Written by Bella | February 22nd, 2017

Semalam, pelakon Anzalna Nasir dan suaminya Hanif Zaki telah menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang pertama. Tidak kami nafikan, mereka pasangan yang cukup manis bersama.

Bersempena dengan hari yang cukup bermakna itu, Anzalna dan suaminya masing-masing memuat naik foto perkahwinan mereka di Instagram dengan kapsyen yang agak manis dan romantis.

Time flies… 12 years of knowing you and today is our first anniversary of being husband and wife. The question that always plays in mind when im with you is Wujud ke lelaki macam ni? Because you’re too perfect! you always make me feel like im the luckiest woman on earth. Alhamdulillah.. Thank you sayang… @hanif_zaki #21/2

Exactly one year ago i got married to this beautiful lady! Ya allah, how fast time flies! No one can ever replace you from the morning i wake up till i lay my head beside you! The comfort and love that i feel when i am with you! Those are irreplaceable! Happy Anniversary my love, my wife @anzalnanasir88 #212 #hanzalna #akadnikah #alhamdulillah

Wah, sekejap sahaja masa berlalu rasanya macam baru lagi kita semua kagum dengan baju pengantin Anzalna yang ala-ala Barbie Mariposa. Apa-apa pun, kami di BeautifulNara mendoakan agar Anzalna dan Hanif dilimpahi dengan kebahagiaan selalu dan dimurahkan rezeki untuk menimang cahaya mata pula selepas ini.

[jetpack-related-posts]

71 responses to Anzalna Dan Suami Muat Naik Kata-Kata Romantis Sempena Ulang Tahun Perkahwinan Yang Pertama

  1. melati a.k.a melati PUAKA says:

    cantik nyer dierrrrrrr…………. melati pondan jgn jeles

    9

    6
    • Anonymous says:

      Bagus lah.
      Tiap-tiap tahun ke Nora Danish kluar statement nak kawen..tapi??

      15

      2
      • kak nam says:

        kau panas, cantik dan hot…sayang lah dia. besok ko dah kendur anak 3…hmnnn…silap2 maid indon pun dia sanggup ratah sebab pucuk muda. ko jadilah rebung tua.

        6

        5
        • Konah says:

          entah… kavita kaur laki yg handsome meletop mcm pelakon blue filem tu pun x seover dia ni.
          ceh..

          13

          0
        • hamba allah says:

          taksub gila dgn laki…xde apa yg kekal dlm dunia kecuali..MATI.

          13

          1
        • Kamariah says:

          Nk tengok laki ko sweet ke tak tengok lepas ko beranak. Baby t jaga pkl 2 pagi dia bangun bancuh susu ke?Anak berak dia tukar pampers ke tak? Ko deman dia tanak nasi tak? Terlalu awal nk puja laki begini tunggu dulu beb bila ko lepas beranak jalan kangkang mcm penguin!

          17

          0
        • Jangan Jelos Tau says:

          BRIM dah dapat..untung ada BSN. Malam ni makan buffet kt Mandarin Oriental. Lepas tu pergi Starbucks. Kita enjoy duit minyak balak dan sumber kekayaan hasil bumi negara.

          12

          0
        • Zakuan says:

          tengah sayang, semuanya nampak lawa2 belaka. bila dah benci….hurmmm pasal spender pun ungkit.

          17

          1
        • Melah says:

          ni kategori retis- yg suka tayang husben dan tulis meleleh-leleh.
          mcm dia sorang sajelah yg menikah dlm dunia ni.
          cerita hindustan byk lah mcm ni.
          kalau cinta tu haboi mcm dah ber tuhan.
          laki..laki..laki…love..love..love.

          7

          1
      • Alahh lelaki wak! Tengah ketat…sedap pancut dalam..sayang lah kt kita ni. Besok da kecut kendur atas n bawah..tahulah ko langit tu rendah ke ..tinggi. Mak nyah pun dia sanggup taw rembat bila dah bosan. Sorry, kenyataan! Jaga suami anda..,

        7

        1
    • Kiah says:

      nk ucap kata2 cinta..ucap depan laki je lah dik. ucap dlm instagram pehal?
      mcm lah dlm facebook tu. nak doa..korang doa atas sejadah je.. bukan d status. pelik manusia skrg.

