Written by AbangNara | January 6th, 2011

ariel dihukum penjara 5 tahun

MAHKAMAH Indonesia hari ini menjatuhkan hukuman penjara 5 tahun dan denda sebanyak RM85,000 ke atas penyanyi Kumpulan Peterpan, Ariel atau nama sebenarnya Nazriel selepas didapati bersalah terbabit dalam mengedar dan merakam video hubungan seksnya dengan dua artis, Luna Maya dan Cut Tari.

Hakim, Rusmanto ketika membacakan hukuman turut menyelar Ariel di atas sikapnya yang enggan mengaku bersalah walaupun beberapa saksi jelas membabitkan kesalahan yang dikenakan terhadapnya.

Kata Rusmanto, enggan mengaku salah itu telah menyebabkan dia dihukum penjara dengan berat, terutama kerana menyulitkan proses mahkamah dan penghakiman.

Pada masa sama, katanya Ariel sebagai artis dan idola sepatutnya menunjukkan teladan yang baik kepada masyarakat, sebaliknya terbabit dalam perbuatan jahat dan keji yang mana rakaman video itu boleh diakses oleh mana-mana pihak di seluruh dunia.

Pendapat anda? Wajar atau tak wajar?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

158 responses to Ariel Peterpan Dihukum Penjara 5 Tahun Dan Denda RM85,000

  1. gemuk says:

    wajarrrrr

    0
    0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      semoga semua yang bergelar manusia mengambil ikhtibar akan hal ini….

      0
      0
      • MuJE says:

        apesal ariel sorang yang kena?

        mesti luna maya ngan cut tari dah g goda hakim tuu…

        0
        0
        • milix says:

          wajar sbb
          -berzina….++bini org
          -merakam
          -dah kantoi tp xngaku smpi susahkan byk pihak
          -menyumbang kpd pningktan gejala tsbut kat sana….+sini
          -harammm
          tp bab edar rsnye bukan dia..yela xkn nk aibkan diri sendiri…tp puncanye dia la…yela sape suh berzina..rakam plak tu….moga cepat2 tobat….luna & cut ..ermmm…kompius gue

          0
          0
        • Anuar Ibrohim says:

          Ariel bukan disabitkan kesalahan berzina tapi mengedar filem lucah…BODOH LE PEMBACA BEAUTIFUL NARA

          0
          0
        • aku sha says:

          ya! Xpuas hati… palaku perempuan juga harus dihukum…

          0
          0
        • eliz says:

          ariel, sedapnye cuma 20 minit
          tapi, seksanya sampai mati di cerca orang

          malaysia bila nak buat gini?
          slumber je gambar comolot pastu claim PHOTOSHOP!

          0
          0
        • hehe..

          mana ko tau 20 minit..?

          0
          0
      • Lipstick Hijau says:

        mmmm….syg…berbakat tp perangai mcm setan….sy masi minat dgn lagu2 peterpan….fresh…

        0
        0
    • Blog Sensasi says:

      kat mesia lepas je kan
      cukup sensasi berita tentang Ariel Peterporn ni kan..seSensasi Blog sensasi

      Dengarnya Penyimpan mohor besar raja2 nak bersara esok..ada kat Blog Sensasi …nanti sapa lak nak umum raya huhuhu

      0
      0
    • mmmmm says:

      padan muke……….hahahahaha damn u…………

      0
      0
    • sayer says:

      setuju gilerr…sepatutnye kat mesia ni pun wat mcm tu..ini tidak..contoh terdeket si memek dengan normiang tu….name je negara islamm..tp undang2 islam idop segan mati x mau! dengan alasan ramai2 artis “itu super impose” super impose taik kucing le

      0
      0
    • montel says:

      ni seperti kes cemburu antra bekas teman wanita dan teman wanita dan akhirnya timbul perkara hasut menghasut kerna sikap tidak puas hati ataupun timbulnya perasaan ingin balas dendam. Ariel seorang yg baik dn dia jg manusia biasayg mmpunyai perasaan..jika benar dia yg melakukan pasti dia akan mengaku kerna dia tahu baik buruknya sesuatu perkara dn dunia akhirat.sekiranya dia tidak mengaku tidak sepenuhnya dia bersalah.jika diberi masa utk membuktikn siapa lelaki dlm filem lucah itu adakah dia btul2 ariel.sekiranya ‘mirip’ saja itu tidak bermakna ia ‘sama/serupa/memang dia’.

