Written by AbangNara | October 31st, 2012

Abang Nara memang perasan yang Nur Fazura jarang muncul di kaca TV dan di pawagam. Asyik-asyik pelakon yang sama je. Nak naik muak pun ada jugak. Rupa-rupanya Fazura lebih mementingkan kualiti berbanding kuantiti dalam bidang lakonannya.
fazura

Sesetengah pelakon main rembat je semua tawaran yang diberikan kerana takut tak ada job, namun Fazura mempunyai prinsipnya yang tersendiri. Bagi Fazura, watak yang diberikan kepadanya haruslah tidak melibat adegan di ranjang seperti berlakondi katil, berpelukan dan berbaring.

Saya bukan jenis yang akan buat semua benda. Bagi saya, biarlah tawaran yang saya terima itu berkualiti kerana saya mementingkan kualiti daripada kuantiti. Saya bukan memilih, tapi saya sendiri sukakan watak seperti dalam filem itu (Pisau Cukur). Asalkan saya tidak disuruh untuk berlakon dia atas katil, berpelukan, berbaring , itu sudah cukup memuaskan hati saya.

fazura

Apa yang lebih mengkagumkan Abang Nara ialah Fazura tidak mengcondemn mana-mana pelakon yang memilih watak mempunyai adegan ranjang. Bagi Fazura, itu semua terpulang kepada individu masing-masing.

Bagi saya, pelakon yang merelakan diri memegang watak di atas katil berpelukan itu adalah pilihan mereka sendiri kerana ianya terpulang bagaimana untuk mereka membawa hala tuju atau mengatur kerjaya masing-masing di dalam industri ini. Seperti yang saya katakan tadi, ianya terpulang kepada hak individu itu sendiri. Kerana semua itu akan diingati ramai pihak dan menjadi reputasi mereka sampai bila-bila.

Ada betulnya kata Fazura kan? Kalau lebih ramai pelakon sebegini, sudah tentu penerbit-penerbit drama akan lebih akur dengan kehendak mereka. Yang pastinya, skrip drama dan filem akan bertambah baik dan tidak lagi memperbodohkan penonton. Semoga selepas ini lebih ramai yang akan mengambil langkah seperti Fazura ini. Info asal portal Murai.

ryaniez promo

P.S: Hanya dengan SEMURAH RM1,100 anda sudah boleh mendapatkan jurugambar hebat untuk majlis perkahwinan anda kelak. Hubungi mereka di Facebook Ryaniez Moments Photography untuk maklumat lanjut. Anda pasti akan berpuas hati dengan kualiti gambar di hari istimewa anda.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 responses to Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura

  1. tendousoujie says:

    kualiti berbanding kualiti?slah 2..hik3

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 16
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 89
      • FazuraLOVER says:

        Anything for you Faz.. Kami tetap sokong anda!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 36
      • mamak kutty says:

        jatuh la standard TMJ klu bwak watak ranjang ye tak? kah kah

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 30
      • Olga says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 79
      • Anonymous says:

        kalau nak jadi orang pandai, nak jadi orang yang bijak, kita tak boleh kata orang lain BODOH. Nanti kata-kata tu berbalik pada kita. Bila malaikat aminkan kata-kata tu, ALLAH pula makbulkan, kita yang jadi orang bodoh nanti.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 9
      • Senah says:

        good job fazura.. at least ada niat berubah ke arah suatu yg lebih baik walaupun tidak terlebih baik.. doa yg terbaik utk kamu.. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 6
      • muak termuntoh!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 17
    • Tipah Menipu says:

      Tolonglaa.. pompuan ni tunjuk baik je lebih sbb nak jadik kerabat diraja, kalau baik sangat takkanlah boleh masuk sebilik hotel dengan lelaki tanpa sebarang ikatan yang sah.. Akhir zaman; manusia akan tertipu dngan manusia-manusia yang takdelah baik sangat tapi bertopengkan kebaikan.. Antara artis yang betul2 okey ialah amy mastura, takde gossip, low profile, eppy go lucky je die, jadik orang jahat buleh, baik buleh, kelakar buleh..U go girl amy mastura..!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 143 Thumb down 55
    • rara says:

      masalahnye nampak dgn mata sendiri ke dia masuk hotel dengan laki semua? jangan buat cakap ikut suka..kalau die betul-betul buat ko dah bukak aib orang..kalau die tak buat dah jatuh fitnah..
      aku pun boleh cakap ko tertipu dengan gaya amy mastura tu..so get a life lah…jangan tahu nak mengata orang sebab ko tak suka..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 27
    • Anonymous says:

      Tipah menipu.. ko tertipu dgn diri sendiri ke? Tu la ko.. byk sgt tgk cerita puteri impian si amy mastura..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 16
    • fazura tak tipu says:

      tipah menipu, sila tampil lampirkan bukti. manusia akhir zaman konon. mmg manusia akhir zaman mcm ko ni pn berlambak dok create fitnah. ko pasti amy mastura suci ? itu sbb dia dh kawen.. sblm dia kawen dulu ? mcm mana? kalo ko d pihak benar n suci dr dosa, tampil ke depan, bwk bukti. at least bleh bg pengajaran pd fazura kalo btol dia buat. ko mmg ssuai dgn nama tipah menipu. ko laa keje nk menipu org

