Written by serenity | October 13th, 2017

Kemelut rumahtangga yang melanda Hafiz Hamidun mendapat perhatian ramai pihak, termasuk pengacara legenda Azwan Ali.

Melalui satu status Instagram, Azwan Ali mempersoalkan tidakan Joy Revfa mengadakan sidang media tentang Hafiz Hamidun.

image

Status itu disambut oleh pengikutnya yang juga menyatakan rasa kesal mereka kerana berita mengenai sidang media itu mengganggu mereka sejak pagi semalam.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


image
image

image

image

image

image

Dalam sidang media semalam, Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin, 30, mendakwa bersetuju jika diceraikan oleh Hafiz Hamidun yang dinikahi 1 Mei lepas kerana Hafiz tidak mampu memberi nafkah batin.

Terdahulu, Hafiz memfailkan perceraian terhadap Joy di Mahkamah Syariah Subang Bestari dan dokumen saman itu diserahkan kepada peguam syarie yang mewakili Joy semasa sidang media yang dilaksanakan wanita tu semalam. – beautifulnara.com

Sumber: Instagram Azwan Ali

93 responses to “Apa Masalah Perempuan Ni?” Azwan Ali Persoal Sidang Media Joy Revfa

  1. Anonymous says:

    Joyah dgn family perasan artis dari artis…itulah masalahnya

    72

    0
    • losers sial says:

      azwan is right this time.
      kalau kau org biasa yg enjoy baca kes2 HH & Joy ni, something is wrong with u.
      pelik sungguh, hal rumah tgga kemain kecoh sana sini, hal dlm selimut bwk keluar habis.
      fine lah hafiz mmg nmpk cam perasan hensem n so on, or feeling retisssss sgt (padahal sendu kuasa 80), but joy tu nmpk lagi MENTALLY SICK dari hafiz.
      kau tu dgn pkai tudung, prangai mengalahkan budak sekolah. mmg die org ni xde rase segan ke apa dok jaja2 kisah rumah tgga x habis2?
      yg bloggers ponnnn, mcm dah takde cite lain, pungpang2 tang tu juga.

      160

      -1
      • Anonymous says:

        Nope. Aku tak rasa dia right pun. Dia pun spesis suka meroyan jgk so dia patut faham kenapa org suka meroyan. Attention seeker je dua-dua tu.

        4

        30
        • Miss Unibes says:

          Tuuuu tengok! AA yg kunyit pun tercabar kelakian dia bila perempuan persoalkan tentang batin org lelaki. Ye maksud batin tu banyak maksud tapi mesti romen yg jadi utama di fikiran kita. Eh mana2 lah. Betul ke maksud “kunyit” / “mengunyit” tu “pondan” / “memondan”? Lol.

          0

          0
      • Damien thomas says:

        Ha ha ha itu lah.. Masa kes Cik Tiyak Bigo buqh limau tu..Teringat aku ka Azwan Ali ni..lama dia tak der khabar berita…nakndengar juga Komen dia tentang Cik Tiyak Bigo Bongok tu… tiba tiba ada dia …alahai panjang umur ko Mak Hayam
        tak NAK KONEN CIK TIYAK BIGO ker….hangeng janam janam muraka kan dia

        1

        1
    • batak glamer says:

      another disaster bila RUSH UTK KAHWIN cepat sgt…
      itu sbb ada baik nya juga bila kita cuba kenali org tu betul2 dulu, bukan pasal nak mggatal je, rsau kan bende2 cmni ah..

      mslahnye 2 ekor ni retis plg sendu sesendu-sendu camcanya, skang kemain lagi populariti naik sbb cite2 bodoh mcm ni je. pi setel hal msg2 kat mahkamah diam2 sudah! pi shush shush !!!

      18

      0
    • kak mah kebabom says:

      Masalahnya pompuan ni dh gila talak…dia ingat hapiz akan melutut nk balik kt dia..tetibe hapiz fail cerai..apalagi..meroyan laa tuu…

      45

      0
    • Anonymous says:

      klu rejim zionist yg kutuk joy pun aku akan puji dan jilat asalkan joy kene kutuk yeayyy

      7

      5
    • Anonymous says:

      jom ramai ramai kita maki joy betina sial pelacur sundal anak harammmm , kita yg xde kene mngene ngn joy atau hh ni boleh jd geng ahli neraka beramai2 . mwahhhh

      0

      0
    • Misi spital gile says:

      Betina mentallllllllllllll yg dtg dari keturunan gila babi.

