Written by serenity | February 22nd, 2013

Dalam satu temubual eksklusif Berita Harian dengan Fizz Fairuz yang disiarkan akhbar tersebut hari ini, Fizz Fairuz telah menjawab kenyataan Azlyn yang dia berbohong tentang status perkahwinan Azlyn juga di akhbar yang sama semalam. Fizz memberitahu yang dia ada meminta penjelasan dari Azlyn mengenai dakwaan seorang lelaki yang Azlyn ialah isteri keduanya, dan Azlyn juga mengakui hakikat itu.

Selepas bertemu lelaki itu, saya bercakap dengan Azlyn. Saya tidak marah, walaupun hati saya kecewa. Azlyn seperti terkejut apabila rahsianya terbongkar. Azlyn mengakui berkahwin dengan lelaki itu, tetapi caranya, seperti tiada apa-apa, seperti perkahwinan itu tidak sah. Mana boleh, berkahwinlah di hujung dunia sekalipun, pernikahan mereka sah di sisi agama. Cuma mereka perlu mendaftar dalam negara untuk mendapat sijil perkahwinan yang sah. Perkahwinan mereka sah walaupun tidak didaftarkan.

Saya tidak mahu komen panjang lebar soal ini kerana saya tidak mahu terus mengaibkan Azlyn dan keluarganya. Tetapi saya perlu menjawab persoalan ini kerana saya tidak mahu terus dituduh sebagai penipu dan menganiaya hidup orang. Saya bercakap benar kerana ini soal maruah saya dan keluarga.

Fizz turut menyatakan yang bapa Azlyn seolah-olah tahu apabila diajukan persoalan tentang perkahwinan Azlyn sebelum ini, tetapi alasan yang diberi ialah Azlyn dilarikan ketika berkahwin dulu. Fizz tidak dapat menerima alasan tersebut, baginya dilarikan atau kahwin lari, mereka ialah pasangan suami isteri yang sah mengikut syarak.

Fizz mendakwa melihat nama Azlyn pada sijil nikah yang ditunjukkan lelaki tersebut, dan tidak melihat tarikh dan butiran lain kerana terlalu kecewa.

Fizz berkata yang dia sudah banyak menanggung dosa dengan berkenalan dan bertunang dengan wanita itu, dan tidak mahu terus menanggung dosa.

Oleh sebab itu dia mengambil keputusan untuk memutuskan pertunangan dengan wanita itu Ahad lepas.

Mengenai dakwaan sihir, Fizz berkata yang dia tidak menuduh Azlyn melakukan sihir terhadapnya, dia cuma berkata keadaan dirinya seolah-olah seperti terkena sihir. Fizz mendakwa tidak mempunyai selera makan dan jika makan dia akan muntah. Dia juga berasa was-was ketika ingin melangsungkan pertunangan dengan wanita itu, tambahan pula tangannya tersimbah air panas dan keretanya rosak sebelumnya, tetapi diteruskan juga pertunangan itu kerana majlis telah dirancang.

Untuk berita lanjut, sila dapatkan naskhah Berita Harian anda hari ini.

Pada pendapat kami, mungkin Tuhan ingin menunjukkan sesuatu kepada Fizz. Memang benar kata Ustaz Wan Akashah sebelum ini, majlis pertunangan perlu diuar-uarkan kerana dikhuatiri tunang dipinang orang lain. Dalam hal ini, keadaannya terbalik pula, kerana Fizz pula terpinang isteri orang.

Allah maha besar.

***

Minat Dikir Barat? Pakat maghi ke Kompleks JKKN Kelantan pada 23 Feb (Sabtu) ini Dikir Ekstravaganza yang menampilkan Dato’ M. Nasir, Azlan & The Typewriter, Poe, Fendi Kenali, Man Khan, Roy Kapilla, Wakaka Crew dan lebih 300 orang pendikir pd jam 10.00 pg hingga 1.00 petang! Best..nak tahu kat mana?

Di JKKN Kelantan, Lot 1993, Seksyen 49, Tanjong Chat, 16100, Kota Bharu, Kelantan kira-kira 2 km daripada Pusat Bandar Kota Bharu dan berhadapan dengan Taman Perbendaharaan Tengku Anis, Kota Bharu.

106 responses to Azlyn Sendiri Akui Dia Sudah Berkahwin – Fizz Fairuz

  1. orang kita says:

    sebab itu perkahwinan mesti dihebahkn….

    0
    0
    • Anonymous says:

      fakta: ayah belah perempuan sediri sudah mengaku….kpd semua silent biar mereka bertiga selesaikan pd bks tunang fizz anda sdiri tahu ape anda suda wat…

      0
      0
      • aNak Hayam says:

        itulaa aniaya Almy Nadia lagi…kan dapat dosan kering selama berkenalan ngan wanita itu…..bertaubatlaaa

        0
        0
        • i'm not a monster says:

          azlyn ni memang sakit, x pernah jumpa lg org mcm ni… laki dia kawin 2..ko nk kawin 2 jugak,…x tahu hukum hakam agama ke weh…. nasib baik x sempat kawin lg…skrg fizz pandai2 lah ko selesaikan problem ni elok2, tu lah lain kali jgn CURANG…tak nak ckp jelah tak nak kt almy tu…tak payah buat org tertunggu2

          0
          0
        • Gina says:

          kejadahnye mobile site view ni nara oiiii???? sakit ati pulak aku nk view blog sendu ko nih!! kimak!

