Written by AbangNara | January 15th, 2011

paknil

Semalam semasa Gelanggang Raja Lawak minggu kedua, Zizan telah terlepas membuat lawak yang mempersendakan nama ayah Paknil. Instead of menyebut “Aznil Haji Nawawi”, Zizan telah melawak dengan menyebut “Aznil Haji Nawawa”. Akibatnya, Paknil mengamuk kebengangan di Twitter.

paknil

Walaupun cuba dipujuk oleh peminat-peminatnya, Paknil masih terasa hati dengan lawak Zizan yang dianggap tidak sensitif. Kalau kami pun mungkin agak bengang orang mempersendakan nama ayah kami. Lagi-lagi bila ayah Paknil sudah pun meninggal dunia.

paknil

Tapi kami tabik spring dan respek kepada Zizan kerana mengakui kesilapannya. Zizan dah pun memintak maaf melalui Twitter kepada Paknil.

paknil

Untuk keberkesanan yang lebih mendalam, kami cadangkan Zizan pergi berjumpa face to face dengan Paknil untuk memohon maaf.

paknil

Semoga Paknil sudi memaafkan Zizan yang telah terbuat lawak tersebut secara tak sengaja. Follow Twitter Paknil dan Twitter Zizan untuk info selebihnya.

P.S: Shopping secara online tak pernah semudah ini sebelum kewujudan  Jipaban. Macam-macam barangan ada dijual kat Jipaban. Sila pergi sekarang juga.

249 responses to Aznil Bengang Dengan Lawak Zizan Yang Persenda Nama Arwah Ayahnya

  1. ape xxx kisah??? says:

    1st

    0
    0
    • ape xxx kisah??? says:

      wah…no1 betul rupanya….zizan pun satu,melawak2 la jugak,tpi jgn la sampai tersasul…dah tahu yg paknil tu kan sensitif sikit…..ngeh3

      0
      0
      • Tarik Tali says:

        hati org tua kena jaga… jdkan pengajaran lepas ni, jgn sesedap nak melawak sebarangan!

        0
        0
        • Kasih says:

          hope pak nil bleh maafkan zizan sbb dia dh akui keterlanjuran kata dan salah nya..

          dan tuk zizan lain kali pkir skit sbb lawak2 cm ni kn senditif skit… harap berdamai lah smua ya.. Amin..

          0
          0
        • joyah says:

          mmg la sensitip tp peminat lebih2 memprovoke paknil ats kesalahan x sengaja zizan. geram jgk baca tweet peminat yg mcm menaikkan lg kemarahan paknil. padahal bende ni bleh settle ngan baik tnpa masuk campur org ramai.

          0
          0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          anak mana x marah arwah ayah sendiri dipersendakan….

          0
          0
        • Permata says:

          Zizan pun dah mintak maaf. Kira professional la dia mintak maaf terang2 camtu. Bukannya bila dah salah pastu cakap “Saya berlawak aje takkan nak sentap” tapi dia dengan rendah diri tulis and minta maaf cmtu. Mahapkan jela PakNil oiiii.

          0
          0
        • MuJE says:

          ala, kalo takde yang jadi batu api takdenye paknil emo camtu… melayu kan suka gosip2 ni…

          0
          0
        • Cermin Ajaib says:

          Alah..mengada-ngada lah Aznil nie…yang dia dok buat lawak kat penonton-penonto tak ape lah pulak kan?

          Kita renungkan…..tuhan itu maya kaya. Setitik ujian ..dah mengelabbah masuk Twitter satu Malaya :(

          0
          0
        • fit says:

          tak minat pn dgn zizan,tak tahu knapa,

          0
          0
        • mall lue says:

          kalau x minat,x payah la nk komen kat sini….!

          0
          0
      • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

        harap mereka berdamai….

        0
        0
        • joyah says:

          nasib baik dia x melawak cantum ngan nama binatang. tukar sebutan je 1 huruf.

          harap lepas ni semua org sensitip lawak pasal nama ok!! mcm korang selalu sebut ‘pasaha sundal’ ‘pasha sendat’ bagai tu…

          kalau x jenuh la nak mencari dia kt pdg masyar mtk maaf. sekurang2 nye zizan dah akui kesalahan dan mohon maaf. nak suh dia bdepan ngan paknil, sok je la, dah malam ni..

          0
          0
        • ntah apa2... says:

          saya suka komen anda!

          0
          0
      • Jejai sendat says:

        Semua org buat silap. Adik Paknil bernama Zizan x tkecuali. Paknil pun pernah buat silap n org maafkan Paknil. Paknil maafkan Zizan. 1 minute ago via ÜberTwitter @aznil Hj. Nawawi

        0
        0
      • meluat says:

        apa la yang kecoh sgt dpt jadi pengomen 1st ni. Dapat free blackberry ke. Hadooiii ai. tak payah la nak annouce 1st.. 1st. menyampah aku

        0
        0
      • hehek says:

        alahaii..ytu pown nak touching..chill la paknil..

        0
        0
        • cik wiwin says:

          bukan touching tp bab2 nama ni kan sensitif..lagi2 org yg dah xde.. harus la peka sikit.. kite hidup kat dunia bukan kite2 je.. haruslah menjaga hati sesama manusia. chillax k..

          0
          0
        • sentap hati mak nak says:

          kalau korg pnah tgk lawak zizan n the gang (johan, afdlin shauki etc.) dlm cite oh yeah kt astro warna tu, mesti korg dh biase lawak cmtu n maksud lawak tu adalah utk describe seseorang tnpe menyebut nama org tu. n ter-kebetulan pulak kne kt aznil n ayah aznil dh meninggal. sbb tu emo lebih tu. fan2 paknil je yg lbih2 nk mensensasikan keadaan. agak2 kalau tersasul aznol haji nawawi paknil nk mengamuk x? heeee

          0
          0
        • Saya says:

          minta maaf sgt2 kalo tersalah komen~ saya minat kt dua2..jd minta maaf kalo komen leh menyinggung follower [email protected].btol gak..mungkin zizan tersalah gurau..@terlepas ckp tp paknil pun slalu je gurau2 kasar dlm mcm2 aznil..kutuk org2 gemuk, makcik xde gigi..perut org..kdg2 gurau guest2 jemputan yg dtg..adat bangsa lain..tarian bangsa lain..wat2 gurau..kdg2 ada je pakcik wat2 sasul nama org, ntah2 ayah org tuh pun dh meninggal..sapa tau?? tp kita terima sume tuh sbgi gurauan tapi cmne plak dgn individu/bangsa tuh?? sama la gak dgn kes zizan nih..sume sensitif skit psl ayah paknil dh meninggal..tapi main point ttp sama..makanya apa la slh nya maaf memaafkn..cm pemnat2 yg dipanggil naik pentas mcm2 aznil dan diketawakan bila paknil wat bahan lawak kt dorg la~

          0
          0
      • Masih Young & Fresh says:

        Zizan dah minta maaf….move on je lah. Zizan nak buat apa lagi? Menyembah kaki Pak Nil ke?

        Move on…

        0
        0
        • woot..woot says:

          kalau aku, org mempersendakan nama bapak aku, of course aku sepak je mulut org tuh! mcm takde benda lain ko nak melawak, nama bapak org plak ko nak main2..

          0
          0
        • lala says:

          Saya pun peminat pak nil,tetapi ader gak x setuju ngn pak nil suka sgt mempersendakan org lain. Yg penting seseorg itu xde niat nak buat jahat. Dulu pn pak nil byk buat silap juga kann? Masuk paper gak kannn? So,jgn anggap diri kita tu perfect. Setiap manusia pasti melakukan kesalahan. Kalau sesama islam minta ampun,ampunkan jer la…sedar la,kita bukan tuhan nk menghukum seseorg…..yg lain2 tu,x perlu la nk provok bg Pak NIL marah,x pasal2 jer korg dpt dosa……..renung2kan lah,dan selamat beramal…..

          0
          0
        • Karma itu hebat says:

          Dia dah minta maaf….apa yang kecoh lagi. Alah Pak Nil pun bukan perfect sangat lah…dalam racangan dia selalu dia mempersedakan penari2 latar nya dulu…

          0
          0
    • joyah says:

      dah berdamai OK! dah2 stop it… biase lah kehidupan, smua buat slh, tgl minta maaf dan memaafkan je.

      chiillll~~

      0
      0
      • lovetoseesweetcouple says:

        ntah dah berdamai dah kan, si bongok ni buat keluar lak article ni, bg plak peminat sume komen, panjang cite, aku pun follow je twitter kedua2 paknil n zizan, n dah baca, si468 tukang buat article ni ulang balik

        as far as i read, paknil siap kata, tutup buku, tutup chapter, dah la, siapa tak respek sape, yg g bukak article lg buat apa, kalau ye pun t46utup je ruang komen, xpyh panjang2 cite

        as for me, zizan buat salah melawak, paknil terasa, zizan mintak maaf n paknil maafka, paknil juga kata tutup buku

        skrg apsal ko bukak cite nara? respek ar skit, org dah kata tutup buku, paknil even tak layan dah any tweet pertaining this, boooooooooo nara!

