Written by AbangNara | June 2nd, 2010

gambar tunang aqasha

Salah seorang pelakon feveret kami, Aqasha akhirnya melangkah satu tapak ke alam perkahwinan. Khabarnya dah bertunang dengan wanita di atas. Betul ke tidak kena tunggu pengumuman dari dia. Cantik molek jugak bakal isteri Aqasha nie. Tahniah dari kami untuk Aqasha dan tunangnya.

Lagi gambar sekitar majlis pertunangan Aqasha dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Serius lawa pelamin yang dibuat untuk majlis nie. Korang kena tengok!!! Gambar kredit kepada Avicenna Studio.

gambar tunang aqasha

gambar tunang aqasha

gambar tunang aqasha

gambar tunang aqasha

117 responses to Aqasha Dah Bertunang, Cantiknya Pelamin Dia~~

  1. wahh tup2 dah bertunang..tahniah! cantik gak tunang Aqasha ni :D

    0
    0
    • FTN says:

      nampak sweet aja pasangan berdua ni. elok sikit muka aqasha bila tak berjambang..kemas..songkok pun tinggi..jangan pegi posing macam camelia tu yer

      dah bertunang ni, masa world cup jangan gaduh-gaduh tau!

      0
      0
  2. Limau Ais says:

    Wah pelamin die ok lah.. tp tunang die memang cun melecun

    0
    0
    • makcik says:

      ni baru dikatakan bersederhana. pelamin pon biasa2 je. tapi ctk. tunang pn mekup tak tebal sgt. tahniah ye. tapi aku tak leh tgk aqasha nih. selalu sgt bw watak jahat. makcik gerun ngan ko

      0
      0
  3. natts says:

    oklah tu dah bertunang..sama lawa..

    0
    0
    • erynn says:

      Alhamdulillah….lepasni cepat2 la kawen..untuk mengelak fitnah org kate…mcm nabil dan irma tu..tgkla mcm2 fitnah yg dorang terima…kawen je cpt2 apa salahnya…kejar harta dunia dengan kejar kebahgiaan akhirat??? Lu pikirla sendiri..heheh

      0
      0
  4. insuraya says:

    ada lesung pipit..

    0
    0
    • ranggi says:

      nmpk sgt la buat2 herot mulot ke kanan lebih nk bg tayang lesung pipit tu. herot..herot..kang stay mcm tu je, bru tau lawa ke burok. HAHA

      0
      0
  5. SIOT says:

    OK LAH DAH BERTUNANG

    0
    0
  6. intan suraya says:

    kalau muka xberapa cun atau xberapa kacak duduk atas pelamin x ok gak….klau cun n ensem cm aqasha nih ok ler…kikikiki

    0
    0
  7. it's me says:

    bolleee la pelamin die..tunang aqasha suke snyum satu style hehe cube tengok smua gamba2 tu..

    anyway congrats aqasha!

    0
    0
  8. kay says:

    Haaa…ni yang ustazah Siti Nor Bahyah nak marah ni..dia kata tunang bukan untuk dipegang..
    Haa..dah!dok jauh-jauh!nak pegang-pegang tunggu kawen dulu!

    0
    0
  9. awek cun says:

    ada info mngatakan yg tunang aqasha ni baizura..iaiti mod @15 cik zura atau kacoi…entah btl entah tdk…

    0
    0
  10. ni aku la says:

    die senyum mmg cmtuh eh.rs klakar plak

    0
    0
    • Girlz83 says:

      ala..nak tunjukkan lesung pipit la 2,kalau x orang x yau yang dia ada lesung pipitkan…biasa2 je tunang aqasha..lawa lagi aku..hihihihihi…

      0
      0
      • kurus says:

        helo.. i pun ader lesung pipit taw.. kadang i tak hengat pun i ader lesung pipit.. sebab tak sakit pun law senyum…hik hik

        0
        0
  11. Miza says:

    saye pegi majlis tunang dia.. =)
    yup, aqasha tunang dgn mod @15 tu, cik zura..
    ramai yg dah tau pun..

    0
    0
    • kurus says:

      yer ker miza… alahai… i miss you lah kacoi bebeh… tak sangka ya.. aku doa kan korang bahagia hidup dunia akhirat… huhuhu…sebak taw..

      0
      0
  12. amirah says:

    cantiknyee pelamin dia.. tahniah2 kepada aqasha.. melepas sudah.. hehe..

    0
    0
  13. amirah says:

    cantiknye pelamin..

