Written by AbangNara | April 15th, 2014

Cantik nama anak sulung Ashraf Muslim. Nama penuh si puteri ini ialah Sarah Ashraf binti Mohd Ashraf. Telah pun keluar dari hospital, baru-baru ini Sarah telah ditahnikkan oleh  Habib Ali Zainal Abidin di Masjid Muaz, Setiawangsa. Semoga keberkatan daripada majlis ini menjadi Sarah seorang anak yang berguna dan solehah kepada kedua ibu bapanya apabila dewasa kelak.

nama anak ashraf muslim

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Ashraf Muslim, Wan Sakinah dan Dayana atas kehadiran si comel ini dalam keluarga mereka. Lagi beberapa gambar Sarah Ashraf dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Ashraf Muslim.

P.S: Pengganti Buggati Veyron bakal tiba

nama anak ashraf muslim

nama anak ashraf muslim
nama anak ashraf muslim
nama anak ashraf muslim

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Ashraf Muslim Namakan Anaknya Sarah Ashraf

  1. Julia says:

    Comel.. Alhamdulillah

    0

    0
    • Anonymous says:

      Handsomenya Habib Ali Zainal Abidin. Boleh tak saya jadi isteri kedua Habib?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku pernah hadir di majlis ilmu di Singapura dan Habib Ali Zainal Abidin adalah pensyarahnya. Kawan-kawan aku dan aku terpesona tengok Habib Ali so charismatic so charming, auranya ketara sekali. Lemah lembut tuturnya tinggi lampai dan tampan orangnya. Yang paling penting Habib Ali berilmu, berugama, warak dan cara penyampaian dakwahnya sungguh berkesan sekali. Kalau tak silap Habib Ali keturunan Arab.

        0

        0
      • aku pun nak says:

        Aku pun nakkkk Habib Ali ….. ko ke 2… aku ke 3…. sesaper nak join ke 4 …. ????? Hehehehe…. sila beratur yee… ASRAF KO TAK NAK KE??… ada lg 2..

        0

        0
        • aku pun nak says:

          Congrats… mommy 1, daddy n mommy 2 … nama istri Nabi Ibrahim yg pertama la… mcm ada kena mengena jer.. istri yg 1.. smoga mnjd ank yg solehah dunia akhirat…. I hope terpalitnya kisah skandal parents tak bw sampai baby besar.. tekan internt semua tau…. spy dia tabah menghadapinyer… mulut org mcm2…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ashraf tak inginnnnnnnn…………………..tolongggggggggggg………………aku tak nakkkkk…………………tak relaaaaa………………..Ashraf tak sehandsome tak sewarak macam Habib Ali. Ashraf langsung tak der aura. Tak nak-lah.

          0

          0
        • aku pun nak says:

          Hak…hak… sian asraf…. ko ni aku tanyer baik baik ni, jngn mara yer… sanggup ko bermadu… klu ko sanggup … mcm tu ok ler aku jd no 3…. ayat ayat perasan… dr aku… hak..hakk..hak.. Soalan sengal dr aku…. ko raser raser la klu Habib tu tngk kite … dia nak tak??… hak…hak… hakk

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku pun nak Habib Ali. Habib Ali pilihlah saya bimbinglah saya ke jalan akhirat, pls Habib Ali. Tak kisahlah jadi isteri no.2 or no.3 or no.4 janji mesti Habib Ali sebagai suami.

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          minah jambu tk suka la dapat laki habib habib ni leceh ! itu tk boleh ini tk boleh ….kalau dapat laki ustaz pulak nanti dia nk kawin lagi bini kedua pastu bini ketiga pastu bini kempat eeeeeeeeeeee stresssssssssssssssssssssssssssss !! ape2 pon baby ni comellllll skali sooooooo cute ! dayana pon comel sweet je….sakinah pulak dh macm mak cik mak cik gi pasar….

          0

          0
      • Anonymous says:

        tak blh ..huhu

        0

        0
    • aku la.. says:

      adalah sgt comelsss!!!

      0

      0
  2. Che su says:

    Alhamdulillah..harap jgnla ada yang bersangka negatif selepas lihat gbr ni..doakan mereka semua diberkati dan hidup baik2 shj..amin:)

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    Alhamdulillah….semoga baby tu sentiasa sihat2
    tapi….kesian kan pada Dayana,apelah perasaan dy pd masa ni.