      30

      2
      • elle says:

        kan aku pon xphm knp org skrg suke doa panjang berjelar up status kat fb

        14

        0
        • Anonymous says:

          agreeee, zaman skrg.. doa depan handphone dulu, updatestatus dulu kasi tahu satu dunia kita berdoa.. last skali baru atas sejadah.

          9

          0
      • melati says:

        Doa yg paling mustajab waktu subuh ketika malaikat turun ayam2 berkokok, burung2 berkicau. Dalam IG ko doa memohon kasih pd laki ko tunjuk ko poyo satu dunia ko bahagia padahal..laki ko org x heran/kenal pon. Lagi org gelak la sakaiii! Hihihiks

        12

        0
      • Kuis2 Manja says:

        Setujuuuu..ada yg siap bdoa2 dlm Fesbuk…dgn harapan org likes. Solat subuh pun setahun sekali liat nk bangun.
        Besok likes tu di Padang Mashyar akan disoal ke idok?!

        11

        0
      • Saper2 je la says:

        Kan….saje tujuan menunjuk2 la tu…riak dema ni…jakun pun ade sikit. Ucap la dpn2 tak leh ke? Elok la laki bini jenih hadap perhatian, hadap pujian….kesiaaan

        0

        0
    • Mat Ronggeng says:

      Teringat ayat ayat cintan cintun Fattah Amin sebelum menyanyi lagu wanita terakhir dlm rancangan meletop.
      Meremang seluruh bulu ari ari Neelofa. Kalah kata kata romantis Anzalna Dan suami.
      Tu kalau jadi suami isteri… Mahu tulis buku bejilid jilid 1001 Ayat cintan cintun mat bunga berkumis nipis. Mahu fan Lofattah bankrup beli buku diaorang.

      11

      -1
      • Kak Bed says:

        hahahaha….lawak….lagu terbaru mesti ada punya.
        beli buku berjilid.. dpt CD !!!

        3

        0
      • miss kepah says:

        sekurang2 dah jadi laki bini wlupun baru setahun….ada tu yang sweet memanjang tapi rupanya blm kawen lagi mcm famous couple kt ig yg laki surprise gf/tunang guna limosin, baru ni dia buat surprise kat cruise, hafiz dan aina tu…so sebenarnya benda ni artis ke bkn artis ke, ada je org buat..kita nk mengutuk pun rasanya takde menguntungkan pun..dpt brim x sempat guna smpai setahun…yg dikutuk pulak tgh happy2 kira duit…dah2 g sambung wat keje tu

        1

        0
    • KELING BERBULU says:

      TO MUCH OVER !! YE LAH MANIS SMUA, KO BLM DE ANAK LG, BADAN LENTIK LG, CER KO BG ANAK DULU KAT LAKI KO TU, PSTU BESARKAN ANAK SNDIRI JGN ASIK GUNAKAN MAID UTK BUAT KJA2 DLM URUSKAN ANAK2 KO, KLO MSH MANIS HUBUNGAN KO DGN LAKI KO, MSE TU BARU SEMBANG, OK SIS ! BYE

      4

      1
  2. Anonymous says:

    ye lah….
    br1m makin kurang. kenapa gitu?

    4

    0
  3. Anonymous says:

    awal2 mmg lah semua indah….semua pernah rasa keindahan itu…tapi selepas 5 tahun?

    6

    1
    • memie says:

      kannn batu setahun, senang lagi kalau hidup susah, hemmmm seronok abang nara wat update

      5

      0
    • siti says:

      sbb tu la kena ada anak. dok memuja laki je kerja..

