Written by AbangNara | October 24th, 2012

Wow. Terkejut Abang Nara membaca perkhabaran yang dibawa oleh MediaHiburan ini. Mana taknya, penjaga gol Kelantan dan Malaysia, Khairul Fahmi (Apek) dikatakan akan melangsungkan perkahwinannya dengan Leuniey pada bulan Disember ini.

apek dan leuniey kahwin disember

Mereka berdua dikatakan tidak akan bertunang dan akan terus melangsungkan pernikahan. Persiapan pula sedang berjalan dengan begitu rancak sekali. Manakala majlis persandingan akan diadakan sebanyak 2 kali iaitu di Hotel Renaissance Kota Bharu dan di Hotel Perdana Beach Resort Kota Bharu.

apek dan leuniey

Kalau benarlah berita ini, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Apek dan Leuniey. Sangat bagus kahwin cepat-cepat ini. Semoga segala persiapan akan berjalan dengan lancar. Kalau sudi, jemputlah Abang Nara. Confirm pergi punya. Hehehe.

87 responses to Apek Dan Leuniey Kahwin Disember Ini?

  1. lol says:

    barakallahulakum..:)

    0
    0
  2. syikin says:

    tangkap bola btol2 bru tangkap pmpuan..

    0
    0
  3. lola says:

    wah wah wah…! memang sesuai!! sama2 serabai..!
    tahniah ar..

    0
    0
  4. boohoo says:

    boohooo!!!!!!

    0
    0
  5. JoyahJinki says:

    kenapa taknak bertunang?
    takut putus lagi ke?:P

    0
    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      perlu ke ko nak buruk sangka?

      0
      0
    • JoyahJinki says:

      meraunglah jejari runcing..

      0
      0
    • JoyahJinki says:

      ko yang buruk sangka..
      betul la, kalau aku lah dah bertunang pastu putus, aku pun fobia nak bertunang lagi..
      ko apahal?

      0
      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        itu ko.. ko igt semua org mcm ko fobia sampai x blh terima kenyataan? hidup kena diteruskan dan bkn fobia yg ko kena teruskan..

        0
        0
      • JoyahJinki says:

        ha, kalau dah macam tu apsal dia taknak bertunang..
        nampak sangat..
        ko diam la kipas, meluat pulak aku..
        nyebok je, aku bukan mengutuk dia pun..
        diam2 sudah lah.
        ko tak suka ko dislike je, ko tak payah nak menyebok..

        0
        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ko bkn apek.. jgn ko igt semua org fobia mcm ko..ko meluat? aku x rugi pun kalau ko meluat.. dah buruk sangka sampai kn fobia ko pun nak tempias kat org..

        0
        0
      • JoyahJinki says:

        kipas neelopak ni dah tak betul agaknya..
        k lah, ko je lah yang baik..
        ko yang baik..
        fobia aku, aku puna pasal..
        ko nak bersangka baik, tu ko punya pasal..
        ko tak payah tunjuk ko baik sangat, sebab ko pun manusia biasa..
        ko pun pernah bersangka tak baik, tak payah nak nafi..
        kalau ko rasa ko baik, tak payah jejak tmpt ni, sebab dalam ni penuh dengan prasangka buruk manusia2 lain..
        nanti tambah dosa ko pulak membaca..

        0
        0
      • Fiya says:

        Nak fobia kenapa? Dah dia sendiri yang minta putus/bagi putus.

        0
        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        joyah sentap ke? dah tu kalau fobia ko punya pasal x payah la nak babitkan apek dlm hal ni.. ada ke yg dia ckp dia pun fobia mcm ko? aku pun x kata aku sempurna tp ko yg kata aku baik kn? terima kasih lerrrrr.. aku nk masuk tempat ni kena minta izin ko ke? sukati aku ler nk reply komen sesape.. ko ssh hati kenapa? sbb ko terasa? prasangka buruk tu lg buruk kalau ko yg buruk kan.. contoh si apek ni nk kawen tp ko persoalkan kenapa dia tak bertunang sbb takut putus kn? apek x fobia mcm ko.. x pyh ko nak amek contoh ko kat org lain pulak.. hanya kerna fobia ko apek pulak yg ditakutkan. x ke seperti hnya kerna nila setitik rosak susu sebelanga? kesiannya ko..

