Written by AbangNara | January 18th, 2012

Maaf agak lambat mengupdate cerita sensasi ini. Sesiapa yang menonton Buletin Utama malam tadi pastinya terkejut besar melihat berita Azwan Ali disiasat mengikut Kanun Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah terhadap Ummi Halfida.
azwan ali ditangkap

Kemungkinan besar ugutan tersebut telah dilakukan melalui Twitter Azwan Ali yang pernah dikeluarkan seperti di bawah ini:-

azwan ali ditangkap

Apa pun kita nantikan bersama-sama perkembangan cerita terbaru ini. Semoga kejadian ini menjadi iktibar kepada kita semua.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

167 responses to Azwan Ali Disiasat Atas Ugutan Jenayah Terhadap Ummi Halfida

  1. sum1 says:

    sapa ummi hafilda??

    0

    0
    • earphone says:

      Ummi hafilda tu kakak dia…..tak habis2 lg ke azwan ngan ummi ni bergaduh, dah lebih 10 thn rasanya

      0

      0
    • Anonymous says:

      umi halfild tu kan pompuan time anuar ibrahim dulu…..if im not wrongla……

      0

      0
      • Queen.Of.Goldfish says:

        yeah dat women kakak kpd encik azwan ali nieh…..dan dia pon penah ada related ngan kes dsai dulu~~~

        pape pon mulot kau ni azwan ak rasa nak tenyeh2 ngan cili api jek!!!

        arghhhhhh kesat sungguh smua kata2 y kuar dari mulot,, waima dari jejari ko y bajet runcing 2….

        ak terkesima ngan penulisan ko…..

        xbek wat hati org len sakit wahai azwan oiiii……..

        bermaafan la kau smntara ko bdaya nieh….

        idop dak aman wei lau ari2 keje ko dok sakitkan ati org….

        erm biasanya ak malas nak ngomen pasai “lelaki” separuh jadian nieh..

        but entry kali nieh tol2 mcabar jiwa ak utk sama turut comment….

        ak xleh trima cara azwan nieh…

        shes ur sister..even buruk mana pon dia pada mata ko azwan..dia tetap kakak kandung ko dunia akhirat….

        end~

        0

        0
      • selina says:

        azwan ni bengap kan?? dier tak tau ke lelaki seperti ayah kandung, adik beradik lelaki, suami(kalo dah kahwin) bertanggungjawab terhadap seorang perempuan. So kalo die dok maki2 kakak kandung dier ni neraka laa, betina la…sok2 kat akhirat ko(AA) pun akan disoal dan ditarik ke neraka jugak oiiiii~~

        0

        0
    • sarah_nina says:

      umi ni kakak azwan ali lah.. politik punya pasal habis adik beradik berbalah..

      0

      0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      pape pon~~~

      bukan salah ibu mngandong….

      pity of u azwan…

      sigh~~~~

      0

      0
    • mat jambul says:

      orang2 kat atas ni semua ckp ummi hafilda tu “kakak” AA. kalu tak silap aku, ummi tu adik bongsu dia la. dia ada kaitan dgn kes anwar masa 1998. apa susah try la google, maklumat skang di hujung jari je.

      0

      0
    • Akak pn nak jugak says:

      Bukan ke dulu dia mengusung bagai ke kakak dia ni ke mahkamah ? zaman tu diaorang duk bgaduh ngan abang dia yg sorang lagi azmin ali skang ni jd musuh ngan kakak dia lak.. mcm2 la ko ni azwan ngan family sendiri pn nk tumpang glamor gak..

      0

      0
      • lia says:

        Yg aku kesalkan,xkn la azwan xde sekelumit langsung rs sayang kat adik dier..duk gaduh2 ni sampai ble xkn selesai mslh..bbaek la segera yg boleh..ssh2 sng,family yg akan tolong ko nt..aku bkn bpihak pd ummi tp juz bg nsht atas pemerhatian aku..

        as salam n no offenced

        0

        0
      • rin says:

        Dulu Si Ummi ni tuduh anak azmin which anak sedara die anak luar nikah kakak die ngan anwar…Azmin siap kena buat dna nak prove yg budak tu anak die…ape bebal punye makcik….mase azwan mati2 sokong ummi….

        0

        0
    • umi habis sudah azwan gedik terlebih says:

      ala gado adik beradik..air dicincang x kan putus..tapi kain lau di gunting bole dijahit….wakakakkaka

      0

      0
    • redcarpet says:

      AA xinsaf2 lg ker?? g umrah byk kli tp perangai , prcakapan mcm org xd iman… ADIK BERADIK PROPA x cian ke kt mk bpk korang 1 mesia tahu adik beradik bergaduh . . .

