Written by Mawar Putih | June 21st, 2013

Sungguh mesra pasangan Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari ini kan? Raut wajah mereka jelas menggambarkan yang pasangan ini sedang meniti saat-saat indah dan bahagia dalam perkahwinan mereka. Terserlah kegembiraan dalam senyuman mereka. Alhamdullilah.

Memetik berita Kosmo baru-baru ini, pasangan ini dijangka akan menunaikan umrah pada bulan Ramadhan ini pada minggu ke-2 atau minggu ke-3. Mereka sudah pun mendaftar dengan sebuah agensi perkhidmatan umrah namun pada masa yang sama masih menimbangkan beberapa agensi lain. Scha dan Awal akan ditemani oleh keluarga keluarga masing-masing.

Menurut Scha al-Yahya,

Oleh kerana ini yang pertama kali bagi saya, sebagai persiapan saya ada membeli beberapa buku panduan mengerjakan umrah. Kami juga akan menghadiri kursus untuk mendapat gambaran dan sedikit ilmu sebelum menjejakkan kaki ke sana. Kami pergi ke sana untuk berdoa agar dikurniakan cahaya mata. Selain itu, kami juga ingin berdoa agar lebih dimurahkan rezeki.

Mawar Putih suka dengan sikap pasangan ini. Sememangnya kita dituntut melengkapkan diri kita sebaiknya sebelum membuat sesuatu perkara, lebih-lebih lagi dalam perkara ibadat.
Sama-samalah kita mendoakan agar pasangan ini selamat menunaikan umrah mereka nanti dan semoga hajat pasangan bahagia ini dikabulkan. Insyallah.


P.S Ingin tampil cantik dan sihat dalam satu masa? Gulta Cell ada jawapannya. Campuran Ekstrak Cranberry, Bilberries dan Acerolla Berry yang kaya dengan Vitamin C dan E semulajadi serta anti oksida dapat memantapkan kondisi dan keanjalan kulit, mencerahkan kulit serta secara keseluruhan meningkatkan kesihatan tubuh badan. HALAL dan mempunyai kelulusan KKM, dan yang paling menarik sesuai untuk LELAKI dan WANITA. Layari www.azaleadenature.com, LIKE Facebook Azaleadenature, email ke dztherapeuticspa@gmail.com atau telefon terus ke 03-5548 4520 untuk info lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Awal Dan Scha Tunai Umrah Ramadhan Ini

  1. .................... says:

    harap pas lik dri umrah nti scha akan berhijab….

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      OK….Good…Alhamdulillah…better gi umrah takyah bg tau jer..unless kalau ada orang tanya…better…artis ni suka war2 kat orang, nak gi umrah, nak gi haji..tp balik2, tak berubah2…so harap lebih ikhlas..in sha Allah pulangan pon dapat dari Allah~

      0

      0
      • Ritu vs Aya says:

        One thing yg i respect sangat2 ngan Scha ni, dia jarang berpakaian ketat dan terjojol unless ada majlis2 tertentu sahaja. X macam akak pendek dlm Meletop tu. sepanjang masa berskirt dan melekap di dada… Sah2 ada body orang lain lagi kurus dari dia, tapi xda ler manjang nak tayang aset sahajooo

        0

        0
        • suam2 kuku je bila entry yg bagus macam ni. kalau entry pasal mak jande nak kawin , semua membangkang memberi kata cercaan. seolah2 mereka penyembah berhala dewa pagan.

          0

          0
        • hekeleh says:

          Ew. Dhla prnh pakai skirt pendek kt photoshoot. Nak respect ape ntah. Lps tu bajet fashionista la sgt. Pakai mcm tahik je aku tgk. Perasan je lebih. Dhla kurang ajar. Baru ni dia stay 1 hotel dgn satu kumpulan ni..lps tu org ckp la eh Scha you ni bruntung nya dpt stay dgn kumpulan tu. Lps tu dia bls “kumpulan tu natang apa?” woah sopannya. Bajet je minah hidung kembang ni. Ew

          0

          0
        • Ada aku kisah says:

          Agree with u hekeleh.. coz saya follow twitter n instagram dia.. penah dia ckp artis korea lelaki bg dia sama je mcm perempuan muka xde beza.. Btw saya pun tak minat k-pop.. bg saya respect org yg minat artis2 k-pop.. anda artis x perlu tunjuk kurang ajar even anda x minat pun..

