Written by AbangNara | February 3rd, 2012

Kes penderaan isteri sememangnya sentiasa berlaku di negara kita ini. Namun hari ini, Harian Metro melaporkan yang Ani Mayuni, penyanyi dangdut yang pernah popular satu ketika dahulu dibelasah oleh suaminya sehingga menyebabkan kecederaan pada kepala, leher, dada dan tangan.

ani mayuni dibelasah

Sebelum kejadian itu, Ani dikatakan menghubungi suaminya yang berada di luar rumah dan memintanya membeli sarapan. Bagaimanapun, sebaik pulang ke rumah kira-kira 30 minit kemudian, suaminya terus meluru masuk ke dalam bilik dan mengasarinya. Ani Mayuni telah pun membuat laporan polis atas kekasaran yang dilakukan oleh suaminya.

Takkanlah kerana membuat pesanan membeli sarapan pagi pun boleh kena belasah kan? Nampak macam tak logik. Mesti ada sesuatu yang kita tak ketahui. Tapi kalau kena belasah sampai cedera sebegini, sememangnya satu perkara yang tidak patut. Kesian kot kat bini sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

135 responses to Ani Mayuni Dibelasah Suami, Cedera Di Kepala, Leher, Dada Dan Tangan

  1. TinKosongPenuh says:

    Ada kes ni..

    0

    0
    • LubangKetatUntukBatan says:

      Bongok punya jantan. Dah sedap2 ada bini. Sedap main dgn bini. Ingat ko boleh sedap2 pukul bini gak ker.. Shaitan betl jantan mcm ne…kena lenyek lori pasir biar padan muka!

      0

      0
    • Dangdut sampai laki pukul ko ? scandal ? says:

      a’ah..
      mmg la xpatut kn laki die pukul sampai mcm tu skali tp xkan kes mintak beli sarapan pun sampai laki nak pukul,bodoh sangat la laki die kalau mcm tu..
      tiba2 balik rumah terus kne pukul.

      baru dgar statement ayu,belum lagi laki die..
      jgn nk buat andaian based on ayu punye statement je..

      0

      0
      • anonymous says:

        what ever it is.. dia takde reason nak pukul sampai mcm tu skali. walau besar mana pun silap ani tu. he dont have the right.

        0

        0
      • Maya Karen Iner Shyne Ler Tu says:

        Mana la tau kn, si Laki tgh bsama si Gf. Pdahal ppuan tu xtau menahu yg si laki ni dh ada bini pun. Tup2 si bini htr msj suruh beli sarapan. Skali si Gf yg baca msj tu. Trus gado2.. Hurmm..

        0

        0
      • mencelah says:

        tp kre ok la kna blasah..
        yg lg dasat kes nak pancung bini sbb xwat sambal blacan..lg la truk..huhu

        0

        0
    • Dian says:

      silap pilih suami :)

      0

      0
    • aper-aper aje... says:

      mesti ader sebab ni…x kan tetiba jer nak bantai bini….

      0

      0
  2. Queen.Of.Goldfish says:

    erm…..habis madu sepah dibuang…

    dunia ooooo dunia……sigh~

    0

    0
  3. Mya says:

    ape pnye laki
    x syg bini
    nympah ngn laki kaki pukul prmpuan ni
    dh la pngecut..klu brani g la gasak laki same laki

    0

    0
    • lastikburung says:

      sebab dier sayang laa dier pukul…ingat sikit yer, sebagai isteri..dosa awak tu suami yg tanggung tau. Jadi die mmg ade hak walaupun utk memukul jika ape yg isteri die buat tu mendatangkan dosa. Lagipun mesti ade yg tak kene.kiter sbg org luar yg memerhati cuber la fikir logik ke nak pukul2 semata-mata kerana sarapan?fishy smell there. Pastu ko ni typical minded betul. terus judge jer nak2 plak dh kliche dgn kisah suami pukul isteri jer…terus conclude suami tu jahat. Ingat sikit akhir zaman ni byk dah bukti isteri yang jahat tau..cuma masih boleh berlindung disebalik ‘perempuan kaum yg lemah, jd org mudah kesian’

