Written by AbangNara | October 17th, 2012

Salah satu acara tahunan yang ditunggu-tunggu oleh peminat hiburan Malaysia ialah Anugerah Skrin. Anugerah Skrin 2011 menyaksikan kehebatan Rozita Che Wan menjadi pengacara buat pertama kalinya. Tahun ini, Awal Ashaari dan Neelofa telah dipilih untuk mengendalikan acara gilang-gemilang ini.

neelofa dan awal

Keupayaan Awal Ashaari dan Neelofa sepatutnya tidak perlu dipertikaikan lagi. Awal Ashaari setiap minggu mengacarakan rancangan Melodi sementara Neelofa pula berganding bahu dengan Fafau untuk rancangan Nona. Gabungan kedua-dua pengacara ini pastinya akan menggamatkan lagi suasana ASK2012 kelak.

neelofa dan awal

Yang menariknya, tema Anugerah Skrin 2012 kali ini ialah “fairytale”. Pasti artis-artis wanita akan bergaya cukup-cukup kali ini. Diharap pihak penganjur menetapkan “dress code” supaya tiada tragedi artis wanita terlampau seksi dengan pakaian mereka. Apa pendapat anda tentang ASK2012 kali ini?

P.S: Dah LIKE Facebook BeautifulNara? Jangan lupa LIKE sebab banyak info menarik di sana.

181 responses to Awal Ashaari Dan Neelofa Ialah Pengacara Anugerah Skrin 2012

  1. takoitai says:

    krik krik krik tak agak2

    0

    0
    • Esah says:

      Mak aihhhhhh.. tempias la kt awal nanti gara2 kekayuan neelopak.. euwwwwwwww…

      0

      0
      • terbukti kehebatan neelofa apabila dipilih sbg pengacara

        0

        0
      • neesofa says:

        tak terkawal la si hans issac tatkala menonton aksi neelofa mengacara ask ni nanti.. mesti control yg amat minah ni nanti.. plastic!

        0

        0
      • nita says:

        NEELOFA… anugerah skrin bkn rancangan nona.. so, jgn syok sendiri..!

        0

        0
      • Aminah says:

        Fairytale? Makin menjadi2 la fesyen artis2 tu nanti.. Kenapa x bertemakan islamik jer? Come on tv3.. Jgn terlalu fikirkan duniawi semata..

        P/S: Nora Danish pun dh berCleopatra bgai.. One of example.. Rosak2!

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Ala korg ni..neelofa layak.. thats why tv3 pilih dia..x pyh la korg nak buruk sangka.. rezeki neelofa ni x susah kn hidup n wang ringgit korg pn kn nara?

        0

        0
      • ntah nye pembenci Neelofa ni. terimalah hakikat. takyah la nak sakit jubor sangat

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        Tragedi host “PATUNG” akan berulang gamaknya! Dulu masa Vanida Imran jd host pun “krikk…krikk..krik…., pastu Rozita Che Wan jd host “ZZZZzzzzZZZZzzz” lps ni Neloofa jd host gamaknya “……………….”

        0

        0
      • Olga says:

        SEBENARNYA KAN TV3 NI AKU KESIAN GAK.. DORANG KEKURANGAN ARTIS2 YG BETUL2 BOLEH BAWA SESUATU MAJLIS DGN BAGUS.. CUBA KORANG TGOK JUARA LAGU, BALIK2 FBI, CHERYL, & ALLY ISKANDAR… PASTU KALAU DH XDE SGT HOST PUN DORANG AKAN AMIK DJ HOTFM UTK JD HOST! PASTU MAJLIS TU JD LA MAJLIS PENGKEBUMIAN…. KALAU TGOK SEJARAH ASK LEPAS2 PUN SENARAI HOST2 TIAP TAHUN FLOP! CUMA MAJLIS ABP JE LA YG BEST! TU PUN SBB BERITA HARIAN YG PUNYA AWARD.
        BERLAINAN DGN ASTRO, DORANG BYK ARTIS YG BEST2 MCM ZIZAN, JOHAN, AFDLIN SHAUKI, DIDIE ALIAS, KAK ENGKU, ARTIS2 RAJA LAWAK ETC…

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        ANOTHER DISASTER AWARD IN THE MAKING!

        0

        0
      • anakayam says:

        euuwww…..berlopak lopak la ASK tahun nih….

        0

        0
      • Anonymous says:

        euww…perlu ka si lopak ni? tergedik2 la minah syok sendiri atas pentas ni nnti… mesti tahap perasan dia makin mebuak2…. rmai lg kot yg layak jd pengacara. minah mental ni jugak yg dipilih.

        0

        0
      • honey says:

        alamakkkkk tak da pengacara pmpuan lain ke???? teruk la Awal kena over nelopa ni…>_<

        0

        0
      • honey says:

        *COVER* not over…sorry

        0

        0
      • sayangselasih says:

        ASK selalu cri pengacara yang membosankan…ASK ni kalo di hollywood dah mcm ANUGERAH GOLDEN GLOBE..cri lah pengacara yang bagus dan mampu menghiburkan… si AWAL ni dah ok…kalo digandingkan dengan OGY AHMAD DAUD atau SHARIFAH SHAHIRAH pun ok….ni si NEELOPAK jugak lah yang dicari..

        0

        0
      • angel says:

        x sbr tgu Neelofa jd pngacra ask ni,ok laa 2 tv3 bg pluang kpd muka bru.. industri mlysia ni smpai blala nk mnghrpkn 0gy,Fafau,Cheryl,Pak Nil,Ally?smpai Abp tiap2 thun muka Raja Azura n Sharfh Shahira,mcm Xde owg len jewr..Nak ambl Zizan,John n Nabil,d0wgkn mngacra rncgn Astro,..cm kkurgn pelapis pngcara jewr Mlysia ni..smpaikn ally mngacra progrm mentor,jom heboh,es0kny ke set MHI lg,sdala jd pnerbit,hrp2 smua stsen tv dan radi0 d Mlysia ni berilh pluang kpd bkat2 baru,X jgk owg bosn tgk asyk2 muka i2 jk.. btw rndu dgn pngcaraan Mari0n Counter n kbnykn pngcra 8tv n ntv7,skill mngacra mrk awes0me,n X prlu nk tjerit2 bagai…

        0

        0
      • yang kutuk Neelofa mesti tak tengok Nona yg naik ratingnya kerana dia mengacara. TV3 sememangnya pandai. bukan macam korang.