    0

    0
    • suke suki jer says:

      adeh…xyah laa persoalkan ape psaan dayana tu..cukup2laa die dah redha dah.. ko plak asyik pk pe psaan die bagai…

      0

      0
    • cantek says:

      ee kaki gosip mulut longkang tak bole tgk org bahagia, diam2 sudey

      0

      0
    • zangkawi says:

      aiii, . aku tampar kpala baru tau. dayana happy ko ja mlebih sedih. jangan sampai aku panggil ko kucing

      0

      0
  4. alo says:

    alhamdullilahhhh… comel..

    0

    0
  5. Thenijanija says:

    Alhamdulillah…. tahniah Asyraf Muslim… comelnya baby :)

    0

    0
  6. ssssss says:

    comeynye….dayana pun dah nampak ceria…semoga korang bahagia hingga ke jannah…Amin…

    0

    0
  7. sentap says:

    tak payah la persoalkan prsaan dayana tuh.. bile dye stick togther ngn AM tu maksodnyer dye da redha. dye cool je. yg tkng tengok plak menggelabah. chill la der. kite doakan mereka bahagia dunia akhirat. tu lbey bagos

    0

    0
  8. gigi emas says:

    10 tahun kemudian………”Bila besar nantikan ayah, Sarah pun nak berpoligami” kata Sarah kepada bapanye yang kini sudah bercerai dengan maknye sebab nak free kan quota 4 isteri….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bersepai jugak gigi ko karang gigi emas oii!

      0

      0
    • meranam says:

      e… x abis – abis lahh.. ni pasal baby kot. hormat la baby yg x berdosa ni

      0

      0
    • NANA says:

      Kte kalo sakitkan ati atau aniaya org tak mustahil kte dpt blsan. Kalo tak kena kt kte, kena kat anak, tak kena kt anak pon bleh kena kt cucu2. Bunyi mcm haters tp kebenaran….kekadang tu benda yg buat kte senyum atas dunia ni kekdg ujian dr ALLAH. So pd org yg panas hati tu sabar je la….ALLAH tu lebih tahu. Kalo kte seksa org tak pelik la kalo esok2 org seksa kte.

      0

      0
  9. mira says:

    yg konon2 kesian kat dayana tu mmg jenis suka provoke & menyucuk nak bagi topik ni hangat. org mcm ni mmg jenis kaki gossip

    0

    0
  10. meranam says:

    kan mira? x puas hati sgt ngan asyraf g je la bedepan, tumbok ke, ape ke.. setakat menaip pastu nak cocok-cocok.. sume org bole.

    0

    0
  11. Dayana oh Dayana says:

    Manisnya muke dayana… selama nih nmpk cam biase jer, tp skrg nmpk main manis… Alhamdulillah, maybe dh tersedia payung emas utk die… :)

    0

    0
  12. LESONG says:

    dulu bile kes ashraf kawin dendiam,
    sume bash ashraf…
    sume bash sakinah…
    sume dok maki hamun.
    skang?
    bile org tu dah lahirkan anak…
    kemain lg puji ashraf..
    kemain lg memuji sakinah.
    haihhh..manusia….manusiaaaaaaaaaaaa~

    0

    0
  13. asraf muslimah says:

    Org yg dengki kat dayana ni sbbbbbbbbb. Dia org ni jelessssss dayana pakai payung masssss, yg dengki tu pakai payung api nerakaaaaaaaaa.

    0

    0
  14. anon says:

    Nampak hepi je asraf, yelah duk tertunggu2 nak sngt anak. Comel lak tu. Nasib baik ikut muka ayah dia. Neway congrats…..
    Aku googled ustaz habib, oklah takde lawa sngt. Walaupun aku tak suka si asraf ni, tapi aku rase asraf ni lagi lawa. Muka dia nampak lembut and mcm pondan je sikit….haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Habib Ali lagi handsome.Ada aura.Si serap apa ada, aura kawin sembunyi2 adalah.Tak mainlah.