      0

      0
      • izzah says:

        come on.. suami baik x main belasah ok. memang boleh pukul isteri yang degil, tapi ada caranya.. bukan sampai mencederakan terutamanya kat bahagian kepala

        0

        0
      • baby102 says:

        nak pukul mmg boleh tapi hanya di kaki, tapi itu pun setelah beberapa kali menasihati. Mula2 kena ceraikan tempat tidur dulu sebelum pukul.

        0

        0
      • miss x perfect says:

        mmg suami ada hak utk pukul isteri tetapi zaman nabi, nabi pukul pun BUKAN SAMPAI TAHAP MEMBELASAH! and zaman skrg ni ramai gak suami sakit mental.. sikit2 nak belasah isteri xtentu pasal….. and x kurang juga isteri yang sebaliknya, pukul suami……

        0

        0
      • dewilara says:

        sy agree dgn komen lastikburung ni..even sy kaum hawa..kite xtau ape sbnrnya yg berlaku..kita kena selidik dl sebelum nk hentam org lain dgn kata2 yg xsedap didengar..sesuatu kejdian mesti bersebab..so jgn cepat gelabah dgn statement yg dikeluarkan oleh media ye..sepatutnya kite dgr dr dua2 belah pihak..itu yg seadil2nya..

        0

        0
      • tqa says:

        oi lastik,ko nie bangang ke apa??boleh je nak pukul tak salah,tp jgn sampai meninggalkan kesan pd muka,& mendatangkan mudarat pd badan…ni dah kes naya pukul teruk2…ntah2 ko tu yg suka pukul bini

        0

        0
      • Anonymous says:

        jahil nk mampos

        0

        0
      • ayang9301 says:

        mmg la suami ade hak…tp,ade had nye..bkn pukul pki ikut sukati je…as a ketua kluarga,klu ade prob skali pun,handle la dgn matang…pukul bkn jln pnyelesaian…tuhan da anugerahkan akal,so,pikir dulu sblum bertindak.jgn sme kan diri kite dgn binatang,ade otak tp x de akal….

        0

        0
      • tipah says:

        mesti ko ni pon kaki pukoi bini.. ada cara nak ajaq bini jantan oii..

        0

        0
      • MERAK says:

        Nak pukul bini kene ada adab. Tidak boleh mengangkat tangan lebih daripada bahu dan tidak meninggalkan kesan. Pukul atas sebab untuk mendidik. Ini bukan untuk mendidik ini nak kasi bini mati.

        0

        0
      • anti parasit says:

        Jantan dayus pukol bini….buang telo…..

        0

        0
      • lynn says:

        Hello lastikburung… nk pukul boleh tp smpi kena belasah mcm tuh apekehal.. ingat anak ayam ke nk pukul2 teruk mcm tuh … ingat sket dia tuh ibu kpd anak2 laki dia n wife dia.. tegur lah kalu tk boleh jugak … tk perlu nk belasah org pompuan smpi mcm tuh… dayus tau tak.. dah tau pompuan tuh lemah lagi didebiknya .. cuba kalu pompuan debik laki dia pulak tau marah kan .. agaknya ko pun suka nk pukul2 pompuan nie. Mmg dosa laki kena tanggung tp pk lah secara waras … kalu laki dia tk emo, tk jadi benda2 mcm nih … pompuan dh sifat semulajadi emo nk buat mcm mana .. laki2 kena byk phm pompuan bukan pompuan je kena paham laki2…ade paham? kalu tk paham p ko takyah kawin …

        0

        0
      • mawna says:

        apa la lastik burung… cuba rujuk buku2 agama banyak kat kedai tu… x sampai sepuluh ringgit pun…. tengok cara pukul dari segi Islam… fullstop!!

