Written by Bella | March 9th, 2017

Harini 9 Mac 2017 merupakan hari paling bermakna buat Elly Mazlein kerana anaknya Putri Sara Sefhia kini sudah berusia satu tahun. Petang tadi, Elly telah mengadakan majlis ulang tahun kelahiran yang pertama buat anaknya itu.

Namun, kelibat bapa Sefhia, Azmi Hatta langsung tidak kelihatan. Menurut Elly, Azmi terlalu sibuk sehingga tiada masa untuk mengambil tahu hal anak mereka apatah lagi mengucapkan selamat hari lahir buat Sefhia. Elly juga memberitahu Azmi sering memberi nafkah lewat daripada tarikh yang ditetapkan.

Saya anggap dia pergi ‘berperang’ sahaja. Sibuk sangat sampai tiada masa hendak tanya soal anak. Sefhia sudah setahun usianya namun bukan sahaja hadiah, ucapan pun tidak ada.

Sefhia tidak pernah dapat sehelai baju pun daripada bapanya. Mungkin dia rasa RM1,500 itu cukup. Tapi dia sepatutnya datang jumpa anak, itu tanggungjawab sebagai bapa. Mungkin dia sudah lupa anaknya kini setahun. Saya sengaja tak menjemput dia ke majlis hari ini sebab ada atau tidak, sama sahaja. Patutnya sebagai bapa dia tahu, takkan saya kena ingatkan

Anak adalah permata yang tidak boleh diganti dengan wang ringgit. Sesibuk mana pun seseorang bapa meskipun sudah bercerai, luangkan masa dengan anak anda dan buat anak anda terasa disayangi.

Sumber Berita : Utusan Online

48 responses to Azmi Sibuk Sangat Sehingga Tiada Masa Untuk Anak – Elly Mazlein

  1. minah leter says:

    attention seeker tol…mental

    35

    2
    • Pekerja Gomen says:

      RM1500 tu mungkin kecil untuk ko… tp itulah gaji bulanan pekerja kilang yang ada lima anak tau tak… cakap tu cuba la pakai otak sikit. Ko tu kurang cantik tapi banyak kali tunjuk desperate dan bebal… sampai aku terpk2 ko ada industri ni hanya untuk menyemakkan keadaan yg sememangnya dah semakin semak dengan lambakan retis yg takde kualiti.

      33

      1
  2. Yaya says:

    Yg namanya lelaki..
    Jgn kata birthday anak bini, kadang birthday dia sendiri pun dia x hengat okay! Jauh sekali anniversary and bla bla bla semua tu
    High expectation.

    31

    0
    • jemik luper says:

      itu laki ko lah tuu

      28

      1
    • Yekeni says:

      I dah 20 tahun kahwin. Tak pernah sekali laki lupa hari lahir i atau pun anak.

      Ye lah, bini 1, anak 1… takkan itupun takleh ingatkan…

      Lain lah kalau bini 4, anak 20…. ye tak?

      30

      0
    • jemik luper says:

      sebab ko cari laki yang buta huruf . buta nombor . macam mana dia nakk hengat ! pom pom dia x tahu ..

      memang pom pom lah laki ko ..

      1

      0
  3. yaya says:

    Masalah dlm kain xpayah heboh2kan… RM1,500 tu byk utk sorang baby. Sy yg dh berkeluarga pn gaji tak sampai macam tu. Belajar bersyukur pn elly.

    56

    0
  4. vovo says:

    Masalah dlm kain xpayah heboh2kan… RM1,500 tu byk utk sorang baby. Sy yg dh berkeluarga pn gaji tak sampai macam tu. Belajar bersyukur pn elly.

    8

    0
  5. Hamba Allah says:

    Syukurlah elly. Ada kawan saya anak perempuan dia da umur 8 tahun, usahkan nafkah anak, jenguk pun tidak, tanya khabar pun tidak. Bapaknya suntik vit C la, tuka tuka handphonela. Jadi elly syukurlah rm1500 banyak tu

    19

    1
    • justme says:

      bukan nak mengata…tapi jantan melayu memang macam gitu…bukan ajer, ely dan rita saya dengar jiran mak saya pun sama, laki jarang jenguk anak. sebusuk-busuk dan sejahat jahat mat saleh walaupun diaorang bercerai-berai, tapi diaorang tak pernah lupa jenguk anak or pay child support. So hati-hati lah lain kali kalau bercerai dengan jantan melayu.