          0

          0
      • Mina says:

        Abg nara, sape MAWAR PUTIH tu?? Abgnara copypaste eh,haha. Kantoi le camni.

        0

        0
        • keledek says:

          mawar putih tu penulis post ni. cer tengok atas tu ada tulis written by. penulis utk blog ni kalau x silap aku ada mawar putih,serenity,
          & abg nara sendiri.. kamu ni….

          0

          0
        • nina says:

          hahaha, aku pun tadi terfikir awat la dia pi copy semua sekali… amik quote sudah la..

          0

          0
        • Anonymous says:

          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!
          bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!

          0

          0
        • Mina says:

          HIK, MAHAPKAN SAYE ABG NARA.TENKIU KELEDEK BG PENJELASAN. RAMAI DAH PKERJA ABGNARA YE.

          0

          0
      • Mina says:

        BODOH EA ANON NIE.. KNAPE SEBOK KAT SINI,XMO TULIS KOMEN, JGN NK MNYUSAHKAN PEMBACA LAIN. G BLI BUKU TULIS GARIS SATU BANYAKBANYAK, PASTU KO TULIS LA pANJANGPANJANG DLM BUKU TU EH.

        0

        0
      • Maria Faridah Atienza says:

        Baguslah , Scha dah nk bertaubat . Sucikan diri , pasni blek teros berpurdah .

        0

        0
    • Scha says:

      mudah2an ye saya akan bertudong terima khaseh kerana mendoa kan saya. dan saya harap peminat dapat mendoa kan saya supaya dapat anak secepat mungkin doa anda selalu saya ingat dan hargai. Scha

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      sejak bila Serenity tukar nama jadi Mawar Putih ?? kenapa tak tukar nama jadi Mawar Berduri, baru lah sesuai kan :p

      0

      0
    • Ben says:

      Kenapa nak berhijab lepas umrah? Ooppp lupa …patut soalan pertama ..kenapa nak minta anak dengan Allah di mekah? Siapa Allah tu? Kenapa perintah Alllah tak nak ikut?…nak anak minta allah..yg lain2 Allah perintah tak nak ikut…pening aku…nak hijab tunggu balik umrah? Kenapa perintah berhijab tu ada di mekah ke nak kena pegi ambil? Beringat2 lah..jangan ikut budaya kristian..buat dosa byk2.. Lpas tu gi umrah bertobat…balik sambung buat dosa lagi….gi umrah lagi….tobat lagi…

      0

      0
      • abang ku says:

        Ko tak payah nak judge orang suma and berlagak mcm baik. darpd ko dok memerli, mempersoalakn kannn, baik ko doakan diorang nih supaya dpt hidayah..

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      minah jambu ngah tengok bola ni JDT VS SINGAPORE kt rumah nenek minah jambu…mintk2 la JDT yg menang pasal minah jambu peminat Fandi ahmad …lov u fandyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!

      0

      0
  2. truji says:

    moga dipermudahkan hajat yg diingini…amin

    0

    0
  3. Dells says:

    Siapa Mawar Putih?

    0

    0
  4. LESONG says:

    alhamdulilah..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bang nara oooooooo bang nara tolong dilit yg tkde komen ni naik rimas minah jambu lah !!!!! nk baca tkde pulak komen dia huh !! buang masa bwekk !!

      0

      0
  5. biasa diaaaa says:

    lain btol muka scha dulu gn skrg..makin cantik..artis mlaysia kn..dr gelap bley jd putih..dr x cantik bley jd cantik..bab cantik nk maju ke dpn..bakat x maju2..prngai pon sme..cmgtu jgk..
    jd artis gak la untung.. dpt aja sponsor p mlncong..p umrah..wlau pon duit dorg tu dah tlebih mampu nk byar sndri..tp x pnh bsyukur..kita lak nk p sna jnuh myimpan..sbor je la..

