Written by AbangNara | March 8th, 2011

gambar syafiqah amanda

Syafiqah Amanda, pelakon tak berapa nak popular lagi, umur baru 19 tahun tapi dah ambil gambar berbasah-basahan. Lisa Surihani dulu masa nak femes pun tak adalah nak amik gambar basah-basah macam nie. Adakah jalan pintas untuk menggapai populariti? Pening kepala dibuatnya.

Lagi gambar Syafiqah Amanda yang mampu menjolok mata anda (risiko tanggung sendiri) dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar syafiqah amanda

gambar syafiqah amanda

gambar syafiqah amanda

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

591 responses to Apa Motif Si Syafiqah Amanda Nie Ambil Gambar Macam Nie?

  1. Paan Jr says:

    kahkahkahkah!!
    ayat memang macam seorang bapak kepada anaknya hahaha

    • faz says:

      jakim tak de kuasa nak censored majalah gambar2 dlm mangga ni?

      • jabun hensem says:

        kenyang photographer

        salute lah kat ko bro..!

        • gilo says:

          panjangnya bulu…..tangan.

        • akuww says:

          sapa tau minah ni pakai mekap apa???
          x luntur pon walaupun BERENANG UNTUK KESIHATAN.. hahahahahaha

        • SITI SIFIR says:

          KUBUR MASING2 KAN ? HABISTU KALAU MATI NAK SURUH ORANG KAPANKAN ,KENAPA TAK KAPANKAN DIRI SENDIRI…MANGGKUK !

        • xam says:

          memang sesuai dgn nama dia.. amandiMANDA haha

        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          ouuuchhh super bitch….

        • cella says:

          pompuan ni sape? xknal pon…. ke artis porn??? huhuhu…
          gayanya mcm artis porn jer… sorry to say, the way die posng tu mcm teringin nk masuk dlm magzne playboy jer…tp malangnye m’sia kan xde mgzn playboy… so mangga pon jadi laa… ksian ponpuan nih…wat malu mak bapak jer

        • Amier says:

          Menurut beberapa infomasi, perempuan banyak bulu halus di tangan dan kaki mempunyai ultra nafsu seks.

        • duniamodern says:

          alaaa…korg2 kt sini mcm bagus2 jek semua..jage anak keturunan korg sudah..blom tentu keturunan korg tu pakai berjubah akan datang…..stakat pic mcm ni…kitej jugak yg untung…belanje tu wooo…hahahhaa

        • budak chomey says:

          TIKET MASUK KE NERAKA!

        • Rara says:

          Kalo jodoh sy terima cinta syamsul???
          mau ke syamsul kat ko??
          dah tayang abih sumer kat jantan lain, kat dia tgl habuk je!

        • nmpk jauh,tp dekat says:

          pelik ah mangga nih…skew letak gmba artis yg seksi2..mjalah apew nih?dah lah dah tak laku.. tak paham aku !!!! pi rah ~!!!

        • teddycomey says:

          mjalah mgga ni mmg suka lgh sgt2 amik gmbr artis2 n celebriti kt dlm kolam..spttnye mjalah ni dh lma kna banned ngan krjaan sbb lebih mnonjol kn bnda yg xspttnye di tonjol kn..aku mmg anti btl ngn mjalah mgga ni..

        • bedul says:

          salut kat majalah mangga sebab mengekalkan rating majalah murahan yang ala ala sipi sipi playboy gitu! yang penting photographer menjalankan tugas dan banyak kompilasi gambar2 berahi perempuan melayu malaysia. majulah majalah mangga untuk sentiasa tegang!

        • siput sedut says:

          ‘poster cun’mgzine MANGGA mst kn photoshoot kt swimming pool ke ????xkira la artis tu laki ke pmpuan mst amik pic kt swimming pool…nmpk seksis ke pic dlm swimming pool????hahaha..if cm2 la..pic beby ak mndi kt swimming pool seksi la kan……oooouuuccchhhhhh…mgancam…

        • peduli apa!!! says:

          huuuuu…hudu jg pempuan ni..aq tak knal la artis ni..cm sundal jak..spsis ngan sandat jak..

        • makin hari Mangga makin teruk…tak de tapisan langsung…dh jd mcm Playboy versi Malaysia
          kalau artis laki bukak baju nak pulak ambil tindakan..kalau yg mcm ni xkan senyap kut?

          peace no war..=)

        • red says:

          owh…majalah kolam…ptot r….

      • Mak Ngah says:

        hmmmm…kesian perempuan ni…apa yang difikir agaknya dengan berposing macam ni. Nafsu mengatasi akal macam tu le jadinya.

        • bukan_fanatik says:

          alahaiiii…kesiannya aku kt minah ni..dah la aku xkenal, posing daring, segala lurah dendam ko nk tayang!!!serius sundal sangat!!!
          napelah xde badan yg halang seme bnda2 ni?dahlah majalah mangga, dah xrelevan dah..~~~

        • larahati says:

          stuju dgn bukn fanatik
          entah pa2 minah ni
          terdesak nak popular
          hrap kontroversi jeee]
          tk da akal ke bla nk posing mcm ni???

          muka haram tk cntik punnnnnnnnnnnn

        • Aduhai..... says:

          aduhai…. apa la yg dibangga sangat tayang buah mempelam tu…
          satu malaysia tgk…
          malu la sket….
          yg kenyang mata2 yg memandang ni la…
          ko apa dapat….
          menambahkan dosa lagi ada….adui laaaaaaaaaaaa

        • orgtuo says:

          …dio hengat dunio tak jd kiamat kot

        • missyqaldina says:

          motif pix ni nak tnjuk kan makeup kalis air kottt..walaupun pelakonnya senduuu…hahahahahaha….

        • cik wiwin says:

          kelakar betol tagline berenang untuk kesihatan tu …

        • naddy says:

          dh la ktiak hitam nk tyang kt org ta malu,muka ta lawa that y kne dedah sume bru org pndng n knal…

        • ain says:

          ak bru nak ckp….ketiak dia tam..da ati nak tayang,,,tyng kat laki ko dh la!!! dah la xcntik…yerk

        • wiwi says:

          Agaknya dia xmampu nk bli kain kot……

        • Mak Limah says:

          Editor majalah mangga ni yg spatutnya disalahkan. Budak ni baru nak hidup..apa2 yg disuruh pun akan dibuatnya demi populariti..xde pikir panjang. Kerajaan patut haramkan majalah macam ni..banyak merosakkan akidah anak muda terutamanya melayu.

        • nana tanjung says:

          salah senabeh, diri la..da akil baligh..xyah nk tunding jari kat org..da beso, pikir la…agk2 editor sruh die mkn taik, die mkn x???

        • a-no-ni-mus says:

          bukan editor saje. tp budak ni pun sama. kalau jenis dididik dr kecik dia takkan kata yes pd photoshoot ni. she’ll refuse. semua pihak bersalah. yg beli majalah ni pun bersalah jugak sbb it made this magazine pikir pembaca mmg nk tgk gmbr2 ala2 porn mcm ni!

        • nUnU says:

          Editor tak slh… oiiii… sape xnak mkn free…. sume nak kan…. lg beli baik freee..so sape yg bg free???? …. maybe die bg free coz buah pelam dah tak laku kot…. lelong pun org xnak … bagi ajerlah freeeeeeee….

      • SITI SIFIR says:

        KUBUR MASING2 KAN ? HABISTU KALAU MATI NAK SURUH ORANG KAPANKAN ,KENAPA TAK KAPANKAN DIRI SENDIRI…MANGGKUK !

        • Fitriz says:

          Bila org ckap kubur masing2,diaorang bermaksud apa benda jahat yg diaorg buat itu urusan dia dgn Tuhan.Tuhan yg lyk menghukum dia,bukan manusia mcm kamu yg berlagak mcm penguatkuasa Tuhan.

          Kenapa x kapankan diri sendiri?Dh dlm Islam suruh kapankan tak kira orang baik atau jahat.Kalau orang jahat macam peragut,perompak,pembunuh pun dikapankan walau benci mcmana pun kerana ingin melaksanakan suruhan Islam.

          Tak nak kapankan sebab dia jahat?Orang yg x nk tu yg dapat dosa free kehkehkeh

          GOD IS A FORCE,NOT AN ENFORCER

        • SITI SIFIR says:

          Bonggok engkau Fitriz hayun , Abistu engkau nak berlagak nak menangkan majalah mangga porno ni? artis dok bogel2 macam kau ke? SITI SIFIR tak kate la aku ni tuhan…BUT setiap kali orang mengajak sesuatu kearah kebaikan , orang akan cakap “ala kubur masing2″…what the “very shit word dude? Jadi ini lah jawapan terbaik

          ” KUBUR MASING2 KAN ? HABISTU KALAU MATI NAK SURUH ORANG KAPANKAN ,KENAPA TAK KAPANKAN DIRI SENDIRI…MANGGKUK ! ” HAHAHA

        • mia says:

          betul tu sebab itu fardhu kifayah, walau jahat sekali dia kita kena tolong juga, kalau tidak kita yang berdosa sebab tidak mengamalkan fardhu kifayah…

        • iman says:

          ckp guna imanlah… yg salah tetap salah. jgn yg salah nk diamkan. bala 1 kg yg dpt silap2 1 negeri/negara. habis tu x gunalah ada alquran sunnah, hadith, rasul, ulama’2, wali2, ustz ustzh semua.. sebab apa ada ini semua….

        • sgt.scania says:

          tak lawa dan tak laku terpaksalah posing macam pelacur low class

        • faisal says:

          btol33….tk laku r nie…pah nie bley jadi heroin r….

        • Yanie says:

          Kau bagus sngat ke ?

        • linda says:

          yup ak sokong gak siti sifir…maksud ko tu bile dinasihat ade jek jwpn bodoh ..cth ‘suke hati ak la kubur lain2′..tp bile tang nak kuburkan ..org yg dilwn tu juga ntah2 tolong kapankan….jd utk org yg suke menjwap mcm ni patut gak dibalas kan..’aa,t ko mati terbungkang ko kapan diri sendiri’ ..ini saje ayat sindiran untuk org tak reti bahasa mcm ni..

        • SITI SIFIR says:

          Bagus ada jugak yang paham bahasa..

        • linda says:

          mia..siti sifir tak babitkan dgn bab agama..of course semua org Islam memang tau fardhu kifayah..tak sekolah agama cm lin ni pon tau tp dia kata ni ayat utk sindir je…mcm la jugak bile org xnk smbhayang tunggu da tua2 baru nk sembahyang kan ade peringatan sembahyang la kamu sebelum kamu disembhyangkan..kalo org tak paham gak..kan bolh sindir…’ko tunggu bile nak baru nak smbhyang?da mati katak nnti ke?..ala..nk ikutkan org yng bg alasan ‘kubur masing2″ ni memg xterima teguran org..ha patut pon ko mia nasihatkan org camtu camni…”walupon kubur masing2..tp t mati sok berat nak angkat ko,satu keje”..ape perasaan die…haha

        • kui3 ak xbrsalah says:

          org yg xpham bhasa je jwb cm 2… memg la 2 fardhu kifayah… kita ckp untk sindiran la ngok ngek…kn dh kua bhasa kasar ak… kalo yg cm 2 pon kita x tgur.. tkot t btol2 Allah laknat..memg xde sape2 nk kapan kaw!!!

        • SITI SIFIR says:

          Bagus…ada jugak rakyat malaysia yang faham kata2 SITI SIFIR yang pandai SIFIR ni…I LOVE YOU ALL..

        • fara says:

          yelah, ” kuburlain2, kalau mati kapan sendiri” itu adalah sindiran paling pedas buat org yang suke sangt melawan bila ada orang tegur untuk kebaikkan…

          tapi sebagai umat Islam kita semua tahu, baik jahat org tu kita kena kapankan jugak bila org tu dah mati kan…

          “tp pelakon ni memang tak sedar, magga ni gila nak tengok artis bogel..

          sape boss majalah ni..?? patut semua org kena boikot majalah ni…

          pelakon ni pun, nak tangkap gmbar berenang pun, banayk lg baju renang yg lebih sopan..:(

      • princess says:

        yuck! sgt geli oke.mangga mmg patut kene banned je..

        • naddy says:

          yek….serius ak gli tgk pmpn nih dh la ta lawa…ak ta pena ktuk org kt ruang ni la 1st time ak kutuk..mgelikan..

        • huahuahua says:

          x mungkin di banned nye princess…..mangga ni da lebeh kurang cam katalog tuk org2 kaye baek laki maupon pompuan nak memilih stok2 tuk d jadikan ‘SIMPANAN’ n ‘penyedap di msa lapang’..ni da kuar gambo sangap neh konpom femes neh..bukan kat dunia seni tpi dlam list ‘bahan penyedap’..sat2 g kalu beli melody kuar la cite “Amanda diburu Dato’ ” apakah???!!!!!! tagline berenang tuk kesihatan tu wat syarat jek nk menghalalkan aktiviti yg cam haremmm neh.

        • huahuahua says:

          pembetulan bukan beli ‘melody’ , beli ‘mangga’ … tersasol lak..maklum le..dua2 hampas..

      • aaa says:

        jakim buat tindakan utk penuhkan rekod dlm buku je la.. skg ni rekod dah nak penuh.. rilek2 je la..

      • my lovely tomodachi says:

        CANTIK KER? BERSOPAN SANTUN APA CMTU?

      • ss says:

        majalah mannga ni mmg suke jual artis seksi mcm ni…setiap kali keluaran mesti ada gambar mcm ni…

      • Tania says:

        jakim suke noh..majalah macm ni…satu lg tol ka name dia amanda tue ish2 cam tk caye eh..noh2

      • Majalah mangga….
        dari DULU kot artis2 dlm majalah mangga…kne posing sexy2 ni. Klu x nampk TeK mmg tak sah.
        Patut jangan kasi lesen kt majalah ni.
        Byk buat dosa.

        Artis ni pn sorang….agak2 la yer pn klu nk glmor cept.
        Bkn nk kata kne professional masa wat keje…professional ada bertempat.
        ni di suruh kangkang….kangkang kn aje.
        bestu klu soh makan taik pn.. makan jugak ke?

      • double B says:

        ye lah kan?majalah mangga ni selalu nak buat gambar yg mcm ni..tak elok lah..lagipun remaja2 yg suke baca majalah ni, tak ke boleh influence mereka tu nanti..fikir2 lah kesan nye pada generasi kite ni..

