Written by serenity | February 5th, 2012

Melalui dua artikel Detik Perubahan, bapa saudara Liuniey, 21 atau nama sebenarnya Nur Eilunie Natasha Nazri, mendakwa anak saudaranya tiada hubungan dengan Apek, manakala Liuniey pula meminta pihak yang menuduh untuk mengeluarkan bukti yang dia ada keluar dengan Apek.

Bapa sadara Liuniey, Mohd Irwan Azni Mohd Azmi, yang juga pengarah urusan Khairul Fahmi Resources, menafikan kontroversi tersebut:-

Sebenarnya Leuniey tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan Apek. Tuduhan itu merupakan salah faham dan Apek tidak ada kaitan dengan isu putus tunang di antara Leuniey dan pasangannya.

Saya lihat tuduhan ini dibuat kerana ada pihak yang tidak senang dengan kejayaan yang dicapai oleh Apek selama ini.

Saya memang rapat dengan Apek. Saya kontraktor rumahnya dan dia beli rumah dengan saya. Hubungan kami sangat rapat.

Menurut Mohd Irwan, kontroversi itu bermula apabila dia membawa Apek ke rumah abang iparnya untuk mengambil anaknya:-

Pada Disember lalu saya hantar anak saya ke rumah abang ipar…dan sewaktu mengambil kembali anak saya bawa Apek sekali. Anak-anak buah saya gembira dan mereka mengambil peluang untuk bergambar dengan Apek. Gambar itu pula di’posting’kan di dalam Facebook.

Ketika gambar itu diambil Eilunie tidak ada di rumah kerana ada tugasan ‘make –up’ pengantin. Saya hanya berjumpa dengan dia di pagar rumah sewaktu ingin pulang,

Pelbagai cerita mula timbul semenjak gambar-gambar itu dimuat-naik ke Facebook, dakwa Mohd Irwan:-

Kontroversi itu semakin menjadi-jadi apabila abang ipar saya, iaitu ayah Eilunie, Nazri dipanggil ke rumah Apek untuk membincangkan urusan perniagaan. Nazri ditugaskan untuk membuat logo syarikat Apek.

Kunjungan Nazri itu disalah ertikan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang tidak tahu pucuk pangkalnya.

Menurut beliau lagi, Apek dan Liuneiy tidak pernah bercakap antara satu sama lain:-

Bagi saya tuduhan ini dibuat oleh mereka yang iri hati dengan kejayaan Apek selama ini dan nak jatuhkan Apek.

Kalau dilihat setiap kali Apek menghadapi perlawanan besar pasti ada kontroversi yang ditimbulkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Ini jelas menunjukkan ada pihak cemburu dengan kejayaan yang dikecapi Apek.

Bila dia tubuh syarikat pun macam-macam fitnah dilemparkan.

Saya amat kesal dengan berita ini kerana keluarga abang ipar saya tidak mempunyai sebarang hubungan dengan Apek. Mereka hanya berhubung disebabkan urusan kerja bukan sebaliknya.

Sementara itu, Liuneiy yang ditemui di butik pengantin milik ibunya pula berkata:-

Saya memang terkejut dengan fitnah dan tuduhan itu. Saya tak nak komen apa-apa sebab saya tiada kaitan. Kalau benar buktikan saya pernah keluar dengan Apek.

Sementara itu, ibunya, Norlaila Abu Bakar berkata akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab menyebarkan fitnah terhadap anaknya itu:-

Saya amat terkejut dengan fitnah yang dilemparkan itu. Saya sudah membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang dan kini dalam proses perbincangan dengan pihak peguam.

Menurutnya keputusan itu diambil unuk memullihkan imej keluarga dan perniagaannya. Sementara  itu, Apek dikatakan tidak terganggu dengan kontroversi terbaru ini manakala Kosmo hari ini melalui kolumnis Diva menceritakan yang Apek telah beberapa kali keluar dengan pelakon Nora Danish.

54 responses to Bapa Saudara Liuniey Dakwa Anak Saudaranya Tiada Hubungan Dengan Apek, Liuniey Minta Bukti Keluar Dengan Apek

  1. luke_sykwalker says:

    udah3 le contoversi…muak aku der…main je lah bola tu…belum masuk world cup dah smpai cam ni

    0

    0
    • Harimau Muda selamanya says:

      rimas gk aku dgar citer2 mcm ni,kalau jd mcm safee sali kn snang..
      setia pada yg satu,kaya pun kaya..
      xpyah pening kepala..

      tp apek kalau die nak jadi player ke ape ke,lantak die la.

      ape2 pun,tolong jaga gawang baik2 mlm ni,tu je yg aku mntak..
      yg lain,mampos die la..