          0
          0
        • Anonymous says:

          mobile view aper kejadah ni, susah betul nk baca komen…nara jgn lah duk diam jer, baiki lah link tu..susahkan org betul, apa point tiba2 keluar mobile view tu, org on9 guna pc lah

          0
          0
        • Lembu Gemok says:

          Cerita dah makin huru hara…baik take it personal laa..cukup2 bercakap..mungkin azlyn tu sakit, mungkin fizz kena buatan orang..semuanya mungkin tetapi yang sebenar2nya tau mereka jer..so kita semua pembaca jangan letak tuduhan apa2 dah..kita baca,kita tahu,kita amik pengajaran..dah..jom kerja!

          0
          0
        • watermelon says:

          kelmarin ckp tak kawin lg, skrg dah kawin…pelik lah minah ni, kawin kt mana2 pun tetap sah, mana si ramli nk tgk..???? sembunyi lg lah tu

          0
          0
        • amoi says:

          Hurm…ALLAH bayar cash laa..ko naya n mainkan hati org lain, skrg itu lah balasan yg ko dpt Fizz oi..bertaubat n mohon maaf kpd org yg ko buat salah..insyaallah mst ati ko tenang nnt…kalau ko cari Almy balik, itu tanda, KO TAK TAHU MALU..hahaha

          0
          0
        • Anonymous says:

          padam (m.) kat atas tu kalau taknak mobile view.
          terima kasih

          0
          0
        • Anonymous says:

          hahaha.. padan muka..tu le balasan utk lelaki gatal. buat si almy mcm tak de maruah.. last maruah keluarga sendiri yg tercemar.

          0
          0
      • sunshine says:

        rasenya lebih baik panggil 3 org ni berkumpul skali, fizz, perempuan tu and husband dia, segala sijil nikah bawak skali, buat press conference..baru tahu sape betul sape salah.. kalau camni , smua dh jadi ular, putar belit citer..

        0
        0
        • fizz-azlyn-almy & konflik says:

          sebenarnya mcm ni, ALLAH nak tunjuk siapa pun pilihan Fizz, wanita itu bukan jodoh untuk dia.. mungkin ALLAH nak tunjuk bahawa Almynadia lah jodoh untuk Fizz.. mcm mana pon kita cari2 carik pempuan lain, kalau dah jodoh yg ditetapkan di Loh Mahfuz adalah dia, maka dia lah orangnya…
          Soal Azlyn, kalau benar dia dah kahwin, dia dah melakukan perkara yang tak patut dilakukan.. malu saya sbg perempuan.. ada juga perempuan macam tu.. kita yang memilih suami maka kita jua harus akur padanya.. kalau tak mampu untuk menghadapinya jangan memilih perkara itu…

          Almynadia, anda menunjukkan anda wanita yang punya HARGA DIRI yang tinggi. salute anda. Jalankan kehidupan anda seperti biasa…. =)

          0
          0
        • sara says:

          TAK BERNAS lah idea kau ni…kau ingat nak pulak dorang bertiga wat press confrence…jatuh lah air muka…agak2 lah sikit idea tu…wat press conference yang akan mengaibkan maruah diri sendiri…lawak2….ni lah idea plng sengal pernah aku dgr…..hahahaahhah…Boooooooooooooo

          0
          0
        • amoi says:

          AKU TAK STUJU..itu masalah dorg biar dorg settlekan..knp nak kene ade press??x logik..tmbh plak aku tkt kang x pasal suami azlyn tu bercerai dgn bini pertama dia disbbkan kes ni bocor..ISKKKK…jgn la menambah lg masalah yg ada..cukup2 lah…

          0
          0
        • Anonymous says:

          takpe wat press conference si tunang fizz kalau malu tak tau letak muka kat ne sarung ngan plastik itam tebuk mata jer.si ramli takut di kecam isteri pertame letak serkup muka ngan kertas tebuk mata ngan mulut jer baru adil tak nampak muke orang tak tahu dia pun tak malu.habis cita.

          0
          0
      • ting tong says:

        tu ler, curang bagai..kan dah terkono.. amekaw.. pasni beringat hargai seseorg..jgn buat seseorg tu mcm takde hati dan perasaan.. dah tak syg just lepaskn je..takyah nak berdrama..aku doakn Almy jumpa seseorg yg tahu hargainya.. tahniah Almy sbb setia selama ni wlupn mcm2 Fizz ni buat.. makan hati je la..

        0
        0
    • cik embun says:

      Finally…cerita sudah terbongkar semuanya. Hurm… cepat betul sinetron dah nak habis….

      0
      0
    • lb says:

      peribahasa.. yg dikejar tak dpt yg dikendong berciciran..alolala..

      0
      0
    • kakak neelofa says:

      hahahaha….ingatan dia telah kembali…..ke boleh kejap ingat kejap xingat yg dia dh kawin? boleh cenggitu??

      0
      0
      • Ohsonija says:

        Biatch nombor satu, FIZ… macam ni la, aku nak berterus terang kat kau Fizz. aku sangat kagum tengok kau blakon dalam citer Nur Kasih. Tapi watak sebenar kau dalam dunia ni, sangat la teruk dan buruk.