    • NIA says:

      TEMA majalah mangga mmg cm ni abg nara…
      pmpuan tu pnye alasan pn da tau..dye akn ckp “PHOTOGRAPHER yg suruh”
      artis cm ni pnye mentaliti kurang :)

      • XooXoo says:

        kenapa majalah ni tidak dihentikan sahaja pengeluaran nye.kerajaan tak nak buat apa2 tindakan ke..ke nak kena masuk “aduan rakyat” tv3 dulu baru amik tindakan..(sesuai ke masuk aduan rakyat..hahah)

        • linda says:

          pe lgi masuk je la dlm aduan rakyat..alasanye ..perbuatan mengambil gambar menghairahkan mcm ni bukan budaya rakyat ,agama pon sah2 haram..menjatuhkan mengaibkan maruah rakyat..DAN MENJADI HAK KITA APE UTK PERTAHANKAN MARUAH KITE..disebbkan pompuan mcm ni lah salah satu faktor penyebab rogol..si progol yg tgk gmbar die ni sah2 buntang biji mata..nak rogol die tak dapat..nafsu da naik tgok badan die..jd tak mustahil utk lepaskan nafsu disambar jek sape2 pompuan lalu depan mata..kuang ajau punye pompuan..terdesak sgt ke ko nk tunjuk dada ko tu..syamsul tu buta ke smpai pompuan murah mcm ni pon nak jdkan bini..eiii geram betul ak ngan betina bergmbar mcm ni…

        • Android says:

          mangga ni teringin nak mengalahkan playboy kot..Karut betullah mangga ni..x abes2 suh org masuk kolam..ni mesti nak ajar budak2 ni jadi ‘anak ikan’ la ni..tu pasal suh blaja berenang..haisshhh..

          Budak ni pon satu..cacat betul..

        • azz says:

          pompuan ni konon nk tunjuk dia py tu bagus sgt la tu..ingat semua org suka ke artis yg mcmni..dh la xberapa nk popular,seksi bkn main lg.alang2 dh mcm tu,napa la xlondehkan terus baju tu..nk tayang sgt,tayang semua sekali..perasan bagus je minah ni..meluat gila tgk artis mcmni..simpan la utk tatapan suami je..wpn blm bkahwin,tp suatu hr nnt akn kahwin juga ko..kesian kpd sapa bakal suaminya..org lain dh cuci mata tgk bdn minah ni..syok bgambar,xingat tuhan..

        • manis says:

          masukkan jer kat aduan rakyat…huhuhu

        • linda says:

          kwan2 tu kan de email si betina ni..pe lgi ..kasi ganyang la…biau die panas..hahah (ketawa jahat)

        • Don says:

          kite bakoo je mangga ni..

        • bunge melati says:

          sesuai pe… Gangguan emosi pd org ramai! Tp sape yg suh hang beli? Haha…

        • linda says:

          masalahnye kitorg tak beli mag ni,tp yg bnyak beli mangga budak2 sekolah..ak tau la pasal ak penah sekolah kannn….jd takkan la nk biarkan bende mcm nie..abis ko nak tutup sebelah mata la..bebudak yg beli tu pon mak bapak diorg tak suruh..kalo ko nk halang org beli pon tak guna gak jd penyelesaian nye bende ‘harrammm’ mcm ni memang patut de yang bersuara membantah..trget sales mangga ni kalo tak dgn org tua, budak2 la mangsa die..g pon bebudak baru naik ni ape yg diorang tau..boleh bagi impak negatif tau tak..

        • Kentot says:

          betul ckp linda. aku sokong. bukan apa. mangga tak patot ar publish2 gambo2 mcm ni lagi bebudak zaman skrg lak suke ngikut trend2 mcm ni. ni bukan berenang tuk kesehatan ni berenang untuk tatapan jantan nih :D

    • jijah says:

      MANGGA…biasalah, majalah porno! haha

      • faera260708 says:

        photographer suruh buat.. Allah larang, Allah suruh, x buat plak??

      • 8796 says:

        bese la..menteliti bdk2 lps SPM… nasi lemak seposen jer tu..lawa nnyer x kemana

        • zaira khalisa Ansari says:

          budak2 lagik ni..masih mentah..umur2 mcm ni mmg suka cari keseronokkan..

        • dd says:

          hehe..besa la 2..artis baru nak naik..nk publisiti murahan..bkn salah photografer jg..dia juz amik gambar je..yang salah nya budak ni la..napa nk juga pakai pakaian yang cm ni??buat malu je la..simpan2 la benda 2 untuk tatapan suami..buat pa la nk tunjuk kat semua orang..sedar2 la ye..xda org yang bangga bila ko tunjuk semua tu..aku rasa syamsul pn xnk amik ko sbagai awek..dengan seksi yang macam ni..

      • kucingemok says:

        MANGGA = PLAYBOY Malaysia laa! hahahaha

        pakaian mesti la kena dgn TEMA iaitu “Berenang utk kesihatan” kah kah kah

        Wahai anak2 perempuan, sebelum buat apa2, pk la, dosa pahala tu ayah tu dpt skali sahamnyer, tak pasal ayah tu masuk dlm golongan dayus…klu sayang ayah masing2, please behave!

        • timba says:

          aku rase klo die pakai tudung baju kurung tak mekap lagi cantik kot. dari pakai baju ni. berenang untuk kesihatan?? ingat majalah sukan ke? bodoh.kesian mak ayah die.klo aku jadi mak die aku tak mengaku anak.

        • linda says:

          majalah sukan pown takde la pakai separa kemban..kalo time skang ni kan da de baju mandi muslimah…takpon cukup la amik gambar kepala jek tang badan sume dalam air..haha eiiihhh…de kang jumpe pompuan ni tgh jalan ..ak cilikan lada api kat bdn die biau pijau.haha kate hot babe..

        • kui3 ak xbrsalah says:

          kalo mak ak…dye ckp kalo kaw nk ibu mati kaw pkai la cm 2…huhu…sedey ak dgr… ak perlukn ibu…so insyaallah ak xkn wat cm 2..syg ibu ak..dye byk ajar ak bnd yg baik2..even ktowg nie masih lg blaja apa itu ISLAM sepenuh nye..huhuhu

      • hinggar says:

        baik aku jual buah mangga jer..

        • linda says:

          ak nk beli sekilo..harga majalah ni jek + singgit dua da boleh wat beli mangga ko tu..jenis mangga siam…hehe

    • me says:

      helloo…sooo not up to date okeyhh amek2 gamba dlm pool..tepi2 poolll..grow up girl!! jgn terus memalukan diri anda mcm ni..

      • jiwa kental says:

        tol laaaa…..ntah pape…….meluat tengok.. nak cepat glamer punye pasal,body pown tgadai………..!!!!sooooooooo cheappppppppppppp!!!!!!!!!!!!JERKKKKKKKKKK!!!!!

      • zaira khalisa Ansari says:

        ye ar..pose mcm ni dah lama i tgk artis2 zaman 90 an dah buat dah..ermmm…x semenggah..langsung

      • fara says:

        fuh… i like ur coment… sungguh old fashion kot tepi2 kolam ni…

        org skarang takyah tunjuk body seksi2 pun leh jual bakat larh….sengal!!! lisa pun tak seksi cam ni….

    • me says:

      hellooo..so not up to date okeyhhh amek2 gamba dlm pool…tepi pooll…grow up girl…stop humiliating yourself!

      • Princess Suci says:

        dia kata berenang utk kesihatan….

        • dd says:

          ye la 2 utk kesihatan..time ni je kali dia p berenang..hehe..saja nak tayang benda 2 untuk tatapan umum..org xbangga la kalau ko tunjuk benda 2..malu ada la..

    • khasamah says:

      eee inilah artis malaysia yang baru nak up..
      pakai dedah2 sini sana.
      tertonjol apa yang xsepatutnya…

      majalah mangga ni xhabes2 lagi dengan gambar2 cm ni..
      dari zaman aku remaja sampai skrg masih lagi guna tektik lama nak lariskan jualan dengan gambar artis2 yang manda manda di kolam…tektik lama betoi..

      lama2 majalah mangga dan mangga on9 ni akan lebih pada majalah porno malaysia tetapi secara halus..

      tobat2 la …laau dia adik aku, aku lempang laju laju

    • peugeot cyg says:

      macam HARAM!!!kate dulu c syamsul nk pmpuan yg semayang penuh,ala2 alim gitu…tp…ayat2 dlm tu poyo gile,konon rapat le gan shamsul tuh!yewwwww!!nk tumpang fofulariti ye yong??
      xsesuai eh!!
      mak pak dia xmrh ke ank bergmba cmni..

      • tora aman says:

        dia ni nmpk mcm trhegeh2 kt samsul je..padahal samsul xde apepn..xknla dia nk amek pmpuan murah jd bini kot..lom kawen dh dedah sana sini…x malu tul.sakit mata tgk..

      • naddy says:

        myb mak bapak dorg spesen ngn mak bapak dak dewi rmaja la ni nk ank glmer dorg bly tumpang skaki…

    • sue says:

      LUCU LA..KAT 1ST PIX TU ADE TULIS ”BERENANG UNTUK KESIHATAN”

      WAK LU!!!! MMG SUME ARTIS LAW AMEK GAMBO GAN MANGGA DOK DLM KOLAM RENANG KAN…KESIHATAN LA SANGAT~!!!

      ADE G KER ORG BELI MAJALAH NI??

      SUMPAH AKU XPENAH BELI MAJALAH NI DARI MUDE BELIA DULU SAMPAI LA UMOR AKU 26 NI!!!

      CHOIIIII

      • naddy says:

        ak pena bli time sek men dlu time tuh pn ade dh yg amik pic tp kolam,skang umo 23 pn stil mjalah tu pose tp kolam gk haha

        • NURIN says:

          betui..betui..aku pun skrg dah umur 29..pic nyer samer jer…kat kolam..majalah porno..dulu kat sek aku diharamkan sbb nyer dikategorikan majalah lucah..gantung sek wwooo.. ;-))

    • Lantaklalabu says:

      MAJALAH MANGGA = MAJALAH PLAYBOY EDISI BM..TAK ABIH2 NAK EKSPLOTASI & MEMBOGELKAN PELAKON2 BARU YG KURANG BERBAKAT YG MNE KEBYKN BANGSA MELAYU BERAGAMA ISLAM …JAHANAM SUNGGUH!!!

    • marishadania says:

      gambar standard majalah mangga.. mesti ade pix kat kolam renang, wajib pose tunjuk lurah dada dan gosip artis murahan.

      kementerian penerangan sila lar wat keje! tak kan syok tengok je.

    • Nanako says:

      Ala standard laa gambar2 camtu untuk majalah playboy malaysia..kan?kan?..ntah sape laa yg suke sgt beli majalah tu..xde paedah langsunggg!!!

    • kakmin says:

      abg nara… lisa dulu tak pakai cenggini sebab yg ni ado ‘tembikai’…. lisa takdok…

    • noha says:

      PELACUR BAWAH UMUR NIH…

    • fasha sandha says:

      dasar mjalah lucah! abg nara beli erk?

      erm…mk bpk die x mrh ke posing bogel mcm ni??

    • selipar Jepun says:

      bdk baru nk naik…nk tarik perhatian le tu

    • princess says:

      haha..”berenang untuk kesihatan:..what a lame..ak benci mangga!

    • azura says:

      nilh jadi nyaer kalu perasan diri tu cantik…xada rasa kemaluan langsung…dunia2

    • slumbercool says:

      TENGOK BULU KAT TANGAN PUN DAH TAHU KUAT SEKS, ELOK LAAA POSE MCM TUH, INGAT DIE AKAN FAMES KE? OH PLEASE LA. TIDAK EK WAHAI SYARIFAH AMANDA.

    • mysarra daud says:

      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa benci tgk artis murahan mcm ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. hunnylensa says:

    Mungkin dia nak membuktikan bahawa dia seksi?

    • zaira khalisa Ansari says:

      seksi ke? kalo nak seksi sgt bukak je sume..pastu amik plaster tampal je kat nasi lemak dua posen tu..hah..baru seksi.

    • hot babe says:

      kalau seksi sangat, posing tu tunjuk ckit ketiak tu, nak tengok hitam ke tak? cantik ke tak?

    • Apo? says:

      Seksi? ini belum seksi lg..BUKAK SUME baru seksi….berol yg die nie besar..ENTAH2 ade sesuatu didlmnya..muhahahaha..

    • Kentot says:

      dia mmg seksi pon suka tayang depan org lepastu boleh lakkkk kenyataan dlm ni baik peramah jujur bagaii??

  3. parah sandha says:

    ko ingat ko tu lana nordin? kah kah kah

  4. Paan Jr says:

    auww bulu romanya panjang. paham2 la haha

  5. toknekpiah says:

    umang aiii bulat nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… ni kalo lari2 nie bergegar2 dunia…hahaha

  6. FIA says:

    AKU ASE MAJALAH MANGGA NI KERAJAAN PERLU GAM LA… TAK KAN NAK BIARKAN GEJALA MACAM BERLARUTAN? C’MON KERJAAN.. BERFIKIR SIKIT..

    AKU TENGOK MAJALAH NI MACAM MAJALAH PLAYBOY PON ADE..

    • kaki_g0ssip! says:

      TAU XPE! KO BARU NOTICE KE?? AKU BENGANG TOL LAU SAPE2 YG BELI MJLH MURAHAN NI! LAU TGK BTUL2 MMG SUMER GMBR YG MANGGA AMIK SUME LUCAH2.. I MEAN EVEN X BOGEL TP MCM HALF BOGEL TAU!

      • FIA says:

        MALU LA.. BILA KEDAI JUAL BUDAK2 KECIK TENGOK JEK.. ERMM.. APE NAK JADI PUN AKU TAK TAHU..

        PATUT LA BUDAK UMO 12 TAHUN PUN DAH PANDAI MAIN2 SEX.. ERMM..

    • XooXoo says:

      jom ramai2 buat aduan..nk adu kat saper ni….majalah ni tak layak berada dipasaran..artis ni pun sengal giler

    • caripuf says:

      betul2…ni la majalah playboy malaysia

    • fit says:

      majalah mangga mmg majalah murahan,majalah yg menjatuhkan maruah anak2 melayu…dh kira

  7. EMA says:

    die nak tunjuk la kat syamsul tu yg die hotttt…padahal c syamsul tu sikit x tergode dgn die… nak gode2 latu… kalau pakai seksi mcm ni.. stakat bwk kluar jejalan buleh la… kalau buat bini sorry…

    • comei says:

      baca statement dia mcm syok kat syamsul der..agaknye, yusuf haslam pun xmo wat menantu.hee…perasan lebih minah nih.

      • Larahati says:

        aku stuju dgn ko comel
        jgn kn datuk yusuf haslam datin pun tk hingin dpt menantu yg mcm hantu ni

        syamsul pun tk hingin dgn dia ni
        merosak kn keluarga datuk ja nanti
        banga sngt tnjuk buah dada dia tu
        muka mcm harammm tk tahu maluuu
        ni tuk kau hakkktuiii!!!