      0

      0
    • Anonymous says:

      azwan ali ni sbnrnya org alim2 .. beriman , terus suka n follow azwan ali pasni
      love diva AA ,

      kerana hanya mereka yg menyokong hh saja yg terdiri dr golongan beriman ..

      yg sokong joy betina sial tu pun sial mcm joy , betina sundal perempuan najis bangkai babi busukkkk

      0

      0
    • azwan ali haram jadah says:

      azwan ali nak menikah dengan joy revfa?? adakah batang zakar azwan ali mantap?

      3

      14
      • akulah diva ko melopong je la ooii says:

        choii… diva azwana alia ni tengah cari stok anak ikan kerana kesepian oui… cari-cari.. taste azwana alia rupanya hafiz hamidun.. ko apa tahu.. pedulikan mulut puaka haters haram jadah yang label geng kunyit ke turmeric ke apa.. why bother.. why bother.. why bother.. yang penting, diva maintain gebuzz.. ko ado??

        1

        4
    • dunia retis penuh dengan kepalsuan says:

      I believe aku percaya sidang media PC ni suka tak suka mesti dibuat kerana kontroversi ini mendapat perhatian meluas masyarakat.. bayangkan dalam dunia ni punyalah banyak masalah dunia nak dihadap, boleh je cerita hubungan kelamin joy revfa dan hafiz hamidun dicanang dan dijaja sini sana situ dari mulut ke mulut, dari whatsapp group ke whatsapp group, dengan segala hashtag pasal benda sensasi ni.. so tuan punya badan si sabun joy dan apy medon perlulah jelaskan apa pendapat mereka dalam hal ini.. kita dengar dulu apa pendapat mereka.. kita raikan supporters dan haters yang memang berbelah bahagi pandangan mereka dalam isu ni.. I still believe kontroversi dunia retis ni semua nak alihkan perhatian rakyat yang menanggung macam-macam beban.. katanya hiburan untuk memuaskan hati peminat gitu.. siapa nak jadi retis, nombor satu mesti pandai berpura-pura.. memukau mata orang lain dengan kuasa magik boboiboy anda.. muahahhaa

      0

      1
  2. wekkkkkkk says:

    JR ingat kita ni x ada ilmu ke..hahahahhaha..”hari ini ckp ‘ NAFKAH BATIN TU BUKAN ATAS2 KATIL JE”…takut la tu…Alllah akan memulangkan balik pada dia sbb mengaibkan org.

    35

    2
    • semah says:

      agak2laaa….. kawen baru berapa bulan yg dia nak pertikaikan laki dia tak didik dia???? cer sabo sikit 3-4thn… tu kalau tak terdidik gak bule la nak menyalak
      ni sentuh pon tak ke lagi??? didik celah mananya makcik oiiii

      28

      0
      • fromthe_truestory says:

        dia ingat HH adalah Rayos..sbb dia rasa mcm lama je dh BERUMAHTANGGA..kihkihkih

        10

        1
      • Anonymous says:

        dah hh yg ignore abaikan anaktiri n bini berbulan2 salah sape yg x nk mendekati dn mendidik ???? duduk sbumbung 6 hari je .

        1

        14
        • hahaha says:

          Hafiz tkt berlakunya persetubuhan syubhah..itu sbbnye dia tk tinggal sebumbung sehingga kes cerai joy setel..ada faham kaa..brp kali mau explain haa..

          46

          0
        • A-Y mana says:

          JR pegi mahkamah dan bawa kes ke mahkmah ada bawa berbincg dh HH. JR pegi ke Britian ada minta kebenaran HH. Itu pun u kata HH ,asih salah.

          5

          3
        • emm says:

          xnk bersetubuh xbermakna hh patut abaikan tanggungjawab yg lain lain ?

          dia ada isteri dan anak tiri , makan minum , pakai sihat sakit semua kene ambil tahu xkisahla joy org kaya ke x ..

          xnk beromen pun xpe , tp xbole ke bawa bini dan anak tiri beriadah di tempat yg x menimbulkan fitnah ? mcm taman rekreasi , fun fair etc? salahke jaga hati pasangan dn anak tiri spanjang dlm tempoh was was tu

          ni terus jauhkan diri smpi mcm tu skali

          sebelum kawin beriye bergambar kehulu kehilir rapat2 , yg tu x salah pulak kan ?

