Written by AbangNara | March 30th, 2010

badrul muhayat

Dah lama tak dengar cerita pelakon dan model yang bernama Badrul Muhayat nie. Tup-tup keluar muka depan Harian Metro yang cakap dia diburu polis sebab dera isteri.

Mengikut Harian Metro, Badrul Muhayat katanya telah memukul, menumbuk, menendang serta mencekik leher isterinya di rumah mereka di Kampung Cheras Baru, Cheras. Memang kejam jugak kalau betul-betul dibuatnya.

Tapi yang terbaru kami baca katanya Badrul Muhayat tengah bengang dengan Harian Metro sebab membesar-besarkan cerita.

[note]Itu perkara biasa dalam berumah tangga tapi tidaklah sampai teruk seperti yang dilaporkan. Laporan akhbar itu seolah-olah memberi gambaran yang saya telah bertindak dengan kejam dan melampau[/note]

Apa-apa pun kita tunggu jerlah sebab laporan polis telah pun dibuat oleh isteri Badrul Muhayat. Kalau betul kejam sangat, nak taknak mintak cerai ajerlah. Susah hidup dengan suami yang asyik nak memukul jer. Hidup pun tak tenteram.

88 responses to Badrul Muhayat Diburu Polis Akibat Dera Isteri

  1. [email protected]&pet says:

    KAT MELODI ARI 2 XNAK NGAKU…. AYAT BAIK PUNYER SEKARANG MCM MANA

    • gosipgurl_fea says:

      benci laki pukul pempuan..

    • taktahu says:

      kepala lutut la pukul bini tu perkara biasa….kalo da sampai lapor polis tu mmg sah la bini die selalu kene pukul….bini tu kan amanah Allah..dipukul2 buat ape…didik dgn baik x ley ke…dalam amanah Allah juga tertulis jika bini degil pukul tanpa mencederakan…ini kalo da sampai lapor polis baik berpisah aja…kesian kat bini…bini tu bukan nye punchbag..iskiskisk

      • Ryta says:

        Betol tu…sokong taktahu. Bila wartawan tulis laporan, ckp nak besar2kan cerita plak! Apa punya jantan daa???

        • taktahu says:

          hehe…betul tu…bile da kuar paper startla gelabah..mcm kes fahrin ahmad kaki pukul tu..terus lak press conf siap berjurai2 airmata..kalo x buat relax sudah la…x faham la lelaki skg ni..hehehhe

        • rosh says:

          lam metro hari ini..bini dia msh sygkan si badrul nie lg..
          sbb buat laporan agar si badrul nie insaf…

          bagi aku kalu dh laki terlibat ngan dadah..ada wanita lain..baik takyah tunggu org camtuh berubah…dh lah asik kena sepak terajang..msh nk bg peluang??tak cukup ngan peluang yg dulu dh bagi??…fikirlah..

          cuba lah kesian kat diri sendiri…jgn nak kesian kt org yg tak tau menghargai seorang isteri…(tak tau rr kot isteri ada buat silap kt blkg suami)..wallahualam..

        • Geli Hati says:

          ADA BUKTI KE FAHRIN PUKUL

        • futuremagistrate says:

          ala, dia nie mmg tak senonoh ar..bukan dia kawen ngan bini dia pon sbb terkantoi ker?…hmm, utk bini dia, mintak jerk ar cerai, kalo perkahwinan tuh dh jadi cam neraka watperk ag tunggu

        • taktahu says:

          syg berpada2…jgn syg abg esok terbang melayang…huhuhu..ye ke sbb kantoi? hurm… wallahualam…tp pd abg badrul…jagela bini elok2…esok lam kubur nnt kene soal…mcm mane abg badrul jage bini…baik nya kah…buruk nya kahh…huhu

  2. LadyBlack00 says:

    ye ke..???
    tak tengok melodi pun!!!

  3. LadyBlack00 says:

    salam n morning to all..

  4. kenapalah says:

    perkara biasa dalam rumah tangga?? gila per badrul muhayat ni. rumahtangga ko jer perkara biasa…

  5. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    ish2x..mcm2x..tngk ja rmntik cam ni..sapa sngka kan?

  6. diya says:

    Ini mesti kes baran melampau tak pikir ape nih..

  7. Piston Pecah says:

    yang dia menghilangkan diri kenapa? menampakkan sangat kesalahan dia tuh..

  8. ???? says:

    pagi all..

  9. ???? says:

    pagi…

    • LadyBlack00 says:

      pagi…

      • [email protected]&pet says:

        juon KER NI

  10. princessbutterfly says:

    morning….. huhuhu
    dah ramai komen rupanya kat page baru..
    xde sape seru pun….
    rama2 ketinggalan rupanya..
    huhhu…

  11. dila says:

    Morng sume..
    ee xrespek lgsg laki suke pkul pmpuan ni..

