Written by AbangNara | October 30th, 2012

Abang Nara mengakui kebenaran kata-kata Zed Zaidi mengenai artis daripada program realiti. Tidak semua, tetapi kebanyakan mereka sememangnya sekadar tangkap muat. Dalam erti kata lain, tidak berkualiti.

zed zaidi

Berkata kepada Sinar Online, Zed Zaidi menegaskan yang kebanjiran artis tidak berkualiti harus dikawal. Katanya:-

Segala bentuk usaha untuk mengeluarkan bakat baru itu bagus tetapi kena berpada-pada supaya kebanjiran artis tidak berkualiti dapat dikawal. Artis kita semakin lama semakin bijak dan berkualiti tetapi untuk lahirkan yang berkualiti itu semakin kurang. Artis sekarang, keluar saja memang tangkap muat. Apabila tak melalui proses yang sebenar seperti berdaftar dengan persatuan, ini yang berlaku. Jika seorang artis ini buat hal, habis semua artis lain terpalit sama dituduh salah dan buruk.

zed

Namun bagi Abang Nara, program realiti ini ada bagusnya jugak. Banyak artis terutamanya penyanyi berbakat besar yang berjaya dicungkil. Contoh Hafiz AF, Black Mentor, Mawi dan ramai lagi. Biasalah awal-awal keluar program realiti memanglah tak tahu nak buat apa. Jadi pihak pengurusan perlulah bertanggungjawap untuk membantu apa yang patut. Tak ke gitu?

P.S: Seni ukiran salji

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to Artis Daripada Program Realiti Sekadar Tangkap Muat – Zed Zaidi

  1. KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

    Pertama kali kak cham nak cuba!
    1st!

    0

    0
  2. Gadis 9 Dara says:

    bukan ko pun lahir dr program reliti juga ke? Hero Remaja?
    ala bese lah nak hasilkan yg berkualiti kena lahirkan sampah juga a.k.a produk reject!

    0

    0
  3. lelakihebat says:

    waaah No 1

    0

    0
  4. takeiteasy says:

    Nara
    Mawi 2 berbakat sgt ke?????
    black n hafiz mmg bagus pn mawi i dont think so juara je pas tu mng la 2 3 anugerah yg perlu undian peminat then now lost

    0

    0
  5. 123 says:

    faizal tahir tak tangkap muat ponnnnn!

    0

    0
  6. . says:

    eleh..y tangkap muat jer kan zed zaidi…sndiri x sdr…

    0

    0
  7. MKH says:

    rezeki masing² la…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    balik2 gambar zed zaidi yg ini nara letak!

    0

    0
  9. boring says:

    balik2 gambar zed zaidi yg ini!

    0

    0
  10. Anti Zed Zaidi says:

    Bukan setakat artis program realiti je tak berkualiti.. Yang bukan dari program realiti pon sama takdak kualiti… Contohnya Zed Zaidi… Berlakon hampeh… Puiiii….! Ada hati nak komen.. You are not in the shoes to comment la ZZ..

    0

    0
  11. Sayabukankakaknorman says:

    Mmg btul pun kata Zed Zaidi..tpi dia pun bintang reality juga kan..walaupun bukan reality tv..tpi ko masuk dlm industry pun sbb Dato Yusof Haslam beri ko peluang…ko nyanyi pun taklah sedap mana..drama yg aku penah tgk ko berlakon pun drama Sembilu Kasih..tu jer…pastu filem yang aku tahu filem Sembilu 2000 dgn Nyang Rapik..anugerah pun aku tak pernah Nampak pun ko menang…
    Kalo artis reality yg aku tgk mmg berbakat dalm bidang nyanyian antaranya Black, Hafiz, Stacy, Jaclyn Victor, Faizal Tahir, yang lain2 tu semua nya ado..ada jugak yg bagus dalam bidang lakonan mcm Zarina Zainoddin dan dalam bidang pengacaraan Farah Dina Anuar .

    0

    0
  12. Pelik says:

    abg nara pn satu..suka keluarkan cite pasal artis y sedu sedan kt blog dia n y terbaru si adda..

    0

    0
  13. Xyara says:

    Saya bangkang semua idea ZZ. Macam tak logik, biasanya. Tapi, pernah lah juga tengok dia berlakon, pandai juga dia ni berlakon. Ada tu dalam cerita Gila gila pengantin remaja kah apa, tapi sweett :)

    0

    0
  14. rafique says:

    Gua minat zed.dye berlakon dlm diari ramadan rafique.best woooook

    0

    0
  15. Anonymous says:

    xde ke gmbr zed zaidi yg lebih jantan drp ni

    0

    0
  16. Siti saleha says:

    Abang nara, bila betulkan statement pasal nabila huda tu?

