Written by AbangNara | April 14th, 2010

aril rain

Tak sangka yang idola Aril AF7 ialah Rain, penyanyi dan pelakon tersohor dari Korea. Memang lain daripada yang lain. Dengar sikit kata-kata dari Rain wannabe nie:-

[note]Memang saya selalu berangan ingin jadi seperti Rain. Malah, saya ingin mengecap populariti dan kejayaan yang ‘lebih besar’ daripadanya. Imej dan pesona yang ditampilkan olehnya bukan sahaja terbina dalam tempoh yang singkat, malah memberi impak kepada perkembangan muzik sejagat. Saya ingin berjaya dalam bidang seni ini seperti Rain. Perubahan muzik dan dunia hiburan hari ini menuntut seorang penghibur itu untuk tampil dengan pakej lengkap yang merangkumi lagu, imej dan aura yang hebat untuk berjaya. [/note]

Selaku peminat industri hiburan Korea, meh kami betulkan sedikit tentang kata-kata Aril nie. Rain tidak mengecapi keglameran dalam masa yang singkat. Rain sebelum dikeluarkan sebagai seorang artis telah pun ditrain dekat 7, 8 tahun supaya betul-betul bersedia untuk menjadi seorang artis. Bukannya macam sesetengah artis program realiti yang belajar setakat 2 3 bulan. Tup-tup dah boleh keluar jadi artis.

So nasihat kami, jangan berharap untuk menjadi Rain jika anda tidak membuat persiapan yang secukupnya. Banyak lagi benda yang Aril perlu belajar dan contohi Rain. Mungkin boleh try toughkan badan setough badan Rain. Barulah lebih nampak jantan gitu. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

227 responses to Aril AF7 Nak Jadi Lebih Hebat Dari Rain

  1. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    pla dh..
    msuk korea la pas ni….

    0
    0
  2. lulu says:

    oh,please lah aril,
    rain become successful today sbb kerja keras dia yg berpuluh2 kali ganda dari you.. training for many years before debut..! audition utk msk JYP byk kali, u cant beat him.. u hanya train 2-3 bulan in AF, tu pun tak cukup lagi.. menyanyi sambil menari pun still tersemput2.. huh, i respect ur opinion but please before u talk, think first okay!

    0
    0
    • E'lyn says:

      YEAH…JGN NAK BERANGAN LA ARIL OI…ARITU DIE KUTUK ADAM SBB MCM BAYA RAIN..KALI NI DIE YG IKOT..(x malu KE?/)

      nak LEBIH POPULAR DARI RAIN KONON..TENGOK LA KAT ABP ARI TU……BARU NARI SIKIT SUARA DAH X DENGR…HAHAHAHA

      LAGU MENATAP MATAMU JELAH KO NYANYI ARIL OI…GAYA JE KO ADEW TPI BAKAT HURMMMMMMMMM

      0
      0
    • gedubi says:

      ak p0n tak minat gak mamat nie… hampeh… arap muke je lebeh…. dah tue nak berlagak lak… p0yo jerk…
      mmg dia kutuk giler2 si ADAM tue at least adam bgs dr segi tarian dia…. dan dia p0n ada kutuk lagu adam jiwang??!! tup2 bile dia dah kuar… LAGU DIA LAGI JIWANG KARAT.. haha~

      laen kali nak kutuk org berpada2 lew…

      0
      0
      • pp says:

        rain byk kali kena tolak masa audition..ade yg ckp die terlalu hodoh xlayak jd artis..tp skrg die paling hooottttttt!!eloo rain nyanyi live k walaupun menari sini sana,JYP dh byk kali suh rain lip-sync je tp rain xnak die nk nyanyi live jgk cmne skali pn..saranghe jung ji hoon!!

        0
        0
        • Hyurim says:

          Entah,,, Aril ni mcm poyo jer nak jadi Rain…x tau yang Rain jadi trainee kt JYP Ent. punye la lama.. Siap jdi backup dancer lagi… Ingat senang nak dapat status yg Rain dapat sekarang.. Come on.. prove ur 1st album la… Btw,, gud luck.. Nak tgk jgak Rain Versi Malaysia..huhu

          0
          0
        • E'lyn says:

          ahahahaha ADAM pon boley jadi Rain..tpi suara adam je x kene sikit…tpi dri segi style dan TARIan ADAM BOley…cumer perlu dipertingkatkan..

          0
          0
      • E'lyn says:

        itulah…hurm…bodoh gak ARIL nih…hahaha

        0
        0
  3. jane says:

    berlakun pon macam poyo je….. nak jadi macam ‘ RAIN’ (pujaan hati ku ..anyo oseyo) dlm masa yg singkat….hehehe kelakor…..

    0
    0
    • E'lyn says:

      YEAH..BATUL2 .JGN NAK BERANGAN LA ARIL OI…ARITU DIE KUTUK ADAM SBB MCM BAYA RAIN..KALI NI DIE YG IKOT..(x malu KE?/)

      nak LEBIH POPULAR DARI RAIN KONON..TENGOK LA KAT ABP ARI TU……BARU NARI SIKIT SUARA DAH X DENGR…HAHAHAHA

      LAGU MENATAP MATAMU JELAH KO NYANYI ARIL OI…GAYA JE KO ADEW TPI BAKAT HURMMMMMMMMM

      0
      0
      • gedubi says:

        ak boikot mamat nie…. jauh panggang dr api dia gan rain b… ade ati lak…. hehee~

        0
        0
        • [email protected] says:

          boikot

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          jgn x boikot…

          0
          0
  4. FTNer says:

    baru je dapat sikit dah nak sembang kencang..
    come on lah

    0
    0
  5. mangu_mungu says:

    ayat “nak jadi lebih hebat” tuh x sesuai..patotnye ckp nak contohi Rain.? ?? Bang Nara??

    0
    0
    • nad says:

      bagilah peluang……
      ada yg bagus jgn dikutuk……..sebaliknya bagi semangat……
      dia bersemangat pun dah cukup baik kalau dia ambik dadah korang jugak yg bising…….
      bagilah peluang dan ruang pada insan lain……….
      perbuatan kita datang balik kat kita so renung2kanlah….

      0
      0
      • Kak Su says:

        Kak Su setuju ngan ko Nad..walaupn Kak Su tak setuju dgn bidang yang dorang pilih ni…

        0
        0
    • jay ai says:

      betul. aku tak nampak pun apa hebatnya si aril ni…..buktikan dulu…pastu baru la canang yg diri kita tu hebat,,,…tapi…orang hebat tak ngaku diri hebat kan…..
      sejarah bintang realiti ni……ramai yg tersungkur…..ramai yg org tak kenal pun ada….
      adam je yg aku masih dengar nama dia…lagu dia…sehebat2 aura mawi pun akhirnya……..kena boo….

      0
      0
  6. wan says:

    aq xbpe ske r dgn si aril nie, sbb awek aq ske kat dy, ble tgk/jmpe gmba dy, benci lak, dlu aq ske gak kat si aril nie, skrg mkn benci plak! i hate u!!!

    0
    0
  7. allid says:

    tah apa2 la korang ni…nk jd cam rain..usahala…it’s raining…it’s raining….

    0
    0
  8. suzi says:

    errmmmm…ukurlah baju kat badan sendiri..buktikan dulu, jgn cakap jer bergegar ..tapi hampeh…suara pun tah kemana..nak jadi rain…

    ishhh4..usaha dulu, buktikan..baru bandingkan diri dgn org lain…hahahaaa

    0
    0
  9. Pynkyf says:

    Cita-cita tak salah, cuma jangan banyak cakap sebelum cita-cita tercapai. And please, do your homework boy, we don’t need another ‘otak kosong’ artistes to add to the statistics!

    0
    0
    • jane says:

      betul tu statistics artis ‘otak kosong’ dah hampir mencecah maksimum….

      0
      0
    • Ryta says:

      Sokong Pynkyf….
      Aku rasa biorla kita bg peluang apa yg Aril ni cita2kan….tapi jgn sembang je lebih! Kang angan2 nak jadi macam Rain ntah melayang ke mana, lepas kuar 1st album, terus nama tenggelam tak timbul2 dah….hmm…saper nak jawab tu?
      Walaupun aku tak minat dgn Aril ni, tapi at least kita bagi la dia peluang nak buktikan kata2 dia tu….
      ;-)

      0
      0
  10. AnneDeSilva says:

    statement kasi kena gelak jek nie…

    0
    0
  11. ozman says:

    rain kepale lutut die…

    0
    0
  12. gula_melaka says:

    aku rasa rain tak pakai bad foundation mcm aril. he needs to keep that in mind.

    0
    0
  13. iljimae says:

    Dah terkeluar masuk balik ada hati nak jadik ‘lebih besar’ dari Rain..teruskan berangan

    0
    0
  14. mario says:

    terlebih berangan pulak dah.. tu yg kru xnak amek jd artis diorg..

    0
    0
  15. dian says:

    xpyh la brangan.. Pusing2 pn duk msia gak.. P kn antara rain ngn wu chun best g wu chun..

    0
    0
  16. Nurain says:

    ei..pls la..suara x sdap..hrapkn muka je..
    apa gna..jgn angan2 la..
    kt m’sia jg ko 2.. :)

    0
    0
  17. Piston Pecah says:

    slow-slow kayuh la aril…baru lagi tuh jadi artis kan?memang rezeki dia dapat jadi hos trek selebriti tapi masih kureng,takpa lama kelamaan akan ok aku harap ar kan…

    nih dah nak jadi lebih hebat dari rain?hebat ke rain?haha..hujan je..wakaka!