      0
      0
      • montel says:

        kenapa cut tari dan luna maya tidak turut sama di denda sebab mereka jg terlibat??..mengapa Ariel seorang saja yg ditahan seolah-olah dia yg terpaksa menanggung dosa luna dan cut tari???Luna dan Cut Tari buktikan jg yg kamu adalah kaum hawa yg punya harga diri dlm dunia.jika benar Ariel bersalah, mengapa dia tidak mengaku?

        0
        0
  2. emancloud says:

    abes luna maya ? goyang kaki kat rumah?

    0
    0
  3. Sandra says:

    habis tu yang yuna dengan cut tari macamne pulak ?

    0
    0
  4. Chenta says:

    wajar…kalau boleh hukuman lebih berat patut diberikan…..

    0
    0
  5. gosipgurl_fea says:

    Takziah…

    0
    0
  6. kau dan aku says:

    luna maya n cut tari harus btanggungjawab juga~~~~

    0
    0
  7. Rapunzel says:

    Dulu aku minat giler kt ariel @ peterpen ni…siap beli album lg…huhu…

    skrg rasa mcm bdohnya minat bagai nk rak dgn dia ni….

    yg dia ni ssh sgt nk mngaku b’slh pesal eh??…

    klu blh kenakan dia hukuman yg lebih berat lg…

    0
    0
  8. mangga says:

    padan muka. dasar end*n!!

    0
    0
  9. nadiah says:

    takziah airil !

    btw 1st :)

    0
    0
  10. setia says:

    wajar..prngajaran kepada org yg sewaktu dengannya…

    0
    0
  11. wanida says:

    hukuman yang wajar..

    0
    0
  12. hoho says:

    sgt2 setuju!!!!

    0
    0
  13. hafiz says:

    haha..padan muke..buat taknak ngaku plak

    0
    0
  14. sereng says:

    akhirnya…

    0
    0
  15. zura says:

    STUJU sgt2.. tp hrp2 tindakkan itu pun di lakukan pd artis msia jgk

    0
    0
  16. tora aman says:

    bila malaysia nak wat cam ni? artis malaysia selamba jek sronok2 atas katil. bila kuar video kat tenet kuar la alasan pelanduk dua serupa, superimpose lalala. pihak berkuasa pun tarakesah. wow tahniah mahkamah indonesia! walaupun hukuman bukan atas sebab kesalahan syariah (zina) tetapi atas sebab rakaman dan pengedaran, dia tetap dihukum walau pernah jadi vokalis band terpopuler suatu masa dahulu.

    0
    0
    • pang5dalam says:

      Sokong pndgn Tora….nasihat untuk ariel…kalau nak rakam video tu buatlah di Mesia…mesti selamt n xkan didakwa….Klau x caya tanyala artis2 kat mesia ni.. ;-)

      0
      0
  17. semua pihak dlm video klip dan yang bersubahat mengambik video tu utk di sebaq patotnya di hukum gak neh…

    0
    0
  18. CT says:

    Wajar untuk Ariel..
    tp yg dua pompuan lg tuh camana??

    0
    0
  19. lolyat gang says:

    kesian ariel
    aku support dorg wat 3gp lucah
    best pe
    haha

    0
    0
  20. BumbleBee says:

    awat x sebat sekali? setakat 5thn..pastu dlm jel leh isap2 rokok, x puasa…hmmm for me still x cukup berat pun hukuman ni.

    0
    0
  21. siput says:

    nazriel ilham..tgk buletin utama tdi kena 90 juta rupiah…85 ribu je rupenye..ahha..

    0
    0
  22. anak brunei says:

    memang cukup berat dah hukumanya.. didunia, kalau di akhirat lagi dasyat..masyallah,semoga Ariel sedar Dan bertaubat semasa Ada kesempatan..tapi kita org tetap suk a dgn lagu-lagu peterpan..

    0
    0
  23. JoeMS says:

    tak wajar. tidak adil. sepatutnya semua yang terlibat di dalam video tersebut juga di dakwa dan di denda. dunia sekarang memang selalu menangkan wanita dan menganaiya lelaki.