        0

        0
    • marie says:

      knp neelofa…
      aishx tone suare dy cm bt dokumentari jer..
      cr la org lain~~

      0

      0
      • jue psyco says:

        kan.. pelik kan?
        nopak nih pakai ape sampai jadi pengacara..??
        ramai lagi yang TERBAIK!!

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Sebab dia terbaik la dia dipilih.. rezeki dia bkn ko yg cipta.. x pyh nk buruk sangka.. buat menebal dosa ko lg ade la..

        0

        0
    • cicakiut says:

      Tema fairytale? agak2nya Neelofa nak pakai costume bunny hari tu lagi tak?

      0

      0
    • LISA RAY says:

      Wlu pon ak x bape suka neelofa, tp aku suka tgk muke cntk die, for me, die ada bakat pengacara, n pndai , smstinya die ade cara tersendiri utk xnmpk kaku. Lgpon cam RCW dulu kaku n bajet cun sgt..

      p/s- neelofa jgn gedik sgt tau, bt terbaik..

      0

      0
      • pisces says:

        boleh ke neelofa ni mengacara live ni? x pe.. kite tengok je nanti.. dah tgk baru leh tau either good or jerk. huhu..

        p/s: aku keciwa ilaika terkeluar masterchef malam tadi.. owh si comey lotey semakin berkurangan gamaknya.. x pe, go etiqa go!

        0

        0
      • uweeekkkk says:

        Pengacra brbakat?? Puiiii… Aku tgk dia jd pngacara siri MELETOP…. OUT langsung! Nasib baik ade nabil tlg back up byk.

        0

        0
    • mek lopaks says:

      adoi!…. TAKDE ORANG LAIN KE? PASAIPA LE TV 3 SUKU NI…apa bestnya sangat si NELOFA HANS CUR… ni…… lakonan out… perangai out… cantik ke?

      pelik juga kan … kalau TV ni sure cover pasai minah ni.. yang pasti ada neelofa … kami tak tgk pun cam drama kau yang terindah.. ada neelofa tak tgk pun… walaupun lagunya best ha! ha!

      sorry to say! krik! krik!

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        so, kalau ko tgk drama kau yg terindah ko x pyh tgk jugak la anugerah skrin ni.. mata ko x sakit dan jari ko jugak x dapat dosa tok mengutuk org lain..

        0

        0
    • Ryan seacrest says:

      Aku merindui Sazzy falak utk menjadi pengacara. Di mana hilang nya dia?? Others like yasmin hani ke, aishah sinclair pun ok… tak suka yg laser2 ok..

      0

      0
    • icha says:

      ade lagi poster aku terima nikahnya nie…dah2 la abg nara,buang jela..semak je..xde og nk tgk pon…dah expired date dah..

      0

      0
    • xmen says:

      abang nara mohon cek nick name ‘kipas susah mati neelofa’. komen dia byk org like. pelik ni. biasanya pasal neelofa, majoriti ramai dislike. ni mesti dia like komen dia sendiri ni. wakakkaka.

      kalau dislike banyak aku punya ni mesti ‘kipas susah mati neelofa’ refresh entry ni and dislike aku punya komen byk kali.

      confius betul kenapa neelopak glemer di kalangan artis. tp dah terbukti drama dan filem dia berlakon memang nampak kaku dan tak menjadi untuk para penonton. cth filem azura dan kau yang terindah. neelopak kalau ko bagus buktikan yg ko tak jd annoying jd pengacara a.skrin nt hokeiii.

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        biasa la.. tak semua org LIKE pada kutukan… dah nama ada syurga dan neraka.. harap ko fhm..

        0

        0
    • ayie says:

      yg dok ngutuk lopa ni la yg salu folow prkembgan die..dpt ktuk pn jdi la ek?mcm da xde koje lain,ngongggg..ske hti tv3 la nk amik sape pn,lau xnk tgok die tutop tv ko tu,ape ade hal?siap nk ktok bgai mcm meroyan lak kowg nih..ntah hape2!!APTB

      0

      0
    • penonton says:

      ok lah…confirm boring..so malas la nak tgok..awal maybe okey neelopak tuh??oh…tidak akan kuh tengok.harap rupa jer..bakat ntah apa2 jer..:)

      0

      0
      • wanda says:

        korang nie mngata org jew ..
        teda kerja lain kah ..
        hello jgan mgata org oke klau diri sendiri tue tak bet0l ..
        kmu ingat kmu perfect sdah kah ..
        kubur masing ‘masing ba ..
        korang tegur lah baik’baik ..
        nie mcam mgolo ja tau nma neelofa ..
        isk’isk ..
        tguk dulu ba tue diri oke ..

        0

        0
    • bibik says:

      teringin sangat nak tengok rita rudaini mengacara, kalau tak pon dia dtg anugerah ni pon jd la..

      0

      0
    • tana says:

      salam abg nara…sy ske bace blog abg tp sngt kecik ati ngan abg nara sbb x perasan langsung baju si tasha shila yg seperti tanda salip….skali pandg sy dah nmpk….pastu boleh pulak abg nara ckp tu 1 fesyen yg kreatif?buta ape?

      0

      0
  2. ss says:

    Neelofa? Xde org lain ke? Rosak anugerah skrin!

