Written by AbangNara | December 30th, 2014

Manusia memang mudah lupa diri lebih-lebih lagi apabila populariti mula meninggi. Terkejut juga Abang Nara membaca perkongsian oleh seorang pengarah popular, Azman Yahya yang lebih dikenali sebagai Jinggo. Menerusi satu ‘screenshot’ yang dikongsikan, pihak JS Pictures dengan ayat yang amat profesional telah pun memaklumkan pembatalan pengambilan Puteri Balqis dalam sebuah drama. Namun sayangnya ayat balasan yang diterima daripada pihak pengurusan Puteri Balqis (ayah pelakon cilik tersebut) amat mengecewakan. Geleng kepala Abang Nara membacanya.

jinggo puteri balqis Tambah mengecewakan apabila Jinggo turut sama memaklumkan yang bapa Puteri Balqis telah meminta bayaran deposit sebanyak 50% walaupun belum membaca skrip. Pergh ini dah macam diva sangat-sangat. Kalah Azwan Ali. Agak pelik apabila sikap sebegini hanya muncul selepas Puteri Balqis memenangi anugerah di Anugerah Skrin dan juga Asian Television Award baru-baru ini.

jinggo puteri balqis

Pandangan Abang Nara, memang tidak wajar untuk pihak pengurusan Puteri Balqis melakukan ‘demand’ sebegini. Nanti yang buruk nama adalah Puteri Balqis sendiri. Berapa besar sangatlah industri lakonan tanah air kita. Kalau kena boikot, yang rugi adalah Puteri Balqis sendiri. Tak pasal-pasal tak dapat tawaran berlakon sekaligus menyebabkan bakat lakonannya yang hebat terpendam begitu sahaja. Diharap akan lebih berhati-hati di masa hadapan. Jangan sampai rosakkan peluang anak anda sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

29 responses to Ayah Puteri Balqis Sudah Mula Berlagak, Minta Bayaran Deposit 50% Sebelum Tengok Skrip

  1. Anonymous says:

    sbb tu la aku kata, bdk2 kene pegi sekolah bukan keje cari duit utk mak bapak.

    0
    0
    • Anna Maria says:

      Alahai, mintak deposit 50% pun kecoh ….siapa yg tak pro sebenarnya????
      Standard la dlm mana2 perniagaan. Takkan syarikat gah Toh Puan Seri Shila Rusly tak paham etika perniagaan kot? Gah ker ? :D

      0
      0
      • melati says:

        sekurang2 nya, anak dia dpt jugak awards, bini kau tu, hanya layak dapat anugerah mulut sisa kumbahan #1 rancangan masakan di bulan ramadan utk surirumah yg bosan menunggu si suami pualng kerja gitu. gudbai…

        0
        0
        • Datin Semah says:

          akak buat baju kebarung kat taylor mey ling cheras pun amoi tu mintak deposit. apa mau bising2 ni..eeee rimas melayu2 buat business. very felda gitu…

          0
          0
        • Olga says:

          filem2 terbitan shila “mulut lahar” rusly sdn bhd ni layak dijual kat rtm1 & menang anugerah skrin tv3 je lah. x berlakon pun xpe kut. unless le filem2 suhaimi baba ke…allahyarhamah yasmin ahmad ke.. lain le citernye. ye dok?

          0
          0
        • Abang Nara Berat Sebelah says:

          Baca dlm Roti Kaya…screenshot si Jinggo si suami Shila Rusly lebih kesat bahasa. Tolong Nara, jangan jadi batu api berat sebelah…..

          0
          0
        • Anonymous says:

          Batalkan shooting disebabkan along tak ada. Habis kalau tiap2 kali pengarahnya berhenti, boleh terus batal ek. Kot2 orang tu dah tolak tawaran lain atau dah adjust jadual dengan produksi lain. Siapa tak bengang.
          Apa2 saja lah. Jangan dipanjang kan lagi

          0
          0
        • K.A.A says:

          org tua lebih2… budak kecik tu punya nama gak jadi mangsa… yg mak ayah dia pon anto le anak g skolah.. kesian budak tu.. entah2 x de kawan…

          0
          0
      • Yahudi says:

        Puteri Balqis bakal mengganti Nicki Minaj sebagai rapper wanita terkemuka di dunia

        0
        0
      • Mak Jemah says:

        benda ni kecik je, deposit tu boleh kasi balik kan? dah nama pun “deposit” kan wak? bukan payment. tak perlu gaduh2 la. relaks la, lelaki gaduh2 tak gentleman la, sebijik azwan ali.

        0
        0
    • Cili Padi says:

      salahkan si bapak mahu jaga kebajikan anak nya? masaalahnya sekarang bukan pasal diva ke haper? ibu bapa si balqis buat garis panduan utk menjaga kebajikan si anak. yg x pro bukan si bapa tapi si suami kpd pengarah yg x pernah memang anugerah tahap global. ko buat rancangan masakan dalam dapur tepi jamban rumah ko je..senang. opssss!

