Written by AbangNara | September 5th, 2012

Kira-kira dalam bulan Oktober 2011, Ayu Raudhah telah berkongsi berita kegugurannya setelah hamil 6 minggu. Pastinya berita tersebut sangat mengecewakan Ayu dan suaminya yang tidak sabar-sabar mendapat cahaya mata. Kemungkinan besar keguguran tersebut berlaku akibat Ayu terlalu bekerja keras.

ayu gugur

Berikutan itu, hari ini menerusi Utusan Malaysia, Ayu memberitahu yang dia akan mengambil untuk memberi fokus pada keluarga. Kata Ayu:-

Mungkin akibat terlalu bekerja keras, saya mengalami keguguran. Memandangkan saya dan suami sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, rasanya adalah lebih baik untuk saya mengambil cuti buat masa ini.

Ini sememangnya satu langkah bagus yang telah diambil oleh Ayu Raudhah. Kerja tue kerja jugak, tetapi keluarga harus diutamakan. Lebih-lebih lagi bab mengandung ini susah nak dikesan pada waktu permulaan. Semoga dengan rehat secukupnya Ayu dan suami akan dipermudahkan untuk mendapat zuriat. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kucing-kucing bergaya dengan tali leher.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Ayu Raudhah Ambil Cuti Untuk Dapatkan Zuriat

  1. jaja says:

    bekerja keras sebab nak fitnah orang…?

    0

    0
  2. Anonymous says:

    tulah kau sebuk kan hal org lain..jgn la busuk hati n aniaya org..kan dh kono diri sendiri.

    0

    0
  3. Manisss kurma says:

    Kena Pulun tiap hari baru berhasil.. Badan jgn laa terlalu letih semasa wat hubungan… Rest Cukup2… Si lelaki minum laa Tongkat ali power root… Si pmpn pastikan waktu subur bila… Dan Pulun kaw kaw…

    Selamat Mencuba =)

    0

    0
    • Miss Farah Quinn says:

      aku rasa Zakuan ni x sehebat Aidil lah.. tengok aidil tu bape tahun kahwin tp dh dpt 3 org anak! lgpun aku tengok Zakuan ni mcm lembik sikit org nya…

      0

      0
  4. janda baik says:

    redho jela apa yg TUHAN tentukan…ade hikmah disebaliknya….muhasabah kan dri tu ayu… :(

    0

    0
  5. fatin says:

    Pepatah melayu berbunyi:
    “Kerana Pulut Santan Binasa Kerana Mulut Badan Binasa”

    0

    0
  6. hafizrahim says:

    belum ada rezeki dia..kita yang baca ni tak perlu lah nak komen kutuk2..kang kena kat diri sendiri, orang lain plak kata padan muka

    0

    0
    • Anonymous says:

      semoga Ayu n suami dikurniakan anak2 soleh dan solehah sempurna sifat dan kejadian mereka penyejuk hati ayah dan ibu. amiinnn

      0

      0
    • nina says:

      betul 2…anak ni rezeki…dah belum rezeki Tuhan utk die lg…x pyh nk kutuk2 runtuhkan rumahtangga org la, busuk hati lar, mcm tau sgt ape yg berlaku pasal org lain…

      0

      0
    • sokong hafiz rahim says:

      Betul tu Hafiz..x payah la nak mengutuk sesama orang,mungkin ari ni hari dia..esok2 kita x tau apa akan jd ngan hdup kita,kita hanya boleh nasihat..hukum menghukum tu kerja Tuhan..benda ni dah byk berlaku secara realiti..org asyik kutuk org len,tp last2 kena balik kat dia @ kluarga dia..kita cuma mampu berdoa Ayu Raudhah dikurniakan anak yang soleh n solehah.. antara doa yg paling disukai Allah dan dimakbulkan adalah doa seorang hamba kepada saudara seIslamnya tanpa diketahuinya..

      0

      0
  7. kamariah says:

    berdoa berdoa dan trs berdoa….amalan dan sikap hrs di jg krn ini jg memainkan peranan dlm hidup kite…renung2kan ayu raudhah…..