        0

        0
      • dexter morgan says:

        ada jugak yg menyokong kaum jantan yg kaki pukul. tak sangka aku.
        dalam islam tak ajar guna kekerasan nak ajar/didik bini. nak pukul pon ada tempat yg boleh n tak boleh.

        nak kata husband dia jahat ke tak tu mmg tak patut. sbb kita taktau apa cite sebenar. yg penting musyawarah tu. ada yg silap discuss la. ni main pukul2 pulak. aku pukul mak ko ape ko rase. huh.
        malas nk komen byk cuz nanti aku kena banned pulak.

        0

        0
      • tipu2 says:

        aku sokong, memang ani mayuni tu bongok….

        0

        0
      • wahaha says:

        lastik burung, bukan soal beli sarapan tu jd persoalan.. tp harap je kahwin. pegi kursus kawin.. tapi tak tau mendidik isteri ikut lunas agama yg betol, sebesar mana pun salah isteri, suami tak da hak memukul hingga mendatangkan kecederaan.. nak hukum isteri ada caranya…

        0

        0
    • UKA LADNUS says:

      Kalau gasak sma lelaki 2 gay namanya.kah kah kah

      0

      0
  4. apae2 aja says:

    kasihan dia…

    0

    0
  5. yusri says:

    ani mayuni ada skandal dgn lelaki lain kat luar . aku kenal dia . bila dah laki dia dpt tahu , ape lagi naik angin laa

    0

    0
  6. smkwm says:

    padan muka, dulu time aku sekolah menengah dia serang ustazah sekolah aku, dah la ustazah tu baik, ingat dia bagus sangat, baru tau langit dengan bumi.

    0

    0
  7. lencai says:

    Kalau suh beli sarapan pastu xkasi duit…sapa xbengang

    0

    0
    • jantan keparat pegi mampus says:

      oii ngok klu ikut hukum x payah pun bini nak bagi duit tuk bli sarapan dia……laki yg wajib tanggung seme tu, x kan tupun kaw x tau……..tolol!!!

      0

      0
    • menci jantan jahanam says:

      ooiii ngok, tuk makan bini nape plak nk kena dia kuarkan duit plak???makan minum bini tanggung jawab laki kena sediakan……….apeke tolol benar kaw ni???????

      0

      0
      • bodo nye lencai says:

        bodohnye lencai…stetment ko tahap gaban punya tolol!!!! ko ni sama mcm laki si ani mayuni ni!!!!

        0

        0
      • Haru says:

        alahhh, dia komen main2 je tu. Jgn gaduh2!

        0

        0
      • Anonymous says:

        tak yah nak emo2 bace komen ni la..adui

        0

        0
      • sarah_nina says:

        lencai tu buat lawak kot sebenarnya..hehehe..
        sekarang ni banyak sangat kes dera.. patut lah boss aku anak dia kecik2 dah hantar pergi kelas karate.apa 2 jadi nanti.. senang karate orang tu balik.. hahaha:DD

        0

        0
    • bkn mrah..tego je says:

      agak2 la ko nk melawak pon lencai oi…2 lawak bo*** namenye…nmpak beno la kejahilan ko ni..haha…

      0

      0
      • lencai says:

        Kau ni pe? komunis ke xde humor? Panggil jahil la tolol.kampung minded tu kampung jugaakk.duit bukan issue weyyy.aku tau tanggunjwb suami n aku xpukul perempuan.org yg pukul tu pun mungkin sbb perempuan tu yg sundal sgt kot,who knows?just wait for new input from nara.cheers
        P/s: artist ni kadang guna media hiburan utk tunjuk yg dia baik.yg mangsa org yg related with artist..selalu diperburukan

        0

        0
    • cik ijea says:

      tak kan beli sarapan pun nak minta duit bini..akai ada ….

