Written by AbangNara | January 31st, 2011

ariel peterpan

Bukan nak menyokong Ariel, tapi nampak sangat tak adil bila Ariel sorang je yang kena penjara. Yang si Cut Tari dan Luna Maya yang turut berseronok tue tak kena apa-apa pulak? Ini dah diskriminasi seksual nie. Tak gitu?

Ini bacaan hukuman yang dijatuhkan kepada Ariel. Agak tak faham jugak. Sesiapa yang ada belajar law sila terangkan kepada Abang Nara:-

[note]Vokalis kumpulan Peterpan, Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda Rp250 juta (kira-kira RM85,000) atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Daerah Bandung Isnin, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya sebagai pelaku dengan artis Luna Maya dan Cut Tari. [/note]

Sepatutnya Cut Tari dan Luna Maya pun kena sumbat masuk penjara jugak sebab diorang pun terlibat dalam pembuatan video-video tersebut. Apa pendapat korang?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

130 responses to Ariel Peterpan Kena Penjara 3 Tahun 6 Bulan, Luna Maya & Cut Tari Tak Kena Pulak?

  1. TREX says:

    hukuman duni..akhirat??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
    • Farah says:

      Nanti bila di akhirat, pada hari Pembalasan, terima lah akibat mereka.

      Mungkin di dunia belum lagi, atau masih tidak cukup, nanti di akhirat segala2nya akan dibalas.

      Sesungguhnya Allah itu Maha Esa.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 4
      • singa tido says:

        untungla dapek main si cut&maya ni..
        silap2 dapek komisen buek video lucah eh tu…
        nanti dak ril ni kuar penjaro,poi ngontak lagi..
        hahahaha

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 13
      • mak merah says:

        ko ni..nak kutuk tau..hareemmm…nanti kena lobang idong sendiri, sangkut kat anak cucu baru padan muka…berilah pedoman ke….haaaaaa…kutuk…kutuk…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
        • singa tido says:

          ko ni pehal pulak merah.
          tiba plak ko nak meroyan tak tentu pasal.
          haram……
          ko ni samo dongan ref n9 lwn harimau muda smalam.
          mcm haram..
          hahahahaha

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          ni baru azab dunia…. bertaubatlah kita semua….

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • TREX says:

          BENDA HARAM KO PEGI SOKONG KE?BENDA NI MEMANG PATUT DI KUTUK..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
      • patutnya luna maya dan cut tari kena penjara jugakk…abis lah masa depan karier ariel sebagai penyanyi

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • Leo says:

          kalau ikut hukum kene sebat aje mereka ni…

          tgk berita tadi luna maya menangis bile aril dijatuhkan hukuman …. walaupun aril curang tapi tetap nak sayang…
          huui daasshhhaaatt….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
        • Katakan Tidak To Porn says:

          Curang…??? Ariel adalah orang terakhir menjadi ‘cowok’ si Luna Maya sebelum dia ditangkap?

          Apa yang curangnya? Tu lah..kalau tak paham fakta jangan komen.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • Leo says:

          looo ye kee….

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Ratna Sarumpaet says:

          Luna dan Cut Tari Bisa Lepas dari Jeratan Hukum ?

          Ya, video yang didokumentasikan Ariel hilang, dicuri, atau bahkan telah dihapus dan didapatkan kembali pihak tertentu. Hal itu membuat Luna & Cut lepas tangan atas tanggungjawab sebagai pemilik video.

          Lagipun, bukan mereka yang merelakan aksi ranjang mereka divideokan atau direkam. Sebagaimana diketahui, dalam kasus ini kepolisian mengenakan Pasal 29 UU No 44 Tahun 2008 tentang pornografi untuk orang yang membuat/merekam video mesum tersebut ialtu……. ARIEL !!!!!

          Jelas?

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Pak Aji says:

          Ha baca tu Nara, lain kali kaji fakta dulu….baru buat thread. Buat malu je!