    0

    0
  8. […] from: Ayu Raudhah Ambil Cuti Untuk Dapatkan Zuriat Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Jom minum di Kedai Kopi Gelak Kuat – Kuat, hi hi..Perogol […]

    0

    0
  9. ........ says:

    ala. kalau nk jadi..jadi gak..x payah nk rehat2..kalau awk sdh thu mengandung baru la leh berehat selama 9 bln..ni x..dulu dh tahu y awak mengandung pn x nk jaga ngan btl..kalau awak tu senang dapat zuriat x ap la..y ad kalau dh keguguran lama nk dapat..kira nasib la..

    0

    0
  10. gadis ayu says:

    itu adalah pengajaran buat ayu, so fikirkanla setiap apa yg kita lakukan pasti ada hikmanya…..berdosa tau menganiaya org….

    0

    0
  11. anaz says:

    btol la tu bkerja keras nk musnahkan rumah tgga org smpai ank dalam kandungn pown xnk duduk dlm perut mak die y berbau busuk tu,,,,errr

    0

    0
  12. mediasiber says:

    doakan yang terbaik untuk pasangan ini..
    Korang mesti baca nie –> Bahaya Hidupkan aircond kereta Selepas Enjin Dihidupkan

    0

    0
  13. mulut dn hati biar hijrah juga klau betul2 dh brhijrah..ya ayu.. says:

    mgkin apa yg menimpa dia tu..satu pngajaran dn pringatan utk dia lebih bringat2 dn brhati2 lain kali dgn mulut dn hatinya jg trhadap orng yg dia tk suka tu.. seperti ‘kerana mulut badan binasa’..jd mulai sekrg lebih baik brhati2 puan ayu ya..tuhan maha mngetahui segala2ny…brhijrah biar smpai kehati betul2 dgn brsihnya supaya zuriat yg kmu dapat tk trikut2 dgn perngai kmu yg tk elok didalam hati tu jg..klau hati tu penuh hasad dengki,cepat2lh brsihkn ya supaya sepadan dgn hijrah puan ayu yg diluar tu ok..jgn jd hipokrit dn hnya plastik diluar je dah ya..selamat brjaya sekali lagi eerk..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ckp ‘tuhan mengetahui segala galanya’. tp yg ko duk tuduh dia busuk hati, dengki,hipokrit tu camna.. kamu ni tuhan ke yg tau segala2nya?

      0

      0
      • Ayu yg suka perasan cntik...!!!!??... says:

        betul ah apa orang tu cakap…kau ni dh tntu sekutu ayu ke atau kau ayu yg mnyamar ni..biasalh mnusiakn..klau dh buat slah biasany mn nk ngaku selalunya.. ha..ha..ha..apapn aku simpati dgn si ayu ni…ah cuba lagi..cuba lagi..bnyak masa lg ya…..

        0

        0
  14. beauty says:

    rehat ke tak ade job?ekekekekeeeee

    0

    0
  15. Mak jemah pemalu says:

    Korg ni mcm tau jek yg berlaku balasan Allah atas perbuatan die..dah xdek rezeki die.jd kdg2kte x sedar pregnnt..kalu tau pun, xkan nak dok diam jek xaktif, semata mata pregnnt…pikir dulu sebelum ckp..Ni ckp mcm bagosss…aku xminat pun die, tp die xnyusahkan idup aku n aku xtau cite sebenar..aku amik jalan, dgr n lihat jek..xyah nak komen mcm korang sedara mara n kwn rapat die.