        Sampai hati kau mainkan si Almy tu. Kalau dah taknak, cakap la tokse, takmboh, taknak, takmahu ke.. bahasa melayu ni kaya dengan penggunaan kata. pilih mana satu nak.

        Biatch kedua iaitu si Azlyn, otak kau sangat la berkarat sama macam rambut kau. Mula2 kau tahu yang si Fizz ada awek, tapi kau masih kacau hubungan mereka. betina jenis apa kau ni hahh? dan katanya kau ni sakit, hilang ingat.. tapi sekarang ni boleh pulak mengaku dah ada suami.

        Kau tahu tak menduakan suami tu bawa kau kemana? tuuu.. neraka tu hoi. sebab syurga kau skrang ni kat tapak kaki suami kau. bukan tapak kaki kucing mahupun harimau. bitch please.

        Dan kepada Almy. kesian kau semua dugaan ni. harap pasni berubah pakai tudung cantik-cantik dan sentiasa dekat kepada Nya. insyaAllah. Allah sayang orang yang sayangkan Nya.

        MAAF SEMUA, AKU SANGAT BEREMOSI. SENTIASA EMOSI.

        0
        0
  2. Anonymous says:

    BEPUTAQ BELIT CERITA…

    0
    0
  3. Drama says:

    Nie drama tamil ke apa?

    0
    0
  4. Bunga Melur says:

    Harap kes ni dapat diselesaikan dengan elok. Semakin rumit jadinya. Syukurla kerana kebenaran terbongkar sebelum terlambat.

    0
    0
  5. Kiah Propahanjeng Bermulot Puaka says:

    yeay!!! kiah pesss!!

    0
    0
  6. khadeeja says:

    aduiiila… mcm2…. dunia2… feel free visit my blog http://www.little-queen-qkhadeeja.blogspot.com yea.. hehehe.. sempat lg promote.. wkakakaka

    0
    0
  7. Anonymous says:

    Allah S.W.T. maha mengetahui semuanya..

    0
    0
  8. ayam gemuk says:

    semoga Allah SWT mengampunkan dosa kita semua :) Insyaallah ..

    0
    0
  9. alia says:

    media..dahla..stop ambk tahu psl citer nie.. makin byk aib yg akan trbukak nt…
    sudah2lah… biar mrk selesaikan hal ni dgn bijak.. bncg face-to-face. jgn gunekan media sbg org tgh. to pihak2 yg terlibat, lps ni kalau media tnye, jwb no comment je… kalau x, makin panjang citer nie.. ape yg kite dah tahu ni, dah cukuplah.. semakin berbalas, semakin berbelit2 plak.

    0
    0
  10. suka suki says:

    kiranya pompuan tak hilang ingatan la

    0
    0
  11. Kak Nera says:

    You are sick Azlyn..

    0
    0
  12. kentut says:

    Propa la… abg nara NEXTTTTTTTTTTTT!!!!!

    0
    0
    • agaga says:

      rilek dulu. drama mcm tak abes lagi ni. tak best ah tgk cite ending tergantung. hee.

      apepun kesian jgk kt fizz (kalau betul die tertipu)

      eh lupe lah ni dah episod brape eh??

      0
      0
      • fiza says:

        letak diri ko kat tmpt dorg atau fmly dorg… agak2 ko nak x citer peribadi ko diketahui umum sgt? jd tatapan umum? dicemuh dan dikecam msyrkt… ckup2lah apa yg dah disiarkan..

        0
        0
  13. Noks says:

    Drama ni lebih best dr drama Shila n Sharnaaz… Genre drama dorang dh terlalu klishe, cinta terhalang/cinta antara 2 darjat… Plot cerita pun sama je… Bercinta, keluarga menentang, akhirnya berpisah… Drama ni best sbb byk unsur2x misteri dan suspen… Jalan cerita yg x boleh dijangka, byk elemen2x kejutan, khurafat/syirik dan sebagainya… Tak tau ending dia macam mana… Tp kagum dgn watak heroin sbg gadis yg bijak dan bermaruah

    0
    0
  14. abg engineer yg sbnr says:

    story paling best untuk tahun nie…thanks fizz…hahahahahaha

    0
    0
  15. oya says:

    tak perlu kata apa2…. amekawwww

    0
    0
  16. aku says:

    tapi pelik kan… fizz ckp sblom tunang..tgn die terkena air panas..n kereta die rosak… kenyataan ni same je cm kenyataan almy nadia… yg pelik tu.. camne almy nadia bole tau tangan fizz kena air panas n kereta rosak sblom bertunang??? jeng…jeng…jeng….