        0
        0
        • asrul says:

          aku setuju…aznil pun lagi banyak mempersendakan budaya sesuatu bangsa dan fizikal orang…camne aznil nak jawap lak kat family org tu…so aznil…agak agakla…jgn ikut sedap mulut jer……respek kat zizan sebab merendah diri mintak maaf…syabas zizan.

          0
          0
    • Lipstick Hijau says:

      meh undi zizan jadi bintang paling popular 2010…

      0
      0
      • niezam says:

        Yeah..setujui 100%..terbaeekk wokk..

        0
        0
        • Mustika Ilham says:

          yehhh..saya pun undi zizan bagi SEMUA kategori yg dia masuk……kalau tak menang semua..untung2 menang satu…..TERHARU BILA MENDENGARKAN ZIZAN MINTA BERIYA-RIYA MINTA MAAF BYK KALI KAT PAK NIL …NAMPAK BENAR DIA TIDAK SENGAJA…ialah kadang2 terlepas cakp kan….rasanya pak nil pun byk gak lepas ckp gan org terutama dlm Rancangan dia MMA dan Af dulu…tapi sbb dia fopular…org diam jee lah…

          0
          0
        • DAN says:

          alah..aznil pun penah kuang haja gak…ade gak yg die xpenah mintak mahap…lebih2 plak org tue ni…xsdar nak mampos…die ni takut kalah ngan zizan je kat abph je..tu yg nak cari publisiti murahan tu…

          0
          0
      • Lipstick Hijau says:

        seingat lipstick Aznil ne pun slalu main cakap lepas… dlm program mcm2 aznil, penah gak dia ckp sindir fizikal salah sorg audience….

        to pak nil….sabar yer…..kita pena kenakan org… n now is ur turn…

        terbaikkkk la pak nil ne

        0
        0
      • fit says:

        tolong ler,tak kuasa nk undi dia…bagus ker dia tue

        0
        0
    • shark says:

      1st pala hotak ko. aznil ni pn nyanyuk da sikit2 sensitif mcm budak2 ja ada lg yg lebih truk dr tu…

      0
      0
  2. wanakin says:

    terlajak kata….

    0
    0
  3. tepong says:

    perlu ka wat lwk nama pak org? ni la akibatnya byk sgt sifat melawak tu. stupido

    0
    0
    • siputturbo says:

      Erm aku rasa ko x tgk kot raja lawak td.bkn die sengaja tp trsasul.sbb lpas 2 die cpat2 betulkan blk

      0
      0
      • nana says:

        nak tgk kat utube.tapi nanti kena tengok whole episode.dia cakap time bila eh? lepas siapa perform?

        0
        0
    • matdarts says:

      realitinya mmg ramai org melayu suka mlawak pakai nama org…….around kita sure ada punyalah….korang pikir la……………………………….

      0
      0
    • shas jazel says:

      yup!very the stupido.nama awal ashari pun ade dia melawak gak kalu xsilap.dia ada sebut jgn lewat2 ashaari..lisa surirumah pun dia yg gelarkn dlu mse kt festival filem ari tuh..

      0
      0
      • shark says:

        ada aku kesah lantakla kwakakaka

        0
        0
      • shizuka says:

        ye la,dia ada melawak jgk nama awl dlm rj lawak smlm..tul ke lisa surirumah pun dia yg gelar dlu?lau camtu dah xminat la ngan zizan ni….

        0
        0
        • titi says:

          alah! kalau dh melawak tu biase la….ramai org gelak,termasuk lah aku. Memang diorg pandai cari klu2 yg bagus…..nama pn MELAWAK,faham x MELAWAK?

          0
          0
  4. hrmmm..ntah..??? says:

    tu lar, org tua2 dh pesan, terlajak perahu bley diundur, terlajak kate mulut binase,hrmmm….

    0
    0
    • Haiyyaaa says:

      ape da… terlajak perahu boleh di undur.. terlajak kata badan binasa.. bukan mulut yg binasa.. nk berpantun sangat.. tp x pandai..

      0
      0
  5. @reps says:

    udah la tu.. buruk bebenor orang LAMA emosi! kang rusak BOTOX tuh!

    0
    0
  6. k.s.v klg says:

    hrp paknil dpt maafkn zizan….nobody is perfect…..semua owg pernh wat slah….

    0
    0
    • nana says:

      paknil pon pernah wat salah.dia engat lawak ke masa dia buat af,jangan lupa lirik.ada gak woo orang sentap #teamzizan —->tiru obe

      0
      0
      • awex gaban says:

        ntahnya….kira sentap dia ja..sentap org….pdhal dia pon sama lazer….

        0
        0
        • silentgirl says:

          tu la psl…mmg la salah zizan main2kan name bpk die…tp paknil ni pn laser gak…dgr era pepagi ckup la..kire ok la zizan da mtk maaf…paknil ni main2kan name caller lg la x ingat…rilek sudeh..bese la klu da name pak lawak..sume bnd pn die nk melawok..bnd tu spontan..ble spontan, org tu sndri x sdar n pasan die ckp pe..maafkan jelah..xpyh besar2kan isu.

          0
          0
        • lovetoseesweetcouple says:

          masalahnya paknil dah maafkan, siap dia kata maafkan n dah tutup buku, dah la

          sape yg takde twitter, pastu buat assumption je according to this article mmg akan bg komen mcm ko ni

          tatau cite diam lah

          paknil dah maafkan sb zizan mintak maaf, dia kata tutup buku, ko sebuk2 lagi apsal?

          ko tu yg besar2 isu, haha paknil dah maafkan dr semalam lg, ko tu ketinggalan zaman

          booo

          0
          0
        • silentgirl says:

          excuse me? wuts wrong wit u? diz article published as early in d morning…n i dun gv a damn to hv a twitter or wut so ever..to know whether he already forgive zizan or not..i wrote this comment once its published..cant u see, the time i wrote this comment? urghhhh…shame on you!

          0
          0
        • lovetoseesweetcouple says:

          u should be ashamed, when u give such comments without knowing the whole stories plus u dare to said jangan besar2kan cerita, well i wanna said this straight to ur face, whatever happened in twitter both paknil and zizan does not BIG anyway, they both sangat tenang plus i respect for both of their calm response, they never besar2 kan isu so what? y did u dare to say that?

          omg, those yang mcm ni lah yang merosakkan lagi sesuatu isu tu.

          u dont hafta excuse urself, ur writting was crap everybody can read it and said that ure one kind of crap. helooooo, cermin diri tu dulu br cakap

          0
          0
        • silentgirl says:

          ahahhaaaa..pe la mslh manusia retard ni! ishk2…siannya..ko xphm kot maksud aku…meh aku terangkan dlm bahasa malaysia ye..semasa entry ini dipost ia adalah pd waktu pagi…dan sewaktu pak nil telah pn memaafkan zizan tidak pula beautiful nara membuat entry baru utk megumumkan berita tersbut..ko komen pn shari slepas entry ini..setelah paknil telah pn memaafkan zizan…n aku tidak mempunyai akaun twitter, fb atau taksub dgn artis sehingga nk tgk status atau flow terkini mengenai isu mereka berdua seperti telah pn ko wat…aku skadar mmbuka BN utk mmbaca gosip2 artis utk mhilangkan bosan dan komen2…tdaklah smpai hndak mmbuka social network mereka..

          to ‘lovetoseesweetcouple’…u dun have to make noise here like a teenage girl lost her virginity…tbe2 nk condemn komen org..apakah? so what if dorg da berbaek? bagoslah klu da berbaek..ko xpyh emo trlebeh pn xpe kot..kot ye pn die hard fan paknil pn…rilek..jgn kecah2 sgt..nape ko xcndemn sume komen yg seakan2 or same maksudnya dgn aku? ahaha…seems like my comment really attracting u…tengs! hahaha…

          0
          0
      • kau dan aku says:

        a’ah.pak nil pun dulu pernah buat silap kt af.kira lumrah la tuh pengacara tlepas ckp :) zizan pn dh mintk maaf

        0
        0
  7. @reps says:

    btw.. wah abang nara ber FLIPBOARD jugak!!!

    0
    0
  8. new_gen says:

    0-0 laa blk.. kn senang..

    0
    0
  9. LunaticGurl says:

    tu baru berapa percent je Allah nak bagi pak nil rasa oiii…awak tu pun selalu gak malukan orang lain…lagi2 orang gemuk…ada je dia nak perli..sekarang kena kat batang idung dah nak melenting..tu pun bukannya teruk sangat plus it’s not a big issue kalau dibandingkn dengan gurauan awak yang memalukan fizikal orang lain..tu lagi mengaibkan…haa..amik kau ubat…so..apa yang jadi tu bawak2 lar muhasabah diri plus awak tu cepat sensitif tapi bila kenakan orang tak lak sensitif ngan perasaan orang..

    0
    0
  10. astro says:

    Biasalah kalau berlawak terlaser sikit tapi bukan mempermainkan pun..ter sasul bahasa..bukan memperlekeh pun kan… kata professional..come on sikit je tu..

