Written by AbangNara | December 28th, 2009

anne ngasri

Adoi. Pening kepala dibuatnya. Kenapa la artis Malaysia nie suka buat statement bodoh-bodoh? Pikir la dulu nak cakap  tue. Jangan main cakap sedap mulut jer. Lagi-lagi yang berkaitan ngan agama nie. Ada ke sebab nak berlakon boleh nak bukak tudung? Cuba korang dengar sikit apa Anne Ngasri nie cakap:-

[note]Namun begitu untuk cerita Mayang Mengurai, saya terpaksa membuka tudung kerana niat untuk mencari rezeki. Lagipun memang susah kalau kita nak harap watak yang pakai tudung sahaja.[/note]

Niat tak menghalalkan cara cik kak wei ~~~ Kalau taknak pakai tudung, takyahlah cakap apa-apa. Ini selamba je cakap sebab nak carik rezeki. Nampak sangat kesengalan dan kekurangan pandai tue. Buat malu diri sendiri jerk. Apo nak jadi pun kami tak tau nak cakap la.

Nampaknya makin nak habis tahun 2009 nie makin banyak kenyataan-kenyataan kontroversi yang keluar. Harap-harap tahun 2010 nie artis-artis Malaysia nie pandai la sikit jaga mulut tue. Jangan main tibai jer cakap. Ingat sikit yang kata-kata anda tue dibaca dan didengar oleh semua orang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Anne Ngasri Buka Tudung Kerana Niat Cari Rezeki

  1. pEnArI pOcO2 says:

    oh tidak…

    0
    0
    • [email protected] says:

      nak jadi TOK TI semua ni

      0
      0
    • fifie says:

      tumpg glemer jap..hehe

      0
      0
    • solid_snake says:

      kiamat sudah dkat..
      bala la minah nie..huhu..

      0
      0
    • nooriesz says:

      bler mase die pki tudung??
      xtau pun..
      patut r dlm iklan aircond
      dgn husband n aidid tu die pki tudung…
      lantak ko r anne..
      tuhan bg akal suwuh ko fikir dlu sblm bertindak…

      0
      0
      • anne ranne says:

        nauzubillah……! ape kene artis msia ni! rosak rosak! rezeki tu aapi tutup stngahda kat mana2 bih kalau takde rezeki pas bukak tudung nak try ape pulak! try bukak baju pulak ke….? kuatkan iman gunakan akal yg allah beri! mcm2 ar artis2 skrg da pakai nak bukak yg ada da pakai pakai stngah namapak rambut!!yg ada ikut trend atas tutup litup tapi pakaian masyaallah nmpak bentuk body! subhanaullah………………..

        0
        0
  2. pEnArI pOcO2 says:

    minat sgt kat anne…lawa…
    syg lar kalo bukak tudung…

    0
    0
    • [email protected] says:

      artis yang KURENGggggggggg betambah pulak sekarang ni

      0
      0
  3. pEnArI pOcO2 says:

    xbek aaar kata bukak tdung leh carik rezeki…
    aurat tuh, wanita muslim kene pakai tudung…
    wajib…

    0
    0
    • [email protected] says:

      mana2 jelah…. ramai lagi artis yang bertudung leh jadi jutawan

      1- YUNA….
      2-
      3-

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        2. AKU

        0
        0
      • anon says:

        2 n 3 tu sape?
        list skit

        0
        0
        • [email protected] says:

          2- WARDIANA ( WALAUPUN XDIKATAKAN JUTAWAN)
          3- SHELA RUSLI
          4- RAMAI LAGI

          0
          0
  4. pEnArI pOcO2 says:

    alasan jerk nk bukak tudung…
    dah bosan pk tdung lar tuh…

    0
    0
  5. hantupensil says:

    mazhab mane la dia pkai nih..
    ish2… xkan islam hadhari kot..
    hehehe

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhuhu…..

      no komen…..

      dah masuk ketegori ARTIS TERLEPAS cakap lak minah ni….. BEJANGKIT GAN SEPUPU KESYANGAN DIA SI MEMEY 2 kot