    0

    0
  3. mek yah says:

    rating jatuh kalau neelopak hado. better aznil nawawi ngn adibah noor

    0

    0
    • mem says:

      Aznil & Adibah tu jd host anugerah bintang klasik blh la.. dh kekertuaan.. ahahahahha..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bukan usia yg jadi kayu pengukur, tapi bakat dan hasil usahanya… kalau dah memang tak berbakat, better duduk je kat tepi.

        0

        0
  4. Anonymous says:

    Xde ke insan lain yg layak lagi? Neelofa??…. :((

    0

    0
    • dia layak. nak sapa? izara? angkat sebelah kaki tinggi terkangkang sekali!

      0

      0
    • semua saya suka says:

      napelah tak aktres yg popular..pelakon drama ramai kot yg bagus boleh jadi pengacara.. Lisdawati, Rita Rudaini, Erra, Irma Hasmie, tak pun kak nor khiriah atau Syanie pun lagi bgs..lg happening..hihi..kalau pelakon suam2 kuku keras kejung jd pengacara mcm tak best je.. bis satu family tengok ASK berkerut2 dahi.. jgn mare peminat Lofa..jgn risau bukan benci Lofa tp rs dia tak layak je.. btw Good Luck Neelofa..try ur best ya..hrp ada peningkatan..jgn tak terkawal lak kalau ternampak Hans..hahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        ari tu dlm iklan ask nmpak Aiman hakim redza skali…. ingatkan 3pengacaranye…..

        0

        0
      • rynna says:

        x salah lopa jd pengacara.. aku pengalaman jadi emcee x kira siapala org tu asal suara ok, rupa ok, pandai tangani situasi x d jangka dh cukup, ada plak pelajaran tau siruasi semasa skit2 dh cukup bagus, lopa awk buatla homework xde la nnti org kutuk awk je.. okla TV3 amik lopa x la asyik pak lawak je yg nk jd emcee kekadang merapu jgk!.. kalo ok puji kalo x komen yg membina…..

        0

        0
  5. Nadia Minah says:

    Syukur… Dapt 1st lagi.. Alhamdulillah

    0

    0
  6. aex.... says:

    xde org lain ke kat malaysia ni nk jd pengacara??
    nelopak ni syok sendiri je.aduhai…rosak btulla

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      At least neelofa lg ok mengacara dr ko yg dh mmg xde org nk syok..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia mengacara ok ke x aku xtahu la coz aku jarang tgk rncgan tv3..bosan dgn iklan yg berlambak2.. tp kdg2 aku tgk juga rncangn nona..n bila aku tgk nona, aku rsa mcm fafau je mengacara sorg2..blh dikatakn 90% muka fafau je yg keluar..lopa lak keluar kejap je, tu pun dlm satu segmen yg beberapa minit.. kdg2 langsung xde lopa mengacara.. xsabar aku nk tgk ask.. arap2 lopa dpt la mengacara dgn baik.. jgn smpai jd mcm thn lepas..indah khabar dari rupa..

        0

        0
  7. sayangneelofa says:

    spatutnya neelofa tarik diri. dia bakal memalukan diri sendiri. kipas2 susah mati neelofa pasti guna bnyk username dan berusaha keras menabur komen di bawah ini utk memuaskan hati sndiri. sekian. bye

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Nape plak neelofa nk kena tarik diri? dh rezeki dia.. rezeki ko tu ko tggu jer la.. tu pun kalau ade..

      0

      0
    • eh biar betul says:

      Apa yg dia bakal malukn sndiri.rating nona pon naik wo sjak dia n fafau.aku rase korg2 yg ada hati kaler hitam rntung ni sure x miss nk tgk anugrah skrin tu sbb nk cr point kutuk dia.scara x lnsg rating tgk anugrah ni mst tgi.pndai tv3 ni.abg nara pon pndai betul asik kluarkn crita nilopah brturut2.pndai betol org gunakan nama nilopah ni.ptutla rezeki dia x henti2.aku jeles dgn ko nilopah.ptutla rmai yg jeles dgn ko.br aku mngerti

      0

      0
  8. akirakaede says:

    gamaknya tv3 tak belajar dari kesilapan pengacara jalan2 cari makan..belum habis satu season,dah tukar iqram dinzly..mengacara pun jauh sepuluh tiang daripada cheryl samad,sarimah ibrahim,adibah noor,even marion counter..dengan expose sebegini,tenyata jelas neelofa bukan kisah nilai hak ekslusif..asal muka keluar,cerita meletup,melayakan beliau mengangkat diri sendiri diva..bolehlah sangat…boleh blah.. pastu,peminat fanatik seperti abang nara menulis dengan penuh kata2 puitis menyakinkan peminat yang macam takde access internet,mengagung-agungkan bahawa neelofa is the best in this era..sangat kasihan..

    0

    0
    • gold heart says:

      Rasa mmg TV3 cepat betulkan kesilapan..& belajar dr kesilapan..Awal ni bagus & Neelofa pun okla (baru lg,kena byk belajar)..thn lepas mmg hancur sbb TV3 tersilap pilih Puan Rozita Che Wan yg mmg xpndai mengacarakan majlis..xpayahla kerana kita xsuka dgn Neelofa jd kita buat kesimpulan sebelum bg peluang..kita tgk dulu mcmana..semua org nak buat & jadi yg terbaik..apa salahnya bg peluang,budak mentah lg pun..Aznil dulu pun bermula dgn penulis skrip money matters,pembantu hos, lama2 baru jd sebagus hari ini..jgn fikir negatif sgt,Neelofa tu sebangsa seagama je dgn kita..smpai bila nk harapkan Ally, Aznil, Fafau, Linda Onn??…diorg perlukan pelapis..
      p/s: sekadar pndpt aku secara berhemah ( say no to kutuk2,hina2 kebolehan org lain)…peace !!