          Thanks Ratna for your info…!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
        • Mak Aji Modern says:

          Indon…tak ade undang2 Syariah ke?
          Tak paham mak !!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • Saya says:

          aah eik mak aji.. dorg kn slalu je bangga sbb dorg negara islam terbesar dunia.. knapa dorg x amalkn undang2 syariah?? kalo pun btol ariel kena hukum sbb merakam kenapa dorg berdua tuh xkena sbb terlibat dlm hbgn tuh?? kn dh mmg sah2 dorg ngaku lg tuh!

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • Katakan Tidak To Porn says:

          Betul2…Ariel kena disebabkan dia ‘pembuat’ video tu. Dia kiranya ‘tuan direktor dan juru kamera’ lah. Video tu milik dia…bukan milik Luna & Cut Tari..

          Kesian aku tengok muka suami Cut Tari dalam youtube..Malu dia..

          :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Ratna Sarumpaet says:

        Ya ampun Pak Nara, please semak faktanya dulu. Ini bukan soal diskirminasi, donk!

        Luna Maya & Cut Tari bisa lepas hukumannya karena mereka berdua itu ‘terjerat ya’. Memang mereka enggak ada kesepakatan (untuk merekam). Keduanya jelas TAK mengijinkan adegan ‘panas’ didokumentasikan. Video itu direkam oleh Ariel.

        Hukum pidana Indonesia (Pasal 282 soal pornografi) tidak bisa ditindak karena dari salah satu pihak tidak ada niat lansung.

        Yang ternyata salah adalah Ariel si buaya goblok itu loh..karena nafsu masuk penjara !!!! :(

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Pocoyo says:

      Pompuan 2 org tu tk kena hukum sbb dorang tk tau yg gambo dorang tu kena rakam masa buat aksi 18sx… Itu pasal tk kena penjara kot….!! Tapi hukum dunia boleh lepas… hukum akhirat tetap menanti….!!!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • apo? says:

      apasal luna maya n cut tari xkena sekali? corrupt la indon!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
      • ada otak? says:

        Kenapa lak nak kena…diaorang bukan berniat nak buat video dan sebarkan video tu!!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • doktor cinta says:

      ade ke smpi dgn cut tari pun, luna masih syg lagi ariel ni. lols. cinta apa tah, check it out tips cinta here.

      arifjer [dot] blogspot [dot] com

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. baby says:

    spatutnya yg kena penjara tu org yg bertanggungjawab edarkan video tue..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 7
    • eyefinity says:

      kalau org yg edar tu kena penjara… so yg buat ni cam ner plak…?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • momok says:

        pttnye sume kene…pelaku(ariel, luna, cut), perakam ngn pengedar tu skli…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • bunga says:

          jangan lupe PENONTON nye skali! hahaha~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
        • momok says:

          munga2..ko memg klakar……….tergelak aku..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • pelik says:

          tp anak pontianak malaysia bt adegan panas,sebarkan xkena apa pn n byk lg video …tet…. di sebarkan artis2 xkna hukuman..ini kah malaysia?

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Katakan Tidak To Porn says:

        Melakukan seks tidak salah dalam hukum CIVIL…at your own privacy tapi kalu melakukan seks, dirakam, diedar , dijual…mestilah akan kena undang2 macam pramugara Malaysian Airlines tu!!!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. pakupakis says:

    apa punyer undang2 nie…x paham.patut semua kena skali…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  4. hime says:

    maknenye die kene baya rp 250 juta tu utk ddk penjara selama 3bln.kalo xmampu so kene la ddk 3 thn..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  5. datin says:

    erm…sya rasa la,dia kena pnjara 3thn 6bulan.tpi klu tak dapat jelaskn denda tu,tmbah lagi 3bulan.jadik 3thn 9bulan.kot???