      0
      0
    • has says:

      his his his…
      kjp pakai kjp buka..
      mcm mcm zaman skrg ek..
      rambut pun jd bahan gurauan..
      1 helai rambut ko tau berapa azab ko tanggung..
      ko tanyalah ustaz..
      lu pikir r sendiri..
      kubur asing2..hehehe

      0
      0
  6. fifie says:

    what de hell!! adeiii ape statement ‘lagipun memang susah kalau kita nak harap watak yang pakai tudung sahaja’!!

    rzki kan ade dimane2..bkn terletak pd tudung..
    hampehhhhhhhhhhhhhhh

    0
    0
    • [email protected] says:

      entah ler artis sikarang ni men cakap jer

      0
      0
  7. kurus says:

    TAPI… SEJAK BILA DIA PAKAI TUDUNG?

    0
    0
    • jane says:

      tu la tau2 nak buka tudung bila dia pakai pon aku tak tau hehehe tapi rase malu ngan tuhan la bagi alasan macam ni…..dulu penyanyi juliza pon buka tudung pasal tak dpt show kalau pakai tudung….hmmm tak tau la apa nak kata lagi kat dia org ni….

      0
      0
  8. Tie says:

    Walau apa pun niatnya, rasa-rasanya dia tersilap cakap. Mungkin persekitarannya yang buat dia berkata begitu. Cara pemikiran kita semuanya bergantung kepada didikan, pengaruh kawan-kawan dan tahap minda tu… Harap-harap dia cepat sedar dan perbetulkannya dengan rasa insaf.

    0
    0
    • [email protected] says:

      2 le pasal…..
      artis kalo tersilap kacap membawa padah kepada diri sendiri…..

      carta artis tesip cakap

      1 NING BAIZURA
      2 TOK TI
      3 DEJA MOSS
      4 ANNE
      5 BUNG

      0
      0
  9. aMmey says:

    xleh thn cubaan la 2
    mukin allah nk uji xda rzki lg blkon pkai tdung
    mukiin klu stay pkai nt brtmbah brkat mna taw kn
    emm klu iman xkuat wt p la apa pn
    klu leh ikut la cm mariam
    wlaupun tima hukum bunuh beliau tetp dgn imannya….
    nauzubillah……….

    0
    0
  10. Tie says:

    Errk !

    Komenku hilang…!! Tak lulus ke ?

    0
    0
    • Tie says:

      Ooo…. baru keluar ! Maaf la… hehe..

      0
      0
    • [email protected] says:

      bn BLUR CKET KOT

      0
      0
  11. eclipse says:

    bukalah anne….
    buka bwh pon no hal…huhuhu

    0
    0
    • [email protected] says:

      LAGI BANYAK REZEKI MASUK LAKO KO BOGEL TERUS…

      JADI PELACUR LAGI CEPAT DAPAT DUIT

      0
      0
    • fifie says:

      haha amboi2..pe mksudnye tu eclipse :P

      0
      0
    • hantupensil says:

      mmg no hal…
      kang jd laen lak kang..
      hahaha

      0
      0
      • [email protected] says:

        yang le baru leh tambah rezeki MCM PP CAKAP CONTOH TER BAIK NEK JAH

        0
        0
      • pEnArI pOcO2 says:

        byk makna mendalam tuh ckp2 korang nih…
        ish3…
        bukak jgn x bukak…
        bukak pintu ati lar…
        pakai tdung balik…

        0
        0
        • [email protected] says:

          bukak jelah aper yang korang nak bukak….

          KALO KURANG BUKAN ORANG YANG ORANG KENAL NO HAL… KALO ORANG KENAL JADI LEER MCM AWAL N CHA 2…..

          MALU SIOT…..
          MASUK UMAH SETAN……
          ARI JUMAAT 2….

          0
          0
  12. cintaqaseh says:

    semoga kak anne akan benar2 ikhlas memakai tudung suatu hari ni..tak perlu on off..kak anne nampak cantik bila pakai tudung..

    0
    0
  13. Mrs Vampire says:

    Susah kalau org yg tak cukup didikan agame ni…. mintak la mane2 ustat ke ustazah ke perjelas sket soal aurat ni..bior die paham sket…. buat memain je ey…

    0
    0
  14. cili says:

    kalo dah kurang pengetahuan agama, mcm tu lah statement.