      0

      0
    • Regina says:

      mane ko taw die x bg duet???

      0

      0
  8. abc says:

    so moral of the story, klu x nk kene belasah, sila amik kelas karate….sebelum kene lipat boleh melipat dulu..ye x?

    0

    0
  9. what the? says:

    memukul wanita sekiranya nasihat dan teguran tidak boleh diterima, memukul pulak tak blehlah sampai sepak terajang bodo wahai sang lelaki .. kalau mulutnya cabol, lempang suda ..

    0

    0
  10. hehehe says:

    tah lar kalo aku lar msk jer la sarapan kat umah nak bt per nak srh laki beli kat luar pulak…paling2 mls pun msk nasi goreng @ nasi lemak…senang jer kan msk nasi lemak…tak pun buat roti telur or roti bakar or sandwich…takkan kat dlm peti ais tak de stok bhn mentah langsung…pe2 jer lar…

    0

    0
  11. Kak long says:

    Ada penipuan disebalik kebenaran.

    0

    0
  12. Cik Ketom says:

    Macam tak lojik je alasan suruh beli sarapan, balik dari rumah terus belasah… mesti ada benda lain yang Ani Mayuni sembunyikan dari peminat.
    Rasanya mcm tak mungkin je laki dia sakit mental tiba2 nk belasah bini tanpa sebab kan…

    0

    0
    • jin noty says:

      tgu je la ntah2 pasni ad sambungan ke..kita tungguuuuuuuuuuuuuuu………..

      0

      0
    • lastikburung says:

      mentang2 laki dier bukan artis tak bleh nk counter statement…sedap jerlaa dier guna media bgtau dulu sebelum org judge die… kiter sebagai org luar plak jgnlaa terus buat conclusion. Ni bru satu side jer…dah tentu2 nk kaver bontot sndiri…

      0

      0
  13. maya rayhana says:

    sejahat mana pun isteri anda cuba jgn kasarinya..
    sebaik2nya lelaki silalah beri teguran dlu dan kemudian nasihat..
    betul tak?

    0

    0
    • Anonymous says:

      mungkin tme balik rmh,si suami dh tgk dpan mata si isteri buat ‘hal’..lg pula si isteri siap call pesan belikn sarapan…tak diduga si suami balik awal dari dijangka…wah2…mcm dlm cerita drama tv pulak….hehehe

      0

      0
  14. syuhhhh says:

    somi dia ada mental problem kot ..

    0

    0
  15. si comment says:

    mmg betul boleh pkul isteri, tapi ada cara pukul isteri, tegur dulu, pukul; sikit je, bukan nya pukul sampai belasah, mcm jimmy shanley kata, dah tegur, x nak dengar, pas tu pukul je sikit-2

    0

    0
  16. Anonymous says:

    minah ni ada problem lain kot yg dia nak sorok kan…mustahil laki dia NAK BELASAH tanpa sebab….

    0

    0
  17. aishiteru says:

    mesti ade cerita di sebalik ni……… Kite tunggu cerita selanjutnya…. :)

    0

    0
  18. Lagubestbest says:

    Hmm.. apalah nak diharapkan pada cerita seorang penyanyi dangdut.

    0

    0
    • mulut capoi says:

      setahu aku dia ni gedik dan ngada2 …….
      Mungkin dia bercakap ngan suami kurang ajarrrrrr…..akibatnya jika dapat suami panas baran makan penampar ler….
      Jadi suami-isteri ni kena tolak ansur sayang oiiiii……
      ko kat umah ape kejadahnyer pesan sarapan sepatutnya pepeq oi ko yg. siapkan sarapan kat suami……nampak sangat penyegannya.
      Bukannya susah bakar roti atau buat cekodok.

      Aku pulak jika ada masa…..yangggg ari ni nak makan kat mana….aku belanja anak bini makan.
      Sarapan pagi selalu aku yg. sediakan.
      Sayanggg bini oiii…..tapi syarat bangun pagi solat subuh dulu……tunaikan perintah Allah dan taat suami.