      0
      0
    • Ini pun nak kecoh says:

      Alahai ada slh fhm la kot..screenshot tu sndiri ada mention mngenai kkekasrn kata2 pkerja, msti ada tergaduh ckt sblm tu..Ayh balqis reply mcm tengah bengang je bkn ckp teruk2 pn, cuma ptt jgn ikut prasaan krna surat tu sopan je…siyesly, kita tau kita di thp mana, mmg nk demand atau x terserah, msa tgh top dn laku msa tu lah kena pndi cari pluang tmbh pndpatn, Yg menentukan smaada nk ambl org tu atau tdk, production tu. tiada pksaan utk bersetuju atau mlayan demand seseorg itu, klau x suka sng, jgn ambl atau batalkan, buat apa nk memdedah dn mmeburukkn…

      0
      0
    • hmnnn says:

      macam ada satu permainan nak burukkan si balqis. sepatutnya diselesai dibelakang…

      0
      0
    • minah jambu rambut kerinting says:

      tk salah kalau anak cari duit untok mak bapakkkkkkk asalkn dia tk tingalkn sekolah n pelajarannnnn..pelajaran mesti di utamakn untok masa depan. mak bapak nk kena tau aturkn scadul untok anak masa belajar n masa shuting n masa rehat…yg penting pelajaran jangan abaikn. mesti la bapak dia nkkn 50% pasal bapak balkis takot anak dia nanti kena tipuuuuuuuuuuuu ! skarang punye zaman banyak yg kena tipuuuuu bukan nye bapak dia berlagakkkkkkkkkk ! logik la kalau bapak dia mintak bayaran 50% dulu ok pe ! nk bayar ke tknk bayar ???? kalau nk bayar ha bayar aje jangan cakap banyak…kalau tknk bayar cakap terus terang ngan bapak si balkis..jangan nk kecoh2 kan..

      0
      0
  2. Mana screenshoot kata ada minta 50% deposit??

    0
    0
  3. So Sweet says:

    Biarlaa Balqis abes SPM dulu barulah fikir nak buat apa dengan hidupnya. Sebaiknya belajar mengenal ilmu ALLAH. Hidup ni singkat je. X kemana pun kita.. Bertemu ALLAH jua.

    0
    0
  4. Betul ke? says:

    Screenshot ni boleh je nak diambil part menguntungkan sebelah pihak je. Cerita sebelum dan selepas apa? Cukup la tu nak memburukkan orang.

    0
    0
  5. Anonymous says:

    kan bagus budak2 tengah usia mcm ni gi belajar dlu…kadang2 untung la mak bapak dia org dpt wit dari anak sndri wlpn masih kecil..kata org tu ambil hasil jer…

    0
    0
  6. fhfhb says:

    Beautifulnara kja tutup priuk nsi org

    0
    0
  7. Tahi Lalat Aku Makin Besar says:

    Abg nara ni bley thn bodo gak eyh baca lah betol2 memo jinggo tu ,. lebih kurang mcm ni minta maaf salah kata ,kasar dari pekerja kami ketika berkomunikasi ,……. so sape main kasar dulu sebenarnya. ! Melayu macam ni lah , nampak org lain naik nama siket , ada je wlpn salah kecik besar virus yg nampak saje nak jatuhkan org.

    0
    0
  8. zieta says:

    salam.,
    Kawan-kawan esuk kita nak sambut Tahun Baru 2015.
    Janganlah kita bergaduh sesama sendiri..
    Buangkan yang keruh ambil yang jernih
    Tahun 2014 kita dah tahu jalan ceritanya Tahun 2015 kita belum tahu

    Banyakkanlah berdoa agar diri kita, keluarga kita dan seluruh Umat Islam di dunia ini dijauhi dari sebarang musibah. Tinggalkan dahulu perbincangan ini.

    Amin

    0
    0
  9. Anonymous says:

    Isu bukan pasal duit deposit TP cara bercakap n ayat yang saat biadap.

    0
    0
  10. Fafa says:

    Betul tu, isunya bukn semata deposit, sbb masih boleh dipulangkn. (Mungkin deposit tu diebut sbb tgh marah) tapi pokoknya ayat yg dibalas tu agak biadap bg pihak puteri balqis (yg sememangnya mungkin mereka pun sedang geram). Sama ja dua2

    0
    0
  11. mypapit says:

    nampak macam skrinshot Whatsapp dari “Production company” tu bukan asli dan dah kena photoshop. Takboleh percaya skrinshot macam ni, sebab nampak mcm dah kena cover tulisan sebenar, tengok kepada “speech bubble” kedua dari “production company” tersebut pun mcm kena “potong” dengan cara tidak rapi. Mungkin ada saja orang timbulkan fitnah.

    0
    0