Written by AbangNara | January 31st, 2012

Seorang demi seorang gadis-gadis di dunia hiburan Malaysia menamatkan zaman dara mereka. Yang terbaru ialah si gadis yang sentiasa dengan imej baju kurungnya, Ana Rafali. Pasti ada pria yang kecewa, namun Abang Nara bergembira kerana boleh meraikan hari bahagia Ana Rafali tidak lama lagi. Dan pastinya manusia yang paling gembira dengan berita ini ialah Ana Rafali sendiri dan bakal suaminya (merangkap rakan karib) Ahmad Aznaim Abdullah (Naim).

gambar perkahwinan ana rafali

Ana Rafali, 26 tahun bakal bernikah dengan Naim, 30 tahun di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati pada 25 Februari 2012. Sebelum majlis pernikahan, majlis pertunangan akan dijalankan terlebih dahulu. Majlis resepsi pula akan diadakan selepas selesainya majlis pernikahan. Apa pun, tahniah Abang Nara ucapkan kepada Ana Rafali atas berita gembira ini. Semoga segala persiapan perkahwinan anda akan berjalan dengan lancar.

Baca Yang Ini Pulak:-

36 responses to Ana Rafali Bakal Kahwini Rakan Karib 25 Februari Ini

  1. chem says:

    Tahniah :)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Selitone says:

      26 tahun… Pada aku, itu usia yang seswai untuk berumah tangga… jika dah masuk usia emas nanti, badan masih sihat untuk melayan karenah cucu. Yang lambat beroleh jodoh, berusaha dan teruskan berusaha dan paling utama; jangan putus berdoa. Insyallah…

      Per pon tahniah dan selamat menjamu selera…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
      • sape2 says:

        u know wat?aku kawen coz nak elak fitnah.padahal aku x ready lagi malah aku seperti apa yang dinyanyikan oleh atilia dengan loque. now, aku tension bila org asyik tanye “dah ade ke?”

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • pizza says:

        sape2… kalau dah ready sekalipun, belum rezeki nak dpt zuriat, tetap tension jugak kan? So, nawaitu kau berkahwin tu mmg tepat, do not doubt it my dear. Keredhaan ALLAH utk cinta korang suami isteri sudah dlm genggaman, pedulik aaa apa org len nak kata. Laserkan jer balik kalau sakit ati sgt….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • nasihat says:

        to sape2…takyah tension la. Jadikan sebagai rencah kehidupan…sebabnyer soklan2 dr org sekeliling tu takkan pernah habis pun…tak percaya?
        bila single-> “bila nak kahwin?..dah ade yg punyer ker?”
        bila dah kahwin-> “dah ade isi ker?”
        bila dah ade anak sorang dan seterusnya-> “dah berapa org anak?” , “bila nak tambah lagi?”
        bila dah ade anak2 yg dah meningkat dewasa-> “bila nak bermenantu ni?”
        bila dah dpt menantu-> “bila nak timang cucu?” , “berapa org dah cucu?”
        kalo panjang umur…bila dah gaik, cucu dah besar dan ade yg dah kahwin-> “dah ade cicit ker?”

        Begituhlaaa soklan2 yg tak pernah habis… jadi layankan jer instead of tension2.

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • sumpahan kum kum says:

        abang nara, my whole family pun dapat jemputan kawin kt Taman Melawati tu..saya dh prepare baju kurung manik2 utk hadiri majlis perkahwinan tue..so sweet Ana.. ;)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • tolong ingatkan aku ana raffali tarikh pernikahanmu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  2. ira says:

    amazing…congrats dear..:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  3. duk renggang2 tau time dating says:

    ingatkan kawen dgn suhaimi meor hassan :).pape pon,semoga berjaya kahwin dgn selamat..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 13
  4. n says:

    Alhmdulillah :-)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. izman says:

    tahniah ana raffali

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. daunkari says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 32
    • lu apahal, lu peminat ke? kalau peminat, memang dah tau dan kenal sangat pun dgn bakal suami dia. lu memang stail tipikal pembaca majalah mangga berenang untuk kesihatan yang main serkap jarang.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
      • Sang Bedal says:

        Hahaha…. kelakar komen encik sohaimi meor hasaang ni.. Setuju!! (memang geli baca majalah Mangga).

