Written by Bella | June 20th, 2016

Sudah bercerai dengan bekas isterinya Rozana Misbun, penyanyi rock terkenal Awie pernah memberitahu bahawa beliau tidak serik dan bersedia untuk berkahwin lagi.

Sekitar hujung minggu lepas, ada khabar angin mengatakan bahawa Awie sudah bertunang dengan seorang wanita bernama Syarifah Ladyana selepas beberapa foto Ladyana diapit oleh dua orang anak perempuan Awie iaitu Putri Leeya Antasha dan Putri Aleefa Antasha didalam satu majlis seakan majlis pertunangan.

Malah, ada juga foto Ladyana duduk seorang diatas pelamin dan ada sumber mengatakan majlis pertunangan itu diadakan secara tertutup di Hotel Vistana, Pulau Pinang sekitar 3 Jun lepas. Majlis itu turut dihadiri oleh keluarga Awie dan Ladyana termasuk anggota kumpulan Wings.

Untuk pengetahuan anda, Ladyana merupakan kakitangan syarikat penerbangan dibahagian jualan tiket. Ada yang memberitahu bahawa Awie memilih Ladyana kerana sifatnya yang penyayang dan  pandai mengambil hati anak-anaknya.  Mereka dikhabarkan bakal berkahwin pada hujung tahun ini.

Walaubagaimanapun,  Awie sehingga kini masih berdiam diri mengenai berita ini dan usaha pihak media  yang menghubungi Awie untuk mendapatkan pengesahan daripada beliau juga gagal.

Kalau betul sudah bertemu pengganti kami harap kali ini ia akan berkekalan sehingga akhir hayat. Anak-anak pun sudah merestui hubungan mereka.

Sumber Berita : Berita Harian

36 responses to Awie Sudah Bertunang Dengan Wanita Bernama Syarifah Ladyana?

  1. Tirun says:

    anak awie dalam gambar first yg belah kanan tu sebijik muka awie wakakaka

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      kenape laaaa sampaai tutop2 muka ni ? muslimah ke ini pompan ? tengok bentok muka macm jambu ajeee…

      0

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      muzik muzik kt TV3 ni si fafau sengaja nk empit2 n dekat2 ngan si pengecara lelaki hensem tu n farah suka sangat pegang2 n sentuh2 ngan si lelaki tu apesal ??? kate tk boleh pegang2 kalau bukan muhrim kenape suka pegang2 si jantan ni !! gatal kau farah eh !! oh sentuh lengan baju kire boleh la eh ? farah yg lebih gatal nk sentuh2 itu jantan menyampah betol minah jambu tengok dia huh ! pakaian tah ape2 aje huh ! gi main bowling lah huh !!!

      0

      0
      • Corse 848 says:

        Ape ke hal tiba2 ni..ada lg yg layan tv3..muzik2..muzik2 layan time hujung je..juara lagu..tak koje nk layan tiap2 mggu..

        0

        0
  2. Adelina says:

    Tahniah Awie. Senangnya jodoh Awie. Mcm pegibeli ikan kat pasar borong je. Saya ni dah 37 duk single lagi. Serata negeri dah jelajah, indon, burma, china, europe sudah, namun belum jugak bertemu jodoh. Mana lah dia mnyorok agaknya. Nak kata cerewet biasa2 saja…ntah lah..jodoh tak siapa tahu.. Rasa dah malas nak cari..

    0

    0
    • kingkong says:

      mungkin si dia tu belum lahir lg?

      0

      0
      • Anonymous says:

        by the time dia lahir…nak tunggu besar..si adelina tu dah jadi penghuni rmh orang tua2.

        0

        0
    • ash says:

      Kita sebaya laaa
      sabar Adelina
      Jodoh rahsia Allah
      sama mcm my fren kerja bagus, gj besar, aset byk & serata dah pergi
      sy & huby nk kenen kn dgn kwn2 huby kami segan sbb my huby fren kije biasa2 jer
      In Shaa Allah buka hati buka fikiran & redha ada jawapan nye nanti

      0

      0
  3. lolololaa says:

    Jgn bini yg kali ni dipukul jugak sudah la yee

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Jadah rambut bukak berpurdah? ?

    0

    0
  5. fake muslimah says:

    pesen apa tah tunang die tu pakai..muka bertutup, yg lain terdedah sana terdedah sini..ko ingat ko bertunang dgn Zac Efron kah? nak bertutup bagai..org x hingin pown la nak amik taw pasal ko *rolling eyes*

    0

    0
  6. X says:

    Inilah fesyen dragon hunter dari gua selatan.Fesyen baru nie.baru sesangat.