    0
    0
  14. Kancilbiru says:

    saper tunang dia ni? tak kenal pun….huhu

    0
    0
  15. nana rosli says:

    Ee eh eh.. sperti pernah ku lihat tunang Aqasha nih!!!
    Nih kak Zura aka Kacoii Mod kat @15 kan?!
    betul laa nih jura nih..hahahaha
    aku ingt ghuper zura nih, ada satu malam(not malam,tp pagi) kat kapet @15.tyme tuh dia nak quit dh dr astro.. sib baek aku tgk @15 tyme tu.. hehehe
    dia ada tunjuk gambo dia tunang, tp yg laki tuh dia tutupkan plak..
    but this tyme sume owng dh taw..hehehe
    yeayyyy, pames ko sis, masuk beautyfulnara story ko.. hahahahahaha
    anyway, congrats yer!

    0
    0
    • kurus says:

      zura dah quit??? yer ker.. aku dah lama tk masuk @15, af pun tak tengok, tengok ending jerk..sebab terlalu sibuk…
      aduyai.. zura bebeh…ko teruskan lah ceria mu okey..sabo banyak2… cakap kt aqasa, aku men men jerk cakap pipi dier cam tiup belon aritu kat cenel..huhuhu.. ko mahap kan lah haku yer..zura..aku usik ko jerk.. ko kan faham aku..huhuhuhu :(

      0
      0
  16. ajuera says:

    ini ke [email protected] si jura a.k.a kacoi..??kalau btol tahniah bt beliau kerana sdh bertunang dgn artis popular dan ensem si aqasha plak tuuuu…eh i pon jura jgk tau…ekeke

    0
    0
  17. sokong aja says:

    tahniah…

    0
    0
  18. lol says:

    apsal tunang die sneyum kepit2.nak bagi ade lesung pipit pun takyah le beria sangat.heheheheh

    0
    0
    • Sya says:

      Tu ah kan…Senyum senget dah jadiknya. Ko suke ke tak bertunang dgn Aqashah nie. Haish…dah jadik mcm senyum paksa dah senyum dia nak tunjuk lesung pipit. =) Masa tgh bersanding kang jgn lah paksa2 lesung pipit tu keluar yer~

      0
      0
  19. ainmarcello says:

    huii..
    mmg lawa noe…

    0
    0
  20. cik lopes says:

    melepas aku

    0
    0
  21. ema hairani says:

    ingin menjana pendapatan anda..
    sinila tmpat nye..
    hnya bermodalkan rm20,,jaminan pulangan modal dlm mase sehari…
    bukan sistem piramid..bukan MLM..
    xperlu cari org..
    sertai skrg…peluang cerah menanti anda…

    0
    0
  22. azs says:

    tunang aqasha ni dok tayang lesung pipit lorrhhh…sume senyum g2..not nice sgt pownn

    0
    0
  23. kiki says:

    skrg style bertunang macam nk kawin…klu dulu laki tu kena dok luar…

    0
    0
  24. wiyl says:

    apesal pmpn tu senyum camtu??nak tunjuk lesung pipit ke??dah terherot ke sane da..huhu..tapi aku tgk muke die same ngan pelakon rosnah johari tu…

    0
    0
    • kurus says:

      ahem… rosnah johari masa muda2 kan.. i leb rosnah johari..manis jer mke dier..

      0
      0
  25. suri says:

    lately abg nara citer dah kuar 2,3 hari kat blog lain baru nak kuar sini…rajin2 le ngecheck fb artis2 tuh baru la jd yg first…sy nak bang nara yg difollow bkn memfollow. ok bang nara! caiyok2..bkn apa, kita follow bang nara tp terpaksa jugak bukak yg lain sbb cpt skit…jgn mare aa..tiupan semangat ok

    0
    0
  26. noniey says:

    ye la……. npe die senyum mcm 2……
    tersenget2 plak………………………………………….
    i pon ade lesong yg berpipit 2 k………….??? ;/
    klu da ade xpyh nak senyum beriye2 mcm 2…..
    relaks jek….. kn lawa… uhuhuhuhu ~

    0
    0
  27. noniey says:

    wah, rmi plak yg pasan kn………..
    tersenget2 plak………………………………………….
    i pon ade lesong yg berpipit 2 k………….??? ;/
    klu da ade xpyh nak senyum beriye2 mcm 2…..
    relaks jek….. kn lawa… uhuhuhuhu ~

    0
    0
    • kurus says:

      helo helo… zura @ kacoi tu sebenanya nakal and ceria okeyyyy… kawan chat yang sekepala ngan i..aku taw dier tengah kuntrul gelak dier tu yang senyum gitu.. alah.. janganlah korang kate kawan i centuh.. sedih i..