  12. princessbutterfly says:

    mmg x syg bini… xde perasaan langsung smpai pukul bini…
    wife dia tny elok2 jwblah elok2….. dahlah wife dia lum hbs pntang anak kedua… hmmmm.

  13. [email protected]&pet says:

    kak black masuk BN

  14. princessbutterfly says:

    wife dia dah 4 kali wat laporan polis…
    maknanya dah byk kali lah ea badrul ni pukul bini dia

  15. hantupensil says:

    nape dia pkul2 orang..pelik tul..

  16. antuoensil says:

    test2,,nape komen aku xkuar..

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      ni dh klaur….

      • antuoensil says:

        hah..kuar pun..hehhe

        • [email protected]&pet says:

          PESAL NAMA KO LAIN MCM JER NI ANTU… NAK SEBUT APER NAMA KO NI

        • hantupensil says:

          hehe..salah taip jek tuh..
          sebutan tetap sama..haha

        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          x per..apa pn..ttp knl dia..
          ANTU..ihhihi

  17. tenteraangin says:

    bese la.. surat khabar mesti kasi gempak.. baru laris

  18. Kapamilya says:

    Gurl ramai tegila2 dgn badrul. Ada gurl yg suke dipukul kn he he he

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      klau ada la girls cam tu..bdoh lah empnya dri..

      • Ryta says:

        Girls tu tergila2 kat BM ni sbb blom nikah lagi dgn dia…cuba dah nikah, mau merasa la jugak penampar sepak terajang si BM ni…masa tu aku tak tahu la nak tergila2 ke @ jadik gila! hehehe…

  19. [email protected]&pet says:

    OK LAH U ALL nak p makan dulu….
    dadadadad antu mira kak black rama2 n kawan yang palin lama x masuk JUON

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      dada pet..
      tu la..
      aries bru tgur td…..
      lma tul dia x msk..even tkr nma..kta stil knl dia..hihihi

  20. princessbutterfly says:

    x kuar pun msj

  21. emma rina says:

    this is out of topic
    http://twitter.com/NurFashaSandha
    check out the pictures there..
    dulu minah nie ckp lain..

  22. fikir says:

    ni la jd nye kalo umah tangga x bpandukan ajaran islam.. dlu pi kursus tu wat ape? tidoq ka? ikutkn baran sgt. kalo dua2 salah pn jgn la smp naik kaki tgn.. pejabat kadi ada, pejabat agama ada..

  23. standard la anon.. says:

    badrul muhayat nak buat comeback lah… tapi sekali salah cara daaa, haha

  24. Geli Hati says:

    BADRUL NIH DAH SUAM2 KUKU

  25. pen biru says:

    “Itu perkara biasa dalam berumah tangga tapi tidaklah sampai teruk seperti yang dilaporkan. Laporan akhbar itu seolah-olah memberi gambaran yang saya telah bertindak dengan kejam dan melampau”
    kepale hotak ngko! bapak aku tk pnah pukul mak aku pon! perkare bese amendenye!!!!! mengom!!!!

  26. love says:

    Besar ke kecil kes kau pukul tu, sekurang -kurangnya kau dah penah pukul bini kau. Tak mustahil ia akan melarat lebih teruk lagi.

  27. puteri sofea says:

    camne la nak kawen skrg ne….asik kes kaki pukol je…menakutkan btul la…

    • Ryta says:

      Tu la kena carik suami yg ada pegangan agama. Kalau stkt muka je ensem, $ banyak tapi takde ilmu agama, mmg hancusla jadinya. Anyway, dah sampai jodoh nanti, puteri sofea akan menikah gaks….
      :-)

  28. Puteh says:

    Seorg pemuda ke masjid utk solat subuh.Dlm perjalanan,dia jatuh &pakaiannya kotor.Lantas dia kembali ke rumah menukar pakaian berwudhu’ & pergi semula ke masjid. Malang kali ini dia jatuh lagi…tidak putus asa dia bangkit pulang ke rumah tukar pakaian berwudhu’ lalu kembali ke masjid.
    Dlm perjalanan dtg seorang pemuda membawa lampu. Pemuda itu berkata, “Saya melihat anda jatuh 2 kali dlm perjalanan menuju masjid ,
    jadi saya bawakan lampu utk menerangi kamu & mereka berdua berjln ke masjid .