      0

      0
      • AKU says:

        jangan suka2 judge org dari apa yg ko tengok..byk kali dah aku penah show nyanyi sekali dgn ani ni..depa mmg pasangan romantis..terkejut aku baca kisah ni..ada sesuatu yg kita tak tahu..ani ni kat luar pentas mana ada gedik2..p show mana2 pun dia bawak anak dia..suami dia jaga..baik sgt..loving depa ni kalo tengok…kita doakan semoga rumahtangga depa elok balik..

        0

        0
  19. lily says:

    BADI SEHATI BERDANSA……

    0

    0
  20. wargadesarejang gakk!! says:

    aku pon slalu gak kne pukul n solution nye aku akan wt laki aku biar la dosa pun sbb dye terlampau zalim pd aku dye x bekerje isap dadah n xde tgungjwb stelah aku jd isteri tika susah senang n jd ibu kpd ank nye..aku x mampu nk lawan lau aku berdose aku jahat adlah kerane dye!!!

    0

    0
  21. sekadarjenaka says:

    Siti: Bangg, bang abes shift pukul 9 pagi kan? balik tolong belikan saya sarapan yer
    Suami: boleh, ani nak apa?
    Siti: nasik lemak 2, mee goreng 1
    Suami: aik banyak nyer order, nak bagi sapa?
    Siti: lagi 2 nk bg kwn2 abang, tgh dok tido lagi sblh sy ni ha.
    Suami: pulang ke rumah lalu terus membelasah isterinya kaw kaw

    0

    0
  22. NenekPenne says:

    tak baik tuduh2..
    meh kita dengar citer kedua2 belah pihak
    tak kan lah laki tu saje2 nak pukul bini dia..
    mesti ada citer disebalik ni..
    nara, please get more info..kang tak pasal2 semua orang yang baca dapat dosa…

    0

    0
  23. me myself says:

    sgt tak logik pasal suh blikan nasi lemak kt gerai kak leha depan tu ha dia sampai kna blasah dgn suami..mesti ada benda lain ni tp x di reveal lagik.pe lagik abg nara, dr korek cite2 kfcm baek cover cite ani mayuni ni ha!aku pun x brp gemar ngan dia..dulu skali ada jupe kt ampang point..muka blagak nk mampos.perasan diva!

    0

    0
  24. handpon rosak says:

    dier salah send msg kot,na send gan org len but tsend gan laki,tu psl la kot….

    0

    0
  25. triple j says:

    agaknya dia kena pasal dia pesan kat husband,”abang tolong beli roti canai 4 keping ye.dan jgn lupa singgah 7-11 beli sekotak kondom, saya nak keluar malam ni”.

    but seriously, tak patut seorang isteri kena mcm tu, unless something is definitely wrong somewhere. tapi typical malay wife akan tarik balik report polis pasal suami merayu kata maaf, takkan buat lagi, just for husband tu buat berkali2 lepas tu.

    0

    0
  26. too says:

    yg slalu pukul2 bini nih .. mamat yg gian dadah ..

    0

    0
    • wargedesarejang gakk says:

      yer memg btol aku dah jumpe mcm2 laki aku punyer barang npe ek dye jd mcm tu??aku tersekse sgt x thu nk lari mcm ner

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Mamat dadah , kaki cemburu buta, kaki botol…..selalulah pukul isteri.
      Apa2 pun yg. berugama adalah yg. baik jadikan pasa ngan.

      0

      0
  27. feyus says:

    Mesti ada punca sebenar kenapa jd sebegini rupa? Ada x pic Ani Mayuni tengah lebam kene pukul?