      0

      0
    • syikin ghazali says:

      spa perempuan tu?

      0

      0
      • Aku Pun Suka says:

        Sape minah ni tak penting, yg penting ex-tunang dia RUGI BESAR lah tak dapat kawen dgn minah ni! CANTIK GILEEEEE…molek awek2 Kelante ni…pd yg pandai uptodate lah..yg bertudung litup sampai ke pinggang kat kpg2 tu kalau berblonde, bermakeup dan berbadan cam Neelofa dah pasti awek2 Kelante jadi bini no.2 VIP atau VVIP..ramai awek Kelante jadi buruan org KL tapi ramai yg tak uptodate..kena bela muda2 baru dapat habuan nye…

        0

        0
    • kesian says:

      ahh! sebenarnye yg jahat ni paper n wartawan! (termasuk si penyebar fitnah) xde le mende lain dorang nak buat cerita. sikit2 nak fitnah org tu kuar ngn si polan A la pastu polan B la.. da hbs cite liuney (mcm looney toons la plak) tuka lak kuar ngn nora danish! ehhhhhhhhhhhhhhh menyirap ak wartawan ni! mcm bodo je~

      0

      0
    • aku rasa tuduhan yg korang lemparkan agak melampau tanpa bukti, sekarang,… yah, bukan salah apexs!

      0

      0
    • aku says:

      aku ni xla mnat sgt ngan apek..tpi ak respect bila dia ada pnjaga gol trbaik malaysia..ak cuma heran nape la ada jer yg dengki2 ngan apek..pdhal dia xkacau hidup korang pu..pada sape2 yang dengki tu tlg la HENTI sikap mcm ni..xbaik utuk diri sndiri dan org lain..jd xperlu kita nk hentam apek sebb bkn apek yg jaja cerita tapi org yang jelez ngan kebahgiaan dan kelebihan yg Allah berikan tuk dia..ape2 pon gud luck apek n jgn pening2 kn kepada pkr hal yg xda faedah tuuu.

      0

      0
      • entah2 yg wat twitter tu si Leuniey kot. dia nk putuskan apek dgn dalia. so dia buat ar cite. yg aku tak fhm tu awat si bapak sedara nak tumpang glamour? dasyat arini. semua paper ada muka leuniey ni. gila glam.kalah si elia dulu. korang pasan tak?.

        0

        0
      • ko bodooowww. paper dah siap press conference lagi. dua2 dah kata ini fitnah. ko memang musibat yg berskongkol dgn nirajjim.

        0

        0
      • HAHA says:

        “entah2 yg wat twitter tu si Leuniey kot. dia nk putuskan apek dgn dalia. so dia buat ar cite.” – posted by leuniey dan mahsih

        hahhaha spekulasi org org mcm kau ni laa bole buat org org lain tokok tambah and jadikan berita…keluar dr mulut kau…pastu org lain yg bz body tokok tambah plak drpd perkataan “kot” tuh jadik kononnye “betul”…dah jadik berita “fitnah” yang sensasi….

        Nauzubillah.

        0

        0
  2. wink2 says:

    nora danish ar plak??…hamekkk ko…

    0

    0
  3. hihi says:

    1st

    0

    0
  4. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pes..hahahahahahahahaha..minah jambu pes !!! hahahahahahahah………

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh betol ke minah jambu pes????????????????????? sondol aje lahhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!

      0

      0
    • MUAHAHHAHAH says:

      waahahahhaa….TAHNIAH LA MINAH JAMBU OI…………..

      TAHNIAH SBB DAPAT PES BAK KATE MU LA…

      “TYPING WITH TEARS OF JOYS”

      AHAKZzzzz ………… :D

      0

      0
    • MUAHAHHAHAH says:

      WAAHHAHAHHAA…………….TAHNIAH LA MINAH JAMBU OI……

      SBB DPT PES……… BAK KATE MU LA…..