    0
    0
    • Kak Su says:

      he..he.suka komen yang positif..

      0
      0
      • Mki says:

        Sume komen kat sni xde +ve or -ve nye…sume bergantung pd pembacanya…kalo pembacanya berfikiran positif..dia akan nampak komen mcm ni “aku tak setuju dgn ko aril, rain tu susah payah baru leh berjaye mcm ni..ko msti igt latihan kat af tu tak ckp utk bt ko jd mcm rain,ditambah dgn gaye ko mmg agak kureng pd peminat,tbah lgi dgn shuffle ko mane de musim ketinggalan la ko” sebagai positif…kalo pembacanya sume berfikiran mcm akak,dia kan nampak negative je la…xde satu pun kritikan kat cni dia akan ambil buat pedoman sbb dia akan anggap ini sume cacian..dan itu bt akak bersikap tak adil pd aril dan peminat dia,sedangkn maybe bg aril dia sgt2 perlukan komen mcm ni utk
        majukan diri dia..dan maybe dia akan baca komen ni dlm
        nada positif,yg sy harap akak pun akan buat juga..

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          kritikan negatif tu xsemestinya membina even towards the end jadi demoralize dan kritikan positif especially puji pujian plak boleh jadi negatif sbb akan melalaikan… so? camne erk.. xyah komen aaa hikhikhik….

          0
          0
  18. myea ezzueen musa says:

    nape muka dia ngan abg dia cm laen skunk .cm dh x ori…cm pondan aq tgok ade la

    0
    0
  19. Aku Kekasih Gelap Rain says:

    Betul3..tuh statement Abang Nara..aikkkkssss!!! minat Rain jgk ker? Aril pon agak2 jgk la nak bagi statement
    “Malah, saya ingin mengecap populariti dan kejayaan yang ‘lebih besar’ daripadanya”…Targetla kecik2 dulu. Klu die popular kt Indonesia itu kire dh bersyukur..rezeki die..Nak glamer cam Rain itu jauhhhhhhhh!!!! lg perjalanannye…

    0
    0
  20. Kak Su says:

    Tak salah punya impian setinggi tu..ke arah yang positif lah bagi golongan artis ni…jangan ja ambil benda2 yang tak elok…tapi kena ada usaha untuk memperbaiki kelemahan diri..belajar drp kesilapan…

    Mcm kita ni pun ada impian yang ingin kita capai dlm hidup..lebih berjaya dlm kerjaya…dll..usaha keras perlu..dan yang penting berjaya di AKHIRAT..

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      setiap orng…
      pnya impian …
      impian kta sapa x tau…
      maybe lbh tnggi dr dia..tul x kak su?

      0
      0
    • nhb says:

      saya sgt bersetuju dengan anda.. tu sume duniawi yg tak kemana pun… yg penting kat AKHIRAT t…

      0
      0
  21. hahaha

    yare2…nk jadi cam rain bleh jadi ka?

    xpe2 kita lihat pencapaian anda 2tahun akan dtg…hehehe

    sore hang xbrp best lorh aku rs klu akim jd cam rain…hehehe

    0
    0
  22. eja_zek says:

    artis di korea kalau usaha dia orang memang berlipat2 kalu ganda dari artis kita ni. kalau menari tu memang nampk perfect sangat bila kita tengok.

    0
    0
    • shanaNA says:

      haah…btol sgt2….live perf pon bertenaga even menari, da la choreo pon mantap
      satu2nye artis malaysia yg aku ske sbb ability utk menari+menari is stacy….n elokla sbb dy pon bkn islam so aku pon x de la nk kutuk terlmpau….

      0
      0
  23. Gosipgurl_fea says:

    ini adalah SYOK SENDIRI…..
    Rain tidak berjaya dalam masa yang singkat..aku rasa si apa ni? Aril AF ya? dia bukan betul2 MINAT kat RAIN sebab kalau minat kena study ttg GURU dia sebelum statement apa2 pasal RAIN Rain baca pun tentu gelak la oi..shrug….
    but yeah, gudluck~!

    0
    0
  24. nuruni says:

    Rain works really hard that he deserves what he get today.
    And to Aril, It’s good that u have such a GIGANTIC dream, just work harder. Kpop artists train 2-3 years before they’re able to debute. You clearly still have a long way to go.
    I’m a big fan of Rain but not a fan of Aril.

    0
    0
  25. ARE-U says:

    eyew la..entah apew2 ja mmat nie..sdar r dri 2 sket…

    0
    0
  26. arina says:

    aril, seriously, i hate ur hairstyle.. dia pernah ckp tu korean hairstyle.. OMG, tak pernah aku tengok any korean rambut camtu.. pleaseeee, sedar diri n change ur hairstyle…. so weird, memalukan bangsa je..

    0
    0
    • teh_ais_kaw says:

      aku stuju..dari awal smpai la skrg..tah pape je style die.dari rambut smpai la ke kasut.pelik smcam.aku pun pening style apekah yg dia nk tonjolkn?da la muke pun mcm bermekap bagai.x masculine lgsung!
      anyway,good luck lah~

      0
      0
    • kiwi says:

      xpnah suka laki yg rambut berekor. xnampak kemas n please~ i can’t see why he likes it. nampak serabai, xkemas n sissy (pondan)..

      da la suka nganga mulut mcm model pompuan amik gambar. nampak tersangatlah dumb. pose plak lebey2. itu la jd bila sum1 prasan dia tu hot. hangat2 taik ayam ade la

      btw aril, ur song sucks and sadly so is ur voice. jgn la bajet u tu HOT sgt.. practice lbey utk merendah dri so dat org lbey puji.

      tak hairanlah klau wardina ckp artis xsesuai jd ikon. sbb segelintir artis yg mcm ko la aril, pkir tak pkai otak, gaya ntah pape, syok sendiri bajet hot

      0
      0
      • vivian says:

        hmmm…i tgok artis korea mahupun jepun tader la plak rmbut cmtu……the most obvious yg i tgok rambut dy tu nmpk BERMINYAK…..ntah la i x de la pakar sgt bab hair styling nih…but becoz i da byk tgok artis korea n jepun rmbut diorg stylo n up to date tp kemas….the hairstyle fits their concept n image….and it looks like natural..i mean.. x de la nmpk bminyak which shows how much hairgel was applied on the hair…
        cume i wonder la kan…….dia ni kan islam…and artis2 islam yg laen…diorg dye rmbut tu x ke x sah air sembhyg diorg….I’m SORRY , HARAP U ALL X MARAH I…..i x tau la sgt bab2 ni tp cmtu la yg i dgr dr kawan2 i yg islam…….

        0
        0
  27. a says:

    ni JYP kate, “When you look at Rain, you’d think he’s always been a star but that’s not the case. He actually failed 18 auditions. Jihoon (Rain’s real name) seems like he has a certain amount of talent but he always surprises me”. Finally in 2000, he was accepted by JYP Entertainment as a trainee. CEO Park Jin Young, who put Rain through a grueling 3-4 hour audition, described Rain as “desperate” and “like a tiger who was about to starve to death. dia jdi trainee under jyp 3 tahun baru debut. setakat 3 bulan dalam af tak yah berangan la aril…

    0
    0
    • Gee says:

      That’s my Jihoon oppa. He’s so humble despite of what he has achieve now. Hari2 follow twitter Jung Jihoon. Sgt kagum dgn dia.

      p/s: Aril, ko mcm tu ke? Suka ckp besar. Rain x camtu. Klu ko betul2 nak contohi Rain, ko msti tahu his attitude to the tee. OKAY.

      0
      0
      • SNSD says:

        yehh!! btol tuh~
        Rain tak main la shuffle2 nih.. jangan cakap kosong je aril.. nak kena buktikan. kalo cakap kosong je camnih mmg kena kutuk ar especially ngan fans Rain..
        selebriti korean sumenye training paling sekejap pun 3 tahun.. tak same cam training kat AF tu.. yg still boleh main2.. diorang tak dpt nak main2 ..
        jgn aril g buat plastic surgery je lps nih dah la…

        0
        0
  28. budakbertuah says:

    haha. ARIL nak jadi macam RAIN? hahahha. mau tergolek aku dengar. blah la kau. badan kurus cengkung. yang kau jual shuffle kau tu je la. tgk rain, aneka pelbagai tarian. badan taffff buat org caer. kau apa adaaaaa???? hahaha. lawak la kau!

    0
    0
  29. lady gaga says:

    kate x nk lagu jiwang2 karatz..tp last2 kuar gak lagu mntap matamu 2….2 lg r jiwang karatz nye…ntah la aril..cm x boe nk nmpk usaha ko 2…btul la…gaya je lbih tp bakat???ho hum..

    0
    0
  30. xtrahome says:

    Aku sampai sekarang SANGAT TAK FAHAM bila mengingat kembali AF7 dulu di mana pada masa tu dengan banyak kali, Datuk Khatijah Ibrahim berulang2 katakan Aril ni future penghibur, peluang cerah dan mcm2 lagi pujian diberi kepadanya.