      0

      0
    • me says:

      hm…ngn siasatan ni harap2 azwan ali stop2 la tnjuk bagus sgt kt twitter tu…ngn komen2 lagak bagus die nk hentam org itu ini…cm die bgus sgt…..klu pas kes ni xsedar2 gak xtaula…..mmg die idup dlm dunia die je kot…

      0

      0
    • nokia cikai says:

      sum1 & sape tumb up korg mesti budak2 lagi kan..tu yg xknal.. a.k.a budak2 agas..hahahahah

      0

      0
    • REDBLOODSNOW says:

      Dia ni ka….alahaiiii. tak HABES HABES buat kontroversi. btw, sapa umi hafilda ek? idak kenai ler pulok noks

      0

      0
    • baby_cinta says:

      saya pun tak kenal sape ummi hafilda tu tapi kalau azwan ali saya kenal sgt… sbb dia kan lelaki separuh tak siap (pondan) dan juga dikenali sebagai pondan tua yang bermulut leser

      0

      0
      • azwan ali kalau kenal dia masa zaman muzik2 dulu, normal je sebenarnya. pondan dia tu buat2… ada kes dgn ziana zain kot. bahahaha

        0

        0
      • i hate anwar aljuburi says:

        umi tu adik beradik azwan n she’s a businesswoman. Umi tu antara org pertama yg dedahkan ttg seks luar tabii DSAI zaman Tun M dulu, sampai DSAI kena pecat dan akhirnya dipenjara. Boleh google , dan boleh jugak dapat info dari buku Dr M – a doctor in the house – a must read (ni bukan iklan ye.) Umi jugak antara saksi penting masa perbicaraan DSAI pada masa tu. Azwan pada masa tu selalu ‘sokong’ Umi ni bila pergi bicara kat court. Mesti nampak kelibat dia (dlm newspaper) sama2 dgn Umi jalan seiringan ke mahkamah.
        Fast forward sekarang, tak taulah kenapa dia ni ‘berubah’ plak. Agak2nya sbb dulu dia ‘keras’ , tapi skrg ‘lembut’, so sbb tu lah kena sokong mereka2 yang seangkatan dengannya.

        0

        0
    • mak ngah says:

      ko ni mest bdk mentah tahun 90an sbb ko xkenal ummi hafilda

      0

      0
      • i hate anwar aljuburi says:

        ko ni pulak mesti tua kutuk yg masuk golongan ‘main belakang’ sbb kau kenal sangat azwan dan aljuburi kan..
        bertaubatlah sementara masih hidup ni old hag!

        0

        0
      • umi hafilda says:

        mak ngah
        ooo…jadi ko kenal sangat aku ye? bak mai sini habaq SIAPA aku ni sebenarnya , story luaq dlm kain aku pun hang tau ke? jgn lah cakap samar2….mai habaq sini… mai..

        0

        0
      • suka baca komen says:

        umi nie meroyan la pulak….

        0

        0
    • shahrul says:

      ape pun biarlh phak brkuasa mmbuat siasatan… jgnlh kta mnyalahkan mane2 pihak…. mngkin ini masalah adik beradik…

      0

      0
  2. cegampang says:

    Eeeeeee menyampah la nengok BAPOK TUA ni. Tak sedor dirik. Mencapub je keje

    0

    0
  3. Maybe My last visit says:

    Tak best la new layout BN….no button Like…tak boleh reply komen orang… :(

    0

    0
    • AbangNara says:

      ada je button Like.

      0

      0
      • aku meluat tgk nara says:

        makin meluat aku tgk muka nara ni. bagi anak bini makan duit haram

        0

        0
      • pak mail says:

        abg nara…sabo je lah dgn manusia yg suke sgt mghakimi org ni…sabo je la…dorg kutuk abg nara dpt pahala… =)

        0

        0
      • Queen.Of.Goldfish says:

        meluat tgk nara tapi still masok blog nara…

        apakah???huh

        0

        0
      • Nabil says:

        @aku meluat tengok nara

        Dah meluat takyah tengok muka nara tu.takyah datang langsung ke page ni lagi bagus.kau pun antara penyumbang so-called-duit-haram nara ni

        Dan kau siapa nak tentu halal haram duit orang?nak cakap cermin diri dulu.halal dah ke duit yg kau telan hari2?jangan tuding kat orang sejari,yang lain tuding kat kau balik

        0

        0
      • Saya says:

        Buka aib orang dapat pahala ke dosa abg,ckap tak pkai otak je..