          16

          15
        • A-Y mana says:

          ehehehe..lari ke sini pulak…penat dh den ckp..stop lah.

          2

          3
        • emm says:

          of course sbb sbb uols mmg xnk dgr kan part yg hh mmg suami dan bapa tiri yg x bertanggungjawab .

          konon bagus sbb x sebumbung takut zina , tp bila dia abaikan bini dan anak tiri berbulan2 pun uols puji bagus .

          manusia xde hati perasaan je boleh buat mcm tu , sebelum kawin amik hati peluk2 anak tiri tu

          lepas kawin baru ragu2 terus budak tu sihat sakit pun x dijenguk xdipedulik langsung . . klu betul ada niat nk baikpulih perkahwinan lepas dah xde ragu2 , xboleh ke teruskan sayang anak tiri sepenuh hati ,bawak jalan2 , bergembira , belikan mainan etc xde sape akan cop ko berzina pun .. sekurang kurang nye xdelah anak tu dan mak nye rasa mcm sampah dibuang cmtu je

          xde hati perut punya manusia

          0

          2
        • kesian aje says:

          bg saya ..

          klu takut tergoda duduk sebumbung pun .. boleh kan jumpa kat luar happy2 mcm family , ajar anak tiri ngaji kt surau ..

          kenape perlu senyap mcm x ujud ..

          jgn kecam saya x sokong mane mane .. cuma saya pun rasa sedih klu dibuat mcm x ujud ..

          18

          4
        • Anonymous says:

          Kau pergi dalami bab munakahat lh lg.. kalau kau org Islam lh insan yg brnama emm..

          5

          1
  3. joy repah says:

    hambik kau bila diva aa berbicara. kasi can la kat HH, ko tu dh penah kawin. HH baru je menempuh gerbang. kot ye pun ko terer, kasi la guideline kt laki ko tu. bodo piang punya pompuan.

    26

    1
  4. nok gebuzzz says:

    btol kate AA…x sudah menyalak,bukak pekong sendiri..dia x puas nak main pas tu tuduh HH xd bagi nafkah batin…aku rase dia lagi byk statment dari HH…dah la 1 family over…dia dgr HH nak failkan cerai dan2 la ckp HH mcm tu mcm ni…cerai kan lagi senang…terus ttp buku.dah.

    22

    1
  5. Anonymous says:

    skandal msti la backup skandal kan kak wan ali…eh…bang wan….hahahaha….

    2

    14
  6. Anonymous says:

    AZWAN ALI NI pon satu…jgnla ckp cmtu..nnti lbeh teruk netizen hentam…da mcm buat group utk mengutuk org dah…sbb meyokong dlm mengutuk…x baikla AA..

    3

    13
  7. Anonymous says:

    AA…x baik la kuar kata2 kesat cmtu..nasihat la baik2…ni awk mcm wat group kecaman dan hentaman plak kat ig komen awk…

    3

    6
  8. NoNameToDisplay says:

    Bangga dengan followers Azwan Ali yang mengiakan segala kritikan kecaman hinaan Azwan Ali.. Bagus ade supporters macam ni.. puihhh

    0

    9
  9. bukan peminat siapa2 says:

    korang tau x? yg nafkah batin tu bkn psl atas katil je… perasaan & emosi pun batin jgk… hmmmm then mostly org kecam JR ni xnak HH sbb dah lama xdpt. bangang ke apa? sethu aku HH yg failkan cerai + tgglkan JR. bkn JR yg tgglkan HH.

    Mau la xmeroyan JR tu bru je kawen 6 hari dah kena tggl atas alasan kahwin xsah. Pdhl HH dr awal ptt tahu risiko kawen xde surat cerai. sbb sembang psl agama & motivasi cam bgus.bnd simple surat cerai xkan la xtau…. bila dah sah semua psl surat cerai dgn ex husb. HH ngaku pulak si JR ni isteri. HH ni bodoh igt perempuan ni xde maruah kot.. ko nak ko dtg ko xnak ko tgglkan. ptut pun si JR ni meroyan..

    jgn kerana HH tu nmpk islamik.
    kt judge dia tu bgus.