    0
    0
  11. LunaticGurl says:

    guys…it’s all about karma..jadi..dua dua kena belajar dari kesilapan dan as for zizan..esok esok kalau ada orang wat benda yang sama..masa tu muhasabah lar diri balik ek…tak ada manusia yang sempurna

    0
    0
  12. seri says:

    mana tau lepas ni pak nil plak terbuat silap..nabi pun ampunkan umat.

    0
    0
  13. reramahijau says:

    zizan pun dh mintak maaf.lagipun x perlu diperbesarkan.ok pak nil

    0
    0
  14. tu la..maafkan sajalah di awal2 tahun ni..mintak zizan tu jumpak terus lagi senang.takda la dendam di hati lagi.

    0
    0
  15. seri says:

    mungkin pak nil kena tengok ulangan raja lawak tu baru tau samada dia tersasul atau sengaja..

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tula..dier tersasul jer.. lagipun xde maksud tersirat pun disebalik nawawa tu kalo dier nk jdkan modal utk buat lawak…

      p/s: paknil, maafkan zizan yer. Sket jer tu…paknil dulu masa muda2 zaman pop kuiz dulu pun penah wat silap gak…kan?

      0
      0
      • seri says:

        paknil pun pernah buat org sabah marah pasal felix dan beberapa isu lain. biasa la proses pembelajaran…

        0
        0
  16. Mama Zharfan says:

    dia dh mintak maaf, so should be no issue :)

    0
    0
  17. BrownPillow says:

    ala..paknil masa af dulu pon, slalu gak wat lawak pasal org gemuk, skrg tau lak dia nk sentap bila org kate kat dia…

    0
    0
    • awex gaban says:

      betol….aku mseh igt…paknil kata arwah pakcik abas mcm2 ada tu..maskot astro….ada plak maskot…kalo duta o branding ‘sedap’kan org dgr…tp x jd isu plak….so paknil…sndri maw igt la….kalo kau sndri x penah buat…xpa jugak…ni x…2×5

      0
      0
      • Norell says:

        sudah la tu.. biarla mereka saling maaf memaafi.. jgn panaskn lg keadaan..
        sume manusia buat silap..tiada yg sempurna.. hanya Allah shj yg sempurna

        0
        0
  18. kak jah not so vouge says:

    ala kamon la paknil.. kn zizan dh mintak maap tu.

    0
    0
  19. BOM321 says:

    zizan kena jumpa paknil ni , mintak maaf secara personal

    0
    0
  20. awex gaban says:

    jujur aku yg tgh layan RL5 td…bg aku,xda apa sgt…zizan tu mmg mcm tu….melawak sedap molot ja nk ckap….salah dia sbb persendakan nama ayah paknil (even xda niat)…so zizan…ati2 lebeh pasni…bgus la…zizan sndri dh minta maaf….

    yg peminat pon…dok panaskan lagi ati si paknil…n pakcil plak..suposely as professional yg veteran…xpayah la nk kasi bising dekat twiter tu….skang ni suma nk gunakan fb/ twet tempat nk lepas marah….kna igt..awak tu public figure…

    kalolah arwah din maseh ada..sure dia akan tenangkan 2 pihak ni…

    0
    0
    • awex gaban says:

      ok..alhamdulillah..paknil dh maafkan zizan (from da twitter)…gud la for our industry….tanak gado2 lagi k ;’)

      0
      0
      • cikyahkepoh says:

        ala.. awex gbn.. kak yah nk click like.. tertekn dislike plak.. maap eyh.. nway alhamdulillah..cmtu la..
        dah..dah.. jgn korg panas2kn keadaan lg..

        0
        0
  21. molot jahat says:

    paknil tergugat lah tu dgn artis bru skang…’cuit’ sket pon x boley….nk kejar ABP ke…???

    0
    0
    • cikyahkepoh says:

      ko ni.. mmg molot jht kn.. paknil xde mane nk tergugat nyer.. award keduniaan tu leh bwk kubor ke…bkn dia xpenah dpt pn..

      0
      0
      • Che' Melur says:

        “ko ni.. mmg molot jht kn.. paknil xde mane nk tergugat nyer.. award keduniaan tu leh bwk kubor ke…bkn dia xpenah dpt pn..”

        pada cikyah,,,
        pada die cikyah tak taw kan…?

        0
        0
  22. apakah...? says:

    mcm mna plak kes jozan yg suka guna dr. fazilah kam to me…?ada dr.fazilah kamsah kecoh….???ade….?xde kan….??sbb dia taw..budak2 tu mmg ‘kuat melawak…paknil bikin gua menyampah do!!

    0
    0
  23. ariisa says:

    hish aku tengok zizan ne lawak x funny2 pon..merepek adalh..hidong pun dh mcm hidong burung..or ‘mask’ kacamate yg ada misai tu..kah3..kdg2 pelawak yg x braper lawak neh terover terlalu over smpai x sdr apa die ckp..asik2 nk fikir utk buat pnonton ketawa je..dont try too hard zizan..x funny pon..be sensitive more & less annoying

    0
    0
    • shas jazel says:

      yes,betul tu.skrg ni lawak jozan tahpapentah byk merapu je..astro tolong tukar hos raja lawak bcoz da bosan dgn lwk bodoh jozan.lg 1 tolong tukar juri david teo xphmlah ape yg dia komen,ckp pun xbetul..

      0
      0
      • WAH....ARIISA & SHAS JAZEL SEDAP MOLOT NAMPEKKKK says:

        ariisa & shas jazel…….korang ber2 lagi sedey kan….

        ko ariisa…sedap molot mengata hidung zizan..kau sedar x..yg kau dh hina ciptaan Tuhan….kau cantek sgt kot kan….??be more sensitive konon….kau hina org…x pk pulak….

        shahs jazel…ko jelah jd juri…..!!!

        0
        0
        • shas jazel says:

          betul le ape yg aku ckp.david teo tu xde kene mgena nk jd juri..buah cempelak di luar pagar..hahaa…

          0
          0
        • lala says:

          eleh ARIISA & SHAS JAZE nk mengata org plak ak tengok ook jerk lawak diorng dari RL2 sampai RL5 ook jerk,kadang2 tuh diorg y hidupkan suasana y hambar oleh peserta2 RL lain

          arissa ntah2 ko jelez ngn hidung zizan tuh haha,bkn suma org dapat hidung macung aduhai

          0
          0
        • hothotheat says:

          daripade lawak nabil y tak masuk kpale…ak..bek lyn zizan..
          weyh zizan lawak more then best dpd nabil weyh…
          atitude pon tade la buruk sgt cm nabil…

          0
          0
      • cik wiwin says:

        apesal nickname ko mcm nama pelakon yg cium2 mulut dgn janda tu?

        0
        0
    • HI ARIISA YG HIDUNG CANTEK says:

      KAU PLAK TGH BUAT APA SKANG NI…..??? MENGHINAA….???SEDAR X NI… “terlalu over smpai x sdr apa die ckp” NAH AKU REPEAT BALIK AYAT KO….!!!

      0
      0
      • ariisa says:

        hidung aku mmg cantik..in fact im half english..biar lh aku nk ckp apa aku nk ckp..at least dtg dri hati aku..its not wrong is it? Well maybe d part abt his nose is wrong, but im not fond of zizan..anyway im sorry for what ive said..truth is all god’s creatures are beautiful & d rest is up to you to say so when it comes to their hearts..zizan ni baik sgt ker? Dh run out of lawak, think of a new please..x entertaining lngsung

        0
        0
        • shas jazel says:

          aku sokong ariisa..yes,think of a new pleaseeee….

          0
          0
        • minnymice says:

          funny la ariisa ni.. u selalu komen kat BN kan? pastu marah blk org yg counter ur pendapat.. if u cant take the heat, dont play with fire laa..

          0
          0
        • lala says:

          haha poyoz lah jerk cik arissa alala half english ini
          klu xjelez ngn hidung abes ko ikut hidung org melayu lah ye,sbb tuh kecoh pasal hidung mancung zizan nie hakhak sudah2 lah ye

          0
          0
        • black eye says:

          hidung dia ni mb pesek dala b.ii tunggang langgang. hey go to school backla blajar everything dont be rude there or u got black eye hehe..

          0
          0
        • ariisa says:

          Nah..it doesn’t bother me..suffice to say, say what u wanna say..im only 19 so maybe im still immature? I trima apa2 api ker heat ker cos i thu smua org ada pndapat msing2..komen slalu kat bn? Not rly..anyway, thanks 4 d feedbacks..nmpaknya ada yg marah sgt, u ker i yg kena ‘heat’ nie? jgn tbkar sdh yer..hehehe peace & love..oh ya, im a uni student..so sorry ya for my immaturity..but half of me says u comment what u like evntho it might not satisfy d othrs. Kan abg nara?

          0
          0
        • otak kau kat kaki says:

          x hbis2 dgn immaturity dia tu… ngahaha perasan manja ala2 budak kot, blah lah ko arisa, g main jauh2, shuh2

          0
          0
        • XsukasukiX says:

          poyo la kau ariisa…
          half english la sgt..
          kao pn ratah sambal belacan dpn tv kan?
          come on la..
          “zizan ni baik sgt ker?”
          now i ask u, “u ni baik sgt ker?”
          klu u xrse entertained,rmai lgi kat luar tu rse entertained ngn lawak dia..
          dia xmntk pn u dgr klu u rse xentertained..
          jgn tgk dia la cmtu..
          pastu nk kutuk2..