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. wanida says:

    bagus cam ni..kalau berpacaran jangan tunggu lama lama…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  8. wanida says:

    Tahniah!!..kalau berpacaran jangan tunggu lama lama…lalala

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  9. xde nama says:

    Mate die mmg juling air ke???

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. bunga melur says:

    tahniah :) semoga berpanjang jodoh hingga akhir hayat.InsyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  11. pizza says:

    Bagus ek, all in one day. Senang. Tak berjela2. Famili yg menguruskan pun senang, x kusut memanjang nak pikir itu ini. Neway, congrats to Ana and future hubby. Semoga perkahwinan diberkati ALLAH hingga ke akhir usia.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  12. pizza says:

    One more thing, she obviously weight down a lot, kan? Nampak cun plak…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  13. Akemz says:

    Semoga berbahagia dan jangan pulak nanti da kawin then 1-2 tahun bercerai…ini yang xnak nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • lili says:

      ko pon akemz nnti klau dh kawin semoga bahagia and semoga tak bercerai yerr….
      apa punya ucapan daa..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. Akil says:

    Ana Rafali, walaupun lagu mu itu tidak sedap bagiku, tetapi selamat berkahwinlah kepadamu…hahah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  15. cicakcomel says:

    Walaupun sy cuba nak minat penyanyi ini dan lagunya, tapi tetap gagal. Papepun, tahniah atas perkahwinan anda!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  16. [...] Seorang demi seorang gadis-gadis di dunia hiburan Malaysia menamatkan zaman dara mereka. Yang terbaru ialah si gadis yang sentiasa dengan imej baju kurungnya, Ana Rafali. Pasti ada pria yang kecewa, namun Abang Nara bergembira kerana boleh meraikan hari bahagia Ana … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  17. wizza says:

    selamat tuk segala2 nyee…. semoga ia berkekalan hingga ujung nyawa. amin <3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. makcik Enon says:

    Ade makcik kesah ke nooqqs?ape pon, Tahniah Ana..smoga bahagia smpai ke akhir hayat..ameenn

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  19. mama says:

    Mcm ni la contoh seorang muslim, x sorokkan hal nikah kahwin. Mmg dlm Islam kita kena war2kan bila mendirikan masjid. Tu yg kdg2 x paham n xnak paham langsung Y sesetengah retis nak sorok hal nikah kahwin ni. What? Privancy? Rasanya terlalu peribadi utk dikongsi dngn peminat? Oooooooooooooo then dwet kitaorg yg suppport album, tiket, show, undian sgala bagai tu camno nak kira ek? Hot @ tidak seseorang retis tu, xmenjamin kebahagiaan. Tahniah anna. Moga rumahtangga yg bakal di bina akan berlandaskan agama dan ilmu dan insyaallah bahagia selamanya. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  20. rain says:

    skali tgk muka si ana rafalli ni cam joey yg pelakon remaja tu plak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bagos jugak lah si ana ni kawin…kalau tk asek ngan gitarrrrrrrrrrrrrrrrrrr je 24jam…………huh !!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yuyu says:

    thniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Chantek says:

    saya berkahwin dlm usia 22thn.. masa tu mmg tk terfikir pun akan berkahwin di usia muda (sb target kahwin 25thn).. 3 bulan bercinta jarak jauh, suami datang ke Sabah dan meminang diriku.. kami berkahwin dan alhamdulillah skg dikurniakan sorg anak.. kami bahagia walaupun masih berjauhan kerna tugas masing2..

    p/s: pengajarannya, tak kisahlah kahwin muda janji jangan salah pilih pasangan hidup.. ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  24. boya darat says:

    a’ah…da agak dorang kawen..aku kenal dgn naim (future hubby) ni keje photographer partime n membe kepada membe aku..masa membe aku kawen, naim ni la tukang amek pic…otw back, naim tumpang kami…hehe…he’s so swit sangoott tp mata cam juling sket :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  25. ameno says:

    congrats for the guy who pass the friendzone level

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. 9gager says:

    say no to friendzone

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0