    0

    0
  6. Love says:

    Siapa artis yg pecat pengurus melalui Skype slps dpt sain contract dan berkoloberasi dgn artis antarabangsa?????

    0

    0
  7. Akhir Ashaari says:

    ehh awal, ko nie bukan gay ke? camne ko menunaikan tanggongjawab ngan scha ni ahh? mesti masa ko main ngan scha ko suruh scha tutop mata sambil ko amik enset ko tengok gambar laki bogel yg ko simpan .. Tk pun, sambil main tue ko terbayang ko tgh main dgn jantan..jgn mare ye gurau jekk, muehehehe

    0

    0
  8. FABREGAS says:

    pndi scha jaga awal.. 2nd pic tu awal dh buncit… hehe

    0

    0
    • fifi fufu says:

      ntah2 scha masak ikan goreng mentah,pastu cacing dalam ikan mentah tue beranak dalam perut awal, itu pasal buncit

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

      0

      0
  9. Schawal says:

    Alhamdulillah , romantik apa pergi umrah husband and wife waktu puasa..semoga perjalanan pergi dengan balik selamat amin..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bang nara !! mana kau !! tolong dilit ni komen yg panjang ni !! harap panjang je tapi komen dia tkde !! halau dia bang nara !!

      0

      0
  10. Aku benci anon yang perasan says:

    Eeeee anon yg buat komen panjang2 tuuuu cam bangang je la! Geram aku nak baca komen kena scroll laju2. Pi main jauh2 la anon!

    0

    0
  11. cikalzan says:

    Alhamdulillah. Proud! Dalam banyak banyak tempat boleh pergi, Scha & Awal pilih untuk tunaikan umrah. Step by step. Sebagai pemerhati doakan yang terbaik untuk diorang berdua. Sebagai peminat pun jangan la expect tinggi sangat. mcm contoh balik dari umrah je expect scha pakai tudung. biarlah dari hati beliau. Have a safe journey to Scha & Awal :)

    0

    0
  12. Mymoon says:

    Tak payahlah nak war war sgt nak pergi umrah tu. Persediaan fizikal mcm tutup aurat misalnya masih gagal, masa pergi umrah je kot tutup aurat, balik umrah dedah aurat jugak,tak ke menghina agama kita sendiri tu. Kalau nak buat pun biarlah ikhlas zahir dan batin, soal aurat pun tak lepas, rukun dlm umrah lagi byk kena bljr dan faham,bukan main redah je, org tak cukup ilmu kena bljr,tutup aurat, mana boleh bersentuh dgn bukan muhrim,haram,,,tu pun tak faham. Depan kaabah masa umrah tutup aurat le, balik nanti dedah sana sini,baik tak pyh pergi mcm lakonan je,suka2 dia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      xbaik la kate camtu…die xterpilih lg..so,sbg satu agama ngn die kite doakan lah moge2 die dpt hidayah…awk mn taw akn dtg camne??kuasa Allah..mcm2 leh jd..ntah2 org yg awk duk kate lbh baik drp awk akn dtg…same2 la kite doakan yg terbaik..moge agama islam kita di sanjung tggi..kite beruntung taw d lahirkan dalam islam..drp yg dlahirkan bkn islam..sbb tu ade konsep dakwah..law cara awk buat pnilaian camni pe la pdngan dorang dkt kite eak..sama2lah kite meraih redha ilahi..