    0
    0
  17. cahaya says:

    the main point here fizz, kau tu curang.
    dah ada almy layan pmpn lain.
    cover kecurangan kau dgn salahkan org lain.
    sekian, terima kasih

    0
    0
  18. mak jemah says:

    nara, aku nyampah tol mobile site preview ni… membuatkan aku nyampah nk bukak blog ko..tukar la blk…

    cite diaorg ni makin lama makin pening.. cite tamil pun xde pening mcm ni… masing2 muhasabah la diri.. mintak petunjuk dariNya.. baik almy, fizz n azlyn…

    0
    0
    • amoi says:

      aku sokong mak jemah..hahaha..mobile view menyusahkan..kitaorg leh view page ko tnpa menggunakan setting mobile la nara…pelissss..remove itttttttttttttt!!!!! ko nak ranking turun x??xmo kan…sila remove mobile view..har har har

      0
      0
  19. wanita akhir zaman~~ says:

    dunia akhir zaman.. subhanallah.. Dia maha mengetahui segalanya dan jangan kita menghukum sesama kita…

    0
    0
  20. suka memehati says:

    Dalam hal ni suami ppuan itulah paling xguna !!!..nak beristeri lain tp x ikut prosedur, skrg baru ko tahu…org kahwin 2, awk nak kahwin pun 2 tp takut bini, x takut Allah…ada dia fikir bila bini ke2 dia mengandung & beranak pinak dgn x daftarkn pernikahahnnya disini akn timbul masalah pada anak2nya nak sekolah & sgala urusan berkaitan. Pendek sgt akal, nafsu yg diutamakan.

    Dah jdi mcm ni smua org susah, yg dia xbrani plak nak muncul…klau aku jd famili ppuan tu cari & heret llaki tu & selesaikan abis2..nape buat mcm ini…pergi daftarkn nikah anak tu elok2 & tuntut hak2 yg wajib sbg seorang isteri x kira la isteri ke berapa pun..bkn dgn cara balik sbln 2-3 kali lg..dia MESTI berlaku adil…baru dia tahu langit tu tinggi or rendah, biar dia tahu erti tanggungjawab. Ada ke patut berkahwin tp buat isteri ke2 mcm tu, sesuka hati bbrapa kali je nak balik, mmg padan la dgn muka kau skrg, nak sgt aku tgk muka suami bacul si Azlyn tu…xtakut ke dgn balasan Allah jika mengabaikan tanggungjawab pada isteri2…mcmna nak menjawab diakhirat nanti…KPD SMUA LELAKI DILUAR SANA SBLM BERKAHWIN LAIN, TOLONG STUDY BETUL2 TANGGUNGJAWAB ANDA SEKIRANYA INGIN MENAMBAH ISTERI….IANYA BKN SETAKAT NAFKAH SHJ ….INGAT TUAN2 SEMUA !!!…

    0
    0
    • Anonymous says:

      Sy sokong awk….

      0
      0
    • Azlinda mazli says:

      Sy setuju dgn kenyataan awk. Sy xslhkn azlyn klu dia buat mcm tu. sskali pompuan buat mcm tu smua mrh, xcium syurga la, hbis dh suami buat dia mcm wujud xwujud…ambik ko ramly…xbleh trima plk si ramly bila azlyn ambik lngkah brani…kata azlyn sakit la lupa ingtn…poyo…sakit ati tu ngan laki dia so dia buatla mcm tu…yg jd mngsa fizz. Elokla mngsa dia fizz sbb fizz pn lelaki durjana mmpermainkn almy…baru fizz rasa dikecewakn…sakit x?

      0
      0
  21. orang says:

    pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan syarat bahagia di dunia akhirat kekal selamanya pada Allah..Allah..

    0
    0
  22. bikyo91 says:

    abg nara tlg buat sesuatu dgn mobile preview bile nak bkak blog nie,,, rse geram bile stiap kali bkak jadi mcm tu padahal bkak gne lappy…

    0
    0
    • Akak Z says:

      buang je ‘m.’ kat ruangan address kat atas tu.. tekan enter.. pastu view normal la balik..

      0
      0
      • tanpa nama says:

        kami bkn tanye macam mana cara nak betulkan mobile preview.. kami taknak ADA mobile preview tu.. nak abg nara MANSUHKAN.. takkan tiap kali bukak kene edit bagai dekat ruang address tu.. tak cengkat lah kami…

        0
        0
  23. suram says:

    tK DE KENA MENGENA DENGAN SIHIR LE..KO MEMANG BERNIAT TAK IKHLAS DENGAN ALMY…BUAT MACAM ORG TAKDE MARUAH…SO SEKARANG TUHAN BALAS..NAMPAK POMPUAN LAIN CANTIK..KO LUPO ALMY..KATA DAH PUTUS 2 THN..SEKARANG BUAT ALASAN SIHIR UTK COVER…PORAHHH…AKU LELAKI AKU TAU LAA…..CEH…MINTAK AMPUN KAT TUHAN

    0
    0
  24. fiqa mohammad says:

    memang takde selera makan.. SELERA MAIN FUTSAL JE YANG ADA KAN FIZZ.. main futsal tak ingat dunia boleh plak ckp kena bomoh bagai.. ayo kesian ini orang.. tak ada maknanya kena buatan orang.. sendiri yang buat sendiri..

    0
    0
  25. Saerah says:

    Bikyo91, nara xkan ubahnya…dia dapat bayaran tu wat camtu…ilang duit kalo dia ubah. ko wat camni jer kalo nak view biasa ko tgk kat link http://m.beautifulnara.com. nampak huruf ‘m’ lepas // dan sebelum .beautifulnara.com kan? highlight huruf ‘m’ tu and delete. trus dapat view biasa.

    0
    0
  26. aptb says:

    david teo ko leh amek citer ni wt filem wehhhh….

    0
    0
  27. Saerah says:

    xde selera makan maknanya ada cacing pita dalam perut tu….kuikukui…pi makan ubat cacing, pas tu baik n adala selera makan balik….