    0
    0
  31. Zaza Muhammad says:

    tapi si aril tu bukannye sblm ni dah jadi pengacara kat RTM… video2 dia lam youtube pun dah lama ade ctu… aku wase dia ni bknnye artis mee segera, dah ade byk pengalaman just xglamer je sbb xde org ketengahkan dia. kena plak org kite ni mmg xpandai menilai bakat2 tempatan, suke sesgt dok agungkan org luar.. tgk cam Zee Avi tu, bertahun dah dia jamming kat KL tu tp xde plak org2 yg berkenaan yg ketengahkan dia. tup2 org luar USA plak tu yg appreciate bakat dia. yg aku laaaaaaaagi klaka dgr, ble plak ade yg kondem si Zee Avi ni pesal lmbt sesgt wak show kat M’sia keh keh keh… member dah terkenal baru nk sound itu ini apa daaa…

    0
    0
    • fAr_aZiella says:

      loh tp aril kuat sgt kutuk owg..ni nak tanding rain..bukan nak agungkan…tp kenyataan..zee avi tu cerita lain..

      0
      0
      • Gee says:

        ko nak bandingkan Aril ngan Zee Avi ke ape? Totally off la. Standard pon dh lain. One of Zee Avi’s listener is our former PM tau. Aril tu ape?

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          haloooo!! sape plop nk bandingkan aril ngan zee avi weh…..
          aku just bg contoh le beb saje nk enterframe kat cni sbb xpuas hati dgn sesetngah org kondem Zee tuh…nothing to do with Aril tuh….
          misalnye dlm Fuh!! ari tu, ble lai si Awal tuh kate pesal Zee Avi tu wak show kat Thailand ngan SIngapore lu baru wak kat Mesia… apa brg ye kate gtu, xwak research ke? member tu dah bertahun wak show kat Mesia but AGAIN org kite ni mane le reti nk appreciate bakat2 tempatan tp dok agung2kan org luar, menyampah!

          0
          0
        • azrul says:

          salam kak ZAZA, kalo nak menulis tu, tulis lah dalam keadaan yang org lain boleh faham dgn mudah. contoh, wase, plop, lai, wak, xwak dan lain2 tu. bukan tak faham, tp kalo boleh, permudahkan utk org lain membaca. additional sikit, kami bukan tak appreciate, cuma tak perlu rasanya lambakan artis kt malaysia ni. yang betul2 artis kita boleh tau siapa dia. kalo setakat keluar satu dua lagu, berlakon satu dua drama/filem, yang lebih2 hanya jadi artis majalah dah digelar artis, buat apa..lps tu bila satu hari nanti ada masalah hidup, masa tu la nak mintak SENIMAN tolong dari segi kebajikan. walhal, SENIMAN sendiri akan fikirkan dahulu sumbangan artis tersebut dalam industri sebelum memikirkan bentuk sumbangan yang perlu diberi. andaikata, artis terbabit hanya bagi sedikit saja sumbangan pada industri, SENIMAN pun mungkin fikirkan perlu atau tidak utk memberi sumbangan terbabit. so, pada masa tu, artis suam2 kuku ni jangan salahkan pihak2 terbabit kerana kurang membantu. (tak salah untuk membantu, cuma aku fikirkan kalo ada bantuan dari SENIMAN walaupun sedikit, aku harap yang terima tu biarlah kepada org yang patut). dan maaf kerana kaitkan SENIMAN..ini sebagai contoh sahaja.

          0
          0
        • nak comment jgak says:

          wat ap nk appreciate artis xde pekdah nyr!!!!
          wat tambah dosa ad..r
          baik appreciate owg lain..
          uwekkks!!!!

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          aiseyy ade cikgu BM le plop kat cni… ingatkan leh suke2 .. well wateber.. malehnye nk skima2..
          why some people take it so serious … this is just showbizz mahhh… bkn ke awal2 dah mention…enterframe.. maleh aaa nk komen psl aril tu…. too typical, mende biasa je. nothing special.

          0
          0
  32. [email protected] says:

    tok ti pun p KOREAN gak

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      dia bt simply ct pet..hihihihihih

      ko dh try product dia?

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        mahal le mira… melampau2 sedangkan local product je. yg import punye klu mahal pun bese aaa, tp klu beli kat bonded area atau KLIA, ade less apa!
        misalnye cam Bodyshop punye brg, mmg btul beratus kat cni tp kat London (member akak shopping, akak tukang tumpang pakai je heheh), harga dia wpun telah diconvert dr pound ke RM skalipun still reasonable…

        0
        0
        • mki says:

          elleh, tadi dia ni jugak ckp org malaysia ni terlalu agung2kan product luar, dia pun same. Local product mcm ni la kene support, kalo mahal, carik je product yg murah tapi local gak…dan maybe mahal bersebab, maybe kualiti bagos ke ape ke…dan for sure ko ckp pasal kualiti, so org agungkan product luar mcm Rain tu sbb kualiti, ariel?

          0
          0
        • nak comment jgak says:

          kahkah..ambk kena balik!!!

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          correction…. agung2kan ngan consume lain le… aku guna tp aku xkondem produk local… aku kate mahal je, xde pun kate produk Siti tu xbagus ke xde kualiti ke, klu sesuai ngan kulit, consume le… kpd yg guna produk import tu just guna je aaa klu sesuai tp jgn le kate produk local xbagus… tu je. aku xkate aaa bodyshop tu hebat sesgt tp depends le sesuai ke tak ngan masing2x..

          0
          0
  33. Uji says:

    Bagus lah aril ni..cita2 besar..semoga dia terus berjaya dan boleh buktikan yang generasi muda sekarang mampu berdaya saing dengan penyanyi luar

    0
    0
  34. tutu imen says:

    lompat la aril, jangan gugur telur tu dah la…

    0
    0
  35. wutever says:

    urrgghhh…
    this guy is disgusting!!!
    perasan ensem…
    try putting on less foundation dear!!
    ur fugliness is a disgrace to our nation!!! haha…

    0
    0
  36. mei ra says:

    ko igt sng kee artis korea nk jd penyanyi…berangn erk

    0
    0
  37. yani says:

    yerrr…tak suka aril ni..tak abis2 ngn shuffle dia yg tah pa per…
    budget buat rambut camtu bleh cover telinga mickey mouse dia tular..
    then blagak cam bagus sgt….nyampah gila aku ngn mamat ni…
    not even close nak jadi rain..berangan nak buat lebih baik dari rain konon mmg tkkan dapat la…hahahha

    0
    0
  38. red_warriors says:

    sian plak ak tgk artis m’sia ni……
    berangan nk jd artis luar…….
    xpenah lak ak dgr statement artis luar nk jd cm korang…muahahaha

    0
    0
  39. dodol says:

    tok ti yg 15 taon nyanyi pun baru sekali je buat perf kat london apetah lagi ko aril yg belum smpai setaon jd artis.. ko hengat sng ke artis msia nak pegi oversea..!!
    wake up lahh!!

    0
    0
  40. xoxo says:

    lohh…
    org tuh wat statement mcm tuh pon nak di sensasikan.
    dia cume nak jdkan rain idola dia.
    bkn la nk jd sejibik cam rain tuh.
    4 sure la,xkan ckp sal nk jd cam rain hr nih, tup tup sok teros jd rain..
    adoi laa…rasenyee benda nih tayah la nak sensasi sgt..dier jwb soklan jee kot..n byk g kot statment len yg positive tp ta post kat cni..
    haih..

    0
    0
    • NuruNi says:

      sape srh dia buat statement cmtu? Klu nak contohi rain, ckpla nak contohi rain je. x yah la ckp nak surpass rain. Artis kpop yg ada skrg pon x brani ckp camtu kt Rain even diaorg tu berkali2 ganda lg bagus dr si Aril yg ntah pape ni. padan muka dia. Buat statement agak2 la. Poyo x hengat. Padan muka kene ko kene bash Aril. Ko igt netizens Malaysia x harsh mcm netizens Korea ke? ahahah. Sbg peminat Rain, aku sgt meluat bila dia buat statement poyo cmni.

      0
      0
      • Hyurim says:

        tau x pe… Kita pun harsh mcm Korean Netizens jgk.. Rmai lagi yg best2 lgi Aril kt K-Pop tu.. Aril ni kalo kat Korea mmg da teruk kena kutuk kaw-kaw dgn Knetizans..haha

        0
        0
  41. hahaha says:

    i lol’ed!!!!!

    0
    0
  42. hadui says:

    dulu megan fox pnah ckp dye nak date ngan rain.Megan fox tu~

    Rain mmg femes tp aku x phm npe.bg aku dye pndi dance tp nyanyi so-so.

    0
    0
  43. mm says:

    Aku setuju gile ngan majoriti kat sini. Artis-artis AF nih kebanyakkannya tak quality langsung. Hampas cam haram! Poyo je lebih!

    Tunggu la lagi 2-3 tahun, konfem lenyap la Aril nih dari dunia muzik nih. Poyo abis. Cube pk ape jadi ngan Lotter skarang? Felix? Linda? Marsha?

    Sume tu suam-suam kuku je. Artis tade soul!

    0
    0
    • yeap says:

      oii yg ko sebut org sabah je nape??ko anti sabah ker?kan bynak lagi student AF lain yg tenggelam…cthnya zahid,faizal,farhan,azizi,aswad,khai…dan banyak g…dorang smua kat mner?????smua yg aku tulis kat atas mndapat tmpat 123….tolong la jgn races..atleast marsha ada belakon tau…

      0
      0
  44. Me says:

    You all… takpe lah, tak baik tau kutuk bangsa sendiri. Yg korang sokong Rain tu apa hal? Rain tak tau pun you all sapa. Tak salah kot Aril ada semangat mcm tu, korang apa ada? Biarlah, ishh… ish…. mcm mana Malaysia nak maju?

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      Betul betul betul!!!

