Written by Bella | January 3rd, 2016

Kanak-kanak yang membesar tentu sekali menginginkan belaian serta kasih sayang daripada seorang lelaki bergelar bapa, namun tidak semua mempunyai peluang sebegitu.

Rita Rudaini dalam satu temu bual bersama portal Sinar Harian berkata beliau merasa terkejut apabila anak sulungya Airit Rayyan Rizqin meminta beliau untuk mencari ayah baharu.

Dia pernah suruh saya cari ayah baru untuk dapat adik baru. Saya terkejut apabila dengar dia cakap begitu. Dalam masa sama saya rasa sebak, saya tidak tahu apa dia rasa sehingga mengeluarkan soalan sedemikian.

Mungkin dia melihat rakan-rakan di sekolah ada ayah dan ingin merasai kasih sayang seorang ayah seperti orang lain. Saya bukan ibu yang kejam, tidak memikirkan masa depan mereka, tetapi hati saya kini masih belum sedia menerima sesiapa.

Bukan bersikap kejam dan mengendahkan permintaan anaknya yang dahagakan kasih sayang seorang ayah, Rita menjelaskan buat masa ini beliau masih belum bersedia untuk menerima lelaki lain didalam hidupnya.

Saya bukan ibu yang kejam, tidak memikirkan masa depan mereka, tetapi hati saya kini masih belum sedia menerima sesiapa.

Sedih pula kami dengar bila anak Rita sendiri yang sudah suruh ibunya untuk berkahwin lagi. Tidak mengapalah, InshaAllah satu hari nanti akan ada jodoh yang sesuai buat Rita dan paling penting boleh menyayangi anak-anak beliau.

Sumber Berita: Sinar Harian

79 responses to Anak Minta Rita Rudaini Cari Ayah Baharu Untuk Mereka

  1. mak cinderella says:

    ni makcik nk nasihat. elok la cari masa tgh bergetah lg.

    pertamanya, elok utk jiwa yg sepi. teman berbicara ketika dh senja kala
    keduanya, elok utk anak2 lelaki tu ada role model
    ketiganya, elok utk move on dan turn over a new leaf

    ohye lg satu jgn buat prkara yg sama jika x mahu hasil yg berbeza… bak kata einstein, insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

    0

    0
    • will smith says:

      abg nara, tolg list kan perkahwinan artis sepanjang tahun 2015, penceraian, dan gosip top 10 terhangat utk 2015!

      0

      0
      • Anonymous says:

        who cares? kalau perangai dan mulut cam haram j%d*x….siapa nk jadi laki?

        0

        0
        • Tutty says:

          besok anak2 suruh korek bontot pun akan cerita kat media. x habis2 dia ni. asyik menjaja kisah peribadi yg xde kesudahannya. dulu kesian sekarang main nyampah. grow up la…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalu mcm ni punya perangai, ayah baru kekal 2 tahun maxima. semua org perlis tahu la perangai dia ni. dgn siapa betina ni x gaduh. nk tahu cerita dia pergi tanya org perlis tempat asal dia. hanya org kl je x tahu perangai busuk dia ni. x pernah nk berubah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Vongok plus bangang la ko ni. Mulut dia cmtu sbb apa? Klw dpt laki yg syg dia n btanggungjwb, tkkn dia nk mcm tu….bodoh yg x boleh diajar…huh!!!

          0

          0
        • pandai says:

          Habis mulut mcm kau sapa nak buat bini? Benda bodoh je keluar dr mulut org bodoh.

          0

          0
        • Anonymous says:

          xde cerita lain mak cik ni. nikah, cerai, laki,….artis apa camni?

          0

          0
        • apa nk buat. Rita x menghargai batang.