    0
    0
  28. Waty says:

    Wallahualam..benar atau tidak..hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui..semuanya dah tertulis..yang pasti kes selesai..

    0
    0
  29. Kak Ton says:

    Mcm Kak Ton katakan semalam, Kak Ton da bersedia untuk buat drama di Astro. Tajuk drama Kak Ton namakan Kemelut Di Muara Kasih…tunggu akan butiran lanjut drama ini..

    0
    0
    • diana says:

      xpyh letak tajuk kemelut2, kasih2 la kak ton. bg je tajuk dia Biniku Kawin Lagi. Harr…harrr.harr

      0
      0
  30. Anonymous says:

    org yg x pernah kena sihir, xkan tau mcmana keadaan org yg kena sihir..kalau takat kena sihir guna2 @ sihir penunduk, pelalau ke apa.. bukan sampai kena santau @ minyak dagu @ sihir2 lain yg teruk..boleh je buat aktitiviti harian mcm biasa…xde la sampai nak terbaring @ berkurung je…

    0
    0
  31. mulut celupar says:

    cam xlogik jer?? maybe kuarga azlynn ni xsuke suami azlynn,they all ingat,xde daftar nikah,boleh nikah lg 1..entah lh.

    0
    0
  32. bercinta ngn anak dara
    bertunang ngn bini orang
    kawen ngn nenek org
    hahhahaha
    pengsan…

    0
    0
  33. Fiz Fairuz hampeh bangangs says:

    Pasni kua kisah “Fizz fairuz + Azlyn + Almy sebenarnya mempromosikan filem terbaru mereka yg bertajuk cinta bersegi2” akan ditayangkan pd 1 April iaitu April Fool…. Bloody Fool!

    0
    0
  34. fizz-azlyn-almy & konflik says:

    sebenarnya mcm ni, ALLAH nak tunjuk siapa pun pilihan Fizz, wanita itu bukan jodoh untuk dia.. mungkin ALLAH nak tunjuk bahawa Almynadia lah jodoh untuk Fizz.. mcm mana pon kita cari2 carik pempuan lain, kalau dah jodoh yg ditetapkan di Loh Mahfuz adalah dia, maka dia lah orangnya…
    Soal Azlyn, kalau benar dia dah kahwin, dia dah melakukan perkara yang tak patut dilakukan.. malu saya sbg perempuan.. ada juga perempuan macam tu.. kita yang memilih suami maka kita jua harus akur padanya.. kalau tak mampu untuk menghadapinya jangan memilih perkara itu…

    Almynadia, anda menunjukkan anda wanita yang punya HARGA DIRI yang tinggi. salute anda.

    0
    0
  35. pening says:

    hari tu cakap xsedar ape2 sampai sedar2 tiba2 dah tunang.. skrg ckp kecewa sbb azlyn tipu.. ini smua berdasarkan laporan sana sini lah.. kita xtau sape betul sape salah.. Allah lebih tau n hikmahnya ialah kita semua dapat pengajaran

    0
    0
  36. kak pora says:

    Ah ..ah….nak cerita pasal kena sihir ni…klu kena sihir guna2 jadi angau…dok teringat sepanjang masa…makan tak lalu tapi takdelah sampai terbaring langsung tak boleh buat apa….akak pon dah lama disihir dek org dengki ..elok jer boleh gi kerja….cuma malam2 tak boleh tido…senja2 menangis …menjerit2……….sampai dok biol laki akak pikir apa kena akak ni….pada waktu lain akak sama jer macam org lain…bole gi joging…bole gi kenduri…bole makan angin hujung minggu….bole jer memandu gi kl sorang2….yg nak tau camner kena sihir tu bole ler mendaftarkan diri…baru sok korang tutup mulut….tak habis2 menghina orang…..

    0
    0
  37. saya lalala... says:

    ayooo… daa setaun kenal tak kan ler tak tau lgsg.. si ramly pun tau hbgn dorng ni tp x bertindak pape… dayuss kah?? yg tak patut tu fizz nak putuskn tunang pon wat ler senyap2 bincang sesame mereka knp & mengapa.. tak payah terus nak kecoh ‘tunang saye istri org’.. sekarang sume daa terpalit!! mase tunang tak nak kecoh2 putus baru sbk nak cakap aib orang… nak cover diri sndr… huh!!! apakah??

    0
    0
  38. saya lalala... says:

    sudahlaa… kalau masing2 akui silap sendiri kan bagus.. tak payah nak pusing sane sini cari silap org jek… tak kesahla sape salah sape betul… Allah tu pengampun…

    0
    0
  39. Cumel says:

    Hanya Allah y lebih mengetahui kebenarannya
    Setiap masalah pasti ader jln penyelesaiannya

    Jus wait & C ya !!!

    0
    0
  40. RINIE says:

    kesimpulannya skrg ini hanya telefilem , kite sume dah t’pedaya
    tapi aku rasa yg pgang watak jd azlyn tu gila , dengan kita skali di heret jadi gila , auwwwwwwww ,

    0
    0
  41. Susah sangat nak dapat 1st says:

    yoo lah tu.. ntah2 da kawtim ngan lynn …suh lynn bongok ni ngaku .. lyn tu tololl skt.. kalo dah sayang, benda tak buat pun dia ngakuu ….. sama laa korg ni sorg camtuu sorg cmni… tup tup almy nak kawin daa .. apa pun kau tak dapat fiz!