    Tiba di masjid , pemuda tadi mengajak pemuda yg membawa lampu masuk utk solat subuh bersamanya dlm masjid. berkali2 diajak dan,lagi pemuda itu tetap menolak.Bila ditanya mengapa…..pemuda bawa lampu itu menjawab,“Aku adalah syaitan”melihat Pemuda itu terkejut kemudian syaitan pon menjelaskan;
    ‘Saya melihat kamu berjalan ke masjid ,
    dan sayalah yg membuat kamu terjatuh. Ketika kamu pulang ke rumah,
    membersihkan badan dan kembali ke masjid ,Allah memaafkan semua dosa-dosamu.
    Saya membuatmu jatuh kedua kalinya, dan bahkan itupun tidak membuatmu merubah pikiran. kamu ttp kembali ke masjid.
    Kerana hal itu, Allah memaafkan dosa2 seluruh anggota keluargamu.
    Saya KHUATIR jika saya buat kamu jatuh utk ketiga kalinya,
    jgn2 Allah akan memaafkan dosa2 seluruh penduduk desamu,
    jadi saya harus memastikan bahawa anda sampai di masjid dgn selamat.

    Jadi,jgn pernah biarkan Syaitan mendptkan keuntungan dr setiap aksinya.
    Jgn melepaskan sebuah niat baik yg hendak kamu lakukan krn kamu tidak pernah tahu ganjaran yg akan kamu dpt dari segala kesulitan yg kamu temui dlm usahamu utk melaksanakan niat baik tersebut .

  29. ViZard8 says:

    thanks for the story..amek kat ne ye.??

  30. eiyna says:

    suke citer ni
    lg 1….abah aku pn xpnah pkul mama aku..
    hatta sekelumit tampar sekalipn..
    wlpn msa 2 abah aku btl2 marah n mgamuk..
    sb abah aku ckap..istri 2 amanah allah..
    die yg kndung zuriat abah aku..

  31. lily suria says:

    aku dari dulu mmg tak suka si badrul nie dah la suara mcm pondan .biseksual pulak tu ..dulu member aku pernah nampak dia kissing 1 mamat dlm kereta kt parking lot ..yucckkkk….

  32. faizal says:

    cousin aku duk sebelah umah dia kt cheras..dulu lg cousin aku cite dia ngn bini selalu gado..gado kaw2..badrul ni plak cousin aku ckp mmg kaki stim syabu..selalu x blik umah..bile blik je gado…sampai jiran2 pon dengar..pakai kete wira pon kene tarik..x terkejut pon dengar cite sbb mmg da dgr dr dulu haha

    • kipas lipas says:

      dulu die pakai wira da kene tarik skrg ni dok pakai proton… hu3….tuh laaa aku pon duduk dkat ngan umah die…huhuhu

  33. Lily says:

    aiyo….takutnya……lupakan kejap kisah bad or memang BAD orgnye
    anyway puteh…i like your story…..
    selalu asyik gossip jer sesekali nk jgk ceriter mcm puteh….
    puteh….nak ceriter cam tu lagi…..plsssssss

  34. kipas lipas says:

    si bad ni duduk kat kawasan umah aku…depa ni slalu bergadoh kadang2 sampai denga kat umah aku..kalu gadoh x memekak xpew..ni gadoh mesti memekak ungkit mengungkit, pahtu mencarot2..selalu camtuh heh….binik die baru bersalin 2 bulan…adeh la..macam2 hal….

  35. curvy_luff says:

    suami isteri mana yg tak gaduh/bertengkar dlm berumahtangga….tapi kalau bergaduh sampai pukul memukul itu dah melampau. aku dah 9thn kawin bila bertengkar dgn hubby, mesti hubby angkat kaki keluar rumah gi jengjalan ke, lepak kedai kopi ke, untuk mententeramkan keadaan. bagus jugak hubby buat cam tuh takut benda tak elok berlaku. pompuan ni suka membebel tapi membebel bertempat. rumahtangga mana yg tak dilanda badai….harap suami2 di luar sana bijak ‘mengemudi bahtera’ masing2….ingatlah isteri & anak2 adalah satu amanah tuhan….

  36. yare…patutlh awan dania ending aritu hehehe…mamat ni wat hal rupanyerrr…

  37. stann says:

    dah kena tangkap dah pon…

  38. jkloi says:

    ZZZZ zzzzz zzzzzz mengantukla baca cerita ni.. zzzz zzzz zzz zz

  39. Thank you for this page. Thats all I could say. You most clearly have created this internet site into something speciel. You clearly know what you are executing, youve dealt with so many bases.kind regards

  40. Siti says:

    ..buat malu jantan je…kak ipar aku pernah 1 sekolah ngan BM ni, dia mmg kaki perempuan..