    0
    0
  24. ShishaBest says:

    tak wajar….. kerana tidak adil!!!

    0
    0
  25. skyjuice says:

    ni bukan kes rogol kn…ni dasar suka sama suka..kenapa ariel je yang kena ek..

    0
    0
    • wak kordi says:

      ala ni mcm kes bang anwar vs saiful la. pendakwaan cakap kes suka sama suka tiba2 bang anwar sorang yg kena. si saiful dubur buasir x kena pulak. ariel rasenya bole kontek bang anwar mintak nasihat. sekapal la katakan

      0
      0
  26. Lynn says:

    kes datuk sosilawaty senyap pulak.

    0
    0
  27. berukindon says:

    luna cuttari pun patut di hukum…gila wang punya kuasa terlepas….patut juga julia perez yg guna coli laser pun di penjara kerana beraksi lucah kat stadium…..pengadilan yg tak adil

    0
    0
  28. @gap208 says:

    belum jatuh salah la… tapi baru cadangan hukuman oleh pendakwaraya

    0
    0
  29. Amier says:

    Alang2 nak buat gambar guna kamera HD .Maria Ozawa bintang porno Jepun dah bagi green light nak jumpa Areil.Ranaplah pulak lepas 5 tahun ni.

    0
    0
    • mokcik says:

      haha.. sat lg x ngaku plak bertenet ngan MO tu..
      mo kene tunggu lg lima thn .. timetu dh serabai dh

      0
      0
  30. Anabobo says:

    Npe xsula ? Xde r mengatal lg.bpe byk pmpn dia sentuh.lelaki pon lyn gak. Semua dia rembat

    0
    0
  31. Teruna says:

    wajar kenak hukuman laserin sampai mati la lho! haha. bbzzzzt~

    0
    0
  32. pizza says:

    5 tahun? Ringan je tuh. Patut hukum sebat 100 kali, baru betul2 jadi pengajaran kt masyarakat.

    0
    0
  33. didi says:

    alhamdulillah dia kena penjara…smoga jgn ada maksiat bleluasa lg..artis malaysia bila nk wat mcm ni plak..

    0
    0
  34. lempicka says:

    laki +perempuan..=sama je….

    0
    0
  35. guamari says:

    aperpun aku tetap suka die! ops..terlebih sudah!

    0
    0
  36. chinchau says:

    Artis artis kat malaysia ni pun ramai yg wat macam tu , tapi wat x kesah je …….haha

    0
    0
  37. Bila Malaysia Nak Camnie? says:

    Bila Malaysia Nak Camnie?’

    1st untuk masuk mahkamah:

    NORMAN & MEMEY..haha

    0
    0
  38. You've been tangoed says:

    Patut Ariel ni kena REJAM sampai mati, lagi bagus !!!

    0
    0
    • Roooney says:

      LOL dia pun manusia juga.

      0
      0
      • Roooney says:

        Ada ramai lagi manusia yang patut di rejam, contohnya pembunuh Aminulrashid tu.

        0
        0
        • petra_dubies says:

          SEBAIK2 HUKUMAN. SOKONG You’ve been tangoed

          0
          0
        • dun says:

          errr…yg depa dok bincang ni hukuman yg telah ditetapkan oleh alquran bagi penzina iaitu hudud…setakat ni pembunuh punya hukuman untuk undang2 islam adalah qisas namanya dan bukannya hukumannya adalah bunuh, bukan rejam…

          kamonlaaa…basic je nih…konsisten la dengan post2…mane bleh rejam pembunuh…pembunuh hukumannya bunuh jugak, itupun kalau dia betul2 bersalah kerana membunuh la..

          ish..kan da lari topik..malas tol aku nak hujah panjang2 nih…kang hujah panjang2 kang, kene cop sombong lak…haih…

          0
          0
        • sani says:

          haha…aku suka style ko dun…toy with him…sempoi
          tapi ko jrg beri komen di bn ni b4 this .xcept di ntry gay tu..again i like yr style man…cool as cucumber
          if i could rate best commentator di bn , i choose you base on ntry gay tu…keep it up dude!