    0
    0
    • aku pakar sakit jiwa says:

      Aku rasa Si Fizz ni cakap betol..sebab mengenangkan si Azlyn ni mmg terkenal dgn Kaki Kencing nyer dari kecik lagi..so, aku yakin dier yang kaki kencing dan aku rasa dier ada masalah mental tahap permulaan.sebenarnyer si Azlyn ni yang patot dibawak berubat..bukan fizz..gi jumpa dokter pakar..sblum melarat lagi terok

      0
      0
    • penganalisis ekonomi negara says:

      Effect2 selepas kluar citer Tamil lakonan Fiz,Almy,Azlyn,Ramly :
      bomoh ~ aku laa yang dah sihirkan Fizz..kalau sapa nak khidmat aku lagi sila tinggal kan no pon..kalau Fiz nak berubat pun boley datang balik pada saya

      Pakar Sakit Jiwa ~ Azlyn patient baru..orait gak kalau anta qoutation sblum dier jumpa dokter lain

      Ramly Burger ~ Beberapa Stall dah kne tutup akibat diserang bini pertama yang mengamok tak henti2

      Juru nikah siam ~ Terpaksa menukar penampilan diri kepada yang lebih smart sebab nak get ready siap2 ada reporter2 yang akn terjah dier

      Nas Ahmad ~ Yess…boley gi buat liputan kat Thai..boley claim bnyk sket bulan ni..nk interview juru nikah n saksi2 nye

      Hotel ~ dah get ready siap2 sbb nak ketok duit Azlyn sbb dia kan gi holiday sbb nak menenangkan fikiran (kononnyer)

      Di rumah Azlyn ~ dah bnyk datang surat2 lawyer tawar dri dgn harga yang competitive utk nak amik kes nak saman malu balik terhadap Fizz…da mcm bukak tenderr..

      Jiran Azlyn ~ tgh sbok2 terkinja2 cari wartawan untuk mendedah kan lagi perangai Azlyn dari kecik n dalam masa yang sama nak kejar glemer gak

      Kawan2 baik Azlyn ~ baik aku dok diam jer sebelom org tau aku kawan dier…nanti x pasal2 aku aku skali kne kjar wartawan

      Ex-ex BF Azlyn ~ Nasib baik laa aku x terjebak dgn minah ni..kalau x, x pasal2 aku kawin dgn bini org

      Ustad2 & Penceramah ~ asal ada ceramah jer mesti akan selit kan kes kes artis bertunang dgn bini org..artis bercerai..dll…

      0
      0
  42. Hullahoop says:

    Senang citer saman jer ppuan ni dgn family dia. Kasi ajar sikit dgn org yang tamak ni biar sedar diri. Yer lah skrg Fizz kan dah main bness2 so dia org ingat nak tangkap Fizz ler kan. Sambil2 tu boleh ler tumpang glamer. Betul-betul “Itchy Fuhhkeyy “!

    0
    0
  43. dee says:

    Kasihannya fizz, i nuw he is innocent. Bukti? Sblm ni pn beliau xpenah buat propa. Inilah ujian terbesar dari Allah. Ishish bahaya nyer dunia zmn skrg,dunia tnpa sempadan.Ey kawin pn bleh tipu2.Umh benr kata Rasulullah pada wnita itu ada byk fitnah yg besr. Jadi pada yg maki hamun silalah tweet mintak maaf. Tak ingat mati ker?

    0
    0
  44. Sinetron betol kan.. says:

    hmmm..tp kan aku tgk muka budak azlyn tu pun masa w/out make up mmg muka 3 suku skit2..cuba korang review blk gambo masa tunang tu..yg 1st nara upload dulu.
    mmg budak ni ada mslh mental kot..cuma parents dia rahsiakan agar anak dia ada juga insan yg nak.dan insan itu adalah FF.:)

    >teladan yg cukup baik buat lelaki2 buaya kat luar sana.7 thn bkn jgkamasa yg sgkat mensia2kan umur almy nadia.kalo kawen,mybe dah 2-3 anak dah dpt dlm 7 thn tu.Hutang duit bole dibyr kalo ada duit,tp hutang mensia2kan usia muda almy,tak mgkin si FF mpu byr.masa dah xboleh diundur kmbali..almy pon..pasni takkan nak lagi kot kat FF ni?udah2 lerr..cari lelaki yg mpu membimbing ke syurga..Biarlah FF ni muhasabahkan diri dia.

    0
    0
  45. Anonymous says:

    RAMLI P MAIN BOLA :)

    0
    0
  46. ............. says:

    eh…belom abis lagi episod cinta sihir ni….last2 nti pengomen y kt BN ni y kena sihir plk sb x tahu ap y d type….kalau nk abiskan episod cinta sihir ni panggil tiga2 eko ni bersemuka…ha..abis cite…..segala-galanya kan terjawab…..

    0
    0
  47. budak comel says:

    kahkahkah.. azlynn tu mmg penipu lah. org kuantan mmg kenal sgt dgn die tuh. tak caye pi la tnye org kuantan.