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 16
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 33
    • menakutkan says:

      Panjangnyer kuku…da mcm vampire punye kuku. Inikah ciri2 yg yg bole melambangkan attitude seorg permaisuri…oh noooo…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 15
      • Anonymous says:

        Lepas ni kita bole panggil faz “bella” ,nk pggl kristen stewart tak mungkin! :P

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 9
    • Vina says:

      Siapa Fazura ni?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 33 Thumb down 33
    • huahuahua says:

      betul gak kata fazura neh,artis kena tegas..jgn nk ikot kata pengarah sgt..maruah diri yg pting.skrip boleh di olah.jgn sebb nk lakukan cite akal pengarah jadi dangkal sgat..kalau betul nk berkarya..otak kena creative x ley amek jln pintas nk laku kan cerita..lok la kalu lagi ramai yg mcam neh..x de la pengarah dok asek nk suroh tyang body je.not necessary pon..tambah lak yg terlibat dlm industri neh ramai yg beragama ISLAM..but MAKE SURE dalam lakonan n luar lakonan perangai nya sama la.jgn watak nk yg baek2 je..tpi kat luar soooooo bitchy..kan ke hipokrit nmanya tu..

      sekian

      majulah seni utk negara!bley?!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 15
    • amoi says:

      ape kes lah korg ni duk bukak kisah dia yang lama2 tu…dah itu dosa dia..pttnye korg doakan dia..bukan dgn kutuk bagai…siapa korg utk judge life dia???kalau dia bertaubat, korg tahu ke??kalau 1day dia bertudung litup ala2 ustazah, korg ttp kondem dia kan???kompom nye akan kata dia tu wat2 baek lah..tp sbnrnya x lah..mcm2 kan??mane tahu kalau2 dia terdetik dihati utk berubah…korg plak duk kutuk bagai..ALLAh lebih tahu apa yang hamba2 dia rasa…x pasal2 je korg dpt dosa berganda2…huhuhu…

      kita doakan yang terbaek je utk beliau bubah..x gitu???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 13
    • fedap says:

      khas untuk noradanish, *melampau sungguh lakonan die dlm ‘aku terima nikahnya’

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 8
    • musykil says:

      kualiti berbanding kualiti?slah 2..hik3

      salah tang mananya??

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    • n says:

      Faz..semoga makin berjaya..abaikan segala kata2 yg negatif..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 9
      • semua saya suka says:

        tu la..bila dia cuba ubah ke arah baik dgn perlahan2 tak salah sokong..kalau kata2 dia hipokrit tu antara niat dia dgn Allah.. hidup ni memang susah nak puaskan hati semua org… lg nak puaskan hati org2 yg Faz tak kenal semua ni & mereka yg sebenarnya bukan kenal sape Faz pun..sbb semua ni bukan 24jam dgn Faz, bkn 1 rumah pun & bkn kwn dgn Faz dari Faz belum jd artis pun..hanya tahu pun dari gosip2 blog je…LoL

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 10
    • kona says:

      masalahnya dia pun bitchy dalam dia.. so, nak suruh artis2 malaysia buat mcm dia kerr..?? dia nih ala2 nora danish.. muka suci murni, bercakap baik2 jek.. dlm bitchy dalam diam.. lg bahaya..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 9
    • mak tam says:

      ya rara.. dgn mata kepala mak tam sendiri mereka masuk hotel.. hotel di pahang ditutup private seminggu khas untuk mereka berdua.. maktam kerja banquet disitu.. rasa rimas sangat.. mula2 sangat proud tgk mereka.. sbb sama cantik.. tapiiiiii.. lama2… silalah jaga maruahmu nak….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        Kalau fazura ni betul2 baik,tak mungkin org akan cari kesalahan dia. everything happen for a REASON. :) pelik jugak dia tak kawin2 lagi.. cakap mcm baik tp rambut color perang jgk..kuku color..umm manalah org tak bercakap.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  2. aleesya says:

    fazura cantek nye….luv u!!! Aku 2nd yeayyy..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 15
    • Mariana Kariana says:

      bgus la……bukan mcm Intan Ladiana, Yana Samsodin n artis2 MW yg lain…..muak tgk muka dorg…..i love maya karin n fazura…..dorg sgt2 classy!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 12
  3. Jemah Jaiton Jr says:

    Memilih utk berlakon dalam cite BUJANG SENANG arahan Prof Razak tu berkualiti ker Fazura..tentanya-tanya gak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 19
    • kirana says:

      mungkin paymen bagus… yela tak banyak belakon… sesekali dapat paymen bagus ape ade hal.. ok je dia belakon.. dah lama dalam industrikan… mesti nak selektif baru cabar bakat.. yang baru2 je ramai yang sapu semua.. nak promot diri.. faz pun dah agak established…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 9
  4. hidung fazura dh kecut says:

    alah .. cakap je lah sbb takut TMJ mengamuk klau buat … dulu mase single bukan maen lagi g clubbing siap berebut laki dkat kelab malam .. adoyai ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 29
    • Tipah Menipu says:

      Betul tu, mase blomm kapel ngan tengku brahim siap buleh buat video dot dot dot lagikk…and tengku bakar si ex-masrha gondoh tu pun dia pnah try.. a’ah kan apsal idong dia dah kurang kembang kann?? Nie mesti dia pakai penyepit baju kat idong 30 minit sebelom tido tiap malam..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 44 Thumb down 37
      • Anonymous says:

        Dengkinya ko tipah.. ko ni mesti suka jaja aib org kn? Mana ko tahu hidung dia x kembang sebab guna penyepit baju? mesti ko pernah try kn tipah? alahai.. kebodohan semulajadinya ko ni.. hahahaha..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 14
      • tipah bodoh says:

        owh, tipah bodoh ni x abis lg buat fitnah ? ada video dot dot dot ? mana ? tunjukkan bukti.. pnh try tg.bakar ? mana kau tau ? tg.bakar gtau ko ke ? ko ni PA tg.bakar ? jgn ko plak yg tbakar dlm api neraka sbb mereka-reka crita yg x wujud @ x pasti benar @ tidak.. jatuh hukum fitnah tu.. mampu tanggung balasan Tuhan sbg pbuat fitnah ke tipah ?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 14
      • Anonymous says:

        Hidup kita ni, kalau nak jadi orang pandai, nak jadi orang yang bijak, kita tak boleh kata orang lain bodoh. Nanti kata-kata tu berbalik pada kita. Bila malaikat aminkan kata-kata tu, ALLAH pula makbulkan, kita yang jadi orang bodoh nanti.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 7
      • Karl says:

        Bluetooth please…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Helo fazura terima aje lah tawaran berlakon dari prof razak tu dh rezeki fazura ha terima aje semasa diri maseh laku lagi ni…….kalau sape2 yg nk jadi kn fazura mateair or dh jadi mateair orang itu akan terima fazura seada nye n kalau jodoh tak kemana so jangan bimbang dn ragu rezeki lakonan ada pada fazura…..lagi pon fazura lm kawin lagi kan jadi teros kan berlakonnnnnnn lov u fazuraaaaaaaaa..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
  6. Rita vs Ayu says:

    Fazz, jika Fazz masih bercita2 nak jadi bakal permaisuri 1 hari nnt, sila jaga tertib dan perlakuaan anda mulai saat ini. Sila berhati2 dgn tawaran utk watak yg memalukan diri sendiri dan tolak jer watak2 yg konon nak bg pengajaran pd masyarakat tp pengisiannya dgn melakukan adegan lucah. Sbb bile Fazz dah jadi permaisuri nnt, segala watak Fazz yg boleh memalukan tu akan d flashback balik pastu mula la masyarakat amek kesempatan utk hentam Fazz. Bukan tu ajer, Fazz akan malu ngan anak Fazz sendiri 1hari nnt. Love u dear

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 10
    • Woot..woot says:

      Aku suker Fazura nie, tapi aku tak sanggup tgok dier jadik Sultanah Johor nanti disebabkan cerite masa lampau dier.

      May Allah bless you, Fazura..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 6
    • Cakap je says:

      Boleh ke jadi permaisuri?????????

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  7. sea says:

    Kak pajuraaaaaaa. Lakonan paleng bertakhta di iols ialah pisau cukur. Intan punya personaliti tu sangat best. U did a very good job darl. Take care!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 11
  8. ahkak puaka says:

    CEHH XNK WATAK RANJANG. CKP MCM KO TU SUCI SGT LAH?? JGN MIMPILA NK JD PERMAISURI JOHOR. KAMI ORG JOHOR X PERLUKAN BETINA HIPOKRIT MCM NI.. KO JD BOHSIA PEKAN SUDEH~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 65 Thumb down 57
    • Kain Buruk Lap Muntah says:

      dia taknak watak ranjang sbb dia penah melakukannya dalam video dot dot sot dia sebelom nieehh, heronya mat saleh lagikk.. Tu yang dia dah tak heran tu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 29
      • bujang tak senang says:

        Yeah.. Aku da penah tgk itu video… Sbb tu la rasa hipokritnye pompuan neh.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 22
      • weLOVEfazura says:

        Perlu ke nk aib kn org? masa depan keturunan korg pn blum tentu baik buruknya.. hal lampau dia kalau dia bertaubat perlu ke dia bg tahu korg.. mengomen hanya based on kisah lampau org tu namanya dendam kesumat.. fazura ada mkn duit korg ke sampai korg nak berdengki kt dia sgt.. come on la.. korg pun bkn sempurna mane..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 31 Thumb down 24
      • bodoh sombong says:

        tak tahu,nak cakap.. orang ckap bdoh sombong mara!!!itu artis filipina la ngok..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kesian kao says:

      Eee….Buruknye akhlak kau..Ko lagi la bkn prmaisuri
      Jadi manusia pn xlayak

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 19
      • Anonymous says:

        Kesian lg ko.. nape plak dia x layak jdk manusia? Tuhan dh jdk kn dia manusia yg ko nk pertikaikan kenapa?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
    • mak jenab cantik says:

      meroyan ke kau tak dapat tackle tengku ibrahim??? hahahah manusia manusia… jangan nanti dia dah jadi pemaisuri kau sanjung2 plak kan .. yelah nak bodek….. tak bodek kang takut permaisuri murka… kene halau dari johor.. hahahaha

      BTW orang johor pun xperlukan mulut longkang n puaka macam kau yer… terima kasih

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 14
      • Anonymous says:

        maaf yek, tmj adalah tunku ismail, bukan tengku ibrahim…tunku ibrahim adalah sultan johor yang sekarang ni…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  9. bujang says:

    What the… Berkualiti sgt ke watak ko dlm pisau cukur tu? Lol. Watak bodoh cmtu ko ckp brkualiti? Mmg ko ni kureng cerdik. Watak dlm Bujang Senang tu apa cerr? Watak gol n gincu tu? Kalau korang pasan sume watak yg diberi kt pmpuan ni sume watak pompuan gedik n bodoh. Nk bg statement len kali pikir dulu. Tinjau blk watak apa yg penah ko bwk sbelom ni. Hahaha… Hipokrit sungguh keseluruhan statement dia ni. Memalukan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 30
    • mak jenab cantik says:

      kau tak layak nak komen tentang watak yang dia pilih coz kau langsung tak mengikuti perkembangan lakonan dia.. tak semua faz bawa wtak menggoda.. dalam drama erma fatimah.. dia watak bertudung.. dulu first filem dengan rosnani jamil..(tak ingat tajuk.. n x berapa nak laku) xde pun gedik.. just watak cintan cintun je.. ada satu drama raya.. tajuk dia “rendang……….( tak ingat) dia belakon ngan ezani n ema akma.. jadi menantu org kampung.. tak pun menggoda.. dalam pisau cukur tu mungkin filem tu agak laku.. sebab dia pndai main watak tu.. so menjadi..

      sukati dia la nak terima watak dalam bujang senang tu… mungkin sebab payment bagus ker.. sapa nak tolak kalau paymen bagus.. bukan teruk sangat pun lakonan dia..

      kau lagi memalukan .. nak sound tapi x wat research dulu… boooo!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 25
  10. mak jenab cantik says:

    apelah segelintir orang malaysia ni… nak cari buruk orang je.. kang si fazura tu belakon watak ranjang… korang maki pulak… macam aaron aziz ngan maya karin dalam ombak rindu .. sakan kutuk. keluar semua dalil2. mmg la sah2 salahkan ni fazura taknak belakon adegan ranjang baguslah… sebab ape dia taknak belakon watak tu biar dia sendiri tau.. bab masuk hotel ngan sapa n penah try sape itu urusan dia ngan tuhan.. dia berdosa itu hal lain… tuhan je mampu jugde dia.. takyah kita ambil alih tugas tuhan… marah mungkin boleh.. tapi jangan sampai mengeji mengutuk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 11
    • Kain Buruk Lap Muntah says:

      tapi tak payahlah sampai nak kena jadi tuhan kan untuk nilai baik buruk seseorang, bukan apa sebab si pezureh nih asik berlagak baik sangat macam bidadari ..buat biasa-biasa dahlah,and kalau betul-betul baik takpe..nie kelakuan yang sebenarnya macam kala jengking

      Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 28
      • Anonymous says:

        Ko tu cukup sempurna sgt ke nak adili fazura.. dosa pahala dia tuhan tentukan.. ko bkn sesiapa pn tok dia.. stop judge org kalau diri sendiri tu tak kemana.. alih2 blog gosip ni jgk yg ko buka hari2 kn?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 13
      • mat usin says:

        tuhan dah gariskan apa yang tak boleh dan boleh dalam quran dan hadith. kalau dilanggar, kita pun tau apa dosa dia. tak payah nak tunggu tuhan adil. kalau orang bunuh orang, boleh le kita kata tuhan je yang layak adili dia. bongok betul peminat fazura ni. ke fazura niiii.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 7
      • kesian.. says:

        wahai mat usin yg bijak pandai…Tuhan juga xsuruh kita mengeji buruk nya sikap sesorang itu..buruk die jahil die urusan dia dgn Tuhan..ckop skadar brharap agar dia mnjadi lebih baik. xperlu terlalu nk menjaga dosa org lain sampai mnambahkan dosa kita sendiri..