          0
          0
        • sani says:

          r u sure u r not fop….maybe not…ko ada style tersendiri…rugged cket…

          0
          0
        • sani says:

          so ko tak suka statement aku, tak apalah, tapi bagi aku bab agama, i prefer miss fop and pizza sebab fakta mereka kaw kaw….but when it come to the art of arguing i think you win….ikhlas tu…

          0
          0
  39. non-stop says:

    sedapnye sekejap… hukuman smpai 5 thun…. duduklah kau kat situ! sepatutnye pompuan2 tu pun kena tahan gak… tepuk sebelah tgn takkan berbunyi! lebih2 lg yg isteri org tu…

    0
    0
  40. warden penjara says:

    banduan dalam penjara tengah tak sabar tunggu ariel masuk nih. first night mesti kena kaw2 punya… haha

    0
    0
  41. SWEET says:

    KALAU LAH ADA UNDANG2
    BEGINI DI MALAYSIA
    KAN BAGUS

    0
    0
    • Roooney says:

      Kenapa bagus kalau ada undang undang ni di Malaysia?

      Haha, ni namanya undang-undang orang Kampung.

      0
      0
      • dun says:

        yeaaaa…she’s back with attitude!!

        wahai orang bandar, bagaimanakah undang2 yg dimaksudkan dengan undang-undang orang bandar?

        bincangkan dan huraikan…

        0
        0
        • petra_dubies says:

          islam xkira tinggal dimana, zaman bila, miskin atau kaya, semua hukum adil …

          ***
          Haha, ni namanya undang-undang orang Kampung.

          ayat ni memang xleh pakai

          0
          0
  42. Lolito says:

    hah padan muke ko…mang patot pown…dah beromen nk kecoh…

    0
    0
  43. tukang sebat says:

    kenapa x sebat je………die ni islam atas nama je ke?…

    0
    0
  44. petra_dubies says:

    kalo nak kira wajar atau x,,,
    aku pilih tak wajar…

    sebaik2 hukuman kita kena ikut Hukum Islam…

    0
    0
  45. Roooney says:

    Damn.

    This is hak asasi manusia.

    Video tu pun purposely dia ambil untuk personal collection dia sendiri. Bila masa pula nak edar kan?

    Kalau aku lah, aku dah keluar dari Indonesia migrate other countries.

    Damn!

    0
    0
    • effie says:

      mmg dia buat tuk collection, tapi pada masa yg sama dia mmg edarkan..sebab dia dijatuhkan hukuman pon, atas kesalahan merakam dan mengedar, bukan sebab berzina..

      berzina tuh dh satu kesalahan, berzina ngn bini org tuh pon dh menunjukkan betapa jahatnya ariel nih, tak mengaku dia terlibat dlm video lucah tuh menambahkan persepsi jahat org ramai keatas Ariel, tindakan dia merakam video lucah sendiri menunjukkan betapa kuat fantasi seks si Ariel nih.. bg aku hukuman penjara 5 tahun takkan berbaloi kalau dia masih Ariel yang sama seperti sebelum ini..

      0
      0
    • dun says:

      alaa…maknanya si roooney ni pun ada koleksi sendiri gak…tu yg die back up gila2 tu…

      tp seandainya kenyataan ini tidak betul, aku minta maap siap2la…pasal aku tak suka nak fitnah2 nih…haihhhh…

      0
      0
  46. lemonate says:

    Pengajar tuk ARIEL harap pasnie dia Bubah…+ artis2 lain org kiter2 yg pernah wat keslhan mcm nie pun minta BERTAUBAT lah jgn TAU BUAT jerk…tp TAK adil for him coz klu tak ada pasangan wanita tak jd jgk BND nie kan?so pihak polis n mahkamah INDON shud do sumthg pada luna n cut tari coz memalukan WANITA ISLAM
    Luna-Adk gadis yg bertatu n berzina
    Cut-Isteri org yg berzina+ada ank & ank tue akan malu sepanjang hayat if tau mak dia wat per skrg!

    0
    0
  47. Reena says:

    Kalau kat Acheh, masak dah tiga-tiga ekor tu..sebat dpn org ramai jawabnya..apapun semoga menjadi iktibar kpd semua. Nikmat hanya sementara..bala datang bertimpa-timpa.