        0

        0
      • neno says:

        oii @aku meluat tgk nara
        vudus la stekmen ko ni.. kalo meluat apsal masok blog ni, pastu siap tinggal komen lagi.. mmg se’eh la ko ni.. huahuahuaaa

        0

        0
      • Haishhh says:

        Ya Allah ya tuhanku, ko siapa nk tentukan duit halal haram @aku meluat tgk nara? apa yg ko dengkikan sangat. kalau ko ni melayu, mmg aku sedih sgt. takleh tgk melayu maju langsung ade je nak carik salah :(

        0

        0
      • DocherTau says:

        Trivia atas nick name ~aku meluat tgk nara~
        1.Kalu wat ayat mesti guna bahasa yg terbaik dochernye dalam kamus harian dia…
        2.Kalu menaip tak guna otak tapi guna jari2 yg runcing tu (katanya lah walaupon)…
        3.Kalu nak judge org cam dia sorng je yg terbaik sikit2 ckp pasal agama…
        4.Kalu tak glamor tetap cari cara nak glamor walaupon sentapkan org lain yg sememangnya dah rezeki dia…
        So korg rasa2 lah sapa yeak org ni…hehehehe…agaknya banyak lagi klon2 AA kat sini kan…hehehehe..JAGA-JAGA ADA YG MERATIIIIIHAHAHAHAHA…tak baik tau docher2…caw bedahhhhh

        0

        0
      • lynn says:

        @meluat tgk nara & @Saya :

        Klau meluat and tak suka tk yah baca. Duit haram atau tidak, biar Allah tentukan janji buat kerja ikhlas. Maksudnya kalu buka aib org nih, buletin utama ke melodi ke rancangan hiburan lain or berita pun buka aib org jugak cuma source & cara penyampaian jer berbeza. Then korang nk kata diaorg dpt gaji duit haram jgk. Come on lah. Judge people mcm org tkde otak, ke korang nih pyscho? bodoh!

        0

        0
      • REDBLOODSNOW says:

        Huk eleh…kalau menyampah tgk muka abg nara…blah lah weh. abg nara tak pernah pun panggil² kau dtg sini. if tak suka..blah. habeh cerita. hati tak sakit.

        0

        0
  4. honey madu says:

    nak try jugak la.. 1ST!!! hahahahha :))

    0

    0
  5. honey madu says:

    lor, kalah. beza 2 minit je.. ekekke

    0

    0
  6. Queen.Of.Goldfish says:

    dia nieh mcm de masalah jiwa lol~~~

    seek 4 attention derrrrr

    da nengok buletin tb3 tadik..sgt2 tkejot………

    dgn smua org dia nieh nak cari pasai…

    erm sadis~~~

    0

    0
  7. Dato Sri Prof Emmiritus Klon Minah Jambu, dpt dr sultan sulawesi.... engkau hado?? says:

    buleh buat muntah ja baca twitter mamat aka minah bajet hot ni…

    0

    0
  8. terbakor says:

    eh, abg nara da tukar theme baru.. :D

    azwan ali ni makin pelik.. macam da buang tebiat pun ada..

    0

    0
  9. kayla mohd says:

    bapuk tua. tolong la tak pyh nak wat kontroversi..

    0

    0
  10. sarah_nina says:

    aku rasa adik beradik dia ni paling kontroversi.. asyik nak berperang aje…

    0

    0
  11. dhia says:

    ni da bkn mulut puaka..ni da mulut celaka.

    0

    0
  12. anonymous says:

    ummi hafilda ni kakak dia ke ek?? muka macam sama jer aku tengok

    0

    0
  13. Anugerah Tuhan says:

    Adik beradik pown nak bergaduh aiyooo. Tambah2 lgi dgn Azwan Ali nih

    0

    0
  14. anonymous says:

    sape nie??akak dia ke??

    0

    0
  15. myra says:

    mcm2 ler… puake btol mulut dia no…

    0

    0
  16. maria says:

    x paham laa akuu. dia dok canang2 bertaubat la ae ke benda.. tapi kalo bab mengutuk orang, mengeluarkan kata2 kesat, haa, dia laa yang utama. tak paham aku.. baru jer cakap tanak kontroversi dah.. satu2 hal yang dia sendiri cari pasal..

    btw, sape ummi halfida?

    0

    0
  17. Aku la tuuuuuu says:

    Abang Nara…layout dh ok..cume serabut la nengok iklan RCW tuh..bleh remove x?asal bukak BN je nengok mike beliau..huhuhu

    0

    0
    • Sarim says:

      Betuuuuuulll..hati yg hitam akan terpancar kesombongannya kpd tuhan..! Baru je buat taik dg skirt kpop skrg nak undang makan pulak hemmmm..

      0

      0
      • Elvi says:

        Mata RCW mengerikan mcm mata MONA FENDI iiihhh takuuuuuttt….

        0

        0
      • Queen.Of.Goldfish says:

        something wrong with her eyes…

        itu diakui….

        ak jadik meremang lau tenung mata dia memalam ari lau blogwalking cnieh…

        sib bek nara da letak close kat side bar 2..

        leh ak close jek pix mata scaray sebelah tuh….

        seram noooooooookkkk lau nengok memalam ari…

        0

        0
      • saya lagi says:

        Tue la pasal. saya ade bagi komen gak pasal muke si Nek Ta ni sejibik muke Mona Fandey tok dukun yg bunuh Datuk Mazlan taun 90an dulu……RCW doesnt look beautiful at all now…her face oozes the scary aura…like kalu tenung muke dia kan..bulu roma tengkuk naik cam ada hantu di persekitaran kita….