        0
        0
    • apa2 aje.. says:

      perlu ker nak bertunang..elok ler depa nikah jer terus..kang kalau amik gambar time tunang peluk2 kome gak yang ngutuk..tapi biler dah nikah kang nak amik gambar bercium ker peluk2 ker..takder sapa pun yang kisah kan..so nak tutup mulut org dari bercakap bukan2 baik depa nikah terus jer..jimat belanja buat kenduri sekali jer..

      0
      0
  6. kamariah says:

    ape2 la khairul oii….

    0
    0
  7. takeiteasy says:

    serabainya depa ni
    ya la nak kawin bln 12 nnt tgk2 putus lg la si apex ni
    memanjang kontroversiiiiii

    0
    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      kerja jodoh ni bkn ko penentu.. mana ko tahu dia putus sebelum tiba? bersangka baik jer la..

      0
      0
    • jejari runcinglah sangat says:

      nie mesti kaum kerabat jejari runcing tuh kan…jeles apek dapat pengganti, kehhh

      0
      0
  8. kirei says:

    BURUKNYE MCM MUKE MAK NYAH PLAK TGK…HUHUHU

    0
    0
  9. leman lemang says:

    Mmg pn.. kawan ak 2 kawan Lueniey.. mmg dorg akan khwn bln 12 nie..

    0
    0
  10. Anonymous says:

    lantaklah..bkn sape2 pun..model perfume je pom

    0
    0
  11. mak senah come back.. says:

    korang ni memang dengki kat apek naper? bia la dia da nak kawen.. padan muka korang terlepas peluang nak kawen ngan dia… weekkkkkkkkkk to apek haters.. smoga apek maju jaya didalam bidang bola sepak & bahagia disamping keluarga..

    0
    0
  12. yeke? says:

    baguslah tu..
    mendirikan masjid sangat lah baek dicepat2kan…

    0
    0
  13. cikikaka says:

    Alhamdulillah…. cpt2 kawen… jauhi maksiat & perkara yang bole bawa fitnah…. :)

    0
    0
  14. cikikaka says:

    Syukur Alhamdulillah…. cpt2 kawen… jauhi maksiat & perkara yang bole bawa fitnah…. :)

    0
    0
  15. lele says:

    Knp pic leuniey yg atas nmpk cam bapok??? Terkezut mak jemah

    0
    0
  16. lady says:

    Ezuan ismail pereka baju dia!tgklah nanti:)anyway tahniah…maybe xtunang sebab dah ade pengalaman pahit tp baguslah nikah terus.

    0
    0
  17. Pelik says:

    kawen cepat2 la apek…
    aku dh naik bosan dgr cite pasal ko ngan pompuan…
    sesuai la ko ngan si liuney tu…
    sama2 kelantannnnn…..

    0
    0
  18. ade ku kisah says:

    Both serabai

    p/s: Lueniey nmpk sgt pkai botox pong..

    0
    0
  19. Anonymous says:

    tahniah,mmg dh tahu pon dia tmph kad kahwin dia kat lh creative,kad dia warna putih.majlis berlngsung 25dec xslh,dpt tgk kad dia masa saya tempah kad kahwin

    0
    0
    • Anonymous says:

      memang pon..family apek pon dah merisik si luniey ni..dah mamng jodoh diorg kot..2,2 mata sepet seswai laa sgt~

      0
      0
    • Harina says:

      Dah memang jodoh lah tu.
      Hari tu masa gosip ada skandal sampai putus tunang dok nafi je semua.

      0
      0
  20. ceh says:

    PERASAAN X MUKA LEUNIEY ALA2 DATIN ROSMAH???