    0
    0
  15. pEnArI pOcO2 says:

    page sebelah…pasal gathering…

    0
    0
  16. ewiezz says:

    harap2 statement tu diputarbelitkan atau disalahertikan oleh sesetengah pihak yg ingin mengambil kesempatan.
    Apapun jika dia ade terdetik camtu, niat nk cari rezeki mmg aaa silap bebenor tu, bak kate BN, niat tidak menghalalkan cara, wpun merompak ala2 robin hood dr org kaya ke org miskin pun salah…
    sori aaa klu terasa tp ade kes keje GRO konon nk cari rezeki utk anak2 padahal byk lai keje halal yg ble wak, even keje cleaner cuci tandas misalnya jauh lagi mulia dan berkat dan x ade ssb pilih jalan gelap…
    (aku keje opis tp x pakai cleaner, cuci tandas sendri je lagipun jaga kebersihan itu sebahagian dr Iman)

    0
    0
  17. jus says:

    watak jd cekgu skolah pun ok ape?? tak payah nak mengurai ngurai…

    0
    0
  18. kojik says:

    kepala dy la!
    baik bogel trus
    lg bnyk twrn dpt!

    0
    0
  19. megat says:

    awat la bodoh sgt artis malaysia ni..
    cube la jgn jd bodoh mcm anjing..

    0
    0
  20. taiko says:

    aku setuju .. kalau nak buka tudung pun diam je la..
    jgn nak buat kenyataan.

    0
    0
  21. rusiah24 says:

    tah apo2 artis ekarang ni, nak jadikan contoh ke idola ke tak boleh dah..cakap pun tah apa2..pegi sekolah balik dik..

    0
    0
  22. Apin Opin says:

    statement bodoh…abih kalau pakai tudung takder rezeki ker…? rezeki dari Allah S.W.T ler memang sengal kalau betul dia cakap camtu…cuba bukak tenet tgk sikit punya ramai perempuan berjaya dalam hidup walaupun pakai tudung, tutup aurat…buat memain pulak sekejap pakai sekejap bukak….memang tolol..

    0
    0
  23. sayang_milnorm87 says:

    alahai…ceteknye pengetahuan agama die ni..sedih

    0
    0
  24. zairul says:

    emmmm bini sapa lah ni…
    niat tak boleh nk halalkan perbuatan
    bodoh betul budak ni..

    0
    0
  25. Mamayasmin says:

    Sekurangnya dia boleh memohon ampun dgn Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang…

    BN yg dok ngumpat dia plak dan mendedahkan keaiban org hanya boleh mendapat maaf dari empunya badan. Klu dia x maafkan, mcm mana??

    Niat x menghalalkan cara. klu niat utk menyedarkan artis, tp dgn cara mengumpat dan mengaibkan tetap berdosa.

    Sama-samalah kita muhasabah diri..

    0
    0
  26. anti artis poyo says:

    ni lagi sorang makhluk Allah nie..pikir la dulu b4 bg ape2 statement..nampak sgt x tawu kenapa bertudung dan apa tudung tu sbnrnya…sengallll sgt3…

    0
    0
  27. x-not-x says:

    bengap!

    0
    0
  28. kemakemo says:

    ekekkeke~!!
    erm erm erm

    0
    0
  29. funaki says:

    kalo gitu boleh la melacur dengan niat nak mencari rezeki?? tak gitu? ya, melacur sambil tu tak tinggal puasa, semayang & pegi haji

    0
    0
  30. laracroft says:

    Kesian…. ini adalah antara ciri2 yg memperlihatkan tahap keimanannya kepada agamanya. Sayang seribu kali sayang juga sbb stmt tu jugak mencerminkan didikan keluarganya dan suaminya kepadanya ….. harap semua yg membaca komen2 kat sini amik iktibar dari kejadian ni. Begitu juga umat islam kat mesia ni.. ramai yg suka buat stmt maut camni :(

    0
    0
  31. Kak Long says:

    Salam buat semua. Masyallah apalah nak jadi dengan artis malaysia ni (op…! salah cakap! sebahagian shj). dah pakai tudung pakai ajelah, cacing dalam tanah lagi pulak boleh hidup ini kita manusia yang cukup sifat dan akal fikiran yang waras diberi tuhan boleh berkata begitu? kenapa kalau pakai tudung rezeki tak masuk ke? Itulah artis malaysia kalau dikutuk marah kalau tak KUTUK inilah statement bodoh yang keluar! Tentu Siti Nurhaliza suka kerana berjaya menyesatkan saorang artis malaysia tentang pemakaian tudung. BRAVO!