  8. zass says:

    photographer mangga sekrg ni..import dari majalah playboy ke? bila la nak ban majalah macam ni?

  9. m. nasir says:

    ini adalah antara contoh bakal2 artis yang tak berbakat tapi meraih publisiti murahan untuk nampak glamour.

  10. zzz says:

    majalah mangga kn mmg cmni..soh org amek gmbo pose hangat2..

  11. cik puan says:

    sape die nie? berlakon ke? xpernah nmpak pun???? mangga nie suka betul buat photoshoot basah-basah mcm nie..

  12. jabun hensem says:

    fuyooo..sedop nya .ish.ish.ish.

    geram dah ne..

  13. Firas says:

    Ape motif fotographer ni suh dia posing mcm 2 n suh amanda bergambar dgn keadaan mcm ni??? huhuhu.. Adohaiiii..

  14. Madam Hakim says:

    Sape die ni?? Tak kenal pon…Jalan pintas nak dapatkan publisiti murahan… Perasan tak kalau mintak komen pasal relation dgn mana2 lelaki, mesti yg pompuan duk kata kawan biasa je…kuar mkn pon beramai-ramai…tapi pihak lelaki tak ckp ape2 pon..

    Betul kata Abg Nara..tak payah la nak berbasah-basahn gini kalau nak cepat femes…

  15. kaki_g0ssip! says:

    ERMM MAJALAH MANGGA MMG SUKE AMIK GMBR ARTIS SUAM2 CMNI KT KOLAM RENANG LA, X PKI BAJULA.. PENDEK KATA MAJALAH MANGGA NI MCM MAJALAH MURAHAN JELA! GELI AKU NK BACA. DULU AKAK AKU SUKE BELI, TP MAKIN LAMA MAKIN MEREPEK PLK GMBR2 YG DIORG AMIK. LPS TU CKIT2 CITER PSL BF LA, GF LA.. TULA NILA.. MANGGA NGN METRO LEH DUK BWH 1 KILANG! SUKE TOKOK TMBH CITER!

    • comei says:

      betul..agak nye la trademark majalah mangga kot “berbasahan” di kolam renang.konon nak suruh majalah laku laa…

  16. sushi nova says:

    werghhh gelinya tgk cara dia pose…klu ye pun cover la sket buah betik mu tu….

  17. z-ra says:

    seksinyaaaaaaa…

  18. mahu_tahu says:

    alaaahhhh…sah2 majalah tu yg suruh die pose cenggitu…tu yg die buat..majalah mgga mmg suka artis amik gambo seksi2..ape laaa…dah bley jadi cam mjlh yg berunsur kn seks dah..hmmmm…

  19. leon says:

    hahahha bang nara pun layan mangga ke???pehtu wat free promotion untuk mangga….:) haiyokk

  20. kakchubby says:

    magazine mcm ni la yg merosakkan akidah anak bangsa!! drpd baca mag mcm ni baik baca Solusi. x pun baca majalah kuntum. mmg patut kena banned la Mangga ni. ini kategori mangga busuk berulat ni. layak masuk dlm lori sampah je. yg aku heran tu ada jugak umat2 yg nak bayar utk mag murahan mcm ni. sedekah kat surau lagi baik la. bukak mata & sedar la sikit pada yg masih membaca & melanggan mag low class mcm ni!!

    • kakchubby says:

      maksud aku sedekah duit kat surau. bukan sedekah mag ni kat surau. menaip dgn hati yg panas sampai tertinggal ayat perkataan ‘duit’ tu. baik sedekah duit kat surau drpd beli majalah ni.

  21. the pink ultraman says:

    tak paham aku dgn pose genggam rambut 1st pic tu.
    takde duit nak beli getah rambut ke hape?

  22. anieziesai says:

    asal la suke sgt gmbo time basah2 nih??????
    igt lawa sgt kt????
    free2 je ko sedekah gmbo badan ko tu….igt sume nk tgk sgt ke????

  23. ryo2x0 says:

    komen
    no1…xkenal pon
    no2…xcun pon
    no3…kalau tanya dia apa motifnya mesti dia kata mangga yg suruh..dia org baru mana boleh tolak nanti dorg dh xnak panggil..org baru mana blh demand ma..betul x abg nara
    no4…lg satu dia nak bgtau berenang itu baik utk kesihatan yg saya pon sgt setuju

  24. Izza says:

    Mangga pun sama suka kontroversi. Mesti ada artis pose tepi kolam kalau majalah Mangga ni. Boooring

  25. hanani says:

    majalah magga ni kan majalah playboy malaysia… mmg dari dulu lagi macam ni… mcm mane la gejala sosial tak menjadi2 kat malaysia ni… mcm mana la utusan boleh kuar majalah ni… majalah massa stop plak kuar… xfaham xfaham

  26. mokcik says:

    huh!..so 80’s type of gambars..
    xdak gaya lain pose..
    dah x popla gitew le caranye..so cheapo!

  27. aku la pmpuan itu says:

    ni la artis yg gler pblisiti…sanggup wat ape semate2 nk femes…agk2nye pernah jual bdn semate2 nk jdi artis…tu la,klu mnusia jahil agame,yg haram semua di buat….malah bangga ble dpt tunjuk utk tatapan umum……mnx la kementerian pndang isu ni dgn tegas…ke…kementerian pun suka tgok body2 betine ni…ye la dpt tgok dgn free….

  28. ry says:

    Promosi eh?

  29. tijah says:

    perempuan murahan lah..

  30. donut says:

    budget lawa ler tu…
    xde perasaan malu ke?
    yang majalah mangga ni pun satu, sapa ler punya editor?

  31. azel says:

    majalah mangga…bila2 pon ‘BERENANG UTK KESIHATAN’…HAHA….haha..lawak gila..mcm dah takdak sukan len dah…adoi..

  32. serious laaahhh says:

    si amanda nie dulu pernah part time kat charles n keith sunway…pastu kene buang sebab selalu songlap kasut kat situ..last2 kantoi kat dalam CCTV..tup tup dh jadi artiss plak dhhh..ayoyooo…

  33. noname says:

    bulu tangan lebat cm jantan..

  34. Takminat says:

    mcm ada bekas bentuk bikini je kat badan dia.

  35. cik paah says:

    daripada Mangga,baik tukar nama majalah ni jadi MANGKUK..lebih kurang mcm mangkuk ayun la…

  36. aridanata says:

    ko tunggulah d akhirat nnti…seram pulak dengan komen aku sndiri…ko x pk ke tntang omak bapak kau kt kampung maso kau nk berposing maut ni..nak oiii…

  37. pumpkin says:

    Majalah mangga, biasa laaa, majalah murahannn~ artis2 yang masuk pun jadi gambar kontroversi. Murah sungguh!

  38. keraSselalu says:

    pehhh…
    majalah mangga ni patut dijadikan bhn bacaan utama.
    buku teks sek pn boleh.
    meransang batin betullah

  39. azreeny says:

    so called artis yg penah bergambar dlm mangga sebelum2 ni setakat popular dlm keluaran tu sajalah pastu tak tahu ke mana2 perginya…kononnya penyanyi barulah, pelakon barulah…padahal blm pun nyanyi/berlakon lagi…ni nak jual maruah diri utk jadi popular…nak sgt kejar glamer cara mudah n cepat…diaorg ni lupa, cmne cpt kita naik makin cepatlah kita jatuh…

    hnya ilmu pengetahuan yg dpt menentukan masa depan yg cerah+usaha….usaha tu plak kenalah ikut jln yg betul….

  40. unknown says:

    baru 19 tahun .. naif sgt .Kdg2 kasihan pada mereka ini telah dipergunakan oleh mereka yg mengambil kesempatan … utk melakukan majalah mereka ..

  41. arin nur says:

    haa…budak nie manala tau sdg digunakan….igt artis sume kene open2…org x kisah…

  42. otak hang says:

    MAlaysia x payah nak ada majalah playboy..majalah mangga ni sama dgn majalah playboy

  43. chucky_ayu says:

    mjlh mangga ni sapa punye ek…kuaran mana….smua gmbr2 dorg kalau tak seksi n k0ntr0versi memg tak sah….n lgi org yg kena mbik gmbr tu pun yg ikut je telunjuk photographer apasal ek….k0n0n ikut arahan…ct dulu dpt pulak tuk tdk begmbr seksi meksi ni knp mereka2 ni tak bole ek….isk isk isk~~~ tu lah actualy it dpnd to individual betul nyerrrrrrr

  44. moin says:

    cheap!!!

  45. Hanti Kak Limah blk rumah says:

    Mjlh Mangga sp pemilik terbesar saham nyer yerk ? Huh…sungguh kebal sampai sekarang.

  46. ella says:

    WAAAAAHHHHHHH!! BESARNYA KOPEKKK!!!!!
    BESTT SIOT! KALO PEGANG2 RAMAS2..HAHAHHA!!
    KOPEK2!

  47. eliana says:

    mjalah mangga majalah sukan renang…
    yg tak best nya, boleh plak dlm prono2 nya tu terselit hal2 keugamaan, nasihat…hipokrit betul
    patut le lama dah tak jual kat sini, majalah porno rupa nye

  48. chemicalnova says:

    lima bulan kawan pun nk kecoh ke? what the hell.
    nmpk sgt la dunia artis xde pape yg nk dibanggakan.

  49. TAURUS says:

    TAK DINAFIKAN CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN “BERDUIT” SAYA ADA PADA SYAMSUL… wakakakaakakaakakaaka……… ce kalau syamsul ni org kampung, agak2 minah ni pandang tak??

  50. ChentaHati says:

    magazine mangga ni mesti+wajib ada gambar kat pool kan? laki pompuan mesti nak kena gambar kat pool… pastu pompuan ni berlakon pun tak gemer, citer pun tak gemer, dah nk menayang sana sini… apa kes?

  51. ana admi says:

    stendetla mangga punye majalah xsah dr dlu smpai skrg, kalo xnmpak alur, kt tepi swimming fool, laki bukak baju..mmg dr dlu kot, so da lme da banned majalah ni.opssttt sorry mangga, telus kn lebih elok..:) cheers

  52. red Onion says:

    hahahahaa..cm s*al jek gmbr porno nieh..x lawa sungguh. bajet cam maria ozawa kot ahaks

  53. jerome says:

    Asyik cakap pasal Syamsul je. Cakap la pasal kau. Ishh gila glamour betul

  54. NO NAME says:

    Sepatutnya majalah ni diharamkan dah lama dah.. Tak de faedah langsung.

    Majalah SOLUSI the best! Juga majalah Anis, Asuh, etc.

  55. MEOW says:

    MAJALAH MANGGA MMG MCM NI…GAMBA LEBIH2…CITE PN LEBIH2..MCM NE LEH ADA G KT PASARAN NI……………………….

  56. kacangCome says:

    nak bg majalah cepat hbs jual…..ish…mg Allah bg petuhjuk

  57. mizz says:

    as salam, ni la yg dikatekan yg kita ni dah diakhir zaman..!!! majalah sampah yg mengaut keuntungan..melahirkan fitnah serta menjatuhkan martabat kaum hawa…!!!!! sadis dan sedih

  58. momma mommy says:

    mangga – bukan sekadar hiburan

  59. jemnenas says:

    Org yg suruh dia posing brpkaian mcmni pun pun jnis cetek agama…ksian….. Datuk Yusof, nsihat2 kat si shamsol tu.. jgn lah ada cita2 nk brbini si amanda ni… dia memng prasan gila kot…. ishh3…. mngucap pnjang tngok gmbar kat mjalah playboy mlysia ni…

  60. fiezaimi says:

    kan memang dari dulu lg ‘mangga’ suka amik gembar org mandi kat kolam. bukan dia artis pertama yg ‘mangga’ amik gambar macam nie…ramai lagi..
    org pun dah x hairan dah bab terdedah2 nie…..
    kalau artis tu xnak pakai mcm tu mgkin ‘mangga’ xkan paksa artis pakai dedah2 mcm tu kan……

  61. yin says:

    ceitttt~~
    muko supo……..
    hahahaha…
    waaaaa…
    gilow tino nih !
    syamsul x mo kt ko lar..

  62. opah says:

    mcm ni ker umat NABI MUHAMMAD s.a.w???
    ISLAM KER KAFIR BUDAK NI???
    XTAU MALU KER???

  63. BUNGA says:

    KETIAK BERKARAT!!!!

  64. Pretty Dania says:

    saya memang dari dulu tak minat nak baca majalah mangga nih. artis pompuan dia semua jenis seksi2. yang lelaki plak sebok nak tayang dada bidang. kalau yang pompuan tu agama apa? tak tau ke hukum hakam agama? rimas + geli tengok diorang yang pompuan seksi2 nih…

  65. amuk says:

    Mak aiih bulu tgn..bigfoot ke hape?

  66. zettyhumaira says:

    BETINE MURAHAN

  67. Manggis says:

    Mangga mmg suke gamba2 kat pool ni.. Pastu yg x tahan mesti ade tag line kat bwh tu ‘berenang menyihatkan badan’ ke ape tah,lebih kurang camtula.. dulu2 la,skang x tau ade pakai lagi ke x tagline tu..huh.. Majalah yg x membina langsung…

  68. XooXoo says:

    http://eaduan.kpkk.gov.my/ <<<< kat mana kita nak adu…kat sini..kalau betul kat sini jom ramai2 komplen baru meriah

  69. nur says:

    huhuhu….perbuatan yg haram disisi islam

  70. miss_pinky says:

    alah, bese la.
    name pn majalah MANGGA, mmg stok shot gambar kt swimming pool, xde latmpt lain.
    kuno betol.
    nampk sgt, murahan.

  71. biri-biri says:

    ala ~ kalau nk sgt femes tunjuk bakat (cam salma mentor5) bukan tunjuk body.

  72. tk says:

    majalah mangga ni mmg suke pose kt swimming pool la aku rase.dr dulu lg cmni.tak kire la laki ke pompuan ke mst nk wat photoshoot kat swimming pool.wajib basah2 ni.aku pon tak paham pe motif nye.skg ni pada aku bkn nk slhkn minah ni 100% la sbb mungkin pihak magazine yg suh wat cmtu tp bab salah kt dye adalah die ade otak tp x ley pk baik buruk benda ni.da r berkemban jeh pastuh basah2 pulak.mmg nk cpt femes la tuh.mmg ak lama da ban mangga ni.xbest dan ketinggalan zaman.

  73. mekngoh says:

    minah ni kalu kena rogol jgn salahkan org pulak..