          0
          0
        • lala says:

          ada ak kesah ngn ko punya uni tuh,belajor tinggi2 pown klu ckp guna kepala lutut buat apa,lain kali guna kepala otak ya

          0
          0
        • honeylalala says:

          uni student? uni kat sini bersepah la dik. jangan bongkak sangat. kelak tuhan tarik apa yang ada kat kamu tu baru tau.

          a uni student??

          camni ke spelling half english?

          kesian akak tengok. wat malu dak uni jer.

          0
          0
        • ariisa says:

          siapa yg bongkak ne lg.. Do i have to show my style of writing to prove my credibilty? Oh ya, im a straight A student,macamtu? Lol im a straight A nerd pun. i cant share anything here with so much disatisfaction & idiosyncracy..i x sibuk dgn comment org yg lain..thats pretty much it..im wrong, so? Nk ajar tu, ensure you are 100% perfect..more so, refect yourself in front of the mirror. Nobody’s perfect,thats impossible. Im human..just like anyone else..the despise & deliberating should stop.

          0
          0
        • honeylalala says:

          masalahnye dik,ko tu perfect sgt ke?

          xperlukan manusia yg 100% perfect pun dh ckup tuk nasihat budak kecik cm kamu tuh.

          akak pun penah blajar kat uni gak,tp xperlu bongkak menggelabah cam kamu tu.

          hina sifat kejadian tuhan, bagus ke? ni ke dak uni? jgn uni swasta dah la ye dik. memalukan. oh ya, bahasa inggeris tu cuba perbetulkan. berterabur baca. ish ish..

          oh ya, lainkali org tegur kamu tu wat salah,minta maaf. dah hina org, nak pertahankan bnda tu btol plak.

          what a shame!

          0
          0
        • honeylalala says:

          lainkali sebelum reply, baca balik komen ‘pedas2’ yang adik tulis tuh. pas2 jangan berbelit2 bila nak pertahankan diri ye.

          oh ya, im a uni student..so sorry ya for my immaturity..but half of me says u comment what u like evntho it might not satisfy d othrs. Kan abg nara?

          skang akak quote ayat ni balik. ha, siapa yg bangga? berlagak? jangan nak menunjuk yang awk tu sorang je dari uni ye. berlambak jenis manusia baca blog ni k?

          Wassalam

          0
          0
      • Firas says:

        Ape ni gaduh2.. nak berdebat2.. pasal artis, nak gaduh.. pak nil sentap, yg kita duk menghina satu sama lain apa kejadahnya.. kurniaan Tuhan pasal2 hidung 2, xpayah la nk dijadikan bahan hinaan. rosak akidah nt..

        0
        0
        • honeylalala says:

          tu la, pastu bangga berlagak dari uni.. eeeiuww.. geli la.

          belajar tinggi menara gading pun, budi bahasa yang dipandang, bukan tahap pendidikan tapi budi bahasa tu ZERO!

          0
          0
        • ariisa says:

          hahaha do you even grasp my words sista? Chill for a moment please..Sbb mcm tak faham lngsung..which part r u interrogating in? Im entertained with your perspective…lol it seems like your’re the only one who gets too emotional..i x bangga pun jdi uni student? Ada ke? Yes i do make mistakes by hurting people & i sincerely apologise for that vulgarity..but who are you to judge me when you don’t even know me as a person? I think the part of being anonymous regarding about who we are on the intwrnet plays a big role of showing our flaws without sensitivity, isnt it? And i admit that i shouldnt do what i do, i also admit that some needs to myob as well. So its a tie..muah muahs sis..take care of your life and care about your close ones before you care about ‘strangers’

          0
          0
        • XsukasukiX says:

          malu la aku sbg student U…
          blaja tggi2 pn xde budi bahasa…
          klu xmature pn,agak2 la..
          msuk u patutnya dah matang n leh berfikir..
          lain kali,think b4 type..

          0
          0
        • honeylalala says:

          alahai.. b.i pun tunggang langgang.. semak balik ur wording before nak taip kt sini ye.. kita masing2 melayu ckp melayu ye..

          tu la,menaip xreti semak balik.

          “oh ya, im uni student”

          dah tulis,xngaku. kesian2.

          0
          0
    • kila says:

      FYI, hidung tu ciptaan Allah la wey. Nak menghina pun agak2la.

      0
      0
    • nanaTHeWitch says:

      esok2 kat pdg masyar,ko cari la zizan semule ea..mx maap.. ko bkan stakat hina dy tpi ko jgak hina pencipta hdung dy..

      0
      0
    • XsukasukiX says:

      sukati jari jemari kao je kan ariisa nk mngata hidung org?
      kao perfect sgt ke?
      tlg gne otak dlu sblm mnaip…
      skurg2nya diorg ada gak fkir..
      dri kao ni,mngata org je lbh..
      satu ari nt kao dpt org yg hdung cmtu or suka wat lawak tp xbpe lawak bru pdn muka kao..

      0
      0
    • cikyahkepoh says:

      aah… mmg molot korg ni dah bau aroma neraka dahh.. cepat2 la bertaubt ye…
      kalo nk nasihtkn org tk perlu nk hina2.. perbuatan terkutuk namanye tu…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      “”hidong pun dh mcm hidong burung..or ‘mask’ kacamate yg ada misai tu..kah3..kdg2 pelawak yg x braper lawak neh terover terlalu over smpai x sdr apa die ckp””

      <—– like u r describing urself or talking to urself in front of a mirror…siap 'kahkahkah' sensorang tp tang mana funny nyer pun aku x tau…wake up dear, u yg dh OVER dose nieh..

      0
      0
  24. nyak,ya says:

    lantak diaorg laaaaa…apa korang dapat?????????

    0
    0
  25. seri says:

    paknil dah maafkan zizan la!! ok le tu..

    0
    0
  26. nana says:

    alaaa… paknil pn xpyh la sentap2… bkn nk backing zizan, tp smlm ms tgk RL pn tgk zizan bkn sengaja…tetiba kuar dr mulut dia.. juz nk melawak… paknil pn dlu penah gak cmtu kn…. ade gak kata2 yg menyentap ati org… so, b fair laa.. kecik punya hal laaaaa….. aduiiiiiiiiiiiiiiii……

    0
    0
  27. Gosipgurl_fea says:

    Alamak Zizan.. baru nak mula famous tu..jgnla buat hal. i suka you tau :(

    0
    0
  28. nadya says:

    next time… jgn main lepas mulut saja… nak melawak pun melawak jer laa… jgn sampai mengguris hati seseorang…
    to zizan>> berfikir dulu sebelum megeluarkan kata-kata…

    0
    0
  29. MakTom says:

    alah PAK NIL saja je nak marah2… mementang skang orang tgh nak undi zizan jadi BPP… PAKNIL pun bukan baik sgt pun… depan aje baik… belakang… tuhan saja tahu kesombongan dan keangkuhan dia…. dari aku sokong mamat plastik ni… baik aku sokong mak yang perasan vazz macam azwan ali… lebih telus walau mulut jahat…

    0
    0
  30. hagu says:

    alhamdulilah..paknil da pun maafkan zizan kat twitter dia…xpela,diorg pun dah berbaik,kita same2 jela doakan yg baik2 je…bnda ni bole jd pngajaran utk sume org..lao ade slh,jgn takut nk mntak maap..contohi zizan yg x segan nk mintak maaf dgn ikhlas n contohi paknil yg mudah memaafkan org lain even org gurau guna nama arwah ayah dia..x semua org dpt buat mcm paknil buat…n lg satu,tabik kat jozan…mlm td mmg lawak time diorg speaking..hehehehe

    0
    0
  31. Gosip hangat pasal Awie dan Aznil..

    0
    0
  32. hehe.. says:

    aku suka zizan mak aku minat paknil,cayalah..sama2 la kita bersuka2 ngn lawak dorang..

    0
    0
  33. MisstauruS...MisspocO says:

    terlajak perahu boleh diundur…

    terlajak kata…???

    0
    0
  34. anieziesai says:

    semoge paknil & zizan berdamai..dunia ni kecik je…pi mai…pi mai…jmpe jugak nnt…;’)

    0
    0
  35. LunaticGurl says:

    sangat agree dengan MAKTOM…paknil nie memang bagus cuma dia ada sifat sombong sikit..dia akan baik pada orang yang boleh ampu dia sahaja..ego is very high over there…

    0
    0
    • nana says:

      penah melaluinya.. so klu org xmo lyn sgt, kite pn phm2 sendri la kn.. time tu paknil baru lg dlm rancangan MMA dia… :(

      0
      0
  36. biasa la. semua nk cr publisiti. artis kalau tak hidup dgn publisiti, mcm mana nk cr mkn..

