Written by AbangNara | November 16th, 2011

Serious Abang Nara terkejut beruk tengok gambar perkahwinan Syella Kamaruddin yang dihantar semalam. Mana taknya, baju pengantin yang dipakainya menampakkan pusat. Agak tidak sesuai pada padangan Abang Nara. Mungkin Syella mahu membuat tema perkahwinan ala orang India, tapi ini agak melampau. Tambahan pula ada ramai kanak-kanak kecil di majlis tersebut.

gambar syella

Kemungkinan besar persalinan ini hanya 1 daripada beberapa persalinan yang dipakai oleh Syella pada hari bahagianya. Apa pun, tahniah atas perkahwinan ini dan semoga ianya diberkati sehingga ke akhir hayat.

gambar syella

Dan cepat-cepatlah menimang anak ~~

194 responses to Apa Motif Syella Kamaruddin Bersanding Pakai Baju Nampak Pusat?

  1. zalila says:

    Stupid bitch.

    0

    0
    • makcik says:

      tang baju ni memang makcik tak bekenan.. apsal la pakai baju macam ni syella..adoii..banyak lagi pesen hindustan yang cantik2 dan menutup perut nak oii.. kita ni kat Malaysia bukan kat india.

      0

      0
      • zara says:

        ko hengat body ko mcm aishwarya rai??? adoiii nk pitam mak…asl ko x guna duit berjuta2 ko tu g wat slimming treatment nyah oiii..pastu sanding srg2..apa kes?????

        0

        0
        • budak_demok_dembam says:

          serabut btul la pompuan nie, dah la bersanding sorang2, pas tu nk tunjuk kelainan punya pasal, bukak sana sini, tunjuk segala lurah2 tu, dah la perut buruk, menggeleber, itu pun nak tunjuk kat orang, kalo perut cantik pun tetap tak leh tunjuk, itu kan aurat….

          0

          0
        • missglamor says:

          shooting untuk majalah mangge kut…hahaha

          0

          0
        • pejuang islam says:

          Salam ni lh org kata kurang agama,igt dunia saja akhirat dia kira tolak ketepi sila baca petikan nii dan renung2 kn lh wahai cik adik syella:8 Sebab Kenapa Wanita Bertudung Lebih Baik

          1) Tuntutan agama

          Puteri Rasululla…h kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

          Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu? Rasulullah menjawab, “Wahai puteriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh lelaki yang bukan muhrimnya.

          2) Mengurangkan dosa

          Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? Dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?

          3) Lebih pintar dan tenang

          Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.

          4) Tidak membazir

          Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampoo, pewarna mahal atau pergi ke salun.

          5) Lebih sopan dan manis

          Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang ada value added sebenarnya)

          6) Rambut lebih tahan lama dan sihat

          Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampoo pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.

          7) Menjadikan diri anda “Mahal”

          Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain.

          8 ) Lebih dihormati

          Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi

          0

          0
        • bujang says:

          Mak aiiiiiiii….perut manyak lemak oi….macen anak limaaaaaaaaaaa.

          0

          0
        • fifi says:

          hadoiii.. tak sopan lansung baju tu dipakai pengantin perempuan melayu@islam.. hope lepas ni takde sape yg terpengaruh berpesen camni.. huhu

          0

          0
        • lisa says:

          Ke mmg betol kawen sorg2….haha….malu nak cter….xpenah agy aku jumpa org cm dye nih…..mcm laa laki dye terhormat sgt….org laen yg VVIP pon xkecoh cm dye nie..contohnye fazura….rilek je aku tgk pakwe dye…kerabat diraja lagi…..pastu pengacara tv3 yg kawen dgn sultan brunei dlu…..Sultan brunei ok…bkn calang2 org…tapi xkecoh belagak cm dye nie…..

          0

          0
      • ah chai franz says:

        haha .. org india pkai sari pon nk tutup ni dia org malaysia nk tiru india men bukak…sedar la wehhhh .. ko tu islam…byk lg fesyen len .. stupid gurl !!!

        0

        0
      • Aida Zain says:

        Anak2 kecik keliling dia pun tutup pusat ek.. hmm.. entah laa..

        0

        0
    • nono says:

      tak sedar diri anak org miskin…
      belagak pulak mcm asal anak org kaya..x malu..dasar x malu!

      0

      0
      • Suci says:

        Kesian adik beradik dia dh mcm pengapit plak sedangkan dioarang pn pengantin gak tu la susahnya kalau bila kawin kena sponsor ngan pengantin kaya manjang jek dia yg sebok nk interfrem walaupun duk sanding sorang2 lg sorang yg perlu dikesian kan kat suami pompuan tu

        0

        0
      • mulut capoi says:

        mizz nina pun x lagak….dasar org. kaya memang x kisah….
        Baru nk. kaya ni….ngada2 sungguh, nnt. Allah tarik rezeki ko baru tau….pape kedana jadinya..
        Ha waktu tua esok , sakit2 minta bantuan ehsan..

        0

        0
      • bini yusup says:

        suh tunjuk pepet lg senang

        0

        0
    • cianaktgok says:

      sanding xd pgntin laki hmm bek xpyh snding malunyer..dpt laki kaya tp mcm beruk dpt bunga jer gayanyer msti bini no.1 ckap dia nk kikis sume harta suami dia klu dh mcm gini gayanyer..pakai ler yg sopan skit..ni kalu xbuka sane buka sini mmg xsah..

      0

      0
    • Selitone Cold says:

      Astarfirullahalazim….!!!

      JAHIL…!!! JAHIL…!!!

      Terlompat terkejut aku melihat. Alasannya nanti… PEREKA FESYEN I YANG REKA GITU… MASA NAK TUKAR PAKAIAN SUNTUK DAHH~.TERPAKSA I PAKAI.