    • biskut oreo says:

      …ketiak pun berkarat…bulu penuh kt tangan…aku rasa banggla jer layak utk dia ni…

      ..dasar betina murahan…nak raih populariti dengan cara pun murahan jugak…

      …mmg pathetic desperate bitch betul betina ni…

      …tak malu!!!!…

  74. Rooooney says:

    Dia nak ngorat abang Nara lahhhhhhhhhhhhhhhh

  75. manis says:

    tanggalkan kerlah baju oren tu… kan senang.. huhu

  76. aspire5580 says:

    motif dia..mgkin nak tunjuk dia tu pandai berenang kot..haha..malam x payah le mandi lagi hahaha

  77. che' pot says:

    P.U.N.A.H

  78. kami says:

    ni la org kata culture shock!! kalau dia ada otak xda la nk wat cmni..kesiannya anak melayu nih..muda lagi dh jadik mangsa..muka dh mcm minah indon..kesian bala bala..

  79. MAMA NIA says:

    HARAP TUAN PUNYA BADAN BACA COMENT YG DIBERI SUPAYA AMBIL IKTIBAR DIMASA AKAN DATANG.

  80. ck says:

    kite bako jer pic ni…..

  81. QALESSYA says:

    TIDAK SEMESTINYA SEKSI ITU CANTIK…JIKA BERPAKAIAN SOPAN JGA CNTIK.SEHARUSNYA MENJADI DIRI SENDIRI SUPAYA TIDAK MENJADI BUALAN ORANG TENTANG YANG NEGATIF PD DIRI KTA.

  82. non says:

    dia suke bergaya…biarkan je laaa

  83. chickenchop says:

    haram muka tak lawa pon..perasan beyonce kot..motif dia nk glamer n kontroversi r tuh..siap mention nama syamsul lagik..blah la baru 19..nanti jd same je cam DD tuh..budak2,,

  84. meoww says:

    muke die cm nyah laa..sesuwaii posing cmtu. desperate sgt nk glam

  85. pokok says:

    kalau dah name majalah mangga..itu je lah modal nye..

  86. zool says:

    ala.. org dah bg tgk, tgk je la… hahaha… tapi pandang skali je.. dah kelip2 mmg berdosa la..

  87. nana says:

    aku sbgai pompuan pon malu nk tgk!

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      Nana…si amanda ni sape? pelakon?penyanyi? minah jambu tk tu pn…………

  88. jabun hensem says:

    elok je minah ne aku tengok..x da apa-2 pun.

    pandai bergaya nampak..

  89. Huhehu says:

    Majalah Mangga = Playboy Malaysia….the editor? maknyah

  90. MRS ARIFFIN says:

    hai xkanlah syamsul yusof nk kan perempuan murahan mcm ni .. belum ape2 lg dpt free … hai murahnye perempuan ni .. harap syamsul yusof bijak memilih wanita untuk keturunannye …

  91. gina says:

    tak suke giler2 kat majalah manga ni..sebab:

    1- suke sangat amik pic2 yg mengarut2…
    2-topic2 kat dalam pon same mengarut..
    3-fames ngan gambor kat kolam renang,segala lurah dendam/tongkol sume nampak..ekekekek…
    4-takde soklan lain,(bercinta ngan sape/dah ade buah hati lah/sumenyer soklan2 peribadi)..yg soklan kerjayanyer tah kemana…
    5-sume artis2 dalam majalah manga ni,kebanyakannyer aku tak kenal(ni betul2,bukan cobaan)..tah sape2 tah,belakon cite ape aku tak tau,kalau penyanyi plak,tah sape2 n lagu ape dorg nyanyi pon aku tak tau…

    Plizzzzzzzz la,stop je lah majalah manga ni,meluat ade la aku tgk…confirm aku takkan beli majalah ni sampai biler2…

    • Dell says:

      Hahaha, aku setuju sangat2.. mcm bodoh je. kalu x keluar gmbr2 artis kat kolam renang x sah. Kpd Mangga, xde tempat lain lagi ke ko nak snap pic ? Clubbing ke, Dangdut ke.. muahahaha :D

  92. kitebakor!!kitebakor!! says:

    kalau dapt jilat sedap nih..
    alang2 bg org tgk bg la orang pegang sekali..bodo!

    • S.Amanda says:

      Tengok sikit -poket you tebal tak yang? Kalo tidak, bole pegang…..in your dreams…. jilat ice cream ….je lah yang…hahaha

    • Hugh Heffner says:

      alah…. ppoan tak suka, lelaki suka benor…. yg tuan punya pegang industri ni sumo lelaki. Slagi ada ppoan kehausan glamer cepat. ada la busines.

      • Yanie says:

        Hahaha laki pompuan sama je lah weh . Kau jantan keje nak menjilat je apa masalah ? Kalau dh nafsu tu mcm kuda sngat pegi main dengan mak , adik , kakak or bini sendiri . Duit x tebal ade hati nk kat orang .

  93. yasalam says:

    klu boleh, hapuskan jek majalah mangga ni.. dh mcm majalah playboy versi melayu plak… ish3

  94. wak lu says:

    wartawan mak nyah mmg suke gmbr2 pose camni…yg reka fesyen pelik2 pon…mak nyah…bapok…geli la ngan spesis2 nih..

    • Rooooney says:

      Oit lu jangan nak kutuk kutuk golongan nyah.

      ALLAH jugak yang jadi kan depa macam tu. Kau siapa nak kutuk makhluk ciptaan ALLAH?

      • hamba Allah s.w.t says:

        uiksssss, Allah dh jadikan manusia lelaki & perempuan, sebaik2 kejadian.cantik & sempurna. ,
        Allah tak jadikan die maknyah/pondan or spesis2 dgnnya..ini semua adlh pilihan individu tu sndri utk mencorakkan dirinya….
        Allah dh kate, lelaki menyerupai wanita atau wanita menyerupai lelaki, akan dilaknat
        Hanya iman yg teguh dpt menepis godaan2 sebegini…nauzubillahiminzalik…
        tepuk dada, tanya iman..insaflah wahai sedara2 seagamaku…:)) ingat, bila2 ms kita akn dipanggil mengadap Ilahi…….

  95. Kuku kulat says:

    bawah ketiak pun itam!!

  96. dun says:

    sape die nih…aku google kat tenet…gambo 3,4 keping kat atas ni je kuar…aiyo…

    • Android says:

      yeke? hahaha..aku org biase ni pon kalo google name sendiri lebih dari 10 keping pic yg keluar..maknanyer aku lagi glamer dari pompuan terencat ni..heheheh~

  97. cik ann says:

    ee.. gatal.. hak tuihh~

  98. misssss says:

    sape neh?xkenal pong mangkok neh.haha:))))

  99. juice says:

    mangga kan playboy malaysia….kalau x ambik gambar camni bukan majalah mangga lah…dhla pompuan ni ntah sape2…x penah tgk pun….

  100. pikachu says:

    u ollz ni kutuk2 i bdose tau tak..i gk yg dpt pahala!

  101. eh?? says:

    one word. GEDIK.

  102. msmifa says:

    nie la ciri2 manusia akhir zaman…x da malu langsUng! plik aku pOmpuan zaman skank berpakaian…x kan nak tggU ALLAh turunkan musibah baru nak sedaQ! haih….ntah pape wat malu kaum n agama ja!

  103. nunu says:

    WAHHHHH bestnya syamsul bleh g dating ngan pomppuan nie… musti juling mata syamsul tgk dada pompuan ni yg sikit je lg nk keluar dari sarung dia…
    wahhhhhhh
    budak pompuan ni nak glamer.. nak suh org kenal dia.. konon dia penah date ngan aktor fofular!!
    mungkin dia rasa dgn berbekal kan dadanya yg besar tu akan menarik perhatian org bila posing basah cenggitu.. biasalah budak tak sekolah tinggi.. mak bapak dia takde perasaan kemalu-maluan ker tgk anak dia mcm ni?ke mak 2x 5 jer…

  104. yuni says:

    majalah mangga ni mmg selalu letak gambar yg mcm ni la..aku agak, dorg ni da xlaku…so taktik nk laku kan majalah dorg…dorg letak la gambar yg mcm ni…

  105. nrhzlnd says:

    pe la si syamsul 2…
    pmpn cm nie pon nk jdkn awex..
    sgp tyang bodi dpn kamera
    cara arts bru nk naikmmg cm ni kot
    suka cr kontrobesi murahan cm nie
    mmg x tau malu…
    eee… :((

  106. eh?? says:

    ayat..”berbudi bahasa dan jujur” tu tak bole blahhhh…agak2 yusuf haslam nak ke amik minah ni jadi menantu ekkkkkkk

  107. bungakejora :) says:

    zmn skrg nie aku xtau nk ckp apa la….ppuan makin seksi klu benda yg xbleh keluar bleh bg sampai keluarkan..
    pelik hmm…
    apa nk jadi ????mcm harem

  108. rimie says:

    bila baca semua komen2 korang .Teringat plak dgn cerita diantara satu garisan..Yang di lakonkan oleh sarifah amani..Hmm..

  109. bole laaaaaaaa....... says:

    pompoan jalang………….!

  110. student bandung says:

    wah..boobs!! bangga la tu dpt tunjuk?
    dasar otak sempit baju sendat seluar ketat punye manusia~

  111. atong says:

    fuyoo nampak kopek… syiiook oooo

  112. aisha says:

    sila buat FB ” Kami benci majalah MANGGA, sgt lucah,geli dan HARAM di pegang”

    haha…jawapla kat akhirat nanti, dari yg tukang tulis citer, amik gambo sampai la yg bagik lesen

    adoii..tepuk dahi kejap

    • Arthur says:

      Writer article ini juga , jangan lupa. Kalau nak bagitahu/nasihat sekali pun takyah la letak article/gambar dari majalah tu. Sesia jer kongsi dosa…..

  113. atong says:

    alamak !! bulu tangan die panjang laaaa

  114. Fatehah A. says:

    ni bukan berenang utk kesihatan. ni berenang utk kekenyangan photographer

  115. red Onion says:

    aku dh x ingat tahun kali terakhir aku bc mangga nieh haha..time aku dok hostel msa darjah enam dlu kot..tu pun kwn bwk haha. dkt 10 tahun jgk kot.

  116. bert says:

    aduh minah ni skli pndg xubah mcm kera…..

  117. redcarpet says:

    biasalh budak mentah org suh tonggeng dia tonggeng org suh dia telanjang pn dia telanjang…yg rugi diri sndri dh la kna kutuk stu malysia wt malu muka sndri…

  118. suke2 says:

    siyes…giler babas punye gambo..tapi nak salahkan sape yer…wartawan? sebab job dorang mesti ada tema kan…adakah kerana kebijakan photographer yang menangkap shot maut..? atau salah tuan empunya diri?? tak pandai menolak??tuan diri suke kot…..photographer lagiii le suka….wartawan???as a reward, bagi le penangan jujur..lemah lembut, berbudi bahasa…buwekkkkkkkkk….

  119. Datin Lin says:

    Insyaalah..akan terbuka hatinya nnt.. berubah jgk nnt tu..

  120. yanz says:

    ingat tak kes zarina zainuddin dulu? camni ler…murah beno……jantan mmg suka..lelaki must say NO….

  121. kaka says:

    ada perasan gak majalah mangga ni mcm tak betul skit la, mcm lucah je…

  122. Tok Kadi says:

    majalah/akhbar berbentuk politik boleh je ditarik lesen, kononnya takut rakyat dihasut dgn anasir2 yg boleh merosakan pemikiran. tp kenapa mjlh2 yg tahap najis ni boleh lepas? pastinya ia boleh meletakkan sesuatu bangsa tu di tahap kejahiliahan yg super jika xdibanteras secara total. apa kejadahnya KDN? JAKIM? xkiralah jbtn mana pun, tp tolonglah buka mata hati korang tu..

  123. calm says:

    pempuan ni nk publisiti jer nih…
    pejadah pakai gitu..
    org laen femes xde pakai gitu pon…adoyai……

  124. atieku says:

    eeee….enth pape je nk tngkp pic mcm ni..
    menyampah r tgk pic mcm ni..
    pminat minat artis..bukn sbb pakaian..
    tp sbb bakat….

  125. orgtuo says:

    ai tayang lurah atas ajer ker…??tayangla lurah bawah sekali….baru superpower..!!!

  126. baby says:

    pempuan nak cpat naik cam nie lah.. dah macam jalang lak aku tgk..salah sorang lg bakal pornstar

  127. Android says:

    out of topic…

    Jimmy shanley (trek selebriti) tu baru lagi kawin kan?
    Tadi tgk highlight berita dia dah failkan nusyuz kat isteri dia anak nyer si tokei produk Natasya tu..

    ish2..ape nak jadi artis Malaysia ni kawin cerai..patut deme ni semua pegi mandi bunge la ramai..

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape pulak mandi bunga!!!! kasi dia mandi air tujoh langkang mayby ok……………

  128. jojo says:

    MANGGA=kolam renang.

  129. nissa says:

    asal mjlh mangga je, mst gmbr kt kolam..berenang n basah2 mcm tu..euw, geli okey..ntah pape jew..n sape girls nie..xknal pown..xpopular arh tu…..

  130. azizah says:

    bg aku bkn pompuan ni je yg slh… sume org slh… majalah slh sbb menggalakkan, photographer sbb iktkn je dh xknal halal haram… yg modelnye pn ikt gak xgne akal yg allah bg utk pk mne bek mne bruk…. BAIK PUNYA KOLABORASI….. kalo wat aduan kang saman sne saman cni….

  131. maxi rodriguez says:

    untung aku bukak web ni…at leat ley tgk pic seksi kan.
    tayah bukak mangga pon takpe…2×5 je
    sm2 la kita mgumpol dosa

  132. Myra Dolce says:

    kuikui….
    artis baru mmg bajet….
    tp yg pelik nye nape aku xpenah tgk muke minah ni…
    mangga pon aku xpenah bli…
    usya pe tah lagi….
    so klu x bukak blog ni mmg aku xkenal mangkok ni…
    huahuahua..
    ni la klu org yg xcantik tayang la badan…bonus tu..wakaka

  133. Kurus says:

    eksyen tol lah abg nara ni..
    risiko tanggung sendiri kunun..

  134. mangga lucah says:

    Berenang ler utk kesihatan!
    Hahahahahaha!!!!
    Kejap lagi, keluar ler video lucah 3gp dia ni.

  135. nana says:

    muka macam pontianak harum sundal malam je

  136. pufff..bulat elok aihhh..

  137. aide says:

    photographer suruh, dia plak suka. kalo dia x suke xdenye kuar gamba camtu..kesiannye pompuan ni. xyah la sampai tayang nasi lemak tu, sbb org len pn ade gak.ntah pape je.