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  6. Kasih says:

    pttnya sumer kena penjara… yg melakonkan tu dh salah laku perbuatan nya.. yg edar tu pon salah gak….

    undang2 apa yg drg pakai ni pun xtau… sonok sama2 tp kena penjara ariel tu jer…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 11
    • kurus says:

      Kasih!!! (sorry abng nara, off topik)
      <—— sila lihat map…
      dulu kanan.. skrang kiri.. tengah2?

      kt daerah kta ni lak… kte da mula dilaga2kan

      (just reserve ur comment, i am outta here forawhile ok)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
    • Just Shut Up says:

      Kau paham tak Kasih? Mereka didakwa oleh hukuman CIVIL…bukan Syariah. Indon tak ade hukum Syariah. Lagipun Luna & Cut Tari bukan sengaja ‘melakonkan’ untuk dijual dan diedar.

      Ngok lah kau..! :(

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
      • Kasih says:

        Just shut up, ada masalah ke dgn komen i tu?? ;)

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
      • apa punya olang lah says:

        tuan blog sudah menegur…
        jangan suka provoke2 pengomen disini..
        lau sika baca derr..
        lau xsuka blah jerr…
        lu pandai ok lah..
        xpayah lah sampai nk ngok kan orang lerr…
        semua ada hak disini..
        berhemah lerr masa bagi komen derr…
        peace…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
        • lalola says:

          aiyooo…lu lg.klu nak klon pun, agak2 la.hahahhaha.jgn wat2 backing.nmpk sgt.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • apa punya olang lah says:

          lu apa cerr…
          ni blog bebas…
          semua leh komen derr..
          pi tuan blog dah bg amaran lerr..
          menda tul wa backing lerr…
          apa lu susah derr…
          peace…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
        • kisah says:

          apa punya olang lah,
          kau ni peminat kasih yer?
          suma bnda kau back up, but bila org lain kena kutuk kau x back up plak, gila bias kau ni derrrr

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • yanie hakim says:

          sy xrasa apa y kasih tls tu slh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kurus says:

    typo tu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • kurus says:

      wbgmanapun
      bg menghormati keadaan tidak aman n kekecohan yg brlaku di mesir skarang ini, trlbih lagi sasaran ke atas tmpat kediaman penuntut2 msia di sana, saya keluar dulu.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  8. Gegeh says:

    Dia dipenjara bukan kesalahan melakukan zina, tetapi kesalahan mengedar video sex…

    So kalau berzina senyap adalah halal mengikut undang2 Indonesia yang mengaku negera Islam terbesar dunia.. tapi hampeh bab penghakiman Islam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 1
    • mmmmm says:

      tol tu

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • futuremg says:

        Msia pon same gak per…dah siap ada gambo + video sume…tak kena pape pon…yg kena pramugara MAS tu je..tp byk gak yg lepas….hmmm,camne tuh?..dlm erti kata len, zina nie bukan problem org islam Indonesia jer, tp org Islam scr majoriti nyer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • Tengku Zawyah says:

          i biasa buat party…
          bufday party anak i pn MERIAH sgt….
          pape pn, jom kite ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 11
    • aku laaa says:

      pembetulan…indonesia bukan NEGARA ISLAM, cuba check dulu fakta. tapi dia mmg ada penduduk islam yang terbanyak di dunia…MALAYSIA yang declare NEGARA ISLAM.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • hmn` says:

      tapi okie jugak lah.. kalu kat mesia, asal kata super impose, terus lepas.. yang pramugara dulu pun, lepaskan?? sngnye, malaysia ke indonesia ke, masing2 ade kelebihan dan kekurangan nye..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. mask2ra says:

    maybe sbb dia kene sabit ‘mengedar’ video lucah tu… yg dua ekor betina tu x edar kot..sbb tu x kene dakwa…maybe la…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  10. Belacan~hangus says:

    sumbat je ..mangkuk2 jamban ne semua kt jail
    abes cerita..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  11. mamarazi says:

    aiseh romantik la diorang ni! aku suka luna maya ni. cantik. tp tula g wt video lucah wtpe! syg la muka cantik2 camni.. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  12. sape sape la says:

    kat mana2 ade je kes camni…tp cam biase,terlebih sensasi sebab mereka2 popular..