      0
      0
  28. sakuramalam says:

    tahniah… mcm sedih lak pulak aqasha dah jadi milik org. cepat2 le kawin n moga bahgia hingga akhir hayat

    0
    0
  29. lynn says:

    sepadan…

    0
    0
  30. liza1979 says:

    cam senyum paksa lesung pipit je.. cuba natural.. mesti cantik.. sbb tuan punya diri mmg dah cantik..

    0
    0
  31. miss_pinky says:

    yup,mcm senyum pkse je.
    org len pn ad gk lesubg pipit =,tp,xde ar over de.
    haaha.

    0
    0
    • kurus says:

      ZURA BEBEH.. kang law sanding.. ko senyum lagi dengan seikhlas-ikhlas dan seceria-cerianya hokey..
      (serius, aku hader 5 bijik lesung pipit..bertindih2..) lalalal

      0
      0
  32. Daleela says:

    biarlah dia nak senyum kot mana pon korang ni.. Anuar Zain nyanyi sengat korang tak bising pulakkan.. Saje jek nak provok.. harharhar.. Macam Nana Era jek..

    Sampai hatimu aqasha…

    0
    0
  33. hazlin says:

    ntah nye lantak die ler nak senyum camne pung…..

    0
    0
    • gadisjingga80 says:

      btul tu lantak dia lah nak senyum mcmne kan yg penting
      dia dah jadi pilihan hati aqasha..
      kita doakan aje diorg bahagia kan kan

      0
      0
  34. farah says:

    lawa pe die senymu

    0
    0
  35. Wawa Hotaru says:

    tahniah….

    0
    0
  36. Hmmm…teringat dulu2 dia ngan Umie Aida, kwn tu pn dh kawin Datuk Paduka.

    0
    0
    • kurus says:

      baru teringat..umi ngan aqasha dulu lak kan.. tp betol ker ? umi kan dah berumur.. aqasha baper tawun ek?

      tapi baizura ni cantik asli, tk der cocok2.. idung memang mancung.. tkyah tambah semen..

      cuma kacoi, leh trim kan sket tk kening kt dekat idung tu.. jangan condong sangat..biar kan lebat sket dulu lah.. pastu..trim atas sket. nampak lembut..selembut wajahmu itu…yang lain2 sudah purrrrpekkkk….mwaahhh

      0
      0
      • gadisjingga80 says:

        umur bukan alasan sekarang niii…
        tapi dah tak ade jodoh sebenarnya…
        ade hikmah d sebaliknya kan
        doa kan bahagia d samping org tersayang kan

        0
        0
  37. macik says:

    fesbuk baizura http://www.facebook.com/profile.php?id=1487336522

    fesbuk aqasha http://www.facebook.com/profile.php?id=1326564857

    da tukar profile pic da…semalam gamba half nude tuh…

    0
    0
    • lala says:

      bg aku tkder paper dgn gambar nampak belakang jer tu..photographic art jerk.. ader ker ckp nude.. dengki

      0
      0
  38. Hazel Dazzle says:

    apsal senget jer tunang Aqasha ni senyum..tau lah nak tunjuk dimple…tapi buruk gak kalau dah sumer gambar senget ajer…

    0
    0
  39. velasrizal says:

    tahniah..sama cantik sama padan…

    Sedap Ke Anjing Salai ?

    0
    0
  40. PASCUAL says:

    ntah pape ntah.biar la dia nk senyum mcm mana pun.yg korang sbuk sgt napa la.da mungkin cara dia senyum mcm tu kot.cara senyuman korang tu manis sgt ke nk mgata org????

    0
    0
  41. AyuCandy says:

    senyuman dia sweet whatt. memang manis dorang ni. congrats lah ;) macam muka nana af sikit. :D

    0
    0
  42. zila says:

    ok la 2…..sykur….semoge bhgia….

    0
    0
  43. selamat menempuh alam rumah tangga lepas ni…

    0
    0
  44. akuleeya says:

    waaa..[email protected] santeknyer kau…x ajk
    pon nunang

    0
    0
  45. ibu says:

    juraaa..tahniah.. akhirnye betoi2 ko dapat akasah eh.. salu jek beriye kat kapet..ekeke.. muah2 juraaaa

    0
    0
  46. rezab says:

    Biasa je tunang dia,senyum senget sket…tp knaper la org zaman skang. Mjlis tunang pon lelaki dtg, siap bgambar bdua lak tu. Pegang2 lg. Kalau dibiarkan lama2 dah td adat org melayu lerr…makin lama makin x sopan & makin tambah dosa jer…kang dah tau tunang je, mana boleh pegang2 lg…haram, dah tu suku sakat yg mmbiarkan dan menyokong mjlis mcm ni pon, sama2 tanggung dosa…

    0
    0
  47. Zaza Muhammad says:

    alhamdulillah… semoga cepat2lah nikah…
    baru tunang sayang oiii gegambo le jejauh..jgn pegang2

    0
    0
  48. tunang dh macam kahwin dh…
    bek trus nikah membazir duwit jaaa;p

    0
    0
  49. Batu bata says:

    Pmpn tu memg snyum mcm tu la…Korg xknl xyah la ckp…Kami2 yg knl dia tu tahu la..
    Pape p0n,tahniah kacoi..Aku ingt ko memain je..Rupa nye btl..Huhu..