  138. amandah says:

    HOT!!!!
    ape la korang kutuk dia ni..dia pakai untuk suruh kite tengok body die..tgok senyap2 sudah..
    Nice Syafiqah Amanda truskan berpakaian begini,,
    WE WANT MORE!!

  139. MATA says:

    Nama minah ni syafiqah amanda.Tgk nama mcm nama org islam.Tp,tgk pd pemakaian lu pikir la sendri mcm org apa…. x terfikir ke minah ni apa balasan yg Allah akan berikan kpd nya dgn pemakaian dia.Oh ya…termsk dgn semua yg terlibat dgn majalah itu (bersubahat).Wahai SYAFIQAH AMANDA….SAMA2 LAH RENUNGKAN MCM MANA KITA DI BANGKITKAN DI ALAM AKHIRAT SEKIRANYA KITA.MENDEDAH AURAT…YA ALLAH .NAAUZIBILLAH…TAKUT…

  140. Oh, ye ke..? says:

    aku dr dlu mmg xfham mjlh mangga slalu ambik gmbar artis2 kat kolam renang n slalu pakai seksi2….since aku sek men g..xde org nk gam ke majalah ni??

  141. Hamba Allah says:

    ini salah satu artisyang ada di Malalysia yang yang tidak ada otak. jgn salahkan org lain……. memalukan kaum hawa…. dan……kepada lelaki di luar sana…. anda merupakan lelaki yang malang kalau menjadikan dia sebagai teman hidup anda……

  142. David ViLLa says:

    MANGGA MAJALAH SYAITAN

  143. tXo(the X one) says:

    cara mjlh mangga nak cari duet….mcm sial…

  144. chenta says:

    perempuan murahan kot betina nih. tak tahu malu lansung. terdedah3 mcm tuh..dosa lansung tak hingat ke ko ni amanda? tau nak seronok dunia je! masyaAllah…akhir zaman!

  145. Fitriz says:

    Mangga ni milik Utusan.Utusan pulak milik UMNO.Kalau nak ban Mangga jangan undi UMNO,undilah PAS.Gerenti PAS yang sememangnya Islamik akan harammmmm terus Mangga ni bila dapat Putrajaya.

    Igt,selagi UMNO berkuasa selagi tu Mangga ada.Ayuh jatuhkan UMNO dengan undi PAS yang suka haram-haram.Takbir!

    • Malaysian Lady says:

      dude..this is a gossip website.go spazz about politics somewhere else.

      • Fitriz says:

        Dude,why so serious?Never heard of SARCASM?

        • tXo(the X one) says:

          sarcasm+politics….only stupid do that…
          blah la kwn… :p

        • Fitriz says:

          So you cant be sarcastic while talking about politics?

          Adakah politik ini juga adalah sacred seperti agama?Ha jwb jgn x jwb.

          Politik ni kotor,jgn jangan jadikan ia sacred mcm agama pulak sehingga x blh sarkastik bila cakap psl benda ni

    • MY.OwNz-| says:

      ko nie xabes2 ngan pas ko……mcm benda2 yg salah smua nyer umno…..lawak la ko nie…… terlebih smgt politik agknyer ko nie….

      adoi,,,,,,,,,,,,

      penat ak gelak2………..

      hahaahhahahaha

  146. Queen Qaisara says:

    pandai lahh amanda nii posing seksi..bertuah mak dia..pandai jaga anak..

    mmg padan lahh masuk majalah mangga sbb mmg terserlah dua biji mangga..

    meleleh le sapa yg tgk..HAHAHHA

  147. dd says:

    ala…mjlh mangga..dr dlu lg…klu amik pic artis(tk kira le bru ke lama) mesti nk shoot kt swimming pool..basah2…seksi2….geli nengok

  148. mantop says:

    kite bakor…kite bakor..kite bakor mangga..

  149. gin says:

    dulu diana amir.. huhuhuhu

  150. Malaysian Lady says:

    The girl has hairy arms….hehe

    Maybe she can be bff’s with kilafairy… they can do a magazine spread together and stick their chests out .haha.

    mangga magazine—–>malaysian playboy.

  151. temah says:

    yang menganjur nie penganjur majalah pelacur kuut .. sbb model nie dah sama taraf pelacur kan .. sbb dedah2 nie standard pelacur murahan yg kita nampak dgn mata kasar ..
    sbb pelacur punn ada maruah x expose mcm nie ..

  152. shah says:

    tarik jer lesen tu..memang jenis majalah playboi versi malaysia punya.

  153. rahmah says:

    Mangga di bawah penerbitan Utusan Melayu. Tetapi ANAK MELAYU di”lacur”kan maruah sebegini. Saya tidak faham sikap editor/wartawan penerbitan, bila gambar peribadi artis dicuri ia disensasikan — tapi pada masa yang sama mereka juga menghasilkan gambar2 separa lucah sebegini???

  154. opah.roxx says:

    berenang baik utk kesihatan…adusss!!
    gilo la ..umo 19 thn cm dah 26 thn…huhu..tobat2

  155. dorayakigirlz says:

    npak ngat pompuan desperate…1) desperate nk glamer..bab 2 mik pic seksi meksi..even phoographer yg suruh..u xde mlot ke nk reject..2) desperate nk laki kaye..that’s y wat statement x ley bla..kalu da jodoh sy time cinte syamsul…kalu tol pn kowg odw nk capel but x yah r wat statement cm 2..cm bg hint kt syamsul soh ajk dy capel..gpn bkn ke syamsul 2 de gosip ngan liyana..mmm..laki x kate pe..pmpuan da lbh..

  156. lia says:

    sebab muka x cantik and x femes la yg terpksa tayang body.. ada hati nak berangan si shamsul.. mak bapak si shamsul x igin la kau jd menantu.. wat malu diaorg jer.. shamsul tu pun byk lg pilihan lain.. yg cantik dan lebih ‘berakal’..

  157. lotudgirlzspeak says:

    BITCH……
    ko ingat SY tu syiok kat kau ka …. jangan perasan la…. kau tu stok SY wat geli2 jer.. nak wat bini hanya dlm mimpi ……

  158. martha says:

    motif : hanya mengikut arahan photographer ja :P

  159. mogok lapar says:

    amende..amanda??…amende…amanda?? moh kite bako..bako…bakooo…

  160. breaking benjamin says:

    masuk ICU aku mcm nie!!!!!

  161. leng says:

    x takut dosa ke dik oi……

  162. ambik_pusing says:

    amanda………teringat kat anak kwn aku baru je meninggal dunia sbb excident 2 bulan lepas……umur dia baru 1 thn 1bulan…..

  163. ana admi says:

    i dun unnderstad btl.. nape majalahni xdibanned dr dulu..meraih populariti murahan dgn cara mcm tu mgkin mguntungkn beberapa pihak.so agak rugi kot kalo di hentikan..pls stop to publish that magazine..sgt mengaibkan anak bangsa kita..

  164. suri says:

    ‘berenang utk kesihatan’ tu tak bleh blah betol la, syamsul tak payah la wei…sian ek

  165. zuarxpdc says:

    euwwwwwwww!!nak tutp mata sebelah jap sambil jeling2..ekekeke..yelah..modal artis sekarang ni kan tayang body je abg nara…bakat hebat mana tp tayang je lebih kan

  166. nadhirah says:

    eeeww, memalukan kaum wanita je minah ni. dah tu sibuk2 menggedik perasan yg syamsul nak dkt dia, wth?

  167. zuarxpdc says:

    artis sekarang ni tayang body je lebih dari bakat^_^

  168. sukasuki says:

    yeks ayat wartawan paling xleh blah…….amanda cantik dan JUJUR orgnyeee.woww wartawan baru sejam kot kenal minah murah ni dah puji mcm yeksss.cantik ke??muke mcm bibik indon pon ade.setakat tayang lurah tetek ce tayang ce tayang tetek terus ade branii?wekss aku dgn minah camni.oi syamsul klau ko terrrmakan pujukrayu pujian minah ni abiss la ko sume peminat xkan tgk filem ko klau ko cple ngn minah murah ni.tlg laaa.tp aku pecaya syamsul paham2 sendiri la taktik minah ni cite lebih2 kat press pasal syamsul.stakat nak glammm?sumpah aku x penah tgk muke die dimana2 pon setakat belakon cite gerabak cite murahan ke ape tu?tajuk pon mcm dah sengkek idea sangat.aku geliii tgk minah murah mcmni.xtido 2hari cmeraman dok tatap lurah hang ni malam2 minah murah.mesti hari2 dok tido ngn kamera slr tu sambil zoooooom in kiri kanan atas bawah part part tuuuuu.

  169. duty says:

    agaknya maruah bdk letak kt bwh ketiak ni,.jagalh maruah cikit dik.hope parent dia blh ajar anak dia jd bdk reti jaga maruah,.

  170. aned says:

    alahai kesian betul perempuan ni. dah tak laku sgt ke kak sampai nk kena dedah sana sini? tp kalau dah dedah sana sini tak laku jugak, tak payah pakai apa apa la pulak. sure laku ! dah la tak famous langsung tp nak tayang satu badan bagi satu malaysia tgk. dah tu boleh pulak pukul canang ada hati nak kahwin dgn syamsul, perasan gila perempuan ni. murahan betul, memalukan je !

  171. pneumedic says:

    mcm2 hal la artis skang ni…ape motifnya ntah,,,xpopularnya mcm tu..popular ke arah yg x baik ada la..ish3…

  172. rileks says:

    teruknya..nmpk segalanya…ape daaa

  173. rileks says:

    persoalannya..nk ke datuk yusof haslam bermenantukan org mcm ni…blom kawen dah bg laki lain tgk..ish!

  174. nabilah says:

    lawak btol pompuan ni…hahahaha…org camni xlama ni..nampk sgt yg dia bkn ade bakat sgt pon..beria posing lebey..bkn nk tunjuk bakat,nk tunjuk body je ni..wakakakakah…mampuih2…lucu bangat!!!…hahaha…(aku sgt rsa nk terguling2 tgelak)

  175. no problem says:

    MOTIF? utk promote make up, baju/kain, yang x mudah luntur!

  176. rania says:

    majalah mangga tu majalah playboy malaysia.

  177. bbasya 411 says:

    MANGGA SLALU JE AMIK GMBR ARTIS CMNI..KNP MJALAH TU STILL DIBENARKAN UTK DITERBITKAN????
    MMG DA LEH PGIL MJALAH ‘PLAYBOY’ VERSI MALAYSIA…
    ADUII,,BUKAN NK KATE APE R,,BUDAK BRU UMUR BELASAN,,DA AMIK GMBR GNI,,ROSAK BUDK2..HURmm..PLEZZ PIHAK BERKENAAN,,DO SOMETHING>> =(

  178. cici says:

    hummm mjalah mangga ni da mcm majlah playboy versi msia..ayuhla kmbali ke ajaran islam..

  179. bbasya 411 says:

    MANGGA SLALU JE AMIK GMBR ARTIS CMNI..KNP MJALAH TU STILL DIBENARKAN UTK DITERBITKAN????
    MMG DA LEH PGIL MJALAH ‘PLAYBOY’ VERSI MALAYSIA…
    ADUII,,BUKAN NK KATE APE R,,diE ni Belasan Ag,,,,DA AMIK GMBR GNI,,ROSAK BUDK2..HURmm..PLEZZ PIHAK BERKENAAN,,DO SOMETHING>> =(

  180. mrs pening says:

    umur tua setaun dr aku!but pe motif dye pkai mcm tu??

  181. hak hak says:

    no wonderlah, majalah mangga. Playboy versi Malaysia but quite sopan skit dari Playboy. Sorry to say that she look exactly like hooker stuck in the middle of nowhere and need some extra money, so she willing to take a picture like that. Thank you!

  182. as says:

    nanti lagi 5-6 tahun kuarlah kenyataan ” oh maafkan saya, saya mmg jahil dulu. skrg sy dah berubah, main matang. terimalah saya seadanya”

    ahaks

  183. Mangga Jeruk says:

    Motip 1: dia kena la dedah sana dedah sini, kalau tak sapa tahu dia ada kat industri seni kan.bakat lum tahu ada ka tak.Muka leh la tahan tp tak la macam bakat2 yg dah ada.Kalau nak cantik kena cocok2 sa cocok sini, kalau nak seksi tak payah cocok sana sini.

    Motip 2: nak tambah akaun dosa aku dan pembaca yg kutuk dan tgk gambar dia ni la hehee abg nara pemegang saham terbesar ok sebab di tepek kan pic minah ni sapa suruh haahaa.

    Motip 3: mana tahu ada datuk s ka, datuk bung karno ka, datuk JKR ka, yg tgk.Leh la jadi bini no 2/3/4 tak pun jadi anak ayam,ko ada?hahaa nak arap duit lakunan tak termampu nak maintain beb maintainence tinggi.Berlakun 2/3 drama nanti dah pakai BMW, Ko ada?

    motip 4: Dah majalah mangga ni dikategorikan majalah hiburankan.org baca nak berhibur.Berhibur nak la hot, seksi, sensasi.Kalau nak sopan2 HUzz kata baca la NONA<WANITA, JELITA, SERI ANdaman ada ka majalah ni.haha.Akhir kata angakat 2 tangan atas bahu, mata tengok atas sENTAPPPPPPPPPPPPPPPPP.

    buah mangga di tepi pagar, kalau masak tolong jolokan, saya artis baru belajar, kalau salah tolong jolokan.

  184. ahmadhaikal says:

    tak kenal minah nih. terkenal ker?

  185. pungkok says:

    MANGGA – MAJALAH PLAYBOY EDISI MALAYSIA

  186. hot laser says:

    memalukan bngsa melayu je…….
    brng yg besr 2 simpn utk laki kau je dah ah…..
    kecian mak pbk dia mesti x tau nk letk muke kt ne….

  187. pasrah sedieyy says:

    majalah “MANGGA” so gambar front cover mestilah “mangga terdedah”. yg pompuan nie pun satu apesal laa pendek akal fikiran tu. kat skolah dulu2 kan ada subjek pendidikan islam & pendidikan moral. takkan satu nilai2 moral pun x hengat.

  188. 1st time says:

    haha.. pic macam haram….

  189. bloomingroses says:

    astaghfirullah….risau sangat dengan moral and akhlak remaja terutamanya perempan….bukan ape, if bala turun bukannya yang buat dosa je kena…yang tak bersalah semua terkena sekali….dah banyak peringatan ALLAH beri….tapi ramai tak ambil pengajaran…rasanya ape jadik if tengah posing “maut” kat dalam kolam tu tiba2 “maut” real datang….nauzubillah….moga ALLAH beri petunjuk kepada yang masih belum sedar tentang kekuasaan ALLAh MAHA ESA…. (Peringatan pada diri sendiri jugak)

  190. rocco says:

    FUH AWEK NI MESTI NAFSU SEKS KUAT NI..
    BULU TGN LEBAT..