      0

      0
  15. KT Pari says:

    Wah sekarang semua nak ikut mat salleh dah, tak kira org alim ke tak. Nama anak semua terikut2 nak letak mcm famili name kat belakang nama anak, mcm sheila majid and 3,4 org lagi…. .. Ape2 pun anak asraf ni sngt comel, mcm ayahnya….

    0

    0
  16. siapasaya says:

    jd istri no 2 ni slh ke?hmm sy nk nikah tp sy bkn nk rampas hak org.sy akn jd madu yg baik..sy prcaye niat yg baik akn permudahkn jalan.sy bgtu truja dgn perubahan aasyraf,dayana n sakinah.mereka skrg bahagia tp org luar ade yg mndoakn x baik utk mereka.bole x kamu semua doakn utk kebahagiaan kami?

    0

    0
    • siapakamu says:

      siapa saya, jd isteri no 2 mmg xsalah. tp bila kamu dh ade suami, tersangat la peritnya utk berkongsi suami tu dgn org lain. ramai lg laki bujang kt luar sana…

      0

      0
    • logik bodoh si puki gatal says:

      oi jalang bongok – asalkan sebut nikah ko ingat dah bagus sangat ke. Sebelum tu apa ko dan suami curang tu buat belakang isteri tu tak ada makna ke. sebelum nikah ko gi MENGORAT suami org tu dulu ok.= CHEATING dlm bahasa omputih..oh ko tk reti maksud perkataan ni = sama juga TIKAM BELAKANG/ MENIPU!! Masa ni korang semua buat bodoh ye. Ptuihhhh…..

      0

      0
    • aida says:

      xde isteri yg sanggup kongsi pelir

      0

      0
  17. aku pun nak says:

    Siapasaya….. ko nak jd 2 3 4. Make sure ko mampu tanggung semua risiko , stigma masyrakat masih samer… jwpn bg aku kat ko … tak salah… tambahkan ilmu agama pegang dngn kuat… sakit mcm mana pun jngn lupa munajat dngn ALLAH SWT sabar bkn dngn madu sj tp masyrkt. Kdg2 madu ok tp ko akn kene kutuk kaw2 dngn msykt. Mommy aku1st wife… tp dpt madu jns betina.. mommy aku redha… mommy aku kata hidup d dunia tak lama dan utk di uji. SYURGA SNGT MAHAL HARGANYER. Ko jd madu yg baik , jngn jd betina daddy aku.. AKU CITER BAB POLIGAMI ORG pompuan “KATA MOMMY GRANNY AKU BANGANG” bila aku bg tau mmomy aku redha… AKU BAWA KATA2 pompuan reader nara ni KAT PADANG MASYAR. Selamt.. jngn pulak ko kawin kat siam mcm asraf ni…. buat elok2 ikut cara molek.. make sure madu ko tau… kawin krn ALLAH BUKAN NAFSU SEMBORONO tp nafsu yg mutmainah klu blh sampai NAFSU MARDHIAH.Jngn jd madu mcm betina daddy aku tamak nak mampus… smua dia nak pulun… tak per la klu ingt akhrt hati akan mnjd tenang. Allah permudahkan hidup aku dunia n akhirat yg kekal.. buat ko gak. Para lelaki klu gaji seciput n Ngaji agama paras idung jngn gatal berangn nak kawin ramai

    0

    0
  18. ping says:

    Tahniah dayana dah dapat baby…hihihi…sajejer nk kasi hangat

    0

    0
  19. mama sumayyah n adib says:

    Semua kejadian yg berlaku,sedang belaku akan berlaku adalah rahsia ALLAH.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    NAPE ORG KATA POMPUAN RAMPAS LAKI ORG SEDANGKAN SI LELAKI TU YG RELA. GUNA LA PERKATAAN SUAMI CURANG

    0

    0
  21. kuda belang says:

    Alhamdulillah..comel ank ni..mudah-mudahan lps ni rzki dayana plak nk dpt baby ye…

    0

    0
  22. […] Ashraf Muslim Namakan Anaknya Sarah Ashraf (45) […]

    0

    0
  23. […] Ashraf Muslim Namakan Anaknya Sarah Ashraf (46) […]

    0

    0
  24. […] Ashraf Muslim Namakan Anaknya Sarah Ashraf (47) […]

    0

    0