        **jgn hina sesorang tentang siapa dia hari ini..mgkin esok dia akan jadi jaauuuuuhhh lg baik drp kita

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
  11. nfi says:

    Masalahnye lakonan dia i tk pernahnye berkualiti..kalau part nangis…beriya2 teran air mata…air mata tak jugak kuar..kaku,keras n kayu je bila aku nenhok dia belakon…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 19
  12. pocong cantik says:

    sbb nk jd queen ke???hihi..prom queen..boleyh ler…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 12
  13. smiley says:

    saya suka fazura..tak dinafikan dia seorang yang menarik dan cantik…but i like her as an actress…but not a princess…sorry to say this..Menjadi seorang permaisuri bukan dilihat dari sudut kecantikan fizikal semata2…tetapi lebih byk aspek lain lebih2 lagi dari segi tahap pendidikan…ini adalah kerana mereka adalah tunjang dan simbolik kepada negara…mgkn fazura pernah membuat kesilapan yg lalu..tetapi reputasi dan keperibadian seseorang adalah sgt penting yg akan melahirkan generasi diraja..saya pasti keluarga diraja sudah mempunyai calon untuk TMJ……..anyway,hope fazura success always :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 6
    • Woot..woot says:

      Agreed ! Fazura mmg cun, tapi dier kureng sesuai jdi princess

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 5
  14. Prince Noob says:

    watak ranjaaangg???

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. era fazira nak bercakap pulak says:

    baguih laa tu kalo pikir mcm tu…tpi bila lg nk pakai tudung???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
    • Nur Kasih says:

      Era Fazira bila lagi nak pakai tudung …hikhikhik…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • era fazira nak bercakap pulak says:

        aku tengah pikir laa ni bila nk pakai..nanti dah terbuka hati ni aku beli tudung kat kau yee NUR KASIH..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. berlari says:

    semua org pernah buat salah,fazura ni pun tak lari dri berbuat salah.yg dah lpas dijadikan sejarah so knp korang nk ungkit2 balik?dulu dia teruk but skrg dah berubah,kira ok laa..wktu dia teruk korang suruh berubah,tp bila dah berubah dihentam lagi.mmg susah nk tutup mulut org.jagediri sndri je la senang tak payah sibuk2 :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 6
  17. lulu says:

    mak jenab cantik ni mesti fazura. menyamar tu :p

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
  18. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Fazura cool aje ok biar ape yg dorangkt atas ni nk cakap ….dorang ni mengaku je orang johore jangan2 yg mengaku orang johore ni orang utan…….emmmmmmmm mungkin jugak kan….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  19. Moi says:

    Amboi. Bajet suci nampaknye Fazura ni.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 13
    • mak jemah x berape nak jemah says:

      Die bukan bajet suci. Die cuba menyucikan dirinye. Baguslah kalau die xnak belakon watak di ranjang. Kenape kau macam x puas hati?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 11
  20. Anonymous says:

    Semenjak dua menjak ni je lebih tgk pada quality dari quantity,
    sebelum kenal somebody dulu semua pun dia gasak dia rembat puiii

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 12
    • Saerah says:

      Awak xpernah dgr ayat “belajar dari kesilapan”? Dia berubah kearah kebaikan dah sgt bagus…awak tu yg xbole lupakan kisah silam dia dan dok ungkit2 lagi…kesian awak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 6
  21. lina says:

    tak suka wanita yg nak hdp sng atas kekayaan org lain.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 19
    • Saerah says:

      lina oh lina…dia pun dah kaya, ada butik ok. and then nak igtkan terus, modal butik sumer tu, xpayah la nak disangsikan dari mana kalo korang sumer xtau sgt fakta yg betulnya…dia bekerja sana sini ok. modelling, duta, butik..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 15
      • Anonymous says:

        Btul tu Saerah… Helooo Lina come on lah pls wake up ok.. Ni zaman ape yg ko nk ckp mcm g2… Izit zaman ko ke yg wanita bergantung dgn lelaki? Heloo now zaman wanita bole berdikari dan ramai wanita skrg berjaya.. Aku rasa ko nie bergantung dgn hasil org gak nye sebab satu org kalau mkn hasil org dia cam nie tunjuk kan perasaan cz dia nk beli brg mintak duit kat org pe.. Dn kedua mcm gini susah lah ko nak berjaya.. Kesian ckp tk guna kan akal..n asal eh org lain senang kerjaya ke ape ke… sikap org melayu kita nie mesti suka nk mengata tk baik..haizz

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • Jeles punya org says:

      Cik lina ni bila dia dh tua sok,sapa jd menantu dia mmg malang lah.Mesti nk ckp yg menantu pompuan nk tumpang kesenangan anak lelaki dia.Mentaliti melayu kolot.Mmg keje lelaki kene tanggung pompuan lah,x belajar hukum ke?Cuma Fazura bertuah sket dpt yg kaya.Jeles ke lina?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
      • kikilala says:

        bodoh, lelaki yang benama suami saja yang kena tanggung bini dia. ni dah berapa ramai bf tanggung ni, kahwin tak pun. body dah lunyai kena dengan ramai jantan. tak ada maruah ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  22. boni kacak says:

    adeh.. macam2 komen dapat baca kat sini..haha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  23. Anonymous says:

    All the best to fazura… Jady permaisuri ke jady ape ke as long u happi dgn org yg dicintai… Nie rezki u jady permaisuri… Insyallah… Kita sebagai hamba Allah sepatut nye berdoa dan tumpang gembira sesama manusia…dan tak sepatut nye kita mengaib ke fitnah ke ape2 lah yg tk baik kita nk ckp…itu masa lampau dia dan Allah tahu ape dia buat.. Kita tak tau ape benar ke tak…. Kita sapa ah? Silap2 dosa fazura tu di ampun yg kita dok mengaib n fitnah nie tk di ampun…jauh jauh kan lah…
    Pls lah korang sapa nk judge dia… Korang pun sama hamba Allah… Dah reski dia nk jady permaisuri.. Insyallah.. So tk perlu coment negative.. Doa kan yg baik2 sudah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      ade hati nak jd permaisuri. mimpi ke langit sangatttttttt