    0

    0
  28. mizz madam says:

    something wrong somewhere.. hihihi

    0

    0
  29. confuse guy says:

    hek eleh, x kan la belasah isteri sbb isteri suruh beli sarapan. ni mesti ade je agenda yg kite x tau ni. cerita separuh2 ni yang aku menyampah ni

    0

    0
  30. haluuuu says:

    hakikatnyer,skrg dah x rmai lelaki.rmai jantan!

    0

    0
  31. Jaka Kembung says:

    kalau ada salah pun x patut pukul atau belasah sehingga cedera…nasihat atau tegur secara baik…
    x sayang isteri ke…

    0

    0
  32. cicakiut says:

    Apa pun kes antara diorang, si jantan tak patut buat wife mcm ni, jantan giler namanya!!!

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Masalah orang korang yang stress!! Hahahaha

    0

    0
    • HUMMER69 says:

      MAAF BERKATA YA…
      RASA NYA DORANG TAK STRESS TAPI MU TU YG
      MELEBIH TERLEBIH TAHAP OVERDOSE
      KOMEN HAL UMAHTANGGA SI ANI NI..
      TUKAR BERMACAM2 NICK TAPI AVATAR TETAP SAMA!

      SI KELABU ASAP KANTOI…..!!!! Hahaha!

      0

      0
  34. zbm says:

    pukul smpai cedera tu dh tahap melampaulah tp kita x tau sbb musabab yg sbenarnya. if hubby dia mat gian @ panas baran x heranlah.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    kalau isteri buat salah pun, xpayah nk pukul2 dan belasah isteri….dasar jantan pengecut…..

    0

    0
  36. anti jantan dayus says:

    Jantan dayus pokol bini….

    0

    0
  37. lynn says:

    apepun yg ani mayuni buat, tk perlu smpi nk belasah. setel baik2 lah. kalu nmpk dia curang sekalipun, tinggalkan terus abis citer .. amik anak2 tuh tk perlu smpi nk naik tangan. mmg dayus jantan mcm nih. aku tk suka btl bila laki pukul pompuan. Apepun, laki tkleh pukul pompuan kecuali bila pompuan tuh ade karate and sesukahati nk terajang org tuh mmg nk kena lah … skang nih sume org nk mrh2 sbb stress.. kalu husband n wife stress bincang baik2..tk pun p jalan2… even bila ani call suh beli sarapan ntah ape dia ckp, laki dia kena cekal. sbg ketua keluarga dia kena tau tggjwb dia besar. bukan setakat nk cari duit, tp nk bimbing keluarga. kalu dgn bini pun tak tahan mcm mana nk face futures punya dugaan yg tak tau agaknya lagi hebat.. dugaan dlm rmhtangga tuh biasa cuma cara kita handle tuh mcm mana… nieh cara handle dh fail, sshlah ..

    0

    0
  38. hah..cmni brulh btl nk salahkn husband..pukul smpi ada kesan teruk n bukti..klu ingtkn blik kes jimmy ngan si suhailiat tu..tuduh jimmy pukul dia bagai..klu btl napa x jd kes polis pon…ntah2 kena jentik je..kecoh lbh…puiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  39. jejari dompak says:

    lelaki zaman sekarang…bukan lg ibarat pelindung……..zaman skrag byk jd pemusnah……

    0

    0
  40. […] Kes penderaan isteri sememangnya sentiasa berlaku di negara kita ini. Namun hari ini, Harian Metro melaporkan yang Ani Mayuni, penyanyi dangdut yang pernah popular satu ketika dahulu dibelasah oleh suaminya sehingga menyebabkan kecederaan pada kepala, leher, dada dan tangan. Sebelum … Continue reading → […]

    0

    0
  41. Jijah says:

    Wehh..ak mcm xpcy..aku knl la laki die tu dlu..main muzik kt otel vry nice n soft spoken.. Xkanlah kot..msty ade bnde ni….