        0

        0
      • jajarius_90 says:

        betul3…..

        0

        0
      • jajarius_90 says:

        betul3!!!

        0

        0
  18. ADE AKU KESAH...!! says:

    Hahaa,,amik ko Azwan,,!! Kerana mulot badan binasa,,,!! PDAN MUKA KAO.>!

    0

    0
  19. aprillia says:

    hm terkejut la jgak tb2 buletin utama jd melodi lak . . huhu

    0

    0
  20. Fazreen says:

    sekarang ni nak tweet pun kena hati-hati. tak boleh sebarangan tweet. silap hari bulan duduk dalam

    0

    0
  21. Reena says:

    Si AA ni support abg dia..tu pasal la dia tak ngam ngan si ummi ni..

    0

    0
  22. byn says:

    bukan ke ummi hafilda tu adik beradik dia??

    0

    0
  23. makngah says:

    kalau dengan adik beradik sendiri pun dia gaduh, no wonder la dia suka cari pasal dgn artis lain kan…

    0

    0
    • selina says:

      ntahnyer adik beradik kandung lak tu…seayah seemak.. kalo tiri ke bleh gak aku consider sket…

      0

      0
  24. xserikserik says:

    dia ni mmg xserik2.x puas hentam org lain,adik beradik pun jadik nak hentam dan cakap sesedap rasa.emmm sesuai sangatlah ko dgn ummi tu dua2 perangai mmg x boleh blah.gasak koranglah.

    0

    0
  25. Elvi says:

    Ummi Hafilda tu sebelah BN kalau AA sebelah YB AzmIn Ali, tu yg jadi tajuk utama.. Walaupun cuma sengketa keluarga. Politik pun msk campur.. :-(

    0

    0
  26. testing says:

    testing!!

    0

    0
  27. testing says:

    tsting!!

    0

    0
  28. noname says:

    kalo baca dari pebagai sumber..ummi ni pun bermasalah..dh nk pilihanraya muncul blk..dulu syp..nih sume nk kaburkan mata utk mengundi..musim fitnah memfitnah dh tiba tuk raih kemenangan..masa xpilihanraya xde plak ummi ni….mainan politik sume nih…azwan pun kasar sgt bhs,nsht elok2 adik tu..(dgr cte ummi ni mmg kene buang kuarge)…btul ke?

    0

    0
  29. no name says:

    ummi ni pun bermasalah..melalui bhn bacaan yg plbagai sumber..die ni pun dh jd tali barut pemfitnah maklumlah musim mengundi nk tiba so musim fitnah memfitnah pun akan berlaku la..mainan politik..xhbs2.dgr cte jugak ummi ni dh dibunag kuarga..aku p kje tiap2 hari lalu dpn umah mak zi azwan ali nih..

    0

    0
  30. Anti Azwan Ali says:

    rasanya Azwan Ali dah makin gila semenjak balik dr Mekah….hari tue maki Tun Dr. Mahathir…now ugut bunuh kakak sendiri….hurmmmm….nak kata dh bertaubat, perangai makin teruk….cakap pun x serupa bikin…ingat dh berubah since bergaduh dgn wartawan Utusan dlu…kononnya dah mohon maaf dgn Wartawan yang penah dia hanjing dlu…pas 2 gadoh and menghanjing si Didie Alias……bahana dari Mekah la kot….Tuhan nak tunjuk siapa Azwan Ali pada mata masyarakat Malaysia…akhirnya makan diri sendiri….Shame On You Azwan Ali…..

    0

    0
    • Ayin says:

      stuju dgn @Anti Azwan Ali…sesetengh org akn dpt hidayah, ad yg xdpt ape2 n ad lak yg smkn lme smakin teruk. harap2 Azwan Ali b’taubat sblm t’lambat..

      0

      0
  31. ADE AKU KESAH...!! says:

    adek beradek hanchooor..!!

    0

    0
  32. Aku kesian btul tgk adik beradik dorang ni. mmg xpenah aman. dlu beriye teman ummi naik turun court… skrg dh berbaik ngan abang die nak maki hamun kakak lak. Spesis ape tah die ni.. x paham aku

    0

    0
  33. Azwan propii says:

    Dia ni.propa memanjang,superrrrrrrrrrrrrrrrrr leserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…..blablabla…

    0

    0
  34. jiran Nara.. says:

    Dia ni kan.super leser,propa memanjang,,na rasekn skarang pemanah mulut kau yg sangatttttttttttttttttttttt celupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  35. bunga ogos says:

    AA ni saja je nak gegar kan malaysia. g umrah haji semua tak boleh beri pengajaran kat dia. Abg nara tlg update status dia yang berbau longkang pasal bakar bontot saiful. then dia ni memang suka gay=penyokong anuar

    0

    0
  36. abang lazer says:

    TRIO ALI
    AZMIN ALI, UMMI HAFILDA ALI & AZWAN ALI. Konflik 3 beradik yg tak pernah nak berdamai.