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 24
      • anak ayam pakai kasut emas says:

        entahnya..tengah muda jelita boleh lah dijadikan gundek,,sok lusa dah kerepot, ada ker kerabat yang sudi…silap aribulan jadi cam nek jah,

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
      • berlari says:

        knp ramai yg jeles eh kalau dia jdi permaisuri pun? ni msti sbb kes cemburu kannn.. pantang nampak org senang nak dicantas.. korang ni kalau jdi artis msti jd artis yg kuat caras laki org n burukkan org kannn..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  24. Naranaranara says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 32
  25. Anonymous says:

    kenape org nak kate fazura ni hipokrit… hanya die n Allah je yg tahu.. kita tak layak nilai org.. lgi pun apa yg dia kate tu betul.. aksi2 ranjang mmg tak elok. at least walau sejahat mana pun die dibelakang kita tp kalu die masih malu utk berkelakuan tak elok depan khalayak ramai, maka diri tu masih ade sifat malu. dr org yg terang2an n berbangga membuat perkara mungkar depan org cth aksi ranjang, berpeluk n bercium.. mereka melakukannya tanpa segan silu n rasa bersalah. jenis artis lebih teruk aku rasa dr si faz ni… just my 2cents

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 9
  26. Mimi Yang Divine says:

    ala..at least dia sedang mencuba utk perbaikki diri dia..semua org pernah buat silap satu masa dulu kan.. instead of condemning her for her past mistakes, wouldn’t it have been better if we wish her the very best of luck? usahlah kita ni self righteous sangat..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
    • Mimi Yang Divine says:

      sorry typo wished*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • fazura si gundik says:

      camtu semua org boleh buat jahat pastu fefeeling nak perbaiki diri tak nak watak ranjang konon. ko ingat lakonan ko tu hebat? berlakon pun kayu. yg menjadi tu pun cerita pisau cukur jadi minah gedik kaki kikis, tak susah pun kan. fazura hanya jadi dirinya sendiri, sama saja wataknya mcm cerita dalam pisau cukur tu. muntahhhh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 10
      • oi says:

        yg kau nk mengata fazura itu ini.. apa kau xde dosa? cara kau komen pun dah mlambangkan peribadi kau sendiri. talk to the mirror pls!. UAI sndiri pnah kata buat silap tu normal sbb kita bkn Nabi, tp lepas buat silap kna perbaiki diri…sbb tu perlunya taubat. reti?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
      • fakzura says:

        so kalau buat silap tu normal, boleh bagi alasan untuk perangai fazura la? piirah mabuk. kalau dah insap dan tobat takkan rambut kaler, kuku cat hitam, tayang tetek tayang paha? kalau fazura tu bertudung litup, pakai jubah baju longgar dan tak jadi artis logiklah dah bertaubat. ni pakai baju pun cam sundal ada hati nak bersyarah agama.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  27. kakikucinghitam says:

    die x kate pun die bagus or die suci.. cuma die nak berubah ke arah yg lebih baik.. xkesah laa kena dump ngn tmj ke ape ke…… asalkan die nk berubah jd baik… kalau ye pun die masih ngn tmj n nk masuk kerabat, ape slhnye die cube memperbaiki diri dia utk persediaan masuk kerabat? positive laa weh!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
  28. MahaRani says:

    amik job jadi watak cik ponti sesuai dia ni..tgk 1st gambo tu dh meremang bulu2 aku

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
  29. SiRamaRama says:

    Semua orang pernah membuat kesilapan. Kalau kita asyik nak judge orang berdasarkan kisah lampau, sampai bila-bila pun tak selesai. Sekarang ni bagi lah dia peluang tuk menjadi seorang yang baik. Berubah ke arah kebaikan itu kan lebih bagus. Dan kita juga perlu muhasabah diri kita supaya berubah menjadi seorang insan yang lebih baik dari sebelum ni. InsyaAllah.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  30. ila says:

    ~>apa2 pun korangs komen… lantaksss lah, sana sini sinun sinan ader jer yg xkena.. nk berubah salah.. xberubah salah… korangs la yg xberubah2 nmpknyer.. adoyhaiii… ape2pun fazura… we always love u ok ;-) <3 n \/

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  31. aper2 jela says:

    pada yg kutuk fazura tu..ingtla skit k..manusia boleh berubah.belum terlambat.doakan dier yg katanya tk baik tu berubah jadi baik n kiter ni yg katanya baik akan jadi lebih terbaik.tu jerla,jgn lebih emosi sgt.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  32. Fariz says:

    Kemain lagi menghentam Fazura, macam lah diri sendiri tak pernah buat silap. Ptuiih.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 8
  33. akulah.. says:

    pada pendapat aku fazura ada pendirian sendiri,sekurang2nya dia cuba menjadi yg terbaik untuk dirinya,belajar dari kesilapan masa lalu itu yg terbaik,so kita ni sebagai manusia biasa x payah kutuk2 sgt,tgk diri sendiri dh bagus sgt ke kita nk menilai orang mcmtu.lagi kau kutuk2 lagi murah rezeki dia korang apa dapat,dosa jelah….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  34. intan says:

    hipokrit. taubatlah, jgn last last jadi macam lydiawati. yg dikejar tak dapat yg dikendong berciciran.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 7
  35. Cinderella says:

    lu pnye nasib lu mkn.. dye pnye nasib dye mkn.. ape salah kte mkn sme..
    (petikan “Seniman Bujang Lapok”)

    pe pn sy tetap sokong kak faz.. pngalaman mmatang kn diri.. xsalah brubah ke arah yg lbh baik.. love u..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  36. Anonymous says:

    btol tu, kalo artis brubah baik slh, buat jht lg slh. ade je yg nk kondem mcm diri da terlalu sempurna. x phm..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. mimiko says:

    mimpi jela nk jd sultanah johor.kerabat johor pon suke pmpuan blagak n kaki kikis mcm fazura ni.tmj pon da ada calon lain.fazura nmpk nya kna pakai kasut vincci n naik myvi jela..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
    • hantu says:

      erkksss……. dia mampu kot… contract ngn lux lebih rm500k , nutox pun lebih kurang jugak….. itu blum campur contarct ngn blackberry lg… sblm nie dia ngn avon 2 tahun.. masyuk jugak… org yg byk duit nie…cool jeks.. biasa biasa jeks.. org yg tak duit yg lebih2.. hahhaa……..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
  38. pelik says:

    for me itu hak dia.. dia berhak memilih ape yg dia nak buat dan x nak buat.. mcm kita sendiri… kita sendiri berhak menentukan ape kita nak buat dan tak nak buat so please respect org lain mcm mane kita nak org respect keputusan kita. ni lah manusia.. semua org buat tak betul.. nak jugak ckp dia jeks betul. peliklah. jodoh semua ditangan tuhan.. sultan ke sultanah ke raja ker aper ker… mati same jeks… syurga neraka pun sama saja… x der beza pun. klu jodoh dia biarlah. semua org bukan sempurna pun kan.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  39. peminat says:

    aku suke si pajura sbb dia cantik & stylish.bab yg laen2 i tak minat sb kurang sodap ddengo. k-baiiii..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  40. fazura gundik sudah ditinggalkan oleh kerabat says:

    PMR & SPM pun tak ambil, ada hati nak jadi permaisuri. Amacam sedap tak kena dumped sudah dengan TMJ? Dulu bukan main berlagak mengutuk artis lain kat twitter, terasa diri tu kebal la kononnya. Pastu kata nak berhenti berlakon, sekarang nak berlakon balik. Tak cukup duit nak maintenance hidung yang dah dimancungkan tu kah. Tu belum masuk part tetek lagi. Oops

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 24
    • Anonymous says:

      hahaha.. kesiannya dgn komen pedengki mcm ko.. keturunan ko pun blum tentu baik buruknya.. kalau jadi mcm tu dgn keturunan ko nanti baru ko nak igt balik komen ko kat sini kn? kesiannnnnnnnnnnnn…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 27
      • fazura gundik sudah ditinggalkan oleh kerabat says:

        maaflah keturunan aku semuanya pandai dan semuanya ambil SPM. tak payah ko sebokkkan. apa yang nak didengkikan dengan perempuan ni? SPM tak ambik, PMR tak ambik, jadi gundik, kuat maki artis lain kat twitter, menggalakkan orang buka aurat dengan butik sendu house of dodoll tu lagi. kalau ada PHD ke, layak jugak nak didengki. setakat dapat duit sebab kangkang kat jantan je. nak harapkan otak? nak harapkan perangai? jauhhh.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 22
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 20
    • beauty as always says:

      subhanAllah!
      apa la dosa faz kat awak yer?
      mcm tu skali awak keji dia.
      dendam btul awak kat faz kn?
      cepat2 la taubat, mntak ampun kat faz.
      dosa awak ngn Allah boley diampunkan lg, dosa awak ngn manusia, pndai2 la awak selesaikan sebelum mati. ;)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 10
      • tumit tinggi naik katil says:

        ala..setakat jadi gundek macam tu sapa nak dengki…biarlah kawen ngan org biasa, tapi maruah tak tergadai. ini belum tentu jadi permaisuri, tapi body sudah lunyai dijamah jantan..macam lah org tak tau, bukan si putera sorang yang dah hisap madu…nak dengki apa nyer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 5
      • fazura tak sekolah says:

        eceh bila fazura nak mintak maaf kat neelofa dan mak dia, kan fazura keji neelofa gila2 dengan mak neelofa sekali kat twitter. paloi!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        bahasa melambangkan bangsa.. kalau mcm ni lah bahasa nya sia2lah amek SPM… ilmu yg dipelajari x diamalkan.. hal fazura ngan neelofa kenapa kau nk sibukkan..bkn kau yg tanggung dosa mereka..skang hal kau ngan fazura? ape dah ckop tebal ke kulit tu nk berdepan kat SANA nanti?