    #bukanpeminatHH&JR

    0

    3
  10. br says:

    aku stuju dgn azwan ali..
    moh kita bongkar sejarah joyah..
    ni link fb rayos mcm mana dulu die dinajiskan oleh joyah

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=647589985401228&id=100004506969734

    abes semua laki die dikunyit @dinajiskan..bajet2 suci..puii utk joyah dan 2badut lg

    0

    0
  11. celah bedah legam says:

    penjilat joy pns bce entry BN arini hahaaha… tp mmg pon sokong AA, xabes2 janda joy nk up sume kt ig.. ikot contoh erra fazira kn bgus..si joy sume nk canang 1 dunia..gila ke ape.. move on la joy ..bukn pertama kli ko kawen ..

    19

    4
  12. melati says:

    Masalah nya si Hafiz Hamidon…..Muka cam Berok tapi perasan handsome ..tu jewwwww

    3

    18
    • hitam2 melati alibaba says:

      melati .. xbaek hina ciptaan Allah .. nti ko dpt keturunan kuor2 mcm beruk bru ko igt blik pe ko da tulis psl HH .. klu x suke HH pon jgn la hina ciptaan Allah ..sengal melati

      13

      2
  13. benci bapok AA says:

    diam la bapok ko tu lagi bodoh mcm menate aku pun tak tau ape masalah ko sebenar nya kecewa ke kena reject tu sebab ko jadi bapok mulut mcm sundal buat salah tak nak minta maaf, menganjing kan org! tak payah nak bela sangat la si punai kecik kaki kikis ustaz beruk midun tu, ko tak payah sibuk urusan org urus diri ko yang bapok tu dulu, sian dpt pengikut pun sama haram bdoh kaki jilat bontot bapok AA

    3

    13
    • Pakcik german says:

      Ni msti kak diana muka mcm pelarian kepulauan riau jual tempe kat warong me bakso

      14

      2
      • wekkkkkkk says:

        semua org mereka sama shj, samada PATI, samada ada visa, samada student, samada ada ic merah, samada ada ic biru..semua berlagak/hidung tinggi di sini.

        Ada satu org indon tu, berlakikn polis jdi bini no. 2 di sini…tinggi melangit ckp nyer.
        Bila bawa pegi ambil daging kurban, lupa dunia, mau minta kepala lembu, kulit lembu, kaki lembu pulak.
        Lahap, semua di lahap mereka ni.

        5

        2
    • Anonymous says:

      Kalo tak joyah indon.sah2 ni kakak dia yg sewel lg bangang.takpun mak dia.dasar indon kepulauan.

      5

      2
  14. Anonymous says:

    Jr ni mengada2. Dah mengata hafiz mcm2.. x bagi nafkah batin la.. x penah sentuh la.. bukan taste dia la.. x layak jadi bapak n suami dia la.. tp still engko nak menang jugak kan popuan oi.. terang lagi bersuluh ngko tu mmg “sesuatu” sgt. Mungkin hh pn ada salah die.. tp kalau salah hafiz tu 5, salah engko 5 juta..

    26

    2
  15. adriana says:

    Dh mmg cara joy ni x dibuat dek perempuan di m’sia setakat ni..ko win lh joy..

    5

    2
    • luahan hati sang suami says:

      mne ko tau…aku tgk kat fb tu bersepah je betina mengaibkan laki msg2…beza nye si joy ni dikenali rmai betina2 tu x dikenali rmai…berapa rmai betina y meroyan bl dicerai oleh laki msg2????ntah2 ko pn klu berada kat tem si sabun joy lg teruk ko meroyan..lg teruk ko aibkan laki ko…ckp cam laa betina kat malaysia baik sgt…ni aku nk ckp sikap si sabun joy ni MEWAKILI SEMUA BETINA2 MALAYSIA Y SKE MEROYAN DAN SKE BUKA AIB SUAMI….sekian terima kasih…

      1

      6
      • hempok says:

        si JR 50% drh Indonesia 50% dh melayu.
        Kalau 100% wanita melayu mcm artis2 yg bercerai dh bberapa kali dn di kenali, x ada nk hebohlah…mereka pun terkenal.
        Hanya spesisi ni je.
        Aku kenallah spesis ni di Malaysia. Kalau laki org dia pancung je. Mana kesah kan org.