      6

      1
    • Anonymous says:

      they know each other like 12 years. Tak mustahil they can still sweet like this bila tua esok. Jgn dengki dgn kebahagiaan org. try find yours :)

      8

      5
      • Peah says:

        Kalu kenal 42 tahun pon xkn lah ayat mcm nk berjimak kak?! Simpan la sikit secrecy dan privacy tu. Brad Pitt pon boleh cerai sama Angelina Jolie nikn pulak ko yg sendu ni!
        Pleaseee lah!

        9

        0
      • KELING BERBULU says:

        KENAL MSE GFBF TAK SMA MSE KENAL KLO DH JD LAKI BINI, PE LG KLO DH BERANAK PINAK!! SEMBANG LG SIS KLO DH BERANAK N SIAP JD MAID PD ANAK2 DULU, OK!! SEMBANG SKG MSH LENTIK LG BDAN TU,

        5

        0
      • kentang jenner says:

        ok. macam ni lah. awal kawen mmg sweet. bkn anzalna sorg, ramai je mcm tu. esok2 dia nak sweet ke tak ke, tu belakng kira. kita pasti ke yang dorang xkan sweet lagi lepas kawen 10 tahun? dan kalau ditakdirkan sebaliknya, adakah kita akan bergumbira? saya pasti akan ada juga komen negatif. kalau x suka dgr crita retis bcerai, jadi kenapa x doakan yang baik2? saya rasa kita ni ada banyak lagi masalah peribadi..nak fikir lagi mcmana nak spend brim nak guna untuk setahun..kalau x suka, ignore je kan senang? not our business kan..dia bahagia ke tak ke, bil api air umah korang jadi mahal ke? duit dlm account korang bkurang ke? huehueue. aku x baca pun caption dia panjang2 tu, aku tgk gambar je sbb anzalna cantik sgt and baju kebabom…jd inspirasi nk cantik untuk suami….positif selalu ok…muahx

        0

        0
  4. ash says:

    Hepi Aniversary Anzalna & Suami
    Tahniah dh setahun bersama
    semoga lebih banyak lagi tahun2 mendatang utk Anzalna & Suami
    Setiap tahun cabaran dalam perkahwinan datang berbeza rentak
    sentiasa tabah, cekal dan yakin dia tebaik untuk melengkapi hidup kita
    kenang kenangan indah dan kebaikan dia saat kita diuji
    tiada manusia yang sempurna

    juga utk ingatan diri saya

    19

    0
  5. Fakta Pernikahan says:

    dia ni masih hidup dlm honeymoon..khayalan. byk pompuan2 camni.
    bila dah suam2 kuku besok, mulalah stress/meroyan bilamana suami dah mula x seromantik mcm dulu2 dan kurang memberikan perhatian. kawin ni bukan harus seronok selalu. mcm budak2 sekolah menengah laaa.. tak perlu over sangat. perfect lah…apa lah. setahun dah kecoh. ko banyang kan hidup ko dgn dia 20-30 tahun lagi..itu yg penting.

    8

    3
  6. Anonymous says:

    over sikit status. mcm ko sorang berlaki. ni geng2 ramona zamzam. x habis2 nk pose laki.

    11

    3
  7. Anonymous says:

    awal2 kan? kentut laki masih wangi lagi ni…

    6

    2
  8. Yawn says:

    job xde…buat karangan buat suami …. zzz

    6

    1
  9. Anonymous says:

    Biar la dia.. laki dia.. nak over ke tak ke lantak p dia laa..

    11

    1
  10. ena says:

    masih dlm mood honeymoon..rasanye yg dh kawen akan rasa cmtu jugak..bila kita rasa terlampau seronok kita kdg2 xsdr ape yg kita buat…rasa teruja sgt2..dh 4..5 tahun tu mungkin dh matang sikit dlm perkahwinan so kurang la nk up status kt laman sosial..pd aku proses ni biasa..tu bkn mkna x bahagia ek klu lps 4..5 tahun x up status cmni dh..tu proses kematangan namanye..rasanye korang pn ade cmni gak kot…cuma tak sedar je..hehe…tp pada aku laki die mmg nmpk lelaki yg baik..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ak baru 3 thun kawen. Dr mula2 dlu pn mmg xreti buat caption sweet. Paling kurang pn letk gmbr love je kat gmbr kt dan suami. Mmg lps ank sorg bkn xnk sweet or manja dgn suami..cuma ank kdg2 lebih perlukn perhatian..mmg xboleh lekang dr mata..takut benda2 x diingini berlaku. Zmn skrg kn mcm2 kes. Sweet dlu x mcm sekrg. Sweet dlu manja2..sweet skrg stakat mcm tolong bini jaga ank or buatkn susu or basuh berak ank..tu pn dh ckup sweet. Mmg gado tu asam garam khidupan..cuma jgn lh trlmpau emotional..buat fun2 aja. Tp mmg ak ckp..agk berbeza dlu dan sekrg. Smue pmpuan n laki akn alaminya. Jadi Kekal2 sweet selalu wlau mcm mn pn kaedahnya.

    7

    0
    • Anonymous says:

      setuju..!!!

      1

      1
    • ash says:

      betul2
      suami boleh bantu kerja rumah dan uruskan anak kecil
      tu lagi bermakna dari madah pujangga
      walaupun mungkin dia x boleh kemas dapur lepas masak dgn sempurna
      atleast perut kita kenyang
      yang boleh tolak ansur urusan rumahtangga tu yg paling bermakna

      4

      0
      • Anonymous says:

        Betul. Kt perempuan bekerja..lps kerja amik ank dr rumh pengasuh nk jaga ank lg..at least asben tolg..tu mmg dikire sweet..sbb xramai laki nk tolg bini. Kt sendiri nk buat semua kerja..sbb amik maid byk risikonya. Mainly sbb keselamatan keluarga. Anzalna xde ank lg gunalh sepenuh jiwa raga utk bersweet..nnti dh ad anak..mgkn perhatian pd suami tinggal 20% aja.
        Kalau ad ustaz kata suami balik buat kopi bla bla..tu ank ko dh sekolah boleh la..ni ank kecik baby lg..mmg kdg2 tme suami balik..tme tula ank tido..nk basuh berak ank..bg ank mkn la mcm2. Bkn nk komplen psal anak..tp tu adlh hakikat roda kehidupan..mcm mn susah mk ayh jaga kt dlu..begitulh yg kt rs akn alaminya.
        So..cherish the busy life

        1

        0
    • Mat Ronggeng says:

      Thank you for recognising “basuh berak anak” as a sweet gesture by the husband.

      4

      0
  12. tipah says:

    x payah lah nak over sangat anzalna oiii..kuasa madu…talak kt lelaki. takut nanti bila 40an….terminum madu.

    5

    2
  13. linda says:

    Kenapa rata2 komen mcm x puas hati.. doakan kebahagiaan semua kan lebih elok.. biarlah nak tulis caption mcmana pun.. hubungan dah halal kan.. kecuali la bbnu ( remaja ) yg belum kenal dunia tp gatal thp mcm dah kahwin 10 thn.. ber “papa mama ” bagaiiii.. nak muntah bc caption diorang..

    10

    1
    • Geli2mat says:

      Kihkih. Teringt aku waktu sek dulu. Ada kwn2 yg couple. Mcm linda ckp la. Siap berpapa mama.Geli2 je. Skrg kwn tu berpapa mama jgk. Tapi ngn org len.kihkih

      5

      0
    • Mak Lang says:

      Sbb over…Anzalna terbawa-bawa dgn kisah novel dan Cinderella!

      6

      0
    • Anonymous says:

      diaorg stress x dapat Brim.

      3

      1
    • Fidot says:

      Betul, aku rs byknye pendengki dlm komen2 ni. Kot2 pendengki ni budak skolah yg kawen pun belum. Ltk kata2 doa dlm fb x salah pun, better dari mencarut or ltk kata2 x elok. Ko leh pilih nk baca or x baca. Dok ngutuk org je org melayu kite ni. Tegur marah berkoyan2.