      0
      0
      • Gee says:

        Kalau kita asyik nak puji pon x maju jgk. Org negara maju2 tu xde kene puji 24/7 baru maju. Ambik contoh mcm Kpop, artis diaorg xdela kene puji je. Kalau buat salah sikit mmg dh teruk kene kutuk. Lg pn, Aril kenela terima kutukan kan. Lgpun seriously, Aril ni mmg x boleh nyanyi. He needs more training. That’s the price to pay kalau nak berjaya. Siti Nurhaliza yg sekarg dh berjaya pun x kene puji je. Dia juga pernah kena kutuk. But, she’s strong. She works hard. That’s why she’s very successful now.

        0
        0
  45. superwilson says:

    If he got the six packs of Rain and dance like Rain, he still not Rain.

    0
    0
  46. Zaza Muhammad says:

    HUH!!! hipokrit seme2!!! wpun aku ni bknnye minat ke Aril tu, sekati dia aaa nk jadi apa pun TAPI frust le plak dgr komen sesetengah org yg nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmpak sesgt dok agungkan artis2 luar. yg buruknye artis2 kite sendri cam Aril tu. smpi bile2 pun bakat seni local dipandang sepi tak pun kena tnggu menang award atau diappreciate org luar baru org kite nk cuba2 kenal mereka..

    0
    0
    • mki says:

      ek eleh da nih..produk local pun kate mahal lagi nak sembang…bukan takde org appreciate artis Malaysia ni, appreciate gak tapi dlm bentuk lain..xde semestinye kene panggil jadi artis rakaman, hos rancangan ke pelakon drama ke baru kite nampak org appreciate dia. Ko nak org appreciate artis Malaysia ni dgn panggey sume2 tu buat konsert ke baru nak kate org appreciate dia? Appreciate ade mcm2 cara leh buat, kate time kasih pun appreciate gak..kondem dia, kritik dia pun kire appreciate gak sbb kite prihatin ngan dia.
      DAN lagi satu, yang PENTING is KUALITI kak oiii…agak2 lah nape artis mesia ni tak lepas gi luar nape?? Kalo harap muke je sore tak best gi la buat konsert kat amerika sane pun laku ke?? Stakat belakon filem la, kualiti ade? Yang menilai pendengar, kalo sore sumbang, muke cantik, kualiti tarak..ape bikin kak oii. Kalo ade artis Malaysia ni yg berkualiti, ikut pandangan majoriti pendengar, xkan ade statement mcm kat atas2 ni..dan ini bukan statement -ve ye sume2, ini kritikan utk artis membaiki diri mereka, tanda kami prihatin dengan anda, tanda kami menghargai anda, appreciate anda supaya anda terus maju ke depan

      0
      0
      • Gee says:

        Dah artis luar tu bagus. Sbb tu kitaorg suka. Kalau artis Malaysia nak kitaorg support diaorg, diaorg kene bagus jugak. FYI, i xdela x sokong artis Malaysia langsung. Sokong. Yg bagus2, i sokong la. Contoh macam Siti Nurhaliza, Dyg Nurfaizah, Zee Avi, Yuna, Aizat, Faizal Tahir, Stacy. Diaorg bgs, & they really prove that they’re really good. Ko pn x malu nak promote kat org luar.

        0
        0
        • zol says:

          Khas utk Zaza. Music ni UNIVERSAL. Org suka sebab semua dalam satu resipi. LaguSedap+Lirik+Melodi+ArtisTerbabit = SatuProdukYangMenjadi. Benda ni baik artis dalam dan luar, dua-dua boleh. Asalkan jadi ramuan2 tersebut. Cuma, maksud kawan2 kita ni, KUALITI. Cuba tengok Siti Nurhaliza, KRU, Sheila Majid, Anuar Zain, Search, dan lain2, ramai je peminat. Tak pecaya?Tengoklah berapa ramai orang dtg bila dorang buat show. Search datang UK pun, ramai je student2 datang. Yang datang tu, ada jugak yang suka artis luar. Cuma mereka inginkan yang KUALITI.

          Terus terang, aku pun suka jugak artis Malaysia mcm Jamal Abdillah, Alleycats, Hujan dan lain2..Aku suka atas dasar lagu dorang yang kualiti. Persoalannya, kami semua bukannya anti artis Malaysia, cuma kami inginkan artis yang ada KUALITI. Bila dah ada KUALITI, baru datangnya peminat tu. Tengok apa jadi dengan setengah2 artis lain, baru keluar beberapa lagu (bukan album ye), lps tu terus membisu. Itu ke yang awak nak orang support? Sedangkan KRU,Siti Nurhaliza, Bunkface, dan lain2 yang mana dah sukses ni pn mula dari bawah dan amik masa bertahun2 utk capai ke satu tahap yg boleh dibanggakan. Pokoknya, baik aku,mki dgn Gee sepakat mahukan yang kualiti tak kisahlah artis tu malaysia atau tidak..Kerana muzik adalah UNIVERSAL.

          0
          0
        • nak comment jgak says:

          nk maju pun kena kutuk gak!
          kang asyk puji je nnti riak..
          tu lagi teruk…

          0
          0
        • Mki says:

          Setuju dgn zol, music is universal, tp kualiti plg penting. Dan boleh dikatakan semua manusia sekata bila
          mengatakan ape itu kualiti. Tak percaya, bilang sume komen2 kat sini dan kira berapa org menyatakan ygsame dan berape tidak. Tapi pendirian anda, hak anda..takde sape mampu ubah..same goes here

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          ish2… i know le..
          sekadar contoh.. Aishah ngan Zee Avi, dah pernah menyanyi kat Malaysia, Aishah pernah duet ngan Adam Malik, Zee Avi plak selalu jamming kat KL tuh tp malangnye xde org ketengahkan diaorg mase tu…. TAPI bile diaorg mencipta nama kat luar negara, baru le org kite appreciate diaorg… ekceli itu le maksud aku beb…
          mak aku selalu sound aku, xreti ke tgk cite melayu, dgr lagu melayu ni dok dgr lagu Nirvana, Guns & Roses, NKOTB sejak skolah rendah, la ni dok layan AXN tgk CSI etc, starworld layan Bones etc, aku amik degree oversea, pakai produk kecantikan luar sbb local cam Simplysiti tu mahal sesgt TAPI aku xpenah pandang rendah bakat org tempatan, klu aku xsuke, aku xtgk atau xlayan namun tidak sekali2 aku kutuk atau kondem diaorg teruk2 sambil agungkan org luar…
          korang ni explain kat aku mcm le aku ni bdk skolah rendah…kihkihkihkih..
          ni nk crita, tau tak Aishah sblm ni dia penah wak lagu duet ngan Adam Malik tp xpopular pownn, lepas tu dia g blaja oversea kat new zealand. lepas kat new zealand tu dia nyanyi wak album ngan group Aishah and The Fan Club, lagu popular dia Sensation, Call Me etc.. dah popular di oversea baru le wak album melayu Janji Manismu. salah sorg ahli group dia tu Paul Moss yg pengkritik Malaysian Idol…. the end….
          xyah puji sbb akan melekakan tp jgn le kutuk sbb kite pun bknnye hebat sgt just bg le komen membina yg neutral so that org ble berfikir.
          se lai, hehheh xabis lai aku… aku rase Siti amik mase lama utk popular atau menang award sbb lepas menang Bintang HMI dia wak album pastu msk juara lagu terus jadi juara mase tu, even dia lawan ngan lagu Kemelut di Muara Kasih, lagu tu dia pilih utk nyanyi mase semifinal Bintan HMI.. bayangkan betapa cepatnye Siti mengecap populariti… xmkn mase bertahun pun…. pastu dia konsisten smpi ke la ni…. aku wase si Alyah tu lagi le merangkak dr Siti, lepas menang Bintang RTM, dia wak album xmenjadi, pastu jadi ‘Papa jahat’ lastly la ni ngan lagu X mungkin kerana sayang baru le berpeluang msk juara lagu ngan carta2 lagu yg lain.
          Frankly speaking, kualiti? kih kih kih… mana ade. seme2 yg join bidang hiburan ni seme2 nk glamer atau cari rezeki smpikan kualiti tu dtg bersama2 ngan populariti. no such thing le… don talk about quality le klu psl2 hiburan ni. lain le hal2 production yg ble divaluekan samada ISO atau TQM… janji lagu best, suara best, crita best ikut taste masing pastu layannnn…. tu je. award? wakakka tu just main2 je, in the other word more to profit oriented… percayalahhhhhhh!!!!

          0
          0
  47. AN says:

    cakap pasal lagu, imej dan aura….kenape x ckp pasal suara! bro ko ade suara ke…..blah laa…

    rain tu full package! ko ape ade….belakon pun kayu….lagu stakat 1 je….nak kecoh…..

    ko ingat leh naik dlm mase yg singkat….sehebat2 CT pun berbelas thn br naik…..tu pun x terlawan rain lagi….

    aku ucapkan……selamat berangan je la bro…..

    0
    0
  48. ada cermin lebih x? hadiah kan kat die der..

    0
    0
  49. lolipop says:

    aku x mnt aril.. tp lps baca komen2 korang.. aku dpt tgk 1 prangai x elok dlm kbnykn korang.. iai2 ska ngutuk org.. mmg aril pown ngutuk org len.. tp last2 kena kat diri sendiri.. so korang pun beringat ler ckit.. drpd korang ngutuk x tntu hala.. lebih bek korang berikan sokongan kpd artis tempatan.. kalo bukan korang yg sokong..hbs sape lg? peace.. salam.

