Written by AbangNara | June 7th, 2013

Nama Ashraf Muslim semenjak kebelakangan ini kembali menjadi sebutan ramai akibat kontrovapa ersi yang melanda rumahtangganya. Selain berlakon, Ashraf Muslim juga turut menjadi pengamal perubatan Islam di Pusat Rawatan Islam Al Hidayah yang dimiliki oleh bapa mertuanya.

ashraf muslim

Terbaru, menurut pengumuman di laman web rasmi Al Hidayah, Ashraf Muslim telah meletakkan daripada menjadi Perawat dan Ketua Operasi (COO) di situ. Ashraf juga melepaskan jawatan sebagai Pengarah untuk Yayasan Al Hidayah dan Mahaad Tahfiz Al Hidayah. Perletakan jawatan ini berkuatkuasa mulai 2 Jun yang lalu.

ashraf mulsim

Tidak diketahui pula punca perletakan jawatan oleh Ashraf Muslim ini. Mungkin Ashraf ingin memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap dunia lakonan. Apa pun, semoga Ashraf Muslim terus berjaya dan bahagia di samping isteri tercinta. Sama-sama kita doakan.

P.S: Bunga teratai mekar yang sangat cantik di Thailand

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Ashraf Muslim Letak Jawatan Pengamal Perubatan Islam

  1. Anonymous says:

    first………..

    0

    0
    • kak halmah says:

      nahh… amik doploh sen beli gula. jgn main jauh2 sgt, kena culik susah.

      0

      0
      • pe citer bai says:

        letak jawatan? atau dinasihatkan letak jawatan? atau kena pecat?
        aku x rasa dia letak jawatan..maybe yes..maybe not..

        kot ye pun agak la..dah la kahwin anak founder tu, kerja dengan bapak mertua, nak kahwin lagi satu? kalau aku one of the BOD, mmg nasihatkan letak jawatan daripada memalukan Tn Haji Lokman a.k.a bapak mertua sendiri. just get the hell out of the company.

        0

        0
        • Contradict says:

          poligami tu tak salah pn dalam islam.Mane tau dayana tu memang tak boleh pregnant.Rahim dia kene buang ke.Yang memang impossible utk pregnant. Siapalah kita nak judge org. Chill~~

          0

          0
        • Contradict says:

          Poligami tu tak salah pn dalam Islam. Mane nak tau dayana memang tak boleh pregnant ke.Rahim kena buang ke, yg mmg imposibble nk pregnant. Siapalah kita nak judge life org. Chill~~

          0

          0
        • qwerty says:

          Poligami tu tak salah pn dalam Islam. Mane nak tau dayana memang tak boleh pregnant ke.Rahim kena buang ke, yg mmg imposibble nk pregnant. Siapalah kita nak judge life org. Chill~~

          0

          0
        • Anonymous says:

          apa kelayakan utk jd pengamal perubatan islam kat malaysia ni eh?? aku pelik btul, retis tetiba jd pengamal perubatan islam.. ape kelayakan dia? ohh whatever… but nak kahwin lagi satu sbb isteri x mampu bg zuriat tu agak kejam bunyinya. kalau suami yg xboleh bagi anak, boleh isteri mintak cerai? boleh tapi agak2 kejam x?

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Kebanyakkan cerita artis yang selalu aku dgr sekarang adalah yang berubah ke arah kebaikan, atau pon yang mmg dah teruk makin teruk jadi nya…setakat ni tak pernah lagi aku dgr yang dah berubah baik, tiba2 berubah buruk…tak pernah dgr laa…so harap2 sgt ashraf muslim tak macam tu…sy mendoakan semoga anda istiqamah dgn apa yang ada sekarang..poligami tu hal lain la..yang tu pandai2 laa anda handle~Gud Luck bro~

          0

          0
        • acim says:

          dia sanggup letak jawatan tinggalkan isteri sbb tak nak berkerja dengan tukang tipu.jawablah esok kat akhirat.adakah patut pusat rawatan islam cas mahal2.ko ingat asraf tu gila duit ke?

          0

          0
      • nazrul natasha baiduri says:

        Alhamdulillah

        0

        0
    • Olga says:

      MESTI BAPAK MERTUA KO SURUH LETAK JAWATAN SEBAB KO NK TAMBAH LAGI 1 CAWANGAN KAN?????LEPAS NI MESTI BAPAK MERTUA KO SURUH KO LETAKKAN JAWATAN SEBAGAI MENANTU DIA PLAK . . MAYBE?????