      0

      0
    • mashi says:

      pakai baju cam neraka pastu sanding sorang2 –> perfect package utk kena kutuk!

      0

      0
    • bulan says:

      perut buncit..

      0

      0
    • sebenarnya,…. ini bukan majlis perkahwinan, tetapi parti kostum bertemakan dewa kali dan limp bizkit.

      0

      0
      • bujang says:

        Dewa kali bolih ikut tapi peah ni Islam, dasar
        anak malongkang.
        org. India pun setengahnya malu nk. pakai cam ni..
        kalu x ada pengetahuan ugama dan pelajaran kureng cam nilah…..hanyutlahhhhhhh sampai ke 3 segi bermuda lahhh….

        0

        0
    • lalala says:

      only bitches call other other ppl as “bitch”
      good women will only say good things abt other women.
      what we choose to see determines who/ what we are.
      sad… u guys.. sadd

      0

      0
    • lalala says:

      only bitches call other other ppl as “bitch”
      good women will only say good things abt other women.
      what we choose to see and say determines who/ what we are…
      sad… u guys.. sadd

      0

      0
    • ANA says:

      tak berlapis2 ke perut dia ms duduk?? huhu..malunyer tgk…

      0

      0
  2. hokaloh says:

    benggong!

    0

    0
  3. pj says:

    oh my YIKES!

    Dah la bersanding sorang2, and then merosakkan gambar wedding adik dia jer.. Orang tu elok pakai songket, si pompuan ni sibuk pulak tunjuk perut lebur dia tu. YUCKS!

    0

    0
  4. q'risma says:

    motip dia sanding sorg²…klu aku malu beb…baik xyah sanding camtu…

    0

    0
  5. Miss_hujan says:

    Konon2 nk tjuk kt s2 malaya..Body cantik lah tuh..

    0

    0
  6. zai says:

    perut buncit!!

    0

    0
  7. KK vogue says:

    lawa naa pusat 2 agknyer…

    0

    0
  8. bluepink says:

    Nie ler pengantin gila namanyer..1st kt Malaysia..

    0

    0
  9. naila says:

    bolly…bolly… wooooodddd….katanya..

    kusut…

    0

    0
  10. wna says:

    dasat no…habis budak2 kecik belek pusat die… heheh

    0

    0
  11. gegirl says:

    Mengapa Wanita Islam Perlu Menutup Aurat???

    Seorang lelaki non-muslim bertanya kpd seorang lelaki muslim..

    Non muslim : Kenapa wanita agama kamu menutup aurat?

    Lelaki muslim :tersenyum sambil mengeluarkan 2 biji gula2 di dalam koceknya, Lalu salah satu darinya dibukakn bungkusannya..kemudian dia melemparkan kedua gula2 itu ke atas lantai..lalu bertanya kpd

    lelaki kristian “Antara kedua-duanya mana satu yg kamu akan
    pilih?

    Non muslim : sudah tentulah yang masih dalam bungkusan

    Lelaki muslim : Begitulah kami melihat dan menghormati kaum wanita agar mereka lebih terpelihara dan istimewa.. =)
    sekadar renungan utk rakan2..

    0

    0
    • missglamor says:

      yg thumsdown tu, entah islam ke x agak nye…

      0

      0
    • akunkygbersihjewww... says:

      sengal tol sape yg dislike ni!!!!! agaknya dia suka “kunyah gula2 yg kotor”..yerkkkkk…

      0

      0
    • capitalL says:

      xpayah dtg sini nak komen copy paste boleh x? loser!

      0

      0
      • akunkygbersihjewww... says:

        klu nk mengomen xleh copy paste ke??? aku rs pe yg gegirl post tu ok je tuk tujuan ingat mengingati..ko kot yg loser, xleh nk terima nasihat org..buuueewwkkkkk..

        p/s: sape mkn cili dia rs pedas,x gituwwww..hahaha

        0

        0
    • lizzie says:

      i’m not a muslim. but i respect other religion since we lived together as Malaysian. tapi penyataan kat atas sangat mengelirukan.

      cth : perenggan ke2
      “Seorang lelaki non-muslim bertanya kpd seorang lelaki muslim..”
      non muslim bermaksud org yg bukan beragaman islam, ini termasuklah kristian, buddha, dan hindu.

      tapi…cube tgk perenggan ke 4
      .lalu bertanya kpd

      lelaki kristian “Antara kedua-duanya mana satu yg kamu akan
      pilih?

      kenape perlu “lelaki kristian”?

      kristian juga menghalang umatnya memakai pakaian menjolok mata. for example perkahwinan prince william n kate middleton. cth terbaik kristian secara traditional. tp sekarang ni kan byk yang dah lari dr agama. so perspektof org ingat org kristian boleh je pakai seksi..which is WRONG!

      kesimpulannya, sy paham maksud gegirl. but hati2 , teliti dulu ayat2 sebelum menulis penyataan.

      peace.