    0
    0
  48. Mok CiQ says:

    pokok xkan bergoyang klu angin x bertiup
    tapak tangan xkan berbunyi klu x bertepuk sblh tgn

    to Fizz Fairuz : nilai ssuatu dgn hati jgn dnilai berlandaskan nafsu
    to Almy : In Shaa Allah pasti ader y terbaek tuk kamu nnt
    to 2nd wife a.k.a Azlyn : jgn cuba bermain dgn api kelak diri sndr merana

    ok Chow !!!

    0
    0
  49. Anak Mak Dara says:

    Azlyn – split personality…

    0
    0
  50. gossip hunger says:

    hiyes, Azlyn ni tak de facebook ke? Saje nak skodeng gambar2 dia. Ngee……

    0
    0
  51. waty says:

    Setahun kenal? kalau tak buat apa2 takpe la..kalau lebih2..Azlyn tu memg tak bau syurgalah derhaka suami..

    0
    0
  52. mm says:

    aku rase yg ‘ramly’ tuh ckp bini dy sakit maybe dy mksudkan mental kot. kot2 si azlyn tuh mmg de mslh aty ngn jiwa ke tkanan prsaan ke wt dy jd mcm tuh. kjap ckp bohong, kjap mgaku. yg si suami pon skt jgk. smlm ckp laen, harini ckp laen. byk andaian yg ley dibuat tp xtw mne 1kebenarannya. mungkin ade org dengki ngan azlyn ni may be sbb frust azlyn tolak dy, jd dy upahla sape2 gtw ff yg dy da kawen pastu upah plak ‘ramly’ sbg suami dy, MUNGKIN je ok. or mungkin mmg azlyn yg jd punca sume ni. dy berani nk ckp itu ini sbb dy tw pkawenan dorg xdidftarkan dlm ngra.so dy senang lenang buat2 mcm dy bkn isteri sbb xde bukti.ah, byk sgt andaian. ak xckp mne2 btol. cume mneliti stiap knyataan yg dorg wt ni.byk permaenan kt situ.ape2 pon, respect Almy Nadia. sorg yg sgt bermaruah :)

    0
    0
  53. budakbijak says:

    ini semua menunjukkan bahawa ”drama” arahan Allah swt adalah yang terhebat, dan terbaik perancangannya..

    0
    0
  54. Aku kah ha??? says:

    oiii nara..ingt cantik ka buat camni..asal lak nk letak tipon bagai ..nyusahkan org nk bacala..

    0
    0
  55. Anonymous says:

    mak bapak pun 2x 5 juga merahsiakan status anknya.tp tak salah mak bapknya 100% sbb mgkin anknya dah tipu kat mak bapknya.bukan main lg tak ngku..teruk betul

    0
    0
  56. Mira says:

    sume ni kes CURANG !!!

    Fizz curang dgn almy
    Azlyn curang dgn Ramli
    Ramli curang dgn isteri pertama dia .

    Sbb tu sume ckp belit2 sbb nk selamatkan diri .
    Hahahahaahha

    Padan la muka korang bertiga. Kau setel la sendiri masalah bodoh kau ni .

    0
    0
  57. apa nak jadi daa?!~@#$%^&*-(+/! says:

    Teringat drama2 lakonan fizz yang berwatakkan seorang lelaki alim penuh dengan ilmu agama…matang..berbudi perkerti..huhu…indah dalam dunia pentas lakonan semata!
    Buat Almy…life must goes on, u will find your Mr. Right, insyaallah.

    0
    0
  58. fans almy nadia says:

    haish…dah jadi mcm ni jgn pulak ko crik almy balik..

    0
    0
  59. nokia cap bulu kaki says:

    Filem fizz lps ni, “kentutku berbau santau palsu”..haha…

    Halo semua..kita semua x tau apa sbnrnya yg berlaku..x bolela nak tuduh bukan2..mungkin mereka pernah tersilap, tp x bermakna mereka berterusan jahil melakukan kesilapan.
    1..bagi fizz, dia mengaku kesilapannya bertunang dgn bini org,dan dia memutuskan pertunangan..jgnla hukum dia lagi, dia dah byk menanggung balasannya setakat ni..maruahnya tercemar, muka dah malu, dgn famili2malu, story pun tergempak thn ni..tunang xde, almy pun dah cabut..keta rosak, tgn kena air panas, makan x selera, kesian dia wei..

    2. ramly pula, dulu mmg dia mengikut nafsu, berkahwin senyap2 kali ke2, tp skrg dia sanggup menebalkan muka jumpa fizz,padahal fizz tu artis, dia pun x sangka bini dia sanggup tunang lain, yg paling x best, dgn org terkenal pulak tu..kau bayagkan dalam nak berbini 2 senyap2 tu, cerita dia paling tergempar..dah tentu2 bini dia n sahabat sedara dia semua tau citer ni, mustahil bini dia xde informer cerita hot2 mcm ni.. (, kita x tau cite sebenar,so kita sangka baik la ye, lebih baik dr sangka buruk, MUNGKIN dia sbnrnya dah lama nak ceraikan si bini no 2 ni, tp si bini ni sakit, x sampai hati..walaupun bini berkawan dgn lelaki lain tetapi dia biarkan sebab just berkawan je.. nothing more..x sangka pula azlyn ni is that sakit sampai sanggup nak bertunang..its about time for ramly to register the perkahwinan ke mahkamah, kena fine pun xpela, kau mmg kena terima hukumannya..at least, dah berdaftar, kalau kau org nak bercerai, ada proofnya, xde la nnti si azlyn ni nak kawin lain, kau ckp dia masih bini kau..sampai ke sudah pompuan ni x berkahwin..