      0

      0
      • mulut puaka says:

        bapak mentua sakit hati sbb menantu nak cari buret lain alasan anak dia x leh mengandung.. kata nya pengamal perubatan x kan tau kot doa2 nak dapat anak kan kan kan…………. tu maknanya kote asyraf ni gatal nak buret lain.. buret bini x mantap gitu!

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      ape pes ! mengaaaaaarot ! helo ashraf ! tu laaaa lain kali jangan jadi jantan hipokrit pahammmmm ! nk ambek hati pak mertua pnye pasal tk suka ngan Diana pn paksa kn diri kawin ngan dia ha sekarang ape dh jadi menyesal kan ! padan muka ! lain kali kalau tk suka cakap tk suka jangan nk jadi jantan keberet paham ! bila nk berlakon ni? minah jambu dh tk sabar nk tengok ashraf berlakon maseh macm dulu lagi ke tk. helo Diana kalau laki u ni nk berlakon u kasi aje la dia berlakonnnnn dh itu yg dia minatttt kannnnnn….u nk kasi dia berlakon ke atau u nk kena izin kn dia cerai kn u ? ….u nk kena pileh mana satu yg u nk izin kn….

      0

      0
  2. nenek lanjut usia says:

    pgi2 mcm ni nek x moo la tmbh dosa yg berkepuk2 ni..tp dh NARA poskn gosip ni nek kena komen laa. x komen nnt sendu plak si NARA ni. klu dh sngup letak n lpskn smua jwtn nii maknanya apa yg org cita psal cu asraf ni benar belaka la kot.. mm apa la nk jdi dgn cu nii.. x brsyukur dgn apa yg Allah bg.

    0

    0
  3. yokoyoko says:

    macam boleh agak je tp malas nk tulis..takut salah agak je..huhuh

    0

    0
  4. nananininunu says:

    hurmm..tolong jgn bg alasan di sebabkan dah kemaruk bcinta nak kawin dua…

    0

    0
  5. student bandung says:

    i used to like him, but now i dont anymore..something is weird with this guy

    0

    0
    • Audrey Hepburn says:

      Me too. i used to like him too. but now, no more respect. something wrong somewhere.

      0

      0
      • pak din says:

        i’m not used to like him, because I know, somehow, somewhere, somewhen, whoever, whatever, there is something wrong with this guy. k, bye

        0

        0
  6. amina says:

    rase macam boleh agak tp malas nak tulis..takut silap agakan pulak..huhu

    0

    0
  7. Inikali lahhh says:

    Tu lah,len kali cari bini yg sedap mata memandang,ni tak..pikir nak kaut harta bini,at last jadi mcm ni

    0

    0
    • ady says:

      ok jer aku tengok bini dia….buat apa klu elok luaran tapi dalaman busukkkk!!!!!!

      0

      0
    • ntahpapentah says:

      Bini dia tu sedap la mata memandang..manis..cantik..aurat terjaga.. nak sedap mata memandang mcm mane lg.. nak mcm nabila huda tu ke??
      org tak reti nk bersyukur dgn ape yg dh di beri.. jgn yg dkejar tak dpt..yg dikendong keciciran…

      0

      0
      • ntah kan? says:

        aku setuju betul dgn ntahpapentah.. yg penting tu suma terjaga suka sgt tgk bini dya, bini ally iskandar, irma hasmie, diana amir, farah pendek cerita aku suka perempuan mcm tu. aku dah banyak dosa pilih mcm nabila huda tu bertimbun lagi dosa aku. tapi mudah-mudahan nabila & kawan2 yg lain berubahlah demi kebaikan. amin…

        0

        0
      • mulut puaka says:

        la ko ni x paham ke mata jantan alim2 babi gitu.. yang cantik mestilah yg wangi, muka seksi sket, pandai bergaya, pandai mengedik2.. setakat bini dia ni, kote nak naik pun setahun dua boleh la… pastu x naik dah kote mak…

        p/s : nak cari bini pastikan bini anda mampu naikkan kote anda sepanjang perkahwinan ye… x kesah lah mcm mana rupa janji dihati lelaki bini dia sajalah terbaik utk dikotekan………..kikikiki……………..

        0

        0
    • Anonymous says:

      kat mana yang x sedap mata memandang? ok je bini die.

      0

      0
      • Mimi says:

        Sedap mata memandang tu bukan mata korang, tapi mata Ashraf. Kalau dari awal niat dia hanya untuk dptkan pangkat or harta, memang takkan kekal lama.