      TYPING WITH ” TEARS OF JOYS'”

      AHAKZzzzz….. :D

      0

      0
  5. Suria says:

    hrp apek terus fokus pada tugasan negara. lama-kelamaan anda akan terbiasa dengan gosip2 sebegini. kami mahu Malaysia menang

    0

    0
  6. HAHA says:

    Boley aku petik name tunang die punye angkara ke..hahaha

    0

    0
  7. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    asek2 cerite si pompan ni aje ! sape pompan ni? n sape tunang dia ni? n ape kena mengena pompan ni ngan apek yg sampai menjadi isu hangat sampai futus tunang ???????? dh tkde keje ke asek2 nk sebot2 nama apek ! oi apek nama u dh betol2 nye HOT !!!!! jangan layang lah benda2 macm ni mengarot !!

    0

    0
  8. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    agak nye si pompan ni maseh nk mengatal lagi….dia maseh nk mengenyam bab tu dia nk putus tunang ! kalau ada tunang kn leceh mana2 pegi nk kena repot kt tunang leceh kn ??????? nanti nk mengatal ngan jantan lain tk boleh pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!!

    0

    0
  9. aku says:

    ermmm. …buat dek je fahmi! org kalau popular mula la org dengki, lg pun kalau kfcm playboy pun ada apahal la ngan korang…pelik sungguh aku…apa2 pun kfcm memey klasss…

    0

    0
  10. Jambu says:

    bapa saudara pun nak tumpang glemer jugak

    0

    0
  11. adik marcelo machado says:

    sekrg takde la hubungan… esok lusa kompom ada… bai bai teckteck….

    0

    0
  12. Sakit Mata Tengok says:

    Tak yah la Nara nak letak citer2 cam ni..bosan..dah jelak dengan citer si mamat sekor ni…

    0

    0
  13. Rin says:

    werrkkkkkkkkkkkk… gerli la i.. *rolling eyes kat abg nara*

    0

    0
  14. i am xoxo says:

    another attention seeker.

    0

    0
  15. eh says:

    eh? Apex dengan teck teck dah tamat ke? Sian teck2 penat taw seprais birthday party. Hihi sowie apek teck2

    0

    0
  16. Anonymous8 says:

    Kpd si MahsiH2, kau igt aku xtau ke kau tu sape?

    0

    0
  17. lis says:

    lepas ni interview le dahlia teck pulak…tanya le status dia dengan apek pulak..jangan lupa tanya ND jugak..apa hubungan dema..sampai bila pun tak abis ini cerita daaa…….

    0

    0
  18. […] Melalui dua artikel Detik Perubahan, bapa saudara Liuniey, 21 atau nama sebenarnya Nur Eilunie Natasha Nazri, mendakwa anak saudaranya tiada hubungan dengan Apek, manakala Liuniey pula meminta pihak yang menuduh untuk mengeluarkan bukti yang dia ada keluar dengan Apek. Bapa … Continue reading → […]

    0

    0
  19. Fuza Marquis says:

    Gosip Khairul Fahmi adalag gosip paling bosan sepanjang zaman. Kesian pulak dengan Apek ni.

    0

    0
    • jiran bakal tunang kpd bks tunang liuniey punye kazen.. says:

      yeke bosan?apesl bile gossip baru psl Apek kua je,laju je komen2 masuk,bnyk lak tu respon,lom lg komen dr tukang karut,tukang kutuk,tukang puji,tukang fakta,tukang auta,tukang ceramah,tukang 1st,etc…mcm2 adaaaa~~~

      0

      0
  20. akula says:

    TAPI JAUH LEBEY CANTIK DR TECK2!!!! SILA PILIH YANG INI YE APEK SBELOM TERRRRRRRLAMBAT. TECK2 TU SEDIHHHHH! MUKE ADE AHMOI!

    0

    0
  21. minah lambong says:

    aku rasa pompuan2 yg dkaitkan ngan apek ni yg sengaja cari publisiti murahan…nak femes la katakan..maklum apek kn tgh hot so sapa2 nak femes ajak la begambar ngan apek then posting kat fb pasti heboh semalaya…x sabar nak tunggu sapa lak selepas ni

    0

    0
  22. meeradriana says:

    walaupun aq langsung x minat apek sbb kontroversi tapi aq kesian lah plak..
    stp kali ada game besar mesti ada gosip baru..aduyai..
    mmglah dia player tapi xkan stp kali ada game, baru nk kuarkan gosip..
    cuma korang kuarkan awal² gosip tu..hihihihihihi
    aq ngan adik aq tgh betting berapa banyak perempuan sundal kat kelantan jadi mangsa apek..hehehe

    0

    0
  23. TERSEDAK. says:

    ALAHHH. POMPN NIE YG BUAT CITE NIE. NAKKKKKK GLAMOURRRRR

    0

    0
    • Liuny Poyossssssss says:

      Btol tu setuju sesangan gn Cmen kat atas,Nk tmpang glamour ada2 je,skarang tak dah lh hubungan tapi Esok lusa,tulat,selepat ntah pe2 lgi mesti ada hubungan pula…kita tunggu dn lihat kekawan…..