      2

      3
  14. Urtv says:

    Geli lah aku baca ayat2 berbunga dia ni. Yg laki pon 2×5…siap buat cerpen ala majalah mustika lagi. Kerja apa laki ko woi?

    8

    2
  15. Petai says:

    romantaik…buat org lagi nk termuntoh la woi. setahun kecoh mcm ayam nk bertelor. zain saidin lgi hot kot dro laki botak ko!

    7

    1
  16. Anonymous says:

    Jantan ni.. dia x puas lagi main ngan ko.. dia ckp la sweet2 bebunga2 romantik camtu. Besok2 bila dah muak..bunga kekwa ko kt bawah tu pon dah kembang carik2, body ko pulok berlemak mcm body michael ang, muka dah lah berkepam berkain batik dan bedak sejok goreng ikan….lambat masak silap2 muka dibaling dgn blender! :(

    6

    2
  17. Anonymous says:

    takde maknya nya memuja jantan. kau selawat je lah…dapat juga pahala.

    7

    1
  18. Anonymous says:

    BIMBO!!!

    6

    0
  19. Lofa says:

    gitu2 je lah perjalanan seni ko. dok mengusung laki.

    4

    0
  20. Korang bongok says:

    Org2 yg mgomen kecam sini sana d statement ne cemburu jak,bodoh n tolol! Pe hal ko panas dia romance ngan laki dia kottt? Ko tkde laki? Bodoh lu pkai otak sblum ckp hahaha ksian org2 yg bakal2 nmpk neraka! Hahaha bongokk

    1

    5
  21. Anonymous says:

    Patutnya septutnyalh laki dia rasa malu bodyyy bini dia satu dunia tngok…bngga mngundng dosa…suami yg baik jga aib istri bgtu jga istriiii….tpuk dada tnya slera…Tonggek sane..tonggek sini.

    5

    0
  22. Lol says:

    Kat opis aku pun byk mcm ni. Suka bercerita mcm laki diaorg tu sayng sgt pada diaorg. Walhal xde le sekacak mana pon. Tak sedor laki skg ni x perlu minta kebenaran isteri kalau mau kawin lagi. Senyum je lah.. talk is cheap!

    3

    0
  23. oh bangau says:

    kita buatpe pon kerana allah. kawin pon same. bukan nk show off somi se malaysia mcm menang cabutan bertuah . bodohhhh.

    3

    0
  24. Anonymous says:

    omg..so sweettttt.

    yakky!

    2

    0
  25. Jamila says:

    lol..padan muka takda orang ucap tahniah.
    menunjuk sangat kaw ni.
    overrrr.

    4

    0
  26. Hajjah Sakinah Sardon says:

    x puas lagi ni… kena rodok n jolok. nanti bila dah puas.. berhenti lah dia jaja kisah cinta dlm online yg org x berapa nk kisah.

    2

    0
  27. Ohyeah.. says:

    Kadang2 ada baiknya untuk tidak terlalu berkongsi kehidupan peribadi kita . Lebih2 lagi moment2 indah bersama pasangan.

    3

    0
  28. aaakulahhh1 says:

    over terlebih lak minah ni lepas kawin ni.
    yuck..sile meninggal.

    1

    0
  29. Anonymous says:

    elok jer tgk anzalna dgn laki dia.. diam2 bercinta trus kawin… caption anniversary tu biasalah dah kawin cara masing2… ramai buat bukan mende pelik pon… xmo baca xyah follow insta bukan announce kt melodi ke gedik2 tunjuk kt meletops..
    yg komen majo fanatik lopar.. tu mulut pon jadi celuparr… kalo lopa gedik2 announce cinta kan main sume puji..

    7

    0
  30. Anonymous says:

    oh kalau lofattah kemain lagi puji sweet…yg dh kawen ni banyak pulak nk dikomen

    3

    0
  31. Grumpydrive says:

    No one will replace you. i just tambah jer ke-2,3,4 nanti

    0

    0

Leave a Comment

Optional