    Kita pun ade kes camni kan..pramugara terlampau la,pelakon pompuan tu la..ade gak kes yg konon kate super impose walaupun ade yg kate betul punye..

    Yang ni jelas nampak penzinaan nye..yg xnpak ade byk lg kt luar sane..beza nya kalau dh kene hukum kt dunia,dilaksakan dan bertaubat,kurang la di akhirat sane(insyaAllah)…

    kalau x,same je..ade je balasan nye…kalau salah ape yg saya rasekan ni,tlg betulkan….

    Lg 1,yg pompuan2 tu mmg btl la bersalah melakukan ape yg dibuat tu..tp mereka tu x “berlakon”…btl2 la tu kot..cuma dirakam plk..melakukan dgn kerelaan tp xmerelakan dirakam..kot la..lgpun yg pompuan2 tu mengaku..agaknye syarat mengaku aritu camtu kot…ngaku je,sume beban kesalahan kt ariel..tu yg pakat2 ngaku aritu…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  13. Farid says:

    Takot plak kalo sme kene penjara ade versi penjara plak.. Hehe

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • gilo says:

      kalo ada versi penjara pun tidak akan ada pelakon yg sama…mungkin ada pendatang baru…WARDEN PENJARA TERLAMPAU!!!

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. nescafethreeinone says:

    berani buat berani tanggong..dalam penjara..makan tanggong, buang air besar mencangkung..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  15. mamarazi says:

    abg nara – aril dijatuhi hukuman sbb dia t’tuduh p’tama kot. hihi. yg ppuan2 tu sumer hanya pelakon. so x dpt award.. yg dpt hanyala ariel sorg maa. ok la tu. Lol

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  16. effie says:

    yg aku herannya ngn si luna maya tuh, dh tau yg ariel tu sebarkan video lucah dorang, tp still sayang n bg moral support kononnya org kat luar sana tak tahu cerita sebenar…

    tgk gamba kat atas tuh dh menunjukkan betapa sayangnya si luna konon sehidup semati, lautan api sanggup ku redahi.. tak rasa malu kah? atau sekurang2nya insaf dgn apa yg berlaku?

    tak takut ke ngn hukum Allah? sekurang2nya nampak jugak keinsafan Cut tari sedikit sebanyak, tp luna n ariel? isk, kalu dorang hidup kat kpg semerah padi dh lama kena sula nih! haha..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  17. btolla,, xadil kan undang2 mcm nie.. sepatotnya semua kena penjara……

    mungkin diorang akan dpt hukuman lg best kat akhirat nnt kot…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  18. ctm says:

    Bang Nara : Maknanya:-
    Penjara tetap penjara berserta dengan denda
    Tapi kalau dia gagal byr denda, tambah lagi penjara extra 3 bulan…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  19. myvitrd says:

    di akhirat baru dia orang jawab

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. Reena says:

    Luna Maya & Cut Tari kena gak…kena enjut dan kena main. Cut Tari ni bukan stakat kena main perasaan dia, tapi gak curang pada suami. Patutnya..dia yg kena lebih. Moralnya, 3-3 kena kutuk, kena maki, kena tadah telinga dan tebal muka.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. peace says:

    court dunia ikut bukti dan jenis pertuduhan. ppuan2 berkenaan x kena dakwa, cmne nk kena hukum. yg court akhirat tu, sendiri mau ingat la. moga terbuka hati2 mereka yg berkenaan ke arah kebaikan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  22. wau says:

    ok lah tu..nanti bila dah keluar penjara sah-sah orang kat Malaysia berebut-rebut offer job..ntah-ntah jadi pengetua aff ker..apa ker..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • huahuahua says:

      hurmm tu la…aku x pham la kalu AF neh still ramai gak yg nonton nye..sebb bagi aku,kalu betul x suka..jgan sekejap jek…pastu lyan balik..boikot jek trus..stakat rancangan2 yg melalaikan neh..satu terkubur..mcam cendawan yg menggantinye tumbuh..sedor2 le..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. MisstauruS...MisspocO says:

    ermm…nape x kawen jer diorg ni… kan senang…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • huahuahua says:

      kalu kawen..ariel kena bgi benih dia kat lunamaya je..kalu x kawen pasaran nye meluas gitu………….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. jelita~~ says:

    uishh si luna ni.. ariel dah terang2 main dgn org lain sayang lagi ko kat dia eh.. pelik