          0

          0
        • Keluli says:

          Memang suka buat publisiti murahan la mal cik ni. Cerita peribadi tak habis2 nk propa. Padahal stutus: KARAT!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Saya betul betul nak Rita berkahwin lagi…Taktau napa..Tapi mcm x best la kalau Rita tak berkahwin lagi…

          0

          0
      • ayoooo! says:

        cehhh, dia yg teringin nk cari batang baru, buat2 cerita konon anak2 suruh nikah. alahai…

        0

        0
        • Zack says:

          ya pelik kan??? budak2 tahu ke yg ko tu sunyi rita hoiii? budak2 tengok kartun, naik basikal depan gate dan naik buaian taman permainan tahu lah. x logik punya gossip.

          0

          0
        • jemah says:

          apa korg rasa kalo anak dia penah keluarkan statement “kitaorg xde daddy”

          0

          0
        • Porahhhh Lahhh says:

          Teringin nk laki hadiah kan spender baru tuuu…kesian nye Rita Rudatahi!

          0

          0
        • bicara RM teringin mkn taik says:

          Kesiannya bicara RM setan, tak dpt tidur teringin mkn taik……betina sial menyundal tiap mlm, boo……
          Bicara RM taik, bicara RM taik, bicara RM taik…..

          0

          0
      • JPJ mangamok lagi uolsss says:

        Mulai 01/01/2016. JPJ saman, berhati2 ketika memandu jangan salah langkah kalau tidak semua boleh tergadai kerana undang2 JPJ yg baru..

        *Tidak senyum ketika memandu rm150
        *Muka serius ketika memandu rm500/penjara 1minggu
        *Dgr radio dalam keta 7 thun penjara
        *Korek idung ketika memandu…msuk lokap 3 hari 3 malam sekali sarapan pagi
        *Angkat tgn pada pemandu lain….insuran keta batal.
        *Mengunyah ketika memandu…saman rm120 dan penjara 4 minit
        *Korek bontot ketika memandu kemudian hidu, lesen digantung 1 tahun dan potong tgn.

        Tlg bgtau kwn kwn hati2 skrg.

        0

        0
    • Anonymous says:

      mana gossip azwan ali dikatakan buat hal lagi…report polis diugut ????

      0

      0
      • Mat Sahdo says:

        Entah, cerita minak sendu ni malas nk layan. Spender dah bau taikkk ler tu!!!

        0

        0
        • Mat Sahdo @bicara RM beruk says:

          Bicara RM lapar nak makan spender bertaik…..nak taik…..nak taikkkkk!!!!! Taik beruk pun boleh….

          0

          0
    • minah jambu gerek says:

      merepek la ini rancangan mentor kt TV3 ni ..tak tau lagu orang puteh jangan jadi pemyanyi lah bodoh !!

      0

      0
    • minah jambu gerek says:

      nyampah betol si minah tudung yg kt mentor ni nangis2 macm nk mintak laki..eh helo ini rangcangan mentor lah bukan nk tunjok perasaan masalah famili huh !! mengarot ini minah tudung huh !!

      0

      0
    • minah jambu gerek says:

      rancangan mentor ni gimik aje banyak huh !

      0

      0
  2. reyna says:

    ha ha ha hambar.. kbai!

    0

    0
  3. Cik Lalang says:

    Rita nie mcm Abby Abadi plak ase.. Mula2 tengok simpati, pastu melalak sana sini kita anggap mungkin deorg depressed ke ape.. pastu fefeeling jodoh sudah smpai n seterusnye mls nk komen dah laa.. nak tau lebih lanjut kna tggu laa update dr BN nie.. rasa mcm Rita n Abby dah sign contract ngan BN utk menstori mori cerita mereka hahaha.. luar dan dalam tiada rahsia huhuhu

    0

    0
  4. melati says:

    nk cari Ayah Baru…budak Group Myvi mungkin nk….kalau nk Bapak Bujang yg Kaya ..budak2 Pompuan yg baru abis blajor dh kebas anak oiii……Mat Rempit gan Budak Group Myvi mungkin jakun kot dapat Artis….kalau ade pun Dato2 yg tin kosong mungkin kemaruk kot….Dato2 kaya budak2 yg abis Kolej dh kebas….itu Hakikat…

    0

    0
    • melati sakit otak says:

      kau ni mesti anak dara tua kan? kau kenapa? tak happy dgn life kau? bodoh confirm hodoh.