    0

    0
    • jantan macho kentut merata-rata says:

      kesian aruah bapak d perut bumi……..

      0

      0
    • jane says:

      Real life drama….
      Title : The Trio Ali (Beradiks2)
      Starring : Azmin Ali (politician) Ummi Halfida (business woman) & Azwan Ali (tv host aka auwww)
      Cerita tentang ‘aku kata ko, pastu ko kata aku, pastu aku ugut ko, pastu ko ugut aku, aku aniaya ko pastu ko plak aniaya aku, aku saman ko pastu ko saman aku…never ending story asik dok berpusing kot situ gak….
      Bab yg sedih : mak n ayah yg ada anak2 yg sebegini…kesian….

      0

      0
  37. […] Maaf agak lambat mengupdate cerita sensasi ini. Sesiapa yang menonton Buletin Utama malam tadi pastinya terkejut besar melihat berita Azwan Ali disiasat mengikut Kanun Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah terhadap Ummi Halfida. Kemungkinan besar ugutan tersebut telah … Continue reading → […]

    0

    0
  38. Inspirasi says:

    Kenapa diorang bergaduh
    Kan diorang tu adik beradik
    Kompius

    0

    0
  39. qaseh says:

    .: tak payah usik pasal politik, tapi…..
    si AA ni memang bahasa die kesat. kuang aja! aku rase, tu jela cara die nak pop out dekat press or public, melalui cerita2 bajet hot die ni.. sudah-sudahla tu AA. sedar je la zaman kau dah berlalu. tak payah nak over sgt kot!
    Longkang punye mulut die nih! :.

    0

    0
  40. Spider says:

    Ummi ngan Azwan ni, same same mulut longkang. Sorang sibuk pasal ahli nerake, sorang sibuk pasal bomoh siam. Last-last, semua orang ahli nerake, semua orang pasang bomoh. 2 beradik ni jela yang x pkai bomoh, comfirm masuk syurga.

    0

    0
  41. limau14 says:

    agree, adik-beradik mmg x ptt gaduh2.. we should value our family because at the end of the day, family will always love us.

    BUT, sometime this isn’t the way life is. Someone people don’t value their blood relatives. Berapa bnyk kes parent molested their children??

    0

    0
  42. Nisha says:

    Sudah2 la azwan ali kutuk mengutuk kt twitter. Malu la skit pada org, pada diri sendri dan yg plg penting pada Allah. Insaf laa.. Org bg nasihat pn still degil and keras hati. Agaknye hati da hitam kot sbb tu la ssh nk terima teguran dan nasihat dr org lain.

    0

    0
  43. memey says:

    tah pe2 jerk azwan ali ni la,,,,

    0

    0
  44. Anonymous says:

    UMMI HAFILDA TU ADIK LA BKN KAKAK..

    0

    0
  45. NTAH! says:

    Paham2 la si Azwan Ali ni. Mulut memang laserrrr. Yg si Ummi ni plak kadang2 cakap psl hal politik boleh plak seret hal family dia. Tak balik kg jumpa mak la, tak balik raya la. Tu ko bincang adik-beradik sudah. Ni dok combine kes Anuar ngan family dia. Tu yg AA ni bising kot, pantang kene usik si AA ni.

    0

    0
  46. no name says:

    bongok la AA ni semua org dia nk bmusuh…sok klu sakit sape yg akn jaga ko…

    0

    0
  47. keklapis says:

    tak ah, moyang dier..bodow la ko ni! tak bacer ker komen dr atas tu? bodoh!!

    0

    0
  48. sharing is caring says:

    Ustaz Azhar Idrus ( Original )
    Assalamualaikum kawan2 semua.. tolong hentikan post2 yg menyemarakkan lagi api permusuhan antara kita sesama Islam.. jom kembali kpd ruh al-Quran ‘ruhama_u bainahum’.. jgn sokong membawa rebah..nanti menang jadi arang kalah jadi abu.. ayuh kedua belah pihak teruskan kerja dakwah..masih ramai yg tidak mengenal Allah diluar sana…..

    0

    0
  49. suka suki says:

    Azwan ni sikit2 padang mahsyar kalau interview kat galaksi ke melodi ke..ni ha apa kejadahnye maki saudara kandung sendiri dgn kata2 kesat tu..dia tu la yg kena bersedia nak jwb dgn Allah di pdg mahsyar nnt..

    *hindari sengketa..semoga kita semua sentiasa berbuat baik dgn saudara kandung kita..aaminn..

    0

    0
  50. Suri says:

    Mm alahai…azwan dgn ummi ni takat pencacai je nak gaduh lebih2, Ada je YB kerajaan dgn YB pembangkang adik beradik, ok je xde gaduh pon..dia sakit ati sgt kot sbb dulu dia penyokong tegar ummi, masa xde sape sokong ummi, dia sorg2 je yg teman…x tau apa jadi smp terbalik pulak skrg

    0

    0
  51. cake says:

    azwan mmg mulut camtu..suka cakap lepas sejak jadi ‘mak’

    0

    0
  52. mak jemah says:

    “see u at padang mahsyar!”