      0

      0
  9. says says:

    Neelofa? baik la gandingkan scha dgn awal. payment pun boleh jimat kan. kang kalau yang menang tu neelofa tak puas hati..terus kena perli la kot atas stage. ghahahahaha

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Mane ko tahu jimat? jimat lg si awal dgn neelofa kerana mereka berdua dh mmg ade kontrak dgn tv3.. scha blum nk ade..

      0

      0
    • kiah propa says:

      scha kan terikat dengan astrok. mana boleh kuar media prima…hilangla ekslusif scha. aku x setuju betulla kalau ada wajah ekslusif ni… drama pun terhad je. dahla telemovie kat astrok x best. nampak murah! x puas tgk scha, erra, lisa :(

      0

      0
  10. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    neelofa memang cantek n ayu ….muka dia sentiasa ceria tahniah lofa kerana dapat mengecara kan anugerah skrin lov uuuuuuuuuuuuuuuuuu !!

    0

    0
  11. June says:

    Why neelofa??baek bg awal ngan fafau!!TV3 marketing tak bagus!

    0

    0
  12. an_mimix says:

    kompem x best…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Kalau x best jgn tgk.. ko tgk oasis jer mlm tu nanti k..

      0

      0
      • kapas says:

        kipas jangan tak kipassss

        0

        0
      • kipas bodoh kau ni says:

        masalahnya org nk tgok anugerah tu la bodoh…tahun lepas cikta jadi pengacara maknanya die hebat ke? kepala hotak kau la… rase mcm nk tutup tv je…tp mngenangkan nk tgok yg lain2 gagah jgak la nengoknya

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ko la yg bodoh.. sbb x dapat terima kenyataan neelofa pengacaranya.. kesian ko.. tv3 ambil dia sebab dia layak dan itu dah rezeki dia tp ko plak mcm lipas kudung kepanasan..

        0

        0
  13. bulan purnama says:

    ala pilih nealofa ni mcm bodo je…mengacara nona pon bkan best….rating xnaik pun….harap nealofa baca apa yg aku tulis ni…bia dia sedar diri ckit…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      At least tv3 nk ambil dia jd pengacara.. ko tu yg ptot sedar diri sbb xde sape nk ambil ko pn.. takat penghasad dengki blh la ko..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kipas kipassssss lagi

        0

        0
      • semua saya suka says:

        si Kipas ni adik beradik Lofa kot..tu yg berusaha banteras dan bangkang yg bukan peminat Lofa haha..cuba lah terima je pendapat orang..kau suke kau puji je la banyak2..bukan susah pun..ni sume komen kau nak cantas..mmg sah ni kaum kerabat Lofa sebab bengang tak tentu pasal je..takat peminat je yg Lofa sendiri pun tak ingin amik tahu..rajin lak nk bangkang bukan peminat Lofa..aku pun ada jgk yg aku sokong pd Lofa ni tp takde lah setiap komen yg bukan peminat Lofa aku nk cantas hahah..adoi..belajar lah terima pendapat org lain..dorg tak suke..dorg punye psl..kau suke kau punye pls lah..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ada aku kata aku x terima pendapat org lain? kalau dh komen berbaur dengki yg melampau bkn pendapat dah namanya.. ada aku kata aku ni peminat neelofa..? come on la.. minat bkn pada nama.. kalau nick ko “kitty” bermakna ko kucing dan bkn manusia la yea? dan kalau nick ko “fazura gundek” bermakna ko ni gundek fazura la yeaaa? ckp kalau takde makna dan setakat menghentam org henti jer la.. buat penambah perisa dosa ko jer..

        0

        0
  14. neelobak says:

    alaaa…tak besh arr neelofahhh…dia punya mengacara tawaq hebeaq…

    0

    0
  15. kilafairytale says:

    kalau ala2 fairytale neh sepatutnya kilafairy yg sesuai mengacara rancangan neh neelofa neh hanya sosuai jadi duta utk jual sofa

    0

    0
  16. just sayin_dont get touchy says:

    A sad truth to perceive : our people are surprisingly hostile with new faces.She might work for it and she deserve it atm.cheers.

    0

    0
  17. mnm says:

    wlu pon aku kurang minat sgt neelofa berlakon sbb kayu tapi aku suka keayuan muka die.. x dinafikan di mmg cantik… izara lagi aku suka.. sm cantik gan lopa…

    0

    0
  18. kitty says:

    asal pmpn neh yg jadik pengacara???xde org len kew?asl muka lawa amik jadik pengacara bakat langsung kelaut..sora pn cm itik nk betelur wkwkwkwkw…jadik makcik pacak jela nnti malam tuh..

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Suara dia mcm apa pn ada jugak org ambil dia.. yg ko suara buluh betung ada ke org nak ambil? Jgn menghina ciptaan ilahi.. ko tu pun blm tentu lg masa depan mcm mana..

      0

      0
      • Nick KL says:

        Woii Kitty, ko dengki sgt ya dgn Neelofa?? ko tak puas hati dgn dia sbb dia lagi lawa n berjaya dari kau kan? ko tu nama pun dah Kitty, diam2 jelah ko.. dah kucing tu buatla cara seekor binatang yg namanya kucing.. jgn nak dengki dan kacau manusia pulak!!!

        0

        0
      • anti neelopa says:

        berapa nelopa bayo ko dok defind dia..mnympah plak aku Kipas Payah Mati Neelofa ni..poyo jer

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        defend no defind.. neelofa tak bayar apa pun.. x luak pun aku kalau back up org yg dihina betul tak?

        0

        0
      • Anonymous says:

        *not

        0

        0
      • anti neelopa says:

        xpayah nak beria sgt oiii

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        aku tak beriya.. ko tu yg beriya kutuk neelofa kenapa? masih tak dpt terima kenyataan lg ke? kesian ko..

        0

        0
      • Anonymous says:

        biarla dia nak bekap nelofa. sonok membaca setiap bekap tersebut.