    0
    0
  37. haishh…tapi ok la tu..zizan dah minta maaf dan akui kesilapan dia..btol kate abg nara..better face 2 face je.. :)

    0
    0
  38. Aida-nureen says:

    Sian zizan weh baru jer nak kecapi kepopularitian tapi had kena dah…harap2 tak kena tempias ABPBH nanti….

    0
    0
  39. filaniabatrisyia... says:

    pe2pun i minat zizan…..lawak selamber…..:))…caiyok zizan….:)

    0
    0
  40. bgs la klu dh berbaik..ingat pasni xmuh wat lawak gitu k…klu wat lawak nama2 org ni mmg sensitif…ley sentap gitu…

    LUV Pak Nil n ZizAn…hepy u all dh saling maaf memaafi…

    0
    0
  41. hanza says:

    Harap Aznil maafkan Zizan, Zizan dengan gentelmannya telah memohon maaf secara terbuka. Selama ini pun Aznil selalu asyik mengenakan orang dlm pengacaraan, sesekali terkena itu memang lumrah hidup…

    0
    0
  42. chidori says:

    susah jugak kalo melawak spontan ni.. live pulak tuu.. tersilap cakap abissss..

    0
    0
  43. Benjamin says:

    hah? Aznil Nawawa? ahahahaha!! lawak giler.. gelak guling2x siot.. lawaknye.. ahahahaha!! Terbaek la zizan!!!

    0
    0
  44. saya manohara says:

    agak2 la….nak begurau pun,,,

    0
    0
  45. katak kodok says:

    Sekali kena buku dgn ruas baru terasa gak…
    Selama ni pun mulut Aznil tu boleh tahan jgk celuparnya.
    Moralnya: belajarlah utk memaafkan & jgn buat lawak ikut sedap mulut je. Sebab mulut, badan, karier, periuk nasi binasa beb…
    Telajak perahu boleh diundur.. Telajak kata, sendiri mau ingatlah..

    0
    0
  46. papejer says:

    lwak jer.. haha..
    aq ske dua2..

    0
    0
  47. hanza says:

    pak nil ni memang ego, dia je nak menang kalau bercakap, pulak tu masa rancangan mcm2 aznil dia langsung x nak bergambar dengan peminat, jadik peminat bergambar dengan gambar aznil je lah… mcm ni ke seorang yang popular, come on lah paknil…

    0
    0
  48. elfy [email protected] says:

    Caya lah both of u dh saling bermaafan…zizan the best…sape yg cakap zizan tu x kelakar mmg dia jenis xda perasaan la…korang bley wat bgi orang ketawa terbahak2 mcm zizan?????xbley kan..so ttp mulot jab..

    p/s:ada pulak yg suggest mintak tkr host for the next session raja lawak…bodoh ke ape…confirm x best siot!!!!

    0
    0
    • mee says:

      tul tu aku setuju… zizan memang menghiburkan,..stkt citer 2 kecik mcm ni saje diperbesarkan.. lg pun kan ade ura2 zizan diramal nok menang anugrah bintang pling popular… so sajelah tu..ape2pun credit to zizan sebab trus mintak maap…

      0
      0
  49. hafiezie says:

    ala…biasa la…kan paknil pun pernah terlepas cakap..dulu yg dibandingkan felix dengan orang utan rasanya…

    0
    0
  50. nescafethreeinone says:

    len kali..nk wat lawak pikiaq sikit apa nak dikata tu..lajak prahu boleh laie diundur,lajak kata..parahhh..pikiaq la sendiri…

    0
    0
  51. fifi says:

    “Semua org buat silap. Adik Paknil bernama Zizan x tkecuali. Paknil pun pernah buat silap n org maafkan Paknil. Paknil maafkan Zizan.”

    0
    0
  52. hanza says:

    aku memang amat suka lawak zizan, dia memang slamber dan sempoi…. jangan putus asa zizan

    0
    0
  53. Nurul Imaan says:

    Gurauan Melampau Tidak Mencermin Peribadi Islam

    ————————————————————————–

    SELAIN mengumpat, satu daripada bencana yang dilakukan oleh lidah manusia ialah gurauan. Termasuk dalam istilah gurauan ini ialah kelakar, melawak, olok-olok dan berjenaka.

    Abdus Samad Falembani dalam kitab Hidayatus Salikin menyebut gurauan sebagai ‘al-mizah’. Beliau membawa hadis Rasulullah yang bermaksud: “Jangan engkau bantahi saudaramu dan jangan engkau perguraukan dia.” – (Hidayatus Salikin: 170).

    Menurut Imam al-Ghazali, bergurau itu ditegah syarak kerana ia membawa kepada banyak tertawa. Banyak tertawa itu mematikan hati dan boleh ‘menanggalkan’ hati.

    Paling dahsyat, menurut beliau, ia boleh membawa atau mendorong kepada perbuatan derhaka. Ini berdasarkan hadis Rasulullah yang bermaksud: “Seseorang lelaki yang berkata dengan suatu perkataan supaya rakannya tertawa maka dia dijatuhkan ke dalam neraka selama 70 tahun.”

    Imam Ghazali menasihatkan supaya manusia menjaga lidahnya daripada berkata-kata untuk menimbulkan gelak ketawa.

    Kata-kata gurau senda sebenarnya boleh menghilangkan malu seseorang. Ini kerana dalam mencari bahan ketawa, manusia sanggup membuat cerita bohong dan tidak munasabah. Untuk mereka-reka bahan lucu, mereka membuat cerita yang ganjil dan tidak masuk akal dan kebanyakannya cerita dusta.
    Inilah puncanya orang yang membuat kelakar boleh hilang malu. Pada hakikatnya malu senjata orang beriman. Malu adalah alamat atau tanda orang yang beriman.

    Yang paling mengaibkan, sebahagian daripada kita suka membawa cerita lucah atau separuh lucah dalam perkataan semata-mata untuk menimbulkan gelak ketawa orang lain.

    Rasulullah bersabda bermaksud: “Malu adalah cabang daripada iman.” Dalam sabda lain, baginda menyatakan: “Malu dan iman seganding. Apabila terangkat salah satu daripadanya maka terangkatlah kedua-duanya.”

    Dapat difahami daripada hadis ini, jika seseorang itu hilang perasaan malu daripada dirinya maka hilang jugalah imannya.

    Namun begitu, bergurau ala kadar dibolehkan. Pada suatu masa orang Arab menganggap pantang makan kurma kalau sakit mata.

    Rasulullah nampak seorang bernama Suhaib yang sakit mata sedang makan kurma maka baginda bersabda bermaksud: “Engkau makan kurma sedangkan engkau sakit mata?”. Suhaib faham maksud Rasulullah yang ingin bergurau dengannya. Maka jawabnya: “Saya makan dengan mata yang sebelah lagi ya Rasulullah.”

    Mendengar jawapan itu, baginda senyum lebar hingga nampak giginya yang putih. – (Ihya Ulumuddin Imam al-Ghazali).

    Dalam hubungan pergaulan harian, gurauan itu boleh menimbulkan sakit hati dan menyinggung perasaan sesama kawan atau rakan.

    Bagi sesetengah orang yang tidak tahan bergurau mungkin menimbulkan persenketaan atau perkelahian. Maka ini bertentangan dengan kehendak Islam. Firman Allah bermaksud: “Sesungguhnya orang beriman itu adalah bersaudara maka perbaikilah hubungan antara kedua-duanya.”– (al-Hujurat: 11).

    Justeru, elakkanlah bergurau, bersenda melampaui batas perasaan atau pemikiran rasional supaya ukhuwah sesama kita tetap terpelihara.

    P/s : Skang br aku faham naper Bob Lokman tarik diri drpd rancangan Raja Lawak…

    0
    0
  54. Mysara says:

    Teringat zaman dulu2..budak sekolah je yang gurau main ejek2 nama bapa nih..cari lawak lain lah Zizan..

    0
    0
  55. lolyat gang says:

    paknil da tua
    maklum la org tua mmg sensitop skit
    hehehe

    0
    0
  56. wak karman says:

    tul tu pak nil dah tua .. dah x sesuai nak berfesyen lagi .Dah mcm “pon” dah aku tengok .Zaman dulu elok je kerasnya ..

    0
    0
  57. elfy [email protected] says:

    No ones perfect….

    no matter what ….we can learn from mistakes to be better than better…

    for zizan be careful in future because it’s not easy to be public figure…

    0
    0
  58. mia says:

    adat manusia kadang2 dia x sdr apa yg dicakapkan kata orng t’sasul mungkin niatnya saja nk b’gurau tpi kalau dah melibatkan nama orng lg2 orng yg kita sayang sesiapa pun akan terasa hati ape pun hrp semuanya akan kembali normal kepada zizan b’jumpalah dengan pak Nil itu lebih baik dan kalau bleh setelkan dgn cara baik, tiada maslah yg x bleh selesai …

    0
    0
  59. hyde says:

    zizan sangt excited mase bwat lwak.. tu yang terlepas… papepun pengajaran untuk zizan.. love both of them!