    0

    0
  53. aku says:

    dulu masa thn 1998 dia bukan main kamceng lg dgn si kakaknya tu..turun naik court dgn kakak…masa tu diaorg againts abg kandung diaorg sendiri azmin, dah la ni terbalik plak..

    0

    0
  54. apa yg sy tahu says:

    Ummi Hafilda mmg anti gile2 kat Datuk Seri Anuar Ibrahim… manakala Azwan Ali pulak… sokong DSAI gile2 pulak… so ini laa jadinya… So semua kena beringatlah yer… Jangan main2 dgn kata2 kita… wpun di dunia maya ni…

    0

    0
  55. hehehe says:

    bak kata suami aku…adik beradik bt perangai…apa2 jer la dia org nie…

    0

    0
  56. saya says:

    koya mamat nih…bla la nk berubah..umur makin tua…..adoiiii……harap2 dia berubah jd lebih baik pas ni….amin.

    0

    0
  57. iorang says:

    blog beutifulnara ni blog cerita gosip pasal artis paling HOT kat malaysia ni sekarang kan??btw AA dah tua tu tak sesuai la fesyen mcm tu…ish100x

    0

    0
  58. amy says:

    suh dia kawen je….

    0

    0
  59. hew hew hew says:

    macam lalang la u ni AA. tade pendirian sndri ke? long live aznil !

    0

    0
  60. zuraida says:

    kata dah insaf ….hmmm tak kan tak jadi plak keinsafan tu……..

    0

    0
  61. saya ok jer! says:

    Azwan ali. kaki meroyan. tak beranak tapi meroyan. bodoh!

    0

    0
  62. Serai_patah says:

    Dia nie mmg gampit cket…ayat sume mnyakitkn hati…dulu blik umrah mngis nyesal lakonon..taikk!!!tweet dia msa kes anwar n saiful ari 2 pon mcm org x derk agama…serai sokong gler la klu dia nie msuk dalam…hukuman laks gantung smpai mati!

    0

    0
  63. sazlinasji says:

    sukati dia jer nak labelkan orang ahli neraka.Ko da dapat surat confirmation dari syurga ke yang ko ni ahli syurga??kalo ada ko memang hebat,ko da lebih “menerakakan” orang mcm la ko tu tuhan. Mati pun belum,da sebok2 list down orang ahli neraka.. Ko ingat malaikat kat kubur ko nanti bagi ko list org msuk syurga n neraka?aku rasa masa tu,xda masa nak pk sapa2.suma kalut ngan dosa pahala masing masing.

    0

    0
  64. anti pondan says:

    TUAH ayam nampak di taji
    BODOH artis nampak di twitter…

    0

    0
  65. farrah says:

    dulu pernah follow twitter did just for fun, tapi sebab tak tahan baca bahasa kasar dan kesat dia tu terus unfollow. betul la, dah pergi umrah berapa kali tapi perangai macam orang tak pernah jejak masjid.

    0

    0
  66. redhot says:

    tak habis2 si azwan ni…lepas ni gerenti makin kurang le job dia dpt.patut la astro tak nak teruskan rancangan dia…tak guna pegi umrah tapi mulut laser takde boundaries mcm dia ni…

    0

    0
  67. menyampahnyedgnorgtuagediknih says:

    huh…dulu kemain ko duk belakang umi kan…pas abang ko dok menghulur duit menyelamatkan ko kebulur sebab xde job…..terus ko berpaling tadah…yelah…klu dgn umi…ko xdpt duit kan???? abang ko dulu klu mahathir xkutip jadikan anak angkat pe jadi…kat die…uppsss…aku lupe lak…mesti jd macam ko gak kan??? cukup2 lah jd lalang wes….berape lame ag ko nak sakit kan ati mak ko tuh….kejap ke sane kejap ke sini….dah la azwan….menyampah dah aku tgk muke ko….

    0

    0
  68. lucifer says:

    hmmm….. kalau AA ni sabit kesalahan dan dimasukkan ke dlm lokap… mcmana la kehidupan dia dlm lokap ek… dah la lokap tu semuanya lelaki…. hmmmm…

    p/s: org tua2 dulu kata ‘kerana mulut badan binasa’ ttp org skrg2 kata ‘kerana mulut bontot binasa’….. ;p

    0

    0
  69. Triple_j says:

    Ular berbisa kat dapur pun AA senang2 je bunuh dan buang, inikan plak nak ugut nak bakar adik beradik sendiri

    0

    0
  70. mat jebon says:

    bil air banyak tertunggak..tuh yang melalak n meroyann

    0

    0
  71. jiji says:

    Dalam badan azwan ali ntah2 ada jin

    0

    0
  72. abc says:

    rugi kalau kat dunia ni putus kasih sayang adik bradik… apatah lg kalau kat akhirat, putus terus jumpa pun x leh…

    0

    0
  73. postvthinker says:

    sedih nyer idup sbagai AA …. xhabis 2 nk carik pasal , igatkn ngan member2 je wat hal! rupanyer ngan adik beradik pun bertikam lidah, nie kompem sok da tua idup sebatang kara… AA, rasa nyer beh baik book awal2 rumah orang2 tua , tu pun kalu ada yg sudi nk amik ko la… kalu aku memng x la….. bwk2 tobat lak nok!!!