        0

        0
      • yg antiii neolofa mmg sahh samdol.. says:

        yg antiii neolofa mmgg sahhh2 tolol lg bahlol…samdol…tk thu nilai bakat…cma thu menghina dn menghukum je dia thu…bonggok pnya orng…..gokkkgeeekkk…..tenggiiiikkkkkkk………ketiak hangitttkkkk….

        0

        0
      • ~~Shut UP YOu~~ says:

        hi kipas puyuh mati terjojol..ko ni nmpk mcm sedara2 neelofa je..ko xpyh la nk jadi kipas.org nk ckp ape2,biar diorg ckp..dosa pahala sndr tgung.ko 2 blh x diam?jgn nk show off kt org ramai like ko 2 malaikat plak..msing2 ade sifat ske dgn xske..u r not deserved nak perli2 komen org.Ape pn org nk ckp,lantak p dgn diorg.Ko ni dh la ckp kasar,ade hati nk nasihat kan org??XTAU MALU KE??Dasar XSEDAR DIRI la ko ni..klu nk nsihatkan org,ckp dgn berhemah..jgn ikut gaya bahasa ko je nk sergah org..Ape2 pn,aku mohon maaf klu terkasar bahasa sb aku geram org cm TIADA ADAP mcm ko ni..nk mgajar org ade cara dan gaya ny..ISLAM tu sndr indah dan mudah..ko xpyh nk mgeruhkan lagi.Jgn nk jd batu api..kelak lg panas api ko dr org lain.Wallahualam..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ada aku kata aku malaikat? ko yg kata kan.. nampak sgt bila bercakap sampai rosak ilmu agama.. ko tak patut mintak maaf dgn aku.. mintak maaf la dgn tuhan k sbb dosa pahala dan setiap baris ko ckp kat aku tuhan yg adilinya.. ko ckp aku xde bradab kn? komen ko kt aku ni ada beradab ke? komen semua org kat sini ada beradab juga ke dgn neelofa? lain kali cermin diri sebelum mengata org lain.. batu api? aku atau pengutuk neelofa kat sini yg batu api? kalau papan dh disorong tok bina masjid tp ada yg salah gunakan papan tersebut apa ko rasa? mcm tu juga la dgn neelofa.. kalau tv3 dah bg dia peluang tp masih ada rasa dengki yg tak terkata bkn ke itu juga seperti tak beradab juga?

        0

        0
  19. malu mengaku melayu says:

    org melayu ni memang suka dengki ke?

    0

    0
  20. montt says:

    laa suka hati pihak penganjur la nak amek siapa jd pengacara.ko x suka ko punya hal la.tak payah la ko nak pikir rating yg bakal mereka dpt.ahahah

    0

    0
    • orang melayu kite memang tak pernah nak berubah... PHD! says:

      Memang pun. masing2 ada sifat PHD. Kesian kan pada haters Neelofa ni. Serba-serbi yang Neelofa buat, semuanya diorang kutuk. Apapun, rezeki neelofa tetap melimpah ruah. Sudahlah haters… jangan tambah dosa sendiri. Neelofa tak buat salah kat korang pun. Tapi korang je yang duk sibuk2 sakitkan hati sendiri. Tak ke bodoh macam tu?

      Aku ni bukanlah peminat neelofa; jauh sekali kipas susah mati dia. Tapi kenapa kita nak jatuhkan sesama Melayu?? Sepatutnya kita doakan benda yang baik2. Susah sangat ke?? Ustaz & ustazah dalam BN ni mana?? Senyap je… Bagilah ceramah sikit kepada haters ni supaya sedar sikit!

      0

      0
  21. Abg Hensem says:

    yang pastinya Neelofa jelita dan suaranya sedap… tak habis2 nak dengki dgn Neelofa, i love Neelofa… Gorgeous~!!!

    0

    0
  22. . says:

    bila lofa berdiri sama ngan AWAL..alahai katiknya lofa….lofa dia jdi pengacara sy leh terima lagi..tpi sy x leh terima kalau dia berlakon…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      katiknya dia tetap ciptaan Tuhan.. tak payah la ko nak bandingkan dia dgn pasangan pengacaranya.. masing2 punya kelebihan..

      0

      0
      • Farid says:

        mesti yg kutuk Neelofa ni semua penyokong Anzalna.. apapun Neelofa lebih gorgeous dari Anzalna, dengki tak habis2 sejak Neelofa menang Dewi Remaja hinggalah skrg.. semoga rezeki Neelofa lebih murah.. Love Neelofa…

        0

        0
      • JoyahJinki says:

        anzalna pn aku tak minat..

        0

        0
  23. wawa says:

    Yeaaa….pasti sumer tak sabar2 nak komen Neelofa lepas Anugerah Skrin nanti… huhuhu~

    0

    0
  24. hirukpikuk says:

    confirm x best kalo lopak yg jadi pengacara….

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      kalau tak best ko jgn la tgk.. ko tgk channel yg ko rasa best k…

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko tak payah tunjuk bodoh berkali2 boleh x ‘kipas payah nk mati’… org nk tgok anugerah la bodoh…tp pengacara x best x sonok la tgoknye… bengong x agak2 kau ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        so, ko nak tv3 ambil ko jd pengacara pulak ke? tq for calling me bodoh sbb org yg mengata org bodoh ni la sebenarnya lg bodoh sebab tak dpt terima kenyataan yg pengacara anugerah skrin tahun ni milik neelofa mohd noor.. poor are you.. ahahhaha..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ko yg bodoh sebab masih tak dpt terima kenyataan yg neelofa merupakan pengacara anugerah skrin tahun ni.. poor are you!

        0

        0
      • sara says:

        uit anonymous…korang yang bodoh je akan tgk jugak kalo rse pengacra ni spoilkan korang..dah tau pengacara spoilkan korang xpyah lah tgk!!!umpamanya mcm ni lah,kau suka brand adidas tpi design baju kali ni tak cantik,so tak payah lah abiskan duit g beli!!! tu pon susah ke?tak kan sbb korang yang dengki ni memaksa tv3 cancel n g cr pengacara baru..no no no no..korang tak meninggalkan ape2 kudis bagi dorang..soryy!!!