        **PMR,SPM bkn penentu kejayaan seseorg…yg penting usaha.. org meniaga air tebu yg xde spm tu pun lebih kaya drp degree holder..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 16
      • fazura tak ambil spm & pmr, sebab tu bodoh says:

        yang kau pulak sibukkan dosa pengomen kenapa? pandai kata bukan pengomen yang tanggung dosa fazura, kau ke yang tanggung dosa pengomen? aku rasa kau ni fazura la. jenis tak sedar diri sendiri buat, tapi marah orang lain buat macam kau buat. kau jugak selalu masuk sini puji diri sendiri kan fazura?

        memang spm dan pmr tak tentukan kejayaan, tapi kalau macam fazura ni, apa kejayaannya selain dari gundik? bukan berjaya sebab usaha atau skil macam orang bermaruah pun.

        sudah2 la kau upkan diri sendiri fazura. semua org tau kau mcm mana. pandai nak perli org pasal kontroversi, padahal diri sendiri pun penuh kontroversi. siap ada kontroversi mabuk dan kontroversi gaduh kat kelab. mcm ayam berkokok ekor berlumur taik. mesti kau tak faham kan, kau tak ambil spm.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 6
  41. Aku says:

    Sikap org kita…tak boleh di hapus.. Jadi baik salah jadi jahat salah mesti nk mengata, mengaib, busuk hati dan maki hamun org. Tak smua lah org kita..ade yg hapi kebahagian org lain. Tgk korang nye coment nk ketawa aku mcm c fazura tu hutang ke kacau korang ke..padahal dia cool jer.. Korang nk marah marah je lah tk perlu maki, mengata aib org smua.. Mcm korang ni sempurna lah sgt. Pergi lah tgk cermIn dulu sebelum mengata org. Dan pergi taubat sana kerana mengata bukan dan mengaib org..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  42. k says:

    i bet..kalau faz kahwin even isteri first pon die tak akan jadi permaisuri..kiranye isteri kedua yg kelihatan baik..educated..berketurunan baik akan jadi isteri official..and dia akan tahap isteri tak rasmi je wlaupon isteri first…susah la dia jd permaisuri..nanti akan jdi bahan lawak rakyat je..people akan tetap dig histrory even dia berubah bertudung litup mcmane pon..itu pon kalau kahwin..my humble opinion..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
  43. honeywellz says:

    Hmm…bertuah Fazura, putih N cantik menawan. Tulah yang buat ramai pengomen kat sini dengki. Apa2 je yang Fazura buat mesti ada yang tak kena pada sesetengah orang. Orang2 yang mengutuk tu agaknya tak pernah buat salah dlm hidupnya. Come on, nobody is perfect. We never know what they are going thru’…. So think before you start judging, criticizing or mocking others. If you judge people you have no time to love them… Cari kebaikan seseorang drp keburukan……… Anyway, You are stunning Fazura, so all you haters, eat your heart out……………………

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 15
  44. seha says:

    kak pajuraaa cntik…kawin tan sri sudahlh k…dpt jgk bwak bmwx6.tk usah dk tkejo2 ngn TMJ.bnyk sngot halangan tuh.u x loteh ke?.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • repot kad merah says:

      kak pajura nak buktikan, gadis suci dan cantik sepertinya ada peluang jadi permaisuri walaupun tak abis sekolah…kira nasib badan lah tu…tapi tak tau lah just wait n see…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
  45. beauty as always says:

    princess in d making!
    luv yaaa! mmmuuaahhxxx! ;)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 14
  46. Kain Buruk Lap Muntah says:

    Btol,btol, btol… sape yg tak terkejut bila dia marah mak nelopa kat twitter memang lah orang tu penyokong manusia kurang ajarr, kalau ye pun tak pues hati kat nelopa, yng mak dia tak pasal2 kena sekali tu apsal kan?? Mak-mak takyah main lah kan… itulah kalau sekolah form 3 pun tak pas, akal kurang, maruah kurang , akhlak pun kurang macam pulut basi…. Bukan nelopa je, dngan marion caunter pun dulu dia penah gaduh, orang dalam je yg tau pasal minah perasan niek

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 4
  47. A says:

    DIE DAH BREAK DENGAN ANAK SULTAN

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  48. Lagubestbest says:

    terbaca ‘Asalkan bukan watak PANJANG’?! wteff otak slalu silap baca je semenjak dua nih. Why oh why…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. [...] Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Suri says:

    Dia dah xde apa2 dgn tmj, korang lak gaduh2…. I pon kesian, hrp dia jd la isteri wlu no brp….yelah sbb dah heboh sblm ni…tp I fhm, utk jd sultanah amat susah….kena jaga semua segi, wlu dia berubah…byk sgt kesan sejarah yg ditinggalkan. Bags la faz xnak adegan ranjang…klu hipokrit pon dah smp masa utk berubah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  51. [...] 127 responses to Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0