    0

    0
  74. jaja says:

    “Sesiapa yang Allah kehendaki mendapat hidayah nescaya dilapangkan dadanya untuk menerima Islam dan sesiapa yang dikehendaki sesat nescaya dijadikan dadanya sempit dan sesak seolah-seolah naik ke langit. Demikianlah Allah menimpakan kehinaan kepada orang yang tidak beriman.” (Surah al-An’am, ayat 125).

    0

    0
  75. zasyram says:

    celupar nye mulut AA.

    0

    0
  76. AAA says:

    bengap punye Azwan Ali!

    0

    0
  77. khai nor says:

    Si AA a.k.a perempuan jadian ni, sllu cr psl ngan rkn2 artis dia.. pdahal dia y xbrp nk waras.. tu psl mulut cm ape je… ptt suka ckp org sana sini mybe dia ngah streess thp cipan agknye psl hal adik beradik y berantakan tuh.. kesian kat mak dia tu… ntah pape je la dia ni… rsnye dia ngah nyanyuk ni.. dia fkr dia hdp lm lg agknye… tu psl xreti nk tobat.. sumpah org sana sini.. maki org sana sini.. ni la balasan tuhan kat ngko mulut celupar…….. budus nye azwan…

    0

    0
  78. kasut putih says:

    Selalu kawan2 artis yang kena, tak berani nak lawan. Kalini terkena dengan orang yang lantang bersuara walaupun darah daging sendiri. What u give u get back. Enuf said!

    0

    0
  79. Amier says:

    Asalkan nama dah makin nak tenggelam…sengaja nak create issue..supaya ada cerita. Adik beradik apa ni bergaduh sampai buat lapuran polis.Kalaupun ada ugutan..amat jarang sekali jikalau saudara terdekat memang bermaksud nak melakukan jenayah.Kononnya Azwan Ali lulusan undang-undang tapi kenapa bodoh sangat sampai buat ugutan terhadap kakak sendiri.
    Walau apapun Umi hafilda ni sememangnya orang meyampah dengar namanya tetapi perasan popular lagak macam artis.

    0

    0
  80. izat says:

    kesian dia ni…dahlah pondan…gila pulak tu…adehhh

    0

    0
  81. HUMMER69 says:

    DULU BUKAN MAIN BACKING ADEK DIA
    SANGGUP NAIK TURUN COURT
    LAMBAI SANA SINI LAWAN DSAI DAN ABG SENDIRI.

    LAH NI…
    MUSUH PULAK ADEK SENDIRI…
    BERSALAM TANGAN DSAI, PUJI LAMBUNG
    PULAK SI ABG YG DULU DIMUSUHI NYA.
    DASAR JENIS LALANG,ORANG TAKDE PENDIRIAN!

    AA BUAT STATEMENT POLIS:
    ABG DIA YG SURUH TULIS UGUTAN
    TU DI TWITTER AA..
    DAH NAK MASUK 50THN,
    MASIH TAK TAHU GUNAKAN AKAL KE
    BEZAKAN MANA BAIK,BURUK….????

    TU LAH GARA2 SUKA SANGAT SUMPAH SERANAH,
    MENGHANJINGKAN ORANG LAIN..
    AKHIRNYA DIRI SENDIRI KENA MAKAN SUMPAH,
    SERUPA HANJING IKUT CAKAP TUAN YG MEMBERI MAKAN..

    AA BERUBAH LAH KE ARAH KEBAIKAN..
    MUKA MU MALAP TAKDE SIKIT PUN
    CAHAYA NUR..

    0

    0
    • aper-aper jer.. says:

      betul tu…x berubah-ubah perangai dier ni….klu nak g mekah heboh satu dunia…nak insaf la…aper le….myampah!!!!!…tapi perangai dokkkkk camtu gak..memaki org sesuka hati…fitnah org sesuka hati….bertaubatlah….

      0

      0
  82. mulut penanggal says:

    Azwan ni…heboh dah nek haji…tapi mulut lagi puaka dari yang puaka..apa lah nak jadik..adik beradik pun bole gaduh…klu aku dapat adik beradik mcam ni…tak hidup ke dunia pun tak pe..memalukan keluarga je……tara hotak ka..