        Hope Dayana tabah hadapi dugaan ni and one day jumpa lelaki lain yang dapat hargai dia seikhlas hati.

        0

        0
    • ntah says:

      “sedap mata memandang”..ni pendapat ikhlas aku..pada mata aku wife dia ni kira biasa je. nak kata lawa, tak kot..manis sikit ada la..huduh tu jauh sekali. ‘

      klau alasan nak kawin lg pasal x dek anak…try la IUV.

      0

      0
  8. maskara says:

    huh!! takda angin masakan pokok bergoyang…

    0

    0
  9. nurin says:

    mgkn ashraf ade perancangan lain… setiap yg berlaku akan ade hikmah yg menanti..

    0

    0
  10. miss kiah says:

    kesian wife dia..elok2 kutip si aserap ni..hamek jadik laki..bagi kerja plak kat syarikat baphak dia..last2 ini balasan yg ko kasikkk? madu yg diberi..racun yg kau balasssss..hakkkptuihh

    0

    0
  11. aserap ngok ngek says:

    kalu dah namanya artis ttp buruk..masa taubat tu alahai..mmg aku xrespek tol jnis mainkan islam nie..nk tumpukan lakonan?ish2..

    0

    0
  12. Faqrul says:

    wah3…. aku tgk page ni mmg lubuk dosa dengan lalat2 yg mengiringi… moga selamat lah hidup korang ya.. waalaikumussalam

    0

    0
  13. Octopus Olympus Octavius says:

    eh lantak dia laa nak letak jawatan ke apa ke..perancangan diorang satu family mana korang tahu..even dia nak kawen lagi pun, itu hak dia..kalau pihak2 setuju, dan kalau mmg mampu zahir dan batin, sapa kita nak menghalang or kecoh2?

    0

    0
    • nananininunu says:

      ustz.kazim elias ckp..
      “bila ckp pasal batin je org fikir bilik tidur..tp org lelaki kne tau, antara yg melibat kan batin ialah, mengembirakan hati isteri perkara batin, bg isteri ilmu agama perkara batin jgk, banyak perkara dalaman yg berkaitan ngan batin yg kaum lelaki ni x sedar”
      so..persoalan sy, jika dia mampu zahir dan batin, adakah dia mampu membuat hati isteri dia (dayana) gembira kalau dia kawin lg satu????

      0

      0
  14. Indon Hater says:

    jawatan yg dipegang tu nampak aje gah, tapi tgk sendiri la size perniagaan bapak mertua dia..ciput aje..tak kemana pun..so, tak memberi kesan kalau dia letak jawatan pun

    0

    0
  15. Anonymous says:

    memang patut pun. lagi pun sendiri cari masalahkan. sanggup ker ko pandang muka bapak mertua ko tue hari2…jawapnyer angkat kaki la.

    0

    0
  16. someone concern says:

    maybe there’s a reason behind all these. we dont have the right to judge his action and his decision. Somehow, I hope Asyraf will think twice before making any decisions, whatever it is, turn back to Allah,ask for His guidance :)

    0

    0
  17. .................. says:

    mesti ada something kalau dia nk lepaskn semua jawatan tu..nk aku cakap kan fitnah plk…mesti ada y x kena..mana la tahu kan kalau dia nk kawin lagi tpi dia rasa bersalah plk sb koje ngan bapak mertua dia…segala harta tu dari bini dia plk…dia hnya menumpang sahaja..so bila dia nk kawin lagi terasa la dia…

    0

    0
    • LOLIPoP says:

      alaaa…..si seraf ni kn pro BN…mana la sesuai dia nk jd pngarah pusat yayasan n maahad tahfiz…kan bercanggah 2 dgn garis2 yang ditetapkan BN..nnti x masyukkk laa…x gitu ehhh kome2 sekalian???

      0

      0
      • anon says:

        dah kenape nak kait ngan politik?! frust betul aku ngan org camni..hal rumahtangga nak kaitkan ngan politik plak…dalam kepala 24/7 politik… blah la wey…

        0

        0
  18. aku says:

    actually dia ni dah nikah satu lg ke tak? kalau dah nikah lg 1…ist wife tu dia ceraikan jer ker? sapa2 tau tlg xplain skit…nak tau jgk apa yg jd sebenarnya :) tq

    0

    0
  19. Anonymous says:

    cuba la rasa bersyukur dgn apa y ALLAH beri…nk kata wife dia x lawa…kata org tu sedap la jugak mata memandang..lain le kalau wife dia sosial mcm nabilahuda tu..kalau mcm abil tu memg patut pn d tinggal…

    0

    0
  20. durian says:

    dulu kata x nak berlakon. ttetiba nak brlakon balik. tah pa2 la si aserap nie.. taubat kejap jer??