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. kata aku says:

    moga semua yg berzina yg edar tu segera bertaubat! denda mcmana skali pun tapi bertaubatlah dan menyesali diatas penzinaan itu.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  26. fifi says:

    mcm mane time aku sekolah dulu boleh minat ngan ariel ni ha….lagu2 die pn aku layan…skang nak tengok muka dia pun aku dah geli…aisehh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. alina says:

    kan ariel kena tgkap sbb membuat & mengedarkan video tu..& none of them yg kena tgkap sbb zina..lain la ariel kena charge with zina, baru la perempuan2 tu kena skali..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. comolot says:

    kesian ariel. kalau kat malaysia sure dia boleh terlepas punya. apa susah, ckp je “tu semua super impose”

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  29. kuks says:

    aiseh..geli gelemanla dgn ariel,,aku pun same,cmne la aku bleh minat ariel ni dulu,ingat lg sbb lagu mungkin nanti & ditambah muka dia yg hensem tu start aku suka kt dia. x sangka die guna muka dia yg hensem tu nk goda artis2 pmpuan indon & paling x sangka ariel ni gila seks rupanya!!!

    tp harap2 penzina2 ni brtaubat,hukuman dunia apelah sgt..bleh trlepas g.tp akhirat,nauzubillah! sorry

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  30. Ratu Tipah says:

    hahahahhahahahhaaha…ada aku kesah??kalau kat sini hukuman ringan dan boleh terlepas,nanti tanggunglah semuanya diakhirat kelak!dah tu je aku nak cakap.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. suci says:

    aku smpi lani minat ariel..aku still layan lagu2 dia..suke dgn rupa yg dia ade.. pasal video tuh, lantak dia la..yg aku th dia berbakat dalam seni. mg dia insaf dn belajar dr ape yg dah berlaku!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  32. rosila says:

    Mmg dunia dah akhir zaman…. wpun satu dunia dah tau depa dah buat dosa besaq tp tak ada riak rasa bersalah ke..kut2 malu ke kat muka depa. Selambe je usap-mengusap lg kat mahkamah.. Mmg..mmg l****t betul!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. lolyat gang says:

    jgn la penjarakan luna n cut tari
    kami lelaki seluruh nusantara mendoakan yg terbaik utk mereka berdua
    sbb kami semua ske dgn lakonan dorg dlm video tersebut

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  34. missmydirtylittlesecret says:

    huhu…xde beza ariel dipenjarakan ke tidak…dgn status vip n kekayaan die….confirm bley rasuah warden penjara bg treatment baik punya…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  35. naktengokjuga says:

    jawapan: ariel peterporn didnt please tuan hakim as much as the 2 girls did :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. Tengku Zawyah says:

    Mak suke tgok video dorg. HOT gtuuuu. laki i pon hot jugak macam ariel ni. gagah perkasa di ranjang. arrrgh. gersang kejap mak. hehehe
    btw, xde sape yg rakam pon, ariel yg gagah gtuu yg rakam sndiri.. huhu. :( teringat ngn laki i dulu.. huhu. ktorg suke main rakam2 ni.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 10
  37. torres si chelsea says:

    suke ar luna maya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  38. oooo says:

    luna ngan cut x kna sbb bkn dia pegang video…so banyak alasan boleh bagi kt cni spt terpaksa ke, x perasan ke…. ak rasa ariel kna civil law n bkn syariah law. so civil law xder hukuman zina…hukuman yang aril kna sbb edarkan video atau erti kata lain mengambil video. c