      0

      0
  5. JanganKecamSaya says:

    Maybe she should stop sharing all her personal life stories. Mcm tak ada privacy je dia ni. Bosan.

    0

    0
    • Semak says:

      Klu ko xnak amik tau psl rita nie xyah la baca citer dia. Senang kan???

      0

      0
    • anon says:

      Dia selebriti, mesti lah org nak tau semua benda psl dia. Sebriti mana ade privasi…..Skrg ni org biasa pun share everything kat sosial media….

      0

      0
  6. lili says:

    harap jika ko kawin balik…ko dpt terima mertua ko seadanya… bkn nak anak diorg je.. malu la gitu… nak anak je .. mentua buang… bygkan if menantu ko buat gitu kat ko? ko suka tak?

    nak kawin… kawin je… xperlu alasan anak suruh bagai pong pang kat wartawan wpun ko rasa ko hak masyarakat.. mngundg cercaan je… takkan itu pun xterpikir…

    0

    0
    • anonymous says:

      Yg komen kat atas dari pukul 1 pagi hingga pukul 2 lalu tak tidur? Sakit jiwa kot?
      Hmm… dari cara komen, dah tau bicara RM setan sundal taik yg menyalak. Bicara RM cukup sakit hati dgn rita dgn maki hamun dia.
      Bicara RM, simpan bodoh kau di dalam j*b*r kau ok. Nampak mak bapak kau bodoh poyo mcm kau jugak!

      0

      0
    • oi lili pahal bodoh sgt says:

      ni mana dpt cerita ni? kau ni ada power mcm tuhan ke nampak and tau semua kebenaran yg nyata? bodoh ni.. and lagi satu, mmg lah kalau nak kahwin, kahwin je. bodoh sungguh ni… ada dlm artikel ni tulis dia kata dia akan kahwin hanya kalau anak dia suruh? bodoh lahai kau ni lili.

      0

      0
      • lili baik says:

        aikk dr mn lagi dpt cerita kalau bkn dr mulut rita rudaini sendiri… kisah rita ni xda rahsia la… semua dia bgtau kat 1

        0

        0
  7. melati says:

    setakat duit RM30 ribu yg ko menyalak kt Mahkamah tu .. Group2 Myvi kemaruk ler nk jadi anak ikan ko…hahaha

    0

    0
    • pandai says:

      bodoh kan kau ni? bukan pasal duit bangang. org2 group myvi yg mcm kau je ingat 30k tu semata2 atas nama wang ringgit. bodoh. mak kau hantar kau sekolah mana yg sampai jd bangang mcm ni?

      0

      0
      • melati says:

        seumur idup aku ..manusia2 yg pakai Myvi byk poyo….kalau poyo kaya takper ni …poyos bangang mcm yg ngaku pandai ni…..memang aku pandang hina pader org2 group myvi ni….hihihi

        0

        0
      • melati says:

        hello ..yg ngaku pandai ni…..saya tak sebut pun saya Group Myvi….saya cuma ckp Group Myvi jer pandang 30 k..ni…mesti DNA Mak Bapa ko tak samer kan…anak scandal ko ni sebab tu ko ni bangang, tapi kater org bangang ….hahahaha…

        0

        0
        • anon says:

          MELATI … KOMEN PALING BODOH. Sape yg tak pandang pd 39k???????????// Jutawan pun terkejar2 kalau sebanyak tu. lngat 39k tu rm3 ke. Bodoh betol. Tulah mak bapak hantar sekolah, tak nak belajar. Bila besar takde pelajaran, pahtu bercakap yg merapu2.
          Satu lagi sebagai manusia, buang perasaan hasad dengki kat org. lts not a gud thing. Ni thn baru, buatlah azam baru & jadi org baik2…

          0

          0
        • Hater Melati Bapok says:

          Yg anak scandal tu ko la…jangan buat2 lupe…

          0

          0
    • melati aka bicara RM bodoh says:

      Melati IQ babi yg menyalak. Rita tuntut hak dia dan RITA MENANG MENANG MENANG!
      Melati lawan hukum Allah? Dah jelas kau ni bicara RM psiko hahaha….