    0

    0
    • Contradict says:

      mane ad dia ckap nak belakon.abg nara je pndai2.
      Sometimes pelik dgn manusia ni.UAI poligami ok plak. Asyraf ni kene hentam. Jagalah lidahmu kwn.Poligami tu hukum Allah. Kalau tak suka diam lbih baik.

      0

      0
      • PQAH says:

        pologami hukum Allah.. betul sy setuju..tp pnh ka kaum adam pk…Rasulullah s.w.a ad menyata.. poligami janda, anak dara tua atau kata lain menyelamatkn wanita tersebut…pihak lelaki perlu terang secara terperinci sbb dia nk kahwen dgn sakina..kl ckp anak org akn tanye balik “abis kl ad yg pergi rawatan di pusat ustaz dlu kl ngadu x da zuriat adakah ustaz sarankn berkahwin la lain kamu wahai lelaki?” senang cite ashraf ni perlu cite hal sebenar lg dia diam buat org teka teki makin berdosa la..di akhirat akn di tanya knp kamu tidak ceritakn hal sebenar dan membiarkn sedara islam mu yg lain membuat adaian adakah kamu sedar punca ye dr siapa???

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kita manusia jgnla cepat menghukum. Mungkin bagi Asyraf membuka mulut umpama mmbuka aib org.maka lbih baik dia diam. Lagi pun,bukan semua yg tak xde zuriat bleh diubati.Ada sesetengah penyakit mmg tak bleh ade anak.Cth klau ade kanser rahim ke etc.Wallahualam. Husnuzon je la. =)

          0

          0
      • Anonymous says:

        poligami tu hukum Allah? since bila Allah mewajibkan poligami?? jaga2 kawan jangan bagi ajaran sesat, besar dosanya..

        0

        0
        • ntah says:

          mmg la hukum Allah..sbb Allah yang memberi kebenran untuk lelaki berpoligami. esok2 ko kata hukum berkahwin pun bukan hukum Allah la? sbb? Allah x mewajibkan seseorang manusia tu berkahwin..err…

          0

          0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      dh dia suka berlakon biar la ! biar la dia nk hepi2 kn diri dia ngan cara berlakon ! dia hensem pe ! buat ape dia nk berperappppppppppppppp aje kt rumah kalau hati dia tk tenang !!!

      0

      0
  21. tehOais says:

    org lain letak jawatan, org lain yg kecoh..Nara pun sama..apahal la nak sibuk2..

    0

    0
  22. Ivory says:

    Saya bingung mengapa lelaki menggunakan alasan ingin berkahwin lain kerana gagal mendapat zuriat dari isteri. Yakin dan percayalah dengan rezeki Allah, Kalau Allah kata ada rezeki, bagaimana susah pun pasti ada rezeki. tidak merujuk kepada Ashraf Muslim dan Isteri.

    0

    0
  23. saje nk cakap says:

    ha… ni mesti kes jampi bapak mertua dia dah abis.. hahaha…

    0

    0
  24. Inikali lahhh says:

    Simpan dara 26tahun last² laki buat hal. rugiiiii. mintak² tak kena cerai.

    0

    0
  25. Inikali lahhh says:

    PQAH: masuk kelas bahasa malaysia balik lah. tonggang langgang ayat

    0

    0
  26. liza says:

    Yang pasti ayah mertua serap ni x ikut cara bapak mertua jamil madu tiga… sokong menantu kawin lain..

    0

    0
  27. TUNGAW says:

    dia letak jawatan sebab ramai sgt pompuan dtg berubat nak uji iman dia.. ada yg pura2 kena histeria..rupa2 nya saja nak test.. hahahahaaa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      LOL..haha

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      elehhhhhyh tu pompan gatal mengenyam nama nyeeee….yg dating tu mesti minah tudong kan ! nk uji iman dia konon ! nk mengatal tu cakap lah ! dia kn laki orang buat ape nk uji uji iman dia ke ape ke !!! memang minah tudong ni jenis suka mengatal !!! jenis kaki tngan dlm perot ! huh !!!