    0
    0
  48. mia edora says:

    wajar. memang patut dikenakan hukuman seberat2nya dah ler tu dah pandai main tapi taknak mengaku plak…sendiri mau tau..

    0
    0
  49. lemonate says:

    Juz nak share good news n story pg2 Jumaat nie…Dr.SMS n His Wife Dr.Halina akn spt 1st baby July nie:D

    0
    0
  50. peace says:

    x wajar langsung….

    0
    0
  51. +Negative says:

    tak wajar. biar semua kena! tapi yg musykilnya, sabitan c ariel ni sb mengedar video lucah tapi sebenarnya pelakunya orang lain! Kira2 semua pun patut kena la

    0
    0
  52. *blur* says:

    minta maaf lah..tp rasa tak wajar..kerana hukum jatuh atas pengedaran video tersebut..ariel adalah pelaku, bkn pengedar..harus d bicarakan d mahkamah syariah, mengikut perundangan Islam baru la ariel/luna/cut boleh d sabitkan kesalahan atas perbuatan berzina nya..tp sya ni bkn peguam, baca pun baca laman gosip..pam anderson ngan tommy dulu pun terkantoi jg..diorg saman org yg mengedar..tak pulak mahkamah jatuhkan hukuman kat pam anderson tu *peace*

    0
    0
  53. zieza says:

    sepatutnya hukuman mcm ni utk org yg buat jenayah seperti membunuh & merompak…baru adilkan..

    0
    0
  54. adus..

    mana pegi page pasal ramona jelir2 lidah tadi..

    syok2 nk drop komen dah hilang..ke kena delete..

    0
    0
  55. ila says:

    patot sula jew..kat cna..kesan tersebar video tu kot2 tah budak bawah umur..atas umur tengok..virus perosak..puncanya org2 mcm nie ler..kalu da mati pow mesti ada lagi yg nak tengok..nie la bahananya..

    0
    0
  56. yuyu says:

    emmmm…pakal jer dia artis…klu org biasa2 tkde pulak kene..tulah da jadik artis kenelah bertapis tingkah-lakunya..semua diperhatikan….ada ke org nk tunjuk perkara tk senonoh kt org lain..tentu2 lah ada org sabotaj…….ptutnya ariel yg saman org yg mengedarkan video tuuu…privacy tuuu….tk masuk akal langsung…

    0
    0
  57. Citra says:

    Takziah .

    0
    0
  58. student bandung says:

    mcm patut beratkan lagi..hahaha..
    luna maya best je g tgk bola aritu kt GBK..
    kih3..

    0
    0
  59. misssasa says:

    lerrrrr..x adil la…
    kalu nak hukum…biarla..hukum semua..takan sbb dia femes je nk hukum dia seorg…

    yg ppuan tu x dipaksa pun…kira x adil la…harap kat malaysia ni kerajaan akan ambil tindakan tegas..

    0
    0
  60. fcukk says:

    bagus lah hukuman ini… kat malaysia pun buat cara cam ni kat artis yg berlakon gambar porn, gambar bogel..dan lepas tu senang jer terlepas dan menipu itu bukan gambar dia…lepas dah berlakon balik kat drama tv…. cam linda rafar..dn lain 2…

    0
    0
  61. ntahapaapantah says:

    mcm gni peterpan R.I.P a’.. 5 thn gler lama nk tnggu si ariel ni lps..

    0
    0
  62. gigi kayu says:

    tidakkkk
    jagan jel dia…dia best

    0
    0
  63. safa says:

    semoga jadi pengjaran bt semua artis di Malaysia..ni baru hukum dunia..belum akhirat lg..harap2 beliau bertaubatlah

    0
    0
  64. Tiffany says:

    Not worthy at all. 2 perempuan yg nak buat seks secara suka rela terlepas camtu je. Hukuman penjara saja tak cukup untuk penzina, walaupun dia disabitkan atas kesalahan mengedar bahan lucah (whatever~).

    2 perempuan tu pun patut dihukum. Takpe la, kalau diorg terlepas hukuman dunia, hukuman Allah menanti di sana. Allah Maha Berkuasa.

    0
    0
  65. msmifa says:

    ADALAH WAJAR SGT2 HUKUMAN LEBIH BERAT!!!