    0
    0
    • yeap says:

      ele lolipop jgn poyo la…..cmna nak sokong kalau poyo cmtu…korang tak bleh salahkan rakyat malaysia yg menyokong artis luar…cuba pikir sikit knapa….tu sbb artis kat sini x berkualiti….maksud aku bukan smua…tapi kebanyakannya xberkualiti…dahla eksyen xbertempat…

      0
      0
      • lolipop says:

        hehe.. pape jelar.. ada ku kesah? lg pun, aku bukannye knal mane2 artis secara peribadi.. just bg komen jew.. ko terase? hurm.. sensitif tol.. sory ek.. PEACE.

        0
        0
        • yeap says:

          peduli ape ko kisah ke x…

          0
          0
        • lolipop says:

          damn haters will always be haters… go ruin ur own pathetic life.

          0
          0
        • Mki says:

          Lolipop..ko mabuk ke ape? Kutuk ngan komen lain bang…satu laie yg ko bg statement suh sokong artis mesia tu..bang…ko mimpi ke? Kualiti tarak lu nak sokong jgk ke?kalo kualiti ade ko tak payah ckp suh sokong waima ko perform sekalipun..tp ade kualiti org ttp sokong ko..tlg jgn gune sentimen “dia ni artis mesia kene sokong wlupn ape jadi” hiburan skang bnyk option bro..tak sedap..tarak kualiti..org bnyk pilihan lagi..artis luar ramai..dunia takde sempadan dah..leh pilih mane yg btl2 kualiti sbb bnyk pilihan dan takde batas..lain mcm kete…pilihan kite terhad wlupn kete luar bnyk yg bagos2 dr kete msia tp kite ttp pilih kete msia sbb kite kurang pilihan..kete msia murah..kete luar murah tapi +tax mmg agak kureng mampu kite..lain mcm hiburan..bnyk pilihan dan takde la kos tnggi sgt nk dgr lagu2 artis luar mane yg kualiti dgr kat internet je leh dwld bagai sume..ko igt artis luar tu sume kualiti ke?ade gak yg tak perform tp bleh je kene kritik…nape…artis ngko ni takleh kene kritik ke?ttp kene sokong gak ke sbb dia org mesia?kualiti ako sokong..tak kualiti harap maaf sbb ni hibuan berkaitan bisnes bro. Msyrkt berhak dpt yg terbail dr setiap ringgit yg diorang labur…ni nak harap labur/sokong je tp
          kualiti tarak rugi la bro…xde pulangan pd msyrkt…ke ko mmg suke sokong bute tuli?
          mcm ni?

          0
          0
        • lolipop says:

          hehe.. tak bek kate aku mabuk.. yela.. sokong la yg ade kualiti. rain sndiri bertahun2 practice kan, so artis msia kena la ambik iktibar kat ctu. tp x yah laa nak hentam aril bab dy kata nak jd mcm rain.. at least dy ada gak cita2 murni, bkn mcm kbnykn artis len yg bnyk kes polis n mcm2 lg kebelakangan ne.. i2 mksud aku waa.. hehe.

          0
          0
  50. scorpioncat says:

    ehehehe…mcm2 la… kekadang arits ni, bila kene kutuk kaw2 pnyer, baru sedar.. for aril, aku mmg x minat ko, sowy… sibuk la ngan shuffle tapi lagu jiwang karat sey.. shuffle – jiwang karat, mcm langit ngan bumi.. cita2 tu bagus, sekurang2nyer ade la tekad nak majukan diri, tapi sebelum wat aper2 statement, espcially melibatkan artis lain, sila lah wat home work dulu.. anda mungkin takkan jadi ‘lebih baik’ dari rain, but mungkin bwh sket dari dier…so teruskan usaha..

    0
    0
    • GyuRi says:

      aah. betul tu. Buat statement suka hati je. Rain tu antara most influential people in the world by TIMES MAGAZINE tau. So, korg jgn heran kalu fan dia marah bila ko buat statement camtu.

      0
      0
  51. Dajal Kamarul says:

    aril u sucks, do the shuffle in front of me, i’ll beat the crap out of you..try to be rain??puhhhleeezzzzz…u r light years away from him….ngko tu nak buat iklan syampu pun org x nak amik coz rambut mcm rambut palsu..sudah la aril, baik cari keje je…

    0
    0
  52. Amber says:

    dah bertaun2 artis2 kita kuar statement cenggini… takde pun yg berjaya….

    0
    0
  53. yeap says:

    hahaha!!!!!betul3 stuju ngan statement bgnara…ni badan dahla kurus…muke poyo…..mcm gay plak tu…..ish nak muntah aku nengok…….

    0
    0
  54. Miss_hujaN says:

    X slh pun dye nk bragan nk jd lbey hebat dr rain ..skrg2 nya dia ada misi utk nk kualiti kn dri dia ..


    Sent on a phone using T9space.com

    0
    0
  55. Man says:

    dulu aku tak suka dia nih.. tapi skg dah tak da.. statement die 2 mmg berani mati.. tapi apa salahnya kalau dah tu cita-cita dia.. kekadang benda yang kita tak terpikir boleh jadi,boleh jadi ape.. ssh la nak maju cam nih kalau belum pape dah kena hantam..aiyaa

    0
    0
  56. mimi naim says:

    aku x brknan lgsg dgn aril ni..lmbik smcm je..tmbh2 lg lgu dia yg slalu iklan kat tv tu..alahai..dgr pun mcm lemah je..x yah la nak brngan jd RAIN..btul kta abg nara tu..tough kan bdn tu dlu..

    0
    0
  57. Fana says:

    rilek je aril..
    dorg sume ni x de keje..
    sume nk mnjatuhkn penyanyi negara..
    sume nk drop ko..
    biase aaa..masing2 minat artis luar jerr..
    ntah hape2..

    0
    0
    • yeap says:

      ek eleh ko pun sama poyo…suka ati org la minat artis luar negara…spa suruh artis dlm negara poyo…aku dah kate takla smua poyo tapi kebanyakkanye…terutama artis baru cmni gini…so jgn salahkan org lain minat artis luar…….aku bukan anti artis negara sndiri tapi ni kenyataan..

      0
      0
    • lolipop says:

      stuju dgn fana.

      0
      0
    • Mki says:

      Haah…sume netters kt cni keje dia jatuhkan artis mesia je ye tak..bape hengget diorang dpt? Tak tau lak ako yg artis mesia ni korang kene belai..pujuk bile dpt komen mcm ni…dan tak tau la pulak ako yg ko tau artis mesia ni tak tau nak amek mane satu komen membina utk kebaikan dan mase depan kerjaya diorang…dan ako mintak
      maaf sbb ako tak tau yg ko nampak dlm
      ni bnyk komen ngutuk aril sdgkan maybe aril tau bnyk komen sini blh digunakan utk membaiki prestasi dia brdsrkn pendapat visitor cni mengenai performamce dia. Pity for u…

      0
      0
      • lolipop says:

        hehe.. tensen plak korang ne psl artis2.. heheh. wey kawan, komen yg positif tuu bgus ler, dpt gak tlg bg up standard artis msia neyh, tp aku tgk ader gak komen yg ntah pape.. tuu yg klakar. pape pun, pa yg yeap ckp btol gak, mmg ler org ska artis luar bab kualiti, so artis kene ar ambik iktibar.. kalo x maw gak, gi cari keje len. hehe.. PEACE.

        0
        0
        • Mki says:

          Xtensen ngan artis..watpe?xde profit…tensen ngan org yg payah sgt nak faham…alhamdulillah ko dah fhm…tp tu ar…org lain..artis lain..millionaire mcm steve jobs, bill gates leh je kene kutuk psl produk dia…lagi kaw2 kene kat internet..hasil kutukan dan kritikan gile2 tu terhasillah iphone os 4 bg steve jobs…tapi ye la…hati manusia lain2 ye tak…kene slalu jaga..

          0
          0
        • lolipop says:

          jaga.. jgn tak jaga.. kalo x susah.. pape pun, slmt berusaha ler wat aril n sape2 je artis len yg nak maju tuu..

          0
          0
  58. ermm says:

    aiyo… dari segi rupa pun dah jauh ketinggalan aril. alamatnya tinggal mimpi jerla. berani jamin. stakat peminat 3-4 kerat n xder klas jer akan sokong ko takkan sampai ke mana nyer aril…
    aku xtau apa yg dia nampak bila tgk cermin, ada jugak kucing tgk cermin nampak singa, xsedor diri tu…

    0
    0
  59. Y says:

    korang penah tgk x cita journey to the west?korang perasan x si aril nie kkdg gaya dia cm wukong?muahaha…sorryla aril ko dgn lagu ko haram x sedap,aku bknla xmenyokong penyanyi mlsia,tp klu mmg xberbakat nk wtcmne kan,cita2 tue bagus tp rasenye lagi 10 thn ko br boleh kot aril,penyanyi mlsia yg dh bertahan 15 thn pun kkdg bile nyanyi live kua suara angsa diorng,spe nk jwb?huhu..