      18

      1
      • Mummy says:

        Ko dh wat survey ke kat matsalleh? Brapa ramai matsalleh ko kenal?

        2

        1
      • Anonymous says:

        Di Australia,bapak wajib bayar child support untuk anak.gaji dipotong jadi bapak2 orang putih ni mesti la nak lawat anak2 dia.sebab duit banyak keluar.bapak2 melayu kat msia hmm.hampeh.pergi court pun taknak.rela bini tu digantung tak bertali.duit nafkah anak kau rasa??

        6

        0
  6. Anonymous says:

    Kekadang berdiam tu lebih baik. Orang tak tahu jadi tahu. Dalam internet ni boleh dikatakan semuanya bersifat kekal. Apa perasaan anak anak bila dah besar nanti diorang terbaca balik?

    16

    0
  7. Aku says:

    Hantu!

    2

    0
  8. Matame says:

    Cerita dia kan dh basi n reda.. ni la masa nk upkan balik..hahahahha dh leh baca permainan dia

    6

    0
  9. Anonymous says:

    meluat

    5

    0
  10. vroom says:

    hodoh nya anak dia.. hitam.. sorry.. jgn marah..

    1

    29
    • ooohoooiiiii says:

      ALLAHUAAKBAR…..MANUSIA JENIS APA KO NI…BUDAK TU SUCI LG..JGN BABITKAN DIE DLM MSLH MAK BAPAK DIE….KO MENGHINA CIPTAAN ALLAH KO TAU X…CUBA KALAU ANK KO ORG CKP MCM TU APE KO RASA….BDK TU XDE DOSA LG..KO JGN NK TMBHKN DOSA KO PLAK…

      2

      0
    • Anonymous says:

      u islam ke? bodo.. klu bkn islam pun u pun ada tuhan..
      bdosa menghina ciptaan Tuhan.. bongok..

      5

      0
    • Anonymous says:

      tgu anak ko lak nnti ye… jgn keluar berkerak sudah… yg ko kutuk hitam tu Kejadian Tuhan..yg ko nak pertikai kenapa..LOL.. yg elly pun satu, sudah2 la canang cerita ex ko xjenguk ank kt media..sekali kongsi ok lagi…klau tiap bulan cerita sama je.. silap hr bulan ko boleh buka pekong sndri…tau dak…haishhhhh

      5

      0
    • Anonymous says:

      Harap anak ko nnt lebih hitam dr itu. Xda ugama agaknya menghina ciptaan tuhan.

      0

      0
  11. Anonymous says:

    artis2 janda ni lately banyak betul masalah ek….jiwa kacau gitewwwww…..
    buat grup lah nora fasha elly izreen rita….meriahhhh…..

    8

    2
    • mak jah says:

      hahaha mak setuju sgt komen kau ni nyah.ntah kenapa la mak mak janda ni memekak berkokok balik ni.dah lama tak kena henjut gitu le jadinyaaa kahkah

      0

      6
    • Anonymous says:

      Setuju. Kalau sebenarnya apa jua ex buat, semua salah. Dia nak apa sebenarnya? Takkan si ex ni, nak hegeh2 dtg ke party org x invite. Lepas tu kena hadap org perli2…sbb attend ke tak ke… mmg si pompom tua ni x puas hati juga. Dia bagi nafkah anak kira syukur.

      1

      0
  12. cha says:

    macam sakit je orang yang komen. yang macam lupa family itu ayahnya budak tu tapi maknya pulak yang kena kutuk. haiii.

    1

    1
  13. sentap says:

    x habis lagi ke mak jemah sorg ni…setel luar dah la…x abis2 meroyan…meluat lak tgk…janda sangap glamer je dia ni…

    2

    0
  14. MISSING IN ACTION says:

    tak payah lah keluar gosip gini.. orang menyampah lah elly..

    2

    0
  15. Ohyeah.. says:

    Aku pun tk setuju jika betul azmi tk bertanya khabar dan menjenguk ank.
    Tapi aku lagi tk setuju bila pompom menjaja cerita ni kt wartawan. Bila perang ni nk tamat? Mk bpk sofea fikir fikirkan lah psl sofea.