        0

        0
      • JoyahJinki says:

        poor are you?
        taip bM je la kalau tak reti bI babe..
        ai peminat tegar neelopak ni

        0

        0
      • memerhati kipas payah mati says:

        entahnyerrrrrrrrrrrrrrr. org nak tgk anugerah tuuuuuuuuuu.awat lak nak soh tukaq chanel. org x suka pengacara tuuuuuuuuu. x ya la maraaaaaa soh org tuka chanellll.

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        joyahjinki.. ko lg kesian kerana tak pernah nak mengamati ayat bahasa inggeris.. aku tak tegar mcm korg yg tegar membenci neelofa.. poor are you too!

        0

        0
      • JoyahJinki says:

        dah dia mintak dibenci..
        bukan salah aku..
        hoho
        poor of you kipas . . .

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        joyahjinki.. ada ke neelofa minta dia benci ko? xde kn? dia pun x usik duit ko langsung.. ko x minat lebih baik diam dr berkata2 yg blh membuat dusta.. poor are you!

        0

        0
      • JoyahJinki says:

        tangan aku takkan berhenti dan akan terus menaip..
        im so very sorry kipas..:(

        0

        0
  25. Prince Noob says:

    ooo pengacara anugerah skrin…

    0

    0
  26. aminah amirah atikah says:

    eh ok pe dia mengacara…just wait and see je lahhh…kecoh jer…

    0

    0
  27. JoyahJinki says:

    bilanya ask tu ye?

    0

    0
    • lala_lilo says:

      Hahaha…scha…jaga2 haaaa…dsbelah laki mu itu neeloopak…hang tak rasa terancam ka…??
      huhuhu…abes la awal kena goda nan c lopak nie….lopak ni da la sume jantan die nak….jaga2 haaaa scha….

      0

      0
    • lala_lilo says:

      scha…jaga2 haaaa…neeelopak ada d dsmping lakimu itu…
      hang tak rasa tergugat ka???
      neelopak itu adalah kaki penggoda….
      abesla scha…hahahaa…

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ni lg satu.. scha ada ckp apa2 kt ko ke? belum majlis start lg ko dh buat andaian yg berupa fitnah.. ko dh umpama nak meruntuhkan masjid.. ko tak takut dosa ke?

        0

        0
      • Anonymous says:

        scha yg 10x lg cantik tu xdenye risau…lopak x affect ape pun kt scha.. kalau becakap pun suara mcm tersangkut biji rambutan xpayahlah.. jauh la nk dibandingkan dgn scha,walaupun sore die kasar bergegar xde kaver2 pon…die main redah je..hahaha…xde control cun sbb mmg semulajadi cun..takat taik lalat besor laik lembu xyah la nk control sgt la aih..hahaha

        0

        0
  28. Kipas Payah Mati Neelofa celaka says:

    berambus la betina oiii

    0

    0
  29. yaya says:

    kesiannye peminat lopa 2….beria2 sokong lopa.agaknye lopa bg sparuh paymnt dia utk mngcara nanti kot..hahahahhha….komen pn owg yg same…gna je name lelain.owg buta IT memg mcm 2.pastu bkali2 dislike komen yg anti lopa…kesian2…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      kesiannya ko yaya.. ko pun org yg sama yg anti neelofa.. beriya-iya anti neelofa ko dpt masuk syurga ke? dh tak takut dosa mengutuk org..? org buta IT takpe jgn buta amalan mulia mcm ko. keep it up!

      0

      0
    • cinta says:

      terutama nya c kipas payah mati lopak tuh…ahahahahahaha kesian aku tgk..

      0

      0
  30. sara says:

    ermmmm..biarkanlah dah tu rezeki die..korang jangan pertikaikan rezeki yang tuhan dah bagi…aku bukan lah peminat setia lofa ni tapi aku sangat pelik dan hairan kenapa orang melayu mesti ada hasrat dengki..ade komen siap ckp tv3 marketing xbaguih…sory to say lah,nak jadi pengacara masti lah pandai bercakap dan rupa tu perlu sbb tu adalah salah satu startegy perniagaan..just bagi peluang kat lofa ni untuk expose diri dia menjadi pengacara.Aznil,fafau dll time first2 jadi pengacara pon kaku kan,sekrang look dorng dpt dominasi anugerah pengacara terbaik boleh dikatakan setiap tahun..aku bukan nak membebel tapi aku sgt pelik kenapa orngh melayu harus ade sifat pengdengki yang maha dasyat..nak baca ruangan gosip artis tak salah tapi tak perlulah kutuk artis tu kaw2..dorang pun ade perasaan,jus bg dorang peluang utk improve diri masing2..melayu tak kan mampu menapak kehadapan selagi penyangki dengki dan malas menguasai diri..sorry to say…

    0

    0
  31. wanayu.com says:

    serasi pengacara nya..

    0

    0
  32. angel says:

    cantknya Neel0fa,cntk lgi dr Scha tu..Xsbr nk tgk ask nieee

    0

    0
  33. gelimat says:

    ohhhhh neelofa.semangatnya aku nak tengok~

    0

    0
  34. neutral says:

    hmm…awat la hampa semua ni dengki a.k.a x puas ati sgt dgn neelofa tu..bukan dia ada buat salah pun dgn hampa pun..hampa duk kutuk2 dia,org lain baca org lain pun leh terpengaruh pastu mula la duk pikiaq negatif kat dia..padahal neelofa tu ok ja….berlakon pun ok..ada bakat,cuma biasa la masih baru…mesti la kena d gilap lagi dan lagi…sudah2 la tu mengumpat…

    0

    0
    • Anonymous says:

      mia sara tu lg mentah…tp knape blakon best? jauuuuuuuuhhhh lg best drp c lopak tu..xyah nk ckp die blakon ok la weh sdangkan die blakon mmg x best langsung…

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        kalau ko x minat dia berlakon ko jgn tgk dan kalau ko x minat dia mengacara pun ko jgn tgk.. ko tggu la mia sara tu mengacara bila dia dh besar nanti k..