      0

      0
      • Ahmad says:

        miss lizzie saya bagi pihak umat Islam mohon maaf di atas kekeliruan yang berlaku…kami faham tidak ada agama di dunia yang mengizinkan penganutnya melakukan perkara tidak baik termasuklah berpakaian menjolok mata..kecuali penganut satanism(penyembah syaitan)..secara realitinya perkara sebegini memang berlaku..memang ada rakan2 saya non muslim bertanya soalan demikian kepada saya..termasuklah soalan2 lain berkenaan Islam…berkenaan soalan di atas ia berkata tentang tudung@jilbab…tudung hanya dikenakan di kepala bagi menutupi seluruh rambut dan telinga..di dalam seluruh agama di dunia hanya Islam mewajibkan wanita bertudung..sepengetahuan saya agama Kristian tidak mewajibkan kepada penganutnya bukan?kecuali pada rahib..jadi perkara di atas tidak timbul soal mengelirukan atau salah faham..dan tidak timbul soal seksi..kerana hanya Islam menyuruh umatnya bertudung..apa2 pun kami Umat Islam tidak pernah menyangka buruk kepada agama lain apatah lagi Kristian..buktinya agama kami mengizinkan kami memakan hasil sembelihan haiwan penganut Kristian dan yahudi…dan tahukah saudari seluruh rakyat Palestin termasuk Islam,kristian dan yahudi bergabung mempertahankan tanah mereka daripada terus dijajah israel zionis…saya yakin jika Malaysia terjadi seperti Palestin sudah pasti kita semua tanpa mengira agama dan bangsa akan saling melindungi antara satu sama lain kerana ini tanah air kita..

        0

        0
        • Ahmad says:

          maaf maksud bertudung adalah menutupi seluruh bahagian rambut,telinga,leher hingga ke paras dada..saya mohon maaf atas kesilapan saya.. btw,saya suka cara miss lizzie,terus terang… dah kahwin belum?hik hik

          0

          0
        • nonmuslimtomuslim says:

          A.H.M.A.D – aku pun suka ko! nak cari lirik lagu ahmad la pasni… seriously Ahmad, thats very true.

          0

          0
  12. RIMAS says:

    agak2 la kot nak pki camnih..kot la perut tu bajet x boncet.. pusat kedalam tu haaaaa..! lol!

    0

    0
  13. kamehame says:

    ya allah…kesianya dia………….

    0

    0
  14. wow says:

    Kain x ckup kot.. dah x sempat nk pi beli kat india kot… tu yg tpaksa guna belen2 kain yg ade tu…

    0

    0
  15. tutup mulut says:

    3hari 3malam kenduri die ye.
    sorang sorang lagikah bersanding? kesian juga ye

    0

    0
  16. anyone says:

    sbb tayang pusat laa dpat v v i p . huu

    0

    0
  17. TheCiko says:

    eyucks…
    geli + kelakar …
    ntah pape ntah………………………….

    0

    0
  18. mirz says:

    xpenah tgok org sanding sorang..
    dia nie bini no. 4 ka..malu laki dia nk tunjuk muke…
    tkut kantoi ka ha..mcm2

    0

    0
  19. fuhhh says:

    nie sanding sorg2…agaknya laki ko x
    takut bini no 1 dia tau ekk…nikah senyap..pastu ko kemaruk nk bersanding gak tp laki ko xnk..giler nnt tersebar gambar nie..hbs mati la bini no 1 nmpk..jadi nak x nak ko pun sanding la sorang2…so xnk bg nmpk pelik sbb sanding sorg2 ko pun ajak la adik beradik ko sanding sekali…so x de la nmpk janggal sgt….kenapa laki ko x leh sanding sekali sedangkan 2 lagi pasangan mempunya pengantin lelaki???

    what ever lah…duit ko…duit laki ko..suka hati la ko nk wat per pun….semoga kau bahagia dan hidup lbh diberkati di dunia dan di akhirat…..

    0

    0
  20. BB says:

    bengong.. kawin sorang2 gamaknya.. ke jadah sanding sorg mcm syok sendiri aje.. hahaha
    perut tu…. ketat kot kalau berbaju.. oops

    0

    0
  21. xyz says:

    mlm ni kira mlm bollywood..itu yang tunjuk pusat…punye la ramai org tgok..da tentu pengantin mang jadi tumpuan…tup2 pengantin kluar pkai baju cm ni..gedebukkkk pengsan.~~~~mak ayah dia x kata apa ke anak pakai gini?

    0

    0
  22. Bawang Bakong says:

    kesian laki dia..baru kawen dah dpt dosa dr isteri hehee..tulah nk sgt kan kan kan…amik kau.

    0

    0
  23. TaurusMay says:

    Semangat 1Malaysia!

    0

    0
  24. tukang tengok says:

    mne ade dia sanding sorang2..tu kat tepi tu suami dia yg VVIP konon nyer..huhuhu…

    0

    0
  25. nowy2 says:

    ish3..makin hari makin truk dunia artis skang nie..

    0

    0
  26. perutslim says:

    perut buncit…………..wekkkkkk …perasan jd aishwarya ler 2…………puihhhh…hahahha…beginilah klu org miskin tkejut nampak duit…smua pn nk try…..keh keh

    0

    0
  27. lin says:

    perasan perut nye lawa kot….jahil agama name nye nie…..

    0

    0
  28. atie says:

    series…nielah pengantin artis yang paling pelik skali…..bersanding sorang2….nampak mcm desperate sangat nak bersanding……tergedik sorang2

    0

    0
  29. ila says:

    eee….x sesuai langsung….entah apa2 entah….nk jd mcm adlin aman ramli ke?hahaha…..(rajalawak mega) tp yg ini bukan “MEGA” tetapi “MEGAH2” menunjukan tubuh badan kepada umum….apa kes…..

    0

    0
  30. hazey says:

    org india pun tak kahwin pakai mcm ni la……dah la bersanding sorang2 pastu over la pulak….badan pun takde la cantik mana sgt……eee….mak bapak dia tak kata apa2 ke anak diaorg pakai macam nih….boleh tersengih-sengih posing sorang2 atas pelamin tu….adoi….mcm ni punya org pun ada…….