    FAP FAP FAP FAP

  191. AmemeZaks says:

    korang percaya tak kalau aku cakap dia ni Exgf aku ? tapi tak sangka dia jadi cemni . lalalala zaman dah berubah dunia dah maju , amanda daaa lain -.-

  192. hapekebendenih says:

    humangaih… bulu roma die… mcm org utan aku tgk..
    tu pon nk tunjuk2.. adeh aku yg jantan nih pon malu tgk

  193. uteh says:

    sekarang dah ramai betina dari perempuan dalam dunia ni…
    umur muda belia..lom kahwin tapi sanggup berpakaian gitu untuk tatapan umum…kesian mak pak dia.anak sapa la ni.

  194. ape2ajerla~ says:

    jijiks~ :p
    tak kemana la…

  195. XOXO says:

    cm bigfoot je

  196. k says:

    dah kalau photographer suro bogel, bogel la tu. haihhh macam2 dunia ni sekarang.

  197. abang musang says:

    mangga patut tukar nama jadi majalah BETIK

  198. myvitrd says:

    berkati2 dosa masuk bakul..bila dah tersebar satu dunia tengok tubuh si dia ni.. aduh..pasal apa dia posing ala2 playgirls ni.. huhu.. Taubat2

  199. XOXO says:

    pompuan ni da la xlawa pas2 tayang body cm2 lak…agk2 ley dpt jd plakon porno ley ar kot..klu nak lg dahsyat tgk la dlm mangga online…lg teruk dr ni pn ade mmg memalukan n jijik

  200. AlamAnda says:

    Jawapan kepada tajuk entri bang Nara: “Tak da motif apa-apa. I memang macam gini you…”

  201. AlamAnda says:

    Jawapan kepada tajuk entri Bang Nara: “Tak da motif apa2. I memang macam gini…”

  202. mona says:

    Sah2 jadi bahan bakar api neraka, kalau tak bertaubat.
    Sesiapa nak wat menantu fikir habis2..

  203. Aku Suka says:

    besar lah buah dia……
    nak makan..

  204. Cida says:

    Tak pernah tgk die berlakon pun… pelakon porno kah ini?

  205. faisal says:

    nie baru artis name nyer…. tk penah kenal pon bdk nie…

  206. lavender says:

    artis2 yg suke beraksi mcm nie dah satu hal..tpi rase nye yg kne ban adelah core nye…tak boley request ke majalah MANGGA nie di ban aje dri malaysia neh…?? stiap kali ade je artis kne bergambar dlm kolam renang… kite ban aje mangga neh..kite ban..!!!!

  207. sheila shuhaimi says:

    majalah mangga??wujud lagi eak???ingat pkai mcm nie boleh laku kew majalah tue??semua org meluat taw..meluat tgok pic2 mcm nie…dah2 la dik,xpyh nk crik publisiti murahan sgt..disebbkan pic xsnonoh ko nie,ko dah femes kan..suke x??msti suke kan…

  208. elis says:

    ni ke ruoe remaja islam zaman skrg.?.!!!

  209. anturaye says:

    PELAKON MURAHAN…

  210. PenAsian says:

    Tak salah dah dia dianugerahkan payu dara yang besar. Kalau lelaki tengok, tak suka dan komplen, nampak sangat korang gay kowt.

  211. za cy says:

    mjlh mangga mmg jual buah dada what?kena tukar nm ni..

  212. lulu lili says:

    saje nk cari publisiti murahan..kalo xwat cmni xlaku,org xkan knal dia..hingat posing camni ko kan jd top la??pk la ape prasaan mak ayh ko bile tgk ko cmni..

  213. za cy says:

    majalah buah mangga ni mmg jual buah dada artis yg br nk naik

  214. miss eila says:

    beliau bukan sahaja sedang merendahkan maruah diri sendiri tapi maruah familinya juga. pity girl. bersungguh2 mahu menjadi popular tapi sorilah amanda, awak berlakon drama apa pun saya tak tahu

  215. ina says:

    aku rasa kan, majalah mangga ni majalah playboy versi malaysia. dan artis yang posing ni, tak guna akal. tak fikir sensitiviti langsung. tenuk betul la.

  216. k says:

    amboiii. gambar2 panas camni. banyak betol comments drpd pembaca ye. ahaha

  217. haktuihh says:

    lom femes lagi da tunjuk tetek..lau da popular ntah ape lagi dia tunjuk..wakakaka..byk lagi keje yg bleh dpt gaji lumayan la..dari ko dedah sane dedah sini..dose pun ko dpt berlipat kali ganda..gud job!!!

  218. PISS says:

    parents sdiri tgk x malu ker…..

  219. hantu says:

    pebendela minah ni..bkan cun sgt pon~

  220. ujang says:

    buat orang point nk melancap..bodoh!

  221. borneo80 says:

    aku yang bukan islam pun malu nak tengok…..

  222. mya says:

    BANYAK BULU!!!!!

  223. ija says:

    majalah mangga biasa ar kalu x der gambar kt kolam renang mmg x sah….. mcm mjalah porno plk….. nape x diharamkan je ek majalah ni…….

  224. REDBLOODSNOW says:

    isshhhh MALU aku tgk. memalukan kaum hawa jer :(

  225. Wak Lu says:

    ish2……terkeluaq mata i tgk..ahahahaha….please jgn jadi artis yg low class ngn pix2 n gosip2 mcm ni..i dont like!!!!!!! seseorg yg menutup aurat lebih indah dipandang dari sexy mcm ni…org hnya memandang dengan nafsu jer semata2…lebih elok jika indah dipandang berbanding dipandang dengan penuh nafsu…renung2kan dan selamat bramal…ehehehe..luv ya….muahxoxoxoxoxo!!

  226. Clipkertas says:

    bile tgk cam tak selera plak?

    sbb cam ayam serama kene panggang… hangusssss
    ayam panggang lagi sedap n rezeki yg halal..

    klu die ni dipangang cam ayam serama tu korang rase hangussss tak??

    sedarlah wahai umat…

  227. think again says:

    majalah mgga nie mmg suke amek photo shoot kt swimming pool…asal photo shoot je kt pool..asal kt pool je ade photoshoot….ek ellehhh…lain kali try la amek photo shoot kt parit ke..lombong ah peng ke…lonkang ke…haha..

  228. lololili says:

    first ak tngok gmbr nie..

    kesian mak bapak die!!!!!!

    huhuhu….

  229. syaz says:

    kalau cm gini perangai tak yang nak buat bini oii !!! .
    bdak2 skrg ni pndai , yng mcm2 ni buat main2 jek ..
    dyorg dah tentu lah nak yng berakhlak … takda maknanya nak buat bini lau mcm ni … Berubahlah , pintu taubat sentiasa terbuka untuk hambaNya ,,,

  230. huahua says:

    BANNED MANGGA!!!!

  231. takkemanapon! says:

    MANGGA MAJALH PORNO MALAYSIA!!!

  232. maruahtudekoiiiiii says:

    ermm…
    maruah tu..
    nampak sangat murah..
    even i sesksi pon,i pikir lagi pasal maruah i…

  233. donoeee says:

    ala ala atok!!!!

  234. kurafat2 says:

    shamsul nak ke kat syafiqah ni??

  235. nakfemeslasangat says:

    pas ni syafiqah mesti trekenal punye..
    kena tq kat mangga ni..
    huhuhuhu

  236. berenang2 says:

    kolam renang…
    swimming pool..
    apa kejadahnye…

  237. kepsi says:

    hottt and spicyy

  238. comel says:

    ni kes ciplak ni. apa pula motif Nara cedok entry daripada website lain?

  239. LoveIsSuck says:

    ermmm… nang nembiak nek tok… baju xpandey nak ckp kain… heran2… mak bpk pun mls nak negor… tingal glakkk

  240. Antu Kak Limah says:

    mcm GRO. lps ni majalah Playboy tlg amk minah x laku ni. dh desperate agaknye..Astaghfirullahhh
    HARAMKAN MANGGA !!! dh berkurun aku x bli sbb majalah tu dh mcm majalah org bogel.

  241. CN says:

    tade lawo mane pun…
    seksi2 , mekap2 .. lawo ler..

  242. suke-suke je says:

    dari sejak aku sekolah sampai skang ni mangga memang suka kuarkan gambar-gambar kat kolam renang. tah ape ayat yang dipujuknya…baru la laris majalah…tomok yang cekeding masa ngan new boyz dulu pun disuruhnya bgambar kat kolam renang…

  243. MCM2 HAL.. says:

    eeiii..genduttttttt…perluker ada pic sebegini???? yopo2 jew…. btw shamsul mane yg di mksud kan 2??? syamsul yussof kew???omg omg omg….. buta kew hape mamat 2…

  244. stapler says:

    kemarok nk glemer….hakkkk tuihhhhh!!!!!!!!!

  245. qaseh qaisara says:

    aku tgh majalah mangga nih dh nak sama plak n majalah playboy.kang ader gak aku adu kat aduan rakyat kang.

  246. qaseh qaisara says:

    aku tgh majalah mangga nih dh nak sama plak ngn majalah playboy.kang ader gak aku adu kat aduan rakyat kang.

  247. lone ranger says:

    wah bestnye mangga…mantap..wajib bli ni…haha

  248. manggamasam says:

    sejak aku kecik sampai dah nk jd nenek org ni..mangga x abis2 amik gamgar seksi2 kat kolam renang pastu tulis BERENANG UTK KESIHATAN…agaknya ayat2 tu copy2 ja..pastu ubah pic artis…lucu btl…

  249. manggamasam says:

    mangga x tukar format lansung..balik2 berenang utk kesihatan…

  250. katak kodok says:

    Majalah Mangga ni Playboy versi malaysia… kah…kah….
    Port utk artis baru nak naikkan diri…. Belasahlah ambik gambar seksi tahap gaban pun takpe… Biasalah…baru cari tapak.

  251. kenapalaa abang nara pi tunjuk gambar nie.. DOSA ooo kalau kite cuba mengaibkan orang lain…

  252. nanina says:

    tak faham kenape setiap gambar di majalah mangga perlu ade gambar sebegini…??? kalau majalah drpd luar negara y menonjolkan artis hollywood tak kesah lah lagi….lebih sedih lagi ialah apabila tulang blakang mjalah ni kebanyakannya daripada kalangan orang melayu islam….?? tak rase bersalah ke mereka mengeluarkan gmbr2 sebegini rupa…??? artis juga perlulah tahu jaga maruah..!!!.jgnlah menyalahkan org lain jika menyamakan artis dengan perkara yang tidak baik…kerana anda sendiri yang telah meletakkan tahap maruah anda itu…..bkanlah memaksa untuk menutup semua jika tidak mampu ttp jagalah perhiasanmu sebaiknya wahai kaum hawa
    ~sedih sungguh rasa melihat gmbr ini~….T.T ,

  253. kami says:

    pasni leh jadik heroin aku masih dara II plak! baru best leh bukak tayang kangkang kat semua org! pompuan murahan..gila punya gaya

    jgn salahkan org kalau kena rogol pasni..org mcm ni yg patot dirogol beramai2 dpda org yg x besalah jadik mangsa..dh gatai sngt nk membasah kn..

  254. Karl says:

    :O… wohh…

    O.O
    ^^^^
    ^^^^

  255. kami says:

    benda2 mcm ni ada jugak org yg nak dislike2 pa yg kita cakap..hampeh betol la..

    org yg dislike nih mmg keturunan dia yd jenis suka membasah lani..

    silalah dislike…

  256. alang says:

    gile glomor

  257. saje sibuk says:

    majalah paling %^$*& penah aku baca…rase macam nak lempar kat tong sampah or bakar kat semak blakang umah tiap kali nampak majalah ni … kenangan xleh lupe bile ade org hadiahkan majalah mangga ni.. terasa kurang pandai bile baca majalah bodoh

    *** pompuan yg posing mcm tu kat mane2 majalah pon pompuan yg bodoh ….

    * saya adalah pompuan yg pandai… pandai kutuk…hahaha

  258. monkeybone says:

    marvelous

  259. MakTom says:

    ni jiran mak tom kat kondo mak tom duduk… x tahu pulak dia dah berlakon…. Budak ni dah barai…. semua penduduk sekeliling tahu sangat…. skarang dia belajar… bawak MYVi pun nak cakap orang puteh bersepah…. adik-adiknya tak cun… adoi x sangka maktom uols!~

    • Yanie says:

      AMBOI MAKTOM MULOT X DE LESEN KE APA NK MENGATA ORG . SUKE HATI DIA LAH NK BUAT APE DENGAN HIDUP DIA , MAKTOM TU FOKUS KAN KAT HIDUP MAKTOM SUDAH LAH .

  260. cha says:

    ni cite syamsul ke cite dia yang mangga buat story ni?
    banyak ulasan pasal syamsul jer… hehek…

  261. akuct says:

    muka bukan lawa pun..harap make up tebal ja…

  262. tengku says:

    hmmm korg hentam die ckp2 cmni bkn die bc pon..malu nye org islam jd cmni..korg add la enot FB.tgk die wat cake bentuk pmpuan..malu beb..fans bg komen melenting pulak si enot..dunia2 dah nk kiamat..

  263. Antu Kak Limah says:

    korang tulih dlm paper bg hentam ini cover story & majalah mangga playboy tu. kalo org kate ko mcm GRO tau lak marah..mcm2 ckp utk tunjuk baekkkk..haktuiii

  264. hasmiza haris says:

    Hurmm..ksian tgk minah nie..
    mcm kurang kaseh syg..
    BERENANG untuk KESIHATAN pejadahnye??
    ksian family dye..adoi..
    majalah mangga ni pon bagang..hess..

  265. rama2 unggu says:

    umo 19 tahun???? aku 19 tahun dulu x tau pape pon…..19 thn da ranum ni..errmmmmmm……pk sndr la nkorg ye

  266. lolyat gang says:

    kulit mulus
    buah dada ranum
    bulu roma lebat tanda kuat nafsu

    mmg ada gaya penggoda

    kalo dpt berpoya dgn dia mesti best

  267. aznie says:

    lau mo popular mst tangkap gmbr mcm nie ka..?

  268. SITIKUS says:

    agak2 datuk yusof leh terima ke menantu cenggini?????????

