Written by AbangNara | November 23rd, 2010

ariel peter pan

Semestinya di saat ini, Ariel Peterpan sedang berfikir alangkah enaknya sekiranya dia dilahirkan menjadi artis Malaysia. Mana taknya, artis Malaysia kalau ada video atau gambar terlampau kesemuanya boleh dilepaskan dari undang-undang dengan hanya berkata:-

[note]Ini bukan gambar/video saya. Ini super impose ini (sambil buat muka pura-pura terkejut padahal dah gelabah kantoi)[/note]

Ariel semalam dibicarakan atas tuduhan mengedarkan 2 rakaman video seks buatan sendiri di Internet. Untuk makluman, setakat ini tiada lagi undang-undang yang boleh menyabitkan perlakuan seksual menerusi rakaman video. Sebab itulah Ariel dibicarakan atas tuduhan menyebarkan rakaman video bukannya kerana melakukan hubungan seks. Ariel juga dituduh kerana menyediakan peralatan untuk rakaman video tersebut.

Sekirnya sabit kesalahan, Ariel boleh dipenjara selama 12 tahun. Memang akan berkuburlah karier seni Ariel sekiranya dia didapati bersalah. 12 tahun lama tue beb. Bila dah habis penjara nanti memang susah la nak naikkan balik populariti. Memang tak boleh cari makan dah la.

Memang nasib Ariel sebenarnya kurang baik dilahirkan di Indonesia. Bak kata kami, kalau dia dilahirkan di Malaysia, hari ini keluar video lucah, hujung minggu buat statement video itu superimpose, hari Isnin orang dah lupakan tentang videonya. Senang kan?

Good luck and all the best untuk Ariel. Semoga kebenaran akan terbukti di mahkamah kelak.

58 responses to Ariel Peterpan Mungkin Dipenjara 12 Tahun Jika Didapati Bersalah

  1. miss_pinky says:

    CUT TARI PUN DA NGAKU YG MMG DIE DLM VIDEO TU, CUME DIE XCKP YG SI ARIEL SKALI JE, TP MMG DLM VIDEO TU ARIEL LA.
    INGT KITE BODO KE, NI BKN GAMBAR, TAPI VIDEO BAI.
    MANE LEH WAT SUPERIMPOSE.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      sian mamat ni…tak pasal2 kena cekup..kadang2 heran jugak, dia tak niaya org..sukarelawati ada la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • thephenom says:

        siapa cakap dia tak aniaya orang ?

        Kalau dia buat diam2 mungkin la kot tak aniaya orang..

        tapi yang dia gi videokan dan sebarkan tu…. boleh menganiaya nafsu ramai gadis tau..hohoho

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Jgn Sebat Blakang says:

      yaelah… kat m’sia nih pun ramai hero yg perangai mcm tu… cuma belum kene cekup je… coba tanya norman hakim ke… ABG ADA VIDEO!?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fadah says:

      aku setuju ngan cakap miss_pinky tu….
      chaiyookkk…kebenaran tetap kebenaran

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eleh! cut tari tu saja nk memfitnah si ariel ni …dia je sorang yg mengaku …si luna maya tk mengaku lagi dn si ariel ni pn tk mengaku…! dasar betina gatal dh ada laki hensem pn nk buat benda yg bukan2 ha skarang padan ngan muka tk jambu dia laki dia dh tk kasi keluar dn buat shoting drama laki dia suruh dudok rumah jaga anak lagi bagus ! ni gara2 dia yg gatal lah! padan ngan muka dia !!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Malaysia ade DA gak kan… klu ade org nk dakwa, bwk je aaa kes ke mahkamah. sbb gambo atau video yg di alter ble dibuktikan samada ianya btul atau palsu.. dah tu xde sapa yg nk dakwa artis2 M’sia tuh… so tak ke mana lah kesnye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Reena says:

    Gempak jer 12 tahun..ada duit lebey, dok dlm penjara pun cam dok kat hotel..tak caya..bacalah kisah banduan high profile kat indon…siap leh kuar g holiday lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      ha’ah betul tu…pasal kat sana dia org hidup dgn corruption…suap je sikit duit semua boleh jadi…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. elya says:

    artis msia biasa la… kantoi2 pn leh lepas….. syabas!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. situt says:

    “Ini bukan gambar/video saya. Ini super impose ini (sambil buat muka pura-pura terkejut padahal dah gelabah kantoi)” – i like…:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Hahaha…ayat ni membuatkan aku tetiba jek teringat kat Nabil….mmg khas untuk dia pun sebenarnya…
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss suka masak says:

        actually miss frust ngan nabil……..

        dulu minat r gak tgk lawak2 dia but now……

        hurm…..