    0

    0
  31. tokeykainkapan says:

    belanja kawin berjuta2 tapi x mampu nak beli kain..apakejadahnya semua ini

    0

    0
  32. lulu says:

    hot dye la.rase nak cursing je ni. camni punya pangai pun ada. sakaii

    0

    0
  33. syahadu says:

    abg nara sudah – sudah la tu aibkan org.tak takot akhirat ke?tak pikir anak bini abg nara nanti kena aib dgn org lain pulak ke?

    tak kisah la nak gosip ke ape tapi kalau dah selalu sgt bukak keaiban org abg nara tak pikir dosa pahala ke?gosip ni boleh je jadi lebih berhikmah kalau abg nara tak tunjuk gambar ni.tegur menegur sikit pun dah kira ok.

    takpelah abg nara cuma cuba menasihati kalau abg nara dan die hard fan abg nara taknak terima takpelah.saya cuma taknak tgk ramai sgt umat Islam yg berat timbangan dosa nya kat neraca mizan kelak.

    0

    0
    • pj says:

      Then apa awak buat kat blog gossip ni syahadu? Pastu feeling setazah? Kalau tau what this blog this about, tak payah la jenguk2 lagi.. tambah dosa awak je..

      0

      0
      • lesson says:

        kalau org tgur kata org blik kau ni pj..msti kau ni kuncu2 BN pastu sajer ltk nma pj tkt org notice

        0

        0
        • sokong minah jambu says:

          pj kau nak jadi ahli neraka ke?orang tegur elok2 ko cakap feeling ustzh.tau la mak kau bukan ustzh tak payah la anti sgt dgn ustzh.yg duk like pj ni pun bengong!!

          0

          0
  34. Bodo punye org…. cube la wat lebey sopan skit…

    0

    0
  35. student bandung says:

    cam doh!

    0

    0
  36. huahua says:

    rase macam x bermakna kalo bersanding sorang2
    baik x payah sanding n g studio jek take foto..

    0

    0
  37. zack says:

    napa bersanding sorang2?

    0

    0
  38. tokey kain says:

    kata kawen vvip… apasal pakai baju kawen tak cukup kain? save budget ke nyah????

    0

    0
  39. kejadahnye! says:

    aku x faham la…
    apsal dia bsanding sorang2? mane laki dia? lari ke?
    pastu ape motif dia pki baju nampak pusat ni. ni kawen kena la buat elok2. ikut sedap rasa je. hawau!!!

    0

    0
  40. henjut says:

    suka ati dia la nak pakai per. susahkan ko ke abg nara? ada dia jentik telor ko? ke ko x der telor?

    0

    0
    • aku baling telor kat kau! says:

      woiii bangang! dari kau marah si Nara ni baik kau pandang ape pempuan bijak pandai ni buat! Nara tu dah mmg keje die blogger gossip…lantak diela. Pempuan bijak pandai ni keje die patutnye jaga maruah suami die. Ade paham!! tak tau la pulak kot kau suke & and kau nk suruh partner kau pun pakai gini.. shella ni mmg bodoh. kawin juta2..nak beli kain pun tak cukup pehal???? sian suami die dapat dosa kering!

      0

      0
  41. EQ says:

    mst kawen ngn laki org atau org kenamaan tu, tu pasai sanding sowang2.. kang sorok2 kawen tak best plak so wat la cmni, sanggup sanding sowang asaikan leh tunjuk ke sume org, granddd perkahwinan dia.. Dia ni dr dlu kontroversi jek, lakon atau nyanyian takde pong… dlu wat cite sedey2 sbb miskin. Ntahla dia ni, bajet cun sgt gamaknye opsssssssssssss

    0

    0
  42. LU FIKIR LA SENDIRI says:

    GILO KO APO!!!!!….bersanding sorang 2…tak penah d buek orang…..tahniah jadi artis 1st yang kawin mcm ni…hahahaha…

    0

    0
  43. Oren Guppy says:

    hmmm dah lama jugak kita dok tgk crite industan tapi masa kawin depa tak pulak pakai mcm ni…
    apa pun memang tak sesuai la dgn budaya dan agama..betapa kemewahan boleh membeli manusia…
    abang nara rasanya menyiarkan gambar ni untuk iktibar terpulang la pada kita menilaikannya…

    0

    0
  44. ahkak puaka says:

    DIA NI DH MCM SYOK SENDRI PUN YE JGK..
    GELI LA SIOT KAWIN TP SIBUK NK PAKAI PAKAIAN KAUM LAIN.. KN LBH MANIS PKI EVENING DRESS.

    DIA NI DH MCM CULTURE SHOCK PUN YE JGK. MAKLUMLA XPRNH JD KAYA, SO BILE JD KAYA + KAWIN NGN ORG KAYA, GINI LA JDNYE. SHELLA OH SHELLA..

    0

    0
  45. lalalala says:

    syella, cer la awak gi tgok drama hindustan kat chanel zee tu.pny la sopan pakaian sari diorang.

    sari awak xcomplete nih. sbb kain yg pnjg mmg ade gune utk cover perot.

    lain kali kaji dulu k. jgn main tibai je.

    0

    0
  46. abu says:

    eeii… malu la… parent dia xmarah ke?

    0

    0
  47. BUKAN GADIS PILIHAN says:

    jari tengah untukmu SYELLA!!

    0

    0
  48. liza says:

    kalo perut cantik x pe la gak…
    ni nampak sgt boroinya..
    malu la weiiiii

    0

    0
  49. anyone says:

    .wanita Islam perlu ade sikap malu….sebab malu perisai untuk kite elak maksiat…..

    ni mesti dah biasa tayang body kat orang…tu yang die x segan tu….

    0

    0
  50. akula says:

    mat saleh kawen pun x tayang pusat mcm dia

    0

    0
  51. beila says:

    nape la jd cmnie ? dunie nie dh tk lame kak oiii ..
    tk tkt ke ?
    megah sgt ke dpt tnjuk semua yg ade ?
    geli la …

    0

    0
  52. honey says:

    Pelik btl x pnh lg di wt org bersanding sorang2….
    Knpla jd gitu kalo pengantin laki x mau bersanding yg pmpuan x pyh la jgk bersanding jgk.Nti org ttnye mula la timbul gosip.