      0

      0
    • melati says:

      Anon ..yg kater komen saya ni bodo…mesti keturunan ko keje kuli batak kan…jutawan yg maner pandang 30k…jutawan tin kosong jer yg pandang 30k..ni…nampak sgt keturunan Anon yg kate saya tu semua nya kuli22 org jer yg yg Gaji 2k sebulan…hihihi

      0

      0
      • melati @bicara RM stupid loser says:

        Kesian ko bicara RM, pengecut yg tak berani pakai nama busuk ko bicara RM, sbb dah 2, 3 bulan tak buka blog mkn taik di jamban….hahaha….ko ada penyakit jiwa yg kronik…..dah kantoi di rotikaya, menyalak sini pulak!

        0

        0
  8. Ros says:

    Kawin laaa Rita ooii, it’s in everyone’s interests to see dia ni kahwin pon.
    i) Karats Rita – nak tengok dia finally bahagia
    ii) Haters Rita/Pro-Aidil – dah muak tengok dia ni x habis habis cerca aidil. Sikit sikit aidil aidil aidil. Penat dah nak menyampah.
    iii) Neutral (bukan a fan or a hater) – dah bosan sebab balik balik bila bukak blog gossip, mende ni jugakla kluar.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    dah dapat duit mutaah bising, x dapat pon bsing. ko nk apa lagi sebenarnya????

    0

    0
  10. Yawnzzzzz says:

    kejap lagi opah ko suruh kawin pun ko pung pang pung pang kat reporters.

    0

    0
  11. . says:

    nak spender baru la tu!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    X habis2 menagih simpati awam…

    0

    0
  13. Zimah says:

    Guna anak utk cari laki baru. Ko xnk senyap je lah…

    0

    0
  14. neutral says:

    semua berhenti lah jadi tukang pandai cerita…hanya tuan empunya badan saja yang tahu apa terjadi…betul atau salah…itu hal tuan punya badan…,kasih seorang ayah tak kan sama dengan kasih seorang ibu..itu sebab tuhan cipta ibu dan bapa…so stop mulut2 celupar

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Dear beautiful rita,

    Klw ada yg mengeji, ucaplah alhamdullilah….sy doakn rita bertemu jodoh yg paling baik.n sesuai utk rita. Tlg jgn lagi percaya jantan dayus spt yg sebelum ni. Yg penting, buat istikarah dlu sblm kwin. Sy doakn rita bertemu someone yg sesuai utk jadi ayah yg terbaik untuk si ensem ryan n si cute dik mok….hope berbahagialah selepas ini…..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    To geng jemah n rodoh, plisss…get a life…kata happy, xyah sibuk ngata or cari psldgn rita lg. Moga rezeki rita n anak2 bertambah pasni…

    0

    0
  17. Honeybee says:

    Mulut rita macam tu…sbb ex tak bertanggungjawab dan dayus….kalau kita pun bising nak fight for our own right dan anak2 kita…cuba tgk jejai…engku emran….and nedim…ada ex wife bising?takkan?….sbb diorg bapa yg bertangungjawab…korang kutuk perangai diorg…tp dimata anak diorg…they are the best daddy….selalu ada dengan anak2….jaga kebajikan anak2….bekas isteri yg bising…kalau dapat suami dayus mcm ac mizal dan aidil nie…

    0

    0
  18. zack dan bicara RM mkn taikkk says:

    Hai bicara RM, bnyk ko menyamar sini, mai corek jubur aku dan mkn taik sama2…
    Tentu seronok mkn taik sama bitch of the century, hahaha….