    0
    0
  60. rahsia says:

    ala…sensitipnye aznil ni…mebi die jeles kot zizan lg kelakar.hikhik…

    0
    0
  61. MakTom says:

    zizan di dalam tv dan diluar sama sahaja kelakonye… PAK NIL lain terus…. MAKTOM yang vazz ni pun dia x layan walau mak tom ni dalam industry sama…. zizan best… maktom pernah ajak zizan ni minum… waktu tu jumpa kat restoran…. cakap kat dia ” zang minung” dia jawab spontan…. mung minum lah aku lame doh beti…. mmg lawak lah maktom rase…. dia x bermuka2 ok….

    0
    0
  62. akUe_99 says:

    besala tue,suma manusia x lari dr ksilapan..hebat cm mn pn zizan dia tetap mnusia besa yg x lari dr wt silap..
    so..paknil maafkn la ksilapn zizan..sedangkn nabi pn ampun kn umatnya..
    buang yg keruh amik yg jernih..PEACE..!! ^_^

    0
    0
  63. filaniabatrisyia... says:

    kalo nk compare paknil ngn zizan…i tetap lagi suka zizan…sbb dia gemble n sporting….x sombong……i prnah gk tgk rncgn paknil…lama2 kalo perhati..mmg dia ni sombong…mcm berlagak pun ada…berckp mcm la dia perfect semuanya…dia pun selalu gk kenakan atau dgn lebih tepat kutuk org sms dia mengacara…..cm dia pndai cover n org x brp nampk kesalahn dia tue…hmmm….i dpt rs zizan x berniat nk kenakan paknil….ms i tgk raja lawak smalam…mcm dia bkn sgj nak kenakan paknil yg sombong n berlagak perfect tu……hmm…mcm2 la paknil nih!!

    0
    0
  64. huhuhu says:

    betulkah zizan tak sengaja?…what ever lah…kalau betul tak sengaja ok lah..pak nil kena maafkan…sebab pak nil pun biasa juga persendakan org lain kan?????…

    0
    0
  65. Anip says:

    kalau aku pon , aku marah main nama bapak. huhu~

    0
    0
  66. kutu says:

    i love zizan….huhuhuhu…

    0
    0
  67. berukirmulut says:

    kita dengar aznil jdi pengacara AF9,,,ada tak dia tersasul…NO BODY PERFECTLah..zizan dah berkali2 mohon maaf…nabi ampunkn umat…tuhan terima taubat manusia…ni pulak pak nil kita…CANA A?

    0
    0
  68. tak melampau pn says:

    tak melampau pn la tu masa sekolah pn byk jg yg main nama bapa biasa ja pn ni pla nak heboh 1 malaya apasal ha.. whats up man? hahaha

    0
    0
  69. eszol says:

    x tengok lagi zizan time stone camne

    x lawak langsung

    moody

    0
    0
  70. kuks says:

    ala..kita manusia biasa,x trlepas dr bwt salah.arini zizan bwt lawak arwah ayah paknil,esok lusa mane taw,paknil pulak bwt lawak trsebut ayah org laen.mane ade org x bwt silap.yg penting kita brani mngaku silap dan saling maaf memaafi. harap amek iktibarla..lenkali brhati2 bila brcakap. sprt kata imam ghazali; senjata yg paling tajam bukan pedang,tp adalah lidah manusia/kata2. sbb mampu merobek hati2 manusia..sbb tu dlm islam kita dinasihatkn brcakap bila perlu sj,jgn nk mengarut2/meraban x tentu pasai. sekian time kasih..peace

    0
    0
  71. kuks says:

    ala..kita manusia biasa,x trlepas dr bwt salah.arini zizan bwt lawak arwah ayah paknil,esok lusa mane taw,paknil pulak bwt lawak,trsebut ayah org laen.mane ade org x bwt silap.yg penting kita brani mngaku silap dan saling maaf memaafi. harap amek iktibarla..lenkali brhati2 bila brcakap. sprt kata imam ghazali; senjata yg paling tajam bukan pedang,tp adalah lidah manusia/kata2. sbb mampu merobek hati2 manusia..sbb tu dlm islam kita dinasihatkn brcakap bila perlu sj,jgn nk mengarut2/meraban x tentu pasai. sekian time kasih..peace

    0
    0
  72. sweetymya says:

    masa tengok siaran tu, memang agak terkejut dengan lawak zizan. paknil berhak untuk marah. tapi sebagai manusia kan tak lepas daripada melakukan kesalahan. so janganlah panjangkan lagi isu ini. to paknil, do forgive him =)))

    0
    0
  73. kurus says:

    soalnya zizan telah brbuat silap n sudah minta maaf. paknil pulak dah maafkan. syukur alhamdulillah.

    kini kta tahu soft spot paknil adalah arwah ayah dia.
    kalu tk silap, aritu paknil pun ada komen jozan masa rl2 bila mrka buat lawak tang “terbaekk punyerr”.
    in spite of his own melawak kt org lain slama ini.

    adaka ini indikasi bhwa ‘pelawak’ sendiri pun tidak suka dengan lawak?
    indikasi bhwa ‘penyanyi’ sendiri pun tidak suka dengan nyanyian?
    pelakon pun tidak suka dengan lakonan.

    akan tiba masanya bila kita, ‘di bawah sedar’, merasakan apa yg kta lakukan slama ini…burnout.
    lebih2 lagi bila…..

    0
    0
  74. ek elelele pe bendelh ni pun jadi isu ka…;p

    xpro lgsug…;p mgkin terslah or tersasul ckp ja pon…;p bknnya dia dia kutuk meroyan pn…;p

    sorilh aku xtgk smalam;p…mak ayh aku conquer tv aku tgk ja pe yg diorg tgk;p…

    asal aznil jadi penkritik ka?alamak xde org len ka nk jadi;p…

    0
    0
  75. hehe.. says:

    yes MAKTOM!

    aznil depan camera punya la manis.. bile ‘cut’ aje muka plastik masam x hengat. ade tu peminat nk bergambar bole die buat muka? isk..isk.. aku yg tgk ni pun terus x minat aznil ok..

    0
    0
  76. MakTom says:

    maktom ni bukan pereka cerita uols~~ Maktom memang tak glamer tapi VAZZ nye tu ade… kalau uols rapat dengan artis2 atau DJ2… tahulah perangai si PAKNIL ni… Lepas abg din meninggal dunia… ERA duk sibuk cari pengganti… macam2 manusia dia try nya… tapi banyak yang tak lekat sebab PAKNIL cerewet… kalau di konti, dia x bagi orang lain cakap banyak… dia edit… kalau partner dia cakap benda yang best pun dia buang nya… dia saja mau menang…

    Maktom bukan fitnah ye… maktom memang kenal sangat dey’ols ni… last2… hanif dan ray yang melekat sebab depa ni budak baru… jadi, ikut cakap la… yang nak digandingkan sebelum ni semua dah berpengalaman… mana nak jadi dia aje yang bercakap kan…. jadi baik conquer konti sorang2… malas la maktom nak cakap lagi….kang banyak rahsia2 yang maktom pecah…

    kalau korang tahu brape era bayar PAKNIL ni lagi lah terkejut!

    0
    0
  77. huhuhu says:

    saya tetap respek aznil sbg pengacara no.1..biar pun zizan tgh naik…..kerana aznil lebih senior dan telah membuktikan kehebatannya dengan merangkul pelbagai anugerah dalam dan luar negara…..Zizan sebagai pengacara yg baru merangkak kena byk belajar lagi…setakat popular ja…tak kemana dan tak kan bertahan lama….kena terbaik juga……

    Peminat di luar sana pula jgn terlalu cepat meletakan penanda aras siapa bagus sipa tak bgs…minat hak masing2 tp harus melihat dgn mata hati terlebih dahulu….

    sikap manusia ada lah peribadi…kalau sikap cerewet itu memberikan kebaikan…so what….biarkanlah kerana dgn sikap cerewet pak nil lah dia bertahan dan menang pelbagai anugerah terbaik dan popular….

    0
    0
  78. azreeny says:

    orang yg baik akhlaknya akan sentiasa memaafkan biar sebesar mana kesalahan yg org lakukan pada dia…tp org yg elok budi pekertinya adalah yg sanggup mengakui kesalahannya dan memohon maaf….Sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula kita sesama insan pasti ada kata n tingkah laku dlm tak sedar mengguris perasaan org lain..Apa yg penting jgan sesekali malu utk minta maaf….Harus malu kalo buat salah tp ego nak ngaku….Peace No War….

    0
    0
  79. MakTom says:

    i like u lah azreeny…. komen yang memberasangkan dan bagus anakku!!

    0
    0
  80. najah says:

    sensitif konon org tua nie… ko dulu2 pun sama gak.. skrg zaman kejatuhan ko.. aku ukup myampah org tua plastik nie.. haaqqq tuiiihhh

    0
    0
  81. treatmen says:

    bila terlalu happy..memang macam-macam leh jadi..

    0
    0
  82. huhuhu says:

    adakah zizan sdh lupa diri dan merasa diri dah popular lalu buat lawak sesuka hati???….mgkn zizan tak kan minta maaf kalau aznil tak timbulkan teguran tu dlm twitternya…..Lisa surihani pun pernah terlps kata dlm program Mari Menari ….biasalah manusia kan…

    Saya tak sebelah mana2 ….sebagai ingatan jgn terlalu memuji atau mengeji …. selagi bernama manusia tak ada yg sempurna…ada kelebihan dan ada kekurangan….kalau nak naikkan artis pujaan kita pun jgn lah mengaibkan artis lain…kelak timbul pula aib artis pujaan kita..susah nak jawap….