    0

    0
  53. nuar says:

    sian laki dia tanggung dosa..

    0

    0
  54. temah says:

    mmg dia kawen ngn laki org…..that why kot laki dia xnk take pic….bace kat mane ntah…ckp dia kawen ngn datuk

    0

    0
  55. erisaamieza says:

    tak paham langsung

    0

    0
  56. Jemi says:

    Bongok lah betina ni!!

    0

    0
  57. bunga says:

    salah sorang wanita ahli neraka jahanam…

    0

    0
  58. NH says:

    If i were her.. I wont marry that guy. You sure got $$$ sir but you aint got the balls. Marriage is about 2 ppl coming together.. n you for God knows why… left ur wife on her own.
    As for this lady.. i suppose she really tahan malu. takes alot of confidence to bersanding on your own. To dress like that with an absence of ur husband on ur wedding day… it takes more than courage. I pity her.
    I hope im wrong but i have a feeling that it wont last long….

    0

    0
  59. awatif says:

    kiamat dah dekat

    0

    0
  60. Gadis says:

    Perut buncit…hehehe..asben die cm ala2 india sket…

    0

    0
  61. puteri says:

    Korang view fb jojie kamaruddin

    0

    0
  62. awatif says:

    muka putih pakai tepung.. mcm pontianak pon de…

    0

    0
  63. Malaysian Lady says:

    alahaiii..dhla perut buncit….oh mai.

    0

    0
  64. lalalaa~ says:

    pttnye tajuk entry ni bang nara :
    “Apa Motif Syella Kamaruddin Bersanding sorang2 ats pelamin?” kekekee

    0

    0
  65. syelllll says:

    bangang bangang bangang

    0

    0
  66. Nobita says:

    Ni nanti mesti dia jawap, “Ini bukannya i bersanding, tapi i punya costume sempena halloween. salah ke i nak bercostume?”

    Kesian….

    0

    0
  67. anon says:

    x glemer populariti suam suam kuku pon nak seksi hahaha

    0

    0
  68. kiah lompaaaang says:

    sbb selama ni tak glamour la ni nak cr publisiti…
    perut gendut jerk aku nampak, banyak makan pisang masak ni.kah3.

    0

    0
  69. rozi says:

    Masyaallah….budak ni takde mak/bapak,makcik/pakcik @ adik beradik yg boleh nasihat dia ke?
    Jagalah maruah sesama Islam sikit…
    Nilah “ikut kata hati”…cakap org lain pegi mati…subhanallah…

    0

    0
  70. ntahapaapantah says:

    mmng trbaik a’.. syella ko mmng rock yawrr..

    0

    0
  71. lesson says:

    aku tgu time kuar paper jer kna crai pasni…lau ku ckap brcrai jgk dia ni knfem bcerai…byk dah arts ku ckp brcrai msti brcrai…mlut aku msin….

    0

    0
  72. ciktotttt says:

    adoi, rumah aku byk je kain2 lebih. meh amik meh. buat tambah sikit. tutup lah sikit tang perut yg menggeleber tuh :) buat malu je lah

    0

    0
  73. audi R8 says:

    dia x kisah bersanding sorg2..dia rasa dia cantik…dia rasa badan gebu nak ditayang2….dia rasa dia fofuler…..tp ingat la ADA HATI LAIN yang sedang berduka di SANA…

    0

    0
  74. 77 says:

    tp kalau India kawan lagi sopan sbb dyorng akan tutup semua n gune baju tradisional mereka bukan mcam nie

    0

    0
  75. 77 says:

    tp kalau majlis bersanding tuk orng2 India lagi sopan sbb dyorng akan tutup semua n gune baju tradisional mereka bukan mcam nie

    0

    0
  76. Lya says:

    meh sini aku lastik lubang pusat dia tu
    akai ada?

    0

    0
  77. amw says:

    Adoi. Syella satu hal. Tak seswai la perut tu kak. Ada baju makcik sorang yg kaler kuning tu, masyaAllah, lagi hebat. V neck plunging sampai perut. Nyonyot jer teks, awww, x rela mak, geligeligeligelimattt. (kt fb jojie kamaruddin). Well, tegur salah, x tegur makin la salah kn.

    0

    0
    • Nana says:

      amw,

      Kita dah tengok gak kat fb jojie kamaruddin. Mak ai! Makcik baju color kuning tu memang x ingat Tuhan. Her breast was going south! Kesian plak nengoknye.. Tapi si jojie tu sidekan makcik tua tu.

      Jojie tu pon perlu dikembalikan ke jalan yang benar.

      0

      0
  78. lucai says:

    die kawen dgn mamak bangla kot tu la x berani nak tunjuk laki die hahaha.. dah nampak segala kehudohan badan die nie, perut gendut mcmtu lebih baik di tutup dgn kain baru cantik.. kalu badan cantik xpe la juga..ni.. mcm dah londeh hahaha

    0

    0
  79. yg skt mata says:

    kalo slim xpe..ni nmpk je perut tu cm boncit..

    0

    0
  80. Kacang Soya says:

    perempuan Muslim yg bertudung mmg ada buat dosa. tapi perempuan Muslim tak bertudung dah tentu dapat dosa. fikir2kan…

    0

    0
  81. Zaujah Al-Akhtar says:

    Salam sahabat2 BN..
    Memang Syella silap kerana pakai baju nmpak pusat, tp xpyhla mengutuk berlebihan. Dia dh kahwin Sept. Dah 2 bulan ,maybe dah pregnant kot. That why nampak buncit, huhuhu…Smg Syella insafla slps bace ape yg korang komen…

    0

    0
  82. opssss!! says:

    chhooooop!!!!! nk tanya skit psl adik dia JOJIE… bapok kew??? tgk lain mcm jer… then mmbr2 dia pun mcm bapok jew… makcik yg pakai baju kuning tu pun mesti bekas bapok tlampau dlu kottttt….