        11

        1
  16. Anonymous says:

    yg komen kutuk berbakul bakul pun geng neraka jugak , hahaaa

    0

    6
  17. damai says:

    Joy mmg memalukan kaum wanita, benda dlm kelambu nak pergi canang 1 Malaysia or dunia nak buat apa, simpan sikit bodoh hang Joy. knp perlu adakan sidang conference pdhal kes hang kan dlm urusan lawyer. Jgn nanti akhirnya hang malu sendiri dgn Allah buka aib hang lagi teruk. Knp harus ckp not your taste segala, mak hang yg suka HH ialah mak hang tengok hang dah teruk sgt so wen kenal HH, dia rasa lah HH blh bimbing hang tapi x tahu pula jd mcm ini, aku rasa kan Joy nie nak yg ganas punya, HH teruna so maybe x brp nak tahu, dan dia yg lama x dpt rasa x puas kot. Kalau hang wanita beriman, x akan sebut pasal perkara dalam kelambu,

    12

    1
    • MJH says:

      Exactly. Tak paham why benda macam ni nak kena buat press conference. Tak perlu kot.

      What? Dia rasa dia kena buat PC untuk buktikan netizen salah ke? Adoiii dalam perihal rumahtangga, tolonglah jangan peduli apa netizen cakap. Tutup je segala social media tu. Habis cerita…

      7

      1
      • Anonymous says:

        die buat PC sebab pagi sebelum tu hafiz bgtau wartawan yg dia fail cerai and nk saman joy , so media pun serbulah joy ramai2 nk tau maklumbalas instead of jawab reporter sorg demi sorg joy buatla pc jawab sume skali so xdelah salah faham or media belit cite tokok tambah

        korg asik nmpk salah satu pihak aje .. tp full story xnk amik tau , jnji dpt hentam

        2

        6
        • sejak azali follow says:

          kalau nk di nilai…yg buka story awal sapa, JR lah..delete mcm2 i, lepas tu masukkn masalah dlm ig/media…salah sapa.

          5

          3
        • says says:

          u nilai dr awal sukati ler , ai menjawab soalan apa perlunye pc tu je .
          sbb wartawan dok serbu after apiz kuar statement fail cerai pagi tu ..semua berebut nk publish citer paling awal

          nk jawab wartawan sorg2 ulang cite berkali2 jenuh dek oi, baik jawab sekali je time pc kan senang .. tp klu xjawab pun ok cuma nnt netizen kutuk la haa da kene cerai terdiam terus x berkutik .. agaknye alang2 da kene kutuk tu all out jela defend diri sndiri konsepnye ..

          1

          4
      • Meon says:

        Setuju.xperlu nak aibkn suami utk jwb psoaln netizen.byk sgt fikir apa org kata.apa suami kata tu yg kna fikir

        0

        1
  18. Anonymous says:

    ape beza AA dgn sabun joy??xde beza pn….2-2 ske meroyan…2-2 ske bkk aib org…beza nye sorg perempuan tulen…sorg lg perempuan jadian….kah kah kah….elok laa tu AA gaduh dgn sabun joy….ptt laa si apis tu senyap je rupe2 siap dh ade team y diketuai oleh si mulut puaka AA…elok laa 2-2 puaka….meroyan laa ko dgn si sabun joy tu….bosan pulak aku tgk…siap ade jd batu api lg…klu camni smpai bl pn x settle…

    1

    3
    • bila azwan ali nak dpt title dato? says:

      apa masalah azwan ali?? frust menonggeng direject pompuan idaman dia.. itu pasal gigih jadi diva azwana alia vazz.. sampai sekarang tak kahwin-kahwin takde anak benih dia sendiri.. apa punya lifestyle la yang ko pilih wahai azwan ali oi..

      0

      1
  19. sue says:

    Boleh tak kit sebagai org ramai (@ rakyat @ general public) sign petisyen mintak kedua2 pihak i.e. pihak JR (termasuk family dia) dan pihak HH utk tidak mengeluarkan apa2 lagi kenyataan sementara kes sedang berjalan, sedang disiasat dan bakal dibacarakan?