    0

    0
  19. bapa mithali says:

    Kasihan anak2 syurga rita, ada bapa mcm tiada bapa mcm bapa mereka dah mati mampus. Patutlah nak bapa baru, boleh di fahami perasaan mereka.
    Kalau dah jahat sekeluarga dan dayus, anak2 belum besar pun dah benci.
    semoga Allah bagi rita jodoh yg baik dan beriman. Sampah patut di buang, carilah permata utk dirimu dan anak2 wahai rita!

    0

    0
  20. mawarni says:

    Kahwin jgn tak kahwin kak rita, bkn semua lelaki dayus tak bertanggungjawap, bkn semua mertua mcm syaitan jahat . Kalau dah jumpa yg baik2, kahwinlah, bahagialah, beranak lagi…..

    0

    0
    • anon s says:

      SOKONG KO 100%%%%%%
      bukan semua lelaki tak bertanggungjwb & bukan semua mertua jahat….ALL DA BEST RITA….

      0

      0
  21. lisa says:

    kawin laa .. rita yg cantik, ibu yg baik

    kalu jgn pedulik kat melati bengong tuu .. dia dah tua kerepot .. budak2 myvy pun muntah pelangi negok die ..

    0

    0
    • azai says:

      kah kah kah
      betul2 lisa.. sis rita .. moga dapat suami yang baik
      dapat bimbing sis dan anak2 .. bahagia dunia akhirat
      Amin…

      0

      0
  22. minah jambu gerek says:

    macm sial ini minah tudung yg kt mentor ni nangis2 macm nk kena sondol aje huh ! eh helo ini rancangan mentor la bukan nk curahkn perasan masalah keluarga bodoh punye minah tudung !! mengarot huh !!

    0

    0
  23. minah jambu gerek says:

    semoga rita dapat jodoh lelaki yg baik dn bertangong jawab ngan rita dn anak2 ..semoga di murahkn rezeki dn di lindungi allah selalu…lov u ritaaa..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    X habis2 cerita mak cik sendu ni…

    0

    0
  25. Mie says:

    Pompuan sakit otak ni, x habis2 cerita murahan dia ni. Rimasssss!!!

    0

    0
  26. rita win win says:

    Cantiknya rita, patutlah bnyk menyalak kat sini sakit hati.
    Dah boleh jangka siapa yg meroyan tak tidur tiap mlm. Walaupun awak pakai nama lain bicara RM bodoh, yg keluar mulut bangkai awak spenderlah, sendulah, blah blah blah…..dah habis modal caci org? Takpe, awak dah bnyk modal di api neraka….

    0

    0
  27. ikan says:

    kawin la kalau ade yang nak. kehidupan berkahwin kan lebih berkat. tapi carikla yg elok sikit pasni. yang matang yg bole bimbing donia akhirat. pandai je aku bercakap kan. aku kawin pun belum.

    0

    0
  28. tecit says:

    hmm. kesian jgk kat rayyan. ape laa yg die fikir sebenarnye mase die cakap gitu
    1. nak dapat adik baruuu katenye hehe. si putih melepak tu dah beso kot.
    2. kesian tengok mak meroyan kt ayah die.
    3. atau die sendiri sebenarnye rindu kasih sayang seorang ayah. T_T

    kalau sebab alasan ke3.. uwaaa sedihnyeeeee. tetian abang rayyan.

    0

    0
    • jackie says:

      Rasanya lagi kesian dan padan muka bicara RM kena seksa azab sebab hina seorang ibu tunggal yg hebat dan tabah.
      Akhlak bicara RM persis binatang…..
      Rayyan ada ibu dan pakcik dan keluarga menyayanginya, bicara RM ada setan….

      0

      0
    • tecit @bicara RM pepek gatal says:

      Betapa gembira Rayyan sekolah di temani beautiful Rita. Hepi betul hidup Rita dan anak-anak syurga Rita.

      Sedihnya hidup bicara RM setiap saat setiap hari kumpul dosa dan laknat…..tetian bicara RM sampah masyarakat…..tetian…..

      0

      0
  29. jilat sedap says:

    tetek besar rita rudaini ni.. hmm sadap!

    0

    0