    0

    0
  83. Tak Minat Artis says:

    motif dia nk tunjukkan yg lubang pusat dia tu lagi dalam dr lbg pusat pelakon2 wanita hindustan…

    0

    0
  84. glemzz says:

    pompuan neh de rekod sakit mental ke??menggile x tentu pasal..jiwa kacau minah neh..

    0

    0
  85. win says:

    apa lah nak jadi artis sekarang nama tak terkenal mana maruah tercalar macam tu jer….. wat malau orang islam jer….

    0

    0
  86. purple says:

    ada ke sanding sorang2??? pelik! xmalu ke pakai mcm tu, dah la perut buncit!!! ish…shame on u…if sanding sorg2, bgs xpyh..kesian ada juga ngn minah ni…kena sanding2 sorg2..mana pegi nya laki dia..

    0

    0
  87. hehehe says:

    sian kat syella nie…dah nikah tp ms bersanding hubby tak nak bersanding tkt bini tua…nape la nak bazir duit sampai 800k tu bt kenduri n sanding sorang2…lebih baik duit tu disedekahkan ke rumah anak yatim…kan lebih baik…pttnye dia buat kenduri kesyukuran jer…x pyh nak sanding2 dah sorg2 je tak de psgan…rsnye kalo x slh kalo zmn dulu2 kalo bangsa cina n india sanding sorang2 bermakna pasangan mereka dah mati…maksudnye lbh kasar berkawin dgn roh….nie la kekayaan menyebabkan kekufuran…kemiskinan juga menyebabkan kekufuran…fikir2kan…

    0

    0
  88. nana says:

    tumpang lalu….nk tnya,syella ni sapa? pernah plakon filem ke? *kompius

    0

    0
  89. mcmne la ssbuah prkhwinan nk berkat klu mcm ni la cara die smbut..

    0

    0
  90. odi says:

    malas nk komen..TAPI AKU SANGAT TAU SAPE LAKI DIA EH? MENTERI KE?????DUIT RAKYAT TU

    0

    0
  91. Reena says:

    Setahu aku, pengantin pompuan yg sanding sengsorang ni pasal pengantin lelaki chicken out last minute sedangkan semua preparation dah buat.. pernah berlaku few cases tp terbalik lak dlm kes si syella ni..lagi bangga & wat grand walaupun pengantin lelaki. Bagi aku matlamat perkahwinan tu masa tak tercapai pasal walaupun diuar-uarkan perkahwinan tu, tp siapa gerangan suami dia? Dahh..org buat spekulasi..sedangkan bila kita kahwin, kita nak berkongsi berita gembira dan menghebahkan pasangan kita supaya tak terjadi fitnah..aku takut trend sanding sengsorang akan menjadi ikutan especially those yg bermadu sebb laki takde balls..takut ngan bini no. 1..takut kena serang cam abg jamil kot..btw, aku dah tgk fb jojie tu..nauzubillah..insaflah wahai makcik yg berbaju kuning..walaupun baju anda terbelah nampak tetek, tp percayalah tetek anda tak hot..mcm hantu kopek dowh (org cakap)..& apasal apa pondan natasha tu ader..kata nak berubah..ke pelanduk berupa-rupa..semoga ‘berkekalan’ lah perkahwinan ko syella.

    0

    0
  92. Lela Manja says:

    According my friend yang stay at Flat Sri Johor (tempat majlis dilangsungkan), Syella hanya bersanding seorang diri. Mana pergi suaminya? hmmm….

    0

    0
  93. qaseh says:

    .: frankly aku ckap. nampak sangatlah menyedihkan. this is not wedding syella.. kenape bersanding sorang. maybe kau tak rase ralat kot. sebab harta banyak kau dapat. dapat bnglo juta2 lagi kan? ape kau kesah ye tak. tapi sungguh kesian kau ni.. sorry but u deserved to get big L… kau kate kat tak pandang harta laki tu sebab kau dah ade harta sendiri…. tipu la!!!! aku perempuan la wei.. kalau betul, kau takkan pukul canang berape harga banglo, ape keta kau dapat. berapa harga baju kau… kalau betul kau ikhlas kau akan biarkan semua spekulasi tu..orang boleh tengok la macam mane cara gelabah ayam dgn orang yang bertenang.. kau tengok datin paduka umie aida sudah.. puiiii :.

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      setuju…org ckp psal mini cooper tu dan2 nk betulkan and up kan ke kereta audi r8… pastu bg statement x bleh blah “x kejar kekayaan” … patutnyer rileks jer laa kalo btul ikhlas kerana cinta. nama laki pandai nk sorok…harga hantaran sumer sebok nk canang…. ape erti sebuah perkahwinan pada ko pun aku x tau laa…

      0

      0
    • TeruteruBozu says:

      …org ckp psal mini cooper tu dan2 nk betulkan and up kan ke kereta audi r8… pastu bg statement x bleh blah “x kejar kekayaan” … patutnyer rileks jer laa kalo btul ikhlas kerana cinta. nama laki pandai nk sorok…harga hantaran sumer sebok nk canang…. ape erti sebuah perkahwinan pada ko pun aku x tau laa…

      0

      0
  94. angrybird says:

    ape ke gle nak sanding sorang2?????adoi..plik….

    0

    0
  95. angrybird says:

    ape ke gle nak sanding sorang2?????adoi..plik….pakai plak baju cm2..