    0
    0
  32. Alice says:

    Dasar “Udang”.. Rezeki tu suma dari Tuhan. bukan dgn cra membelakangkan Tuhan.

    0
    0
  33. marya says:

    kalau belum ready lagi pki tdung, baik tak payah pakai.. la ni wat main-main plak, pndi2 wat hukum sendiri.. bukan memalukan diri sndiri jer tapi seluruh umat islam.. nmpk sangat org islam skarg xada jati diri yang kuat..

    0
    0
  34. tahun depan smua perayaan jatuh hari Jumaat..Allah SWT nk amik donia ni pon hari Jumaat.. belek2 la kalendar tahun depan..x jauh dh kiamat ngn kita

    0
    0
  35. pizza says:

    Bukak tudung sbb nak carik rezeki? Karang ALLAH sempitkan rezeki tu lg baru tau.

    0
    0
  36. KarinaKain says:

    Ade niat tu…
    so,terpulang pd individu..

    0
    0
  37. yann says:

    apa punya bangang statement cam ni…

    0
    0
  38. mia says:

    entahlah artis sorang ni, ingat pakai tudung ni ble main buka2.lebih kurang mcm nuraliah lee, dah cantik pakai tudung pastu buka…tp, kita ni siapa nak jatuhkah bala kepada mereka, dunia semakin menghampiri kepada kiamat..Aduh, aku yang semakin takut, amal ibadat belum tentu cukup untuk bekalan diakhirat.Perlukah kita membiarkan mereka dan urus hal kita sahaja?..Wallahuallam..

    0
    0
  39. aisblogger says:

    adeh..suka betul diaorang ni kuar statement camni..

    0
    0
  40. john says:

    kalu dah berok berok jugak

    0
    0
  41. gosipgurlfea says:

    ha awat ni??

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      ntah laa…kalo nk pakai…paki penuh…kalo x, x yah pakai terus…senang..!!!

      ni suke mempermainkan hukum Tuhan…

      0
      0
    • lanToK LeW says:

      ntah laa…kalo nk pakai…pakai penuh…kalo x, x yah pakai terus…senang..!!!

      ni suke mempermainkan hukum Tuhan…

      0
      0
  42. khyrul says:

    pentingkan agama,rezeki bkn org nak bagi tp Tuhan yg bagi.ingat2lah mati2.HUKUM TIDAK MENGHALALKAN CARA!!!!

    0
    0
  43. scha mcm haram says:

    alahai….ape ke bodonye statement cam 2…. len kali pikir dulu….baru ckp….
    ini bole le bt pengajaran utk artis2 len jgk…. terutamnye pd scha… b4 ckp….pikir dulu!!

    0
    0
  44. mihani says:

    stupid monkey!!!!!!

    0
    0
  45. shamrin says:

    kalu nak pakai ,pakai terus,kalu bukak ,bukak terus dari atas sampai kebawah,ape2pun body mantop weiii

    0
    0
  46. aza says:

    Biasa la artis ni, mmg dah jadi lumrah… Ckp psl agama dan niat kan main. Ckp psl agama sbb nak tunjuk baik padahal menunjukkan kejahilan dan ke’baghal’an sdiri. Kalu camtu kijer jadi pelacurpun tak dosa.kan niat nak mcari rezeki.Bodoh punya artis! Apa2pun ko nak buat apa, agama misti didahulukan. Ni lah akibatnya bila mak bapak pun tak sekolah dan tidak menyekolahkan anak!

    0
    0
  47. pening says:

    Apela artis2 ni..kalau rse lom sedia nk pakai tudung tu..baik jgn pakai..ni blh lak on/off pakai tudung tu…jgnla matlamat mnghalalkan cara..ni soal hukum, bkn leh wat main2….

    0
    0
  48. bulan says:

    bodo tahap cipan

    0
    0
  49. fiffy fafau says:

    bodoh + bangang..

