Written by Bella | September 15th, 2015

Gedik, mengada-ngada dan sahaja menarik perhatian sudah cukup sinonim dengan aktres yang sedang meningkat namanya iaitu Ayda Jebat. Boleh kata bilangan hatersnya memang cukup banyak di luar sana.

Enggan lagi terus dilabelkan sebegitu, Ayda telah meluahkan perasaan beliau kepada semua pengkritiknya di luar sana menerusi single terbaru beliau Siapa Diriku. Malah, beliau turut berpesan kepada mereka untuk tidak mengeluarkan komen yang melampau di laman sosial.

Lagu ini bukan sekadar untuk fun, tetapi mengandungi mesej penting buat semua haters. Saya turut beri idea dari segi penghasilan lirik berdasarkan kekecohan yang sering ditimbulkan oleh haters di laman sosial.

Semua haters patut dengar lagu ini, agar mereka mengerti perasaan semua selebriti yang mereka hentam dan kecam. Bagi saya, ini juga adalah lagu tentang pengajaran supaya kita tidak sewenang-wenangnya mengeluarkan bahasa kesat di laman sosial.

Buat haters, janganlah tuding jari menuduh saya seorang yang gedik dan mengada-ada. Kalau mahu beri nasihat, ada cara yang lebih baik daripada memuat naik tulisan negatif.

Ok kami pun tidak mahu komen lebih, memang ada je wujud mereka yang suka mencari kesalahan orang lain. Apa-apa pun jom saksikan MV Siapa Diriku daripada Ayda Jebat. Apa pendapat anda?

Sumber Berita: Mangga Online

Sumber Video: YouTube Ayda Jebat

62 responses to Ayda Jebat Tujukan Lagu Siapa Diriku Khas Buat Haters Beliau

  1. IKAN LAMPAM says:

    siapa?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tengok tu??? Sampaikan menyanyi pun………………………… Sama!!
      Baru nak suka video tapi tak tahan dengar cara suara dia menyanyi..Tak habis aku tengok…Segala tenaga2 kemintaperhatian dia tu rupa2nya turut dilepaskan ke nyanyiannya…Entah2 masa berak pun sama…

      0

      0
    • Batu Api says:

      kepada semua haters, apakata bila lagu ni keluar, tukar siaran biar rating jatuh. hehehehe

      0

      0
    • Pls be natural says:

      Alaa dh mmg ko jns kuat prasan, dlm2 ko kuat prasan, ko aktif meraih prhatian dgn cara yg memualkan. Serupa mcm situasi, ko ni tgh syok sendiri diawangan smasa ko mnjalankan misi haus prhatian, ko x sdr ko dh kantoi yg cara ko tu ketara desperate prhatian, tp masa tu mcm biasala ko yg kuat perasan tu mana nk sdr, dan2 jgk masa tu ko lg menambahkan kuasa enjin mngejar prhatian ko dgn aksi dan cara yg x natural. Brpa byk aku jumpa yg gedik/sempoi/mengada tp natural dan x sengaja! Ko fhm x apa itu natural?! Ko dah la x natural, gigih smcm plak tu nak org terkesan dgn diri kau yg kononnye mmg begitu la?! LOL!!. Minta dipuji betul la dia nie.

      0

      0
    • Miss M says:

      Yerkk!! apahal dah macam kpop nih? satu lagi, nampak sangat tiru vidoe klip About the bass – megan trinor?? pleasseeeee la

      0

      0
  2. cik mek molek says:

    aku suka lagu nie…. very catchyyy!!

    0

    0
  3. Tudung Biru says:

    Asal lagu ni keluar aje kat radio, dengan pantas jari jemari aku menekan butang stesen lain. Please la……Ayda Jebat ni adalah seorang artis yang mediocre dari segi lakonan mahupun nyanyian

    0

    0
  4. Joyah says:

    mungkin blh buat lagu slps ni dgn tajuk ‘aku bkn gedik’ / ‘aku mesra alam’

    0

    0
  5. pening says:

    omigod, bodoh gila lagu ni.

