Written by AbangNara | January 26th, 2010

review filem adnan sempit

Mulanya kami agak skeptikal dengan filem Adnan Sempit nie. Mesti tipikal cerita mat-mat rempit. Tapi pas member-member kitorang cakap best gile babeng cerita nie, kami pun try la pergi tengok. Beratur panjang gak nak tengok citer padahal time tengah malam. Mesti best gile cerita nie sampai ramai sangat nak gi tengok.

Start-start jer cerita nie kami dah bantai gelak tak hengat. Superb gile lawak dia. Bermula dengan lawak “Chikaro” dan lawak “Di mana ada kemahuan di situ ada highway”, mata kami dah mula berair sebab gelak tak hengat. Sumpah lawak gile mamat Shaheizy Sam nie. Power beb dia berlakon.

Tapi part paling best ialah bila si Adnan nie cakap “walaupun muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman”. Wakakak. Hampir-hampir tertonggeng kami gelak. Memang tak boleh blah lawak dia. Dari awal sampai habis kami gelak tak hengat. Dah tak kisah dah orang sebelah nak cakap apa.

Kesimpulannya kepada mereka-mereka yang belum tengok cerita Adnan Sempit nie, silalah pergi tengok. Kalau cerita Avatar korang boleh tengok 2 3 kali, takkan filem Malaysia sebest nie korang takleh pergi tengok sekali pun. Dari 10 bintang kitorang kasik 9.5 bintang.

Supportlah filem tempatan yang best!!!

Baca Yang Ini Pulak:-

73 responses to Anda Wajib Tonton Adnan Sempit Walaupun Anda Bukan Mat Rempit

  1. serai_patah says:

    testing2…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. sakura says:

    besttttttttttt gilerr citer ni….mmg layannnnzzzzzzzzzz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. khylle says:

    klu camtu x sabar rsanye nk pi tengok ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. azharramli says:

    fuuuuhhhh..nasib baik buka ADNAN SEMPUT..ahaks..ahaks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. yubin says:

    cter ni mmg best..!!!x rugi klu tgk…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Mr.K says:

    Bro, aku memula pun takde idea gak citer nie pasal apa…tapi macam boleh agak jalan cerita dia… 5 minit pertama tu aku yakin yang aku boleh agak jalan cerita dia…tapi bila dia cakap…

    “..ini bukan cerita pasal rempit ker pasal bohsia ker apa ker…”
    di sertai mimik muka dan terus menutup visor dan terus wheelie…biasa dalam citer misti wheelie jadi..tapi…lain plak dengan Adnan Sempit nie…so memang filem nie Lawak tahap dewa pasal semua diluar jangkaan…plus yg dia belagak hero tu..aduhh..balik jer tengok filem nie terus update blog rekemen filem nie untuk di tonton…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sakura says:

      stuju2..mule2 mmg ingat citer cam b4 nie…sume same jer…
      tp bile da tgk br dapat tau kelainannye…hehe…
      so mmg bg 5 star la kat adnan sempit nie….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Piston Pecah says:

    bukan mat rempit atau mat rempuh atau mat serong…cuma meminati kelajuan dan cara kawalan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. violet says:

    dh tgk…mmg besh pun…x rugi tgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. che su says:

    sblm ni x layan crite malaysia, tgk crite omputeh je. tp yg ni mmg best…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. cintaqaseh says:

    wah….semua org kata cerita ini best..tapi tak dapat lagi tgk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aries_april says:

    BEST KER CITER NI?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sakura says:

      best laaaaaaaaaaaa ariesss…siyessss

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        enth la..
        mcm xda feel ja nk tngk..
        aries x mnt malay movie….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Sherina says:

          Aries..cuba tgk trailer dia dulu kat youtube then u decide nak tgk ke tak okay..

          dah tgk tadi trailer dia, mcm lawak gak cite ni…part cat farish tu lawak hahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          insyaallah…
          tp sam ni mmg aries x mnt…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Bean Moreno says:

    cite ni memang terbaek!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. nazlieza says:

    blom tgk…tringin nk tgk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. gaga says:

    tempat aku tadek panggung wayang. macam maner?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. sisdee says:

    cite nie mmg bes…dulu2 tgk tajuk tak terpkr pun nk tgk…dlm ati sure cite ni tak laku……..tp bila rmi yg dok promo..g gak le tgk….bila g tgk aku yg gelak over dari yg mengajak hahahahaahahahhaahh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. shwalinda says:

    apsal aku rasa citer ni biasa je..
    tak de la best sgt sampai 10 bintang..
    y lawak cuma skrip.. pelakon dia biasa jer..
    cerita ni byk sgt jerit2..da la intan ladyana punya sore kecik..bingit seh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. siti hajar says:

    bila last erk..aduhai nk tgok asyik kelas je…..tension nye sempat tk ahad ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. sakura says:

    slamap ptg BN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. liyana says:

    aku setuju..mula2 nak tgok cite nie aku uat muka ngn kawan2 aku..mcm tak da cite lain dier org nak tgok..adnan sempit..dh la aku tak suka tgok cite berkenaan rempit2 nie…tp bila mula jer cite hingga abis aku gelak tak ingat…siap hentak2 kaki lg..
    cite melayu yg paling klakar aku tgok cite nie la..dr awal sampai penghujung..gelak je..korang2 yg belum tgok lg, senang2 kan diri g tgok gerenti tak kecewa punya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. bulan says:

    promot la yang kaya sapa?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sakura says:

      alaaa xpe laaa utk industri kiter gak..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tul tu kura…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 2010 says:

          kalau nak pikir cam tu..tak yah la p keje.sepe yg kaya.tak yah la beli barang2 dapur.sepe yg kaya?tak yah wat pe2 dok jer..tak da la yg kaya. apalah nk dibandingkan dengan kehappyan berbanding dengan duit.stakat rm11 je.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. shima says:

    ceta nie mmng kelakar.. sapa x tgk rugi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. nha says:

    Lebih sanggup tunggu kuar tv……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 2010 says:

      klu kuar tv..mungkin ada part yg dah d poton.lgpun fel die lain..mungkin nha jenis tak suka tengok wayang kot

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. 'isteriorang' says:

    walah! citer ni memang besh..aku g tgk ngn laki aku hari 2,memang ramai orang…ada yg sekali beli sampai 12 tiket…yang bawa nenek pon ada…suke part angah raja lawak 2 jadi backup singer stp kali cat habis cakap..berbintang2 la aku bagi…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. dayang says:

    esok ptg bru g tgk…xsbr2 dh ni nk tgk citer ni…seme kte beh sgt….huhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. GadisAy says:

    memang best.rugi sape tak tengok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. pinkapplejuice says:

    Shahizey Sam memang power klu berlakon tp x prnh pon dpt award. Hope x lma lg dptlh award….Amin! Muka hensem/ cantik pon x guna klu berlakon mcm kayu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. nta ape2 ntah says:

    caya la sam!!!! dia ni bg je watal camne, kompom terbaekkk punye.. what so ever..citer ni mmg wajib tonton!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. wali says:

    nape la si nara tu bg rating 9.5 dr 10..xpela memasing punye pendapat..

    bagi aku,cite ni mmg klaka..tapi jln cite die xkuat..skrip pun xkuat..aku pn xtau y mn satu klimaks nye..ending pn xbest

    lebih suka style afdlin shauki punye cite lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pinkypanthers says:

    hu hu hu x dapat nengok lg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. izans says:

    memang best aku dah tgk beb.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. mama_mufid says:

    best giler tuh…my husband sblm nie mmg tak gemor tgk movie melayu pun boleh ketawa sampai keluar air mata…anak2 nk repeat lg….akak soh tunggu astro box ofis…..berbaloi2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. luckymyza says:

    Mmg bes… I dont want banana fruit two times.. hakhahkahkak… mcm2 la.. kerana nila setitik, rosak mat rempit sebelanga… Sakit perut tgk citer ni.. aku leh jamin la, antara citer Tooth Fairy ( tgk trailer mcm bes, alih2 hampeh!), The Spy Next Door ( typical movie, dh biase tgk citer mcm ni..) & Adnan Sempit, Adnan sempit yg plg bes!

    Mase mula2 aku tgk poster Adnan Sempit, aku igt citer ni mcm sepesen lawak senario je.. bila aku bce review kat blog2, sume ckp bes.. ak pn trus g tgk la.. mmg x mengecewakan.. Siyes weh.. ( mcm minah kepoh lak aku ni..)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. 2010 says:

    cite ni..peh…aku bg full mark la.
    aku p ngn kawan aku.midnight time tu kul 1.30 pg.
    dia kata dia datang nak tdo jer ni.sbb nk menurtkan kata hati aweknya yg nk ngok sngt..pas2 abis cte aku tny..
    SEMPAT TDO TAK..
    jwpan dia..cis cte ni..tak sempat aku nak tdo..rakyat m’sia yg tak tengok cte ni.mmg rugi besar.
    tak payah nak pkai pelawak pun cte ni dah mmg ,mantap.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. lentik says:

    Sekalung tahniah buat producer, pengarah, pelakon2 serta krew2 yg terlibat. Cerita komedi ringan yg sgt2 best! Tingkatkan usaha ada. Buat DT jgn lupa bagi bonus kat semua yg terlibat. Semoga murah lagi rezeki anda!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. LadyLynn says:

    dua2 heroin nie memang cun. siap jatoh motor real lagi. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Peminat says:

    aku tgk 2 kali cite ni weh….
    memang kelakar…
    tgk 2 kali pon aku gelak jgk…
    wakkaakak…
    mmg x blh nak thn gelak ni…
    spe yg tgk filem ni x gelak bkn normal la tu…
    hahahaha…
    so,kepada yg diluar sn yg x tgk lagi…
    jom kite penuhkan panggung tgk cite adnan sempit ni…
    tgk 2 kali lg afdal…
    hahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. testing3…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Zila says:

    Mula2 aku cadang nak tgk avatar 3d tapi tiket dah ‘sold out’ , adik aku memandai jer ‘book’ tiket cerita Adnan Sempit . Tau jerla aku malas nak tengok cerita pasal rempit2 ni asyik2 pasal gejala sosial. Tapi dah beria-ia sangat pujuk aku gi tgk, aku pun layan jerla. Aku boleh ckp yg pelakon2 kita hebat gak, Intan dah baiki mutu lakonannya, Sham, Along dan yang lain2 pun bagus dan bersahaja lakonan diaorang mcm ‘real ‘ kisah hidup tu. Tahniah! kepada Ahmad Idham dan kru2 terbitan , filem yg ada identiti, humor dan teladan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Zara says:

    selera masing2 kan? saya dah tgk. Serius lawak dia x hebat sgt, blh diduga, x mcm papadom.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. nad says:

    serius best GILE! sbb tgk cite nih, aku dh terjatuh cinta dkt shaheizy…padahal seblm nih aku x minat tgk cite melayu sgt..aku tgk cite nih nk dkt 10 kali ulang, tp still bole gelak..sheheizy, I LOVE YOU laaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ays says:

    sume citer yg shaheizy sam blakon ku tgok…… ku ska ar sama dy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. [...] Anda Wajib Tonton Adnan Sempit Walaupun Anda Bukan Mat Rempit (70) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. yaya says:

    Hu hu…minat kt plakonye tp x smpt nk tgk lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. The new mam says:

    I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0