    0

    0
  17. mak c kina says:

    xdinafikan pe yg zz ni ckp de gak btl nye…tp dia kne la pk blk pe tujuan program tu diadakan…bl dah terhasil 1 produk dari program tu,menjadi tugas pihak pengurusan la utk jadi kan produk tu bintang @ x…klu artis tu bgs,marketing pn bgs,konfim blh jual…berbalik pd retis mi segera ni,mgkn mule kuar,org minat,tp ble xde produk,perangai mcm tuuutt…tu yg industri jd busuk…so xleh la nk salahkan rancangan realiti tu je…

    0

    0
  18. Rita vs Ayu says:

    Lepas statement ttg kehadiran Aaron Aziz mennggugat industri perfileman tempatan, Zed Zaidi terus menerus pertahankan apa yg dia rasa betol ttg industri hiburan kat negara kite ni. Selain dia, ada sesiapa yg berani bersuara lantang? Klu ada rasa x puas hati pon setakat mengadu sana-sini kat wartawan2 yg entah jujur entah tak nak pertahankan nasib artis. Kadang2 wartawan ni propa jer lebih sbb nak cari makan. Syabas Zed Zaidi! Bersuara lantang mcm ni akan membuatkan kepala anda tidak akan dipijak dgn sewenang2nya

    0

    0
  19. i polow says:

    eleh jed jaidi 2..dia sendiri artis realiti..puiiiiiiii

    0

    0
  20. aku komen tak pernah dipublish says:

    Tak dak orang lain ka yang boleh ganti Zed Zaidi ni, macam tak de kelayakan je. Cakap pun meraban2. Ce cari orang yg lebih lama dan arif dalam industri seniman negara.

    0

    0
    • Sayabukankakaknorman says:

      masalahnya sebelum ini pun ada jugak org lama2 yang jadi presiden tpi tak nampak apa yg mereka buat..yang si ZZ ni plak mcm bagus sgt..

      0

      0
  21. ivory says:

    kau jela sorang berlakon zed zaidi. semua tak bagus. kau jela yang bestttt

    0

    0
  22. Audrey Hepburn says:

    Aku ingat lagi dulu si Zed Zaidi ni pernah ada band dan masuk pencalonan Muzik-Muzik. Masa dia nyanyi, humangaihhhhh…sumbang mambang.

    Minggu depannya lagu dia terkeluar terus. Tak sempat duk dalam carta.

    (Saja nak story mori…)

    0

    0
  23. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    Lov u zed………………….

    0

    0
  24. AAB says:

    Ko mmg the best Zed Zaidi…
    Keep it up…

    0

    0
  25. qwerty says:

    btoi gak ape dia ckp. program realiti ni manipulasi org ja utk keuntungan pihak penganjur. lepas habis, pihak penganjur ade kisah diorg ni berjya ka merempat ka. cari bakat bru konon… puii!!!

    0

    0
  26. saje-saje says:

    jed jedi lagi???? yawnnnnnnn bosan….NEXT!!!!!

    btw, biase la program realiti nk cari bakat..dh mmg bkn sume berbakat..kate nk cari juara…kadang2 memangla kne ade byk calon baru dpt 1 yg terbaik…. bg aku la, klau xde program mcm ni, mesti xdpt cari byk artis yg berbakat…mcm zaman dulu2 penyanyi bkn suara sedap pn, sbb ade connection ngn industri so dpt la peluang..mcm mane lak ngn org yg xde connection dan berbakat besar…. kira2 kalau tak ada program realiti ni, 90% artis dlm industri ni x kan wujud….so mcm mane nk berkembang….balik2 tang tu je muke…blk2 mcm tu je suara….

    0

    0
  27. kuda hitam says:

    ko pun lebih kurang same je la zed zaidi.. hero remaja pun macam mee segera juga.. jgn mengata org

    0

    0
  28. peah says:

    agak2 lah zed zaidi oiii..HAfiz , Jacklyn Victor, Mawi, dn byk lagi lah artis program reality… bak kamu gak yang kata, hanya segelintir artis yg x berbakat disalahkan semuanya plak.

    0

    0
  29. jemah says:

    zed zaidi you are irrelevant.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    apa kualiti zed zaidi ni pula?

    0

    0
  31. Nova says:

    Zed Zaidi again? tak habis-habis dengan cheap kontroversi dia..haizz..
    come on laa..Hero Remaja tu bukan program realiti ker?..at least artis yang lahir dari program realiti tu better than you..kalau movie tu setakat dua tiga empat bijik jer..drama pun lakonan tak berbakat..baik takyah nak komen lebih kondem artis lain..so far ada ke mamat ni menang apa-apa award? macam ”clean & clear” jer?…sudah-sudah laa tue ZZ..

    0

    0
  32. hihuhihu says:

    zed zaidi ni dia kecoh sbb xdaftar melalui persatuan dia tu je. tak habis2 dgn persatuan! mutu lakonan kau serupa taik jugak!

    0

    0
  33. not a fan of yours says:

    Dia ni sedar diri ke tak!.lakonan dia tak lah seberapa.no quality at all ada hati
    Nak mengata org..stop it eh with your cheapo attention seeking, irrelevant statements.

    0

    0
  34. […] Artis Daripada Program Realiti Sekadar Tangkap Muat – Zed Zaidi (44) […]

    0

    0