    Sick and tired of the ATTITUDE & MENTALITY! Get that right. NOT HER LOOKS, NOT HIS STATUS BUT THE ATTITUDE & MENTALITY! What I & everybody hate with this case is the LACK OF DIGNITY AND RESPECT portrayed by the individuals. Can we all sign, as public, a petition to ask Jabatan Agama to interfere so that both Joy (especially) & Hafiz to remain silent (no press conferences, no statements, no posts) to:
    1. let the case progress without the publicity.
    2. Call for order from both sides so that the conduit of law is x flawed or biased by the publicity & public perception.
    3. Protect the sanctity & harmony of marriage (while it lasts).
    4. Protect the image & values of Islam where marriage & divorce is concerned.
    Those who r lawyers here pls advise if this is possible. This scene is getting out of hand & honestly it is bloody embarrassing to Muslims. Sungguh memalukan.

    0

    0
  20. mamu says:

    Joy ni bernafsu kuda kot..dia takmau laki yg tenaga batin biasa2 jaa..mampuihh macam ni…

    5

    2
  21. br says:

    Ni aku copy paste dari fb dato ray imran. dia post 29 September 2016.

    tukang jilat sabun joy dan 2 badut tu..korang baca ni. Apa yg jadi dkt rayos dulu sama dengan apa yg jadi dkt hh sekarang. Buka la mata nilai sendiri.

    ALLAHUAKBAR… XHABIS LAGI? #aliffchannel jangan silap.. ? sapa kata sy xdiserang? Cuba tanya fbrians sy dihina satu dunia bermula 11/1/2015… Hanya kerana saya bergambar dgn rakan2 di majlis birthday.. cukup 2 tahun perkahwinan kami…
    Saya diaibkan di media social, tapi sy xmembalasnya balik sbb sy akan sama sptnya.
    Semua xtau.. baru 3-4 bulan perkahwinan kami, dia dah dating dgn exbf, ayat madukasih di fb, pic2 di beanbag, panggung wayang di sunway mall, balik 1 pagi sy tunggu dpn rumah, exbf tu pecut kereta bila sy sergah. Sume bukti sy simpan rapi sbnrnya.. sbb xnk aibkan sesapa.
    Bagaimana sy di makihamun hampir setiap hari, pisau & gunting pun pernah hinggap melukakan tangan sy (BOLE TANYA IBU DIA) Pergaduhan kecil pun boleh smpi minta cerai.. setiap gado mesti ugut minta cerai… Blum lagi makian spt babi, sial, setan dll…
    Blum lagi kisah sy tetiba di serang sakit misteri, g doktor ckp sihat tp sy terdampar sakit 3 minggu smpi turun berat bdn 10kg!!
    BLUM LAGI KISAH DIA MAKI-HAMUN IBU DIA PSL ISU YG SGT KECIL, SMPI IBU DIA MENGALIR AIRMATA.. THEN BERSAMBUNG MAKI-HAMUN KT WHATSAPP GRUP FAMILY… SAYA MASIH SIMPAN BUKTI SUME TU.. TP SIMPAN RAPI UTK XNK AIBKAN SAPA2
    (FOLLOWERS TEGAR MUNGKIN XPERCAYA SEMUA INI SBB DI PUBLIC MMG POTRAY BIDADARI SUCI DARI KAYANGAN. TAPI PERLU INGAT.. SAYA YG TIDO SATU KATIL DGNNYA.. BUKAN UOLS SEMUA..UOLS KNOW NOTHING OK)
    Jika sy bersikap sptnya, isu atas tu bole je sy viralkn di usia 3-4 bln perkahwinan kami & ceraikan. Tapi sikap sy bukan sptnya.
    SO.. SUDAH2 LA.. Jgn smpi saya dedahkan segalanya hingga surat perjanjian pinjaman tanpa tarikh juga ada.
    Anggap kita sama2 ada buat salah & jodoh xpanjang. Saya xckp sy xde buat salah.. tp jgn potray seolah2 u SUCI dan saya NAJIS.
    STOP IT OK.. Sy gembira anda kaya & berjaya… Tp jgn leka.. rezeki Allah bole beri & ambil bila2 masa saja.
    Anggap jodoh xpanjang & sy minta maaf atas kesalahan & sy maafkan kesalahan2 anda.
    Cuma jgn anggap anda SUCI & sy NAJIS. Kita sama2 ada buat kesilapan. Saya akuinya, anda patut akuinya juga
    “DUNIA ADALAH PENTAS SANDIWARA, BERLAKONLAH SEPUAS-PUASNYA…UNTUK BUAT PEMINAT KAGUM.. TAPI PERLU INGAT, YANG BENAR2 MENGADILI LAKONAN ANDA NANTI ADALAH ALLAH JUA”
    Wassalam
    PS : Aritu BIDADARI SUCI ni pergi Jakarta & Paris (bulan puasa) berdua bersama BOYFRIEND (bukan tansri google ya uols…the real one ?).. Cuba minta dia up bukti, adakah ambil 2 bilik hotel @ 1 bilik hotel ?.. ORANG SUCI mesti concern bout this kan.. sy ni NAJIS xpe.

