Written by AbangNara | January 21st, 2012

Selepas Izwan Pilus meninggal dunia semalam, hari ini kita dikejutkan sekali lagi dengan khabar angin pemergian Azean Irdawaty. Khabar angin palsu ini tersebar pantas di medium Twitter. Akhirnya anak Azean Irdawaty tampil membuat kenyataan yang ibunya masih hidup dan sihat walafiat.

azean irdawaty tidak meninggal dunia

Jadi kepada anda semua yang membaca, Azean Irdawaty tidak meninggal dunia seperti yang disebarkan. Dia masih sihat. Malah anaknya sempat mengupload gambar Azean Irdawaty memegang limau mandarin.

azean irdawaty tidak meninggal dunia

Semoga berita palsu tentang kematian Azean Irdawaty dapat dihentikan.

Baca Yang Ini Pulak:-

36 responses to Azean Irdawaty Tidak Meninggal Dunia, Berhenti Sebarkan Khabar Angin Palsu

  1. popopyeyeh says:

    lorhhh…semoga panjang umoq

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • dato' minah jambu cirit birit malam tadi angkara limau mandarin says:

      pelik aku baca english dia ni. ape susah, cakap jela BM. goblok!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 24
    • qaseh sharel says:

      kn bagus klu perkataan a`kum 2 dgntikan dgn salam/as salam atau lbih baik lg assalamualaikum.. ;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
      • girang says:

        Kan dah bgitau kt twitter xbole tulis panjang2..Haish..Tak paham2

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 15
    • REDBLOODSNOW says:

      Ade ke org still hidup di kata dh mati. siapa lah yg punya kerja ni. tak baik taw. patutnya doakan dia pjg umur…ini tidak. haishhh

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  2. ricky says:

    Semoga sihat kak!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  3. aku says:

    sapa punye keje la tu…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  4. wow says:

    sapa la punya angkara wat cite palsu ni… ingat berita camni bleh wat main2 ke… hape daaa

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. ulalala.. says:

    keje nak menfitnah je! tak de keje lain agaknye.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  6. sarah_nina says:

    ish..ish.. manusia..manusia.. fitnah je kerjanya..cubalah buat kerja yg berfaedah sikit..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  7. TopiJerami90 says:

    siapa la 2 buat cerita palsu…
    alhamdulillah azean irdawaty masih sihat

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  8. ntah says:

    kak, mana tudung?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 9
    • adrin says:

      tgh kt hospital kebetulan anak dia yg tangkap gmbr ni..so jgn nak timbulkan issue baru plak ye.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 16
      • Anonymous says:

        kalau tau nak upload mana mana, silalah suruh ibu kamu bertudung. sebarkan gambar aurat orang pon berdosa. aurat sendiri jangan dikata. usia dah sesuai sangat nak insaf.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
      • entahle. says:

        kalau tau nak upload mana mana, silalah suruh ibu kamu bertudung. sebarkan gambar aurat orang pon berdosa. aurat sendiri jangan dikata. usia dah sesuai sangat nak insaf.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Saya Tak Sempurna Tapi Ikhlas Menegur says:

        Salam…
        Dah banyak kali dah keluar dlm TV memang dia dah buang tudung dia & siap berdandan bagai bermekap sempurna sbb masuk TV…. Masuk TV sebab cerita simpati sbb dah takde duit nak berubat…tapi SELERA DIA hanya di hospital pakar yg mahal, hospital kerajaan taknak sbb nakkan doktor terbagus dan wad kelas SATU & nak nurses peribadi sampai 3 org jaga dia di rumah…tp duit tak cukup so masuk TV kata bukan mintak derma…tapi kalau mcm tu APA TERMA YG SESUAI ye…. TOLONG jangan anggap ini motif CEMBURU ke atau UMPATAN tetapi INILAH HAKIKATnya…. kdg2 tu KEBENARAN YG HAKIKI memang susah nak telan kan… malas nak cakap lebih, NILAI LAH SENDIRI KONONNYA KE ikhlas AN ITU………………………..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
  9. minaci says:

    astaghfirullahalaziim…jgn lah suka main2 bab kematian ni tmbh2 lagi berupa fitnah.Hidup mati tu semua keje dan ketentuan Allah swt. Kita doakan je kesihatan yg baik.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. [...] Selepas Izwan Pilus meninggal dunia semalam, hari ini kita dikejutkan sekali lagi dengan khabar angin pemergian Azean Irdawaty. Khabar angin palsu ini tersebar pantas di medium Twitter. Akhirnya anak Azean Irdawaty tampil membuat kenyataan yang ibunya masih hidup dan sihat … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  11. Fazreen says:

    adoi siapa lah punya kerja. Kalau nak sebarkan selidik la dulu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. poh says:

    hitamnya rambut dia .. tumbuh rambut baru kot ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  13. girang says:

    Apasal yg komen semua lari topik..Rambut la…apela…haish..Melayu memang camni kan..Dah ar masing2 bace blog gossip pastu ade hati nak kutuk aurat org etc..yg dok bace gossip pun dosa jugak. Sah2 semua buat dosa kering bace gossip. Ape lagi nak mgutuk orang. Buatla mende berfaedah skit..takyah ar tengok gossip selalu..boleh jadi gile tahu!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 15
  14. Habibah Mustafa says:

    As salam Azean, (kita sebaya) saya adalah peminat setia Azean, smoga terimalah dugaan/cabaran ini sebagai ujian dari Allah s.w.t. think POSITIVE ya, melalui pengalaman seperti ini, (I am nobody, just a simple human being seperti makhluk Allah s.w.t yg lain) hanya Allah s.w.t. saja yg dapat menolong kita..mungkin ada hikmah disebalik semua yg terjadi…atau mungkin anda salah seorang insan yang terpilih…nobody knows… sebab manusia tidak boleh menghukum manusia yang lain…hanya Dia saja yg boleh. Banyakkan bersabar dan Insyallah Allah berikan semangat dan kekuatan dlm rohani dan jasmani anda….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • leya says:

      mcm nih la komen membina…bukan duk kutuk…atau mnymbur ngan kata2 pedas….klu org yg duk kutuk n sindir tu kena dugaan mcm nih…xtau la kan….agaknya apa yg korang lakukan?apa2 tindakan dia..itu urusan dia dgn Allah….kita tegur dengan cara yg terbaik, bukan sindiran jd amalan……

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. ROMBAU says:

    Alhamdulillah panjang lagi usiamu, walaupun diduga sebegini hebat tapi hatimu tetap sejati untuk menidakkan hukum Allah (AURAT) ..Semoga selepas ni akan menjadi seorang muslimah sejati.. Tutuplah auratmu sebelum orang lain yang tolong tutupkan diakhiri harimu.. Insaflah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  16. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    semoga azean cepat semboh n kembali berlakon seprti dulu god bless….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. me 8 says:

    selalu siapa yang di katakan meninggal.. lebih panjang umur nya… amin3x.. semoga di sehatkan tubuh badan dan sentiasa dalam lindungan allah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. akakakaka;p says:

    ek ek ek…de aku kisah dia mati?dh nyusahkn org…masuk jerlh hospital kerajaan klu dh tahu diri sendiri tu xmampu…;p bek duit org derma kat ko tu bg anak yatim lg bgus…nk berubat pun mewah2 tp lupa dri tu sapa…dh tu mengharapkn permintaan org len ish2 gilerrr…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2