        0

        0
      • neutral says:

        dari kelmarin dulu duk compare dgn mia sara je….xdak contoh lain ke..klu nk compare pun..kena la compare dgn yg sama baya…ni nk compare dgn kanak2 lg…aishhhh nmpak beno dah losssssssssssttttttt

        0

        0
    • yg suka kutuk orng2 mcm neolofa..mmg mulut tempayan... says:

      orng yg suka kutuk orng2 mcm neolofa ni..mmg mulut tempayan..mulut gua…ada je tk kena..tk kasi orng tu peluang langsung…asyik nk sok… sek…sok…sek..sok…sek…………je dia tahu…meluatttzzz……………………..

      0

      0
  35. Takumiyaki says:

    Nie!!!! semak betoi la iklan kat blah kanan nie.. bleh campak buang tak!!! ganggu hang taw dak mcm bodoh tol!!!

    0

    0
  36. neutral says:

    awat mcm x keluaq ja komen aku…

    0

    0
  37. aku says:

    ok dah tahu mcm mana impaknye bile si N ni ade..mesti jd balik macam yg lepas tu

    0

    0
  38. neutral says:

    ehem2…boleh x nak kata org yg duk kutuk neelofa x pandai berlakon n berlakon x best ni sebenarnya adalah peminat neelofa yg sebenar…sbbnya depa ni x pernah miss tgk drama2 lakonan neelofa…sbb tu la depa kata neelofa berlakon x best…kalau x minat,mesti x tgk lgsung kan drama yg neelofa berlakon,kalau x tgk mcm mana nk tau neelofa berlakon best ke x kan…..hahahahhaha rasa nk gelak pun ada…kan dah kantoi sebenarnya yg duk kutuk2 ni busuk ati sebenarnya…ahahah

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ingat setiap drama yg die blakon tu die blakon sorang2 ke bijak pandai?? kalau die blakon sorang2 mcm org gile mmg la xde sape nk tgok tp die blakon dengan ‘org2’ lain yg org2 lain kt umah ni nk tgok…akai ade tp singkat benor eyh…

      0

      0
  39. yaya again says:

    woit kowang….kipas lopa da sakit ht la 2…sume owg benci dia…kalo nak tau sume yg back up lopa ni owg yg same….pas2 siap like kat dri sendri…2 namenye barua lopa…lopa ludah pn dia boleh jilat…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      ko ni penjilat lidah org ke? nampak sgt sebab org kutuk ko tambah kutuk lg.. xde beza pun ko jilat ludah kutukan org mcm ko ckp kn tu.. beza nya lidah ko penuh dgn kutukan dan kalau neelofa tak maaf kan nasib la ko kt sana..

      0

      0
  40. sufi says:

    ALLAHUAKBAR… sedih tgk insan2 yg rasaanya semua sebangsa denganku tak hbs2 punya PHD dlm diri.. sbb tu kot bangsa kita ni susah nk maju.. x boleh senang hidup kot klu x kutuk org.. tp ok gak org yg korg kutuk tu jugakla bertambah pahala.. sedangkan korg2 yg kutuk tu dok mengumpul saham dosa je.. rasanya aura si Lofa ni kuat jugak smpaikan haters pun dok sibuk jadi PA x bergaji dia.. tahu je aktiviti dia.. klu x suka xnk amik tahu pun rasanya.. plsla.. jdla bangsa yg bertamadun.. dalam agama pun dilarang kan kutuk mengutuk ni.. x takut ke mati sebelum bertaubat n mintak maaf..

    0

    0
  41. si pengutuk semua macam bagus je..padahal...... says:

    ntahnya… apala nk jd bangsa melayu ni.. x hbs2 denki.. bukannya nk majukan diri sendiri. yg LIKE pengutuk pun sama dapat saham dosa.. tanggungla KORANG

    0

    0
  42. X sesuai says:

    Boleh x jgn suruh pelakon jadi pengacara??
    Awal tu oleh lagi sbb dia mmg ok bila jadi pengacara..
    Tapi kalau boleh biarlah amik seorg pelawak supaya x nmpk cacat celanya..

    0

    0
  43. kalau sudah benci.... says:

    biarla dh rezki dia.. bg jela peluang utk neelofa.. dia dlm nona pun best.. x lama leh ganti fafau.. dah2 la tu benci membenci.. kutuk mengutuk.. klu x minat x de org paksa suh minat tp xperlula ekstrim sgt bila mengutuk tu.. xde keje lain ke. rasanya klu org berpelajran x kutuk org mcm tu

    0

    0
  44. fizzo says:

    kenapalah korang dengki dgn Neelofa, dia jadi pengacara ok aper?
    tak payahlah nak kutuk kutuk ciptaan Allah… dia cantik dipandangan mata aku, buruk baik dia bukan aku yg layak judge sebab aku dan dia manusia biasa.

    0

    0
  45. Kuda hitam says:

    sengal nyer TV3.. pilih neelopak watpe.. baik ko pilih raja azura lagi bagus..

    0

    0
  46. qaseh says:

    Neelofa?? hurmmmm….
    Neelofa?? hurmmmmm…
    Neelofa?? hurmmmmmmm…..

    “awal kerja keras sikit erh malam tu, tolong backup sikit adik 10A tu”.. sian rating tv3 nanti.

    0

    0
  47. yaya says:

    kipas payah mati lopa tapi senang mampos & jahanam…..
    kalo ko baik sgt,iman setinggi gnung…ko xkan ade kat ruangan ni….dasar barua lopa….bbbbaaaaaaarrrrrruuuuuuaaaaaaaaaa……..