    Seriously.. pelakon penyanyi Malaysia ni dari dulu sampai sekarang formula lagu sama je ek.

    Ayda, face it, you suck

    0

    0
  6. macammacam says:

    alaaa da mmg gedik…wat la brpe bnyk lagu pon tuju kn kat haters..ada dorang kesah?ahhahahaha….

    0

    0
  7. anne says:

    copy paste. kesiannya nara.

    0

    0
  8. nasi lomak says:

    kau igt ko britney spears ke…nak lagu mcm tu………..

    apalah nasib malaysia ni,, dah menteri banyak pasola..artis pulak byk syok sendiri,diva blagak..kena igt tu menteri dan artis tiada org awam mcm kami hangpa semua takleh carik makan..tak yah la nak tunjuk2 sgt kat haters2..

    elok2 aku ok2 je..terus banned ko..takat cerita rindu awk200 dgn maid tu,..semua yak membina..

    aku syorkan ko belakon dgn rosnah mat aris jdi anak beranak..mesti menjadi..tp sorry to say aku tak tgk la lakonan ko..

    0

    0
  9. kelolo says:

    aku perasan orang ramai kini lebih sukakan haters… org ramai lebih respon kepada haters.. haters tak suka, buat lagu.. siap main tuju2 lagu lagi… haters tak suka, upload post tuju kat haters..

    yang fans/supporters punya komen, yang dok puji kau luar dalam, kau ignore je.. haram tak reply..

    baik jadi haters… melenting sikit artis pujaan depa nak respon.

    0

    0
    • malaysiayangkelakar says:

      well said !

      0

      0
    • miss mimi says:

      To me Ayda is totally different . Most of the time kalau ada masa dia akan berinteraksi dengan fans kat ig or twitter. Bukan macam sesetangah artis yg akan reply bila kawan2 /penerbit/wartawan/haters yang komen.

      0

      0
  10. anon says:

    Aku mmg tak minat, tak pernah tengok cerita lakonan dia but l can say that she can sing….

    0

    0
    • Singsanh says:

      Yes.. everybody can sing. What makes it different is the quality of their voices. This one my dear.. hmmphh.. no wonder she was kicked out of AF. Haha

      0

      0
      • lol says:

        apabenda je nak gaduh. lain orang ade lain citarasa lah . kalau kau citarasa mariah carey , ning baizura tak payah la kutuk penyanyi lain yang nak buat lagu catchy . taylor swift takde la lagu suara tarik tarik ala whitney tapi laku je semua album dia worldwide.
        comel je aku tengok ayda jebat ni . gedik lantak dia la asalkan tak susah kan orang . tak susah kan keluarga orang lain.
        kalau tak suka takyah nak kutuk mcm kau tu penyanyi diva malaysia.

        0

        0
  11. anti poyo says:

    Meh aku ajar sikit bab agama.

    Maksud iman – “Membenarkan dengan hati, mengikrarkan dengan lisan dan mengamalkan dengan anggota badan.”

    So, jangan nak kata Allah nilai kau dari hati je, Allah nilai semua. Buat la lagu macam nak rak pun, tak ubah apa2.

    0

    0
  12. Lara says:

    Sebelum ni just tak suka jer dia.. but now I am officially HATE her. Hah. Nope, tak dengar pun lagi lagu ni.

    0

    0
  13. rosy says:

    video clip ala2 lagu sweet dream jjang nara tp jjang nara comel kahkah

    0

    0
  14. mimi says:

    support je lah artis local …. ramai na yg xsuka… aku ok je… rezki dia..
    u go girl…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    comel je video tu..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    this song sucks ass.