    0
    0
  50. aleesya qistina says:

    ok ape hahaha…..no komen

    0
    0
  51. jundullah says:

    asalamualaikum..sbg pringatn bsama hayatilah surat cinta dr Allah ni dlm surah yunus:57..mksudnya:

    “wahai manusia,ssungguhnya sdh dtg kpd kamu Al-quran,y mnjd nsht pngajarn drpd tuhan kamu,& y mnjadi penawar bg pnyakit2 batin y ada dlm dada kamu,& juga mnjd hidayah ptunjuk utk kselamatn serta mmbawa rahmat bg org y briman”

    shbt2,Allah tlh hadiahkn kta alquran sbg ptnjuk spnjng idup kta d ats muka bumi ni..stiap prkara dr sekecik-kecik prkara tlh d ajar oleh islam..bramal lah dgn Islam y sbnar..islam bkn hnya ibadah solat smata2 tp mrngkumi sluruh khidupn kta shari2.trmasuk juga MENUTUP AURAT bg wanita2 islam..islam is the way of life..tnggknlh mksiat..kmbalilh ke jln Allah..I’Allah gnjaran syurga y kta akn sama2 dpt d akhirat kelak=)

    0
    0
  52. sazzy says:

    ko memang poyo dr zaman sekolah lah anne.. agak agak lah statement tuu… buat malu jer lah…

    0
    0
  53. Along says:

    anggap je le bdk baru nak idup walaupun dah ank sorang.Peringatan utk semua x kira artis @ org besa.Fikir dulu sblm b’ckp nanti diketawakan org.

    0
    0
  54. zorro says:

    apa pun wanita ini perlu diberi bimbingan agama secukupnya agar tau hukum hakam agama islam, mmg kita sebagai manusia tak terlepas drp kesilapan tp kita juga wajib elakkan diri drp melakukan kesilapan, ingatan bt kita semua agar tidak mengabaikan pelajaran berkaitan agama sebagai pendinding…happy new year

    0
    0
    • kEcEwA says:

      btul tu.. kter ni hanya manusis biasa, byk kelemahan dan kekurangan.. tpi kter sebagai hambaNYA wajib ingat mengingati sesama manusia..

      0
      0
  55. has says:

    jdnya haram plak rezeki 6t dah niat pun x blt…

    0
    0
  56. steam... says:

    nie yg bukak aurat nk cari rezeki nie…abis 2,bley la telanjang sbb nk cari rezeki…???bley la main romen sbb nk cari rezeki….???x logik langsung…!

    0
    0
  57. Fact-oriented Person says:

    Pakai tudung (tutup aurat) kalau bukan datang dari hati yg tulus utk mentaati suruhan Allah macamni le jadinya..tak rasa nak beristiqamah dgnnya.

    0
    0
  58. hay says:

    kalo dah cetek agama mcm ni laa….
    sapa yg salah?? ibubp yg salah asuh @ dr sdri???
    pakai tudung as fesyen jerk…bukan dr hati yg ikhlas

    0
    0
  59. someone says:

    rasanya, yang dok mengutuk sini yang LEBIH PATUT dalami ilmu agama dan hukum hakam. Mengutuk tu tak dosa ke? Mengata tu tak dosa ke? ish.. ish.. ish…

    0
    0
  60. someone says:

    yang dok mengata tu lah yang patut dalami ilmu agama. Mengutuk orang tu tak dosa ke? Mengata orang tu tak dosa ke? Mengeluarkan kata-kata tak sopan tu tak dosa ke?

    0
    0
  61. byebye says:

    emm..shielarosly pun pakai tudung boleh je berlakon bawak watak jahat dan watak syaitan lagi..tu la betul2 cari rezeki..

    0
    0
  62. akak says:

    ko nih sengal + sekolah tak hbs kerrrrrrrrr

    0
    0
  63. fatie. says:

    buka tudung utk cari rezki….. rezki x berkat x guna jugak….

    0
    0
  64. sha says:

    gila la statement…xpatut.rezki ni mana2 leh carik.

    0
    0
  65. katalog says:

    The fact of the matter is, you can either rise it or confute it, and no matter what option you make it stock still wo n’t weigh.

    0
    0