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. zr8 says:

    sepatutnya semua kena penjara

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. kaki_hujan says:

    knapa sekejap sagat kena pnjara kan baik lama..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  41. kaki_hujan says:

    2 lah bodoh bin bangan sagat dah tahu bwat benda haram past 2 nak publish kat owng ramai kan dah kantoiii…
    bangang sagat niii manusia …elok kena rejam smpai matii aje manusia mcm niii betol xsume????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  42. perodua kelisa says:

    tgk pada charge ariel kesalahannya adalah membuat dan mengedar video2 lucah tersebut. si cut dgn luna x buat dan edar video tu. ye benar dorg terlibat dlm video tu, dan kalau dorg muslim mmg slh sbb berzina. bkn cut dan luna je. ada 32 lgi artis indon yg terlibat ngn peterporn. bunge cinte (b4 kawen dgn sinclair tu). aura kasih, dll…

    adoi.. failed la artis ni.. fail menjadi role model.

    klu nak sgt buat jahat, buatla. tp pandai mkn pandai simpan.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • ain says:

      yup btul..ariel disabitkan dgn ksalahan mengedar & mbuat video lucah. Bukan ksalahan bzina. kesalahan bzina kalau kat Malaysia di bwh bidangkuasa mahkamah syariah.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. hmn` says:

    tak de sorang pun manusia kat dunia ni sebaik malaikat.. walaupun belajar sampai phd sijil penuh dinding umah tampal, walaupun berjanggut bagai, tapi kita adalah manusia hina di sisi TUHAN..hari ni kita kutuk orang, esok2 kite plak yang akan dikutuk.. amik sebagai pengajaran dan peringatan, jgn asek menghina je.. nama pun manusia, tak lepas dari malakukan dosa, samada dosa kecil atau dosa besar..
    senang nye, kalu rase kurang pahala, jangan nak menambah kan dosa.. nauzubillah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • perodua kelisa says:

      sebaik2nya. dan SENANGNYA KALAU X MAHU RASA BERDOSA JGN MASUK WEBSITE GOSIP.

      semua org pun buat kesalahan. kecil atau besar. sembunyi atau terang2an. Allah tahu semua nya. semua pun x terlepas drp pengtahuan Dia. bezanya selebriti dgn peminta industri hiburan. Selebriti dikenali. kita ambil tahu perkembangannya sbb dia public figure. sbb kita suka hasil seni dia. kita nyanyikan lagu dia. hargai hasil seni dia. maka apabila dia tersilap langkah, kita terkejut. sbb dia ikutan. skg dia kecundang. bukan kita gelak2kan dia. bkn kita suka2 hina kutuk2 maki dia. kita amek iktibar.

      JGN DUK PRASAN BAGOS SGT.

      hmn,,
      tutup laman web artis. amek air smyg. g smyg. jgn tambah dosa ko. nauzubillahhhhhhhh…..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
  44. perodua kelisa says:

    sebaik2nya. dan SENANGNYA KALAU X MAHU RASA BERDOSA JGN MASUK WEBSITE GOSIP.

    semua org pun buat kesalahan. kecil atau besar. sembunyi atau terang2an. Allah tahu semua nya. semua pun x terlepas drp pengtahuan Dia. bezanya selebriti dgn peminta industri hiburan. Selebriti dikenali. kita ambil tahu perkembangannya sbb dia public figure. sbb kita suka hasil seni dia. kita nyanyikan lagu dia. hargai hasil seni dia. maka apabila dia tersilap langkah, kita terkejut. sbb dia ikutan. skg dia kecundang. bukan kita gelak2kan dia. bkn kita suka2 hina kutuk2 maki dia. kita amek iktibar.