    0

    0
  42. YUSOF says:

    SALAM! ADA LE YG TAK KENA TU….. MUNGKIN MLM TADI TAK DAPAT KUT, PG KENA SURUH BELI SARAPAN PG, BINI DIA LUPA BG MLM TADI TU……JD MCM TU…

    0

    0
  43. teves says:

    sesungguhnya orng yg memukul isterinya adalah bacul….

    0

    0
  44. ikut2komenjer... says:

    lucu plak eden…

    0

    0
  45. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    gila nk mampos nye jantan !! sudah lah mayuni gi mahkhamah aje mintak cerai !!!!! tk payah lah nak kasi maaf ngan jantan cm gini !!!!! sekali dia dh letak tangan kt bini nanti leh jadi banyak kali dia nk pukol …jantan gini tk boleh di simpan di dalam rumah bahaya ! setakat suroh beli sarapan je dia leh rembat bini dia tk ke sial punye laki !!!!! mintak cerai cerai cerai je huh !!!!!!!!

    0

    0
  46. anti gaduh says:

    ehhh suda2 la buat assumption ke apa2 ke… yg pntg amik pngajaran… cari la suami yg ada ilmu agma n I.allah ciri2 laki cmtu tau nk didik istri n at least die tau ape hukum nye pukul cmtu… nk pukul istri kene ada alas nya.. mcm pukul pakai bantal ke..

    0

    0
  47. Maher Zain says:

    ini semua sekadar ilusi…

    0

    0
  48. wanita islam says:

    kalau wife yg buat salah pn pihak suami x ada hak nk hantuk kepala wife ke dinding..bodoh punye laki,elok kna tahan kt lokap bia polis plak hantuk kepala die kt dinding,bia die rasa sakitnye cmne..

    0

    0
  49. OBSERVER says:

    hidung ani mayuni sangat besar dan bulat…

    0

    0
  50. selamat says:

    ani mayuni, bila kita sudah tidak dilindungi dan dalam keadaan keselamatan terancam, baiklah ambil tindakan dan jauhi diri dari terus dianiayai. semuga tabah untuk bertindak.

    0

    0
  51. huhu says:

    huhu…….tah ape ape

    0

    0
  52. suami akhir zaman says:

    ooo..aku rasa mybe masa dia kol laki dia mintak beli sarapan tu,laki dia tgh syok2 duk massage badan kat umah urut..hangen la dia satu badan tetiba kena beli sarapan..hahahaha.pape pon,whtever alasan yg laki dia bagi nti,kita dgr jer la..hidup skrg penuh dgn tekanan..statistik lelaki di malaysia menjadi mental pon makin mngkat..so,tak mustahil laki dia salah sorg yg mengalami sindrom ni..mgkin ani mayuni dah tak tahan..sbb tu dia trpaksa buat repot.kalo 1st time kena..mgkin blm smpai tahap repot lg rasanya..

    mmg ada sebab musababnya mengapa kita sgt2 dituntut membaca al-quran..salah satunya ialah al-quran itu sendiri pengubat jiwa yg sakit..utk diri saya & juga rakan2~bacelah al-quran walo sesibuk mana pon kita,terapi diri yg plg mustajab bkn di spa,tp pd al-quran sbenarnya..

    0

    0
  53. Zara says:

    Aku penah tgk rancgan Wakenabeb.. Bl diorg kenakan ani ni, dia cool ja, baik pula berckp..pompuan tu serang dia mengaku yg laki dia wat x elok ngan pompuan tu smpai ngandung. Bl pompuan tu tengking2x dia dia blh cko lembut, minta maaf bg pihak laki dia..bg aku ani mmg baik.. Walaupun tph dikenakan oleh wakenabeb

    0

    0
  54. was-was says:

    aku was-was lah… dlm satu blog tue,dia selamat dibelasah terok sebab ada abg kandung dia yg tolongkan…. betul ker abg kandung?…. so,masih was-was… entah2 dia kantoi kot dgn jantan lain waktu tu dia punya husband baru balik bawa sarapan… masih was-was lh….