    0
    0
  83. Jena Jen says:

    pak nil ibarat ketam tua. Ketam tua dan ketam muda bawak2 la bertobat yer

    0
    0
  84. Elmo says:

    Come on lah… paknil pun pernah buat lawak yg boleh menyakitkan hati org.. tak kira lah hina arwah bapa or mana2 pun.. selagi ia menyakitkan hati org itu pun lawak bodoh…

    0
    0
  85. Jambatan says:

    Bila Aznil ni mau kahwin? Org panggil pak nil dah. Takkan tunggu tok nil.

    0
    0
  86. NUR says:

    Setiap orang pernah buat silap….Harap Pak Nil maafkan Zizan…Dia pun dah minta maaf….Dulu pun Pak Nil pernah terlepas cakap semasa jadi pengacara AF….Tak ingat la musim ke berapa tapi…masa tu Pak Nil cakap pelajar AF yang bernama Syawal ” Tak tahu beza ke yang masih dara dan tiada dara ” gara – gara Syawal ni peminat Erra Fazira…(masa tu Erra Fazira masih Janda) dalam pantun yang diucapkan secara langsung…Pak Nil pun tak sengaja kan ??? Tapi Erra Fazira tak ‘mengamuk’ pun walaupun melibatkan maruah dirinya yang dipersenda macam tu hanya kerana statusnya….So dalam hal ni…lebih kurang je..cuma harap lepas ni sesiapa sahaja sebelum nak berlawak ke bagai…..hati – hati la…Terlajak perahu boleh diundur….terlajak kata ????

    0
    0
    • NUR says:

      Tambah lagi..hehehe……….Lepas ada peminat yang komen cakap Pak Nil tak sensitif…baru la Pak Nil minta maaf dekat Erra Fazira…..Mujur la Erra Fazira ni pun jenis orang yang ‘pemaaf’ dan tahap ‘kebal’ walau apa pun kutukan, kritikan, fitnah bagai dilemparkan…dia tetap ‘senyum’ dan maintain je……Ingat dulu…Erra Fazira pun pernah tersilap cakap gara – gara ‘Bola Sepak pasukan Kelantan’…..Tak sampai berapa minit Erra minta maaf….Tak semua orang nak akui kesilapan mereka seperti Erra dan Zizan ni….so sendiri fikir la…..Tak rugi pun kita meminta maaf dan memafkan kesilapan orang….

      0
      0
  87. melyssa says:

    pakniL cepat melenting bile zizan xsengaja memainkan nama arwah bapa nye, Zizan dah pon mohon maaf. tapi mcm mane plak time pak niL memainkan nama org, fizikal org? nak2 dlm macam2 aznil tuh, suke mempersendakan org tp org boleh terime..jadi kpd pak niL, jgn la cepat melenting, what goes around comes around….

    0
    0
  88. Dania Cute says:

    senang camni la, judging diri sendiri dulu sebelum nak judging org lain. pak nil ke, zizan ke, masing2 teliti kesilapan masing2 dan jgn nak terus serang. buat peminat aznil yg ibarat ‘minyak’ tu, ingat sket, selebriti awak pun pernah buat silap. so keep silent, ok? kita sebagai org luar just saksikan apa yg seterusnya berlaku. sesungguhnya Nabi a.s mengampunkan umatnya lagikan kita manusia biasa.

    0
    0
  89. huhuhu says:

    haha…lucu bila timbul perkataan tua…dan ketam tua….semua org akan melalui fasa tua termasuklah zizan…mslhnya dah seatle kan?….anggaplah semua tu sebagai perkara biasa ja…..peliknya knp smpi timbul soal nak aibkan org pula?

    Lumrah dlm industri seni setiap yg lama akan diganti dgn yg baru…tak kan aznil selamanya bertakhta…pasti akan ada penggantinya….tak kira lah siapa termsk lah zizan..rezeki masing2….dan akhirnya zizan pun akan mengalami kejatuhan juga kalau dia dah tua dan lawaknya dah tak releven lagi….dan ianya akan berputar mcm roda…..

    0
    0
  90. huhuhu says:

    tidak mustahil zizan pun akan sensitif juga bila dah tua mcm aznil…..jd tak perlulah diperbesarkan isu tua dan sebagainya…..hukum alam…

    0
    0
  91. lovetoseesweetcouple says:

    BULLSHIT la nara ni, statement paknil maafkan zizan apsal ko tak letak kat sini? bullshit gila,

    aku cabar ko letak la skrg!

    saje doh nak panaskan cite, apikan cite padahal for both paknil n zizan dah tutup buku, thats it! finish!

    what kind of ppl ure nara? i always wonder, how could sleep well at nite making such thing like this, omg god bless

    0
    0
    • kau dan aku says:

      abang nara tk sehat kot hari neh

      0
      0
    • capricorn man says:

      zizan poyo dan bullshit sama mcm lu

      0
      0
    • kurus says:

      aku cooolll jerk semalam..sbab aku da baca komen pk nil maafkan zizan, pknil cakap dia pun buat salah, orang maafkan dia.. so… tu la pasal aku ok ok jer..

      eh.. bukan smalam ada bn paste kan juga ker??

      apa2 pon, bn ni tempat MENGAJAR orang supaya berhemah utk menerima segala posting yg dibuat kt sini..jangan telan jerk..

      we gotta read between the line..

      0
      0
      • lovetoseesweetcouple says:

        mengajar supaya berhemah with this misleading kinda posting so that everyone knows it halfway and started to blame either one of the party, dont cha see the way he posted this article, intentionally to provoke readers? one more tweet and readers who does not have twitter will know the whole stories yet nothing, that 1 final twitter plus following twitter when paknil does not want to make the issue go further. god bless.

        0
        0
  92. mamat puchong says:

    aku memang x suka si zizan ni..lawak kadang2 over sangat…lawak mengutuk orang….dalam satu rancangan melodi buat main 2lagu insyallah nyanyian maher…buat joget2 bodoh ala2 rap nyanyi lagu insyallah…masa tu aku tengok dia betul2 buat lawak bodoh..yang membodohkan diri….menpersendakan islam..kau tengoklah lagu camana yang kau nak joget camtu … ni lagu ketuhanan …cam bebal !

    0
    0
    • petra_dubies says:

      yang lawak dalam Melodi tu memang memalukan Muslim, xhormat dengan Agama,,, xberapa nak pandai dengan isu2 yang tak sepatutnya di jadikan lawak

      0
      0
    • Caldina says:

      hahahhaa……..

      saper yg bebal ?? aku rasa kalau ko lepak kat Dubai…. aku rasa mesti ko kata pak arab kat sana lagi bebal…….

      p/s: len kali byk kan membaca sebelum tibai orang bro…

      0
      0
      • kurus says:

        fahm maksud ko Caldina…
        sbnarnya aku pon gelak jer tengok zizan kt melodi arituh.. aku gelak sebab aku rasa dia SINDIR aku krana gelek2 kalo dengar lagu maher zain..

        (haaa..korang sentap? takkk..cenih.. aku tk tau memula itu lagu dakwah..sbab sgt bising orang tawar2 harga kt gedung masa tu..) ok.. beselah intro padang pasir yg sgt lah mentop tu..ish ish..

        so…aku punya pendapat.. zizan buat gitu sebab dia nak NASIHAT sambil berlawak..kepada orang (macam aku)..supaya jangan lah joget2 bila dengar lagu dakwah. sekian, terima kasihi.

        0
        0
        • kurus says:

          caldina
          i like how they headbanging n bunyi sound panggil ‘puak’ ker.. per tu..uulUUlllUUUlllluuu…hihihi..

          ish..giler aku baru sedar yg lagu maher tu dakwah bila dengar betol2 kt kete….ya rabbi..trkedu…isyy

          0
          0
  93. abus says:

    Kadang2 Zizan pon boleh tahan jugak kurang ajar die tu.Ingat lawak2 die buat tu bagus sangat ke?Kebanyakannya semua lawak bodoh.Tak fikir.Tak faham la sape yang minat die ni.Adohai.

    0
    0
  94. nur arin says:

    xde bendela pak nil…linda onn pun org selalu buat lawak cakap linda off la apela…org pun paham…bukan nak persendakan org tu maknanya xnak samekan betul2 ngan org tu…

    0
    0
  95. Caldina says:

    Uk alahhhh…………. benda kecik mcm ni pun si pak nil nak kecoh2……. emo ntah hapa2…
    giler la si pak nil ni……. tak der apa pun… dah nama pun melawak… mcm la dia sorang aje nama aznil kat malaysia ni…. ek eleeeeeehhhhh…

    p/s: bosann giler…. aku dah mula rasa benci ni……. dulu aku minat si aznil ni… tapi dah makin tawar hati dgn perkara kecik mcm ni nak jadikan besar……..