    0

    0
  22. supermom says:

    selaku ustazah dan kawan baik joy , heliza helmi sila nasihati kawan anda ini ! dah salah dah ni !

    12

    2
    • Anonymous says:

      Heliza bkn nk sgt kwn dgn minah indon ni.dia yg hegeh2 dtg dlm team heliza.nak acah2 suci.tak layak lgsg masuk team heliza helmi.satu family sakit otak.

      9

      1
  23. jimak ke tak? says:

    Sebenarnya tuntutan cerai terhadap isteri yang disetubuhi dan isteri yang tidak disetubuhi lain rasanya.
    Sebab tu dia nak tegakkan yang diorang pernah nak berjimak cumanya tak berjaya.
    Kalau yang telah dijimak , ex suami kena tanggung sampai dia kawin lain rasanya.
    Kalau janda berhias, kena tanggung setakat sampai habis tempoh edah je.
    KALAU SALAH HARAP MAAF.

    6

    2
  24. huyooo says:

    Sebenarnya tuntutan cerai terhadap isteri yang disetubuhi dan isteri yang tidak disetubuhi lain rasanya.
    Sebab tu dia nak tegakkan yang diorang pernah nak berjimak cumanya tak berjaya.
    Kalau yang telah dijimak , ex suami kena tanggung sampai dia kawin lain rasanya.
    Kalau janda berhias, kena tanggung setakat sampai habis tempoh edah je.
    KALAU SALAH HARAP MAAF.

    0

    3
  25. uweeekkkkk says:

    apa masalah joy ni? dia tak malu ke aibkan orang… dh cerai..dah settle..dok menyalak lagi ko dh kenapa???.. x paham la.. bosan dh asyik salahkan orang je keje dia… x perlu la bgi reason ko tu ramai follower jd kena tegakkan kebenaran. Benda2 dalaman, atas katil, tak sepatutnya dihebahkan pd orang…. gila ah dia ni…

    8

    1
  26. anonymous says:

    satu famili attention seeker LOL

    9

    2
  27. Anonymous says:

    Kpd yg tgh pakai produk minah mental ni..better stop.takkan nk pakai produk yg org sakit otak buat?boikot jer semua produk dia.biar dia melingkup.jatuh miskin.baru dia tau langit tggi rendah.

    6

    2
    • pilihlah produk mana ko suka oui says:

      who cares baby?? suka hati lah nak beli produk apa pun.. dulu kononnya gigih boikot produk yahudi laknatullah bagai.. berkesan ke idok boikot tu??? elok je orang serbu mcdonalds, starbucks.. pergi supermarket elok je ambik produk nestle.. tak melingkup pun produk yahudi tu.. well I confirm siapa yang suggest boikot produk joy revfa ni pesaing berhati busuk.. full stop..

      1

      1
  28. Anonymous says:

    Busuk perempuan ni…

    4

    3
  29. kepohchi says:

    firt time kepohchi setuju dengan azwan ali.. ok kali ni kepohchi ckp azwan ali is the real diva aa.. haha

    8

    2
  30. bibik says:

    bontot azwan ali dah rabak dan hanyir!!!!!

    0

    6
  31. anak nogori says:

    tetiba saat ini terSUKA dgn AA

    6

    2
  32. Yun says:

    Azwan ali je layak kondem joy ni..Hafiz ke makhamah ke dia langgar je wlu kes blum selesai….

    6

    1
  33. Ain Azwan Ali says:

    Kahkahkah apa tujuan tah explain pasal dalam kelambu macam ni. Ingat org akan backup pastu nampak HH tu salah ke? Lagi nampakkan perangai bodoh piang si joyah ni. Diam aje lah. Lagi byk kau bunyi lagi terserlah aib.