    0

    0
  17. Bukan Fans Ayda Jebat says:

    yang haters ciput je..yang suka byk..kalau tgk pic kat intergram dia..yg like berbelas ribu.xpyhla korang nak benci2 dia.bkn dpt ape pun.fans dia ramai ok.nak lawan dgn haters yg ciput.hahaha..aku x minat dia..tp xsuka org yg nak hate2 x tentu hala..g hate artis lain lah

    0

    0
    • malaysiayangkelakar says:

      Tak suka dia lepastu kau kata tak suka orang benci orang tak tentu hala , lepastu kau suruh orang pi benci artis lain . kau ni mesti pariapa. komen aku kena kasi satu mcm paria jugak. mudah kau faham. kahkahkah

      0

      0
      • Bukan Fans Ayda Jebat says:

        aku xkata xsuka..aku kata x minat. x abis tulis dah tekan submit..nak ckp p hate artis hollywood ka..artis yg x semnggahlah

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bkn fans aida lebat : komen lo yang sekitar 4:45 sore ito pn guwe makin enggak pahem donk.
          Emang elo dasar padyappa sich !

          0

          0
    • mojo says:

      artis lain? dia nielah artis lain.lain macam gediknya.

      0

      0
  18. Anonymous says:

    lagu mcm taik…mcm iklan pencuci/ sabun…

    0

    0
  19. Elizabedah Tan says:

    Thrash

    0

    0
  20. anonym says:

    hoi ko bukan fazura la nak buat muzik vdeo bagai ….faz tu malaysian sweetheart n superstar….ko lak takat belkon dgn hero muka pakcik2 60an(zuripin) tu je level ko….stupido

    0

    0
    • lol says:

      hahaha kau nier komen lagi win. faz tu dah 30 an nak tergedik gedik pakai skirt pendek lagi la horor . sweetheart jadah.
      mungkin la na pancing anak ikan baru?
      suara dia lagi la tah hapa nak buat lagu.

      0

      0
  21. zaza says:

    aq suka je tgok lakonan ayda ni. cuma dia ni sesuai jadi jahat je. mmg menjadik.kalaw jadi heroin nnti habis satu badan hero tu dia pergi raba semata2 nk tunukkan babak keintiman tu.lol.

    0

    0
  22. Peah nget not says:

    Nihh video clip lagu ker video nset Oppo??

    0

    0
  23. nnnn says:

    Korang xperasan ke.. The concept of this video..like Meghan Trainor? The background, the tune(?), the fat guy(?) it looks similar..God shes totally sucks at singing!

    0

    0
  24. mojo says:

    Ayda Jebat Tujukan Lagu Siapa Diriku Khas Buat Haters Beliau?Sapa nak dengar?walawei…MV pun ciplak.betulla acacah Meghan Trainor.Tuju la lagu ni pada tu pengarah Mv nie.Kau dua org je dengar.

    0

    0
  25. ko dh mmg gedik..xkn org nk comment ko sopan santun plakkk..murahh plakk tu..zul cubit dkt peha pom feel miang2 keladi..sape laa yg bongok bg lagu ni dkt engko..lgu dh best dh..first time dgr pom dh sakit telinga nyanyi mcm meneran berak ditepi telaga..

    0

    0
  26. ntahapeape says:

    Zul yang gatal miang ayda sorang yang kene. Xpaham aku. Ape kebal sangat si zul tu org x bash?

    0

    0
  27. Aj? Omg says:

    Entah celah mana la aku rasa suara dia sedap. Seriusly aku jrg nak komen suara org. Tp suara dia mmg takdek sikit pun sedap. Kenapa la industri kita ni main tgkp muat je.

    0

    0
  28. mira says:

    ingatkan rosnah mat aris yg duk tergedik2 menari dlm video tu..haha

    0

    0
  29. dia ni tiru says:

    meghan trainor malaysia pulak dah.

    0

    0
  30. acik says:

    lek ar ayda, bukan semua org boleh suka awak..
    ko tgk la CT tu, ada gak haters, xde plak dia buat tuju2 lagu kt haters.

    professional la sket~~

    0

    0