS cover. BUKAN don’t judge a book by IT’S cover. Sekadar membetulkan ape yg abg nara taip

    0

    0
  97. mimi says:

    1.at last…Allah yang dedahkan sebenarnya..bukan isteri nk aibkan
    2.sekarang kau tahu la apa itu munafik..cakap x serupa bikin..
    3.jangan di cabar Allah dengan sikap munafik….tak tertanggung aibnya sekarang
    4..lama mana sgt boleh berlindung sebalik jubah bagai..
    5.pernah kenal sepasang suami isteri berjubah,tudung labuh,juga ada koleksi blue film . Terkini……
    6. Tuhan singkap juga satu hari nanti dengan cara yang takkan kita sangka

    0

    0
  98. Efi says:

    Mana korang tau ex wife dia ni tak bohong? Korang ingat perempuan ni tak reti bohong dan fitnah ke? Adik aku kawin dgn janda sorang ni. Nmpk baik dan selalu cerita dia dianaiya oleh exhusband dia yg jahat itu ini. tapi Allah bukak cerita sebenar kat adik aku yg perempuan itulah yg jahat.. Siap main dgn jantan lainbelakang ex husband dia dulu dan benda2 yg dia kutuk ex dia tu sebenarnya fitnah. Lepas kahwin adik aku dpt bukti gambar, email pompuan tu sendirj yg dia dulu main jantan sana sini dan ex husband dia tu tak salah pun. Tu pasal la bila aku baca pasal janda yg konon bukak pekung ex husband ni aku sikit pun tak percaya. Selagi tak dengar cerita dpd dua2 belah pihak, tak payah le buat dosa dengar cerita yg mungkin fitnah ni. Kalau le cerita tu betul sekalipun, dia takde hak dan berdosa besar dedahkan aib ex husband dia so jgn le terjebak sekali.

    0

    0
  99. Anis says:

    Asal pompuan cerita sedih je orang nak percaya. Terus tuduh mamat tu munafik, jahat etc. Korang ingat pompuan ni tak boleh menipu, memfitnah ke? Abg aku pun kena dgn pompuan yg species camni. Ckp ex husband dia jahat tp sebenarnya fitnah dah dia yg tido dgn jantan sana sini. Siap ada bukti lagi. Takyah la dengar cerita pompuan macam ni kalau dpd sebelah pihak aje.

    0

    0
  100. Hhhh says:

    Kalaupun cerita ex wife dia ni benar, katakan lepas cerai Sham ni taubat nasuha dgn Allah dan segala amalan dan dakwahnya benar2 ikhlas. Kalau buat dosa dgn Allah dan bertaubat sungguh, insyaallah Allah ampunkan. Tp dosa dgn orang Allah takkan ampunkan selagi org berkenaan tak ampunkan. Cuba pikir apa akan jd dgn dosa korang yg kutuk2 Sham, cakap dia munafik etc. Termasuklah Abg Nara yg paparkan cerita ni utk tatapan sensasi semua dan penyedap mulut utk mengata. Lu pikir la sendiri.

    0

    0