    0
    0
  50. Reena says:

    Spec rayban tetap tak tinggal..

    0
    0
  51. nolez says:

    waaa jura btl2 da tunang dgn aqasah pujaan ati dia ea.
    congretz jura

    0
    0
  52. bonda says:

    wah…impian dh menjadi kenyataan,tahniah jura.:)

    0
    0
  53. pening says:

    Tahniah…moga hasrat utk bersama sebagai suami-isteri kesampaian…

    0
    0
  54. memang ler says:

    die mmg senyum camtu ler,lbh2 lg kalo tahan glak,klako kalo tgk die tgh nervous,hahahaha….sbnr nyer tunang dgn merisik wat asing,tu der skali tu…kalo nk dikirekan pgg tgan,d lg ke org kat zman skang ni xpgg tgn?time skola pon dah kene pakse pgg tgn time PJK,hahaha…congratzz!!

    0
    0
  55. nano says:

    Nampak tua le…

    0
    0
  56. julu says:

    Tua x pe, janji ada lesung pipit…cute gitu..

    0
    0
  57. kak daia says:

    Cik Jura sayang, tahniah dari akak n famili..hehe..pndai ek selama ne men2 kn kita orang ya ahli kapet terbang kat sinun…

    0
    0
  58. nuha says:

    tunang dia nampak tua dari aqasha..dan terlalu berusaha untuk nampak cantik..:)

    0
    0
  59. dani says:

    aah laa..nampak cam makcik2 n why semua pic dia senyum senget? sayang pic tunang

    0
    0
  60. gadisjingga80 says:

    semoga berbahagia n berpanjangan sampe ke jinjang pelamin n seterusnya ke akhir hayat…..

    0
    0
  61. rudi says:

    bai ni dulu couple ngn kawan saya ARI.. tak tahan jantan tak masyuk, die blah… dah ehem ehem ….

    0
    0
  62. aku says:

    Biarla Allah yang membalasnya..jika bukan di dunia, di akhirat kelak..peritnya hanya Allah yang tahu..

    0
    0
  63. sanchu says:

    Tunang dier keje ape? Aqasha tu org minyak…

    0
    0
  64. seed says:

    tunang aqasya nak menunjuk lesung pipit dia,tak macam rosnah johari pown..rosnah johari sweet,yang ni muka mcm orang tua skit..tapi muka dia mcm budak AF8 tuh,yang tomboy skit tuh..serupalah!

    0
    0
  65. nurul ain hoh sabri says:

    wah..wah.. senyum senget?? huakakaka.. cian akak aku.. tapi.. adik tunang dia lagi lawa.. hahahahaha..

    0
    0
  66. akakpurejade says:

    congrats cik jura…semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.missed ur hepy go lucky laughing n giggling kat kapet tu

    0
    0
  67. AJ says:

    cam mak nenek je..senyum senget2

    0
    0
    • mia says:

      kao snyum tuh sntek ke weii ??? pns tul bce kumen yg xmembangun cm korg nihh…sapot weiii..jgn kutukk !!!!

      0
      0
  68. mia says:

    akak kacoi..jgn endahkn kata org yg pnting akak jd is3 mithli po abg akasah tuh k..yg pnting niat dlm ati akak…dek mia doakn aka akan bhgia ke ank cucu…akak msti tegakkn yg akak buleh jlni khdupn wlupn nga pnuh ktukn..:)..taniah atas ptunagan ni…hopefuli smpai ke jinjang plamin .. :)

    0
    0
  69. no namess says:

    pemes tol ko juraaaa…hehe..neway congrates beb…

    0
    0
  70. Legalsounds says:

    A thoughtful insight and ideas I will use on my website. You’ve obviously spent a lot of time on this. Well done!

    0
    0
  71. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  72. I`m happy for I found this website,I will bookmark it use,Good site,Good work,Thank You

    0
    0
  73. adik ronaldo says:

    org mmg la cntk

    0
    0
  74. And that takes more guts than I’ve seen from anyone in Washington, except maybe Bernie Sanders

    0
    0