  269. MakTom says:

    patut lah maktom tengok sekarang budak ni eksyen semacam… 2 3 hari lepas maktom terserempak naik lift ngan dia siap tutup muka dengan shawl… gile ke hape… kengkonon orang terkenal la kan… padahal mak tom sendiri pun x tgk pun dia berlakon… x pemes mana pun!~

  270. abang musang says:

    budak ni macam hantu Kopek citer Kak Limah je.. ish… ish… ish…. siap ada bulu lagi.. kelas gitu hantu Kopek Kak Limah…. ada bulu….. bulu roma ada nampak… bulu ketiak x tau la brape lebat…. huhuhu…..

  271. abang musang says:

    skilo bape hinggit ni???

  272. abang musang says:

    ble jadi pelakon iklan pisau cukur….. banyak scene ble amik…. sbb banyak bulu beb…..

  273. jazlreyfa says:

    shah jazle mesti suka nk bergambar ngan minah ni…dia kan suka peluk2 pompuan seksi..

  274. beach boy says:

    hollywood la..
    come la..
    hahahaha

  275. panzer malaya says:

    wah dahsyat majalah mangga
    ade pic mandi2 lg…
    patut adik aku umur 13taun ska beli
    abislah…

  276. momok says:

    masa sekolah dulu aku melanc*p selalu layan majalah mangga nih….

    playboy versi malaysia…

  277. jijah tilam says:

    alahai terdesak gile la pompuan ni..snggup pkai bju cam 2 semata2 nk popular nk msuk mjalah..hurmmm ntah ape2 ntah…bek bukak je sume baju 2..xpyh pkai ape..lg 1 kn apesal la majalah mangga ni slalu ambik pompuan2 gmbr dlm air dulu hingga kini n selamanye same je..lg 1 slalu perhatikan 1 ruangan kt majalah mangga 2 ..ntah x ingt ape name suke letak cite yg XXXX…x senonoh..brader2 ape ntah..cam bangga sgt jd playboy..tp x elok la klu bdk2 bace..n mmg x sesuai la nk letak kt majalah..cam mjlh porno plak da mjlh mangga ni..mane x nye mkin mjdi2 mslh bdk2 remaja skrg…hurmmm..x dapek nk nolongggg…

  278. bardanis says:

    ketiak itam ada hati nak tayang kat org…ptuuiiiihhhhhh…

  279. bardanis says:

    mak pak dia mie msti pakai mcm tu gak pi pavilion…tu jadi mcm tu..

  280. puterichempaka says:

    wartawan mangge sume bodo2 belake.pelakon nie pun bangang

  281. black rose says:

    majalh magga memg cm 2 x kire pompuan ke laki…..mesti da pix tepi pole…aq ingt lg dlu da artis laki posing tepi pole siap pkai boxer je…bajet bdn jun le 2 tp kering cm lidi…

  282. ain says:

    ouch,,, ketiak die itam :D

  283. kodeng says:

    stok blasahan je ni…

  284. slipar jipong says:

    kembali la kepada islam yang sebenar

  285. intanberlian says:

    mak aihhh. belum jadi heroin dah macam ni.

  286. miss says:

    geli siot pandang!!!eee..

  287. majalah mangga tak baik untuk kesihatan

  288. Reena says:

    Cheapskate..ni la beza artis ada akal ngan takde akal. Kalo ada akal, takde deh dia nak biar diri dipergunakan sbg bahan toceng..cameraman senyum jer tgk budak ni posing. Bajet kalo pose seksi camtu, senanglah nak jadi heroin..maklumlah persaingan kan sengit..muka lak kureng..so cara paling senang..jual badan..kesiaann..murahan..

  289. benci seksi meksi says:

    DD LAGI CUNN. DAH LAH PENYOLAP KASUT! LONGKANG BUKAN MAIN NAMPAK LAGI. CONFIRM AIR DERAS WUAHAHAHAH

  290. benci seksi meksi says:

    AKU RASA YANG DISLIKE SEMUA POST NI MESTI BETINA NI. ATAU PUN KERABAT2 DIA.

  291. rama2 unggu says:

    bdk2 sekarang…..maruah letak mane ntah……sbb yg tua2 pun ramai yg x ajar budak2 ni…siap jadi gini byknye mentor2 kat lua tu……ni sbbnya jd byknya kes buang anak…..

  292. dyaliela12 says:

    xknl pun …

  293. suraya says:

    hrp2 artis artis baru ni pandai-pandailah bwk diri,anda adalah ikon kpd anak anak muda,jgn pikir jln yg singkat untk mengejar glamour dan kekayaan.gunakanlah tulang empat kerat kurniaan allah untuk mencari rezeki yg di berkati allah dan yg penting halal….

  294. cik karma says:

    cian akak tengok adik ni..nak jadi zarina ann julie ke dik? toksahlah..amik teladan yang baik2 jer kan molek..ni mesti sebab seronok sangat nak jadi artis..dah tua nanti, bila fikiran dah waras, bila ko imbas balik gambar macam ni, ko malu kat diri sendiri.akak bagi nasihat ni pun sebab akak terlebih dulu makan garam..

  295. diana says:

    modal mangga dari dulu kalau gambar artis dalam kolam renang je mesti
    “berenang untuk kesihatan”
    .lawak!HAHA

  296. opah says:

    wow baik telanjang terus betina nie,takde beza niat mmg nk tunjuk kan apa lg teruskn leee.

    • terlior ayor says:

      industri porno bakal meletup di malaysia…nantikan kemunculannya….pelakon sume dari klip 3GP yang bersepah di telefon bimbit…tp satu sen pon x dpt royalti PTUUIIHH!!!

      yang ni plak bakal aktres DVD porno…shamsul pon x kebulor nak amik die berlakon wakaka…

  297. mempelam says:

    majalah mangga ni elok kasi banned je….kementerian pls take some action….jangan kasi malu kita rakyat malaysia yang ada nilai2 ketimuran…..kalau x nak pakai tudung tu lantak ko la tapi buah mempelam tu tolong kasi cover sikit ye….sebabkan ko orang lain dapat dosa….majalah mangga ngan minah ni sama2 mangkuk!!

  298. lululala says:

    desperateeee sangat!!

  299. Antu dak Usin says:

    ala…dlu dia ni sekolah bodo..cikgu ngajar die tdo. sbb tu jd lagu nie..x makan ajorrrrr

  300. senget says:

    ape nk heran. die pakai padding lebih..tu le sbb npk besor dlm gmbor. jgn le korang pecaye..kui3

  301. Zura says:

    Kenapa etika berpakaian artis ppuan terlalu longgar…klau faizal tahir bukak baju masa show siap kena gantung buat keje amal…tp tgk artis ppuan skrg…pakai baju tak cukup kain…xde plak kena tindakan pape…baik bogel terus…bkn dia je sehat…org yg tgk gmbar dia pun terus sehat…

  302. geliaku tengok says:

    betina ni desperate nk popular…
    mangga lak desperate nk lakukan magazine…
    kuarla gmbr cam jadah ni…!
    betina ni diberi otak xnk pk dgn waras…
    bodoh…both bodoh…!!!!

  303. axwa says:

    MANGGA KAN ADALAH MAJALAH PLAYBOY MALAYSIA. MEMANG LA MINAH TU KENA PAKAI DAN AMIK GAMBAR KAT SWIMMING POOL. APA LA KORANG NIH. HAHAHA

  304. rauf says:

    die ni junior sekolah aq dulu..mmg kat sek pun dah top pun..tapi xsangke sampai jadi macam ni….amanda..insaf2 lah,,,

    • Kentot says:

      nak seksi tu takda masalah wei. tapi kalau perangai tu elok takpe gak :) tak silap aku dia ni dikenalu sebagai slut. wallahualam….

      • Yanie says:

        Biarlah dia nk jadi ape pon weh , kenapa kau sebok sngat ? Adik kakak kau belum tentu betul lah bodo

        • mempelam says:

          ko ni mangkuk gak ke….nak subahat ngan org camni….kita tegur sbb concern..yg ko membela apa hal? kakak angkat atau adik angkat ko ke minah ni? bongokss….

        • adeakkesah says:

          ak ase yanie nih mmg die n kerabat die gaks nih..ooo yg sedengan dgn die..terase ker?? hahhah hamek ko…

  305. Murahnya body u……cam ikan keli kat giant terkapai2 tgu nk kena beli.

  306. Dah nama pun majalah mangga. Tentu keje nya nk suh tayang ‘mangga’ artis2 pompuan seboleh2nya. Tambah plak artis yg ‘mangga’ murah. Jln ler…

  307. Kentot says:

    waduhh. kat kolej bukan main belagak lagi, ada ke mangga ni kata budak ni berbudi bahasa??? hahahaha dah la belagak nak mampus, make up comot ala2 angelina juling konon kalau baik x blagak takpe gak ni hanya org yg pnah kene je laa yg tau. dah dapat pastu blah. tgk bulu tgn ahhhh :DDDD

  308. shark says:

    oh my god what the hell.. kesiannya perempuan ni kena cakap-cakap hehe..

  309. zacrin says:

    sape dia ni??

  310. lene says:

    stupid……
    kan senang kalo dye pkai bkini je..same je

  311. brutal says:

    mcm hampeh betul minah nie… dia ingat dh hot sgt la tue… bueeek

  312. comel gurl says:

    islam mngajar kiter tok pe? tok mdedahkn aurat? pompuan prlu ade jati diri n maruah k…… kiter islam… tnjukkn islam… bkan stakat islam dlm ic jek…. pgrak islam harus amek berat tntang prkra yg mcm ni…. ini adlah punca umat skang rosak…. org nk terbuka korang terbukakan lg… pk2 kn…… dh sedia tok mati?

  313. anje says:

    perlu ke tangkap gambar mcm 2?knp tak terus interview kat majalah playboy or jadi pelakon prono.dia silap majalah la…..ish ish ish ish….

  314. shieda85 says:

    kat mana ek nk repot suh haram kn majalah mangga ni.. naik menyampah tgk… huh

  315. CANTHEK says:

    arrggghhhhh…..mana pegi pegawai2 agama,jais,jawi,etc…..tolonglh haramkn majalah porno nie…..!! klau laki bukak baju leh plak amik tindakan…!!

  316. Kentot says:

    majalah ni kene tuka nama ni… Nenen betik masam.. relevan juga nama nih…

  317. rose says:

    x takut kena gantung ngan besi panas ke ck adik oooooi

  318. rose says:

    ingat la kita ni org islam,nk glamor pun x perlu buat pose cam tu…

  319. larissa_alisa says:

    price tag yg murah…
    no value la..
    majalah mangga nie patut kena MANGGA..
    xde perubahan n mostly dat gurl looking “great”…
    ntah sapa la ea..menempek je la muka ko tu…

  320. larissa_alisa says:

    lagi 1 lupe lak..
    kerajaan dok haram kn if artis luar berpakaian xsopan..nk kena wat konsert pon sopan..
    so pa kata kerajaan haram kn mjalah mangga..
    yela da alang dok banned sgt kn..

  321. hud aikara says:

    wow apa yek yg dia fikir masa bergambar mcm ni? sebagai objek seks? pelakon yg berfikir mcm ni tak kan kemana…tapi pasal cantik tu..taklah cun melecun sangat..tapi body..oooo..

  322. danial_love says:

    amender la amanda ni mandi-mander posing lak tunjuk bende kat dader nonjol giler..kat dalam mag mangger yg sudah tak populer..[rentak hiphop]

  323. jingo says:

    breast f**k

  324. eyfa says:

    bajet bagus je minah ni…yukss..

  325. Farah :) says:

    Errr , ZAMAN AKHIR DUNIA . Bertaubat lahh derr ! Macam takde akal pulak kauuu ._. Takkan laa parents tak penah ajar kot ? Haihh , tak paham aku dengan zaman skang ni . Benda benda pelik dahh start jadi . Lesbian la , gay la . Sape tah minah ni , aku punnn tak kenal ! Bilaa kuar kat site ni baru aku kenal sikit . MURAHHHHHH !

  326. siti siti says:

    memalukan bangsa sharifah je.apela perasaan parent slut ni ye bile gambr anaknya kuar kat majalah dgn sungguh memalukan.Bangga??? Anak aku artess oiii.anak ko aderr???

  327. anon says:

    bergetah..tetak mesti putih, puting color pink..budak2 baru nk naik mmg camni..suma menayang aset.

  328. Itik says:

    asal tangan berbulu? HAHHAHA

  329. no0ob mangga says:

    lg 1 publisiti murahan dr MANGGA… kah3… mjlh dh cam playboy ja.. MURAH!!

  330. iyka says:

    asal berenang je untuk kesihatan ==’

  331. Yanie says:

    Kenapa perlu mengata orang hah sedangkan korang sediri belum tentu betul lah bodoh ! Kalau makcik pakcik yang komen ni , korang tngk lah anak sendiri , belum tentu dieorng pon sempurna . Agaknya depan mak bapak tunjuk baik tapi nnt kt belakang tunjuk segalanya ade , alih alih nnt bulu pon dia sanggup tunjuk kan .. Korang jeles lah tu sbb x masuk mangga kan sbb tu smpai sanggup mengata orang . Biarlah ketiak nk hitam ke apa ke , kubur masing x usik pon kubur korang tu . Ada otak tp x guna , kau ingat mengata org ni x berdosa ke ? Sia sia jelah sembahyang tunggang terbalik tp duk komen kat sini mengata orang x de juga pahala tu . Eh sedar diri sendiri sudah , korang sume belum tentu sempura . Biasalah manusia nk tutup aib sendiri 1 cara je dengan mengata orang lain . Hahaha pity you all ! Entah entah diri sendiri yang hina duk tayang buah segala yang ada kat jantan , biasa lah nak sangat duit sampai kan sanggup gadai maruah badan yang x seberapa cantik !!

    • mempelam says:

      ko ni mangkuk gak ke….nak subahat ngan org camni….kita tegur sbb concern..yg ko membela apa hal? kakak angkat atau adik angkat ko ke minah ni? bongokss….

    • adeakkesah says:

      hahaha ait ko laks yg trase lebey?? mothipp??? hahahahah

    • somboy says:

      salam cik Yanie yang baik hati, baik budi bahasa, tak suka mengata orang, tak suka buruk sangka…

      memetik komen cik:
      ‘ Korang jeles lah tu sbb x masuk mangga kan sbb tu smpai sanggup mengata orang . Biarlah ketiak nk hitam ke apa ke , kubur masing x usik pon kubur korang tu .’

      saya minat ngan budi bahasa komen awak lah..haha..

      p/s tak hebatnya masuk majalah Mangga pun…

  332. bubu says:

    kau ingat ni pose utk FHM?
    adeii =_=’

  333. z says:

    yanie…i tahu u amanda…..terima segala komen dgn tenang supaya u bole jd lebih matang pada masa akan datang,k..