    0

    0
  96. mmm says:

    dah tau badan tu menggelebar @ BUNCIT,takyah la pakai camtu makcik oiiii

    0

    0
  97. mawi says:

    Dasar pompuan x sedar diri. Dari miskin hina smpai kaya perangai still sama. Tak boleh salahlah mak abah… dia sendiri x tahu beza antara dosa pahala. mmg dia perangai x elok. Kalau elok tentu dah menutup aurat. Kata pergi umrah. mcm ni kau org pi umrah???? Lg satu dia ni riak nak menunjuk2 kekayaan dia.

    0

    0
  98. jantan tulen says:

    somebody plz answer my question…… adik syella tu pondan kew???? jojie kamaruddin… tgk semcm jew…. perasaan hot mcm luna maya… muka mcm minta penampar jew…. aku pnggil geng2 rogol br dia tau… br dia tau apa itu erti penyesalan… dasar bapok tua!!

    0

    0
  99. intan says:

    orang kawen nak bagitahu kita pasangan yang halal. ni kawen apa ? pasni, dia kuar dengan mana mana laki pun kita anggap lelaki tu suami dia ke?? aiyaaa. faham kan lah erti perkahwinan tu apa……..

    0

    0
  100. Andriod says:

    eh ni artis mana ni tak femes pun..dia pelakon ke?

    0

    0
  101. handpon rosak says:

    mcm seksi,perot geleber,..tada slera,tuk oorg tua bole la pkai..haha…lawak la minah ni…wakaka…

    0

    0
  102. lala says:

    biarla aku kawen ngn laki biasa jer pun, even dia xbg aku hantaran umah banglo n kereta audi..jnji gambar kawen ada laki aku kat sebelah, yg aku boleh pegang tgnnya, cam adik beradik dia tu..sanggup dia nk camtu..mmg dah jodoh…tp bahagia ker dia…dia jer yg boleh jawab, apa sebenarnya yg dia nk dr seorg lelaki yg bergelar suami..

    0

    0
  103. karim says:

    kesian laki dia, belum apa-apa bini dah ke ROGOL dengan orang ramai…yahoooooo….

    0

    0
  104. lilly says:

    aduiiihai. syella syella, aku kesian sebenarnya kat kau. macam manalah kau boleh tergamak tunjuk perut kau depan public. mana kau letak maruah mak kau? then, husband kau tak ada rasa bertanggungjawab ke beri nasihat jangan pakai baju macam ni macam tu. sedihlah tahu tak. free free je orang laki tengok. huh, sukalah orang-orang laki yang tengok persandingan kau tu.

    0

    0
  105. babak says:

    apa la maknanyer pkahwinan jutaan ringgit klau bsanding sorang2..mati laki ke aper…adoii..sadis tul..

    0

    0
  106. permata hati says:

    nape sanding sorang2??? peliknya…

    0

    0
  107. Cik Nad says:

    penari jemputan kot dia…

    0

    0
  108. lis says:

    ada artis tunjuk ketiak, tunjuk dada tunjuk blkg ni tunjuk perut plak…aku nak tunggu sapa berani tunjuk yang paling berharga tu…..mesti ada jugak nanti ni…tunggu je la.

    0

    0
  109. Tikacute says:

    Sengal buih…dia ingat cantik agaknya tunjuk perut…

    0

    0
  110. syella (bukan namo sbonar) says:

    ompek patah kato je den leh ckp….orang tak TAHU MALU..

    0

    0
  111. hadooo says:

    aku rs dia ni pelacur, tgk dr gaya…kompem…dulu2 pon ada org cakap

    0

    0
    • gaga says:

      memang pelacur pun..depan org pun boleh telanjang, belakang org apatah lg..takde maruah punya betina..malanglah vvip tu dpt pelacur ni..takde maruah diri..haa kau tanggunglah dosa bini kau ni..

      0

      0
  112. pusat bujel says:

    bila dah nak terlebih glamour sanggup buat apa saja…nak tau sapa laki VVIP minah ni…tunggu bila dah bercerai nanti…minah camne x lama nikohnyer ..VVVVVVVVVVIP tu pun lingkup jahanam bolih bini lagu nih..

    0

    0
  113. Cik Ram says:

    I think laki dier tak nak bersanding sebab hormat 1st wife. Tapi maybe dia ni nak juga sebab kalau tak di walkan pada public takut nanti org kebas laki dia. Kalau dpt laki byk duit memang isteri byk risau. Quota kan still byk. Yg gmbr ni maybe dia tak sangka dia masih jadi perhatian media sebab lama tak kuar tv. Tu ler pakai seksi.

    0

    0
  114. Dunia Material says:

    ko ni bodoh lh… ko muslim kn?? hdiah kete.. hntran bjuta2… kawen ng VVIP yg xdiketahui sape enth..agak2 lh cik kak oiii… nk kawen pn kne ke bpakaian mcm yg xde baju nih?? xmampu nk bli bju pngantin yg menutup aurat ke? tau lh byk byk duit smpai bjuta-juta..ko nk jimat sampai ke kturunan yg ke7 ke ape gile?

    aku tau ape motif ko wat cmni.. mmg lh org xknl ng kau.. saje lh tu nk pblisiti murahan kn.. bile ko pnggil press dgn pkaian ko yg hram nih.. nnt press leh jaja cite ko nih.. konon2 tnye psal kawen ko.. ko ingt dorg nk wat cite 1 je ke psal cite ko nih? xlaku lh cite2 media weiiiii.. bek die cite psal ko yg xckup kain nih..nnt laku lh cite die kan… cite pasal ko je nyahhh..!!

    0

    0
  115. fyda says:

    ini namanyer bongok..x tau adap..ter kurang ajar ni namanyer..nauzubillah ..