    0

    0
    • ting tong says:

      ye..aku pn kurg minat dia..tp kerana aku seorang perempuan..rs simpati pun ada..bab mengandung mmg hal sensitif.. aku ni pernah lah kwn2 gelak kn aku sbb susah mengandung..jd bahan jenaka pula..tp aku sabar..dan tak nak salahkan kwn2 aku dan selalu doa supaya Allah tak bls semula pe yg dorg katakn kerna bg aku maybe dorg bergurau tp secara tak sengaja buat hati aku terluka..tp berkat sabar dan usaha.. Alhamdulillah dh ada..aku selalu ingat kan diri aku, jaga mulut dan hati itu sebaiknya.. insyaallah hrp aku dan baby aku ni sihat dan selamat hingga masa nya…

      0

      0
    • apa2 aje.. says:

      ye ker tak sedar pregnant..i pun penah gak pregnant..sedar je pregnant..n aktif bukan alasan untuk tak boleh ngandung..ibu2 ngandung nie bukan boleh manja2 sangat nnt susah nak bersalin..:p

      0

      0
      • ting tong says:

        setiap org kan pengalaman nya berbeza, mungkin awk dpt tahu dgn cpt.. if rahim dia kuat, boleh la aktif.. ade kwn mnm air gas byk kali pun kukuh baby dia..ada org tu jaga punya baik pun tetap gugur..so tak sama setiap org..kite tak boleh bandingkan diri kita dgn org lain hanya kerana kita ada pengalaman yg hebat dan beruntung.. mane tahu akan dtg nasib kita lain pula.. :)

        bila ingat bab bersalin tu..agak takut tp kene kuat semangat :)

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

        ayu ni ngan laki dia jarang2 sondol ke? sampai ambek cuti nk buat anak ..heyyyyyyy ape nk jadi ngan kau ni ayuuuuuuuu ..

        0

        0
  16. no name says:

    doakanla yg terbaek tok mereka berdua…mungkin mereka da ade peluang,cume belum rezeki…sb 2 keguguran…think +ve…peace;)

    0

    0
  17. lidya says:

    zaquan cri je ppuan lain y baik2,

    0

    0
    • Anonymous says:

      BIAR DIE RASE MCM NE PERASAAN RITA…..LAW AKU NI CANTIK GLER DH LAME AKU NGORAT HUSBAND DIE,,,MUJUR TUHAN WAT AKU NI XBRP CNTIK….HAHAHAHAH

      0

      0
      • melinje says:

        Takmolah laki die….jijik dan jahat. Dh bt anak dara org smpi gitu2,diseksa plak perempuan tu. Ni tuhan hukum lah ni…eeeiiuuwww…xyahlah laki dia tu. Kawin ngan tukang gunting rambut lagi bahagia kot hahahhaaaa

        0

        0
    • cekmekklate says:

      btul..btul..cri yg ag elok dri pompuan tu kn..huhuhu

      0

      0
  18. Rita Rudaini says:

    Bak kate org puteh kan…’what goes around comes around….’ rehat ler cecukup yer….

    0

    0
    • zxcvbnm says:

      if ‘what goes around comes around’, maknanya apa yang berlaku pd Rita (1st marriage) dan 2nd marriage tu berpunca drpd kesilapan dia pd masa lalu ke? walaupun tak minat sangat ayu, tapi tak perlulah nak kutuk2 sangat ayu tu. bagi saya rumahtangga rita porak peranda disebabkan 4 perkara utama..1) kahwin tak ada restu, 2) jurang perbezaan umur 3) rita suka gembargemburkan masalah r/tangga dan konflik dgn keluarga mertua 4) rita ego tinggi. faktor Ayu itu kecil sahaja. Sekian..

      0

      0
  19. Prince Noob says:

    bekerja keras nak dapat zuriat? so… sehari beromen berapa kali?

    0

    0
  20. what the? says:

    entahla dik .. mungkin Allah takmo bagi lagi pada kau lagi selagi ko tak berubah ..

    0

    0
  21. kepuk-kepuk says:

    kita ni tak tau kenapa…ada banyak sebabnya yg kita tak tahu..hanya Tuhan saja yg tahu…mungkin Dia mahu kita banyak2 beramal mulia….