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      kesian ko yaya.. ckp mcm pendek akal.. tuhan dh bg akal tp bermampus jahanam kn org.. aku x kata aku baik.. setiap org ada tidak kesempurnaan nya tp tidak sempurna ko nampak sgt di sini yea yaya.. kesiannnnnn…..

      0

      0
  48. mizamia says:

    asal x amik Kiah Propa je..lagi happening..hikhik

    0

    0
  49. lan says:

    lopa??? hak thuii

    0

    0
  50. geli mat says:

    nara..try le buh 10 artis wanita n lelaki yg paling x di sukai ramai..ahaha kita tengok sapa yg kena…abg nara..mcm?

    0

    0
  51. Awienz says:

    Sure tak best,,,dua2 membosankan…harap muka jer cantik tapi bila mengacara and berlakon mmg kaku..erm tengok jelah nanti kalau tak percaya…

    0

    0
  52. kus_kus says:

    btl tu abg nara wat 10 artis paling dbenci(hanya puak dan keturunan dia je yg x mngundi)…kta tgk nanti.kesian pulak aku tgk pminat neelopa yg beria2 tu.usah dilayan sgt.tu semua kerabat nelopa tu…kalo layan kta pun same bodohnye dgn dia.usah biarkan diri kta sebodoh peminat neelopa.dari kata2 dia pandai sebut dosa dan pahala.kalo btl ko sayangkan nelopa tu nape x nasihatkan neelopa tu je..

    0

    0
    • haha says:

      neelofa x bodoh.. dia dapat 10A.. ko ado?

      0

      0
      • ssss says:

        10A pun spm je kan..bila nak cari kerja, baru perasan walau 20A pun aku dapat dulu, kelulusannya ttp taraf spm.gaji pun standard spm..itu semua sejarah!!!

        0

        0
  53. sufi.. says:

    biarla KIPAS SUSAH MATI NEELOFA.. dorg ni hati sudah HITAM.. dah xleh nk buat apa.. klu agama mereka ISLAM.. hnya pada nama je.. aku oun x tahu kenapa perlunya kita kutuk org yg kita x suka.. akumpun x tahula kenapa dorg ni benci sgt kt si LOPA.. ku ye pun dia byk kelemahan kenapa mesti nk kutuk.. selagi korang x mintak maaf kt LOPA.. KORANG CARILA DIA KT PADANG MASYHAR esok2.. mana korg tahu xde orgnyg nasihatkan dia. aku ni peminat dia penah PM dia kt FB nasihatkan dia.. yglain2 tu biarla Allah y tentukan..BIASANYA YG MENGUTUK NI BUDAK X CUKUP UMUR

    0

    0
  54. yaya says:

    kesian!!!!!masih org yg same….x perlu bgtau org da PM dlm FB ke,tel ke atau da email ke…mdoakan sudah mncukupi…

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      ko lg kesian yaya.. still tak blh terima kenyataan.. ko pun tetap org yg sama yg anti neelofa kn? kesian ko.. ayat sama tp nick berbeza.. ruginya ko sebab dosa kutukan ko dh makin bertambah.. takziah!

      0

      0
  55. Helpful information. Fortunate me I found your web site unintentionally, and I’m surprised why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

    0

    0
  56. babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  57. NeelofaKenalKo? says:

    serius nak tergelak bace komen2 korang … tapi aku antara yg tidak setuju dgn neelofa jd host.. ta dinafikan rezki dia.. tp kite ade hak lah dk bsuare .. aku rase ramai lg yg layak … yg iye2 prthankan neelofa… serius aku kagom… kagom sbb snggop giler wt mcm tu ? lain lah dia artis yg menutup aurat nak pertahankan aku ta kisah… ni? Alahai … kipas pyh mti ksian giler kt ko …

    0

    0
  58. harap lah ada lagu untuk dia kalau tak da tak bast

    0

    0
  59. Hamba Allah says:

    Bawak2 la istigfar. udah2 la megata orang. Sye sendiri x kenal sape la wanita yang korang cakapkan nih.tp tol la pade yg sesetengan tuh bercakap. buat apa nak kutuk. kita tegur bukan kutuk. x berani tegur doakan. itu kan lebih baik.
    Semua gaduh pasal wanita nih padahal Issue TV al-Hijrah di buat gurauan. Issue aurat antara bukan mahram dijadikan gurauan xde lak nak di bincangkan.Cube bincangkan mungkin ade faedah dan kesedaran tuk diri sendiri dan yang membace.

    0

    0
  60. When someone writes an paragraph he/she keeps the image of a user in
    his/her mind that how a user can know it.
    So that’s why this post is outstdanding. Thanks!

    0

    0
  61. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar
    one and i was just wondering if you get a lot of spam
    remarks? If so how do you prevent it, any plugin or
    anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

    0

    0
  62. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
    My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help reduce content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

    0

    0
  63. It’s amazing designed for me to have a site, which is beneficial in favor of my experience. thanks admin

    0

    0
  64. I do accept as true with all of the ideas you have introduced on your post.
    They are very convincing and can definitely work.
    Nonetheless, the posts are very quick for starters. May just
    you please extend them a little from subsequent time?

    Thanks for the post.

    0

    0
  65. Incredible points. Solid arguments. Keep up the great
    effort.

    0

    0
  66. Wonderful beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how could
    i subscribe for a weblog web site? The account aided me a applicable deal.

    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided
    vivid transparent idea

    0

    0
  67. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and
    say I truly enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
    Many thanks!

    0

    0
  68. louboutins says:

    Thanks for sharing your thoughts about malaysia artist. Regards

    0

    0
  69. Hi there exceptional website! Does running a blog like
    this take a massive amount work? I’ve no knowledge of computer programming however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject but I simply needed to ask. Thank you!

    0

    0