    0
    0
  60. nak comment jgak says:

    nk jd lebih hebat dr rain!!!
    blah…r

    0
    0
  61. mm says:

    Aku rasa tayah la nak gune sentimen ‘penyanyi negara’.. takpun ‘tak sapot artis malaysia’. sebab bagi aku, pendengar ada pilihan tersendiri nak dengar sape-sape je yang dia nak. kalau dia tak suke, pegi mampos la.

    so sebagai artis, kene la ingat, pendengar nih adalah target audience ko. so jangan la nak cakap lebih, nak poyo lebih, kalau kualiti tak hebat sangat.

    tiap-tiap kali AF, mesti aku dengar komen2 juri cam “U bakal jadi superstar yang bersinar bagaii’ n macam-macam lagi. Puji-pujian tade asas bagi aku. Sebab sume pujian tu aku tak nampak pun ape impactnya skarang nih.

    AF yang agak konsisten pun aku tgk adalah Vince, dia nyer effort tu cam menggila gak aaa. Adam pun selalu konsisten je kuarkan lagu-lagu baru. Walaupun ada yg sux, tapi konsistensi utk majukan diri tu kira nampak gak aaa. (aku sebut few je, jgn nak lelebih jadikan issue)

    Tapi yang lelain tu ape citer? Ape citer ngan bebudak AF yang kononnyer ada aura bintang segala bagai tu?

    Tayah cakap AF la, MI pun same gak. So far aku rasa Jaclyn Victor je yg kualiti abis. Lelain tu suam-suam kuku je.

    So pendengar ada hak nak komen, nak kritik, nak kutuk, or nak rejek. Sebab pendengar yg akan sakit telinga dengar lagu diorang, yang bazirkan duit beli album-album tak berkualiti. HAHAHAHAHAH!

    *kang aku sebut nama kang, ada yang kate racist la ape la. Ntahapehape!

    0
    0
  62. Miss_hujan says:

    tumpang gelak jap ..wakakaka..Pasal dak aril berangan lbey pun ..kowg nk hentam ..laen kepala laen la selera kan ..papepun setiap owg mesti ada fantasi nya ..

    0
    0
    • Mki says:

      Bukan hantam dia berangan, lantak dia la nak berangan hape pun dulik ape ako…kami komen kenyataan dia yg silap pasal Rain tu…contoh ako bg open statement menyatakan ko ni tak mandi pagi pastu tak suke gosok gigi ko akan komen tak pasal statement ako tu? Mmg la ak sbb ko bkn femes pun, ni masalah dia komen public figure…salah ke kami mendidik artis Malaysia supaya do have a little knowledge in their brain b4 giving open statement?kang kalo masyarakat luar bace dia jugak yg malu so baik kami komen kat sini dgn harapan dia dpt membetulkan diri dan amek je ape yg baik dari sini..ape yg buruk tu tinggalkanlah

      0
      0
      • fikir says:

        aku stuju ngan mki sb aku rs banyak artis mesia ni yg sibuk nk jd artis, tp knowledge otak kurang. bkn arap jadik u student pn tp kurang2 do a homework, learn from the best.. x msk u pn xper, tp otak tu biar pki sket.. kalo tgk kt artis luar[artis luar lg!], suma ada qualification yg dasat2, blakon best, nyanyi best.. kalo yg takat high school skalipun, dorg still gunakan otk bila bcakap.. so, artis mesia yang lain, or even bkn artis pun, silalah bcakap pakai otak pas ni ye..

        p/s: aku tgk artis kt ni makin kemaruk nk jd glamer x kisah ape cara skalipun.. huhu..

        0
        0
  63. Des says:

    Rain? Nak hujan ke…rosak la bebudak ni!

    0
    0
  64. xoxo says:

    ntah.korang neh. ape2 hal nak b’jaye..sume org kena ade DREAM.ta kire la bnda tuh mustahil ke x.bnda neh ta slh ok. Even Obama dulu yg ta baper nak kaye tuh, n org biase, pon mmg pnah ckp yg dulu dier ade DREAM nk jd Presiden.cuma statemet dier ta di publish je.
    cume korang yg kutuk2 ni, dah mmg ta suke kat aril, so mcm2 la korang merepek.kuar ah sgale mcm ta lyk la, artis AF la,rtis luar ngara la, artis lam ngare la, itu la ini laa…hadoii..lawak sgguh

    0
    0
    • Mki says:

      Komen tarak bace penuh lg mau ckp mcm bagus seolah2 tau sume mcm dia je btl…kak oii…dream tak salah tapi statement dia tu yg salah…STATEMENT dia ttg Rain Faham? Bkn angan2 dia, faham…?Good

      0
      0
      • xoxo says:

        paham la pakcik/makcik….sah2 la aku dah bace sume komen.
        dah tuh komen2 yg len tuh pon aku rase tade la nak m’betolkan imej ke, bg p’didikan free kat artes ala2 m’negur kesalahan diorang tu, cam ko war2 kan tuh.taw nak kutuk jee.
        kalo 1 dua komen cam ko bg ni, yg ko rase bernas n lbih bagos dr org len nyee komen tuuu, artis tuh nak wat pedoman bak kate ko tuh, fine la.. tp yg style kutuk2 x ingat n cube la kalau korang plak yg kena ape cer?
        adoiii..
        sndiri mau hengat laa

        0
        0
        • Mki says:

          Tu la aku ckp..bangang sgt ke artis ni smpi tak tau nak bezakan mane satu komen membina…mane satu komen mengutuk?amek la yg mane perlu buat pedoman diri..nape kene komen yg bagus2 je utk si artis2 ni?rasenye artis msia ni ckp pndai dlm menilai mane satu baik dan buruk..mane satu nasihat dan peransang?ko kate xde yg bg pengajaran atau ilmu pd si aril..ko bc atas tu..commenters bg info psl karier Rain..bkn ilmu ke?ke nak kene ckp itu info/ilmu br org fhm? Xfhm la ako napw bila ade je org bg komen..msti ade org akan komen org tu pdhal komen tu utk org lain memperbaiki diri walaupun dlm bentuk sinikal ..nak jadi artis kene tabah dik.ramai dah org kutuk/sindir/komen/hina aku pasal masakan ako tak sedap..san review aku pasal masakan punnorg komen gak tapi org kutuk sindir komen hina tu ako buat ape? Ako nangis?amek la buat aku ubah diri ako…nape org lain blh trime tp ko tak?ape speselnye ko smpi tkleh kene tegur?sinikal xpe..jgn smpi menghina…sendiri mau ingat la

          0
          0
  65. ViZard8 says:

    ssh3, wak rase la aril kena proof something rather than talk rubbish. Esok3 satu asia dah knl aril, x yah dah nak jadi rain, jadi diri ARIL sndiri.

    0
    0
  66. huzai says:

    ha..ni yg wat aku tepanggil nk kutuk c aril ni nih.

    k0 training la 7-8 taun dulu aril oii kal0 nk jd rain.ada hati nk lebih dr rain.ek eleh…nyanyi sambil nari skit p0n dh s0mput.igt s0nang nk jd glam cam retis k0rea.
    3 taun p0n bl0m tentu k0 k0mp0m bleh jd retis.training bagai nk rak tup2 k0 kna rejek.gi syarikat len dah kna training lg 3-4 taun.

    aku rasa mesia ni kna wat cam k0rea gak.baru derang rasa betapa susahnya nk jd retis.baru la x melambak retis yg hangat2 taik ayam kat mesia ni.
    ini x,baru juara nyanyi kt sh0ping k0mplex p0n dah tetiba bleh rakam album.pas 1 album terus je hilang.

    takat 3 bln cam af tu k0rang x layak jd retis tau.
    s0nang je k0 ckp rain glam dlm msa sgkat.
    k0n0n id0la k0 tp 1 hab0k p0n k0 xtawu.
    nk ckp tu jgn men redah je 0keh.

    takm0 kutuk retis2 mesia ni.. tp mmg hakikat retis kta belambak yg xbkualiti.megi segera y0~

    megi segera p0n glam lg dr k0 aril.huhuh ~^.^~

    0
    0
  67. tony transformer says:

    HAHA. tlg lah.. 1st of all, antara sume stars yg ade kt dunia ni, dia nk jd mcm Rain? Why? HAHA.

    Koreans are dedicated to breakdancing. shuffle2 ni glabah je lebih

    0
    0
  68. ?? says:

    .sini try click !! click je dpt duit!!! cepat la tolong aku click..same2 kaye..korang daftar free je.. tak payah bayar 1sen pun.. padahal korang yang akan DIBAYAR…http://mylook.com/join.php?x=139064

    0
    0
  69. Zaza Muhammad says:

    ntah le korang ni,,, masing2 over emo plak termsk aku…
    yg paling klaka bile org ckp kualiti…. LOL!
    bab2 seni ngan hiburan ni korang toksah ckp le bab2 kualiti, bknnye nk beli brg letrik beb kena ade cop sirim atau kuality utk safety, this is just hiburan beb!!! janji lagu leh layan, suara best, klu filem jln crita best etc layan je lah… klu kite dgr atau tgk artis yg xde’ kualiti’ aku wase tv atau radio tu lum lai meletup kihkihkih…
    this is all about taste lah…. dah taste masing2 mmg lain2 so just respek je la minat masing2. sama gak klu psl ayam goreng ngan ayam kukus, aku wase majoriti org suke ayam goreng walaupun kite sedia maklum ‘kualiti’nye kurang boleh mendtgkan pelbagai penyakit… tak gtu?