    0

    0
  116. Cik City says:

    Kalau nak pakai mcm tu, pi la exercise kat gym dulu.. Muka ko diat lok. Perut buntuk!!

    0

    0
  117. mat says:

    die ni bodo ke ape?? full of shit.. .. cam shial

    0

    0
  118. makcikcantek says:

    Siyes ini lawak….kesian pengantin yg lagi satu tu…sure semua org tgok syella ngan kebodohan nye…baju india ni kok ye nak pakai sgt pun pakai la masa tukar2 baju tu…pose la camne pun..haishhh x kena tempat la…kesian mak bapak ko sure malu ngan org kg….

    0

    0
  119. Tulip says:

    Tak suke dengan pompuan ni. dulu time bertunang bukan main heboh konon bertunang dengan cucu kerabat mana tah. padahal bukan related pun. sesedap mulut gatal ko je nk buat statement camtu. kawen ni tak nak plak ko dedah sape laki ko. mmg caras laki orang la ni. dah tu, siap boleh bercite nilai hantaran juta2. takde nilai rendah diri langsung. jenis kikis duit jantan la ni

    0

    0
  120. hri tu kes pkai bju nmpak bhgian ats….niyh plak nmpk pusat…
    rse nyer mcm diri tu sedia untuk tyangan umum……
    taubatlarh n mntak2 suami bgi bimbingan yg baik…..aminn…

    0

    0
  121. Lols says:

    Jojie kamaruddin dan makcik baju kuning tu pondan ker aper?

    0

    0
  122. cikyuz says:

    kate dapat petunjuk masa umrah, pastu kahwin dedah sane sini…apekahhh???

    0

    0
  123. melati anak mawar says:

    ni la die contoh apabila kekayaan menjadikan seseorg itu lebih kufur dan semakin jauh dr agamanya.. aku rs mase die zmn susah papa kedana dulu tu lg dihormati la. makin kaya makin miskin kain pulak nak pki..

    0

    0
  124. LALA says:

    POMPUAN NIE DA GILA LAH..TAK LEH PK MANE YANG ELOK LAH..

    0

    0
  125. adriana says:

    ya allah. please lah, tak tau ADAB ke??? pergi sekolah balik lah!

    kesian budak-budak tu.

    0

    0
  126. julia julie says:

    adesss mana si pengantin lelaki??????ape ke hal sanding sorg gini kui3 lawak plak aku tgk..mcm kemaruk sangat ngn harta kui3

    0

    0
  127. fadh says:

    cm bodo je sanding sorg2, hehe

    0

    0
  128. madu syella says:

    dress putih ko xde baju…baju hitam ni tunjuk pusat/perut ko yg xcantik lgsg 2!..kesian aku tgk ko ni..nk khwn org kye,tp laki ko xleh sanding same2..tp dek nk tnjk kt org yg laki ko 2 kaye (konon la),nk gak pakai pengantin,naik pelamin,sggp ko sanding sorg2 ye..azrinaz khwn dgn sultan brunei dlu,even org tau,xde pn nk megah2 mcm ko..xde sape pn tau bape hantaran dia,pe yg sultan brunei bg kt dia

    0

    0
  129. tebu manis says:

    errrr agak2 no 2 kot… suami anda x ikhlas… dia beli anda dengan duit untuk kepentingan dirinya sahaja, sekian

    0

    0
  130. baby n says:

    Adoiiiiiii….kata pergi umrah pastu dapat petunjuk then berkahwin dengan lelaki misteri tuh! Umrah apanyerrr pakai baju tak cukup benang dehhh…entah apa dia kena petunjuk masa kat umrah, buat malu agama ko sendiri lerrrr…lu fikirlerrr sendiri macik oiiiiiiiiii

    0

    0
  131. az says:

    nangong dosa lah x laki mung

    0

    0
  132. letih says:

    Apsal jalang sangat betina ni….si tua bangka tu pun tak sedar diri ke bapak dia sapa?

    Pakcik Kamaruddin…minta maaf ya …apsal anak pakcik jadi mcm tu…

    0

    0
  133. ape2aje says:

    Maaf…aku tak kenal sapa Syella ni..

    0

    0
  134. ape2aje says:

    Ohhhhh…search kat google..carik sapa la syella ni.Ermmm..rasenya aku ingat da sapa syella ni.Yg dulunya bekerja keras untuk family n adik beradiknya.Kalo aku tak silap lah.Ermmmm…1 je la nak kabo….Bila tuhan da bagi rezeki melimpah ruah…bersyukur la dgn cara yg diredhai-Nya.Kalo tak…Silap haribulan..silap due date…kena tarik balik. <<<<>>>>

    0

    0
  135. zedin says:

    Syella, Saya nak tolong ingatkan saje..
    (a) Malu itu separuh (1/2) daripada Iman.
    (b) Harta dan kekayaan Amanah dari Allah.
    (c) Anggota badan kita hanya pinjaman, kelak akan disoal di Akhirat. Yang kekal adalah IMAN.
    Sama2lah kita berpesan-pesan.

    0

    0
  136. senyumm says:

    jap..sape syella nih?serius sy xtaw sape die,pelakon?penyanyi?pelawak?nme xprnh dgr..tgk muka dlm paper jauh skli

    0

    0
  137. karut says:

    perut…tak hingat! kalu tone up takper la juga, ni ala2 perut mak beranak sorang ni ..

    0

    0
  138. adun says:

    napa nak tunjuk pusat? .. cantik sgt ke … tapi lagi hodoh

    0

    0
  139. whateva says:

    itu antara dosa die dgn tuhan.setiap manusia x perfect.bg nsht leklok la,x elok kutuk2

    0

    0