    KER MATE AQ JER,,HUM??

    0
    0
    • BUJANG says:

      Nanti apek akan dapat anugerah DATO …..tungguuu….
      mantap sungguh Apek bila dipadang….gagah perkasa.
      Aku ni peminat pasukan bola kelantan. Tahniah….ko orang memang gedebummmm.
      KELANTAN MEMANG SERBA BOLEH………
      Lantaklah dia nak kawin ngan siapa, itu hak dia.

      0
      0
  21. oldmanstyle says:

    Tahniah la yea..xkan war2kan je..kadnye mane??..

    0
    0
  22. brand tupperware says:

    botox ke tu?kejong mcm plastik je muka..

    0
    0
  23. bukan tupperware says:

    botox ke tu?kejong mcm plastik je muka..

    0
    0
  24. ... says:

    tahniah semuga dimurahkan rezeki

    0
    0
  25. nyah dangdut says:

    yeay memang serasi sepadan
    love u ol
    muahhhh

    0
    0
  26. Raja minah jambu 24jam mengadap computer Hidop kelantan !!! says:

    Bagos la kalau apek dh nk kawin ngan si lniey ….tk payah lah nk tunang2 buang masa aje tol tk ….tunang tunnag ni leceh ! nikah teros lagi bagos…..lov u apekkkkkkkkkk !!

    0
    0
  27. Abg Hensem says:

    jika benar baguslah.. semoga bahagia Apek & Leuniy…

    0
    0
  28. budakGigi says:

    elok la tu….kawin je la apex oii..wlak kontroversi tu kan bagus.

    0
    0
  29. mimi says:

    personally suka both of them
    kalau sapa follow diorang punya instagram,
    mesti tahu flow cerita diorang.
    yang penting xdlah mcm loving2 couple..
    ayat pun mcm kawan2…serius sweet gila…

    dalam banyak2 kontroversi apek, yg ini yg best. sweet jek.
    Oh, si Leuniey ni ada jual skin care lah.
    cer tgk instagram dia.
    so tak timbul dia pakai botox ke tak.
    sebab semua family dia mmg cantik2..

    so haters…..suka hati korang lah nak cakap apa..
    akuni dulu dari tak suka apek pasal kontroversi dia,
    suka pulak bila dengan leuniey..

    0
    0
  30. entah la says:

    tahniah coz nak mendirikan rumahtangga…pd aku nak bertunang or tidak tu terpulang la pd mereka…lgpun bertunang org skrg nie pun dah grand mcm majlis kawin…kalo tak jd kan ke malu…kalo dah nikah nanti jgn lak mengatai2 kat pempuan lain mcm si aidil…kang jd bahan kene hentam lg…bak kata suami aku pg td”ptt la apek dah nampk longgar nak tangkap bola br2 nie…dah nak nikah rpnye…hehehe”

    0
    0
  31. ketam says:

    Erm.. Lps ni kalu dh kawin, perangai biar btul2 jgn pulak tup2 keluar gambo peluk pompuan lain pulak!! Bkn nk mendoakan keburukan, tp paham2 jerk larr.. Kalu aku jd si lney nih, x nak aku kawin ngan bawak playboy nih..tp Liney oi, Ko pung bkn baik sgt pun kan?.. Elok lahh..

    0
    0
  32. nini says:

    Tahniah buat apek n luiney…..semoga berkekalan seumur nyawa…….sama cantik …sama padan …macam pinang dibelah dua…Alhamdulillah …syaitan sdg menangis mendengarkan ada lagi masjid yang akan dibina……

    0
    0
  33. marc says:

    kahwin tu sunnah, mengelak maksiat. bila ada orang nak kawin, kita doakan mereka bahagia dunia dan akhirat. tak kiralah sapa mereka tu. kita kutuk2 orang dapat dosa. kalau benda yang kita kutuk tu tak betul, maka dikira fitnah.