    0

    0
  7. melati says:

    Dia nk buat Suprise ” lew bila time kawin nanti…..hihi

    0

    0
    • Black Cat says:

      Suprise apo melati??malam pertama ek!!!

      0

      0
    • Melur says:

      Tutup muke konon pada Hal nak tutup Gusi besar ko kan tino? X pon mulut rabik a.k.a sumbing jungos Dan hidong buah jambu air.

      0

      0
      • Som says:

        Kalau sumbing pun apa hal nya?
        At least ada jgk org nk buat isteri , dari ko yg jembu dok melayan pat blog gossip tambah kan dosa, muka cantik hati busuk

        0

        0
  8. Afif Rayyan says:

    Tunang raya tu.. wakaka

    0

    0
  9. maya karen says:

    harap kekal ke jannah. mklum la yg g ni cm x de kontroversi. kawen bkn sbb kena tgkp khalwat dan bkn perampas suami org. hahaha. jgn kecam sy. gurau2 je ye awie. hihi

    0

    0
  10. Anonymous says:

    hmmmmmmmmmm…….staff airasia ke???????yg ni ke??????????

    0

    0
    • Anonymous says:

      iya lah dia lah tu……… harap2 orang nya ada seni mempertahan diri, belajar berpidato dan buat prenuptial dengan peguam sebelum kawin……….. pisang awie ni lepas ditumbang tumbuh lagi dan berbuah berbuah berkali2…..

      0

      0
  11. Damai says:

    kes dia blm selesai, awie dah dgn dis lady, buat performance si negara lion also dis lady tak habis berkepit aja dgn awie, lap2 kan peluh padahal time tu masih kes prosiding cerai dan tuntutan dia dgn si rozana misbun, tapi if ini jodoh dia harapa dpt lah jd imam yg baik dan bimbing isteri ke syurga

    0

    0
  12. Anonymous says:

    nk gak pompuan ni hek ngan awie y dh brbekas2..klau jodoh ko org kang pnjg ngan awie memg stu keajaiban la..jgn x smpi bberape tahun dh d cerai atau d gantung x brtali..wife prtama awie punya la lembut..last2 d cerai gak..

    0

    0
  13. kaklily says:

    kenapa muka macam tak happy aje………

    0

    0
  14. HELOO says:

    aku xtaw knp org baru tahu psal lady dgn awie ni..padahal dia dh lama jd pmpuan simpanan awie..siap ada sticker 3line lg kt kreta minah ni..mmg dh bertahun dia dgn awie..cantik jgak la minah ni..aku bleh tahu pun sbb kwn aku skandal dgn prempuan ni..so awie pun share la minah ni dgn org lain

    0

    0
  15. telur pindang says:

    Tu pun sedap2 debuk terajang Rozana…..sebab dah ada b…. lain sebagai pengganti. Takkan tak paham2 lagi.

    0

    0
  16. mak kuntum says:

    Aku pernah jumpa beberapa kali ladyana ni..memang lawa orang nya n seksi..tapi yg paling penting dia memang pandai jaga hati awie n anak2 awie..bebudak ni semua suka kat dia..aku rasa mana2 program awie pun ladyana ada cuma orang x tau sbb diorg pndai jaga line

    0

    0
  17. anon says:

    Cepatnya cari pengganti. Tulah untungnya jadi lelaki atas dunia ni. Prempuan cuma 2nd class je.
    lngtkan nak kawin dgn erra…

    0

    0
  18. X says:

    Apa kelas rockers cuci mangkuk,ambillah mangkuk baru.Erra tahap keling botol je.

    0

    0
  19. Apa Lu Mau says:

    Huhh…itu sawie mau mkn sedap lg ka? Itu amoi blom kenal sapa itu Sawie. Jgn jd bodoh lorh…sbb lu mau glamer kawen sma retis aaa, buruk nmpk cantik ooo, tua nmpk muda, jahat jd mulia ooo. Cth sudah ada, bkn 1 tp 2, lu mungkin ke3. Lu xsayang lu punya future. Lu kc carry on. Wa kc doa luorg bahagia. Itu sawie…sampai masa, bunga wa kirim

    0

    0
  20. Anonymous says:

    mazhab apa ni muka tutup, rambut dedah… ???

    0

    0