    0
    0
  66. rozrej says:

    X WAJAR!!!! Mana adil…kalo nk hukum, hukum manusia yg mengedar tu skali. Bodoh lah!!!

    0
    0
  67. haji rono says:

    Perempuan-perempuan yang terlibat dengan Ariel tu tak dihukumkah ? ini tidak adil….itulah, siapa suruh rakam aksi sendiri…?

    ………………………..
    Download sekarang:
    Ebook – Tips 15 Cara Memikat Hati Wanita.pdf

    0
    0
  68. dun says:

    how bout wan nor azlin???

    damn…

    0
    0
  69. sha87 says:

    XWAJAR LANGSUNG!!!!!!!Tolonglah..I love Ariel so much..apa pun yg die buat,die tetap di hati sy..hati sy xpernah brubah utk meminati die..die x bersalah..knapa die je yg d hukum sdangkn rmai lagi yg kat luar sna buat kerja yg lebih teruk dari 2…sebab die terlalu famous ker?????????

    0
    0
    • pizza says:

      Jgn macam ni dik… napa ckp dia tak bersalah? Dia seorang PENZINA!!!! Nanti lps habis hukuman, kalaulah dia berzina dan mencelakakan ahli keluarga awak (nauzubillah), nak minat lagi ker? Jgn obses pada artis, rebah awak nanti.

      0
      0
  70. LArc En Ciel says:

    ntah2 ariel ni ditakdirkan insaf mase dlm penjara. blaja tentang agama, bile kuar, tup2 pakai serban, besara dr dunia glamer trus jadi bilal kat mane2 masjid. mane tau… kita yang dok kutuk bagai nak rak ni tetap camtu… ye ar… klu tuhan nk terbalikkan keadaan .. kan? mcm drama ‘antara garisan’….

    0
    0
  71. miss wawa says:

    memang padan muka ariel! sape suruh rakam?tak takut kena aids ke? tapi memang tak di nafikan ariel memang gorgeous!

    0
    0
    • dun says:

      so does luna maya and cut tari!!both of em were very amazing especially when ariel on top of em on bed…duhhh…

      0
      0
  72. teratai says:

    luna ngn cut tari xkena ke?ptt bg hukuman gak dok kt pusat pemulihan ke bg mendalami agama islam nie..

    0
    0
  73. mefirst says:

    ariel jak kena? so porn stars indon yg blambak tu tak kena? tak de plak org saman sdgkn muka da terang-terang kat situ….or sbb semua porn stars ni da ada “lesen” n dibenarkan oleh gov untuk buat benda tu? hahaha what the hell. ariel patut amik lesen b4 rakam aksi mlampaunya tu.

    0
    0
    • dun says:

      tu ah…setau aku indonesia mmg ade modelling2 ala bogel nih…siap muke terang2 dgn high resolution lagi…tak kena pape pun…haihhh…

      ariel ni dikire kalangan yang bernasib baik la pasal kena tangkap dan penjara…

      aku ckp bernasib baik pasal die diberi peluang untuk bertaubat dan berubah…
      kan tanda2 tuhan masih syg kat kite apabile ada seseorang menegur akan perbuatan salah kite…haa…

      kuikuikui…

      0
      0
  74. sofea says:

    wajar. oi mesia! bila lagi nak wat?

    0
    0
  75. Fan Peterpan says:

    belum lagi la.. baru DITUNTUT belum DIJATUHKAN hukuman..
    if didapati bersalah baru dikenakan hukuman yg 5 tahun tu..

    0
    0
  76. Peminat Cut Tari yang Bogel says:

    vdeo ngn cut ok r gak tp y luna 2cam hmpeh sket..xp vdeo ak j low,haha..tp y ckp vdeo ngn laki 2mn?biseks k die??hebat2..

    0
    0
  77. kuks says:

    laki cut tari rilek je yek biler tau istri die wat seks dgn laki lain..siap bleh trime bagai lg,’aiman x kesah’ gitu..aq rase laki die pun 2×5 je,ade bini kt umah,tp still ‘makan luar’.tu pasai die x kesah..rilek je..win-win situations! heheh

    0
    0
  78. Kalu Ariel dipenjara, Peterpan mcm mane agak2nye?kena bubar ke?atau kena tunggu vokalis die gak 5 tahun lagi kuar dr jail?