        so sad……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • myra says:

          tgk mcm siti nurhaliza takde pun gosip2 liar…gambar superimpose pun takde..sah2 laa pic nabil kissing ngn ppuan tu btul…konon org dengki laa sgt..cover line laa…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ahahahh… ade lah gambo superimpose Siti ( dlm tahun 1998, mase tu kecoh gak psl Edry KRU & Linda Elite punye gambo, laaaaaaaaaaaagi ganas gambo diaorg).. Siti sendri pun penah tergelak tgk gambo dia yg disuperimposekan…
          sori aa tertgk satu. satu gambo tepi kolam, dia posing tayang boobs siap ade bunga kekwa terselit kat tinge.. mmg skali imbas gambo tu perfect tp boobs tu ‘silikon’, mmg mustahil tahap cipan Siti punye keh3x.. mak saleh mana dia rembat tatau le…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. RiRi says:

    geli plak tgok muka si ariel ni…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss suka masak says:

      geli.?.napew ek??

      heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • geli? oooo ko tgk video dia erk HAHAHAHAH..jgn mare erk joking2…
        frankly speaking, hensem jugak dia ni, innocent je muka klu nk dicompare ngan muka pramugara terlampau lu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss suka masak says:

          muka je la kan cam xbsalah………..

          masa wat video2 2 agaknya la kan ada x ag muka cam xbsalah 2…hurm……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          memang dia tk bersalah ..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Kasih says:

    well artis kn, byk auta nya dr fakta….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. datin kunah says:

    tiba2 teringat kat NABIL….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss suka masak says:

      saya pon sama datin……….

      teringat lak kat nabil……

      insan y penah miss minat dulu…….dulu jela

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • erwin says:

      i xfaham la dgn sesetengah org ni.mcm la diri tu baik sgt nak menghukum org.artis pon manusia gak.mcm kita.yg membezakan dia n kita dia tu public figure.semua org ada buat silap.sapa kita nak menghukum diaorg.i xfaham dgn ayat u la ‘rakyat mlaysia pemaaf’??ni urusan dia dgn tuhan.bkn dgn kita.semua org ada buat silap n masa lampau.semua tu jadi pengajaran pada kita.kita ptt bg nsihat.bukan nak menghukum seolah2 mcm diri kita ni perfect.kot2 org yg mengata kat sini 2×5 kot.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Amina Sofea says:

        artis memang la manusia, saudara.. kalau kesalahan diulang-ulang atau keinsafan yang dikatakan dan digemburkan hanya sementara..kalau kita still menerima je apa yang mereka buat,dengan cuma kata super impose. atau saya da taubat…pastu esok kita da lupa ape dia buat.. sanjung balik.. suport balik..

        macam nie ke yang kita nak sanjung..sepatutnya kita boikot mane artis yang buat kesalahan macam nie,biar dorang pepijak pada bumi yang nyata…. kalau x makin naik lemak.. biar betul-betul insaf. bukan buat kesalahan.. lepas 2 org da diam.. buat balik..

        saya bukan nak tuduh sesapa. secara terang wan nurazlin buat kesalahan.. dan video dia tersebar luas.. brape tahun lepas 2 dia muncul bertudung.. dan sekarang ade saudara tengok dia bertudung mcm memula dia keluar??selepas dia tengok org kat malaysia macam da trima dia. dia pon bukak laa…

        sbb mungkin kita kat malaysia nie terlalu mudah memandang sesuatu dengan cara yang ringgan.. mane artis buat kesalahan.. yang timbulkan kontrovesi 2 la yang disanjung.. yang banyak menerima lakonan… tengok disana,hukuman yang dikenakan. mungkin kena dengan kesalahan yang beliau lakukan..

        kalau mereka betul2 insaf,xsalah kita saling memaafkan.. saya bukan sempurna.. hanya sekadar memberi pendapat….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • thephenom says:

      Isu yang ditimbulkan oleh BN bukan ‘rakyat malasyia’ tetapi ‘undang-tundang malaysia’… baca ayat BN tu baik2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      Korang lupa ek
      Ela & Kakak dia
      Pernah heboh pasal video

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. sinichi x kudo says:

    dlu ske sgt kt ariel tp pas video dy tsebar da tros mnyampah sgt2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. sinichi x kudo says:

    artis msia ni xtau bsyukur…rasenye lau wt undang2 cm indon 2 kompom rmi mke artis msia yg pnuh kt pnjara….huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aku serius says:

    Pintu taubat sentiasa terbuka Ariel, sentiasa berdoa dan harapkan keampunan dariNya… “Bila Allah makbulkan doamu maka Dia menyayangimu, bila Dia lambat makbulkan doamu, maka Dia ingin mengujimu dan bila Dia tak makbulkan doamu, maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu. Oleh itu, bersangka baik dalam apa jua keadaan kerana kasih sayang Allah itu mendahului kemurkaanNya”…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. miss suka masak says:

    Memang nasib Ariel sebenarnya kurang baik dilahirkan di Indonesia. Bak kata kami, kalau dia dilahirkan di Malaysia, hari ini keluar video lucah, hujung minggu buat statement video itu superimpose, hari Isnin orang dah lupakan tentang videonya. Senang kan?