    0
    0
  70. ViZard8 says:

    pening aku zaza ni..berpinar3 baca die nye komen. X tau la org lain tp aku pon lebih pade artis luar. Tgk cite pon tgk cite luar, dgr lagu pon lagu luar cume ddk je kat mlaysia,hehehe. Bg aku artis mlaysia bkn x bgos, BGOS cume nak compare ngan artis luar, frankly speaking artis mlysia agk keblkg sket la. Sket je.. Cume kes aril ni, die br nak naik tp ckp berapi3 pastu bg statement x btol lak nmpk sgt x pkir lu sblm ckp. Cthi aizat, gagal af, pastu tup3 die brjaya mnjadi antara pnyanyi mude tersohor negara, aku respek die sbb die talk less & concentrate on the working. Hrp x de yg flaming aku lak pasni, dis is my opinion only. PEACE ^___^

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hehehe…point aku satu je, klu suke artis atau cite luar, jgn le obvious sesgt, layan je dah le… aku pun. bkn stakat cite mat saleh, abis seme bhase aku layan klu best ihiks lagu pun sama gak, malay food pun aku kureng… (even aku kawen pun ngan non malay tp org mesia hehehe) . cuma aku xsuke je kutuk2 kondem2 lebey2 mende2 yg aku xsuke sbb aku hormati taste org lain yg suke kan that particular thing…
      aku xde le minat si Aril tu, putih sesgt cam bapok heheh jgn mare, lagu dia pun so so aaa…kekdg kena respek org ambitious… penah lu collegue aku kate nk celen bos aku nk pakai merc mate belalang, frankly mase tu aku wase, berangan le, skolah stakat SPM, well xlama lepas tu elok2 dia bawak menjalar merc mata belalang… so nothing is possible… aku? yg ade degree obersea ni pun just bwk savvy je, so moralnye jgn underestimate org, aku dah kena, serik dah…..

      0
      0
      • Mki says:

        Xabeh2 ngan degree obersea die tuh…ye la ko srg yg ade degree obersea ye tak…so blh la bg komen yg kualiti tu no such thing dlm hiburan…abeskan degree obersea ko dulu kak…pastu belajar mengeja dgn betul…ako x fhm bhs sms ko..bg short form yg org fhm la deiii..pastu guna cara penilaian yg same dgn org…kalo ko pikir kualiyi tak penting…nape msti ade pemilihan nak masuk af? Sore ko pon ako rase sedap kot tp nape ko xnk masuk af?either ko mmg xnk or ko mmg takde kualiti..kalo nak ikut sedap telinge ko je dgr sore org tu kate best..org ni kate best..tu kate tak best…baru la ko boleh ckp industri ni xperlu kualiti..but sorry to say…org xgune kate2 ko or org lain sbg penentu standard…org atau pendengar menggunakan satu standard yg sume orf pendengar muzik di dunia ni guna..iaitu kualiti yg mane ko tak gune pun mase mendengar suare penyanyi yg ko suke…gile hape nak ikut sedap orang je ye tak…apetah lagi ko…such a fool statement yg penah ako dgr dr obersea degree holder…btw ko uni mane neh? Ko bazirkan duit kerajaan ek htr ko ke sane? Ako kat sne duluxbazirkan duit kerajaan sbb pakai duit ako sendiri…tu sbb ako beekualiti kot muehehehe

        0
        0
        • Mki says:

          Dan lagi satu..maybe ko je yg bace komen2 kat atas tu sbg underestimate org…tp dkt org yg kene tujukan komen tu (aril) xrase pun mcm tu…sbb dia bc komen tu dr sudut positif..utk dia improve lagi dan utk
          membuktikan yg org slh tanggapan pd dia.typical malay je yg akan bace sume
          tu sbg negative, underestimate org dan segale bagai yg x elok…ko bace sbg ape ek? Hehe dan lg satu…ko suh org sokong industri hiburan msia…org tanak sbb dia rase maye not worth it, xsedap..xde kualiti…so do u…ako suh ko beli produk siti tapi ko kate mahal..ko beli la produk luar…so itu cara la deii…tanak dan nak itu bersebab…xde halangan sbb org beh fikir mane baik dan mane tak baik utk dia…takyah suh org nak sokong mane2 ikut yg ko nak…org lain pun pandai
          menilai…org lain pun pandai membuat keputusan…org lain
          pun ade overseA degree gak mcm ko…dan org lain pun kawen mix gak mcm ko dan ako hahah…jgn maraa eh..rasional..mcm prof ko ajar dulu hahaha

          0
          0
        • Mki says:

          Aaaa last last …ko dah abeh degree ek? Camne leh lepas? Heheh aaaa jgn marah kak…kem salam ngan husband ko…husband ko lg rasional dr ko ako tau hehe

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          beb.. i bg view general je, xde aaa nk critically thinking bro… dunia hiburan kan subjective, susah nk tentukan bab2 kualiti ni lain le beli brg2 elektrik… klu xde kualiti silap aribulan meletup. Lagipun sejak zaman dulu2 lai, byk artis2 yg berbakat (aku prefer guna berbkat) dan unik kurang dpt perhatian… syg tol. Zaman dulu ade Bintang RTM tp la ni org dok hebat2 kan sesgt AF… well jari menjadi juri, camne nk dptkan ‘kualiti’, sekadar contoh….
          alaaa…aku ni 2nd lower je, bknnye smart sesgt pon tu psl xbrani kutuk2 kondem2 org. yg penting aku heppi… klu nk bg komen pun yg neutral sbb takut terpalit ke diri sendri…

          0
          0
        • Mki says:

          Tu la ko..sindrik ngaku pun..ko general
          view tp dlm ni sume ako rase gile2 nyer critically thinking…ako xkisah aku bg komen sbb sesape pun leh bg komen sbb diorang pendengar…diorang ade hak sbb diorang nye duit..diorang pelanggan..tak kisah la org tu ade degree ke tak..sesape pun leh komen tp bergantung la pd org yg kene komen tu..dia ok je ko lak lelebih..aku berAni komen org..dan terpulang pd org tu nk aggp dan trime mcn
          mane..kalo dia berfikiran terbuka…dia akan aggp tu sbg cabaran…dan tak kisah kalo benda tu terpalit pd ako pun sbb tu kuase tuhan..ape daye ako nak halang..dan ko smpi skrg tak paham2..nape ko susah sgt nak paham?ko asik bising pasal org tak bg peluang pd artis tu ini utk show sumthing..nape?sape yg xbg peluang?bukan soalan tu patut ko tuju pd penerbit atau komposer ke?peminat dpt wat ape? Dah la slh tempat nak komen…org komen pasal attitude..die komen pasal org tak bg peluang la ape la…ko melalut ape ni?

          0
          0
        • Mki says:

          Dan ko blh bc ade tak komen2 ako kat atas yg kutuk aril? Ade tak? Ako cume komen cara berfikir org2 kat cni je especially u..dan memang mengutuk tak elok, tak baik..tu sbb ako tak mengutuk tp ko blh baca sume komen org kat ats ni pd aril sbg komen membina..bukan kutukan atau condemn..kalo ko tak boleh ako yakin aril boleh…yes And at last ko ckp psl kualiti..wujud kualiti dlm hiburan..yes hiburan tu subjektif tp kualiti tu tak kak..k

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          alaa… kang i dah kate, aku ni xde aaa smart sesgt.. just xsuke bab kutuk lebey2, tu je. simple beb.. lelain tu bese aaa ajinomoto nk sedapkan view, bile lai nk merapu klu kat cni….kang merapu melalut2 lam media rasmi xpsl2 kena jadi tahanan ISA hikhikhik… kat cni xpe, borderless tanpa sempadan…apa lai merapu aaa.. don serius or skima sesgt..
          alooo… aku sekadar mengagumi seseorg yg street smart atau blaja stakat SPM yg lebih berjaya dr yg ade degree, yg pandai berusaha, aku wase klu org paham statement aku kat atas tu, degree ke master ke blum menjamin apa2 atau tiket utk success.. don get wrong aaa beb…
          hmmm rajin erk ko ‘komen’ komen aku hehehehe… excited wase sbb ade gak org bace and value komen2 aku, at least aku x ckp sorg2 kat cni erk :)

          0
          0
  71. yubin says:

    pe susah aril oii..
    ko pegi korea n apply nk jd dyer pnyer trainer
    kan rain da ade company dyer sndirik..
    2 pon klu dyer berkenan nk amek ko lar..kekekeke
    luv rain n mblaq…!!!

    0
    0
  72. 91znmarah says:

    to …sape eh nma bdk hingus nih..r…aril…and all artis yg teringin nk jd mcm RAIN…especially artis af
    TOLONG la…
    TOLONG lah…..
    tgok cermin dulu…
    layakkah anda!!!!!!!!!????
    mmg xlayak pown!!
    RAIN tuh…megastar ..superstar….not only in KOREA..and ASIA..BUT in WORLD..now…
    JANGAN berangan lah ARiL!!!!!

    hidup RAIN..N MBLAQ!!!!!!!!

    0
    0
  73. kicap says:

    baguslah kalau cmtu..ambitious..now u got to do it bro..dont just say it..JUST DO IT!NOTHING IS IMPOSSIBLE!aku xminat ko tp mint dgn statement positif ko..
    just give him a time to change..2-3 tahun pon okla..pelan2 kayuh..ok?good luck!

    *gua amik mase 2 thn bg trun brat bdn from 99kg to 55kg..but now 65kg sbb muscle naek skit..ahaks…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      wah!! Tahniah2… bkn senang tu. … huhuhu aku pun nk kurangkan berat badan tp doc kate dah ideal tp aku wase baju2 lama xble pakai dah huhuhuhu

      0
      0
  74. Zaza Muhammad says:

    aku nk buat pengakuan jujur yg pastinye akan membuatkan sesetengah org tergelak2 berguling2…
    yg bebenornye, aku langsung xkenal si rain tu… sapa erk? yg aku tahu dia model iklan syampoo “nama saya rain”… lelain psl kegiatan seni dia, lagu popular dia, album2 dia…langsung tatau WAKAKAKAKAKA!!!!