    3

    0
  16. Oo says:

    Haihhhh..si pok pok nihh..tak finish2 kan..lepas satu isu adelg isu lain…ape yg tak puas hati tak tahu lh…mcmne ex ko tu nk jenguk ank dia..bila org tu nk jenguk jer…ko punya perli tu berdesing mcm kilat tau..bila tak jenguk ko kecoh satu malaya..dengan tulisan ko tu org pn boleh tau mulut ko tu royan tahap mne..ko ni bukan tak baik…ko ni baik…tpi mulut ko mcm..ermmm..sendiri tau la ye

    3

    0
  17. Zura says:

    Bila Elly cakap RM1500 tak cukup untuk baby dia yang seorang tu, ramai orang cakap value tu dah banyak. Tapi bila si rita tu tuntut sampai RM5000 untuk dua orang anak, ramai orang cakap tak cukup. Bias ke kat situ? Btw, not a fan for both.

    1

    2
    • anon says:

      Tuntutan tu ikut gaji/kemampuan suami. Yg gaji mahal kene bayar banyaklah bodoh. Bkn semua org dpt bayaran yg sama.

      5

      0
  18. Are You says:

    Dh terang2 ko x jemput azmi tu..pstu ko bising ckp azmi x amik tau hal anak..mmg saiko la minah ni..ckp lak suke perli2..aku plg x suke org suke perli2 nih..mcm budget bagus..

    10

    0
  19. hakak cun says:

    rm1500 tu byk wehh utk seorang bby.. lgpon nak ucapkan besday kat budak umo setahun bukn dia faham pon..adoiii laa

    4

    0
  20. kak mai says:

    move on plsss ely!
    asyik crita hal peribadi je, peminat pun naik muak. mcm industry seni takde dah crita berkualiti sebab semua artis sebok crita hal peribadi je..

    5

    0
  21. milah says:

    tak move on lg ke dia ni? plis stop la crita psl hal peribadi ko ni elly. org dh muak dah pon!

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Kau ni asal orang tanya mulut kau mesti nak jawab kan. Lain kali cakap no komen je blh tak, tak payah bagi statement lagi.

    1

    0
  23. joshua says:

    Minah bajet bagus ni ingat lawa ke dia berselfie mcm dlm 1st pic tu, aku tengok mcm hantu adalah…

    2

    0
  24. Naneno says:

    Kau ni asal orang/reporter tanya je mesti kau nak jawab kan. Lain kali cakap no komen je boleh tak. Simpan sikit la cerita peribadi kau tu. Tu pun nak kena ajar ke.

    0

    0
  25. Name says:

    Comella kat lina pom pom ni.. terngiang2 statement perli memerli dia kat melodi masa majlis aqiqah anak dia kot.. terbayekkk!!!

    0

    1
  26. Bunga Lily says:

    Artis ni lagi suka famous pasal tuntutan lpas cerai kot ye. Kawen kecoh. Cerai kecoh. Pasal tuntutan bagai lagi kecoh giler. Phuiiii.

    0

    0
  27. Nazeeya says:

    pening kepala, udah udah le, move on, tak perlu cakap banyak2 kali, dah perangai dia macam tu. satu Malaysia dah tahu.

    Perlu ingat setiap kenyataan mesti ada 3 pekara, 1. suara anda, 2. suara azmi dan 3. kebenaran.

    0

    0
  28. Sopi jikang says:

    Tak habis lg ke kisah psl ex laki elly tak dtg jenguk anak?sudah2 la kak elly pom pom,asik jaja crita sama ja.

    0

    0
  29. tak suka maya karin says:

    camel toe

    0

    0
  30. Ko dah kenapa says:

    Ler.. selai baju pon xpenah beli pon ko nak bising.. nafkah anak smpi $1500 tu ko ckp sikit.. xyah la ko nak perli2 lagi bekas laki yg mmg ko tau xberguna tu.. aku ni anak dah umo 3 tahun cerai dr anak umo 5 bln.. selai baju atau ape pon ex aku xpenah beli. Dah aku tau dia jns xleh pakai, aku pon xmintak sbb klu mintak pon buat menyakitkan hati je.. bg aku ex aku tu xwujud.. aku xhrpkan langsung org xberguna utk jadi bertanggungjawab atau whatsoever.. pelik aku pompan ni dok pompang2 biarlah weh move on la

    1

    0

Leave a Reply to Yaya - Cancel

Optional