    9

    1
  34. BB says:

    bkn sblm ni AA merajuk dgn HH ke sampai buang cd? hehehe.. sibuk jg ambik tau kisah laki bini poyo tu :D

    4

    3
    • akulah diva ko melopong je la ooii says:

      harus merajuk gitu.. luka lama berdarah kembali.. pedih hati mak memendam seribu rasa.. *gedikkan bahu dengan lentuk

      0

      2
  35. Tok batin says:

    “Jangan ingat nafkah batin tue Happy-Happy atas katil je” kahkahkah…bila dh kna hempok dgn netizen..dia tukar pulak cerita..kahkahkah

    3

    2
  36. sajat says:

    for the first time ever i stuju dgn diva AA…kalo yer pun nak menegakkan kebenaran…kasi tau kat mahkamah…x yah buat PC, x yah canang kat sosial media

    0

    0
  37. Mark says:

    pendapat aku satu jew..joy perlu infom kepada mufti yg dia sebenarnya selalu berak dalam seluar sb kentot..maksudnya bila dia kentot jew,bukan angin yg kuar,tp taik..acaner tue?

    0

    2
    • prihatin dgn masalah berak says:

      pakailah pampers.. macam baby tak reti nak berak sendiri di jamban.. ada masalah nak kemut ke.. patutnya taik tu tak patut keluar kalau mampu kemut sebelum nak melepas di jamban.. kemut ni macam tahan nafas lepas pastu muscle ko kembang kempis..

      0

      2
  38. Bukan peminat apis says:

    Bagi akula kn..mgkin asalnye hnye status die je diragui hafiz..jd ps dah sah status die mgkinla hafiz nk blik bsme die blik..tp bile kes jd meleret2 spai msk cmpur fmly die,cte dlm kain sume kuar,tu yg hafiz da xnk tu wpn die kte byk kali mntk bdamai dgn hafiz..yela hafiz xbkak pekung rmhtgga die,joy lak lelebih..pttnye diam jela tgu kptsn hafiz n kptsn mhkamah..

    10

    0
  39. Anonymous says:

    benda simple je nok.. apis dari awal dh was2 pasal penceraian si joy tu kan, tapi still nk tergesa2 kawen apehal laaa….kalau betul la dia tu lelaki bertanggungjawab..settlekan hal cerai joy lepas tu nk kawen 7 hari 7 malam pon lantak deme ler.. ni lepas kawen baru nk was2 la, lari la, diam diri la..kalau aku jadi joy, aku smackdown dia cukup2..hati perempuan bro..mmg sakit mmg sedih bila kena mcm ni…

    ke sbb ex tunang dia si adilla kawen dlm linkungan waktu tu, tu yg tergedik2 sgt si apis ni nk tunjuk dia pon blh dpt pengganti smpai xdan2 nk pikir panjang…yg pentingggg..ko mmg salah utama sbb sikap gelojohhhh ko tu pis..

    Joy mmg salah sbb dia byk keluarkan statement mcm2 sbb dia beremosi..tapi apis mmg pengecut..xdek telor.. yg si azwan kunyit ni, bahasa bukan main..ko mcm dh menghina pulak sampai libatkan mak ayah joy..tergamak ko kan azwan..mak sendiri meninggal pon xpegi, patut la xkisah nk hina mak ayah org lain..bimboo betul..

    0

    0
  40. Kakak kau pakai Lace says:

    Tngk vid si Joy , pat Rotikaya masam ada sebut nk saman Blog huruf B dan N ..
    Sebab kata loya tu BLOGGER sengaja nk jatuhkan nama dorang, as in DALANG lah.
    Padahal blogger ni skdr memaklum kan pada yg umum aje. Yg tak dapat cukup yg complain loVang da lobos apahal nk babitkan BLOGGER?
    Apakah Salah BLOGGER mengorek Lovang yg da pun berlumpur?
    Sama sama lah kita nanti kan episod LIBING LABEDAH LOVANG LOVOS ni.

    0

    0
  41. AAB says:

    Ko je laa kawin dengan Joy ni Diva AA. Bagi dia rase cukop nafkah tu macam mana. Kenyang ke tak.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Dua2 sama tintong, eloklah tu buku bertemu ruas..dua2 ego, tak nak bincang elok2..mmg takde penamatla jawabnya. Yang netizen pi layan pun buat ape

    0

    0

Leave a Comment

Optional