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        PEMBETOLAN > yg datang tu mesti minah tudong kan !!

        0

        0
      • Anonymous says:

        sekurang2nye dorang btudung…takde le macam ko..aku rase kompem da la x btudong molot plak macam puake…..sah2 double dosa je kak yam oiiii

        0

        0
  28. ustazah sangat says:

    Ramai dah salah sangka dengan poligami. Nabi practiced monogamy for over 20 years. Poligami itu hanya Rasullulah buat during the last 10 years of his life. Tapi masyarakat lebih pada benda 10 tahun dari 20 tahun. Bukan bermaksud tentang poligami tapi fikir2 kan lah ye. Bercakap guna ilmu. itu pun apa saya baca ade status kawan buat.

    0

    0
  29. aL says:

    eh biarlah… without his father in law pun dia da de bisnes sndri kot…
    ikut jejak Rasulullah tuu.. m’gembala kambing.. hehehehe… ;p

    0

    0
  30. wAwA says:

    Ilyana? Dia memang cantik! hihi… :D

    0

    0
  31. Heheheh says:

    Kenapa bila tak der zuriat jer semua nya salah perempuan??????

    Dah sah ke yg Dayana tak leh mengandung???? Ke Ashraf nyer serm tak berfungsi???? Cakap caka cakap……. confirmationnya tak der gaks…… ADOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kalau mmg gatal nak kahwin lain……jgn ler cakap bini tak leh kasi zuriat….. Dah try ke semua cara……. sekarang nie memacam cara wei nak dapat anak….
    1. cara tradisional…… maknanya jeng jeng jeng atas katil
    2. perubatan tradisional….. berurut…makan herba dan ulam ulam untuk membetulkan rahim…
    3. perubatan moden….. check rahim….smear test utk perempuan….. check sperm count and motility for lelaki….
    4. Hormon injection
    5. Fertility treatment
    6. IVF
    7. Anak angkat

    Seme diatas dah try ke??????? Nie belum apa apa……dah nak kahwin lain…….

    TAK MASUK AKAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  32. redcinta.. says:

    Klau smuanya dtg mngjut..prgi pun mngjut

    0

    0
  33. yooka says:

    Nak tanya bleh? Asyraf penah mention yg dia nak kawen lain sebab istrinya tk dpt preg ke? Dia ade mention ke dia nak kawen bru? Sorry saya tak ikut sangat pkmbangan crita dia.. mayb saya trlepas pandang kot or crita ni hnya tekaan semata mata.. cuma bertnya..

    0

    0
  34. Tok Adi says:

    Tok dah lame peratikan org org yang komen ni. Jage la adab adab sikit, jangan la sampai menfitnah umat sendiri. Besar dosanya…ermm ..kalo tak…ruang depan tu ade kosong, boleh la tok galikan kubur siap siap untuk diorang.

    0

    0
  35. pak din says:

    i’m not used to like him, because I know, somehow, somewhere, somewhen, whoever, whatever, there is something wrong with this guy. k, bye

    0

    0
  36. Lola says:

    Salam,

    Ramai sangat yang jadi juri dalam nie.. kita tak tahu cerita sebenar, asyik menuduh jer yang bukan2..dia sedang diuji Allah.. biarlah dia hadapi dengan tenang… kita pun sama…sentiasa diuji dengan pelbagai ujian dari Allah…cuma berbeza keadaannya… kita ini janganlah terlalu sibuk menjaja perihal orang lain, menuduh yang bukan2 tanpa bukti. sekian..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Sesungguhnya ALLAH sedang mengujimu

    0

    0
  38. ida says:

    sedih bila baca hal die ni..asal macam dah ke arah baik..dulu die kan pelako nbiasa je..lepas tu nampak la mcm die berubah..tetibe berenti atau salah faha mke ape…risau nanti ke lain jadinya pulak.arap2 tak la…nak jadi baik lebih senang dari nak pertahankan kebaikan kan?

    0

    0
  39. icha says:

    bahaya la komen korang2 ni..komen2 korang ni sebenarnya dalam kategori mengumpat secara moden walaupun bukan dgn lisan..kalau kita tak tahu hujung pangkal jgn mengata kerana boleh jadi FITNAH!!!!!!!!..INGAT YE!!!ALLAH TETAP MENILAI APA YANG KITA LAKUKAN……istigfar la wahai sahabat2 sekalin……

    0

    0
  40. mimi says:

    beruntung siapa dapat ashraf muslim

    0

    0