      0

      0
  24. lululala says:

    lepas tengok album engagement leuniey kt facebook 10bucks photo kesian kat family dia and ex tunang. gambar leuniey gedikkk sgt dalam album tu

    0

    0
  25. suka hati says:

    sudah2 lah kacau si apek ni..biarlah dia nak keluar dengan sapa pun..lagipun dia masih muda..sure dia nak cari yang mana terbaik buat bini..korang ni asyik kutuk2 dia..padahal kita kena sama2 motivate dia supaya pasukan malaysia bertambah maju..kalau asyik kutuk je, terjejas lah fokus dia..macam mana melayu nak maju..bila naik sikit..ada ajer nak kutuk..cuba kita fikir balik…dan yang penting masa malaysia lawan indonesia..kita menang..tgk cemana apek and rakan2 jaga nama malaysia time tu bila peminat fanatik indonesia kutuk2 kita..relaks lah friends…lantak lah apek nak date dengan sapa pun..itu hak dia dalam mencari teman hidup yang betul sesuai untuk dia..kita patut motivate dia..lagipun dia masih muda, orang muda kadang tersalah langkah…aku bukan peminat apek tapi aku peminat pasukan bolasepak kebangsaan yang semakin ‘powerful’ kebelakangan ni..so jom lah kita sama2 beri semangat kepada oasukan negara..bukan kutuk pasukan negara…we love malaysia and we love the team as well … ;)

    0

    0
  26. ping says:

    tak abih abih kontroversi pasal apek , aku ni ,,tak de sapa nak buat gosip

    0

    0
  27. nyah sundal says:

    dasar betina sundal!!

    apa pon diriku tetap berharga.

    0

    0
  28. haha says:

    lawa budak nih dr si teck 2…

    0

    0
  29. lol says:

    just saying…dlu ble org ckp ni konspirasi, aku mcm xpcaye sgt sbb rkyat mesia smue msti sokong mesia mng bola..n mau apek perform…
    tpi tmbul kes ni, mcm nk pcaye pn ade sbb bnde ni kluar a day b4 bahrain lwn mesia…hurmmm..ade org nk gugat prestasi apek kot.but why? ntah2 nk jd keeper ngare..haha..gurau je, xbek fitnah

    0

    0
  30. muiz says:

    saya harap apek cepat2 kahwin

    0

    0
  31. ada aku kesah says:

    ok. now aq dah tau sape pompuan nih. die ni bdk yg prnah masuk pertandingan duta majalah bk. alaa magazine bdk2 tu. tp da lama. mmg nama die eilunie. org kelantan. die finalis pertandingan tu n menang 1st. die lwn ngan helda, bdk grup butterfly yg geng ngn kristal tuh. tp helda tu dpt num 3. patut le aq mcm pnh nmpk muke bliau nih. tp minah nih mmg cun pon. tp xsgke plak gosip ni psl die. tu je nak gtau. apa2 pon, AQ SENTIASA SOKONG APEK ! ^_^

    0

    0
  32. mawar says:

    kesianya kat luiney..dia tak tahu apa2 pun..luiney ni mmg cantik..sy pun kenal dia..dan mmg dia takde hubungan pun ngn apek..lucu bila cerita ni keluar..wartawan saje nk lariskan akhbar…adoi

    0

    0
  33. jaq says:

    cantik sungguh ler Liuniey nih…kalo la ade pape ngn apek pun ngam jugak tu..haha..aku stujuu…

    0

    0
  34. aku kesah? says:

    lagi pasni sape plak nk msuk paper??hahha..paklong,pakcik,pakngah,pakndak ,sepupu kecik,sepupu besar ,,bla..bla..bla..semua dh siap nka bg statement tuh..nk merasa femes jgk.kihkihkih…hadoiiiii laaa…ntah ape2 korg ni…tgk sebulan dua xpasal muka pompuan (berbelit aku nk eja nama dia..haha) jd cover majalah plak..jejari make over plak….oopsss blh make up artis plakkk pasni..ahaha..rating tuuu…pandai uollsss taw…

    0

    0
  35. Reyana says:

    Macam mana nk masuk contest 2 ya…nak upload gambar kat mana….tlg

    0

    0