    0

    0
  22. mamacomey says:

    artikel ni adalah berkenaan ayu untuk dapat zuriat bukan sape fitnah sape. kita yang tak tau hal sebenar jgn jd seorang yang memfitnah ayu pulak. anyway rezeki hamil Allah yang bagi, experience saya, walaupun saya dan hubby duduk asing masa mula2 kawin dulu, jumpa pon 2 3 minggu sekali, tapi lepas sebulan lebih kawin dah hamil, sume tu rezeki. yang penting usaha & tawakal. kita jgn menghina ayu kerana kita tak tau nasib kita kemudian hari. maaf kalau terasa. Peace.

    0

    0
    • ting tong says:

      ..bila saya baca komen2 yg dikira sentap la jgk tu..saya pula yg rs tak sanggup nk baca.. takpe Allah tu Adil sgt2.. biarkan je apa org nak kata.. setiap org pun ada kehidupan masing2 dan akan merasa baik buruk setiap apa yg Allah berikan dlm kehidupan mereka.. pe yg mereka kata itu, adalah doa untuk kehidupan mereka sendiri… :)

      0

      0
  23. mak jemah..... says:

    ish…ish… kesian nyer gugur nyer ayu, emm nk wat mcm mane da x der rezeki ye tak , mungkin ada sbb di sebalik kejadian byk2 la bermuhasabah diri, satukan la ank2 sedara awk ngan ayah dia mana la tau ada rezeki awk nk dpt zuriat.

    0

    0
  24. Booo says:

    Allah will give wat we need not wat we want…

    0

    0
  25. Penghuni Alam says:

    selamat berjaya!!!

    0

    0
  26. tumpanglalu says:

    kesian…kesian..kesian…

    0

    0
  27. Peminat setia Rita R says:

    Semoga mendapat Zuriat tidak lama lagi Pintar dan hensem mcm anak Rita.. Amin amin

    0

    0
  28. nz says:

    bkn ke ayu rodoh nie dah lame xkuar tv..xde job.alasan kate nk berehat…

    0

    0
  29. somebody says:

    Tuhan bagi 3 jawapan dalam segala perkara…Ya…Tidak….Tunggu. kalau ianya Ya..Tuhan akan bagi entah esok atau lusa…Tidak sampai bila2 pun tak akan dapat..atau tunggu sbb nak tengok kesungguhan, dan kepatuhan kita mengikuti hukumNya..

    0

    0
  30. anon says:

    kadang Allah tak bagi lagi rezeki anak, mungkin sebab diri kita belum bersedia untuk jadi ibu bapa. takut kalau ada anak nanti, berlaku yang hal yang tak baik. Mungkin Allah nak kita persiapkan diri dulu sekarang. Siapa tahu, nanti setiap tahun dapat anak pulak ke.

    #family kitaorang sebut ayu raudhah as ayu rodoh.

    korang pernah terfikir tak? dunia sekarang, orang yang berzina senang hamil. orang yang berkahwin, agak susah nak dapat rezeki kan. Kenapa ya?

    0

    0
    • jaja says:

      selalu tertanya2 kenapa org yg berzina senang sgt hamil.tp org yang hubungan halal ni susah pulak.tp itu la kuasa Allah..yg senang dpt anak xpandai jaga anak,siap buang2 bagai..kita yang nak anak siang malam xhenti berdoa moga dikurniakan zuriat yg soleh/solehah.

      walaupun xminat dgn ayu neh tp semoga Allah kurniakan zuriat yg soleh.solehah buat dia dan suami..bila bab zuriat,hanya Allah yang tahu macam mana nak hadapi pertanyaan2 orang bila kita nak ada isi..hanya mampu senyum tapi dalam hati nangis…:(

      0

      0
      • wakaka says:

        dulu, sebelum kawen, aku sibuk gtau membe nak merancang bagai. xnak anak dulu utk thn ptma tp bsedia utk thn k2. now, dah masuk thn k2 aku kawen.rezeki anak xde lagi. aku mohon doa siang malam. allah x bagi lagi. pengajaran buat aku atas kesilapan lalu. maafkan aku ya allah..

        0

        0
  31. Anonymous says:

    Saya rasa ruangan untuk komen patut di disablekan..sbb banyak yg buat dosa kt sini..tuduh org mcm2..seriau tgk komen masing2..mengalahkan tuhan lagaknya..

