Written by AbangNara | November 4th, 2015

Sekiranya anda tidak tahu, bakat Achey telah digilap menerusi program Bintang Mencari Bintang di mana mentornya ialah Allahyarham Harun Salim Bachik. Tak salah untuk Abang Nara katakan, tanpa bimbingan Allahyarham, tak mungkin nama Achey akan bergelar juara Bintang Mencari Bintang serta popular seperti sekarang.

achey harun salim bachik

Pemergian Allahyarham Harun Salim Bachik pastinya memberikan impak yang besar kepada Achey. Namun Achey bukanlah seorang yang lupa daratan. Terharu Abang Nara mendengar apa yang telah dilakukan oleh Achey ini. Kata Achey:-

Saya kerap juga menghubungi keluarga Allahyarham menerusi aplikasi WhatsApp. Kadangkala kalau berkesempatan, saya akan melawat mereka untuk bertanya khabar,” kata Achey.

Saya sebelum ini ada membuka perniagaan bersama Allahyarham iaitu Kotak Seni Network. Perniagaan ini, kami buat macam-macam. Kami keluarkan kemeja-T, kek, roti, pusat penjagaan kanak-kanak dan macam-macam lagi.

Selepas kematian Allahyarham Abang Harun, saya dan isteri berbincang dan memberikan keseluruhan share saya kepada keluarganya. Saya juga serahkan segala keuntungan dan modal kepada anak sulungnya untuk dibahagikan kepada keluarganya

achey harun salim bachik

Sesungguhnya apa yang dilakukan oleh Achey ini harus dipuji. Apabila kita menyenangkan orang lain, Insya Allah hidup kita pun akan dipermudahkan. Tahniah Achey atas keprihatinan anda. Semoga semakin murah rezeki. Amin. Sumber Media Hiburan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

18 responses to Apa Yang Dilakukan Oleh Acey Untuk Keluarga Allahyarham Harun Salim Bachik Ini Harus Dicontohi

  1. melati says:

    jp tengah pikiaq, nk komen ker idak::::”???

    0

    0
  2. bedah cun says:

    sangat betul tindakan korang, acey and wifey!
    anda berdua punya hati yg besar dan kuat!
    meletakkan silaturrahim di depan, bukan material!

    0

    0
  3. bedah cun says:

    semoga Allah merahmati kebaikan yg anda berdua lakukan acey & isteri!

    0

    0
  4. Cik mas says:

    Artis mcm ni perlu dicontohi
    Jasa arwah terhadapnya tidak ternilai
    Sumbangan acey terhadap keluarga arwah mmg terbaik
    Wahai artis2 baru…contohilah acey

    0

    0
  5. jecki says:

    Moga Allah SWT balas rezeki kepada Achey and wife.. dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah..

    0

    0
  6. nana says:

    Nape keluarga arwah ckp tkde pun n bertnya keluarga mn yg achey ckpkan tu?

    0

    0
    • Kak Mah says:

      Meh Kak Mah tolong jawab.. Nk give up share, company, royalty, untung rugi, bukan macam bagi kucing makan whiskas.. Macam2 document procedure kene ikot and prepare.. Mungkin jgk masa tu Achey still dalam urusan perbincangan nak buat sume tu.. Kak Mah ni bukan lah sedara mara depa pon.. Tp cuba fikir positive yg baik2 je..

      0

      0
    • zed says:

      mgkn ya mgkn x.

      0

      0
    • Anonymous says:

      boleh tipu org x blh tipu Allah…acey..ckp biar benar..saya rapat ngan balu arwah

      0

      0
  7. minah jambu says:

    semoga Allah kurniakn anak kembar pada achey dn isteri dlm masa terdekat ni amin…

    0

    0
  8. farah says:

    achey buat lawak kadang2 over sikit and sometime krik krik tapi bab ni memang aku salute achey. aku harap aku pn ada nilai bagus macam korang. go go achey n wife! semoga Allah kurniakan anak2 yang soleh utk korang berdua lepas ni.amin

    0

    0
  9. Fitri says:

    Terbaik achey anda mmg seorng yg brjiwa bsar x lupa pda jsa arwah kipidap inilah artis yg plg ak kgum smoga achey akn dpt ank scepat mgkn sbb dh lma kwin tpi msh xda ank…aminn

    0

    0
  10. Hajah raebah says:

    Salute pat u Acey …
    Satu dlm seribu yg berjiwa sejati mcm ni.
    Kawan i baru ada bukak Kedai corot tepi pasar da nyombong Nk MAMPOS!
    Padahal time susah bertunggu tangga rumah aku , sampai belachan pun nk dipinjam nya . Puihhh !!!
    Hati Kaudu !!!

    0

    0
  11. Elle says:

    Salah satu sebab kita kena ada duit simpanan ialah supaya kalau breadwinner of the family tiba-tiba meninggal atau cedera sampai tak boleh kerja lagi, sekurang-kurangnya family tak terkontang-kanting, ada financial back-up sikit. Jadikanlah kisah arwah sebagai tauladan.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    kenapa isteri arwah menafikan??

    0

    0
  13. Fitri says:

    Puki ko anonymous, bla plk balu arwah menafikn ko ni ak prati dr dlu lg x hbs nk wt ftnah achey 2 artis yg bek artis yg len ptot cntohi dia, bengok pnya anonymous puihhhh

    0

    0