    azlyn -stop fooling people around..kau mainkan fizz, kau kecewakan almy..kau tipu husband kau..kalau kau betul2 rasional, kau takkan layan fizz in the first place..kau msti fikir, consequences yg kau akan dapat bila bertunang dgn celebrity., betullah cakap the husband, dia mmg sakit..org sakit mmg x dapat fikir dgn betul..she got what she deserves, malu, kecewa,sedih, takut, sakit, semua ada..x tau mcmne dia nak move forward after this..i pity her..walaupun memula menyampah..

    the families and communities -sentiasa ambik berat dgn apa yg berlaku kat anak korg and anak jiran..anak salah n kita malu, its ok..we cannot control apa yg anak2 kita buat and anak2 jiran buat, but to avoid perkara2 x baik berlaku, please do the necessaries..jgn sorok2 berita anak kawin lain..dah kawin 2, nak buat camne..bglah restu, benda dah berlaku..pi jumpa menantu, register perkahwinan…kot x tau anak dah kawin lain, pantaulah anak dara anda..dgn sapa dia berkawan, sapa yg bg keta, hp kat dia..apsal anak aku mewah sgt ni..check everything..org sekarang ni, xnak masuk campur langsung ttng hidup anak dara depa..masuk campur bukan bermakna mengawal hidup mereka, but caring and guiding them if they need you and look from far what they are doing supaya bila mereka tersasar, you will always behind them to correct them..let them learn from their small mistakes so next time they will dodge their big mistakes..

    yg paling penting, agama itu penting..ingat Allah dan solat jgn tinggal.ni sebelum bertunang ni ada buat solat istikharah tak? .:)..wassalam..

    0
    0
  60. K says:

    sudah la tu ff..ko tu dr dulu ckp x penah betul..dr dulu keje bohong peminat aje..almy pun puas ko kelentong apatah lg org lain…xde saper nk pecaye ckp ko yg konon ko kene sihir..konon la ko aje yg jdik mangsa keadaan..dr dulu ko byk aniaya AN so skrg terimalah balasan ko.. jadik lg lah kaki betina..skrg takyah nk putar belit citer konon ko tu suci x besalah..
    yg si ramly tu plak tlg lah dalami ilmu agama sblm berpoligami..ni pun kaki belit gak..kejap xnak 1st wife tau tp kejap dua2 istri dia baik..kaki propa mcm ff gak! dua2 pelakon lelaki dlm drama murahan ni mmg hampeh! rase mcm nk ambik dua2 kepala si ff n ramly ni n lagakan aje..
    si azlyn ni plak mmg weirdo lah..pun sama belit n terbelit!

    0
    0
  61. Sweet minah jambu merah biru says:

    Fiz ingat mentang mentang dia dh memutus kan pertunangan ngan pompan ni Almy boleh ambek si fiz balek ngan dia ..sori lah fiz Almy tk sebahlol itu lah nk ambek kau balek bersama ngan dia walau pon dh 7 tahun bermateair ! kau ingat senang2 nk buat pompan macm bola suka ambek tk suka leh tendang sori laaaaaaaaaaa !

    0
    0
  62. Syaitan Bin Iblis says:

    Seorang isteri yang dusta dan curang sepatutnya di sula sampai mati. Betina cam ni jgn dibuat isteri buat bini bole…free free je happy hour. Sure gi bomoh siam wat benda kurafat nk kan jantan tu. Jantan ni pun patut kena sbb mata keranjang maklum “artist” local….bertaubatlah wahai manusia!!!!! Jgn ikut nafsu iblis!!!

    0
    0
  63. rasha says:

    hmm…beatifulnara ni byk sgt iklan..berita sal artis sekerat jer…x best lgsung..

    0
    0
  64. sahara aban says:

    Dahulunya saya tidak percayakan ilmu hitam, guna-guna dan sebagainya sehinggalah pengalaman mengubati kakak yang sakit hampir setahun. Sakit kakak tidak diketahui puncanya. Pakar perubatan memberi berbagai-bagai nama penyakit tetapi segala ubat dan rawatan tidak berkesan langsung.Wajahnya makin pucat dari hari ke hari, cengkung dan kurus melidi dari asalnya berisi. Puas hantar kakak keluar masuk hospital dan klinik kerajaan, swasta tidak ada perubahan akhirnya kami berikhtiar dengan perubatan alternatif iaitu perubatan traditional. Pelbagai ragam kerenah bomoh dan dukun kami temui sehinggalah kami ke kampung Belahan Tampok, Rengit, Batu Pahat, Johor bertemu Ustaz Adi Wijaya. Beliau bertugas di sekolah agama Daerah Pontian. Alhamdulilah kakak telah sihat, pulih seperti sediakala. Saya paparkan kisah ini sebagai tanda kesyukuran kakak saya selamat dan membantu sesama neter supaya tidak tertipu dengan permainan bomoh hari ini yang sebahagiannya mementingkan material tanpa mengira hukum semata. sempat saya rakam beberapa foto aksi perubatan beliau dan paparkan dalam : http://my.opera.com/saharaaban/albums/ atau
    http://my.opera.com/saharaaban/albums/show.dml?id=14706102

    0
    0