  334. z says:

    yanie…i tahu u amanda…terimala segala kritikan dan komen dgn baik supaya u jd lebih matang pada masa akan dtg,k…

  335. no-war says:

    amanda si pencuri hati…mcm penah tngok muke ni kt chow kit…

  336. weh,xde keje ea nk mncapap body…
    xmalu agk nyer tyang bnde alah uh at owg…..
    xkan xckop kain kot…..
    hahaha…
    cian mak n ayh ko…
    jge ckit men pyh,
    tp ko mlukan dyowg…
    tobat larh weh…..

  337. ina says:

    aku rasa kan YANIE ni si amanda tu la. back up kemain. woi bodoh, orang jahil jek yang sokong bnda2 mcm ni. kesian kau, senang2 masuk neraka. bhahaha

  338. Sedare Merong says:

    anak2 dara skrg x reti malu. Otak ade tp akai tarak. sgt bbeza dgn ank dara dulu2 wpun ade yg seksi tp brp kerat aje.

  339. pasha says:

    dah nama pun majalah mangga……….. apa yang peliknya

    dah memang tema dia tiap2 bulan macam ni kan?

  340. kak 21 says:

    mak mertua pun geleng kepala la macam nie..setakat suke2 bleh betine nie. wat enjoy.wat geli2 nok jadi bini pikir lu banyak kali.ni kalu luar bercuti dari malaysia ni lebih berani dari pasha sendat bukan setakat bikini lagi dah..hehehehehe

  341. pu3 says:

    ader ke patot?? terox tol.. dye ingat dye sowg jeh ader. uwexx….

  342. pu3 says:

    x lawa pown. dye ingat dye sowh jeh ader bende tuuh.

  343. mommy ranggi says:

    pelik kan?bila Ft buka baju masa konsert dulu..korang suh dia cuci zoo la hape la..hah skung…apesal tak ambik tindakan kat budak ney..yang dah siki2 lagi nak nampak “tu” dia tu….{im not FT fanatic okeyyy}

  344. apa2 says:

    bodoh betul la..wat malu org melayu je

  345. dinda says:

    fre pn xknl je kena kutuk minah ni..dh la xglamor…peminat skrg bknnye bodoh sgt nk nilai bakat….thinl twice looo

  346. adeakkesah says:

    SENGAL..npe xtggl jerk smue alang2 dh nmpak longkang 2?? dose nyer sme jerk..

  347. umi eez says:

    rasa diri tu cantik sgt ker? yer la muda lagi la katakan…. cantik sgt ker? cun sgt ker? glamour ker? budget dpt duit byk ke nanti? lu pikir la sendiri pempuan…

  348. rifqi says:

    yummy.. modal terbaekk ;))

  349. ted mosby says:

    ni bajet cam kim kardashian ar ni…..

  350. Caldina says:

    best betol laaa korang komen pasal minah mangga ni….. ayat pun sedap.. ayat lancang… kurang hajar… ikut sedap hati nak ckp apa… pelacur kelas atasan laa.. pelacur kat chow kit laa… boleh main laaa… dah mcm betik arr… kira secara kesimpulannya memang best la ayat korang.. aku suka…

    tapi terfikir gak aku… ayat korang ni menegur ke.. atau menunjukkan concern korang ke… ataupun korang memang jeles ke….

    heran aku orang melayu ni….. nak tegur.. tegur la cara elok2…. tapi yg paling best… yang paling berlambak dosa… tidak lain adalah ADMIN BN…… dah dekat 600 org bagi komen….. so, ko menggalakkan lagi.. aku suka……. buat la lagi….

    p/s: tak salah menegur… boleh korang menegur.. tapi buat cara betol.. jgn samakan orang tu dgn sesuatu yg tak elok…… bak kata orang laa…. mengata dulang paku serpih……….

  351. adeakkesah says:

    ‘KALAU DAH JODOH,SAYA TERIMA CINTA SHAMSUL-AMANDA’…..jap3..bg ak gelak dulu….hahahahahahhHAHHAhhahahWkakakakak ape dh gedik nyer ayat..wat malu jerk…nmpak sgt die yg terhegeh2….adduuhh..memalukan kaum2 pempuan…kecian…hhahahaha adoohaiii

  352. Unknown says:

    perempuan ni memang gampang. dia dok dekat je dgn kawasan rumah aku. dia bajet dia hot, dia pandai nak tackle semua org kat dunia ni. mlut terbebeh mcm tu, then gambar kt fb smua nak tunjuk breast yg tak cukup besar tu. bajet bagus gila perempuan ni. aku benci kau SLUT.

  353. a-no-ni-mus says:

    tiba2 teringat zaman ifa raziah tayang menayang kat tepi kolam jugak.. org yg tak laku je buat perangai camnie.. sedih tul tgk dr dulu lg majalah ni kat takuk tu lg..

  354. dyaliela12 says:

    dia nk kite tgg dosa dia ke

  355. zara rita says:

    muka ng badan mcm 29 walaupun umur 19..kikiki

  356. atok says:

    sodap ni mlm2 buleh mene**k
    p/s :sapo sughuh dio tayang2 buah betik dio…………

  357. aina says:

    hish tak tau malu betul pompuan murahan ni! kalau ya pun kau takde malu ataupun tak tau mcm mana nk rasa malu dgn Allah, kau tak malu ke dgn atuk nenek mak bapak sedara mara kau ha??? kalau cenggini la ko bukak baju utk se-Malaysia, depan family telanjang bulat pun takde rasa malu la ya?? dah tayang2 cenggini, tak popular jugak tak tau la. baik ko bertobat n jd baik cam lisa surihani tu lagi bagus.

  358. NONAME says:

    btol la…….
    xcntik lgsg….
    xtau sape amek die jd artis

  359. reituh says:

    Aduiii dr org dok bakar Interlok yg memang bagus untuk kesihatan otak tu,majalah macam ni la yang patut betul2 dibakar…ataupun wat g recycle terus!Sesuai la tagline dia berenang utk kesihatan….maaf andai ku kata rasa jijik yang teramat tgk tagline,hasil photoshoot dgn model dia kt dlm kolam yg kononnya foto cun…ape yg cun pun tak tahu…

  360. masitah says:

    fuuhhh meleleh siot tgk pic nie..
    tp owg yg gila seks suke le tgk pic cm nie..huhuhuhu
    aku nak suggest dia jadi model kat sexcliptube..
    confirm rating one ahaks….:))

  361. Kamawas says:

    sama mcm zaman jahiliah dulu…pompuan dulu ditanam idup2 dan zaman skrg pompuan dibogelkan idup2..astaga..moga dpt hidayah, amin!

  362. nikko says:

    mengapa xde pihak mengambil tindakan utk isu2 camni…bimbang akan mempengaruhi remaja2 lain…

  363. pussy tiz says:

    dapat jilat pepek die….pergh….

  364. pussy tiz says:

    kalau ar dapat dapat main gan die …..
    blowjob pon jadi ar

  365. ming ming says:

    mude lagi ni
    adoi… 19 tahun lak tu
    mangga ni pun satu

  366. ming ming says:

    amboi amboi dahsyatnya

  367. suka buah mangga je says:

    saya ingatkan saya sorang je menyampah tengok majalah mangga. tak tahu lah untuk column berenang untuk kesihatan tu diwujudkan. kalau model lelaki lak dah tahu bdan tu kurus ada hati gak nak posinng tak pakai baju.pulak tu ada pulak satu column lagi story yang bersambung setiap minggu tu cerita hal lucah2. pastu lak ada pulak hal keagamaan yang si juwie tu tulis, entah dia tahu ke tak apa yang di tulis tu.kalu takat cut n paste je dalam internet nenek moyang saya pun leh buat apa.

  368. suka buah mangga je says:

    tak tahu lah majalh ni. dah tu ada lak column untk agama. kalau takat cut n paste je fact dlm internet nenek sy pun dpt buat.tak tahulah penulis tu tahu ker tak apa yg di tulis. pastu lak ada satu column lak ada yang cerita tu berbau lucah.tak tahu lah cerita tu rekaan or x. udah2 ler buat majalah tu. takde faedah pun. kalau nak amik gmbar pun tak payah lah nak posing sampai nak terkuar semua.sampai bole nampak kudis2 kat tgn tu.

  369. terbonjol dan terjojol habis

  370. ariel.suwey says:

    sumpah aku ingat maknyah Thailand posing tadi klu xbaca description lpas tu!~~
    T~T

  371. duck wan says:

    er….er….yg ni mangga bulan berapa ni…nak beli la senaskah….kah3

  372. panazzz says:

    walopon budaya barat bnyk mlarat kat malaysia…..tp owng kite masih ingat pda hukum ALLAH…..ingat lahhhh…..manusia x ley lari da masalah…inikan pula nk lari dr azab ALLAH….

  373. anis says:

    taktik murahan nk cepat populer mcm nie dh xlarat nk tgk dah…kejap jer naik tu, jap lg terjun merudum sbb niat tu tak betol bl terjun dunia artis nie….tgk mcm Tan Sri P Ramlee, berkarya dengan sepenuh hati dan x pandang populariti, sbb tu namanya kekal di hati semua orang smp ari nie…muda tu sekejap jer cika dik aman da oiiii…..

  374. Cik Dya says:

    huh … tak akan popular pempuan macam ni.percayalah!malaysian people dah cerdik laa skang.support artis yang berbakat bukan berbukit!! yang heran tu nape majalah mangga boleh lepas dengan gambar2 macam ni..dem!!!tak paham!

  375. idk says:

    bukan mangga nang salu ambik gambar artis konon sexy camtok ka? kenak nya tok juak jadi mangsa. org lain pun dah ramai ambik gmbar camtok dalam mangga. gelik!

  376. miss.. says:

    bogel je terus..abis citer..nak tunjuk sgt..

  377. AYUCINTA says:

    MACAM HAMPEH..MAJALAH MANGGA NI MEMANG SELALU MACAM NI..BILALA NAK BERUBAH..SUKA SANGAT GAMBAQ KT KOLAM MANDI..BUKA SANA BUKA SINI..TAK TAU MALU KA..DUK TUNJUK SEGALA BENDA KAT 1 DUNIA..

  378. love u says:

    dasar minah lucah nk buat mcm mane…lau kne rogol muke….

  379. eyda jamil says:

    majalah mangga nie mane cukup kain nk bg kt artis woiii..majalah ala2 playboy yg murahan gitu..mampozzz

  380. Joyah says:

    Amboi Maktom ,cite pasal orang nombor satu ea. Nak ditenggok kan maktom ni suka jaga tepi kain orang kenapa ?ikut suka dia la adik dia tak lawa ke apa ke .yang maktom nak jadi stalker tu kenapa nak gtau satu dunia pasal dia ?Jgn ingat anak maktom tu baik sangat ,depan maktom memang la mcmtu .yang korang laen ni lagi perv tau .lagi teruk dari tu pun ada nak buat bahan lancap apa suma baik tgk muka kambing ke apa ke .ni kau dah dapat bahan .pastu nak bgtau suma orang .wei sedar lah ,ckp orang tu cermin diri sendiri .jgn pakai das je kan ,orang laen pun ada perasaan ,tah tah korang punya gambar ada gay duk melancap .cmne ?haha .ngok .

  381. aevoecaedoe says:

    eeuuwww~~~ nak sexy2 pun tgk la dlu.. lengan berbulu..aduss… tolong laa.. taw la nak popular..xpyh nak mcm ni.. murahan betul la..ttup la.. cantek n seksi tu biar sendiri je tgk.. eeii… tu laa .. mnusia.. bila allah bg kecntikan. nak show off.. errm….

  382. BESUTKITO says:

    majalah mangga adalah majalah LUCAH perosak remaja.Mungkin kerajaan tak perasan kot…..

  383. chenta says:

    bukan ke tu tradmark magazine mangga ke buat photoshoot kt swimming pool??sbbnyer dr dl smp skrg mmg cmtu la style photoshoot bg muke muke baru dlm industri??sila jawb..

  384. Z says:

    hahaha…klaka r…scene mndi kt kolm renang mmg wajib ade ek..berenang utk ksihatn~~

  385. fiq says:

    nama pun majalah mangga..majalah buah2an tempatan..jdi isi kandungan dia pun “buah buahan” tempatan laa..betik ada,mangga ada,manggis pun ada wahh macam2 ada

  386. cm geli je baca statement majalah ni kata dia ni berbudi bahasa….
    da la x feymes lanngs0ng…
    gedik nk tayang aset…
    murah punya owg…

  387. bdk hingusan mane ni weh??
    rse2nye xpna aq tgk pmpn nih kt tv??
    artis bru ke???best ke tyg lurah 2 kt owg rmai…xde otak ke??klu tdesak sgt nk glamor g je blakon ctew blue lg bgs bnyk pat wet,bnyk pat dosa

  388. biar la kat depa says:

    tu la.. tgk je ler org syok buat dosa..

    nak ckap pun tak berguna lg dah..

    mangga mmg dah lama banned di mata aku..

  389. Miera liyana lebih mengghairahkan dari minah ni…ni komen ikhlas la kan….even ada sekeping je pic miera liyana, tapi ia sudah cukup untuk mengeraskan sesuatu dan membangkitkan fantasi yang ada dalam setiap pria…

    Saya vote untuk Miera Liyana…tolong dapatkan no phone dia untuk aku yang ikhlas mahu ‘membentuknya’…sekian terima kasih.

    Oh ya….abang nara lepas ni jgn poyo lagi ye..dengarlah suara hati penyokong blogmu ini….dan jangan kedekut untuk memohon maaf jika terlanjur membuat kesilapan.

    I pun x stud korea gakkkk…hmmmm

  390. selamah says:

    B.A.N.G.A.N.G

  391. shane says:

    semoga mendapat hidayah petunjuk dari Allah..

  392. samudera biru says:

    Ni laa masalah besar pelakon2 yg tak brp nak cantik.trpaksa terima jer apa magazine nk srh buat,janji muka dpt kuar mgzine.sian btol kan..muka tak berapa nk lawa,+ plak dgn IQ yg tak brp nk tggi..+ plak dgn didikan awal yg tak brp nk menjadi=mengaibkan agama+bangsa+sedara mara+org2 kampung.

  393. labu labi says:

    malu la skit kt mak ayah, sedara mara yg tgk…mengaibkan mereka je

  394. liana says:

    klau x berposing camni..camana org nak kenal dia.. nanti x de plak datuk2 ke atau vip2 yg trperasankan dia..ada btul ke sya pnya pendapat??

  395. mulut puaka says:

    cam sial je betina ni..muka pn x famous..sape knal budak ni?

  396. alang says:

    bwu 19 tp tetek da besa, , da lobos k??

  397. Adersajerr says:

    tak lawo pun.. hahaha