    JGN DUK PRASAN BAGOS SGT.

    hmn,,
    tutup laman web artis. amek air smyg. g smyg. jgn tambah dosa ko. nauzubillahhhhhhhh…..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 10
  45. insan says:

    x adil…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • limau mandarin says:

      kuikuikui..
      ntah2..ariel dah bagitau hakim
      tuan pengadilan, ngak ape2, hukum aje saya..bebasi mereka, saya sedia tanggung hukuman bagi pihak mereka.. caya lah beb, ni baru jantan sejati!!!protect pumpuan gitu..hehehe..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. Nescape Panas says:

    hebat ker si ariel ni??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. yazid says:

    mari semua kita beristighfar.. jgn terlampau ikutkan nafsu amarah kita..
    kita xda kuasa utk menghukum. hanya Allah yg boleh menghukum.. kenali asal usul kita, insyaAllah xkan tersasar jauh.. amin.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  48. sayonara says:

    FYI video porno gratis ni sbnarnyer laptop mamat indon si ariel ni kne curi..then..org yg curi laptop dier ni sebarkn video indon2 hina ni buat sekss….haha…dier ni ak rser la kan…msuk pnjara sbb indon malu..kununye diorg ni tegas la dlm menangani kes2 sosial..padahal melambak kot majalah playboy, pelacur n mcm2 lg..indon bengong la konklusinye..hahah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  49. Thinker says:

    Dunia akhir zaman….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. qaseh says:

    so far ariel dh dapat bahagian die sikit~ seterusnya, Tuhan je yang tahu perancanganNya…..hurmmmm kalau nk ikutkan, ramai lagi artis yang macam tu aku rase….cume tak kantoi je… silap2 kat malaysia pun ade..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  51. mikan says:

    bukan indon tu open kah pasal lucah2 ni.siap bawak plakon2 lucah antarabgsa spt maria ozawa n tera patrick belakon pilem indon..mcm takde plakon len nk bwak blakon.nk gak plakon lucah.motif?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  52. papelaweyh says:

    punya pasallll laaaa…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. bebek says:

    yg salah besar Ariel sebab dia rakamkan dirinya berbugil dan melakukan aksi cumbu asmaradana lepas tu dia tak jaga betul betul bahan rakaman itu.. Yg salah besar juga orang yg uploadkan, burn di cd dan sebarkan bahan2 tu di internet, mms dan pelbagai forum lain – siapakah orang itu?? Jika dapat.. sumbatkan saja orang tu dalam penjara selama 6 bulan tanpa makan dan minum atau lemparkan saja dia di benua Antartika selama 3 hari 3 malam tanpa baju tebal… Luna Maya danCut Tari pula tak salah.. mereka tak tahu si Ariel nak rakamkan aksi ghairan dan pans itu ke dalam kamera.. mereka cintakan Ariel dan Ariel cintakan mereka….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  54. bebek says:

    lagipun di dunia ni banyak betul orang lelaki yg kuat nafsu seks mengalahkan singa dan harimau – antaranya bekas pemain bola keranjang NBA USA, Wilt Chamberlain yg mempunyai 20,000 teman wanita. Raja Swaziland yg mempunyai 100 isteri, pengasas majalah Playboy – Hugh Hefner yg meniduri 10 isteri 1 malam sepanjang hayatnya, vokalis kumpulan KISS Gene Simmons yg meniduri 3,200 wanita, Tiger Woods, Perdana Menteri Itali Silvio Berlusconi yg sukakan aksi hangat., Julio Iglesias – penyanyi seksi yg dikatakan membuntingkan ribuan wanita sehingga mempunyai 1,500 anak!!! Semuanya ini tak diambil tindakan pun!!! Ariel hanya berasmaradana dengan 2 wanita saja – Cut Tari dan Luna Maya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • Erin says:

      Tw xpe.. nk selesaikan semua.. jgn nk aibkn org lain.. Cut dh kahwin.. bgla ruang dia bahagia..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  55. Erin says:

    Byk gak porn video org lain kt luar sana tp t’lepas.. so, apa nk bising sgt if Luna & Cut x kena…
    Akhirat nnt ada pembalasan dorg..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  56. nazirah says:

    mgkin sbb tuduhan yang dikenakan “membuat dan mengedar” jadi sebab tu dia sorang yang kena..law punya term kan…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  57. me says:

    abg nara silap pham ni…rasenye ariel kena penjara..atas tuduhan membuat dan mengedar…bukan sbb “melakonkan” aksi dlm video tu…sbb tu luna maya n cut tari xkena..sbb bukan dorg yg buat n edar video tu…

    tp kan..cam logik plak..pelakon aksi tu sndri nak edarkan video yg aib kan diri sndri kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mikan says:

      mmg tak logik…takkan ariel nak edarkan plak..kalo ariel yg edarkan knapa bila dh tsebar meluas dia tanak ngaku,spatutnya sblm dia edarkan pun dia dah tau benda ni akn tjadi.tapi tula…sapa suruh rakam.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. hamba says:

    walau bagaimana pun menurut hukum Islam..mereka yang Islam dan berZINA , sabit kesalahan dimestikan sebatan 100 kali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jengking says:

      ……stuju d0ng!..=)… hukum dunia gtu donk, akhirat ketahuan dia ngak taubat lagi kecelakaan…
      kita g suruh sebagai Islam kena amar ma’ruf nahi mungkar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. mikan says:

    sapa ckap luna maya tak tahu dirinya dirakam.dia sempat jeling2 lagi kat kmera n tlong pegang lagi kmera..ariel sorang kna sumbat lam pnjara sbb ksalahan sngaja mngedarkan.tp btul ke ariel yg edarkan…kat mlaysia dulu kes ella n jojie.jelas2 muka dorang.tak kena apa2 tindakan undang2 pon.indon plak lain cerita..filem dorang mengalu2kan plakon lucah antarabgsa belakon.apekebodo..wlupon tak telanjg lam pilem tu tp org ttap tgok dorang sbg plakon lucah.apa motif bawak plakon lucah blakon filem?ini sdah mnunjukkan keterbukaan benda lucah kat indon..tp bila ariel rakam adegan asmara then video tsebar boleh2 kna penjara.apa da..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. sadis says:

    bnda da jdi, kite xtaw pe cter yg sbnrnya.. hope mereka insaf ngn prbuatan mereka 2.. tp law slepas trsebar ni xnk insaf lg, xtaw la nk kte pe.. sal luna maya 2 wlaupun ariel tdo ngn cut tari, n dia still syg an ariel 2, aku ase aku fhm prsaan dia.. sbb aku pon prnh ase bnda yg sama.. cternya msh bru lg, kami ni bkl nk brtunang thun ni.. semua fmily da taw.. mlh da wt skit2 prsiapan.. tp aku trtgkap yg bkal tunang aku ni tdo ngn pmpuan lain.. mlh pompuan 2 tnpa sgan silu cter kt aku. ble aku tnya bf aku 2 pon reaksi yg dia tnjukkan mcm sume 2 btol wlaupun dia xnk mgaku.. so, aku tnsion sgt, then mtk ptus.. tp skg ni aku ase, aku ley maafkan dia, n aku akn trima dia blk, wlaupun dia curang ngn aku.. bkn senang nk lupakan org yg kita syg.. sbb stiap org de lakukan kslpn, cuma kslpn 2 jer yg berbeza..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. patut semua sumbat dlm penjara…kasi sebat sekali.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sextherapy says:

      pas tu kluar -mesti lesson learned – this time lose the camera ……kkkkkkk.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. malaysia bila plak?berlambak2 bukti kat luar sana tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Ariel Peterpan Kena Penjara 3 Tahun 6 Bulan, Luna Maya & Cut Tari ……

    […]FYI video porno gratis ni sbnarnyer laptop mamat indon si ariel ni kne curi..then..org yg curi laptop dier ni sebarkn video indon2 hina ni buat sekss….haha…dier ni ak rser la kan…msuk pnjara sbb indon malu..kununye diorg ni tegas la dlm menangani …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. truly says:

    Ariel, ditunggu video terbarunya part 2 ya, hahahhahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0