    0

    0
  55. mcm2 perihal umahtangga.. says:

    kau ni..taruk ubat tido dlm minuman dia,pastu kau larilah..takpon,kau hubungi talian-nur.nko google la no.talian tu kat tenet nih.wanita skrg kena bertindak pantas sblm maut dikerjakan.tak brbaloi mati kat tgn suami.sian kat anak2 sapa nk jaga..

    0

    0
  56. tak habis2 lagi ke dera? if betul, harap-harap suami die cpt sedar n btaubat..jge isteri elok2..

    0

    0
  57. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jantan or laki kalau dh berubah perangai macm sial tu makna nye dia dh ada mateair jangan tk perasan n jangan tk tau !!!!!! pompan ni kalau dh jadi bini teros jeeeeeeeeeee nk pecaya pada laki dengar cakap laki ! kalau dapat laki yg bagos kire ok lah ….kalau dapat laki macm si mayuni ni yg macm sial musibot eeeeeeeeeeeeeeee tk selamat ! bab tu lah minah jambu ni tk nak kawin dulu eeeeeeeeeeeeee tatot lah lebih2 lagi dapat laki yg macm muanas macm laki nye si mayuni boleh MAMPOS !!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  58. aper2sajer says:

    TAK LOGIKK!!! setakat benda kecik kena belasah,,,nie mesti ada sesuatu yg disorokkan…pastu terus kuar statement cover diri sendiri..pastu yang tak tahan tu, tetiba abg kandung dtg pepagi buta..agaknyer mmg tinggal kat sebelah rumah jer kott..hahahhaa…TAK LOGIK! TAK LOGIK! konon artis..confirm2 nak cover diri sendiri & meraih simpati..statement tu hanya sebelah pihak jer..fikir-fikirkan..

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ok kalau gitu mari kite suroh bang nara find out ok……..bang nara tolong find out kn perkara yg sebenar nye ok lov u bang naraaaaaaaaaa !!

      0

      0
  59. tokayah says:

    kita tak tau cerita yg sebenar. Yg kuar kat paper sebelah pompuan je,,,Tau saja la mulut pompuan,,,yg baik 100 kali,,,kalau laki buat jahat sekali,,yang satu tu yg dok sebut merata dunia..

    0

    0
  60. ERIN says:

    Sebelum kita menunding jari siapa salah siapa yang betul…si isteri perlu tahu apa tanggungjawabnya dan si suami perlu ingat ketika mengangkat tangan untuk menerima nikah-NYA apa yang disebut oleh tok kadi…jadi kita yang tidak duduk sebumbung dngan mereka cuma mampu mendengar bukan menghakimi mereka berdua….yang tahu apa yang tersirat sebenarnya hanya ANI, SUAMINYA DAN ALLAH s.w.t…kita tak perlu menambahkan dosa yang sudah sedia ada…wallahhuallam…

    0

    0
  61. syampu sunsilk says:

    try siasat laki dia ni org negeri mna?

    0

    0
  62. kaki_kutuk says:

    mesti suami dia marah sbb hari2 beli sarapan kt luar

    0

    0
  63. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jangan2 laki dia ni dari india tk? kalau orang mlaysia tkan perangai cm ni? tapi setahu miunah jambu jantan mlaysia lagi terok perangai ! suka pukol bini aniaya bini dera bini langgar bini ngan kereta pn ada….yg laki simbah asid kt muka jambu bini pn ada jugak …jantan or laki yg macm gini yg paling sial sekali di dlm dunia yg fana ………………

    0

    0
  64. amira cantek says:

    umah ada tpng gomah kan, oleh buat roti sendiri lps tu mkan ngan minyak zaitun, sedap tu..
    mnum teh daun pudina, buat ko rs fresh d pg hr

    0

    0
  65. eisley says:

    Allah Maha melihat.

    0

    0