    0
    0
  96. Reena says:

    Siapa tak marah kalo org men2 nama bapak kita..nak plak yg dah meninggal dunia..tapi aku respek dgn zizan pasal dia cecepat mintak maap dan aznil pun sedar dia pernah wat silap..so moralnyaa…bermaaf2anlah sesama mereka…tak yah nak tunggu raya..aznil pun tak yah lah sentap melampau pasal ko pun pernah wat silap..just bcoz skang ni ko pengacara no.1 (ada carta ke?) negara, dan dan ko nak tunjuk diva…tolonglah selamatkan.

    0
    0
  97. Joe says:

    Org tua, biasalah, makin tua, makin terasa, makin tua, makin kebudak budakkan, biasalah Atuk Aznil…Jangan touching2 benda kecik, byk lagi yang kita boleh fikir, cukup sembahyang 5 waktu ke, banyak pahala dah ke aku buat,

    0
    0
  98. fan zizan.. says:

    org yg bengang and sambil ngutuk si zizan nie maybe berjiwa lembot kot that y sentap abez luar dalam.wakakaka..

    0
    0
  99. mamat puchong says:

    eh caldina…kalau pak arab kat sana dah bebal x cm orang islam..kau nak jadi bebal gak ke ??

    0
    0
  100. mamat puchong says:

    and lagi satu aku nak tanya kat si caldina cam bagus ni..kalau orang main nama bpak kau..kau bengang x? aznil ada usik ke si zizan tu…sebab tu next time buat lawak pakai otak …mesti selalu ingat bukan semua orang suka kita beb…kalau dah fofular tu jgn naik tocang pulak cam rasa diri bagus..aznil dah berapa lama kat industri ni…kalau baru setahun jagung kena hormat otai2

    lagi satu jangan suka mengutuk panggil orang dgn nama si ketam tua etc2…at least aznil at the age of 40 he still look good, makin laku…so tanya la diri sendiri kalau dah 40 masih laku lagi ke cam aznil??

    0
    0
    • mia says:

      kalu org ejek nama bapa saya..saya ok ja sbb saya tahu bapa saya adalah yg paling besh dan baik tapi kalu dia ejek BAPA saya..saya marah..oklah…mcaman pula dgn kawan saya time kecik2 dulu nama bapa dia KATAK?…kesianlah tiap2 hari klu bagi buku latihan mesti kena pangil nama bapa dia….last2 kena tukar…

      0
      0
    • Caldina says:

      hehehe..

      tgk tu… tak semena2 emo…. lek ar bro… lu ni pun jgn la tetiba sentap…..
      lawak la aku baca komen ko… mcm budak baru nak pass pmr … ikutkan nafsu dan hati……

      bukan isu laku tak laku bro.. tapi USAHA tu yg akan membuatkan sesorang itu laku atau tidak…. itu yang pasti.. kalau setakat duduk kat rumah.. tunggu offer.. memang la tak laku….. bak kata omputih.. spoon feeding memang la buat org tu tak kemana2 sampai la bila2….

      ini bukan kes main nama bapak ler deerrr…. ini lawak.. ko jgn la misinterpret bro… bila si ada orang bangang kata ‘kuang ajo ler tu main nama bapak orang’… ko pun follow…. ko pun serupa dgn idola ko tu… sentap tak tentu hala… meroyan… lek ar bro…..

      habis tu…. mcm ler si aznil tu tak pernah wat salah… asik jiwa pink ajeee aku tgk si aznil… nangis… sedey… gelak kuat2…. ajak penonton nangis sama2 dgn dia.. rambut merah… elok sgt la tu ?? pk bebaik bro….

      p/s: lu berdiri depan cermin dan tanya diri sendiri dulu…. laku ke aku masa umur aku 40 ??

      0
      0
      • Amier says:

        Oklah tu dah bermaap maafan,Hai….Zizan, nasib baik ler ko tak sebut Nagapathinam, kalau tidak nahas le kamu.Tapi ape pun aku respect your politeness,lahir dari hati kamu yang ikhlas.Keikhlasan ko sememang patut di hargai.

        0
        0
  101. hangus says:

    err .. aku pong dah x berkenan ngan aznil .. tekepit kepit …Kalau dah selalu muka kita kat tv tu .. org menyampah .Cari la bidang laen pulak .. jual karipap ke ..

    0
    0
  102. singa tido says:

    jgn gado2…
    elax2 ok…
    tak dapat ape pun kot gado..bermaafan lagi bagus..

    0
    0
  103. fan zizan.. says:

    caldina ko faham jer la….org yg emo nie sewaktu denganye kot….org kate cubet pehe kiri benda len yg rase hahahahah…

    0
    0
  104. BaHlol says:

    Orang yang minat Zizan ni kebanyakan budak2 baru nak up.Biaselah poyo.Same mcm Si Zizan tu,Dahla ketot sekali aku lempang tak pasal…Tak boleh blah lawak2 bodoh dia tu..

    0
    0
  105. Harimau Malaya76 says:

    Salam..isu pasal mainkan nama family ni aku rasa tak yah nak besarkan..Yang salah dah pun minta maaf.. hidup kita ni sementara je..paknil dan Zizan,korang satu industri je,kecik je kt malaysia ni.

    0
    0
  106. Harimau Malaya76 says:

    Buat paknil dan zizan..eloklah berdamai demi kehidupan yang harmoni dalam industri ni..Aku tetap sokong Johan Raja Lawak!!!

    0
    0
  107. anonymous says:

    sy tdk memihak kpd sesiapa,tp bg sy,zizan hnya melawak…

    kebiasaannya seorg pelawak gemar mbuat lwak ‘parody’ sprti yg kita lihat di luar negara…

    bg mengelakkan sesetengah pihak terasa hati,mereka ‘mengubah sedikit nama’@perwatakan tp msih mengekalkan sedikit ciri2 sesetengah individu supya kita kenal org terbabit…

    cnth plg dekat,rncgn ‘Oh yeah’…

    wtk ‘stefri'(stacy),Joe fri frow(joe flizzow),pati ibrahim(pat ibarhim) tp mereka tidak terasa hati pun…jd usah lah terlalu mrh…

    0
    0
  108. Fuck you says:

    Aznil sendiri pun pena buat silap!! Lawak Aznil pun 2X5 jer!!!

    0
    0
  109. una gugu says:

    pendapat sya bila kta berada dalam satu bidang yg telah mengangkat nama seseorg itu, harus la kta sedar bahawa kta harus sanggup menerima segala risiko yg datang lebih dr perkara yg kta sudah ciptakan.. dan seharusnya kta sentisa ingat bahawa keberadaan kta disatu tahap yg tinggi itu harus kta sentiasa tunduk melihat kebawah agr boleh menghulur tgn pd mereka yg berada dibawah utk sama2 berdiri dengan kta diatas..jgn kta terus meninggalkan mereka.. pd zizan, bgusla kmu masih meletakkan diri sbg org yg masih perlukan teguran.. itu sesuatu yg baik bwt zizan walaupun zizan sudah berada dibarisan yg sama dgn paknil..sikap ni yg kta nak.. tidak hanya mendongak keatas walaupun sudah berada di atas..paknil kne blaja dr zizan utk perkara mcmni..kta bukan sape2 yg sgt mengharapkan keagungan dr org lain.. kta tetap manusia biasa dan belajarla bersyukur dgn segala pemberian-Nya..

    0
    0
  110. Adzriel AB says:

    nama bapak jgn main2. jgn suka ubah2 nama sesorg dari elok kpd yg tak elok bunyinya. boleh bergaduh besar nanti.. alhamdulillah zizan dah minta maaf. harap pak nil maafkan.

    0
    0
  111. mcm bagus says:

    aku x suka tgk mcm2 aznil,suka sgt pak nil wat lawak2 mengata org,itu la,ini la…nie time zizan tersasur,bengang giler dia

    0
    0
  112. Bisu itu lebih baik daripada berkata perkara yg x bfaedah says:

    hak eleh pak nil tuh..lelebih pahal?? padahal die salu gak mpersenda2kan nama bpk org..mcm x biasa. what goes around comes around..

    0
    0
  113. luvly says:

    to all [email protected] fans….
    benda ni x beso la…tp yg jd beso sbb komen korang tu..small matter and already settle. let them settle and you all x yah la nk masuk campur or nk kutuk2 sape2.
    kalo xde aznil x kan ade zizan. so after this no aznil, zizan lak yg akn replace him. so same2 memerlukan.

    hope jgn perbesarkan kes yg dh tutp…

    0
    0
  114. misnon jamil says:

    di antara komen yang saya suka ialah dari Nurul Iman, ada rujukan kitabnya. sebagai umat islam, kita harus sedar bahawa lawak hiburan tidak dibenarkan, drama dan filem pun termasuk dalam kategori ini. kita ramai yang jahil, ada baiknya memilih jalan paling keras, menolak hiburan yang melekakan dan tidak memberi manfaat. jikla terus berhibur dan berlawak, banyaklah perkara yang menyinggung seseorang, cuba semak semula komen Nurul. dan kalau ada masa baca blog islami yang menerangkan tentang lawak ni.

    0
    0