    0
    0
  79. Jus Oren says:

    abih, luna n cut tari apa hal?? alaaa..ni pasal kantoi jek ariel kena jel. padahal kat indon tu belambak lagi adegan2 camtu… rakyat indon bukan betul sangat. nak salahkan ariel plak. sebelum ariel kantoi takkan xde menda2 camtu. show2 lucah pun belambak..blahlah!!! kalo ariel salah, luna n cut jel la skali. apahal lak dia sedap bebas gitu?? tah pape!!!

    0
    0
  80. gigit says:

    1.luna maya n cut perlu juga didakwa kerana jelas mereka berzina.
    2.lepas ni boleh dengar lagu2 baru luna maya kat radio2 di malaysia dan vedio2 clip lagu peter pen di malaysia.kerana kita akan sentiasa meminati lagu mereka walau apa pun tingkah laku mereka,…tahniah.

    0
    0
  81. Abang says:

    isk, x puas hati aku, klu ariel kena, luna ngan cut tari mesti kena jugak. Dah sedap sedap pastu boleh goyang kaki kat umah. Cut tari lagi teruk da ada suami pon buat zina, luna plak pon berzina jugak ngan ariel. Apsal biler kantoi ariel jer yang kene. Padahal dua dua salah. Pelik la. serius shit aku x puas hati kat cut tari ngan luna.

    0
    0
  82. cicakkubeng.... says:

    memg wajar..berzina dosa paling besar…

    0
    0
    • iwan lee says:

      memang paling besar…abis yg main dengan dia tu kene apa???suka sama suka kan???sapa yang tanggung???ariel je???wat sama2..sepatut nya tak adil ni..

      0
      0
  83. kak Timah says:

    mmg wajar..semoga dia berubah selepas ni dan selamat menjalani tempoh penjara..

    0
    0
  84. Ezah says:

    Wajar, dan sewajarnya perlu adil jugak, feed the charges fair to other singers n group band & actor n actress, org2 yg glamor gitu, se’wajarnya’ mendapat hukuman yang sama… if not why do we have to punish Ariel alone while others ‘membiak’ dgn berkembang dgn video n gmbar2 yg sama… Treat the same to other ‘PEOPLE’! Thats what we called fair before pointing on Ariel~ nasib lah korang (for yg terlepas drpd hukuman!).

    0
    0
  85. Perempuan kat malaysia ni semua bodoh, otak geliga pandai bijak berkata-kata tapi hati busuk dengan penuh taik anjing…sama je semua perempuan x kira bangsa, agama. Terutamannya perempuan MELAYU. Sembang nak lebat dgn [email protected] orang,Dia saja je nak menang bia KAUM lelaki ni malu dengan dia. BIa kita ni yang je yang hormat kat Kaum perempuan,habis korang sape nk tentukan salah @ hukum orang lain yang wat salah? lancau buto

    0
    0
  86. bebel says:

    lepas ni buat lg ya..haha

    0
    0
  87. harap2 artis Malaysia dapat ambil iktibar drp kes Ariel ini terutamanya artis2 yg suka wat rakaman 3gp tu

    0
    0
  88. iwan lee says:

    kalau nk di ikot kan,memang matut…tapi die yang buat dengan perempuan tu…suka sama suka…dan,tersebar kerana orang yg tengok…bkan dia yang sebar kan…tak perlu sampai 5tahun penjara dan wang….aku tak menyebelahi sesiapa…cuma rasa terkejut…ape pendapat korang??

    0
    0
  89. apishdido says:

    aku akan tggu kau ariel

    0
    0
  90. Positif Iktibar says:

    mereka yang komen kutuk2 ariel, adakah kehidupan anda menjadi lebih baik daripada sejak anda tulis kutukan anda di ruangan komen?

    lihat kehidupan ariel di penjara. lepas tu anda nilai sendiri. banding diri anda dengan ariel.

    jangan nak sedap kutuk bila org buat salah, tapi diri sendiri tak improve ape pun.

    orang yang dikutuk sbb kesalahannya, entah2 dah jadi lebih baik berbanding korang2 yg komen2 kutuk2 dia kat sini.

    lihat video di bawah. dan pls, nilai sendiri. diri ariel, dan diri korang.

    0
    0