    Ini bukan gambar/video saya. Ini super impose ini (sambil buat muka pura-pura terkejut padahal dah gelabah kantoi)

    I LIKE DIS…thumb up…

    contoh plg famous : memey normiang
    nabil qasha
    an julie lavocah
    wan azlin
    t leh la wat porno lak…hurm geram!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. tasya says:

    ala ariel wat video lucah.. ber ia nk hukum dia…. yg duk murtad (artis indo) tu xde pun nk ambik tindakan…. mmglah b.zina tu dosa besar…. tp murtad pun dosa besar gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. sharmeen says:

    nasib kolh ariel……..pndai wat…pndailah tanggung….12 thun jika disabit……byk tu bil air ttrtunggak….huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. sape kate tak ble, bwk je diaorg ke muka pengadilan, dah tu xde sape yg buat pendakwaan so takde keslah..
    apa kate korang2 semua buat laporan polis pasal gambar nabil tu (sekadar contoh). Disebabkan Malaysia xde DA atau akta yg khusus psl gamba2 camni, korang buat laporan polis kate gambar tu mengganggu ketenteraman anda. dan pihak pembela akan membuat pembelaan iaitu dgn membuktikan sejauh mana sesahihan gambar tersebut. sekiranya gambar itu terbukti tulin tp pelaku tak mengaku yg gambar tu bkn dia, pandai2 le dia berusaha utk membela diri dgn bukti2 serta saksi2 yg ade. klu diaorg berjaya membuktikan yg dia tak bersalah….sekiranya gambar itu tulin dan pelaku itu gagal membuktikan yg pelaku itu bkn dia, so samanlah dia kerana mengganggu ketenteraman pendakwa, TAPI jika sebaliknya, siap le pendakwa utk di saman malu… So camne? ade berannnnn !!!!
    Talk is cheap so don’t talk but act jika anda semua percaya yg gamba2 itu tulin, bawalah mereka ke muka pengadilan dgn kuasa ANDA !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. ntahapaapantah says:

    apahal lh nk d kecohkn psl hal2 artis ni.. siap lh wat pembetangan karangan lg.. hebat tul para pengomen BN ni.. maner yg ok.. ok lh.. mner yg kuat mncantas tu.. sndri nyer pndpt.. mner yg kuat mnjawab org lain nyer komen lg dahsyat.. mcm dia yg btol.. mcm dia yg lh mnegakan semua benang2 yg basah.. rata2 pngomen kt dlm BN ni.. siap speaking konon.. speaking dlm taiping mmng a’ bleh.. cuba tgh brtekak.. mau gagap nk ckp dlm english.. hahha.. apa2 pn aku hrp korang hepi ngan debat korang.. salam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. kurus says:

    (1) ader ker kes artis msia mcm ariel ni abang nara?

    yang mengambil (dengan rela n tidak rela) berbilang video n gambar dot dot, utk simpanan sendiri, yg boleh dipertikaikan maksud n tujuannya..dan atas kesedaran atau tidak kesedaran diri, yg boleh dipertikaikan ‘kecelaruan’ mentalnya..melebihi perlakuan manusia normal.
    (Not talking about personal video or photos)

    sila beri jawapan:
    (a) ya
    (b) tidak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Piston Pecah says:

    ambik lah ye..rasakan kesedapannya…selepas buat dan selepas hukuman ini…insaf2!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. eel06 says:

    actually, org msia mmg pemaaf when it comes to their artists. huhu..
    ok, kte tgk u.s. psl hal2 mcm ni diorng x kisah. tp cm chris brown and rihanna.. yg psl domestic violence.. brown terus diam kot skrg.. huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. li says:

    dasyat ariel ni dh la dia glamer sesangat,,lps 2 dia wt hal y mmg glamer sesangat,,abes ke peringkat antara bangsa,,siap artis prono international pun tgk video dia,,indonskill hahahaha,,tp ape pun kes dia bleh d jadikan p.ngajaran,,ini bru hukum dunia,,blm lagi azab Allah swt,,nauzubillah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Tiffany says:

    Ini mahkamah dunia…

    Mahkamah Allah nanti…wallahualam…

    Bertaubat la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. kents says:

    nk kata minat giler kt ariel, xde la. tp aku kesian dkt dia.. org lain pya salah lg besar, lg teruk..tp nasib ariel jek malang.. mcm ade yg dajalkan dia jek. setahu aku bukan dia yg edar video tu.. sygkan orgnye hensem, berbakat.. alahai ariel

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • skudaskudip says:

      hensem ke x hensem ke, klu dah salah tetap kene hukum.. apo la punya org.. tgk hensem sikit terus cair…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. akmalhilmi says:

    korang kene tag nan blog aku
    sebab aku show certain pix bukti mcm tu la
    huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. rizmi mate says:

    Luckly Malaysian artis not like Indonesian….very socialist.
    Juga terlalu kebaratan dan akhirnya menjadi mangsa nafsu …. sanggup buat rakaman ..32 artis yg lain tak pula dihukum.???Itulah keadilan yg rapuh di ‘sana’ ,
    Cuma taktik mau tutup malu..lalu Ariel aja yg kena ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0