    0
    0
  34. antu says:

    ada chef wan kisah!!!!

    0
    0
  35. Anonymous says:

    rasanye if korunk tak pernah nampak leuniey live,xpayah lar kutuk kutuk
    muka die natural je kat luar kadang2 tgk tnpa makeup pun comey.pernh jump die berkali2 tyme kt butik mama die.xpyh ler kutuk2 org
    kita kan 1 malaysia.lg 1 ,kelantan tu a part of malaysia,xpayah lar kutuk kutuk .open lar sket…

    0
    0
  36. Red Velvet says:

    Aku benci betul..bila orang Kelantan buat hal..nak salahkan orang negeri tersebut..tp bila si kembar buat Zaquan n Zafuan buat hal.. Bila Tiz Ziqyah sexy nak mampos..bila Nabila Huda pakai baju nampak perut..ada kesah ker tentang negeri dia orang? Bila orang Kelantan buat hal..kecoh nk babitkan 1 negeri y Kelantan ni jahat… negeri lain pun 2 x 5 jerlaa…ada baik ada jahat..smua ciptaan Allah….Bab2 kenegerian ni aku anti sgt22222….

    0
    0
  37. anon says:

    huhu…btol2..dorg mmg sweet..lawa..n leuniey tu baik okeh..x mcm ppuan2 sblm ni..leuniey tu natural beauty..aku pon beli die nyer skincare..mmg bkesan..pnah tserempak kat klcc,kulit die mmg flawless n xde botox2 ni,die tu ade mix blood la,high cheek bone okeh..aku pon dpd x suke apek,tros jd suke sbb dgn leuniey ni die mmg laen,mmg jd sum1 better..tp tu la,aku mcm sian kat jejariruncing si elia ex tunang apek tu…apek dah bahagi dah..dia belom lg ada pengganti..agak2 kalau dijemput,elia jejari runcing dtg x kenduri dorg?huhu

    0
    0
    • Farina says:

      Aku pun rasa Leuniey ni memang lebih cantik tanpa make up. Tapi takperlu lah kau mention “leuniey tu baik okeh..x mcm ppuan2 sblm ni..”, aku taktau sapa kau maksudkan, tapi kita tak kenal perempuan-perempuan sebelum ni personally kan. Elia dan Dalia, dua-dua memang baik lah :) Cuma bukan jodoh mereka dengan Apek kot.

      0
      0
  38. hans says:

    alhmadulilah nak kawen jugak akhirnya……terhindar maksiat dan gosip liar…..jgn lepas kawen…..tup2 cerita cerai……hindarkan….semoga bahagia…..dan ku rasa jejari runcing dah xheran kot…biarlah jejari runcing ngan kehidupannya…..amin :)

    0
    0
  39. kak li says:

    Kenapa putus dgn Dahlia Teck ? bagusla nak kawen, bosan dengar apek ni bertukar ganti perempuan. Buat bekas tunang apek , walau dah lama putus tapi kekadang perasaan tu masih berkelana. semoga tabah. Anda juga akan dapat yang lebih baik dari si apek ni.

    0
    0
  40. Anonymous says:

    Elok la dua2 pun mcm padan je… Jenis Yg suka mengecewakan org lain utk kebahagian sendiri

    0
    0
  41. KELANTAN HATERS says:

    MEMANG ORANG KELANTAN KAWAN PUAK2 DORANG JE..DENGAN ORANG LUAR TAKNAK KAWAN..MESTI PILIH KAWAN DARI KELANTAN JUGAKK…SEMBANG PUN PAKAI BAHASA DORANG JE…KALAU MAKAN MESTI ADE BUDU…PERANGAI DORANG KEBANYAKAN GITU..DAH LA CAKAP PAKAI BAHASA ULU..AWWWWWWWWWWWWW TO ALL KELANTANESE SORRRYYYYYYYYYYYYYYY KAHAKAHAKAHAKAHAKAH

    0
    0