    0

    0
  83. drputera says:

    apa nak jadi le si bapuk tua ni….dah terlebih ubat hormon ke. serius..gua geli beb. nasib baik ler bapok ni dah tak kuar TV lagi…

    0

    0
  84. aper-aper jer.. says:

    azwan ali ni mmg x leh jadi contoh……x sedor diri…bayangkan le klu adik beradik sendiri pun di maki hamun apatah lagi org luar….yang pelik nyer ader jugak org minat kat dier….entah2 yang minat kat dier pun sejenis ngan dier…hehehe..

    0

    0
  85. Aku ada beg LV, cover Ipad LV, cover henpon LV, ko hado? says:

    Apa lagi si kertu ni?? Xpyh nak publish la cerita ponden panda ni, nanti dia igt dia releven lg! Aku hangin betul dgn melodi, asyik dok cerita pasal pondan xsedor diri ni ja!! Masukkan la dlm penjara seumur idop pada idop kt luar ni memyusahkan org ja!! Choiiii!!

    0

    0
  86. yela... says:

    toloooonngggg……jgn publish lg citer psl dia ni….

    0

    0
  87. mulut puaka says:

    tu lah orang dah kata, jangan suka menghina mengeji ikut sedap mulut. berapa ramai dah artis/orang dia gelar hanjing? belum lagi *&^%$ yang berjela2 bila dia bukak jer mulut puaka tu.

    nah skarang, kita semua nampak, kata2 kejian itu berbalik kepada diri dia. orang nampak dia yg semakin keji, bukan orang yg dikutuknyer.

    azwan2..(sigh)

    0

    0
  88. gua says:

    haha azwan babi ni memang….dasar pondan sial..balik dari haji konon mengaku baik la..lagi dia gila ade la…babi punye olang..pigi mampos la

    0

    0
  89. muiz says:

    patut laa azmin tak nak balik rumah…………asyik nak bergaduh cari pasal buat fitnah kakak ipar jaa kerjenye…….

    0

    0
  90. azwanali says:

    eh ape korg duk kutuk2 i ni…..tapi takpe ramai lg follower yg sapot i kat twitter…..auwwww~

    p/s : aku pelik pehal ade org sokong mamat ni. ce intai2 twitter die. jgn jadik follower die pulak hoi! choiiiii

    0

    0
  91. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    mengarot lah ! dua adek bradek ni minah jambu paaaaaaaaling tk berkenan nyampah ! lebih2 lagi si kakak dia ni si umi eeeeeeeeeeeeeBWEK !!!!

    0

    0
  92. kuku says:

    td kt tv3..AA ckp nk tutup twitter dia…siap mnta maaf kat Dr.M n isteri lgi…

    0

    0
  93. Tarzan X says:

    Dua2 hampeh…. Enuff said.

    0

    0
  94. tweetfromkuburrrr says:

    brenti2 la bgaduh sesama adik bradk wahai anakkku…azab aku lam kubor ni…sedeh…berilah kedamain untukku di alam barzakh ini…sob3..aghhhh

    0

    0
  95. azwana_alia says:

    hehe ko org tgk tak muka umi tgk kat azwan,aku rasa dia pun tak pasti berapa lama si azwan ni betul2 tobat. tak lama lagi tu buat la balik, nanti dia kata org pengaruh dia suruh dia berdamai.

    2 2 kaki propa

    0

    0
  96. kasut putih says:

    en nara, buat la berita tentang AA dan UH wat PC semalam, sekurang2 nya menjelaskan keadaan mereka sekarang. Air dicincang takkan putus!

    0

    0
  97. apo2 je la.. says:

    bila fikir balik, apa la doa yg dia minta masa kt tanah suci..hmm..masih lg mcm ni kan? kot doa buruk2 dia minta kt org lain tu yg semua pusing balik kt dia ni…
    last sekali, org lain pulak yg berdoa utk dia..ada ke yg nk doa utk azwan ali? kuang3…

    *abg nara tolong la sedekah doa kt AA ni…kesian tgk die ni..dh mcm org takde hidayah…. :(

    0

    0
  98. Kak Ton says:

    Wey barua…Ko la punca org tak suka gn spesis ko tau…Ko tu dh tua la bodo…Ada pelajaran tp bodo mcm siput

    0

    0
  99. kasut putih says:

    pada saya, kita doa yang baik2 untuk diri kita dan orang2 sekeliling. sapa tak buat salah? Tell me. Kita bukan hamba Allah yang maksum.

    0

    0
    • apo2 je la.. says:

      kesalahan disusuli dgn kemaafan.. *itupun sbb minta maaf dekat melodi kan…
      bila benda tu dok ulang je terjadi, tu yg org pertikaikan…
      apa kata salah tu kita betul2 insafi? jgn ckp je nk taubat la, ape la, masih mcmtu jugak… lg la org nyampah..

      0

      0
  100. nadiaatira says:

    aku tgok diorg ni adik beradik semua bermasalah..aku pown pelik..mcm2 hal adik bradik diorg ni..dr populariti, politik, mcm2 hal la,mcm nk publisiti murahan pown de gak..

    0

    0