    0
    0
    • resolazaz says:

      then it’s not fair for u to judge us being hipocrite, sentimental and not supporting the local industry when u urself don’t even know who aril is up against.

      please google it up urself.

      we’re tired of u talking rubbish.

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        rilek aaa bro.. BN ni bknnye persidangan parlimen nk skima2 serius2 mcm discuss mslh membasmi kemiskinan ke bencana alam ke wak tender ke wak audit report ke.. take it easy aaa… suke2 so pandai2 le bwk diri masing2..
        katenye nk kritik artis kena bg negatif tp bile kena sound sket masing2 dah melenting….isk isk isk
        wah!!! xsangka laks org malaysia ni pandai ckp bahasa korea, hebat2 !!!!!

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          opsss.. bkn stakat pandai cakap je siap memahami lai…terernyeee…

          0
          0
        • Gosipgurl_fea says:

          panjang meleret komen ko kasi zaza, yang lelain tak sempat lagi aku nak baca, yang paling pendek short blog ni ada maksud tersirat ka …..huhu

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          mana ade pnjg komen aku… ade tu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi pnjang dr aku…smpi kena 2 3x post wakakakakaaaa..

          0
          0
        • mki says:

          dah tak kenal lagi mau wat panjang citer..ape la minah ni…nak kate ban***g karang blaja sampai obersea, erm ntah la..ni dah masuk lak street smart la..bangge org komen dia la..ape la…deii ape ko melalut neh??dah tu tanak lak skima, serious, tapi dia yg memule ckp org hipokrit tu..same yg skema dan serius neh??alahai minah ni ckp supe ape ntah…betul la org ckp ko talking rubbish..nonsense..nak menyampuk tapi tatau ape pangkal citer…er..betul ke ako ckp omputih ni?? ade sape ade degree obersea kat cni leh betulkan english ako tak??haha

          0
          0
  75. mki says:

    ako suke post 2-3 kali haha…suke tgk minah yg tak serious and skema and tak hipokrit tu counter ako hahaha..

    0
    0
  76. aloy says:

    adoyaii pn zaza..zaza..pening pale aku bace komen2 ko nih…statement xpenah tetap..kejap A, kejap B, kejap C..kene counter skit…komen jdk D lak…xpaham aku…huuhuuh…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      mcm le xbese..dah dekat stahun aku merapu lam BN ni… xkisah aaa cni bknnye ISO certified nk jaga ‘kualiti’ komen supaya bernas…
      Best apa! at least xde le bosan sesgt…. hidup klu moderate je xadventure aaaa… dah le keje aku mentensenkan… ble release tensen kat cni…. :D

      0
      0
  77. Mki says:

    Merapu2 pun ade la 7-8 post dia follow kat cni…xtetap kunun…xserius kunun..xde kualiti kunun…sape la yg hipokrit agaknye ngeh ngeh…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      sket baru tu, byk lai kat post2 lain page2 lain blog2 lain (namely rindok, syokblog, rotikaya, mediamalaya, izyan etc..)….. xcukup kat cni kat FB BN sambung plak.
      uppppsi.. terpromote blog org len le plak.. ampun yerk BN… abg nara kite cuti2 kat korea…bestnyee..kim salam rain yerk, dr peminat yg xbrape kenal dia keh keh keh…

      0
      0
  78. chunz says:

    hek eleh.. POYO la mamat ni, nak jadik lebih bagus dr RAIN konon.. ingat diri tu bagus sangat ke dari RAIN..?
    Blah la…

    0
    0
  79. hunny says:

    xbleh blah ko pnya statement…mimpi je la

    0
    0
  80. zzz says:

    haha….klaka gler aril….utk pengetahuan ko….ktorg yg dok kat korea ni tgk usaha org korea tu gler2 sgt…..x lgsung cam ko…..stakat masuk af tu hujung jari jer…..so xpyhla la wat statement cmtu….tgk artis korea yg dah g international mcm 2 pm pon x sampai lagi tahap rain….sape yg kater nk bg peluang tu….xpyh bg …mmg peluang tu terbentang luas depan mata dier….cmer xyhla ckp besar sgt,.,…sedangkn satu pencapaian pon ko blom ade lg dik oiiiii….

    0
    0
  81. elle says:

    aril kolah penyanyi yg paling bodoh yg pernah aku tgk seumur idup aku…ko tak layak nk hebt dr rain, rain tu dh berjaya berjuta kali ganda dri ko, yg af7, cam hampeh tu…ko nyanyi cam buat taih aje…rain tu dh pernah wat konsrt kat US dah.. ko setakat roket bodoh ko tu tak yah ler, wat pon backgrnd air terjun…ko bukan nyer pandai menari,menari pon mcm barney and frind..ARIL THE TRUE JERK..aku arap ko bermimp cam owg menjengkelkan aje…aril dump!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lol,!!!

    0
    0
  82. laili says:

    ~adoila dy nih…..klo btol minat rain pon kaji la btol2 ltr blakang kerjaya seni dy….ske2 ati jew kate dy ‘capai populariti dlm mase yg singkat’….tulun r….
    ~aku yg minat kpop [tp rain not my taste – jgn marah-] pon kaji la jugak ltrblkg dy tu…. mmg sumer artis korea audition dr muda..then company tu amek latih BERTAHUN2 ye harap maklum…bukn 2-3 bulan jew cm AF ni …populariti mi megi [mi megi lg best] tp tgok r sket baper je yg bjaye..
    ~Mmg x salah nk bermatlamat..tp realistik sket…..klo ko nk kecapi kejayaan lebih dr Rain….you need more than a year of experience bro..
    ~bkn stakat bley nyanyi, mnari je…pakej mmg kne btol2 lgkap……dan paling aku utamakan [ no offense tp aku mmg ske artis kpop] dr segi ADAB….kite org melayu dowh… sedarla..aku tgok artis korea tu hormat je senior2 diorg…bond cam adik beradik [ SMfamily hwaiting!!]…..bukan kutuk2 ikut sdp dy …tp dy pon sme je troknye..
    ~ntahla tp sjak dr aku nmpk dy dlm af aku dpt rase aura poyo dy tu… abg dy tu biase2 je tgok…dy budak baru da lebih2…
    ~klo btol r artis malaysia ni nk jd sehebat artis btaraf dunia cam si Rain tu…. btol2 la …jgn cakap x serupe bikin…
    ~JUST MY OPINION OK…..[uh pnjgnye]

    0
    0
  83. kakikukaku says:

    rilex ar kengkawan.. biak p la die nak dream ape pon.. boleh tak boleh belakang kira.. apesal bile tang mamat ni,mest kne ‘shoot’..sian tol aku nengok.. kalau statement die tu buat hati sape2 rasa sakit..maapkanlah die yerk.. cool la beb,dia hanya insan biasa yang tak lari drp membuat kesilapan..ok.peace!!

    0
    0
  84. Warfare is an utterly stupid method of settling differences of interest between different nations.

    0
    0
  85. What a great idea. Thanks alot.

    0
    0
  86. Kaycee says:

    This is exactly what i was looking for. thank you so much for the interesting blog post and keep up the good work! Respectfully, Kaycee.

    0
    0
  87. Your post is really wonderful..thanks for posting…your post is very informative

    0
    0
  88. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

    0
    0
  89. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

    0
    0
  90. Nice informartions. Read from my mobile phone lol. Thanks

    0
    0
  91. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

    0
    0
  92. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

    0
    0
  93. Luigi Fulk says:

    Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

    0
    0
  94. armani suits says:

    After reading some of the comments on this blog, I’d have to say I’m in agreement with the majority.

    0
    0
  95. Sweet post bromance. I like your style of writing.

    0
    0
  96. I have to say, while checking through 100’s of blogs each week, the theme of this blog is different (for all the right reasons). If you don’t mind me asking, what’s the name of this theme or would it be a custom made affair? It’s significantly better than the themes I use for some of my blogs ;-)

    0
    0
  97. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    0
    0
  98. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  99. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

    0
    0
  100. porno izle says:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thanks for this great resource!

    0
    0
  101. That is the fitting weblog for anybody who needs to find out about this topic. You realize a lot its almost laborious to argue with you (not that I really would want…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

    0
    0
  102. Hey Im from germany and would like to use some of your article on my blog would that be okay?

    0
    0
  103. Hey, I can’t view your site correctly inside of Opera, I truly hope you check into fixing this.

    0
    0
  104. lea says:

    suara mcm ayam nak jadi rain !! muahahaha. eksyen jer lebih drpd nak jadi rain contohi lah kwn ko sendirik hafiz af7 .. rilex je .. tp bakat ade .. janganlah jadik tin kosong ! gaya jer lebih .. lagu menatap matamu tu lah lagu paling lemau pernah aku dengar! worst than adam. muahahahha

    0
    0
  105. Pozyczki says:

    fantastic issues altogether, you just won a new reader. What might you recommend about your post that you just made a few days ago? Any certain?

    0
    0
  106. I really like that. You touched my heart!

    0
    0
  107. Im creating a tiny problem I cant subscribe your feed, Im using google reader fyi.

    0
    0
  108. The following time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to learn, however I actually thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would repair if you werent too busy in search of attention.

    0
    0
  109. Great blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions? Appreciate it!

    0
    0
  110. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

    0
    0