    0

    0
  32. ... says:

    teruskan berusaha 3x…teruskan berdoa 3x…jgn putus asa…okeh ayu dan zaq…selamat berjuang utk dapatkan zuriat…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Ayu dah mengandung rasanyer baru sebln kot

    0

    0
  34. Mak jemah pemalu says:

    Aku sedih baca komen2 kat nara ni..makin lame makin tak dak otak korang komen…kdg2 mcm koranglah yang mengetahui semuanya..buat yang lum kawin or dh kawin xdak anak or d kawin n ada anak, berhati hati dlm percakapan…

    0

    0
  35. kiki lala says:

    baby tu pun tak sanggup nk dduk dalam perut perempuan yg busuk hati macam kau ni

    0

    0
  36. Ayu poyo says:

    Ko gugur.. Sb zaquan ada anak luar nikah kan.. Ngandung kan anak org.. Pastu tinggal tu tuhan bgi cash je.. Sendiri mau ingat la.. Jgn ingat kau leh ttp cita lama kau… Tgu masa je ni

    0

    0
  37. kayu rodok says:

    ingat tak dulu husband ko penah buntingkan anak org & suruh pompuan tu gugurkan?ape jadi pompuan tu skrg ekk?

    0

    0
  38. Ayu poyo says:

    Idup lagi… Anak die ada lgi.. Cume x digembar gemburkan je lgi.. Tgu masa je ni…

    0

    0
  39. bolradhabol says:

    amik cuti…ko keja gomen ke nk amik2 cuti..
    setau aku pelakon ni ada job ada la…bukan spnjg masa ada job..
    lntak engko la nk cuti..or statement xlaku…
    mklumla skang xpenah nmpak kluor tv pun…
    tp soryla ye aku xminat nk tgk engko kt tv…
    ni bukan zmn engko…kertu..
    ni masa wawa zainal..ct saleha..izara…juliana…
    engko aku xselera nk tgk hokeehhhh

    0

    0
  40. nak komen says:

    buat ayu dan sesiapa yg membaca ni,

    untuk mendapat zuriat mudah saja, perbanyakkan berSEDEKAH.. tak kira sedekah dari segi apa.. yg penting ikhlas.. insyaallah Allah balas dengan balasan yang tak disangka2,,

    utk ayu perbanyakkan bersedekah dan bykkan membantu anak menakan sendiri.. walau sapa pun dia..

    0

    0
  41. pompuan says:

    muhasabah diri balik..sembahyang sunat taubat pastu kenalpasti kesilapan kita pada masa lalu apa yg kita buat kt org dulu..pernah tak hg cuba hasut org utk robohkan rmhtangga org ..ingt perempuan teraniaya Allah akan sentiasa menolongnya…mgkin tu balasan apa yg awak dah bt pada org..buat jahat kat org plg pyh nak minta ampun sbb kita kena jumpa org tu..ingt..tak kena aib kat kita akan kena kat anak cucu kita..mgkin lps ni cucu,cicit kita pula kena fitnah mcm awak buat kat orang,,,wktu tu nk mnyesal xguna…ingt..benda yg jahat akan patah balik kat kita,,,..jgn ingt dah lepas dgn pakai tudung je..bersihkan hati juga…Allah balas cash klu kita hasut org sampai runtuh masjid org tu..spatutunya nasihat suami dan keluarganya ke arah menjernihkan keadaan..dulu saya peminat awak..tapi sbb perkara ni saya dah xminat..

    0

    0
  42. melinje says:

    Hukuman tuhan ni…payahlah dia nak dpt anak kot…bukan dulu rita pernah tweet yg laki dia pernah hamilkan anak dara org then soh pompuan tu gugurkan beberapa kali ke…hmmmm,xyahlah harap kalo gitu. Tuhan xkan redha…

    0

    0
  43. pundek says:

    padan muka!! hahaha ayu rodokkkkk

    0

    0
  44. Gowjuss says:

    :(

    0

    0