      0

      0
    • lahai says:

      Tak baik ckp mcm tu.tak payah nak pertikai dosa pahala orang..biar la diorg pergi.moga2 terbuka hati utk berhijrah.. Beruntung diorang Allah dah jemput mereka ke tanah suci….Harap2 lepas ni kita pun dapat ke sana…InsyaAllah..Amin

      0

      0
  13. BUNKFACE NO.1 says:

    sape lah yg komen panjang-panjang kosong tu…ni mesti org yg typical lonely ni..tu pasal buat kacau kat sini, mana NARA…kau tolong lah delete komen panjang-panjang tu, menyusahkan pengunjung blog kau jer

    0

    0
    • Anonymous says:

      taw xpe…giler arh aku igtkn laptop aku wt hal..rupe2nye org sakit mental masuk komen cni

      0

      0
  14. Anonymous says:

    semoga Allah makbulkan doa kalian..
    aku pun mntak pada Allah moge2 sha,awal mndpt hidayat-Nya…tutup ape yg wajib ditutup..Aaminn..
    aku pun nak g sane jgk..aku ingin nk tgk tmpt yg paling indah d dnia..Insya ALlah akan ku jejak…

    0

    0
  15. Mimi says:

    Mungkin kah akan pregnant jika makan beutskin yg mempunyai lobata? Lobata penyebab cyst. Tula masa suh belajar sains kat sekolah, hang sibuk becinta cintun, last2 jadi artis, otak kosong. Awal pulak x bijak sama cam hang. Ilmu biologi ni sangat penting lagi2 utk perempuan yang sistem dalaman amat kompleks. Xde doktor boleh tolong kalau ilmu basic pun x tau. Aiyo apa da…pegi umrah bukan bermaksud segalanya akan termakbul, kalau nak makbul, disini pun boleh. Tapi mentaliti m’skat melayu yg x berape nak pandai, kalau gi sana, kene alim, pastu lagi 11 bulan selain bln ramadan, solat pun x. Mungkin allah x nak ada bayi yg bakal jahil lahir dari pasangan ini dan diberikan rezeki yang tidak berapa nak halal.

    0

    0
    • Anonymous says:

      haluuuuuuuuu cik mimi aka miss perfect…xsmua org crdik pndai bab bio ni.ade yg ambik bio pun fail jgk pun…n xsmua org wajib ambik bio..yg kelas sastera tu contohnye..ntah2 ko pun fail bio kn…nk tye la ms ko kenal basic sains sape yg ajar??sure bkn diri ko yg taw sndiri kn….btol cini pun boleh doa..tp kurang2nya die ade niat..xsmua manusia perfect la beb..ooohoiii lg 1 xkn nk g sane terdedah sane cini..kurang2nya die ade rs hormat pd tmpat tu..n pasal bln ramdhan tu die pun hormat pd bulan yg mulia…doakanlah diri kita ni n yg lain2 dpt hidayah Allah..dpt sempurnakan amal ibadat kita…drp ko duk bunyi camni..ko sape nk tentukan halal haram rezeki org??rezeki ade ko pk x??ni ko keje pjbat pun xkn kot 8jan ko wt keje manjang…doakanlah moge kita ni sbg umat Islam mndpt keberkatan,keredhaan hdup dr Allah S.W.T n dpt jauhkan dr fitnah dajjal…bkn duk prongprang pasl niat org lain,care org lain..ckap biae berhemah ckt la..

      0

      0
  16. abang ku says:

    Hmmmm…. sumeorang yg komen kat sini suma berlagak jd baik/ alim ulama’ ..one thing, ngkorang ni mmg tak pernah buat salah ker smpi nak judge orang suma.. apalah salah, kalo doakan orang tuh berubah dari xpakai hijab teros pakai hijab..ini tak dok perli orang jer memanjang…anda tuh perfect sgt ker smpi nak menghukum orang!!!

    0

    0
  17. nenek gayung says:

    apsal aku rsa dorg ni hdup smua nk disponsor jer.gtau nk g umrah..gtau dh daftar,pas2 gtau dok pertimbangkn lg agensi2 lain.mcm nk mntak org sponsor jer…g la umrah ngn duit sndri..2pn nk kna sponsor ker

    0

    0
  18. […] Awal Dan Scha Tunai Umrah Ramadhan Ini (54) […]

    0

    0